Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Allting på en gång?

Efter att ha varit igång under bara två dagar har vi fått över hundra kommentarer (en del av dem är våra egna) och bland dessa kommentarer kan man utläsa både förhoppningar och besvikelse. Förhoppningarna och tillropen är naturligtvis roligast. Men, även de som uttryckt besvikelse säger en del om de förväntningar de själva haft.

Att en tankesmedja oftast är inriktad på politik kan ha utlöst förväntningar som inte helt rimmar med våra visioner. Vi känner till att samhället utanför kyrkorna i vissa stycken är närmast djävulskt. Vi känner till att den liberala delen av Svenska Kyrkan sysslar med tillställningar som lika gärna skulle kunna vara tävlingar i heresi. Vi känner till att det sekulära samhället äter sina barn.

Men, vi skall inte tynga ned de som lever i samhällets mest djävulska delar. Vi skall inte peka finger åt människor som är totalt vilseledda av onda andars läror. Vi skall inte göra livet svårare för de som lever i det sekulariserade samhällets mörkaste vrår. Lösningen ligger inte i att politiskt komma med konseravativa lagförslag och försök att återställa ordningen till något som funnits för femtio eller hundra år sedan. Lösningen finns istället i ett rent och äkta evangelium.

Det är här som skon klämmer. Detta rena äkta evangelium hålls i dag som gisslan i församlingsverksamhet som totalt förmörkats av formalism och hemsnickrade traditioner. Evangeliet förpackas alltid i sådana förpackningar att man nästan med 100 % säkerhet skall veta att eventuella mottagare inte kommer att ta emot.

Vi behöver alltså flytta på några stenar för att kunna så ut det goda budskapet på den stora åkern.  Allting sker inte på en gång. Men det kan gå fortare än vi tror.

=>

Ämne: Övrigt

 • Allt som har liv växer!
  Det är dags att se efter vad som hindrar växten.
  Finns det inget liv, eller finns det sådant som kväver livet?
  Tider av rannsakan.
  Guds Ord, det sanna och enkla evangeliet om Jesus bär frukt och växer till i hela världen.
  Sådden är det alltså inget fel på…

 • Mike

  Jag ser fram emot denna sidan… Detta kommer bli kanon.. Mina favorit bloggare ihopslagna till en stark kraft kan inget annat en segra.. frid med er.

 • EllenRock och Mike,
  Tack för Era svar!

 • ”Vi skall inte göra livet svårare för de som lever i det sekulariserade samhällets mörkaste vrår. Lösningen ligger inte i att politiskt komma med konseravativa lagförslag och försök att återställa ordningen till något som funnits för femtio eller hundra år sedan.”

  Well put!

 • Z,
  Ibland tänker jag att många kristnas högsta önskan just är att göra det svårare för dessa människor på marginalen. Det är i alla fall i sådana utfall i media som vissa av våra kristna ledare tycks komma allra bäst ”zusammen”.

  Men det vore naturligtvis enkelspårigt att hävda detta ovanstående ensamt. För det görs samtidigt mycket för många av dessa minsta.

 • Tiger

  Good luck! Look forward to follow your blog….

 • admin

  Tiger:

  Does your reply in english mean we’ll need to blog in english at times or are you a Swede practicing your english skills? 🙂

  /Daniel

 • Tiger

  Daniel: Ask Andy…. He might know… 😉

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?