Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Världen idag snaskar i dagböcker

Jag blir uppriktigt irriterad på tidningen Världen idag och hur de snaskar i andra människors olycka. Nu får det väl ändå vara nog. Karin Stenström skriver under rubriken «Hård kvinnotukt i Knutby» den femhundraelfte artikeln i syfte att skada denna upplandsförsamling. Det brukar inte vara så väl ansett att sparka på den som ligger. Men i fallet Världen idag och Knutby finns inga sådana gränser. De har nu under flera års tid försökt bräcka kvällstidningarna med låg journalistik, ryktespridning och skvaller. Man kan tycka vad man vill om snurrigheterna i Knutby, men det finns väl ingen anledning att vara så fruktansvärt hatiska som Världen idag har varit. Eller finns det det? Redovisa då det istället för att smygläsa och snaska i dagböcker.

Jag skall inte återge alla snaskigheter som tidningen spekulerar i, men när man i en tidning på hörsägen skriver om makars äktenskapliga samlivs vara eller inte och spekulerar om det «kanske under lång tid» inte upprätthållits har man passerat gränser man inte borde vara i närheten av. 

Finns det ingen stolthet alls hos gänget i Världen idag. Det här börjar bli så pinsamt så man kan undra vad de har för böjelser på den där redaktionen.

=>

Ämne: Mediekritik

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?