Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Hedin fortsätter trots «no show»

«Jag har aldrig riktigt förstått varför pingströrelsen vill se Sten-Gunnar Hedin som sin ledare. Efter hans «no show» på predikantveckan trodde väl många att han skulle ge upp. Nu berättar han för tidningen Dagen  att han känner stor tillförsikt och jobbar vidare med Pingst FFS.

Under Hedins tid som föreståndare i Filadelfia i Stockholm minskade mötesbesökarna markant jämfört med tiden innan. Han har förutom den ekonomiska katastrofen i Pingst FFS medverkat till stora underskott även i Filadelfia. Jag har också mycket svårt att se vad han tillfört i andligt hänseende till Filaldelfia eller pingströrelsen. Och nu säger ledande röster inom Filadelfia att Piensoho är mycket bättre än Hedin. Det går inte att jämföra. Så varför vill pingst ha honom som ledare?

Jo, jag tror att många andra pingstledare väjer för tanken att vara talesman i media. De minns Knutby. De minns Åke Green. Ingen av de andra ledarna vill eller vågar stå längst fram och ta emot mediastormar. Hellre kryper de in bakom Sten-Gunnar som skaffat sig vana att vara med i TV. «Han är inte så bra på annat men han är vår ‹spokesman›», sa en pastor till mig för någon månad sedan.

Jag har aldrig riktigt gillat Sten-Gunnar Hedin. Har hört historier där han mer eller mindre mobbade den tidigare föreståndaren Owe Lindeskär. Men nu tycker jag inte längre det finns anledning att gnälla mer på Hedin. Om de andra ledarna inom pingst inte vill ta sitt ansvar är det inte Hedin utan dessa andra som förtjänar kritik.

=>

Ämne: Ledarskap

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?