Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Bästa bloggposten 2007?

I gårkväll satt jag och funderade över vilken bloggpost som jag tyckt varit bäst under 2007. Som kritierer räckte det inte med att vara rolig, det borde finnas en botten av något mer handfast och tänkvärt. Det stod och vägde mellan två stycken bloggare som varit mer aktiva i början på året än nu på slutet. Jag fick svårt att välja mellan dem, men till slut bestämde jag mig för att jag tyckte att detta var denna bästa bloggposten under 2007. Vad tycker Du?

=>

Ämne: Mediekritik

 • Jo, det finns nog knappt någon bloggpost som kan klara de kriterier du uppställt. Emanuel har gjort Årets Bloggpost. Inga övriga nominerade kommer ens i närheten; inte ens mina egna strålande poster. Helt rätt, Haggaj! //Dag Sr

 • Haggaj

  Dag och andra läsare,
  Om någon undrar vilken jag hade som tvåa så var det den här:
  http://www.trotank.se/blog/index.php?/archives/995-Kalles-kaviar-och-Svenska-Kyrkans-kris.html

 • Två bloggposter som jag faktiskt läst 🙂 Hedin-Schlaug inlägget är en kanonbra recension men också ett tydligt exempel på hur långt ifrån ”svensson” kyrkans ledare har kommit….men är inte det ett problem som uppstår när man blir pastor tidigt och sedan inte gör något annat? Den naturliga kontakten med icketroende försvinner ju iom att man jobbar i kyrkan och ens närmsta umgängeskrets är i kyrkan?

  Angående Astgårds kaviarliknelse så tyckte jag den var kanon när jag läste den första gången men nu när jag läser den en andra gång tycker jag att den är strålande 🙂

  Annars har jag gillat Andys gamla blogg speciellt när han gick igenom nåden 🙂 Keep on preaching grace Andy!

 • Jag håller med att detta var den bästa bloggposten 2007. Bloggen har blivit det nya massmediet som alla makthavare måste se upp med. Tidigare var insändarsidorna ”den lilla människans ”forum för att få sin röst hörd. Men där fanns en insändar-redaktör som kunde styra debatten. Nu finns inga ”skyddsnät” längre för makthavare. Intressant blir hur makthavare i framtiden tacklar kritik mot dem på bloggen. Hittills har de agerat med tystnad.

 • Andy och Andreas,
  Andy, du kunde inte hålla Dig från att bli första att skriva 2008. Men om Du hade väntat en endaste kommentar till, så hade Du blivit det Andreas blev: Vår 2000:e kommentator!

 • sweet 😉

 • Andy

  Du ska få ett bibelstudiehäfte när vi träffas som pris! 🙂 Det heter ”Nåd över nåd”, och är översatt från norska till svenska av mig…

  Grattis!

 • Tack Andy! 🙂 See you soon!
  God Bless

 • Efter nio månaders bloggande har jag själv fått min 2000e kommentar och ni på Aletheia har bara hållit på i veckor….suck.
  Bra gjort! 🙂

 • Haggaj

  Z,
  Du har ju stått för den mest stabila kontinuiteten hittills i den kristna bloggosfären. Hoppas vi kan vara lika stabila.

 • Som du förmodligen anade håller jag inte med dig Haggaj! Har hänt tidigare ….
  Tycker att din utkorade post vittnar om någon som är otroligt bra på att blåsa upp balonger….
  Hade du nominerat nr 2 som nr 1 då hade jag bekräftat din urval, men tyvärr.. ;=)

 • Theodor,
  Som Du så sant säger, det har hänt tidigare att vi inte håller med varandra. 🙂

 • Jag har ju uppmärksammat Emanuels inlägg för ett bra tag sedan, och håller med, detta var nog 2007 års bästa blogginlägg.

 • Monica,
  Jag såg att Du hade kommenterat det. Vi får gratulera varandra till god smak. 🙂

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?