Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Förlåtelsens nådesverk.

Rubriken är en omskrivning av T.B. Barrats berömda bok ”Helliggjørelsens nådeverk”, och jag ska senare i artikeln berätta vad som är poängen med rubriken. Som du säkert förstår handlar det om förlåtelse och Livets Ord. Dagens artikelserie om Livets Ord har fört till att jag fått kontakt med andra bloggare med erfarenheter liknande det jag har, och den lilla kontakt vi haft har varit mycket intressant och jag tror det är början på något fruktbart.

Undertecknade har i flera år kritiserat mycket av det Livets Ord gjort under årens lopp, samt en hel del av det de gör idag. Jag har verkligen önskat, hoppats och trott att Livets Ord en dag skulle be om förlåtelse för de sår de i en del fall påfört människor, men i det naturliga har det sett hopplöst ut. Attityden från Uppsala har inte varit av det positiva slaget, och jag har ofta undrat över vad det är som gör att man inte kan be om förlåtelse. För min egen del har det varit nödvändigt att på ett tidigt stadium förlåta de som gjorde orätt mot mig, för annars hade jag riskerat hamna i bitterhet och förakt. Därför var det befriande att säga till Ulf att jag faktiskt älskar honom även om jag är oenig i delar av det de gör just nu. Det har varit till stor hjälp att min tidigare ungdomspastor från tiden i Uppsala bad om förlåtelse för det han gjorde mot mig, för jag kände att hans förlåt kom från djupet av hans hjärta. När någon ber om förlåtelse från hjärtat kan det uträtta mirakler för den som tar emot, och det är en underbar känsla! För mig var det i vart fall det. Det är förlåtelsens nådesverk!

Försoning leder till hjärtats gemenskap.

Många människor har sårats under de år Livets Ord existerat, allt för många m.t.p. att en församling ska vara en trygg oas där man finner ro och vila för sin själ. Att undervisningen fört till att en del fått problem med sitt kristna ser jag inte lika allvarligt på som det som skedde i den privata sfären, för där påfördes sår som för många aldrig kommer läkas. Tilläggas skall att jag själv efter 22 år i trosrörelsen var på väg att mista grundlaget för min tro, för jag ansåg att hela kulturen i rörelsen tagit Jesus ifrån mig. Det är en annan historia…

Nu ska inte detta bli en lång lista över hur hemska Livets Ord varit, för det är ju trots allt förlåtelse det ska handla om. Jag tror vi kommer få se hur försoning blir ett nyckelord under de år som ligger framför oss, och innerst inne tror jag på upprättelse för de som upplevt maktmissbruk av ledare inom Livets Ord. Jag har ju tidigare bloggat om dessa frågor under de år jag varit aktiv på nätet, och ofta har jag tänkt på detta med förlåtelse. Först krävde jag förlåtelse från Uppsala, så bad jag de be om förlåtelse, men för min egen del slutade historien med att jag var tvungen att själv förlåta för att för själv kunna motta förlåtelse. John Nilsson skrev något på Emmanuel Karlstens blogg som fångade min uppmärksamhet, och det var något i mig som reagerade mycket positivt på det han skrev.

”För alla måste fråga sig: Om Livets Ord gör upp med det som var från 80-talet, VILL jag då förlåta? Man kan bli så van att kritisera att man nästan blir besviken när kritiken får ödmjukhet som resultat.”

Otroligt bra och relevant fråga!

OM Livets Ord väljer att aktiv jobba med att göra upp för sig i de fall det behövs, är då de som utsattes för den sårande behandlingen villiga att i sin tur förlåta Livets Ord och deras ledare? John har absolut en poäng det är värt att begrunda, för kritik kan i en del fall bli en vana man inte vill vara förutan. Nu vet jag att just denna mening kommer användas mot mig, men det får så vara. Jag har inget behov för att kritisera bara för kritikens skull. Det vore meningslöst!

För att förlåtelsens nådesverk ska kunna bli ett faktum är det viktigt att en del kriterier uppfylls tror jag.

• Lyssna till de som blivit utsatta för sårande behandling. Kanske Livets Ord kan nedsätta en arbetsgrupp som kan jobba med dessa frågor?
• Som ledare förstå behovet för förlåtelse i de fall man vet man gjort fel.
• Be om förlåt både personligt och offentligt, för det är behov för bägge delar.

Men självklart är detta något som varken kan eller bör tvingas fram!

Det finns säkert mer man kunde lagt till, men detta är några grundläggande kriterier man kan jobba utifrån. Jag tror inte arbetet med försoning är gjort över natten, men tänk vad underbart om man bestämde sig för att detta var något man inom Livets Ord ville sträcka sig emot. Tänk på de som kunde motta förlåtelse och själva ge den! Vilken kraft det är i försoning som kommer från hjärtat! Jag hoppas Ulf Ekman menade det han sa när jag träffade honom sist, och jag tänker då på min förfrågan om vi kunde träffas igen för att sitta ansikte till ansikte, hjärta till hjärta, och tala ut om en del frågor. Han svarade ja då. Det finns mycket mer jag kunde sagt här och nu, men det är saker jag vill ta personligen med de jag menar det är relevant att tala med om. Ulf Ekman är en av de.

Vad är ditt svar på den fråga John Nilsson ställde? Vill DU förlåta?

Dagen – Del 1
Dagen – Del 2
Dagen – Del 3
Dagen – Del 4
Dagen – Del 5
Dagen – Del 6

 

=>

Ämne: Ledarskap

Nyckelord: , , , , ,

 • Andy
  På den själavårdkurs jag gått under förra året har det gång på gång poängterats ”förlåtelse är porten till helande” . Det går inte att komma förbi den porten om det skall kunna bli ett helande hos de inblandade. Det är som kraften av förlåtelsen blir den katalysator som sätter igång helandeprocessen. Och det är inte känslor det handlar om, utan om vilja. Ibland kan vi vara så skadade att vi inte ens har viljan, men då kan vi be om det också. Och sakta kan vi komma till den punkt när vi faktiskt VILL förlåta. Om vi är villiga att gå denna smärtsamma väg har vi faktiskt ett eget ansvar att bestämma oss för. Ingen annan kan bestämma det åt oss.
  Om vi inte är villiga att gå förlåtelsens väg så tror jag fienden har en rättighet, ett fäste i våra liv och kan fortsätta plåga oss. Så vi binder både oss själva och andra genom att inte förlåta.

 • Ronny

  Detta är min menning med Gud välsigne dig och Guds frid. Och i dessa bannor lärde jag mig tänka på Livets ord 87-98 och av Ulf under den stormiga perioden trots allt. Så den tjänsten förde fram redan då det som var gott från Gud om än mer nu trots felacktig lära med sin praktiska tillämpning med . Men synd och fel gör vi människor under vårt liv som andra och vi själva får problem pga och likaså vi pga andra . Men vi är Ju kallade av Gud Till försoningens tjänst i Guds kärlek att få nåd till tro och ånger och omvändelse .Och våra synders förlåtelse med frälsnigen med evigt liv med Gud och välsignelse och frid med Gud och vår nästa och oss själva och livet med Gud som Gud vill om och när vi vill det. Och det kan ju komma sent för en del och tidigare för andra . Thats life Ronny Gud välsigne dig och Guds frid . Detta tykte jag var ett rätt budskap i rätt tid om Guds kärlek…

 • Vill bara säga Gud välsigne dig Andy!

 • Barnabas:
  Tack för att du delade detta med dig.

 • Andreas
  fantastisk å høre fra ”deg” dvs – ditt hjerte.
  love it!
  Anita

 • Skrev lite om kraften i förlåtelse i denna post som jag vill dela med mig: http://profetiskt.blogspot.com/2007/04/kraften-i-frltelse.html
  Där finns också en bra sammanställning över vad Bibelns säger om förlåtelse skriven av pastor Krister Hultberg

 • Jag hade inte tänkt kommentera något alls här, eftersom jag inte känner till nämnvärt av vad som hänt på LO.

  Min lilla kommentar är möjligen en återupprepning av vad någon redan skrivit. Jag tror dock inte det.

  Vad jag vill säga är att förlåtelse handlar om intention, inte känsla. Man kan ha ytterst starka känslor av sorg, kränkning, frustration etc, men ändå vilja förlåta. Det är viljan att förlåta som är det centrala.

  I övrigt tycker jag inlägget var bra och likaså kommentarerna.

  ”Förlåt oss våra skulder, såsom ock vi förlåta dem som står i skuld till oss”

  Allt gott!

 • Kalles Kula

  När jag läser detta får jag frågan: Vad är det som krävs, att någon ber om förlåtelse eller att jag förlåter?

  Jesus har förlåtit oss, varför? För att vi bad om det eller för att han älskade oss och vill leva i försoning med oss?
  Gäller Guds förlåtelse bara de som ber om den?

  Visst ska man be om förlåtelse för vissa saker man gjort. Men jag frågar mig, exakt vad har LO gjort som man behöver be om förlåtelse för?
  Det intressanta, som Janne Blom nämner på Jonathan Ekmans blogg, det som verkar ha skadat vissa har också, samtidigt, varit underbart härligt för andra. Vissa har tagit illa vid sig medans andra tagit emot befrielse osv.

  Man måste alltså se på individuella fall, enstaka ord osv som kan ha sårat. Jag rekommenderar att läsa Janne Bloms kommentar http://jonathan.ekman.nu/?p=43#comments

  OM DU har något emot någon, GÅ då och fölika dig med honom. Är det inte så det står?
  Eller, står det: OM du har något emot någon, sitt då och kräv att han eller hon skall komma till dig och ta initiativet.

  Ekman har nog inget emot någon. Är det då inte så att du behöver gå till honom? Andy, var det inte vad du gjorde? Du förlät honom och förlikade dig med honom, istället för att kräva ett förlåt från honom. Din ungdomspastor bad om förlåtelse, och du förlät. Kraften är i att förlåta och inte i att någon ber om fötlåtelse, eller?

  Inte vet jag, men om jag tar illa vid mig pga någons agerande, blir skadad eller sårad, så är min attityd att förlåta den personen. Jag behöver inte vänta på att personen skall inse att jag blivit ledsen. Jag bara förlåter. Om inte så blir mitt liv väldigt tråkigt och bittert. På det sättet ligger bollen hos mig.

  Om det nu är så att denna person fortsätter att såra mig, då är det min plikt att tala om det för denna person och säga att hans eller hennes agerande är felaktigt, om det är felaktigt. Är det ogudaktigt så kan detta bevisas med bibelord osv.

  Jaja då har man kommenterat denna blogg en gång till. Jag lovade mig själv att inte göra det.
  För att vara en grupp som ser så mycket fel så åstadkommer ni väldigt lite förändring till det bättre. Men på sista tiden har jag sett lite förändring på detta. Men jag ska inte döma, aletheia är ett litet barn som har en del barnsjukdomar. Jag tror att aletheia kan och förhoppningsvis kommer att göra mycket gott i framtiden.

  Allt gott

 • Kalles Kula,
  Angående Din syn på förlåtelse är jag enig med Dig. Kraften ligger i att förlåta. Utan att först ha kunnat förlåta personliga förorätter skulle jag inte vara lämplig i den uppgift jag befinner mig. Det skulle ha varit en katastrof för alla parter.

  Vad gäller förändringar så tar sådant tid. Det vet Du. (Även om det finns undantag 🙂 ) Men faktum är att det är fler än en pastor som via telefon eller mail berättat att de ändrat syn på t.ex. RKK efter det vi skrivit.

  Ja, till och med några av de som jag själv varit i luven på har sagt, att hur arga de än varit på mig, så skall jag veta att det vi skrivit om den nya ekumeniken påverkat dem till att bli mer skeptiska.

  (Kul att Du är tillbaka!)

 • Kalles Kula:
  Roligt att se dig igen, och varför du gett dig själv förbud att skriva hos oss förstår jag inte helt. Denna bloggpost var inget påhopp mot någon, och jag ser att du förstod det. Förlåtelse är viktigt för alla, och för mig var det mycket betydningsfullt.

  Jag vill bara kort nämna Jannes kommentar, och citerar dig: ”Det intressanta, som Janne Blom nämner på Jonathan Ekmans blogg, det som verkar ha skadat vissa har också, samtidigt, varit underbart härligt för andra. Vissa har tagit illa vid sig medans andra tagit emot befrielse osv.”

  Utifrån hans kommentar verkar detta handla om undervisningen, och i så mån håller jag delvis med honom. Att en del tagit skada av undervisningen hör vi om ibland, och andra har blivit rikligen välsignade av den samma undervisningen. När jag har tagit upp förlåtelse har det inte handlat om detta! Det är det som skett bakom stängda dörrar och i en del fall kan det karaktäriseras att kallas maktövergrepp. Nu vill jag inte lista upp allt möjligt här, men jag vet mycket om vad som skett Kalles K…

  (Janne: Vi kan prata face2face om detta nästa gång jag kommer till Uppsala.)

  Det som är glädjande är att Ulf & Robert uttrycker en viss vilja att samtala med personer som ”…upplever att de blivit illa behandlade”, som de säger det själva. Bollen ligger till en viss grad hos oss ja, för vi måste besluta oss för att själva förlåta.

  Å andra sidan tycker jag det i allt för många år varit just denna attityd gentemot de som ”upplever att de blivit illa behandlade” att det varit deras fel på sätt och vis. Jag hoppas få bidra till att en del saker klaras upp, och kommer jobba vidare med det som har med förlåtelse att göra. Resultatat kanske dröjer, men bättre sent än aldrig.

  Jag har förlåtit de jag sårades av och har aldrig varit bitter. Det var gott att prata med Ulf, men hur lätt är det egentligen att komma i kontakt med honom? Det är lätt att säga det i en artikel eller på en blogg, men jag vet själv att det inte är den enklaste uppgiften i världen att få kontakt med Ulf. Jag skrev en del brev faktiskt.

  Återkom gärna till oss Kalles Kula med dina kommentarer. Lite nyans skadar aldrig, som man brukar säga… 😉

  Förlåt är ett mäktigt ord och kan uträtta mycket om det kommer från hjärtat.

 • Kalles Kula

  Haggaj,
  Du har nog rätt ang förändring osv. Jag har ju uppenbarligen inte läst så ofta.

  Andy,
  Ser vad du menar ang. undervisning vs. bakom stängda dörrar. Därför får man ta sådant på ett mer individuellt plan.

  Hänvisar igen till Jannes kommentar. Många saker hände som inte UE eller RE kan stå till svars för. Många nitiska personer ville väl och gjorde och sa saker som inte var helt rätt.

  Jag ser ett nytt ljus i denna diskussion, ditt inlägg Andy, angående detta ämne. Jag hoppas att vi får se ett genombrott på detta område. Andys historia verkar vara ett bra exempel. Föränding tar tid och ibland tar helande tid. Ingen vill ju att någon ska må dåligt.

  Måste till slut säga att jag gillar er och aletheia, trots er…….”ton.” (ni låter ju lite bittra och negativa ibland). Vi är ju ett folk av samma ande/hjärta. Det verkar som att ni också arbetar för enhet inom Kristi kropp, men inte lika ekumenisk.

 • Anita:
  Beklager seint svar! Takk for det du skrev, og det stemmer at det kom fra mitt hjerte ja!

  Barnabas:
  Tänk vilken kraft det är i förlåtelse, både för den som ger och den som tar emot! För en del är det en lång väg att gå, och kanske andra inte orkar gå alls. Då kan vi hjälpa de och stötta de så att de når målet – Försoning och upprättelse.

  Jag ska läsa din artikel med intresse, och vill också ovanför dig beklaga att svaret uteblivit.

  Helders:
  Jag följer dig! Är du norsk förresten?

 • Kalles Kula:
  Jag känner mig lättad över att jag tror du fick tag i mitt hjärta och min intention med denna post, och jag ber om att ”förlåtelsens nådesverk” kommer över oss alla – de sårade och även Livets Ord.

  Vi är inte bittra och negativa, men jag förstår att det kan upplevas så ibland. Jag längtar djupt efter enhet bland de troende där ingen har en etikett från sitt respektive samfund, men där den enda etikett vi har är Jesus Kristus!

  Var rikligen välsignad!

 • Det svåraste för mig har egentligen inte handlat om att förlåta Ulf och LO, för det har jag gjort för länge sedan, utan hur jag skall kunna förlåta mig själv. På något sätt har jag väl gjort det…

  Jag vet inte om ni förstår vad jag syftar på? Jag liksom kände mig ”blåst”, jag visste att jag gjorde våld på själv men ändå fortsatte jag. Jag har lärt mig att vara en överlevare sen barnsben och jag visste när det var dags att dra, men jag gjorde inte det denna gången. Jag lovade mig själv i tonåren att aldrig svika mig själv igen. Men det gjorde jag – BIG TIME! Jag vet att det är på ett oförtjänt sätt jag straffar mig själv på, men det sitter där som ett flugpapper på min själ – Hur kunde jag vara så blåst!

  Ärligt talat jag vet inte ens om jag bryr mig när det kommer till någon ånger från LOs sida. Skadan är liksom redan skedd och nu handlar det mera om att inte detta skall få hända igen. Jag känner mig som en hök på jakt efter sork, när det gäller att syna ny ”läror” och förkunnelser. Det kanske är en positiv sida av den läxan man fått lära sig.

  Det ända som är värdefullt är Herrens nåd och frid, och det är något att kämpa för. Aldrig någonsin får vi tillåta något övergrepp vare sig det är fysiskt, psykiskt eller andligt. Aldrig mer krypa för ”stora ledare” eller se mellan fingrarna med oegentligheter. Jag tänker på det Herren Jesus sa om att skada de minsta.

 • ”Det har varit till stor hjälp att min tidigare ungdomspastor från tiden i Uppsala bad om förlåtelse för det han gjorde mot mig, för jag kände att hans förlåt kom från djupet av hans hjärta. När någon ber om förlåtelse från hjärtat kan det uträtta mirakler för den som tar emot, och det är en underbar känsla! För mig var det i vart fall det. Det är förlåtelsens nådesverk!”

  Det är sånt där som skapar mirakel. Jag ser det nämligen så. Det är ett mirakel när något trasigt helas genom förlåtelse. Oerhört uppmuntrande att läsa!

  Jag tror kanske inte alltid att ovilja är orsaken till att detta inte händer oftare. Ibland tänker jag att det kanske är fartblindhet och okunskap om vad som hänt när man var yngre och med smalare blickfång. Vissa saker kan givetvis inte ha hänt av misstag, men somligt. Bra artikel, Andy!

 • Lars Widerberg

  Halvvägsmötet

  Försoningens uppgift – den kristnes ständiga göra.
  Kallade att stå som präster, att göra tjänst inför levande Gud.
  Prästsinnets grundinställning – ingen ska behöva stå med skuld, ingen ska behöva förbli i synd.

  Om du blir påmind om att någon har något att säga om dig, om synden, om tillkortakommandena, om teologin, om flykten och om försvarsbeteendet – då ska du lämna det du har för händer och gå till denne som har sett, som har avslöjat för att få höra från Gud genom denne skarpsynte. Matt 5:23.

  Detta är omvändelse, detta är dess nödvändighet och dess möjlighet. Så är försoningen tillrättalagd. Så är samtalet arrangerat. Så är ödmjukandet och den växande gudsnärvaron framställt.

  Om din broder har begått en synd, gå då och ställ honom till svars enskilt – lyssnar han, har du vunnit din broder. Om han inte lyssnar, ta då med dig en eller två andra. . . Om han inte lyssnar till de två eller tre, tala då offentligt. . . Matt 18:15-20.
  Detta är försoningsarbete. Detta är kristet tjänande på lösepenningens grund, på blodets grund till allas frihet och mognad.

  Om vi tog dessa två ord ur Matteus evangelium på allvar, skulle en rörelse uppstå bland oss till hälsosam korrektion och jublande upprättelse. Halvvägs-möten, halva vägen var, halva arbetet var. Men, inga kompromisser, ingen ljum ekumenik, inget sopande under mattan. Kristus utgestaltad bland oss alla för ett autentiskt uttryck av himmel på jord. . .

  Man vänder sig bort från sammanhang som inte kunnat förmedla Kristi fullhet. Har vi då gjort oss redo att ta emot dessa som hungrar? Står vi fortfarande med pekfingrar lyfta mot dem för att de ska förstå att de valde fel väg, som för att säga att de måste klara sin egen upprättelse? Står vi bara och ser på utan att ha något att ge dem? Hälsar vi dem som troféer vilka bekräftar vår präktighet? Hälsar vi dessa som söker som våra verkliga vänner – och Kristi vänner – med all nåd och all den integritet som Kristus ger?

  Saliga halvvägsmöten. . .
  Saliga liv i Kristus. . .
  Saliga gemenskap i Gud. . .

  L. Widerberg

 • Maria, LO

  Det är bra om Livets Ord ber personer som skadats genom åren om förlåtelse, men för att det skall kännas äkta och trovärdigt är det också viktigt att LO är kärleksfulla och har rätt attityd idag gentemot församlingsmedlemmar och andra som inte har ”rätt” åsikter.

  Jag som är medlem i LO skriver inte ut hela mitt namn på bloggar och så vidare fast jag skulle vilja det och det gör jag inte eftersom jag inte vet vilka konsekvenser det skulle kunna få.

  I en församling skall man kunna känna sig trygg och bli bemött med respekt även om man har ”fel” åsikter. Att bli bemött som Inez blev av Thomas Lahti och Janne Blom på Ulfs blogg känns inte upplyftande.

  http://ulfekman.nu/2008/05/08/besok-av-peter-halldorf-pa-livets-ord/#comments

 • Ulrika

  Maria –

  Jag är också församlingsmedlem med ibland lite ”obekväma” åsikter och jag skriver ut hela mitt namn. Jag står för det jag tycker både i min kärlek till min församling och ibland över den kritik jag har. Jag önskar att fler livetsordare kunde skriva med både för- och efternamn.

  Jag måste säga att jag alltid har blivit bemött med respekt av pastorerna på Livets Ord. Av en del enstaka församlingsmedlemmar nej, men av pastorerna ja – ALLTID.

  //

  Ulrika Oskarsson

 • Steen

  Godt å høre denne tonen Andy.
  ”Som Herren HAR tilgitt dere, skal dere tilgi hverandre” (Kol 3:13). Vi kan tilgi fordi Gud tilga oss først. Det er tilgivelsens nådeverk.

  Når vi skjønner at alle våre synder er tilgitt, da kan vi vise tilgivelse, kjærlighet og ut ifra dette kommer frukter av gode gjerninger (Lukas 7:47).

 • Ronny

  Ska vi inte f örsöcka Komma ihåg detta avsnitt om försonningen . Det är vicktigt, mycket vicktigt skulle vilja säga det vicktigast facktisckt. Vänligen i Guds nåd Gud välsigne er och Guds frid Ronny. Det är i försonningen vi tar emot segern eller rättare sagt segern Jesus Kristus . För Kristi Kors och uppståndelses skull Seger och Jubelsång och frid med Gud och varandra och oss själv och livet och Guds ord i Guds nåd och sanning. Som Gud bara vill för Gott igenom allt trots allt. Ingenting kan skilja oss från Guds kärleck i Kristus Jesus vår Herre .Och och tro hopp och kärlek och givmildhet Tack och lov och tro på Gud och till bedjan . Av Gud ges av nåd blott För Jesus är Herre .Och han har segrat över vår synd och dess följder .Och satan på sitt Kors på Golgata. Och uppståt från de döda till evigt liv igen för ca 2000 år sedan Ja Jeus är Herre över liv och död och Himmel och Jord Halleluja. Är Gud för oss vem kan då var emot oss ?Mitt svar ingen och inget frid Ronny ps 139

 • Rob

  Tack ronny.d var ett fint inlägg-ha d gött,gubben!

 • Ronny

  Rob ,Dela Gött Grabben . Vi ses och hörs i Guds nåd . I hans uppståndelse kraft är vi benådade så Gläd dig männiscka och broder vem du än är i frid med Gud . Fröjd i Herren är vår starckhet vare sig det är i tancken eller helt stilla …Eller i ett härligt lovsångsmöte till Guds ära.

  Förackta icke profetisckt tal men pröva allt och behåll vad Gott är . Detta är ett frivilligt busckap som får prövas …

  Och vad om?
  Din och hela livets frälsning !

  Att vi kan få Guds nåd om vi vill tro på Gud och bli frälst till ett Guds barn en ny skapelse en kristen med evigt liv med Gud .Med alla våra synder förlåtna. Med all Guds välsignelse och frid med Gud . Och fortsatt frälsning och slut frälsning ur all nöd och synd och löng och villfarelse .Och från allt sånt från oss själva och andra från oss och vi från andra .Och all synd och löng och villfarelses följder och prövningar .

  Och ur alla djävulens listiga angrep .På grund av Guds Nåd hans Frälsning i Jechu Messias .Guds Frälsning för Israel och oss Hedningar alla männisckor .Så vi slipper bli dömda och fördömda av Gud till Helvetet och Eldjsön den eviga döden .Och vara under hans förbannelse på Jorden med . Om vi vill tro på Gud att han ger oss nåd och välsignar och förlåter vår synd och ger oss frid och vill och gör nytt. Igen och igen så länge vi lever om vi vill . Och förstås en hel del reddan innan vi blir frälsta med …

  För Jesu liddande och död Korset skull. Gud till pris och lov och ära och tillbedjan och tacksägelse .För hans nåd mott Israel och Hela världen och vårt Land. Och vår stad och by och vårt samhälle och vårt område .Och församlingen och våra egna och oss själva .Och Hela Livet som det står skrivet i Guds ord som Gud vill i sin Goda vilja med Nåd bara . Och hans uppståndelse till evigt liv igen på tredje dagen som Gud frälser oss för enbart . Och inga egna gärningar eller offer eller nåt annat alls därför Gud älsckar din nästa och dig.

  Och det är denna Guds kärleck som kan grippa ditt hjärta till tro på Gud att han älsckar dig …Och din nästa licka mycket ,trots era olickheter ,lickheter. Och olicka liv.

  Och då blir Jesus till slut, när vi väl lärt känna honom mer .Vår första Kärleck. Och vi kommer då att älscka vår nästa som oss själv och livet och Guds ord i Hans Kärleck. Blott igenom Honom i oss som vår Herre och Gud .Och då kan det ju inte vara nån annans ära än hans .Då vi och skapelsen. Och hans frälsning och välsignelse . Och leva som han vill .Och tro på honom och hans Ord och vilja, är bara hans verck? Och inte en egen prestation att få ära för och kjämpa med och kjämpa sig till. Utan bara nåd att tacka och ta emot från Gud och ge honom äran för endast.Med förstås tröst och uppmuntran och förmanning.För det är för er fostrans skull ni får genomgå liddanden och finge ni ingen tucktan vore ni inge äckta sönner Heb 12 och det tål att täncka på…

  Och regler för tron, och livet som ges av bara nåd. Och fritt och för intet att dela fritt och för intet för livet och tron behövs. Annars blev det bara oordning och elände och villfarelse seckt över allt . För Gud är ordningens Gud och icke oordningens .Och där Guds ordning är där är frid Enligt Nya testamentet för den troende 1kor 12 .

  Så det Gamla förbundets offerlag och cermoni lag faller ju bort , med sinna högtider och lagen under dom vilckoren .Men förblir till sin kärna enligt de 1o budorden som ett rättesnöre för det nya förbundet i Jesu blod . Att rätta sig efter i Guds kärleck som en gåva vi får. Så vi kan lära oss förstå varför, med välsignelse med förlåtelse och frid med Gud. Och fostran och tucktan igenom Jesus Guds försonning och rättfärdighet för oss all . Igenom tro att få som en gåva av nåd som Gud vill. Och vi firar jul till åminelse av Jesu födelse och påsck för hans död och uppståndelses skull och Pingst för Andens utgjutelse över församlingen på pingsten .Och nattvarden .Som en åminelse av Jesu död. Och han offras inte på nytt igenom prästen på katolsckt vis. Vid varje nattvard så att brödet blir hans nedbrutna kropp på Korset vi äter och vinet hans blod vi dricker . Nej, vi tar emot nattvarden blott som en åminelse av Jesus död på Korset
  2 kOR 5:20
  Guds försonning med sig själv i Kristus så att han inte tillräcknar människorna deras synder ,alltså oss..

  Det är där Gud och Israel hans folck och vi hedningar och Messianner och Kristna nu befinner oss vi lever efter Messias uppståndelse . Försonnade i honom som en ny männiscka. Om vi vill tro på Gud …

  Det Nya Israel!!! För i Honom har han nebrutit fiende skapen i mellan oss Israel och oss Hedningar .Och med honom Gud. Och alla männisckor med varandra och med oss själva och hela livet. Benådade till evigt liv med Gud som vi redan alla är .Igenom Guds försonning med sig själv i Kristus , han son Jesus den uppståndne . Så när döden kommer eller Jesus kommer tillbacka för att Hämta sitt Israel till Himmlen .Då får du av Israel och vi av Hednisck börd . Förenade i en Kropp med Jechua Messias som Huvud ,Herre, ledare chefen han som bestämmer . Som fått all mackt över himmel och Jord av Gud vår Fader . Som en ny männiscka. Det nya Israel .Kom till det Himmelscka Jerusalem. Där ovan som ska komma ner till en ny Jord med en ny Himmel över . Dit ingen orättfärdig får Komma eller orättfärdighet finns . Ditt Du som vill tro Gud om Nåd från Gud pga av din uppståndne Herre och mästare Jechu Gud igenom hans uppståndelse Kraft komma till honom som älsckar dig .Ordet , Gud: Ordet som vart Kött och blod och tog sin bonning mitt ibland oss…

  Gud som är :Jehova el shadai Skaparen

  Och Gud är, och han är: Fadern, Sonen och Den Helige Ande .

  Guds försoning med sig själv i Kristus så att han inte tillräcknar männisckorna deras missgärningar . Jesus Kristus Som han ställt fram som vår rättfärdighet att ta emot i tro av nåd utav Gud som älsckar dig . Han är din rättfärdighet. Ditt ovärderliga och enda och det mest underbar Gud har och eviga värde för Gud därför att Gud älsckar dig han är ditt värde det mest underbara Gud har sig själv sin son Jesus din Herre han som allt tillhör , allt. Guds oskyldiga och rena och fläckfria offerlam är din representat inför Gud och Guds ord och männisckor .Och hela livet och dig själv och djävulen . Jesus din försonings gåva med all Guds kärleck och välsignelse och frid med Gud av nåd dig ges dig av Gud personligt hos dig . Av Gud igenom sin osynliga närvaro Den helige ande Med uppenbarelse så vi kan veta att det är sant och att Gud finns och hur underbar Gud är. Och hans nåd och Goda vilja är … A och omega begynnelsen och änden. Frid Ronny Rom 8 Om Gud är för oss vem ska då kunna var emot oss ?

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?