Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Början till slutet för en självständig kanal 10?

Världen Idag berättar stolt att de talar om samarbete med kanal 10. Skall vi vara glada över detta inom kristenheten? Livets Ords produktioner är redan dominerande på andra kristna kanaler. Att Livets Ord nu indirekt får ett finger med i spelet på kanal 10 kommer säkert få sina konsekvenser.

Blanda inte ihop Livets Ord och Världen idag säger säkert dem som jobbat länge och väl på att kamouflera rörelsens starka inflytande på tidningen. Visst. Framtiden får visa hur det går. Jag har i alla fall hört Ruben Agnarson lovprisa sin pastor Ulf tillräckligt många gånger för att förstå att denna tidning ännu inte till fullo är oberoende.

Livets Ord ökar det inflytande de redan har

Genom f.d. *MLM ledaren och medlem i Livets Ord, Stefan Edefors, kunde Ulf Ekman redan påverka kanal 10. Stefan (se bild) har säkerligen fått ett och annat samtal från ledningen i Uppsala. Nu stärker de alltså sitt inflytande på kanalen och jag tror inte jag är ensam om att tycka detta är vemodigt.

Börje Claesson, Lennart Åsberg och Stefan Edefors, tre eldsjälar på Kanal 10 enligt http://www.molle.nu/

Ulf Ekman vinner första pris för marknadsföring och strategi

Säga vad man vill om Ulf Ekmans familjeföretag Livets Ord, men strategi saknar miljardimperiet inte. Jag ger härmed Ulf Ekman första pris från Aletheia i denna gren, utan att rådgöra med övriga treoenigheten på denna blogg. Min sista bloggpost hade ämnet japaner, japaner, överallt japaner. Efter att i kommentarerna använt frasen lite skämtsamt både om norrmän och MFS:are lånar jag den en sista gång; ”Livets Ordare, Livets Ordare, överallt Livets Ordare. Det tycks vara Ulf Emans nya strategi. Efter att ha tonat ner de mer obekväma lärorna inom rörelsen, låtit sig förföras av Halldorf, Arborelius och alla dem som önskar underordna sig påven, vill man bjuda resten av Sverige på denna grumliga soppa.

Full förståelse för Börje Claesson

Jag har full förståelse för Börje Claesson som lägger ner sitt svärd framför Ulf Ekmans fötter. Den kristna mediekungen kan hantera det bättre. Ingen tvekan om detta. Men, är det bästa lösningen för Kristi kropp att Livets Ord intar område efter område? Nej, givetvis inte.

Tafatta pingstvänner och andra får skylla sig själva

Givetvis hade bästa lösningen för kanal 10 varit en bred, ekumenisk, lösning (Nej, det är inte ofta du hör mig använda det ordet). Men, pingströrelsen har fortfarande fullt upp med att bestämma sig om man skall sjunga lovsånger eller sega toner, andra kämpar för sin överlevnad. Få samfund förstår hur viktigt kristen television är. Ulf Ekman förstår. Ruben Agnarsson likaså. Siwert Öholm vet även han vilket inflytande TV har efter alla år på SVT.

Nej, bäste Börje. Om det inte är för sent: Gör det inte. Sök en bredare support för ditt livsverk än Ruben Agnarson och Ulf Ekmans nya PR kille Siwert Öholm. Kanske har du redan försökt. I så fall är det bara att beklaga det som nu sker.

Over and Out

MyTwoCents

=>

Ämne: Mediekritik

Nyckelord: , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?