Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Intervju med Ulf Christiansson om väckelsen i Lakeland.

Idag presenterar jag en intervju med Ulf Christiansson angående hans besök i Lakeland. Min intention med detta bottnar i det jag sagt tidigare om att sanningen bör vara det grundläggande i det vi företar oss. Många har känt sig sårade av det jag skrivit om Lakeland, och speciellt de som själva reste bort dit och upplevde Gud. Utifrån detta perspektiv tog jag kontakt med Ulf Christiansson, och under vårt samtal fann jag ut att vi faktiskt hade ganska mycket gemensamt.

Hans längtan efter Gud och det Han ska göra präglade vårt samtal, och jag kände en hjärtats enhet med min barndoms hjälte. Oavsett vad man tänker och tycker om det som skedde i Lakeland kan vi aldrig ta ifrån människor det de upplevt. Denna intervju är en så kallad ”raka frågor – raka svar intervju”, och jag vill här i förordet tacka Ulf Christiansson för att han ställde upp. Om alla vore så hungriga och längtande som han hade Sveriges kristenhet sett annorlunda ut. Jag har lärt mig något viktigt det sista året, och det är att man kan vara ett i Anden utan att hålla med varandra i allt.

En av Uffes gamla sånger heter ”Spring inte bort från sanningen…”
Det är ett motto jag vill leva efter.

 

I respekt och kärlek,
Andréas Glandberger

Förord av Ulf Christiansson.
Jag har gått med på denna intervjun därför att du Andreas bad mej om att få göra en intervju i en ärlig och uppriktig anda med raka frågor, raka svar och därför att jag efter att vi talats vid, känner att jag kan respektera dej för det.

Jag vill tillägga att jag inte behöver stå till svars för någonting när det gäller vare sej Todd Bentley eller väckelsen i Lakeland, jag säger det igen… jag talar ifrån en upplevelse och ifrån dom intryck jag fått efter att ha befunnit mej på plats, det är värt att ta med att dom allra flesta som är kritiska aldrig har varit där, (en del har inte ens sett det på TV och den kritiken avfärdar jag utan undantag)….jag kan heller inte göra sådana här intervjuer för ofta, då det tar väldigt mycket tid och kraft, jag måste förklara med allt jag har och för att jag känner att en del läser vad jag säger med ”förstoringsglas” och det är helt ok, men då måste jag också lägga ner lite mer extra tid och kraft för att så mycket som möjligt försöka förmedla vad jag upplevde.

Dessutom sitter jag just nu i studion med Jerusalems nya produktion samt en solo julplatta som skall vara framme innan jul. Dessutom börjar vi denna hösten med offentliga möten med ”the HOUSE” här i GBG…så nu har jag sagt det.


Ulf Christiansson

Frågor & svar.

Du besökte Lakeland för att själv ta del i väckelsen där, och din rapport lästes av många här i Sverige. Blev du förvånad över responsen?

Uffe:
Ja, anledningen till att jag skrev rapporten var att jag ville dela med mej av allt det fantastiska som Gud gjorde med mej och dom andra som var med, till familj, vänner o bekanta, men när sedan Stefan Jernsand på Worship Sweden… www.worshipsweden.org…läste detta så frågade han mej om han fick lägga ut detta på hemsidan, och jag sa ok till det. Det blev väldigt mycket positiv respons på det jag skrev, faktiskt ingen negativ alls…Kritiken emot Lakeland, kom ju egentligen senare, så uppfattar jag det.

Vad är frukten i ditt eget liv efter besöket i Lakeland?

Uffe:
Jag har fått en större eld i mitt liv, mer kärlek till människor och Jesus så som jag upplever det, känner mej gladare och har fått mer tro på att Jesus kommer att förvandla Sverige, känner mej överhuvudtaget mer välsignad, har också fått en större längtan efter att få se under, tecken och kraftgärningar här, och har också fått en större nöd för Sverige (som vi har bett och fastat för här nere i GBG i nu 4 år, detta sedan jag flyttade hem ifrån USA). Det kom för övrigt under John o Carrol Arnotts möte i Lakeland den 17 Juli ett starkt tilltal till Sverige och Skandinavien om att vikinga anden som vi en gång hade skulle komma tillbaks över våra nationer, menas då med att erövra och inta områden för evangeliet…..vi blev framtagna på scenen och det bads speciellt för detta…”there’s something special with fire from the north” sas det bland annat…..just den stunden var oerhört stark för oss som var där.

Anser du att kritiken gentemot Lakeland och Todd Bentley varit missvisande och fel?

Uffe:
Emot Lakeland, ja, (Todd kommer lite längre ner) om man inte menar den vanliga skeptisismen som följer med i alla väckelser…därför att jag menar att detta är och var fött av Gud, det är inte kompromissbart för mej att avfärda detta….annars skulle Gud vara schitsofren för mej…..och det är Han inte.
Det kan ju inite vara så att det jag fick uppleva inte gäller bara för att Todd körde fel med sin familj, då får jag ju avfärda en hel del saker bakåt i mitt liv bara därför att en del av människor som varit till välsignelse för mej senare har tappat smörjelse eller gått fel…ex. Roberts Liardons profetsia till mej i slutet på 80-talet var oerhört stark och direkt ifrån Gud, men senare så kom det ju fram en del saker som inte var så bra med honom.

Det är utan minsta tvekan så att Gud använder bristfälliga människor, det tror jag ingen kan opponera sej emot…Todd är ju ett skinande, färskt exempel, tillika med många andra igenom åren, även i bibeln har vi en hel rad av dessa som Gud helt tydligt använde för att vända negativa trender och bryta kontroll över Guds folk. Jesus är ju den ende som inte hade någon brist, faktiskt.

Att Todd skulle vara en villolärare köper inte jag, inte heller att han är farlig för Kristi kropp, tror att han kan komma igen efter att det att han fått ödmjuka sej och erkänna sina misstag och jag hoppas att han gör det, men det finns betydligt andra saker i Kristi kropp som är farligare i så fall. Men Paulus säjer att den som står i tjänst för Gud skall få en dess hårdare dom och det betyder ju att man inte kan leva eller göra vad som helst detta gäller ju Todd och oss alla som tjänar Gud som både pastor eller ledare.

Todd är ju en människa som dessutom är väldigt ung och har en brokig uppväxt (har läst hans bok) och kanske snabbt har fått ett utrymme som han inte klarat av, men ändå så valde Gud att använda honom för att tända en gnista i Kristi Kropp, jag har inga problem med hans tatueringar vare sej dom är gjorda före eller efter, jag har inte heller problem med hans ”bam” eller fire, fire, det finns mycket som vi gör idag som inte står i bibeln…när det gäller den s.k. våldsamma förebedjar stilen….så ta då med i bilden att Smith Wiggelsworth sparkade ett barn (tror jag att det var) som blev helat, Kenneth Copeland gjorde också något liknande ( en knytnäve i magen) med en cancersjuk som blev helad, Jesus gjorde också konstiga saker, Elia gjorde det, Elisa etc. så jag vet inte riktigt vad, annat än att det skulle vara vansinne att säja till folk att det är ok att sparka och slå på folk hur som helst, som om det vore en ny metod…men om Gud säger till någon att göra det (en del säger att Gud aldrig skulle göra det, men hur kan den personen veta det), och den personen blir helad, vem är då jag att sätta mej över det. Jag upplevde det inte så i Lakeland heller.
Jag skulle inte sparka eller slå någon godtyckligt i varje fall, har heller aldrig gjort det……
Men Gud kanske utmanar oss med detta, kanske i varje fall…….vi måste ju våga tänka tanken, Gud utmanar ju också.

Min fru blev helad i sin nacke efter många år av värk, hon är en av många som blev helade i Lakeland (som jag såg med egna ögon) inklusive andra som upplevde upprättade äktenskap, nytt möte med Jesus, helade i sitt känsloliv, min mamma som nu är 80 år, hon sa efter att vi kommit hem till Sverige; Ulf, jag känner att något har hänt på insidan, jag har blivit förvandlad…….detta vill Satan väldigt gärna ta ifrån dom som fick uppleva detta, han kommer inte att kunna ta detta ifrån oss i varje fall…….Jag uppmanar andra bröder och systrar som upplevt Guds vidrörande i Lakeland antingen via TV/internet eller på plats, att hålla fast vid det du fick och inte backa ifrån det GUD gjorde! Det du fick uppleva som gav dej nytt mod och ny glädje var 100 % ifrån Jesus och ingen annan.

Förstår du att människor reagerat negativt beträffande Todd Bentley och Lakeland?

Uffe:
Tror att jag svarat på detta i fråga 3, men jag kan förstå att om man inte har varit där, då har man heller inte med sej den upplevelsen och den påtagliga erfarenheten man personligen varit med om, för att sedan möta det negativa som kommit emot Lakeland väckelsen. Jag tror att den närvaro av Jesus och den härlighet som var så påtaglig där också självklart ger en annorlunda bild av vad Lakeland egentligen var, i synnerhet om man inte varit där. Det var INTE undren och tecknen som var det mest påtagliga för mej utan Guds närvaron och den glädjefyllda härligheten, den var underbar faktiskt och det var den jag hade med mej hem.

Tror du att fokusen på det övernaturliga ökade intresset för Lakelandväckelsen?

Uffe:
Det vet jag inte, men vi lever i varje fall i en tid då det är ett stort behov (har väl alltid varit det egentligen), och det verkar som om kyrkan är den som lever minst i under och tecken på våra samlingar och gudstjänster, när vi borde vara ledande och främst i detta. Att lägga händerna på dom sjuka och be med tro är ju en av de mest primära sakerna Jesus sa vi skulle göra. Jag tror att detta kommer att accelerera i Skandinavien, vi kommer att se döda som uppstår och övernaturliga tecken och under ifrån Jesus i vår nation, det tror jag.

Det som tog mej i Lakeland var bl.a. den enkelhet och själklara tron på att Jesus helar, utan omsvep eller garderingar, han bara gör det, och att döda kan uppstå lika lätt som en förkylning blir botad, att han kan göra vad som helst och att han vill använda oss, det uppmuntrade mej kollossalt.
Men församlingen, Kristi kropp är övernaturlig, den föddes i detta, det är vårt starka vapen och vår seger, och vi har levt alldeles för lite i det och vi behöver leva mer i det än vad vi gjort, tror jag. Vår auktoritet och vårt mandat grundar sej på detta. Genombrott sker genom att vi använder dom övernaturliga vapen Gud gett oss……bön är en av dessa, fasta en annan, under och tecken och kraftgärningar är en annan, detta är övernaturliga vapen, som bryter ner ”höga bålverk”av felaktiga tankebyggnader som byggts upp i människor i decennier här i Sverige. Detta går att riva ner, men det måste rivas ner, och få in en hunger och desperation efter det ÄKTA övernaturliga som är Jesus Kristus, inte astrologi, new age eller whatever och så fort församlingen funkar i detta så bleknar det andra omedelbart och förlorar sin attraktionskraft väsentligt.
Därför måste vi sluta att gnälla över all synd, omoral och occultism etc. som finns runt omkring oss, och istället börja göra vad Jesus sagt vi kan göra, vi förändrar inte detta genom att debattera det, vi förändrar detta genom att använda våra övernaturliga vapen.

Vi har förklarat bort detta med en helgelselära som omyndigförklarat massor av människor att göra Jesus gärningar, helgelse behövs ju men detta sker när vi går, när vi är på väg….många har stannat och väntar på att få ett fungerande kristet liv utan att få det därför att man fått itutat sej att man först måste bli helig sedan kan man göra Jesu gärningar…detta är fel…du och jag är heliga igenom Jesus i samma stund vi blev frälsta…Gud KAN INTE se på oss på något annat sätt…han ser alltid på oss igenom sin älskade son Jesus, med alla våra brister och fel, men utan ett uns av fördömelse, Jesu blod övertäcker detta 24 timmar om dygnet…detta är ju nog för att få oss att gå i taket av glädje. Med detta i sitt medvetande sträcker man ju sej bara efter att vara Gud till behag av hela sitt hjärta.
Vi ser alldeles för mycket på våra brister och fel och alldeles för lite på Jesus och vad hans möjligheter igenom oss tycker jag.

Helt ärligt Uffe:
Ängeln Emma, Bentleys ”angel of healing” – som sades vara samma ängel som William Branham fick hjälp av, ”angels of revival”, encounters with angels osv. Tycker du inte att det är något här som borde få oss att ta ett steg tillbaka och ifrågasätta?

Uffe:
Ja, helt ärligt…..
Det nämndes aldrig en enda gång i Lakeland vad jag vet om ängeln Emma, förutom en gång då Todd sa; ”Me being led by an angel called Emma, what on earth are you talking about”? Så jag vet inte, om han med det tog avstånd ifrån detta eller inte, men det var kritikerna som gjorde en stor grej av detta och kanske det är det, kanske inte, jag vet inte, det var i varje fall långt ifrån huvudströmmen av vad Gud gjorde där, det fanns inte ens en känsla av att detta skulle ha färgat det som pågick när vi var där (ungefär som JDS läran som Livets Ord var anklagade för, mej veterligt talades det aldrig om detta i bibelskolan, men däremot massor av kritikerna)……men….i så fall behåller jag det som har välsignat mej MYCKET, eller snöar in på ängeln Emma och tar ett steg tillbaka och ifrågasätter om hela Lakeland väckelsen verkligen var ifrån Gud. Jag väljer det första, därför att JAG MÖTTE GUD I LAKELAND, så är det för mej oavsett vad andra tycker eller inte. Jag kommer i varje fall inte att bli nån ängladyrkare om nån tror det.

För övrigt så tror jag vi kommer att få mer uppenbarelse av vad som sker i den andliga världen där änglar (milliarder av dom) kommer att ha en stor uppgift i den yttersta tidens väckelser, jag har själv aldrig sett en ängel men skulle gärna vilja, om inte bara för att det skulle uppmuntra mej och vara väldigt coolt.
Det måste ju också vara så att en del får uppenbarelser, och många sådana, medan andra får få eller inga synliga änglabesök, syner, visioner etc. och varför Gud ger det till den eller den kan jag inte svara på.
När Petrus blir befriad ur fängelset av en ängel, då när han återvänder till sina egna, så reagerar tjänsteflickan och församlingen med en nästan ”nonchalant” attityd inför att han står utanför och vill komma in, med detta; Det är väl hans ängel! Ungefär som om det var det vanligaste i världen. Så det måste ha varit ganska vanligt med änglabesök tror jag….och om det var så på den första tiden hur kommer det då inte att vara i den sista tiden? Dubbelt upp, eller?

Jag tycker att vi har fått nästan nån sorts ”newage fobi” att så fort änglar finns med i leken så blir det ”för mycket”, tror faktiskt att vi står (hoppas jag) lite stabilare än att vi skulle snöa ut i nån ”flaky” pryl om änglar, jag känner min Pappa mer än så och Han talar i mitt hjärta när jag vill lyssna, och det vill jag, han leder mej med sin Heliga Ande varje dag…..jag är glad och trygg för det. Tror också att Satan vill ”smutsa” ner saker för att vi skall fly det och aldrig gå in i välsignelser Gud vill ge oss, sätta fruktan i oss. Vi kommer att behöva änglar ”tjänsteandarna” i det som nu börjar ske, och jag tror att dom är beredda tillsammans med oss att strida och betjäna och skydda i den andliga världen, sedan får vi självklart hålla oss inom det som Herren gett oss. Jag har tjänat Gud nu i snart 40 år och jag tror att jag kan känna i mitt hjärta när det börjar gå överstyr, i varje fall så är det den enda vägen för mej och den har hållit fram tills idag…..

En del av kritiken har handlat om det som många karakteriserar som ”upplevelsekristendom”. Vad är din kommentar?

Uffe:
Ja, vi behöver upplevelser, vi har matats med undervisning och kunskap, men varit andliga krymplingar i att göra det vi blivit lärda att vi skulle göra. När vi börjar GÖRA detta så får man en upplevelse, en tillfredställelse av att se det funka, den upplevelsen är obetalbar. Sedan så finns det upplevelser man gör med Jesus som vi gjorde i Lakeland, den var också obetalbar för oss därför att den gav oss en spark framåt.
Sedan så finns det människor som åker ifrån konferens till konferens, ifrån möte till möte, ja t.o.m. jorden runt för att få en ”kick” …och sådana fanns det säkert i Lakeland som över allt annars, förresten jag såg självklart sådana som betedde sej ”flaky”, så var det. Att söka upplevelser för sakens skull utan att det ger mej ny fart framåt tror jag blir fel. Men upplevelser kan ju inte vara fel, den Helige Ande vill ju ge oss detta, och vi har känslor som människor, men vi lever av tro.

Fick personen Todd Bentley för mycket fokus, och tror du att många attraherades av Lakeland på grund av honom?

Uffe:
Säkert så var det många som attraherades av Todd och åkte dit för det, jag vet att icke kristna gjorde det, vilket är lite underligt, kanske av taueringarna eller av enkelheten, Todd ger ju inte ett intryck av att vara en ”samfundsperson”, TV-preacher eller en lärd person, utan han appellerar nog mer till folket på gatan tror jag och det var också en hel del just den typen av människor där, vilket var väldigt fräscht tycker jag.
Men hur man nu vrider och vänder på detta så går det ju inte att undvika att det är människor som syns, så är det ju bara. Jag upplevde inte att Todd pushade sej själv och höll på med en massa egoprylar, det kände jag inte när jag var där, även om det självklart var så att jag inte intog en inställning som gjorde honom perfekt, men jag höll inte på att ifrågasätta hela tiden i den atmosfären som var där.

Det finns ju självklart omogna människor som mer ser till personer än på Jesus, deras liv måste ha fått sej en knäck när Todd inte klarade att hålla detta, och det är ju tragiskt, då hoppas jag att dom lär dej av att inte sätta tjänster eller personer högre än Gud, då får ju detta bli en läxa ifrån Herren, men jag byggde inte mitt liv på en person i Lakeland, utan på Jesus som faktiskt fyllde mina behov. Det kom ju också fram en hel del andra tjänster under den senare delen av väckelsen i Lakeland, som jag upplevde var väldigt starka, Ryan Whyatt, Roy, Bobby Connors, Jeff Garmin och andra hade flera starka möten i det flöde som var där, även om Todd var väldigt tongivande ifrån början.

För övrigt vill jag säja att det finns en person, en gudsman, som jag haft stor respekt för genom åren och det är Rick Joyner, jag uppmanar alla att läsa vad han skriver om det som hänt i Lakeland och om Todd Bentley som, vad jag förstår, han har daglig kontakt med. Jag tycker att han alltid agerar ”faderligt” och samlat, inför saker i sina brev, hans böcker är också väldigt bra.

Du har ju själv använt ganska kraftiga karakteristiker mot de som kritiserat Lakeland, och ett ord som gått igen hos flera är farisée. Tycker du det är en rättvis bedömning av de som varnat för det de anser är förförelse och villolära?

Uffe:
Ja, när man visar en ton och en oförståelse för att det är en broder vi talar om, och häver ur sej en massa om att detta är en osund, falsk och människoproducerad väckelse (hur det nu går ihop att lura 1000-tals, 1000-tals människor att komma och uppleva Gud och dom gör det, som jag gjorde, och ändå säga att det är en falsk företeelse)…dessutom är Todd en värderad broder till oss som bekänner oss som kristna och skall bli behandlad som detta. Det har också ibland funnits en ton av självrättfärdighet och förakt emot detta i Lakeland, och det tycker jag inte om.

Men jag har aldrig sökt strid om detta med Lakeland, jag bara berättade att jag blivit väldigt välsignad, men det verkar som om detta rört om i grytan mer än vad jag trodde och det kanske t.o.m. är bra? Så den som känner sej träffad av detta får kanske tänka efter då….jag vill säja detta med ödmjukhet, och jag menar det.
Men jag tror att vi behöver rensa ut detta ur våra liv, och nej, jag tycker inte att det är en rättvis bedömning…..villolära är ett ord som man lätt kan kasta ur sej……det tycker jag inte man skall göra om man inte ens satt sin fot i Lakeland, jag tycker att det behövs mer än det som man fört fram för att bli trovärdig i sin kritik. Allt som vi inte är vana vid blir till slut villolära, allt vi inte ”känner igen”.

Fariseerna letade efter fel, dom ”vaktade” på Jesus hela tiden för att hitta något att kunna anklaga honom för…så tycker jag att en del gör…när man helt negligerar det som många människor fått uppleva av både helanden och ny eld i sitt liv och inte ens kan glädjas med det …det är farisism för mej. I Apostlagärningarna blir en man helad, ett fantastiskt mirakel som Petrus occh Johannes förmedlar så att alla ser det, men fariseerna var inte alls intresserade av att mannen blivit helad, inte ens glada över det, utan man försökte hitta något fel så att man kunde förbjuda Petrus o dom andra att fortsätta göra detta i Jesu namn, det var det viktiga för dom. Likaså mannen med den förvissnade handen. Detta funkar också ofta så att man har svårt att vara glad över att det händer saker som Gud gör om det inte sker ”hos oss”.

Att säja att Gud INTE var där i Lakeland och mötte människor i helande och upprättelse, är en ren och skär lögn. Detta är en andemakt, en kontrollerande kraft som sätter fruktan i människor, detta har påverkat oss, och det är en allvarlig sak. Det handlar inte bara om Lakeland, det handlar lika mycket om vår kontinent tror jag. Inte för inte så profeterade Kim Clement förra året ut just detta över Sverige:

”God says; I’m sending it out. Sweden, Sweden, great shall be the miracoulus intervention of God. For the religious power that has held you by your throat and strangled you has been cursed and broken.”

Man kan ju fråga sej var vi har dessa människor idag, dom måste ju finnas i våra kyrkor, kanske vi alla har fått en liten farisee i oss genom åren, i så fall behöver vi be Jesus att befria oss ifrån detta och det fort. Lite surdeg syrar hela degen, sa Jesus. Jag säger inte att alla som har frågor om Lakeland är en farisee, men jag tycker inte om, och det är orättvist emot dom som fått möta Gud på olika sätt när man varit där eller tagit emot framför TV:n eller Internet, ett sågande av i princip hela det verk jag menar Gud gjort där och fortfarande gör vad jag vet. Jag kan inte hitta några andra i bibeln än fariseerna som gjorde så. Inom parantes vill jag säga att vi kanske skulle kolla lite på hur vi själva har det i vårt avlånga land, lite mer ödmjukhet och förkrosselse kanske inte skulle skada för villolära kan ju också vara när ledare säger till en sovande församling att allt står väl till, när det inte alls står väl till.

Vi har inte speciellt mycket att visa upp tycker jag, vår duktighet faller ganska fort till marken inför vad Gud gjorde och gör på andra platser Upp.3:17… du säjer du är rik, men du vet inte om……..om man nu förfasar sej över det som skett i Lakeland så kan man ju undra varför ingen talar om det ekorrhjul av verksamhet som spinner runt, runt år efter år utan att någon stoppar upp och börjar ställa frågan varför vi jobbar så mycket och lägger ut så mycket pengar och kraft och tid med så lite resultat? Kan vi möjligen ha fel i det vi gör på någon punkt, eller skall Gud ordna det också? Varför har vi inga köer (det var ju längesen nu) utanför våra kyrkor längre, varför springer människor inte fram för att få tag på det vi har att erbjuda, varför tycker människor instinktivt illa om kyrkan i västvärlden, men har väldigt lite problem med Gud? Varför? Visst händer det att folk blir frälsta och helade, men ändå är det en sån liten del av vad det kunde vara, det är jag övertygad om.

Om inte Lakeland gav dej nåt, eller du inte ens tyckte om det, det är helt ok, bara du gör det, bara du gör det han sa, så möts vi längre ner längs vägen då……och tro mej, jag går ner på mina knän över min egen avfällighet och bekvämlighet inför detta, jag har lika stor skuld till att det ser ut som det gör, det tänker jag inte hyckla med, jag tjänar ingenting med att dölja det, men ber och ropar till Gud att hjälpa mej i min desperation efter att få se en förändring, en reformation, en revolution i Jesu namn…Jesus, jag lägger ingen begränsning på hur du skall komma bara du kommer, jag är hungrig Jesus, hungrig efter dej, Gud jag gråter och längtar efter mer av dej, mer av dej…jag vill inte vara nån expert, en som kan allt, som har allt under kontroll, ta bort det ifrån mej, jag vill vara ödmjuk och enkel inför det du gör, jag vill älska dej mer och mina medmänniskor, jag vill ha ett mjukt hjärta inte ett hårt….jag är svag men du är så fruktansvärt stark, så använd mej, använd mej, gör mej till eldslåga, Jesus…..jag lever för detta Jesus, för ditt rike…

Enligt J. Lee Grady redaktör i Charisma Magazine, lär God TV ha sagt: ”any criticism of Todd Bentley is demonic”?
”This ridiculous statement was actually made on one of God TV’s pre-shows. In fact, the network’s hosts also warned listeners that if they listened to criticism of Bentley, they could lose their healings.”
Tycker du God TV:s attityd är sund och riktig beträffande kritiska funderingar i bedömandet av Bentley?

Uffe:
Visste inte om att dom sagt så, men det uttalandet var dumt, tycker jag,.

Efter att Bentley drog sig undan har det framkommit rapporter som på ett mycket starkt sätt antyder att han haft sexuella relationer med flera kvinnor, att han drack omåttligt mycket alkohol, att han var en notorisk lögnare, osv. Mycket av informationen kommer från de som stod med honom tidigare. Förändrar det din bild av Todd Bentley och Lakelandväckelsen?

Uffe:
Av Todd blir det ju så (”antyder” är ett ord som säjer att vi inte vet just detta), av Lakeland väckelsen, nej.

Vad tror du kommer att ske vidare med väckelsen i Lakeland? Dör den ut eller var detta starten på något större?

Uffe:
Jag blev intervjuad av Världen idag när jag var i Aneby, där sa jag innan jag åkte över för andra ggn att jag hade en känsla av att ”the Outpouring” skulle avta och ett skifte skulle ske, det tror jag också att det gjort och nu gör….Lakeland var bara början tror jag, en ”Ignition” till det som behöver ske, jag är övertygad om att Gud har och hade detta under kontroll, Han vet att Han använde bristfälligt material och gjorde vad han behövde för detta, det bara gör Honom ännu större. Han rörde upp vattnet i kristenheten med detta och sa ”Come get some” det betydde mycket mer tror jag än bara vad vi sett till det yttre……jag känner på mej att det kommer en väckelse/rörelse som ställer alla våra förutbestämda bilder på kant…detta för att Herren utmanar vårt sinne för att få fram vad som finns på vår insida.

Hur ? vet jag inte…. när ? ja det behöver nog komma nu och på ett sätt har det det…men det får jag överlåta till Jesus, jag vill i varje fall hålla mej redo så mycket jag kan för det.

Vad tror du är orsaken till att vi kristna i Skandinavien viktlägger det andliga skeendet i USA så pass mycket som vi gör?

Uffe:
Därför att USA har betydligt fler starka tjänster än vad vi har här och är ofta längre fram tycker jag (det betyder självklart inte att det alltid är så)…men varför är det ofta så? Kanske för att i Europa har vi ofta haft en tradition genom århundraden av att statlig-göra och med förmyndarmentalitet kontrollera Kristi kropp och styrt därefter, vi har ju en hel del lik i bagaget ifrån tider då religiös frihet knappt existerade. Många valde då att emigrera för att få frihet att ha ”gudstjänst” så som man kände man ville och utan inblandning av nån sorts ”bror duktig”….

USA har ju också sina problem med kyrkan, där bekvämlighet, maktmissbruk och religiös kontroll och fyrkantigt tänkande fått regera en hel del. Trots detta så tycker jag att Amerika har en av traditionen generösare inställning till religiöst liv. Att vara pastor i USA är mycket mer respekterat än här i Sverige, där det nästan blivit ett skällsord. Det är viktigt att man får utöva sin religion i USA, man ärar och skyddar sin ”konstitution” med en nästan helig övertygelse. Detta skapar också ett annat klimat för att söka Gud och att våga ge sej ut på vattnet tror jag, att ta risker. Vi har inte speciellt mycket detta i Sverige där vi pratar mycket om rätten till det och detta, men har svårt att se vad det egentligen betyder.

Vi har liksom ingenting utanför oss själva att följa, det har man mycket mer i USA. Vi är också väldigt rädda i Sverige för att bryta ”normen” att sticka ut, detta är ju även väldigt starkt gällande i kyrkan också, kanske t.o.m. mer där, än i det övriga samhället. Jag tror det helt enkelt är omöjligt att gå med den nuvarande normen om du skall följa Gud fullt ut, men det blir ett högt pris att betala. Vet inte om det är svar på frågan, men det får vara så.

Hur kommer det sig att väckelsehistorien präglats av ledare med förhållandevis stora moraliska brister, men som trots sina mänskliga svagheter användes starkt av Gud?

Uffe:
Därför att som jag sa förut, Gud använder människor, Han har t.o.m. gjort sej beroende av oss, det är väldigt stort tycker jag. Han tror på oss, trots allt dumt och korkat som vi gör ibland, Han t.o.m. uppmuntrar oss att göra under och tecken och kraftgärningar igenom Hans namn. Allt VI behöver göra är att TRO, detta är en fantastisk sak tycker jag. Han underkänner inte oss, ingen av oss, tvärtom. Alla som används just nu är också människor med brister på många områden, inklusive mej.

Hur ser framtiden ut för Skandinaviens kristenhet tror du?

Uffe:
Jag tror och många med mej, att vi står på tröskeln till en omskakande reformation, eller revolution om man så vill…..inte förnyelse i första hand, utan en förvandling av församlingen, ett återvändande till originalet om man så säjer……läser en hel del just nu i Apg. därför att det var ju där allsammans började, tror att dom flesta håller med om detta, sedan hur detta skall ske vet inte jag, men om man lyssnar så har man aningar, Gud talar ju till oss om vi vill lyssna. Man måste inte vara teologiskt utbildad för att höra ifrån Gud.
Man detta kommer nog inte att ske utan turbulens och omvälvningar, tror jag.

Evangeliet och Guds vägar är egentligen konfronterande i sej själv, det är så mycket som är tvärt emot denna världens värderingar och synsätt och handlande…det handlar ju om två motsatta andar, kan man säja, och ju mer vi kristna blivit babyloniserade, ju mer kommer det att slita i oss när Jesus börjar dra in sin brud, sin församling, för få in henne till Lammets bröllop som det heter. Hos. 11:4…med lena band. med kärlekens tåg drog jag dem…..

Detta kommer att gå rakt igenom alla strukturer och samfundstänkande, också inklusive dom som idag befinner sej utanför, även dom som inte ens känner Honom…Han samlar sin brud, sin församling, sin arme, sin familj ut ur alla sammanhang och chatteringar…Han erbjuder oss ödmjukhetens luggslitna mantel som innehåller all Hans auktoritet och härlighet, detta, tror jag, kan man bara se när man gått igenom porten som är så liten att man får krypa igenom den, om jag nu kan tala i bilder.

Vad är DITT budskap till de kristna i Skandinavien?

Uffe:
Se om ditt hus, var brinnande i ditt hjärta. sök elden, sök Jesus, se till att du HAR olja i din lampa, Jesus sa inte detta för att det var en ”vacker bild” utan Han menade detta, detta är en verklighet. Han kommer att besöka oss nu, må Gud hjälpa oss att känna igen Honom, fly ALL kyrkopolitik, bed och ta tid, prioritera honom före det som du har satt före honom nu…..han är full av nåd och sanning, sanningen är inte farlig bara sann om vi vill ha den, och den sätter den fångne fri, du och jag skall leva i frihet…det är vår Gudsgivna rätt.

Låt Jesus få komma som det profeterats…rulla ut den röda mattan…välkomna konungen, denna gången kommer han inte som ett Lamm utan som Konung…världen väntar på det äkta, sträck dej efter det…och spring fram och ryck det till dej, bry dej inte om vad människor tycker och tänker, vänta inte på att andra skall göra det…gör det själv, och fullborda ditt lopp och få din krona…..
Älska Gud och älska din nästa, bestäm dej för det…..
Så, kom med ditt rike Jesus, här i Sverige, KOM!

Var väldigt mycket välsignad…….

I kärlek, Uffe.

Foto: Ulf Christiansson ©

Dagen skrev lite om Uffes nya skiva och om församlingsgemenskapen han är med att starta.

 

=>

Ämne: Ledarskap

Nyckelord: , , ,

 • Egil

  Takk for et ærlig og oppriktig intervju.

  Det hersker ingen tvil om at Uffe og millioner av andre kristne ønsker å se mer vekkelse, mer tegn, mer under og mer av Jesu kraft manifistert.

  Mitt teologiske spørsmål, som ex-karismatiker, er om Bibelen virkelig lærer at Vekkelse staves Tegn, Under, Manifestasjoner? Jovisst ser man i APG at Ordet ble stadfestet av mirakler, men det synes som for meg at ETTER menigheten ble etablert ønsket Paulus at vi vekta å gjøre Disipler.

  Kunne det tenkes at Vekkelse kommer når vi våger å besøke naboen, åpne vår Bibel og kjærlighetsfullt vise ham hva Jesus allerede har gjort for oss?

  Eller må endetidens vekkelse bestå av overnaturlige manifestasjoner som 60-70% likevel kommer til å ta avstand fra?

  Rom.1:16-17

 • Prophetone

  Andy:

  Tack för en bra intervju med Uffe! Först måste jag säga att jag fick dåligt samvete för att ha använt ett foto av mannen ifråga på min blogg, utan att fråga först; ska höra efter om det är Ok senare idag… Detta var ju mycket positivt, mycket välsignat samt mycket bra. Det trodde jag inte om dej Andy! Du har vuxit i mina ögon, lite lagom sådär. Det var en lång intervju men jag minns tex följande påstående från Ulf:

  ”Att säja att Gud INTE var där i Lakeland och mötte människor i helande och upprättelse, är en ren och skär lögn. Detta är en andemakt, en kontrollerande kraft som sätter fruktan i människor, detta har påverkat oss, och det är en allvarlig sak”.

  AMEN! säger jag till detta. Om Gud hade gjort detsamma här hemma i Svedala som i Lakeland, är jag övertygad att samma kritik hade blossat upp och den skulle dessutom splittra en redan splittrad kristenhet ännu mer. Är det inte detta som behövs? Som rent av krävs? En sann kraft som vänder hela samfund upp o ner, som skakar tills allt som inte behagar pappa Gud rasar ner från fickor och gömslen, blir synligt för alla envar.
  Varför? Så de pastorer och samfundsledare som människor tillsatt, blir avsatta och de som Han vill ska bära ansvar också tar sin plats för att göra just detta. Det kan gå ”fredligt” tillväga och det sker redan så smått, men säkerligen måste det ”tunga artilleriet” fram på många håll för att Guds vilja ska ske, här på jorden precis som i himlen – visst var det så att ängeln Mikael på Guds mandat sparkade ut djävulen från tredje himlen?

  Kanske bör man akta sej för att använda termen ”sparkade” i dessa sammanhang…

  MVH

 • Andy
  begynte å lese 00 01 😉 , men ble aldri ferdig… og dessuten var dette en LAANG avhandling med masse å kommentere på- noe jeg liker,men jeg tenker fortsatt på hvordan kommentere på denne her.
  Fear not !- kommer tilbake 🙂

  Anita

 • Är det inte så att;

  1) Todd Bentley otvetydigt har stått i centrum av denna ”väckelse”

  2) Jesus har sagt åt oss att se upp för falska profeter

  3) Profeterna ska bedömas utifrån hur deras liv stämmer överens med Jesus undervisning (Mt 7 + 5-6)

  4) Det har varit tydligt från början att Todd Bentley lever tvärtemot vad Jesus har sagt (är våldsam, pengafixerad, sjukt uppmärksamhetstörstig tex)

  5) Detta borde få oss att varna för Lakeland, alldeles oavsett de förmenta ”under och tecken” som förekommit?

 • S-E Sköld

  Kännemärket på Gudasänd, andlig väckelse, är att JESUS står i centrum och att kärleken till Honom, som Han uppenbarar Sig i Skrifterna, tilltar:

  D.v.s. Skriftens JESUS.

  Och då börjar ett liv i Hans – Ordets – efterföljd,
  och det hörs, märks och syns.

 • At Ulf Christiansson m. fl. ble fornyet i Lakeland er noe jeg ikke bør ta stilling til! Det blir jo en subjektiv uttalelse/opplevelse!

  Slike ting ”kjennes på frukten”!

  Når det gjelder hans uttalelser om forkynnere og doktriner han kommer inn på i sitt intervju, blir jeg slett ikke beroliget!

  Mvh.
  catoI.

 • Reformation…. Revolution! Halleluja!

  Tack Ulf & Andy!

  Västeuropas intellektuallism utmanas och starka fästen bryts ner när Gud visar att Han står bortom all mänsklig kontroll. Han spränger våra begränsningar, våra mönster, våra program… varför? För att Han ska få äran. Vi kan inte ”få till det”. Vi är inte kallade att ”få till det”. Vi är kallade att följa Honom som ger syn till de blinda, frihet för de fångna och som predikar nåd från Herren!

 • Mycket bra Andy. Ytterligare ett inlägg som visar att aletheia blogg och tankesmedja går med Gud.

 • Uffe:

  ”denna gången kommer han inte som ett Lamm utan som Konung…”

  ”Så, kom med ditt rike Jesus, här i Sverige, KOM!”

  CatoI:

  Er det i Sverige Guds rike skal opprettes?

  Andy:

  Jeg synes forvirringen blir enda større etter dette intervjuet med Uffe! Mye ”synsing” og meninger, men lite i lyset av Guds Ord, spør du meg!

  Og hva med Uffes utsagn:

  ”Hur kommer det sig att väckelsehistorien präglats av ledare med förhållandevis stora moraliska brister, men som trots sina mänskliga svagheter användes starkt av Gud?”

  Uff, uff, som vi sier på norsk, hvor har han dette i fra??

  Mvh.
  CatoI.

 • Stefan

  Ulf och alla andra Lakelandfarare,

  Jag tycker ni ska tacka Gud för det goda ni fick. Samtidigt kan vi väl alla vara överens att vi bör be och längta efter ett renare andligt flöde än det som Bentley, Liardon, Copeland och alla andra storfräsare typ Joyner står för, som ger sig ut för att vara profeter och samtidigt inte kan se att en sådan som Bentley lever i synd. De är dåliga andliga föredömen trots deras långa ocn fina utläggningar och förklaringar i efterhand.

 • Stefan,

  Nu är du inne och klampar på en av mina käpphästar. 🙂

  Du skriver:
  ”som ger sig ut för att vara profeter och samtidigt inte kan se att en sådan som Bentley lever i synd”.

  Lärjungarna – de elva övriga – hade inte koll på att Judas inte var med på vägen. Ja, ja jag vet att S-G Hedin har sagt att det var före det att Anden föll. Men jag köper inte det.

  Vi kan inte döma ut dem som blir lurade. Då har vi inga kvar att lita på mer än de som själva luras.

 • Haggaj.

  Jeg er ikke uenig i det du sier, men du forstår vel resonnementet?

  Disse ”store profeter” profeterer og forstår seg på det meste, men hos Bentley ”ser” de ingenting! 🙂

  Mvh.
  catoI.

 • CatoI.

  Då kan vi väl döma ut hela högen som tror på Ekman eller påven eller Halldorf eller Bentley eller vem som helst. Vilka blir då kvar?

 • Roger

  ”vi förstår till en del
  och profeterar till en del”
  1 Kor 13:9

  Jag tror att också människor med en tydlig profetisk gåva bara ser en del av bilden. Profeterandet är ett ”styckverk”. Kjell Sjöberg såg tidigt att det var fel i Vägasked, men han kunde samtidigt missa att andra kristna t ex kunde leva ett dubbelliv. Jag tror att han ändå hade en äkta gåva.

  Just därför är det viktigt att använda sunda bedömningskriterier: stämmer det med Skriften, finns det ”accountability”.

  Lite känner jag till hur Ulf och folket kring ”the house” ber om väckelse och revolution. De är ett föredöme i sin iver! Sedan håller jag med Stefan om att önska ett renare flöde.

 • UFFE

  takk! for at du deler ditt hjerte med oss
  Takk! for at du vandrer med Gud og søker Ham, for du har noe å gi av den grunn til meg.
  Du fikk meg til å føle meg som en fariseer- takk! trengte den 😉
  En ting vil jeg si deg- det du sa her i intervjuet sier meg INGENTING om Lakeland, men en masse om deg. Jeg skal forklare;
  Du har en relasjon med Din Herre Jesus og søker etter å kjenne Ham- DERFOR møtte du JESUS i Lakeland.
  Jeg er sikker på at hadde du gått til en moske eller et Buddistisk tempel for å søke Jesus der- så hadde du møtt Han der også 😉
  Jeg vet om Muslimer som har søkt Gud – for å kjenne Ham, av hele sitt hjerte ,og Møtt Jesus selv i Mekka ( Islams Hellige sted)
  Jesus åpenbarte seg for dem slik Johannes så Ham; synlig i en visjon .. og Han talte til dem og sa hvem Han var og hvor de skulle gå for å møte en misjonær som skulle fortelle dem mer…alt dette mens de stod omgitt av mennesker som mumlet bønner og kysset den svarte stein. Ingen andre så eller hørte noe enn akkurat den som Jesus møtte.

  Jesus er ikke avhengig av våre omgivelser (lovsang,salvet forkynner etc) for å møte den som søker Ham- derfor er det klart at du fant Jesus i Lakeland.
  Andre dro til Lakeland for å finne en velsignelse- de kan ha møtt demoner i lakeland, mens du møtte Jesus – right?
  Du sa det så bra ” det ekte overnaturlige er Jesus Kristus”
  Den som søker å kjenne Jesus – vandrer i det overnaturlige hele tiden ( uten å vite det)
  Den som søker etter noe annet- blir skuffet eller ..forført.
  Takk for mye bra musikk fra deg- spesielt fra den siste tiden 😉

  Anita

 • Prophetone

  ”..En sann kraft som vänder hela samfund upp o ner, som skakar tills allt som inte behagar pappa Gud rasar ner från fickor och gömslen, blir synligt för alla envar…”

  Wow- what a dream! may it come true!!

  Anita

 • Stefan,

  Vad gäller Liardon så var väl hans läggning mer eller mindre allmänt känd i Tulsa. Därför fick hans söka sig därifrån och ut i världen där den inte var känd (som t.ex. Uppsala).

 • Andy

  ”..Jag har lärt mig något viktigt det sista året, och det är att man kan vara ett i Anden utan att hålla med varandra i alt”

  YES!
  om et hjerte er ett med Jesus i en levende relasjon med Ham ( ikke bare mental tro) så kan jeg /du ha enhet med hvem som helst uansett hva de ”tror” det er bare det at de er så få…. 🙁
  …Men du er en av dem .

  anita

 • Observer

  Andy

  Jag uppskattar MYCKET din intregitet.

  Detta var stort av dig.

  God bless you!!

 • S-E Sköld

  En profet, och då tänker jag inte på profetians gåva, har två möjligheter att ”se” – för att ev. avslöja – falskhet m.m:

  1. Ordet
  2. Uppenbarelse från Gud

  Det är Ordet som äger uppenbarelsen, och det är Gud/Anden som uppenbarar; det Han vill.

  Gud uppenbarar – talar om – vad profeten behöver veta för att ibland föra vidare; i annat fall vet denne inte mer än vem som helst kan veta, med Guds Ords hjälp.

  2 Kon. 4:27 ”…men Herren hade fördolt detta för mig och inte låtit mig få veta det”. Detta säger profeten Elisa ang. en kvinnas döda son – vars liv f.ö. var resultat av Elisas bön.

 • Haggaj.

  Mitt poeng var at jeg tror helt enkelt ikke at disse er sanne profeter, eller har noen profettjeneste i det hele tatt!

  Mvh.
  CatoI.

 • Prophetone

  EllenRock:

  ”Vi är inte kallade att “få till det”. Vi är kallade att följa Honom som ger syn till de blinda, frihet för de fångna och som predikar nåd från Herren!”

  Jag gillar detta skarpt; va bra du skriver!

  CatoI:

  Om Guds rike inte kommer här i Sverige, var kommer det då – i ditt badrum, eller???
  Självklart ska Gudsriket manifesteras här o nu, oavsett var vi bor. ALLA dina invändningar bör du verbalt uttrycka till Gud när du tar ett snack med Honom, då får du svar på dina funderingar.
  Funkar för mej, borde också fungera för CatoI.

  Stefan:

  Vad hindrar dej från att vara ett ”rent andligt flöde”
  samt ”ett gott föredöme?” Skynda dej genast att ställa dej till Guds förfogande! Att kritisera andras tillkortakommanden lyfter bara upp dej själv samt trycker ner de andra stackarna som tydligen inte förfogar över den kunskapskälla varmed du så frikostigt öser ur.

  eagleview:

  ”Andre dro til Lakeland for å finne en velsignelse- de kan ha møtt demoner i lakeland…” Tror du det?

  Demoner behöver man inte åka utomlands för att möta lika lite som Ulf Christiansson behöver åka utomlands för att möta Gud . VAR vi möter Gud spelar väl ingen roll, HUR vi möter Honom spelar däremot en avgörande roll för efterlevnaden i vår praktiska vardag.

  ”….man kan vara ett i Anden utan att hålla med varandra i alt”. Akkurat!

 • Prophetone

  Jeg vet ikke ..
  mitt poeng var som du sier at Gud kan man møte overalt- om man søker HAM,..
  men den som søker noe annet kan få problemer…uansett hvor flott atmosfære det er eller mangel på det.

  Skogen eller soverommet er absolutt det beste stedet å søke Gud , for der kan jeg være alene, og det koster meg ingen flybilett 😉
  Hvordan vi møter Gud og etterlever Hans ledelse er absolutt det viktigste.
  Anita

 • Prophetone

  eagleview:

  Visst är det så som du säger, helt visst. Men kanske inte alla är så ”upplysta” som vi – tror du inte Gud möter dom där de befinner sej? Kanske växer de till i förståelse längre fram… Jag menar, skulle Gud vara beroende av att jag hade rätt insikt i vilka andliga ”spelregler” som är avgörande för ett Gudsmöte, skulle jag ligga verkligt risigt till. Sorry, det skulle vara kört för min del. Man kan säga en massa saker med sin mun till Gud o människor. Människor kan ta miste på det man försöker få sagt, jag litar på att Gud har den förmågan att Han ser vad hjärtat är fullt av – för det är det man får. PS:37:4

  MVH

 • Prophetone
  Absolutt- Gud møter alle der de befinner seg, -for better or worse
  Husker en gang jeg sang med på lovsangene i menigheten og tenkte på noe annet på samme tid.
  Dette foregikk i lang tid FØR Gud stoppet meg en dag med dette” din munn priser meg,, men ditt hjerte er langt fra meg!”
  Dette var en slik ”slått ned a hesten” opplevelse. Det tok meg faktisk flere år før jeg igjen turte å synge noen sanger i det hele tatt- for jeg måtte være sikker på at teksten kunne jeg av hjerte synge til GUD.
  Så ja, Gud møter alle til slutt…..selv de som ikke får møte Ham før dommens dag.

  Hvorfor Han gjør som Han gjør vet jeg ikke…
  Han behandler ikke alle likt- unikt

  Anita

 • Skönt med en intervju som var seriös, djuplodande och samtidigt vågade ställa rätt frågor.

  Om ämnet ifråga säger jag samma som förut, dvs att det som hänt i Lakeland har varit av blandad karaktär, och att tyvärr många kristna inte lärt sig att skilja mellan mirakel skapade av Gud, och falska mirakel. Gåvan att skilja mellan andar är en bristvara i kristenheten.

 • Steen

  Ulf Christiansson har alltid nogåt fräscht att dela med sig.
  Oberoende vad man tycker om Lakeland.

 • 5 Mos.13:1-3 kan vara en fingervisning i detta sammanhang.
  Vivan.

 • Här kommer Vivans verser (ur folkbibeln)

  5 Mos 13:1 Om en profet eller en som har drömsyner träder fram hos dig och han ger dig något tecken eller under,
  5 Mos 13:2 och sedan detta tecken eller under som han talat med dig om inträffar och han då säger: ”Låt oss följa andra gudar, gudar som du inte känner, och låt oss tjäna dem”,
  5 Mos 13:3 då skall du inte lyssna på den profetens ord eller på den som har drömsyner, ty HERREN, er Gud, prövar er för att finna om ni älskar HERREN, er Gud, av hela ert hjärta och hela er själ.

  mvh
  D

 • Hej allihopa!
  Beklagar att jag själv inte varit närvarande idag. Håller på med ännu ett projekt som snart kommer här på Aletheia, och har inte befunnit mig i närheten av Mac´en idag.

  Prophetone:
  Bra att du äntligen såg något positivt i mig. Vi har alla våra olika sidor, och en sida av mig är att jag vil se flera sidor av en sak.

  Bless!

  Jonas Lundström:
  Du har många bra poäng som jag själv använder gaska ofta. Målet med den här intervjun var att ställa raka frågor till Uffe, för han har varit där och upplevt detta. Att vi kanske ser olika på detta med Lakeland kan jag leva med, för jag kände ett hjärta hos den mannen som brann för Jesus, och jag kan säga att jag kände Andens enhet med honom. Att vi tänker olika om saker och ting är ganska likgiltigt, för i slutändan handlar det om människors frälsning, och då är Jesus det viktigaste som förenar oss på djupet.

  Cato I:
  Dette er Uffes story och hans opplevelser. Det hverken kan eller vil jeg ta ifra ham. Han sier at besøket i Lakeland har ført til en større kjärlighet til både Gud og mennesker, og det er en frukt jeg ikke kan kritisere bort. Jeg snakket lenge med ham om Lakeland og en hel del andra saker, og mitt intrykk er at han ELSKER Gud og brenner for menneskers frelse. Den glød han hadde er det få som har. Jeg vil ha den.

  ”“Hur kommer det sig att väckelsehistorien präglats av ledare med förhållandevis stora moraliska brister, men som trots sina mänskliga svagheter användes starkt av Gud?”

  Detta var MITT spørsmål til Uffe. Han sa det ikke! Poengen her var å vise at Gud bruker mennesker som er skrøpelige. Mennesker som i mange år tjente Gud, men som endte opp i synd. Vekkelsehistorien er fulle av dem. De ble mektig brukt av Gud, på tross av at de falt av på slutten av sine liv. Derved IKKE sagt at jeg anser at Gud ikke bryr seg i om hans tjenere lever rett eller feil. Synd er synd!

  Bless!

  EllenRock:
  Vad roligt att se dig här igen. Det var länge sen! Reformation behöver vi. Det behöver skakas om ordentligt i det kristna Skandinavien, och jag tror vi kommer få se att Gud inte är beroende av vår organisatoriska förmåga att planera väckelse och enhet. Han kommer på sitt sätt, och jag tror en del kommer bli förvånade över hur det sker. 😉

  Håkan:
  Målet är att gå på Hans raka vägar. I bland måste man även ropa lite högre för att folk ska vakna. Profeterna sprang inte runt och bara förkunnade glada nyheter. De varnade folket också.

  Stefan:
  Låt oss söka tillbaka till originalet, till det äkta och det rena! Jag håller med dig broder! Behåll det goda!

  Observer:
  Tack för det! Sanningen måste vara det grundläggande i det vi gör, och har någon av oss fel måste vi kunna erkänna våra brister. Jag är fortfarande mycket fundersam till Bentley och Lakeland, men Uffes berättelse, upplevelser och den frukt han har i sitt liv kan ingen ta ifrån honom. Jag är säker på att han använder det pund han fått att förvalta på rätt sätt! Vi andra kan ibland skämmas för hur vi förvaltar vårt…

  John Nilsson:
  När jag funderade på om jag skulle kontakta Uffe för en intervju om Lakeland, var jag tvungen att rannsaka mitt hjärta. Vad var mitt motiv för detta? Vad ville jag ha fram? Jag ville ställa de frågor jag själv har och som jag också skrivit om, och jag är glad för att Uffe valde att besvara även de kritiska frågorna. Jag har respekt för honom för detta! Som jag sa längre upp brinner han för Jesus på ett sätt som är helt underbart och till efterföljelse! Uffe var ärlig och rak i de samtal vi haft via telefon, och trots våra olikheter var det enhet i Anden mellan oss. Det finns något att bygga vidare på…

  Steen:
  Helt korrekt! Det var underbart att märka just detta! Han har hållit sig otroligt fräsch under de år som gått sen jag sist träffade honom! He´s up to date!

  Bless!

  Vivan:
  Uffe följer Jesus! Of that I´m sure!

 • Ronny

  Vänner jag har inte läste igenom Kommentarerna . Men det kom sån inpiration över mig . Så jag vill säga att vägen till san och äckta väckelse. Går via ,Via dolorosa och Korset och uppståndelsen i vårt vardags liv och vår bönnekammare. I Jesu efterföljelse som Herren vår mästares Lärjeungar .Lidandets väg Kärleckens Korset och upståndelsens väg . Så får vi själar omvända till Gud och frälsta. Även oss själva Med Herrens Andes hjälp.För Jesus sa älscka era fiender och be för dem då är ni er Himmelscke Faders barn . Det är priset somliga måste betala för andra människors frälsnings skull .Och för Guds kärleck och omsorg om dem. Du och jag och alla andra . Och det tror jag sker främst i det fördolda… Frid och Gud välsigne vår nästa och oss. Och hela livet i Guds kärleck som aldrig förgår som Gud vill i sin nåd för kristi kors och uppståndelse skull till Guds ära för Gott i Jesus namn, amen!!!

 • Andy:

  ”Poengen her var å vise at Gud bruker mennesker som er skrøpelige. Mennesker som i mange år tjente Gud, men som endte opp i synd. Vekkelsehistorien er fulle av dem. De ble mektig brukt av Gud, på tross av at de falt av på slutten av sine liv”!

  At Gud bruker mennesker som er skrøpelige er jo åpenbart, men at vekkelseshistorien er full av redskaper som endte opp i synd, hvilket grunnlag har du for å kunne si det?

  Mvh.
  CatoI.

 • At historien er full av de er kanskje å ta i, men se bl.a i boken ””Gods Generals” av Roberts Liardon så ser du en del eksempler på nettopp det. Det kan begynne i ånd, men slutte i kjød. Det var vel egentligen poenget. Vi kan ta detta spørsmålet mer detaljert en annen gang. Nå er dette et intervju med Uffe om Lakeland og skal ikke handle om hva jeg tror om ditt og datt.

  Bless!

 • Det er greit det, Andy!

  Men nå er det innen en ganske snever krets Liardon drar fram ”sine generaler”, om jeg ikke husker feil.

  Vekkelseshistorien er nok ganske så omfattende og spenner over et langt tidsrom!

  Vi kan komme tilbake!

  Mvh.
  CatoI.

 • Stefan

  Visst kan Gud använda skröpliga redskap och det gör han också. Men det är alarmerande när Ulf C säger att han inte bryr sig om Tod har tatuerat sig eller ej som predikant efter han gått ut i tjänst samtidigt som han påstår att han är på besök i himlen med jämna mellanrum. Så slarviga får vi inte vara när det gäller att bryta mot Guds klara ord. Utan gudsfruktan så går det sedan lätt snett också på andra områden precis som det gjort med Tod. Låt oss ta varning vänner. Vi har inte råd att vara så slarviga.

  Tack Jonas för ditt fina inlägg! Pris ske Gud för människor som i bästa fall blivit välsignade i Lakeland. Men en ”väckelse” där man inte tar på allvar hur man lever är ingen väckelse från Gud. Låt oss be och förvänta oss det äkta.

 • Gleder meg til ny Jerusalem-plate. Det er vel den beste nyheten ved dette intervjuet.

 • Vil også anbefale alle å gå inn på http://www.swedenrock.com/frameset.cfm

  og stemme frem Uffe og co som en mulig headliner på Sweden rock til neste år.

 • Stefan.

  Det er sant det du sier her!
  Reagerer selv sterkt på mye av det Ulf sier i intervjuet, og hvor lett han tar på ting!

  Vi må få tilbake gudsfrykten!

  Mvh.
  CatoI.

 • Meta

  Jag undrar, hur är det möjligt att Todd som mött änglar, varit i himlen, besökts av Jesus, ändå samtidigt kunnat leva ett omoraliskt liv.
  Så här tänker jag; alla dessa upplevelser borde inte det skapa en enorm gudsfruktan? Och om det skapas gudsfruktan kan jag samtidigt ens fundera på otrohet, lögn och fylleri? Jag menar, dessa upplevelser av himlen och Jesus borde ju skapa en enorm längtan inom personen att leva ett liv med Andens frukter som följd.
  Så kommer min andra undran, var det verkligen bibelns Jesus han mötte, eller en ”ljusets ängel”?
  Var han verkligen i den himmel som Bibeln talar om? Jag känner mig förvirrad över det hela och vet inte vad jag ska tro.
  Men jag vill samtidigt poängtera att jag inte vill gå till doms mot Todd och hans problem. Det är inte det jag är ute efter.
  Det är vad sk uppenbarelser står för, och är det egentligen något vi ska sträva efter, eftersom det tydligen inte skapar någon gudsfruktan.

 • Peter Ingestad var namnet. Lund 510325 12:15 (dagtid). Komet! :o)

 • Prophetone

  Meta:

  Du skriver:”Jag undrar, hur är det möjligt att Todd som mött änglar, varit i himlen, besökts av Jesus, ändå samtidigt kunnat leva ett omoraliskt liv.”

  Om du läser lite mer noggrant i din bibel så finner du tex att David som var en man efter Guds hjärta och som tex såg Guds änglar vid ett flertal tillfällen, ändå var en äktenskapsbrytare och även en mördare. Inte så uppbyggliga saker precis…
  Hemligheten till Davids framgång var att han , när han blev konfronterad med sin synd, alltid ångrade sej helhjärtat och Gud kunde därför fortsätta använda honom.

  Gudsfruktan skapas av att vandra med Gud – har inte ett jota med ev. änglabesök att göra. Besök av änglar kan man få utan att göra vare sej det ena eller andra; det sker då på Guds eget direktiv. Han är suverän och behöver inte rådfråga någon.

  Uppenbarelser är inget man ska sträva efter, eftersom fienden gärna passar på att ”smita in” bakvägen på det sättet. Ger Gud ändå en uppenbarelse så är det inget o haka upp sej på; i bästa fall tillstyrker den vad som redan står i det skrivna ordet, ibland ger den en info om hur man tex ska tillämpa någon biblisk sanning i ens egen vardag. Fast det där kan vara kruxigt och man lär sej så länge man lever, tror jag.

 • Stefan

  Meta,

  Du kommer med MYCKET bra och viktiga frågeställningar! Mycket bra. Dina frågor i en fin och icke dömande attityd kräver väl genomtänkta svar. Det är viktigt att inte sopa detta under mattan.

 • Stefan

  prophetone,

  Det är en skillnad med sådana som påstår att de ständigt får dessa uppenbarelser och samtidigt lever ett omoraliskt liv.

 • Prophetone

  Stefan:

  Ja, skillnaden ligger i antalet uppenbarelser, är det det du säger? Att leva ett omoraliskt liv har ingen koppling till antalet uppenbarelser som sådana.
  Eller får du det till att ju fler uppenbarelser, desto större omoral…

 • Prophetone

  Förlåt; jag glömde säga att jag svarar i en fin och icke dömande attityd.

 • Meta/stefan

  Den åndelige verden rundt oss er der om vi ”ser” den eller ikke. Engler ser meg om jeg ikke ser dem. Demoner følger med meg om jeg lever ”hellig” eller ike. Jesus er der om jeg tror på Ham eller ikke. Denne verden eksisterer om vi i vesten tro det eller ikke. Om noen mennesker ”SER” – får åpenbart noe fra denne verden- så skaper det ikke noe, men gir dem en visshet og innsikt i den verden som kalles overnaturlig.
  Den som vil leve med Jesus må inn i den overnaturlige verden for å få liv i Jesus. Om ikke så blir vår ”tro” bare en filosofi. For å relatere til Jesus , så er vi inne i en verden som ikke er naturlig. Men det betyr ikke at vi deretter lever ”hellig” Det er jo derfor vi trenger en annens hellige liv- JESUS.
  Engler,demoner- en helt naturlig ting i denne overnaturlige verden som vi ER en del av om vi vil vite om det eller ikke- vi trenger å bli så vant til det at vi ikke gleder oss over å ”SE” noe derfra, men kan glede oss over at vi har våre navn skrevet i livets bok.
  http://my.opera.com/eagleview/blog/rocky-life

  Anita

 • pst; vet der hvem som får flest engler omkring seg?

  Engelen som talte til Johannes sa” jeg er en medtjener sammen med DEG og dine brødre PROFETENE og DEM som tar vare på ordene i denne bok- Gud skal du tilbe!” åpenb. 22

  Engler er medtjenere for alle dem som hører åndens tale til dem og handler på det.
  tenk det- for et privilegium å ha medtjenere med seg- da er jeg aldri overlatt til meg selv.
  De vil aldri tillate meg å tilbe dem- men hvorfor skulle jeg? de er mine medhjelpere i min vandring med Gud- fantastisk!

  🙂

 • Meta

  Tack Stefan för din inlägg.

  Jag nämnde i min insändare även besök av Jesus.
  Jag visste när jag skrev första insändaren att ex David skulle komma upp. Och visst är det en tröst för oss att han fick förlåtelse.
  Men jag har ett annat exempel, när Paulus mötte Jesus .
  Vi vet ju hurs hans liv gestaltade sig efteråt. Allt för Jesus. Inget liv vid sidanom. Ändå förstålse att man kan falla och få näden att komma tillbaka.
  Men gång på gång tar han upp vikten av Andens frukter och hur specillt uppdraget av ledarskap är.
  Men min poäng är en undran; vilka är då dessa som Jesus talar om som ogärningsmän?
  Jag tror att om Satan vill förvilla så gör han det genom att likna originalet så mycket som möjligt.
  Annars vore det ju ju hur lätt som helst för kristna att genomskåda det falska. Och då var Jesu varning helt överflödig.
  Och än en gång min fråga, kan man leva ett liv i otrohet, fylleri och lögn samtidigt som man profeterar, ber och gör sk himlabesök men ändå inte känner att man behöver göra bättring, är det vad Anden vill att man ändå lägger sina händer på tusentals människor trots detta dubbelliv?
  Ja, vilka ”profeter” ska vi ta emot i framtiden?
  Om de lever i omoral, verkar ju inte ha så stor betydelse då. Kanske new-ageare blir de nya, för de talar också om Kristus. Och hur ska vi kunna döma öpppet homosexuella som beder för sjuka och ser syner m m? För under och tecken kan ju även följa med dessa!

 • mirre

  Tack Meta för dina visa ord och för att du skriver i en mjuk och ödmjuk anda! 🙂

 • Meta

  Mirre, tack för uppmuntran!

 • 1. Møtte Gud mennesker i Lakeland? Ja, dette intervjuet og mange andre vitnesbyrd viser det.

  2. Hva er forutsetningen for at Gud skal handle, tro eller god moral? Tro! Todd Bentley hadde troens gave og formidlet tro.

  3. Samtidig viste Todd Bentley seg å være en drittsekk. Og som Andy antyder, Gud har brukt utrolig mange drittsekker opp gjennom historien.

  4. Hva kan vi lære av Lakeland? Etter min mening bør vi lære å ikke sette mennesker i sentrum når Gud handler. Todd Bentley og hans store men skrøpelige ego fikk dominere alt for mye. Det er en av sykdommene som pinsekarismatisk kristendom nå lider av. Azusa Street-vekkelsen bygde på helt andre og sunnere verdier.

 • De la cruz

  Jag vill tacka Andy för denna intervju mycket bra gjort av dig att sträcka dig ut och intervjua Ulf. Detta trots dina menings skiljaktigheter med Lakeland anhängarna. Det är många här som skulle behöva följa ditt exempel. God bless you! Kör på broder!

 • Prophetone

  Meta:

  Du utbrister:”. Och hur ska vi kunna döma öpppet homosexuella som beder för sjuka och ser syner m m? För under och tecken kan ju även följa med dessa!”

  Vi överlåter dömandet till Gud, för om vi inte själva vill gå tillrätta med vårt felaktiga leverne, tar Gud itu med synden ”in his own time”.
  Tecken och under följer inte ett gott moraliskt liv – det följer det förkunnade ordet.

  ”…vilka “profeter” ska vi ta emot i framtiden?”

  De förkunnare som lever som de lär.

  När det är dags att byta däck på bilen ställs man inför ett val; original eller regummerat?
  Samma sak när du vill ha bra dojor inför ”tjejmilen”, ”vårruset” eller ”gubbmaran”….
  Vad göra?
  Satsa på originalet. Detta sagt med tanke på din reflektion – ”Jag tror att om Satan vill förvilla så gör han det genom att likna originalet så mycket som möjligt.”

  Naturligtvis – men valet är vårt.

 • Meta

  Are, det är naturligtvis inte god moral hos de kristna som får Gud att handla. Där håller jag helt med dig. Men den ledare eller kristen som bär Andens frukter blir ett föredöme, för kristna undomar, nyfrälsta och även icke kristna.
  När ledare faller är det alltid några som blir lidande. Den närmsta familjen framförallt, men även människor runtomkring som helt förståeligt
  haft respekt för och förväntningar på ledaren.
  Du skriver också att Jesus ska stå i centrum och inte människor, helt rätt. Men ledare är enligt Bibeln herdar som ska ta vara på sin hjord. Och vad Gud säger i GT om herdar är allvarligt. Skulle då Gud ta lätt på hur ledare lever?
  Du skriver att det är tro som får Gud att handla
  och då hoppas jag att de ”stora trosbärarna” i ödmjukhet ber till Gud om hjälp så att de inte ”ställer till” med något som orsakar lidande och besvikelse för omgivningen och att Guds namn blir smädat!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?