Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Tack detsamma

Jag stöter ofta på Aletheia-vänner som regelbundet läser Aletheia men, sällan eller aldrig kommenterar. Nu senast på Lars Enarsons föreläsning i Kista. Kanske är det lite svenskt av oss att inte själva vilja ge oss in i debatten. Kanske är man nöjd att höra vad andra tycker. Kanske är vi inom kristenheten lite ovana vid att dörren för diskussion inom helgade hyddor nu öppnats på vid gavel.

Hur som helst vill jag på detta enkla sätt trots allt uttrycka min uppskattning för alla ”tysta” läsare av Aletheia.  Jag hoppas och tror att ni ser att Aletheias treOenighet söker ”sanningen” och inte tror på något sätt att vi har monopol på den, trots en del ganska självsäkra poster och grova penseldrag.

Tack även till er som livligt är med och debatterar!

Det är alltid lika roligt att se nya namn bland kommentatorerna. För att uppmuntra att ännu fler delar med sig av sina erfarenheter och iaktagelser vill jag understryka ett par ting:

1.) Vi ber dig som kommenterar om en giltig epostadress. DENNA ADRESS LÄMNAS INTE UT TILL TREDJE PART UTAN DITT TILLSTÅND. Nu och då söker en kommentator kontakt med en annan. I detta fall mailar någon med admin rättigheter och frågar om det går bra.

2.) Om du skriver med fiktivt namn men, har ditt riktiga namn i din epostadress kommer ingen av oss att lämna ut dig som skribent  i kommentarer eller vid förfrågningar. Samma regel tillämpas här som vid epostadresser.  I övrigt gäller dessa kommentarsregler:  http://aletheia.se/kommentarsregler

Vi värdesätter dina åsikter.  Visste du att många av oss gått igenom vårt kristna liv och burit på funderingar och intryck av våra församlingar och kristna vänner vi trott vara ensamma om.  Ibland kan det vara befriande att höra någon annan inom Kristi Kropp uttrycka något man själv burit inom sig. När jag skrev bloggposten om G12 ringde en broder från Södermalmskyrkan och pratade i 4 timmar!  Han hade fått för sig att han var ensam om att tycka på ett visst sätt om G12 rörelsen tills jag lade ut min bloggpost.  För denna sargade man var det en befrielse att höra andra uttrycka samma iaktagelser.  De ”andliga vildar” som hamnat utanför ”organiserad religion” börjar nu också få kontakt med varandra runt om i landet via sajter som denna.

.

Blommor och en nalle till våra läsare!

.

Så till er som kom upp och tackade för Aletheias arbete i Kista + andra sammanhang: Tack detsamma. Tack för att ni läser.  Tack för att ni deltar. Känn er fria att kommentera och låt er inte skrämmas bort av att en del av oss går fram lite oslipat och fyrkantigt. Låt oss söka aletheia (sanningen) tillsammans.  Låt oss tillsammans hitta en stig att vandra på som håller sista sträckan hem.

Ännu en gång – alla ni som läser Aletheia i det tysta:  Välkommen in i debatten!

mvh

MyTwoCents

=>

Ämne: Personligt

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?