Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Tack detsamma

Jag stöter ofta på Aletheia-vänner som regelbundet läser Aletheia men, sällan eller aldrig kommenterar. Nu senast på Lars Enarsons föreläsning i Kista. Kanske är det lite svenskt av oss att inte själva vilja ge oss in i debatten. Kanske är man nöjd att höra vad andra tycker. Kanske är vi inom kristenheten lite ovana vid att dörren för diskussion inom helgade hyddor nu öppnats på vid gavel.

Hur som helst vill jag på detta enkla sätt trots allt uttrycka min uppskattning för alla ”tysta” läsare av Aletheia.  Jag hoppas och tror att ni ser att Aletheias treOenighet söker ”sanningen” och inte tror på något sätt att vi har monopol på den, trots en del ganska självsäkra poster och grova penseldrag.

Tack även till er som livligt är med och debatterar!

Det är alltid lika roligt att se nya namn bland kommentatorerna. För att uppmuntra att ännu fler delar med sig av sina erfarenheter och iaktagelser vill jag understryka ett par ting:

1.) Vi ber dig som kommenterar om en giltig epostadress. DENNA ADRESS LÄMNAS INTE UT TILL TREDJE PART UTAN DITT TILLSTÅND. Nu och då söker en kommentator kontakt med en annan. I detta fall mailar någon med admin rättigheter och frågar om det går bra.

2.) Om du skriver med fiktivt namn men, har ditt riktiga namn i din epostadress kommer ingen av oss att lämna ut dig som skribent  i kommentarer eller vid förfrågningar. Samma regel tillämpas här som vid epostadresser.  I övrigt gäller dessa kommentarsregler:  http://aletheia.se/kommentarsregler

Vi värdesätter dina åsikter.  Visste du att många av oss gått igenom vårt kristna liv och burit på funderingar och intryck av våra församlingar och kristna vänner vi trott vara ensamma om.  Ibland kan det vara befriande att höra någon annan inom Kristi Kropp uttrycka något man själv burit inom sig. När jag skrev bloggposten om G12 ringde en broder från Södermalmskyrkan och pratade i 4 timmar!  Han hade fått för sig att han var ensam om att tycka på ett visst sätt om G12 rörelsen tills jag lade ut min bloggpost.  För denna sargade man var det en befrielse att höra andra uttrycka samma iaktagelser.  De ”andliga vildar” som hamnat utanför ”organiserad religion” börjar nu också få kontakt med varandra runt om i landet via sajter som denna.

.

Blommor och en nalle till våra läsare!

.

Så till er som kom upp och tackade för Aletheias arbete i Kista + andra sammanhang: Tack detsamma. Tack för att ni läser.  Tack för att ni deltar. Känn er fria att kommentera och låt er inte skrämmas bort av att en del av oss går fram lite oslipat och fyrkantigt. Låt oss söka aletheia (sanningen) tillsammans.  Låt oss tillsammans hitta en stig att vandra på som håller sista sträckan hem.

Ännu en gång – alla ni som läser Aletheia i det tysta:  Välkommen in i debatten!

mvh

MyTwoCents

=>

Ämne: Personligt

 • Jeg er jo ikke akkurat TYST, men takk for den søte blomsten og bamsen MTC- så søøøøt!

  🙂
  Anita

 • Tack för blommorna! ”Gud har givit oss nötterna men vi måste själva knäcka dom” H.C.Andersen.
  Mera nötter, mera nötter aletheia, bara ös på.

 • De la cruz

  Tack för en mycket intressant läsning och intressanta debatter!

 • Prophetone

  De hårdaste nötterna knäcker Gud först.

 • S-E Sköld

  Ovanligt klokt – och varmt – skrivet.

  Mvh

 • sionista

  Hej alla sanningssökare!
  Tillhör dem som läser denna blogg sedan några månader tillbaka- vilken tillgång. Har ännu inte skrivit någon kommentar men nu får jag lust att skriva om Messias som jag har fattat det utifrån bibelordet.
  Messias väntades av judarna- han skulle uprätta det Israelsiska folket med sina 12 stammar.
  Men enligt profeterna i bibeln är det för lite för Messias att endast upprätta Israel, också hedningarna skall han ha till arvedel.
  detta säger också Simeon i templet när Jesus bärs fram. ” Ett ljus som skall uppenbaras för hedningarna och en härliget för ditt folk Israel”.
  Märk att han nämner hedningarna först.
  Vi lever i den sista tiden när allt kommer att ske med hast. Varje troende måste bestämma sig för vilket rike han vill tillhöra- Vi har genom frälsningen i Jesus, fått det fantastiska erbjudandet att bli Israeler. Snart kommer också de förlorade stammarna att synliggöras, de är uppslukade och begravna i folkmassorna men enligt bibeln skall de få tillbaka sina rättmätiga områden i Israel. GUD skall själv foga tillsammans sina barn.

 • Det var härligt ”osvenskt ” och rart skrivet !

  Tack för allt ert arbete med att fängsla hela Sverige, Norge och nu även på ett internationellt plan (genom Haggaj ). Säkert den intressantaste bloggen i detta land ! Dessutom väldigt överseende och förlåtande mot oss ..som kan klanta till det !! det måste också sägas !

  L´chaim ! 🙂

 • Jag tycker att det är sorgligt att vi har ett så snävt klimat i kristenheten idag så att människor känner ett behov av att upprätthålla en fasad, och därför inte kan stå för det de säger med namn. Men likväl är det bättre att de säger vad de tycker anonymt, än att de tiger. Skönt att ni håller hög integritet gentemot oss som kommenterar.

  Själv har jag så många e-postadresser att somliga sajter ibland undrar. Någon tjurpuppa trodde att adresserna till min egen domän var falska.

 • Wenche

  Kommer nå med noe helt off topic, -men opplever det som helt som nødvendig å beklage sterkt mitt personangrep på Rudie den 2. sept., her på Aletheia .
  At innlegget mitt forsåvidt var off topic den gangen , også, får så være,-
  men jeg gremmes og er sørgelig lei meg for dette.
  Vil bare si det.
  Ville bare si det.

 • Tordan

  Roligt att se och höra dig i Kista, Daniel!

  Aletheia har en mycket stor plats att fylla. Ni jobbar ”på fritiden” och gör det så proffsigt och generöst.

 • Tordan

  Roligt att bli sedd 🙂

  Tyvärr blandade jag ihop dig och Mikael men, det skall inte hända igen.

  Övriga:

  Tack för uppmuntran.

  Var välsignad i allt!

  /D

 • Haggaj

  Elisabeth m fl
  L’chaim!

 • Tordan

  Inser att kan ’känner’ Elisabeth lite, som skriver lite ”osvenskt” och möjligen är lite osvensk också, med sin bakgrund i ett katolskt land i Europa. 🙂
  Mer säger jag inte…

 • Tack för mycket intressant läsning! Håller inte alltid med om allt vad ni skriver och ska bli bättre på att kommentera det 😉 var välsignade rikligt.

 • Jonas Päivärinta:

  Om du höll med om allt har vi missat vårt mål 🙂
  När vi skriver något som du anser är fel, skriv gärna varför. Järn slipas mot järn du vet…

  /D

 • Wenche
  Fikk mail av Andy ang. din kommentar:

  ”Kommer nå med noe helt off topic, -men opplever det som helt som nødvendig å beklage sterkt mitt personangrep på Rudie den 2. sept., her på Aletheia .
  At innlegget mitt forsåvidt var off topic den gangen , også, får så være,-
  men jeg gremmes og er sørgelig lei meg for dette.
  Vil bare si det.
  Ville bare si det.”

  Jeg har tilgitt deg for lenge siden.
  Ønsker deg Guds fred!
  Mvh. Rudie

 • Jag hör bland dem som är eller har blivit mycket kritisk till Aletheia, och det är för att jag tycker ni på olika områden skapar förvirring.
  Men allt i allt är jag tacksam för det forum ni har skapat, ni är ödmjuka och fina människor. Försätt det goda arbetet- men tappa inte blicken på Jesus.

  Lite bibel ord:
  ”Lagen åstadkom ju inte något fullkomligt. Men ett bättre hopp har kommit, och genom det träder vi fram inför Gud…Han måste inte som dessa överstepräster bära fram offer, en dag varje år, först för sina egna synder och sedan för folkets. Detta gjorde han en gång för alla, när han offrade sig själv. Ty lagen insätter svaga människor till överstepräster, men det ord som bekräftades med ed och kom senare än lagen insätter Sonen, som är fullkomlig för evigt.” Heb 7

 • PS: När han talar om ett nytt förbund, har han därmed förklarat att det förra är föråldrat. Men det som blir gammalt och föråldrat är nära att försvinna.

 • Robert

  Är vi då utan [10buden]lag,michael?

 • Robert:

  Vi är inte utan någon lag, men vi står under nåden och inte lagen.
  Försök att leva genom nåden allena, och du vill se och få uppenbart att nåden strider emot ditt kött och korset är dårskap för dig. Försök att leva under lagen, och du vill bli självgod, självrättfärdig, utan nåd, utan Ande i ditt liv.
  Lagen behövs verkligen, dens uppgift är att uppenbara synden i våran liv, så att vi genom nåden kan ta död på våran kött.

 • Robert

  Amen,michael!

 • Tack att ni finns.
  Under ensamma kvällar är det givande att läsa om alla syskon på nätet. Tänk att vi ändå är så många.Läser det mesta med stort intresse.Svara inte alltid. Har inte så lätt att uttrycka mej.Många trosfrågetecken har dock blivit uträtade.
  Guds väsignelse till er alla.Och lägg inte av.Men ni kivas väl mycket ibland på vägen.
  Vivan.

 • Tack själv Vivan. Jag har gjort en resa sedan Aletheias start för snart ett år sedan jag inte skulle vilja vara utan. Åtskilliga pärlor finns bland allt ”kiv” 🙂

  Var välsignad i allt!

  /Daniel

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?