Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Vänsters allians spricker redan nu

– Jag tycker att det är fel att stänga dörren för vänsterpartiet. Det tycker jag inte att man ska göra, säger LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin till TT under ett möte i Bryssel.
– Jag tycker inte att man ska utesluta dem. Jag tycker att vänsterpartiet också bör vara möjligt i en framtida regeringskonstellation. Men det ställer förstås krav på vänsterpartiet.  Om detta läser vi i flera tidningar.   

Efter Alliansens allehanda reformationer och försämringar för bidragstagare är det ganska många som räknar med att de lätt kan förutspå nästa vals resultat. Allt synes peka mot att Alliansen tvingas lämna över till en kedjerökande kristofob. Trots att jag gladdes åt den nya regeringen tillhör även jag dem som ifrågasatt reformtakten och prioriteringar gjorda av vår regering.

Bild: www.commutefaster.com

Don’t count the chicken before they hatch

(Börja inte räkna kycklingar innan de kläckts) Ja, så brukar den engelsktalande världen höja sitt varnande finger till alla dem som tar ut något i förväg. Kanske gäller det även vänsterblockets återerövrande av regeringsmakten?  Lars Ohly är tydlig i att Vänstern inte vill vara någon dörrmatta.  Socialdemokraterna klarar inte både en attack från Vänstern och det förutspådda medlemstappet till SD som lever både på arbetare och missnöjda Kristdemokrater.

Blockpolitiken spricker 2010

Jag förutspår att blockpolitiken spricker 2010.  Utan Vänstern klarar inte Mona att bilda regering. Högerblocket å andra sidan klarar inte att bilda en högerregering utan SD.  Således har båda blocken oönskade passagerare med i båten.  Personligen tror jag att om vi lyckas bryta blockpolitiken en gång för alla skulle Sverige må bättre.   Reformer och lagar kunde introduceras mer långsiktigt.  Finland har länge haft en blandregering som verkar sköta landet långt bättre än någon regering i Sverige klarar av.

Detta händer 2010

Under förutsättning att Mona håller sitt chokladsug i styr när hon handlar på regeringskortet kommer Socialdemokraterna få tillbaka en del av de väljare som proteströrstat på Moderaterna. Å andra sidan tappar de en del till SD som med råge kommer in i Riksdagen.  KD åker ut och övriga i Alliansen vill inte bilda regering med SD.  Mona i sin tur vägrar ta in Lars Ohly.  Kvar bli två alternativ:

1.) Fp förråder Alliansen och bildar regering med (S) och (Mp).

2.) Mp lämnar (S) och bildar regering med det som är kvar av Alliansen.

3.) ? – Ge förslag

Ja, så blir det. Kanske.

Over and out

/MyTwoCents

Tidningar i ämnet:

Kritik mot s-mp-uppgörelse

De gröna är uppgörelsens vinnare

Ohly: ”Vi är ingen dörrmatta”

”Räkna med partiledare bland röda och gröna ballonger”

S och mp dumpar vänstern

V ställs permanent utanför

S och mp fördjupar samarbetet – presskonferens inom kort Skatterna splittrar oppositionen

=>

Ämne: Politik, Ekonomi & Samhälle

Nyckelord: , , , , , , , , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?