Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Pingströrelsen och Runar Eldebo

Hur kommer det sig att pingströrelsen önskar ha inflytande från en teolog som Runar Eldebo på sin pastorsutbildning PTS? Runar Eldebo är ju en av dem som står på barrikaderna för att bryta sönder den kristna tron så som frikyrkan känner den. Vem har kommit på att pastorerna i pingströrelsen skall genomgå denna sönderbrytningsprocess innan de kommer ut på fältet? Och vad i hela världen skall pingströrelsen med en egen teologisk utbildning till om de ändå inte vill vara annorlunda än baptisternas och missionarnas skola THS?

Läs pingstpastor Mikael Karlendals bloggpost om Runar Eldebos artikel i Dagen!

/Haggaj

 

Ämne: Ledarskap

Kommentarer (Denna del omfattas inte av vårt utgivningsbevis)