Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Svälj och konvertera

Vatikanen kräver inför påvens besök, nästa vecka, att de skall få ett antal egendommar till skänks. De kräver att de skall få berget Tabor, Kapernaum, Saligprisningarna berg samt tre kyrkor. Just nu så hänger denna fråga på en viss Eli Yishai, minister från det religiösa Shaspartiet (sephardiska). Israels president simon Peres är villig att ge bort dessa egendomar till Vatikanen, men behöver fömodligen Yishais underskrift för att få frågan att gå igenom. De undersöker för tillfället om de kan komma runt honom.

tabor
Vatikanen kräver bl.a. att få berget Tabor före påvens besök i Israel nästa vecka.

Minister Yishai sade till IDF Army Radio att ”varje eftergift av detta slag är ett slag mot Israels förmåga att fungera som en suverän stat i dessa områden” och han sa också att han var säker på att påvebesöket inte skulle skadas även om de inte gav bort sin suveränitet.

Professor Yitzchak Minerbi, författare och expert på relationerna mellan Israel och Vatikanen säger till Israel National News: ”Även om vissa källor inom Vatikanen hotar att avblåsa besöket om vi inte ger upp – och det finns definitivt vissa element som inte vill att besöket skall ske – så är det inte något skäl att ge upp. Enligt min mening är det tydligt att denna påve är mer vänlig till araberna, och särskilt palestinierna, än han är för Israel. När vi talar om försoning, menar vi en förståelse mellan två jämlikar – men katolikerna uppfattar det som att de kommer att svälja och konvertera oss”, säger Minerbi och tilläger att deras regeringstjänsetmän och rabbiner måste gör hemläxan bättre.

Det där med att katolikerna inte uppfattar det som att de är jämlikar utan vill svälja och konvertera israelerna … Är det någon som tror att t.ex. pingströrelsens dialog med Vatikanen skulle gå någon annan väg? Svälj och konverta var orden för dagen.

/Haggaj

Länktips:
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/131179
http://www.haaretz.com/hasen/spages/1082901.html
http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1239710858577&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=169559

 

 

 

=>

Ämne: INRIKES

 • hade du inte givit länkar till tidningar hade jag inte kunnat tro annat än att det är ett skämt. Nu sägs det väl inget om konvertering, men att vilja att Israel ger bort områden…!!

 • Haggaj

  rebecca
  ’swallow’ och ’convert’ var de ord Minerbi använde i INN.

 • Mums, hoppas man inte får lockiga hårbollar i magen bara 😉

  Allt gott!

 • Tuve,
  😀 Ha haaa

 • Finns det nån officiell katolsk lära som säger att ekumenik /enhet handlar om något annat än ”svälja och konvertera”?

 • Vad vi får bedja om är att Minister Yishai och övriga berörda beslutsfattare och experter, kan hålla stånd och vägra ge bort begärda områden.

  Shimon Peres…ändtidens Judas…är Jesuit.
  Alltsedan 1993 har han varit Vatikanens budbärare och sett till att dess inflytande över Östra Jerusalem ökat i omfattning. Nu vill han säkerligen avsluta sin tjänst som Israels President genom att inför världens ögon och inför hela det Katolska Etablissemanget… framstå som en STOR man. Den våg som väger honom finner honom för lätt.

 • Alltsedan skapelsen har detta land tillhört HERREN och skall så förbli i evigheters evigheter, enligt Hans Ord.

  Han kommer att gå tillrätta med varje land, varje stat, varje regering, som gör anspråk på ägande.

  ”HERRE, våra fäders Gud, är icke du Gud i himmelen och den som råder över alla hednafolkens riken ? I din hand är kraft och makt och INGEN finnes, som kan stå dig emot.
  (2 Krön. 20:6)

  ”Det är ett land som HERREN din Gud , vårdar sig om. Ständigt vilar HERREN din Guds ögon på det, från årets början till årets slut.” (5 Mos.11:12)

 • … eller …
  ”Den dagen skall jag göra Jerusalem till en lyftesten för folken: var och en som försöker lyfta den skall sarga sig, och alla jordens folkslag skall samla sig mot den.” (Sak 12:3)

 • Thomas Andersson

  פרס = Peres = to break in two, divide (Strongs H6537)

  Dan 5:28 Peres betyder: Ditt rike är delat och givet åt meder och perser.

  Dela ut lite Västbank här, lite Gaza där, lite Jerusalem där… Och varför inte lite Tabor och Kapernaum… HILFE!!

 • Refo. Karl

  Romerska katolska kyrkan slutar aldrig att förvåna!? Allt vill dom ha, nästa på tur är kanske Tempelplatsen?
  Tyvärr är många av Israels ledare frimurare, t.ex. Benjamin Netanyahu, Ehud Olmert och Ehud Barak. Med ledare som inte följer Guds vilja blir politiska lösningar, som att lämna Gaza remsan misslyckanden. Israel behöver ledare som följer Ordet. Ledare likt ”Kung David”.
  GUD VÄLSIGNA ISRAEL!

 • Eller som en annan sa igår:
  ”Israeli President Shimon Peres wants Israel to accede to a longstanding Vatican demand that Israel transfer sovereignty of 6 key Christian sites to the control of the Holy See.

  I tell you what. The Vatican hands over the numerous Jewish Temple artifacts they have stored away, and we’ll talk.”

 • Thomas Andersson

  Fredrik,

  ”…longstanding Vatican demand…”
  tja, säger Storpotäten (påven öv. anm.) så, så få vi väl göra det, pom, pom, pom, pom…..

 • Kan inte annat än förundras över deras ”aptit”
  Skall och vore mycket intressant att få en viss Ulf Ekman´s syn på det hela, eller vad säger ni?

 • Tony Malmqvist,
  Det finns väl en del som talar för att Ekman är med och hjälper till att anrätta denna måltid. I Towards Jerusalem Council II dukar de som bäst med gaffel och kniv för att skö … jag menar Kyrkan skall kunna njuta av anrättningen.

 • Ja, jag förstår vad du menar Haggaj. Men när det gäller Israel och det profetiska ordet så är jag helt lugn…

 • Tony Malmqvist,
  Ja, som jag skrev ovan: ”var och en som försöker lyfta den skall sarga sig”.

 • Amen!! Broder

 • 😉

 • Elisabeth

  Hur vet du att Shimon Peres är jesuit?

 • adamD,

  Det går att hitta på nätet. Just nu minns jag inte exakt. Men där kan man kolla in allt om olika ordnar och vilka som är i dem. Återkommer.

 • adamD,

  Du undrade om S.Peres.

  ”In late May, 2003, The Voice Of Israel radio broadcast a report from Rome. After visiting his papal pals, Shimon Peres decided to run for chairman of the Israeli Labor Party. The eighty year old Peres promised to keep Israel on the Roadmap and fulfil the promises of Oslo.

  Peres, educated in his youth at a Jesuit school in Poland, is the highest ranking operative run by the Jesuits in Israel and his task is spreading chaos ending with national destruction. The destruction of the Jews is a primary goal of the Jesuits and I am presenting proof of this assertion through a book that collected the facts brilliantly but missed the most obvious conclusions.” slut citat.

  Jag kan inte avslöja källan här.

 • Thomas Andersson

  Elisabet

  googlar man på ditt citat får man fram bl.a:

  http://www.outlawjournalism.com/forum/viewtopic.php?t=3076&sid=2926a50abdd92315a7431ccd0e34274a

  Även om jag inte gillar Peres politiska hållning känns kopplingen till jesuiterna lite väl långsökt. Det luktar lite för mycket konspirationsteori om dessa web-sidor:-)

 • http://www.vaticanassassins.org/jesuit_peres.htm

  http://www.outlawjournalism.com/forum/viewtopic.php?t=3076&sid=2926a50abdd92315a7431ccd0e34274a

  http://lefemineforlife.blogspot.com/2008/05/freemason-israel-prime-ministers-1948.html

  … de här länkarna hittade jag när jag googlade texten. Jag tror inte att det här sådana här argument som skall tas till i en sådan fråga. Jag gissar att vi kan hitta lita ”ufonauter*” här och där på sådana här sidor.

  *Tuve brukar hänvisa till att sidan Tidens tecken har någon artikel om ufon. Men även Vatikanen har ju sett ufon. 😉 http://uk.reuters.com/article/scienceNewsMolt/idUKL146364620080514

 • När den katolske påven besöker Israel kommer han även besöka sina kristna katolska palestinier på Västbanken, själv besökte jag Taybeh och fader Raed som är präst i den latinska kyrkan. En trevlig präst, både allvarlig och skämtsam. Jag hoppas han ser den nöd och hopplöshet de lever under. Jag länkar till min blogg:
  http://dessaminaminstabroder.blogspot.com/2008/11/taybeh-del-1.html

 • Refo. Karl

  Haggaj,
  Är det inte Vatikanen som byggt ett ”ufo”, över platsen som Petrus bodde i Kapernaum?
  Så nog tror dom på ufon.

 • Refo. Karl,

  Jo! http://aletheia.se/2008/10/26/ett-ufo-i-kapernaum/

  Undrar vad Petrus säger när han ser vad de gjort med hans svärmors hus? 😀

 • Refo. Karl

  Haggaj,
  Kan inte ”ufot” lyfta och lämna ruinerna i Kapernaum ifred! Hi hi!
  Om Israels folk lytt Gud, så skulle de flesta byggnaderna ”städats” bort, från dom s.k. ”heliga platserna”. Frågan är om det är de rätta platserna där det hände?
  Dilemmat är att Israel får in mycket inkomster på de ”religiösa turisterna”.
  Undrar vad Petrus kommer att säga om Romersk katolska kyrkans upphöjelse av honom själv?!
  När det gäller pingströrelsens dialog med Vatikanen, så gäller bara konvertering. Alla måste anpassa sig efter Vatikanens lära. Vatikan lär visst betyda ”helig säd”. Kan det vara ormsäd!?
  Varför konverterade Tony Blair till katolisism!?
  Alltså måste han ha bytt religion. Annars heter det ju att man bytt fösamling.
  Ufologer är säkert välkomna till katolska kyrkan, men det är värre för dom som vill följa Guds Ord!

 • Och varför skulle Vatikanen inte kunna tänkas få symbolisk suveränitet över kristendomens mest heliga platser? Varför skulle det sticka så i ögonen på människor? Israel är ett heligt land för de tre stora monoteistiska religionerna, varför det förefaller mig som ganska logiskt att de kristna har sin självklara plats bland judar och muslimer. Dessutom är de kristna hårt förtryckta i de arabiska delarna av Palestina, och drivs bort från traditionellt kristna områden av islamisterna. Jag tror att ett kristet övertagande av kristendomens heliga platser skulle öka alla människors, både judarnas, arabernas och de kristnas, insikt om fredens betydelse i mellanöstern.

 • Elisabeth
  ”där kan man kolla in allt om olika ordnar och vilka som är i dem.”
  Din naivitet tycks vara bottenlös men den verkar i vart fall vara äkta…

  Haggaj
  Du blandar ihop två saker, nämligen vad som är det uttalade slutmålet från katolsk sida och vad som är pingströrelsens syfte. Du tycks ta för givet att bara för att X pratar med Y så ställer X upp på Y’s slutmål. Det är sällan så när olika parter för en dialog och det kan vara fruktsamt att föra en dialog även om den leder fram till slutsatsen att man inte är överens… Det måste du ju hålla med om, annars hade du ju inte fört en dialog med mig från tid till annan, eller hur…

  Dialog kan resultera i en fördjupad självförståelse lika väl som en fördjupad förståelse för exakt hur och varför man inte kan bli överens. Det kan också leda till ökad ömsesidig kärlek och respekt, vilket är vad Gud uppmanar oss till, inte minst gentemot dem som är våra meningsmotståndare (Mark 22:39, Matt 5:44).

  Det är uppenbarligen inte så att vi vet alltför mycket om varandra när vi måste gå ut på hemsidor liknande http://www.vaticanassassins.org/jesuit_peres.htmför att få reda på vad som är ”sant” när det gäller t ex den katolska jesuitorden… Säkrare sätt att söka information som med viss sannolikhet kan ha ett rimligt stort mått av sanning kan man väl tänka sig, eller?

  Allt gott!

 • Tuve,

  Som du såg avrådde jag från de där länkarna Outlaw och den som du hade …

  Men sedan kan man ju fundera om RKK kommer att rucka sig minsta millimeter i sina samtal med pingströrelsen. Till och med Israel anser att RKK talar som om de skulle svälja och konvertera dem.

  Men det har du ju på ett roligt och avväpnade sätt redan kommenterat med din kommentar om hårbollar. 😀

 • Haggaj
  Det är inte möjligheten att tro på att det kan finnas liv i rymden som jag ifrågasätter. Det är tidens teckens slutsats kring vilka dessa eventuella ufonauter skulle vara som jag tycker säger en del om hur upphovsmannens andliga urskiljningsförmåga egentligen är i största allmänhet…

  Men om man kan tänka sig att tro på info från sidan jag länkade till ovan så finns det säkert inga gränser för vad man kan förlita sig till, så länge det inte är hämtat från FIENDENS/kyrkans egna källor, så klart… 😉

  Allt gott!

 • Haggaj
  Sorry, jag läste inte din kommentar så noga, såga bara mitt namn och reagerade ryggmärgsmässigt 😀

  Allt gott!

 • Tuve,
  Vi är överens om den sidan du länkade tillinte ger information som kan användas obestyrkt. 🙂

  Vad gäller Tidens Tecken har jag aldrig kollat vad för några ufonouter de skulle ha. Jag har – till skillnad från dig – ingen koll på skillnaden mellan ufonout och ufonout. 😀

 • Haggaj
  De menar, återgett ur minnet, att de utifrån bibeln kan leda i bevis att ufonauter är förkroppsligade demoner (eller motsvarande)…

  Jag kollade upp och min beskrivning är väl en snäll sammanfattning av vad de skrivit… Läs själv, det är inte så långt men rätt roligt: http://www.tidenstecken.se/ufo0.htm

  Allt gott!

 • Jag kollar inte ens på Science Fiction. Inte ens Stjärnornas krig. 🙂

 • Bitte Assarmo,

  Välkommen till Aletheia! 🙂

  Varför skulle Vatikanen behöva ha suveränitet i Israel? Och vad har palestiniernas förtryck av kristna med frågan att göra?

 • Refo. Karl

  Bitte Assarmo,
  Israel är Guds land som han har givit till Israels folk. Vi som ”hedna kristna”, behöver inte några ”heliga platser” varken i Israel eller utanför landet. Vi ska tillbe vår Fader i ande och sanning, vi behöver ingen speciell plats. Om RKK hade förstått detta, så skulle dom inte jaga nya ”heliga platser”.

 • Karl
  Vari ligger motsättningen mellan att besöka platser som helgats av Kristi egen närvaro och att tillbe Fadern i ande och sanning? Var står det att man inte kan göra båda delar? Tillbad inte Jesus Fadern i Ande och sanning eftersom han gick till Jerusalem och templet som alla judarna?

  Allt gott!

 • Refo. Karl

  Tuve,
  Jag kan inte minnas att Jesus avskilde några platser för säskild tillbedjan, mer än din egen kammare.
  Jesus levde helt efter sin Faders vilja. Joh 12:49-50 ” Ty jag har inte talat av mig själv, utan Fadern som har sänt mig, han har befallt mig vad jag ska säga och vad jag skall tala.
  Och jag vet, att hans bud är evigt liv. Därför, vad jag talar, det talar jag, såsom Fadern har sagt mig.”
  Jesus levde i en ständig gemenskap med Fadern.
  Joh 14:11 ”Tro mig att jag är i Fadern och Fadern i mig.”…….
  Matt 21:13 ”Och han sade till dem: Det är skrivet: Mitt hus skall kallas ett bönehus”……..
  Gud välsigne dig!

 • Citat från Haggajs bloggpost ” Toward Jerusalem Council II och Shma Israel.”

  ”Om Babylon står det: De frukter som du längtade efter gick dig ur handen. Allt som glänser och skiner har du förlorat, och aldrig mer kommer någon att finna det. (Upp 18:14)

  Om Jerusalem står det: Bugande skall dina förtryckare komma till dig, de som föraktat dig skall knäfalla vid dina fötter. De skall kalla dig “Herrens stad”, ”Sion som tillhör Israels Helige”. (Jes 60:14)

  Om Babylon står det: Det har blivit ett tillhåll för demoner, ett näste för alla orena andar, ett näste för alla orena och avskyvärda fåglar. (Upp 18:2)

  Om Jerusalem står det: Jorden är höljd i mörker, töcken omger folken, men över dig skall Herren stråla, över dig skall hans härlighet visa sig. (Jes 60:2)” slut citat.

  __ AMEN !! Vad RKK så hett åstundar är just det som ”glänser och skiner”. Ytligheten är påfallande.
  Trots att påvedömet i nära 2000 år lagt till sig med enorma skatter och rikedomar…oftast genom mord och konfiskering av judars egendomar…
  så kommer allt detta att gå förlorat…

  OM Vatikanen mot all förmodan skulle lyckas förhandla till sig några områden och platser i Jerusalem och i övriga Israel, så kommer de inte
  att få behålla dem. Det är ett tidsbestämt lån och tillfaller ägaren Israels Gud.

 • Gustaf

  Den romerska kyrkan har alltid haft siktet inställt på Jerusalem. Det är upprörande att Vatikanen ställer dessa krav på Israel. Politiken har ersatt korstågen. Israel tillhör Israels (Jakobs) avkomma (judarna). Endast med en ersättningsteologisk bakgrund kan man komma fram till dessa orimliga krav. Peres (delaren) har tidigare som premiärminister förhandlat bort delar av Israel, det är då inte märkligt att denne man visar sådan eftergift för Vatikanen…

 • Jamo

  Dessa mina mina minsta bröder:
  Förstår inte vad din länk gör på denna blogg.
  Hur du som kristen kan skriva en sån anti Israelisk smörja begriper jag ej.

 • Jamo

  Haggaj: jag tycker helt klart att ni plockar bort länken till dessa mina m…. .
  Man blir bara så ledsen när man läser den.

 • Rose

  Bitte Assarmo

  Mycket skall man höra innan öronen trillar av.
  Varför skulle Israel ge bort platser som tillhör judarna sedan urminnes tider, oavsett om de bekänner Jeshua som Messias eller inte.
  Till vilket annat land och folk än Israel och judarna har man oförskämdheten att komma med ett sådant förslag.
  Men kanske just bara för att det är judar, då kan man bete sig som man vill.

 • Thomas Andersson

  Själv skulle jag vilja ha ön Hitra utanför Trondheim, jag har hört att det är bra fiske där och fiske betyder mycket för mig. Jag har också långtgående och mycket bestämda krav på vissa delar av Alaska där jakten på grizzlybjörn lär vara bra.

  Nej, storhetsvansinnet i Vatikanen slår alla rekord. Usch så cynisk jag är 😉

 • Jamo,
  Välkommen till Aletheia! 🙂

  Vi brukar ta bort dem som inte kommenterar här utan endast försöker lyfta över diskussionen till sin blogg. Men i det här fallet finns ju en viss ansats till kommentar, så den får stå kvar.

 • Jamo
  Vad exakt i den länkade texten är de som ”Man blir bara så ledsen [av] när man läser”?

  Nyfiken i en strut tittar ut…

  Allt gott!

 • Jamo

  Tuve.

  Gå gärna dit och bilda dig själv en uppfattning. Du kanske inte reagerar men jag har läst en del och kan bara säga att jag blir både ledsen och upprörd.
  Kommer själv inte att gå dit mer.
  Vill bara passa på att tacka för all bra undervisning och intressanta diskutioner man får del av här på Aletheia. Vi i våran familj uppskattar er verkligen.

  Stort Tack för att ni finns.

 • Vill det sig illa, så kan påven få med sig en stämning på Vatikanen och rättsliga påföljder :

  ”(IsraelNN.com) Pro-Land of Israel activists Baruch Marzel and Itamar Ben-Gvir will roll out the red carpet for Pope Benedict XVI’s arrival – by pressing criminal charges against him.

  As the Pope arrives in Israel on Monday, the activists will be at the Jerusalem Magistrates Court, filing a criminal complaint in which the Pope tops the list of defendants.”

  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/131257

 • Ufons vara eller icke vara….
  Nu byggs i alla fall en utomjordisk ambassad.

  http://www.sott.net/articles/show/181351-Kazakhstan-Government-to-build-UFO-base-and-alien-embassy

  Så till dagens Fråga:
  Vem tycker ni skulle passa som svensk ambassadör där?
  — Jag hör Alexander Bard… någon mer???

 • Arutz Sheva talar idag om flera Rabbiners önskan om att helt bojkotta en träff med Påven.

  ”Group Calls on Rabbis to Boycott
  At least one group has called on the rabbis not to meet at all with Pope Benedict. The Task Force to Save the Nation and Land, headed by Rabbis Yaakov Yosef and Shalom Dov Wolpe, conveyed its call by telegram to the Chief Rabbinate. The message reads, in part:

  “This involves a desecration of G-d’s Name… The very meeting and recognition of him is related to idol worship, if not outright idol worship, and involves a sin that one must die for and not violate. Not to mention that the memories still linger of the persecution of the Inquisition, as well as the Church’s role in the Holocaust. In addition, this pope is known for his personal membership in the Hitler Youth, as well as his statements in favor of a Holocaust-denier.”

  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/131274

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?