Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Svälj och konvertera

Vatikanen kräver inför påvens besök, nästa vecka, att de skall få ett antal egendommar till skänks. De kräver att de skall få berget Tabor, Kapernaum, Saligprisningarna berg samt tre kyrkor. Just nu så hänger denna fråga på en viss Eli Yishai, minister från det religiösa Shaspartiet (sephardiska). Israels president simon Peres är villig att ge bort dessa egendomar till Vatikanen, men behöver fömodligen Yishais underskrift för att få frågan att gå igenom. De undersöker för tillfället om de kan komma runt honom.

tabor
Vatikanen kräver bl.a. att få berget Tabor före påvens besök i Israel nästa vecka.

Minister Yishai sade till IDF Army Radio att ”varje eftergift av detta slag är ett slag mot Israels förmåga att fungera som en suverän stat i dessa områden” och han sa också att han var säker på att påvebesöket inte skulle skadas även om de inte gav bort sin suveränitet.

Professor Yitzchak Minerbi, författare och expert på relationerna mellan Israel och Vatikanen säger till Israel National News: ”Även om vissa källor inom Vatikanen hotar att avblåsa besöket om vi inte ger upp – och det finns definitivt vissa element som inte vill att besöket skall ske – så är det inte något skäl att ge upp. Enligt min mening är det tydligt att denna påve är mer vänlig till araberna, och särskilt palestinierna, än han är för Israel. När vi talar om försoning, menar vi en förståelse mellan två jämlikar – men katolikerna uppfattar det som att de kommer att svälja och konvertera oss”, säger Minerbi och tilläger att deras regeringstjänsetmän och rabbiner måste gör hemläxan bättre.

Det där med att katolikerna inte uppfattar det som att de är jämlikar utan vill svälja och konvertera israelerna … Är det någon som tror att t.ex. pingströrelsens dialog med Vatikanen skulle gå någon annan väg? Svälj och konverta var orden för dagen.

/Haggaj

Länktips:
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/131179
http://www.haaretz.com/hasen/spages/1082901.html
http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1239710858577&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=169559

 

 

 

=>

Ämne: INRIKES

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?