Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Alf Svensson: A blast from the past

 .

alf_oresund_jpg

Alf Svensson – Sista länken till KD’s själ?

Alf Svensson säger sig vara förvånad över att han kanske petat Ella Bohlin från KD’s enda plats i EU.  Personligen är jag mindre förvånad. Nu är dagen-efter-profetior inte så intressanta men, intressant nog var det mitt råd till min Amerikanska fru som röstade för första gången:  

”Om du röstar på Kristdemokraterna – gör då det, med ett kryss för Alf”

Varför det?

Jo, Alf är kanske sista länken till ”det riktiga” KD.  Det KD, min morfar sålde lotter för på 60 talet, långt innan de med hjälp av Centern äntligen kom in i riksdagen.  Det parti som inte hade politisk korrekthet först på dagordningen. Det parti som vågade stå för något. Sticka ut. Vara en röst för dem som inte kände sig hemma i övriga mittenpartier.  En röst för de svaga. En röst för de utsatta.  När ung vänster kämpade för att rädda sälar i Norge, kämpade KDU istället för att rädda något av de 30 000 människoliv som varje år släcks i moderlivet.

A little nostalgic, MyTwoCents?  – Ja, kanske det.   Lite överdrivet? – Kanske det också.  Men, oavsett hur bra eller dålig jag är på att beskriva KD’s läge säger det oss något att ”gamle” Alf fick dubbelt så många röster som Ella. Ellas vackra anlete har ju synts över allt. Tidningar, TV, internet, reklam.  Alf Svensson däremot var bara ett namn på valsedeln.  Några svarta bokstäver i Arial.

Det finns tveklöst fler än jag som saknar denna  blast from the past. Alf himself. 

Jag är övertygad om att man underskattat de värdekonservativa väljare som nu flyr partiet och med sin flykt riskerar sänka KD under 4% spärren nästa år.  För egen del vill jag se Göran Hägglund plötsligt växa en ryggrad innan de får tillbaka min röst.

Om de nu brydde sig om den.

Det gör de inte.

I USA, Australien, ja världen runt, står de värdekonservativa rösterna högt i kurs. Man skäms inte för att öppet flörta med denna väljarskara på samma sätt som majoriteten av de etablerade partierna i detta land (numera inklusive KD) flörtar med någon stackars procent av befolkningen som attraheras av sitt eget kön.

Vi (värdekonservativa) må vara en krympande skara och HBT-vännerna en växande. Men, hallå. Vi finns! Vi är inte helt utdöda ännu, oavsett hur många gånger Gudrun Schyman ropar död åt kärnfamiljen och spyr galla över alla som inte vill subventionera vissa företeelser i samhället.

Nej Alf, jag är inte förvånad.  Jag är glad att du finns kvar på ett hörn.  Som ett litet minne över gamla KD.  En levande länk till självaste Lewi Petrus.  Kanske t.o.m. sista länken till KD’s själ.

Over and out

MyTwoCents

Om Alfs väg till EU i dagstidningar:

http://www.dn.se/fordjupning/europa2009/alf-svensson-pa-vag-till-parlamentet-1.886795

Läs mer  här, här och här.

Övrigt om EU valet 20090608:

Piratpartiet efter VALU: ”JAAA!”  

Piratpartiet EU-valets stora segrare

Sahlin: ”Jag var orolig” 

Miljöpartiet: Från ett till möjliga tre mandat

Proteströster skakar M och S

PIRAT-PARTY – Piratpartiet till EU-parlamentet – fick 7,1 procent

Piratpartisterna på väg in i EU 

Reinfeldt: Grattis Piratpartiet

Nu börjar arbetet för parlamentarikerna

Piratpartiet EU-valets stora segrare

EU-valet kanal för dem som vill protestera

Svenska valdeltagandet upp 6,8 procent

Sju nya namn i parlamentet

Gröna vindar över Europa

De är valets vinnare

Maud Olofsson (C) och Peter Eriksson (MP) tackar väljarna

Engström: ”Det är fantastiskt”

Se valresultatet växa fram – direkt i Aftonbladets valgrafik

Övrigt om EU valet 20090609:

Prognos: Alf Svensson slår ut Ella Bohlin

Svalt mottagande för Piratpartiet

Svenska pirater skapar internationella rubriker

Studentboende starkaste fästet för Piratpartiet

Piratpartiets nästa mål – få vågmästarroll i riksdagen

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=172122

ELLA BOHLIN

Wikipedia – Ella Bohlin

Bilder – Google

Video – Youtube

Blogg – Ellas Blogg

I media – DN SVD Dagen

=>

Ämne: Politik, Ekonomi & Samhälle

Nyckelord: , , , , , , , , , ,

 • Man får inte glömma, att en stor anledning till att Alf fick så många röster (trots att Ella Bohlin exponerats mer i media) är att de flesta som röstade är över 65 år.

  Själv är jag inte säker på att värdekonservatism i sin strängaste form är vägen framåt. Vi är ju utsända som får bland vargar. Bör vi då inte vara listiga som ormar och oskyldiga som duvor? (Från Matt 10:16)

 • Grubbelmia:

  Vill vi få fart på 70, 80 och 90 talisternas valdeltagande i alla former av val är det bara att öppna upp möjligheten att rösta via internet.

  Är den yngre generationen så lat och oengagerad att vi inte orkar ner till vallokalerna?

  Ja.

  Men, till dess att möjligheten öppnas upp (rösta via internet) så får alla unga väljare (Läs: soffliggare) som hade föredragit Ella över Alf, skylla sig själva. Eller hur?

  Att ingen etablerad politiker driver frågan tror jag är av självbevarelsedrift. Man är egentligen inte så där superintresserad av de yngres röster eftersom de inte är lika pålitliga som de äldres.

  Vad menar jag? Jo, den äldre generationen har ofta röstat på samma parti i hela sitt liv. Skulle de byta så är det för att stödrösta inom samma block

  Den yngre generationen röstar på det parti som verkar bästs för dem, för dagen. Alltså är det ingen omöjlighet att för vissa gå från (V) till (SD) med ett enda val emellan…

  /D

 • Tea Gustavsson

  Eller är det så skrämmande att KD:s trogna väljare inte kan tänka sig att rösta på en ung kvinna? Säger inte att det är så men helt ärligt så undrar jag lite.

 • Tea Gustavsson:

  Välkommen till Aletheia. Din kommentar hamnade i moderation eftersom det var första gången du kommenterar här. Nästa gång publiceras det du skriver i realtid.

  ***
  Jag tror inte det är hennes kön lika mycket som att, trots en enorm marknadsföring av Ella, vet vi inte riktigt vad hon står för. Vad är hennes passion. Vad driver henne?

  /Daniel

 • Pingback: Aletheia — Blogg & Tankesmedja » Bloggarkiv » Uppdaterat Israel()

 • Sara

  Jag är 80-talist och föredrar Alf framför Ella, men valde att inte rösta på KD alls i detta val, just för att de blivit så ryggradslösa. Nångång får det vara nog. Annars hade jag inte haft något emot att rösta på en kvinna, om hon bara vågade stå för mer värdekonservativa åsikter.

 • Maggan

  Som väntat får Ella Bohlin fler kryss i bostadsområden där många medlemmar i Livets Ord bor. Vid 11-tiden idag hade Ella 7.070 kryss och då var inte de områden där de flesta församlingsmedlemmarna bor färdigräknade. En timme senare var hon uppe i 9.090 kryss. Årsta var räknat. Det finns fler oräknade områden där det kan fylla på för Ella.

  Slavsta (alldeles bakom LO) hade 27,63 %KD:röster och Västra Flogsta 0,98 % Gissningsvis kryssar Slavsta Ella. Så, vem vet? Ella själv lät hoppfull på radion i morse.

  Valdistrikt i Uppsala:
  http://www.valmyndigheten.se/val/ep2009/slutresultat/kommun/03/80/index.html

  Personval:
  http://www.valmyndigheten.se/val/ep2009/slutresultat/personroster.html

  Varför väljer de flesta medlemmar i Livets Ord Ella Bohlin och inte Alf Svensson. Kan någon insatt förklara?

 • Varför väljer de flesta medlemmar i Livets Ord Ella Bohlin och inte Alf Svensson. Kan någon insatt förklara?

  Har hon inte en bakgrund i Södermalmskyrkan där den förre pastorn var ganska nära vän med Ulf Ekman? (Numere avlidne Bror Spetz)

  Så skriver signaturen Amor på ett forum:

  ”Trots att hon är med i ganska radikala kyrkor har hon under sin KDU-period varit känd för att vara ganska långt åt vänster. Hon har inte drivit klassiska kristen höger-frågor som abort och motstånd mot homoäktenskap. Istället har hon profilerat sig med klimatfrågor, bistånd, höjda alkoholskatter.

  Många antog henne för att vara konservativ tack vare hennes religiösa bakgrund. Men i själva verket är hon väldigt pk.”

  /D

 • P.s.

  Detta skrevs i maj 2005 när hon valdes som KDU’s ordförande efter det att Slottner petades:

  ”Ny ordförande
  Ny ordförande blev Ella Bohlin, 26, från Uppsala som valdes med en liten marginal på tre röster vid KDUs riksmöte som pågår i Örebro. Röstsiffrorna blev 79-76 för Bohlin.

  Bohlin ställde upp i valet i protest mot valberedningens ordförandeförslag Charlie Weimers, 22, som var med och startade det nationalistiska nätverket Engelbrekt. Representanter från såväl de värdekonservativa samt de liberala grupperna uppgav på förhand att de var villiga att stödja Bohlin framför Weimers.

  Bohlin har varit med i Livets ord och tillhör den frireligiösa Södermalmskyrkan, men säger sig vilja separera politik från religion.

  – Jag vill föra en kristdemokratisk politik. Vart jag går på söndagarna är upp till mig och har ingen betydelse i det här sammanhanget.”

 • Maggan

  Tack MTC!

  Södermalmskyrkan var ju de som först bjöd in UE att predika när han kom hem från studier hos Kenneth Hagin i USA. Det har sagts att Ella nu är medlem i en pingstkyrka, men Södermalmskyrkan ingår väl fortfarande i Trosrörelsens pastorsorganisation?

  Själv föredrar jag Alf Svensson han verkar ärlig och omutbar. (Vet naturligtvis för lite om Ella för att utala mig om hennes heder).

  Det brukar dock finnas något skäl till att många livetsord-medlemmar röstar så kollektivt. I fallet Sacredéus tex. Eller Mikael Oskarsson som kryssades in från 8:de plats i riksdagen.

  Någon som vet om man fortfarande talar om i cellgrupper eller på församlingsmöten vem man ska rösta på?

 • Maggan:

  Det stämmer att det var södermalmskyrkan som gav UE sin första riktiga plattform i Sverige i den Pingst-Karismatiska sfären.

  Dock är inte Södermalmskyrkans nuvarande pastor och Ulf Ekman lika tajta som gamla pastorn och Ekman. Södermalmskyrkan satsar alla mark på G12 visionen och Ekman på ”Enheten i Kristi Kropp / Kyrkan. De har m.a.o. glidit ifrån varandra lite jämfört med det glada 80 talet.

  Vet inte hur det går till när ”alla” Livets Ordare röstar på samma kandidat men, det är på ett sätt inte så konstigt.

  HBT rörelsen röstar säkert också på den kandidat som är mest HBT vänlig och miljövänner på….. o.s.v.

  Personligen tror jag SD skulle kunna bli ett seriöst hot mot KD den dagen de lyckas värva någon av de mer kända värdekonservativa KD politikerna som är oönskade inom KD toppen.

  /D

 • Nådendahl

  För mig är det obegripligt att KD, som efter att under lång tid haft riktigt dåliga opinionssiffror, satsar på ett ungt och oprövat namn när man istället behövt ett riktigt ”vallokomotiv”.
  Förutom Alf Svensson fanns det några till som varit tänkbara.
  Men återigen, från partiledningen har man försökt tänka taktiskt men saknat förmågan och hamnat fel igen.
  Den exempellösa ”avrättningen” av medlemmarnas egen favorit, den värdekonservative Lennart Sacredeus, kostade partiet förmodligen också många röster.
  Om man ständigt gör våld på sina ursprungliga ideal, framkallar detta ett förakt hos väljarna långt utanför det egna partiet.
  Enligt uppgift har Alf S. dragit ett stort antal röster som annars skulle gått till andra partier, vilket innebär att KD hade varit ännu närmre gränsen om han inte funnits med på valsedeln.
  Nu finns det redan röster som höjs för att Ella B. skall som kompensation för söndagens ”storstryk”, placeras högt på valsedeln inför nästa års riksdagsval.
  Verkar vara i konsekvens med partiledningens åtgärder de senaste åren vilket förmodligen blir ”spiken i kistan” för partiet som får lämna riksdagen och Ella B. kan återgå till reklambranschen.
  Kanske det som behövs för att partiledningen skall komma till sans och åter låta värdekonservatismen få prägla sin politik.
  Och den partiledning som kommer att leverera denna uppenbarelse, lär dessutom inte var den nuvarande.

 • Nådendahl:

  ”Den exempellösa “avrättningen” av medlemmarnas egen favorit, den värdekonservative Lennart Sacredeus, kostade partiet förmodligen också många röster.”

  Jag är övertygad om att KD haft minst 2 mandat om man behållt Lennart på listan. Med ett mått önsketänkande hade alla tre åkt till Bryssel (Ella, Alf och Lennart).

  Nu åker Alf lite halvhjärtat ner istället. Jag tror faktiskt bara han ställde upp som draghjälp men, hade nog ändå inte tänkt sig att faktiskt bli inkryssad.

  Man misstog kraften i personval. Precis som man misstagit sig i det ena området efter det andra sista 10 åren.

  /D

 • P.s.

  Ruben Agnarson på Världenidag sätter nog huvudet på spiken med sin korta analys av KD’s val (Svensson räddade Hägglund?):
  http://www.varldenidag.se/index.php?option=com_content&task=view&id=4509&Itemid=163

  /Daniel

 • Ulrika Oskarsson

  Maggan,

  Jag kan inte tala för cellgrupperna eftersom jag aldrig går på min, men på församlingsmötena sägs det INTE något om vem man ”ska” rösta på. Utan bara mer allmän uppmuntran att rösta på någon som har värderingar man själv kan ställa upp bakom. Typ så.

 • Nådendahl

  MTC!
  Instämmer i bedömningen beträffande antalet mandat, om Sacredeus getts den plats på listan han enligt medlemmarna förtjänade.
  Däremot tror jag inte att Alf åker ner halvhjärtat till Bryssel.
  Inte heller tror jag resultatet blev någon överraskning för honom.
  Han har bedrivit en mycket aktiv och medveten kampanj och känt många medlemmars och andras stöd i ryggen.
  Jag tror att han kommer att göra en helgjuten insats i Bryssel.
  Alf är en fullblodsfighter, med en enorm rutin, respekt och erfarenhet, som kommer att få stort inflytande i den konservativa gruppen i parlamentet
  Tror också det är lättare för en pigg sjuttioåring än för en 30-årig småbarnsmamma, om man nu får tillåta sig att tänka högt.

 • Nådendahl:

  Ibland kan saker och ting ”samverka till det bästa…” även om KD generellt inte direkt uppfyller Rom 8:28

  Låt oss hålla tummarna för Alf nu. (Därtill en liten bön eller två…..)

  /D

 • anja

  Jag kryssade för Alf…om han inte funnits med vet jag faktiskt inte vad jag gjort.
  Röstat på moderaterna kanske?

  mvh

 • Nådendahl

  Maggan!
  Du frågar om ledarna på LO styr medlemmarnas röstning.
  Eller rättare sagt försöker styra.
  Svaret är entydigt ja.
  Det finns dessutom andra sätt än ett församlingsmöte att tala om för medlemmarna vad som gäller.
  LO:s högste verkställande tjänsteman, vd:n Jonathan Ekman uppmanar läsarna på sin blogg den 21/5 att rösta på Alf Svensson.
  I och för sig ingen dum rekommendation.
  Läsarna torde i stor utsträckning utgöras av anställda och församlingsmedlemmar. Uppmaningen har med säkerhet varit i säck innan den hamnat i påse.
  Men principiellt är det ovanligt, olämpligt, ja direkt förkastligt av en ledning, att på detta sätt lägga sig i och påverka medlemmarnas politiska ställningstagande.
  Dessutom visar det på en påtaglig brist på respekt och ringaktning för medlemmarnas egen förmåga att göra politiska bedömningar.
  Vad blir nästa steg?
  Nästa år lär medlemmarna få hjälp med att välja kandidat i riksdags-, landstings- och kommunalval.
  Och dessutom lär Jonathan ruva på en häftig bulletin inför kyrkovalet, spänningen stiger…… .
  Kan det möjligen vara något mycket stort på gång?
  Ett nytt parti kanske?
  Livets Val?

 • Maggan

  Ulrika,
  Det tyder på att det ändrat sig. På slutet av åttiotalet sa UE att en röst på KD var en bortkastad röst och senare visade han med sina fingrar ett M. Han hade nog rätt ur LO:synpunkt då, (även om jag tycker att medlemmarna skulle tänka efter själva).

  I början av -90:talet skulle man gå fram till Mikael O efter mötet. Han talade om vem man skulle stryka eller kryssa (minns inte om det var strykning eller kryssning som gällde då).

  MTC,
  ”HBT rörelsen röstar säkert också på den kandidat som är mest HBT vänlig och miljövänner på….. o.s.v.” Du har säkert rätt i det. Själv röstar jag på olika partier och personer efter mina hjärtefrågor.

  Ledsen om jag sårat någon, det vill jag inte. Inser att jag inte borde gett mig in i den här frågan.

 • Maggan:

  ”Den som ger sig in i leken, får leken tåla….”

  Det gäller även dem som har andra åsikter än dig. Dina åsikter och funderingar är välkomna på Aletheia, som bl.a. önskar vara ett fritt forum inom kristenheten.

  Det är så mycket som sopats under mattan under årens lopp i våra kyrkor och kapell som behöver komma ut.

  Det gör det nu. Lite i taget.

  Mvh
  D

 • Maggan

  Daniel,
  “Den som ger sig in i leken, får leken tåla….”
  Jag håller med, men är ändå lite rädd att ofrivilligt såra människor. Dessutom hade jag fel. Visste inte att Jonathan rekommenderat Alf Svensson.

  Det har varit en hel del konstigt inom Uppsala KD genom åren. Den här insändaren skrev en pingstvän för några år sedan:
  http://www2.unt.se/avd/1,,MC=2-AV_ID=474816,00.html

  Drougge lämnade KD på grund av händelsen.

  Ytterligare en artikel för den som orkar läsa:
  http://www2.unt.se/avd/1,,MC=2-AV_ID=474109,00.html

  Man får intrycket att det förekommer mygel i smyg som inte är värdigt ett kristet parti.

 • Maggan:

  Bra inställning.

  Annars är jag utöver Jesus något inspirerad av Fantomen som var ”hård mot de hårda”. (Vilket Jesus i.o.f. också var)

  Tack för länkar

  /D

 • chanan

  Finns det någon ”faktisk” statistik på att det ”nästan bara” var ålderspensionärer, som kryssade för Alf Svensson??..Eller är det en förutfattad mening??..
  Jag vet i allafall några i min ålder (35-45-åringar), som kryssat för Alf Svensson, och hoppas innerligt att det inte bara var ålderspensionärer i övrigt!!

  Håller däremot med om att det ”verkar som” att de yngre röstberättigade inte utnyttjat sin röst?! Varför, kan man undra.? Är de självupptagna och ointresserade eller nåt´ditåt kanske..?

  För övrigt tycker jag att Alf känns trygg att rösta på, han är erfaren, och jag tror att även andra landsmän kanske lyssnar bättre till någon med lite pondus och erfarenhet, vilket man ofta får med ”de grå håren” så att säga. DESSUTOM VAR ALF SVENSSON DEN ENDA SOM JAG HITTADE AV ALLA KANDIDATER, SOM UTTALADE SIG SOM ISRAELVÄNLIG! Han kommer t o m ihåg hur Israel blev staten Israel 1948 (och kriget och ockupationen som höll på fr o m 29 november 1947, då det blev beslutat via omröstning i Generalförsamlingen om att staten skulle bildas senare, den 14 maj 1948. Kriget höll på till vintern 1948/1949! (Alf var då 8-9 år)

  /chanan

 • Det verkar inte troligt att ledningen i KD frågar Gud innan de fattar sina beslut. Men om de så gjorde så skulle de bli ett parti att räkna med.

 • Jag har skrivit det förr. KD(S) var fel tänkt från början. Många faktorer avgör människors partival. Religions- och kyrkotillhörighet är helt utslagsgivande för en ytterst liten minoritet. Kan vara utslagsgivande för en något större minoritet, på så sätt att man väljer bort ett parti som framstår som särskilt avogt mot de egna idealen.

  Men detta bortväljande kan vara mycket subjektivt. Om man t.ex. har en borgerlig grundsyn är man mindre kritisk mot de borgerliga partierna än mot vänsterblocket. Och tvärtom., med en socialistisk grundsyn (som man kan ha även om man är kristen) har man lättare att se diverse fel hos de borgerliga partierna än hos s, mp och v.

  Det går därför aldrig att få alla kristna att rösta på samma parti. Grundandet av KDS medförde en försvagning av det kristna inflytandet i de andra partierna. KDS grundades väl åtminstone delvis som en reaktion mot att vissa hårdföra ateister (bl.a. DN:s chefredaktör Herbert Tingsten) bredde ut sig i fp. Men följden blev att de hårdföra ateisterna fick nästan fritt spelrum i fp. Den socialdemokratiska Broderskapsrörelsen bildades undere 1920-talet för att bjuda motstånd mot ateisterna i s-partiet. Idag håller Broderskap på att tas över av en nygnostisk och högborgerlig (!) sekt med fina akademiska titlar, utan att möta något organiserat motstånd alls – trots att det finns minst 30.000 socialdemokrater som har förtroendeuppdrag i Svenska kyrkan. Broderskap har bara tiondelen så många medlemmar.

  KDS grundades, som bekant av pingströrelsens Levi Petrus och den svenskkyrkliga prästen Birger Ekstedt som blev KDS’ första partiordförande. Moderaterna var då ett värdekonservativt parti, med många Svk-präster som medlemmar. Idag är det kristna inflytandet i Moderaterna mycket svagt. Det är nästan som hos Socialdemokraterna. Och så är det i parti efter parti. Kristdemokraterna är inget undantag. Kristenheten är ingen politisk kraft, som något parti räknar med.

  ”De röstar ändå på kd, som dem behöver vi inte bry oss om”, säger Sahlin & Reinfeldt. ”De röstar ändå på oss, så vi behöver inte bry oss om vad de vill”, Hägglund. Kd-ledningen är klar över att det inte räcker med de kristna röster som partiet kan få (som jag skrivit här ovanför är det omöjligt att få alla kristna att rösta på samma parti), för att säkra partiets riksdagsplatser. Kd-ledningens stragegi har under lång tid varit att få tyst på den kristna oppositionen inom partiet, för att locka icke-kristna väljare.

  I stället för att fortsätta att stödja kd behövs en tvärpolitisk rörelse, som bevakar att det finns kristna kandidater på valbar plats hos alla partier. Mona Sahlin är mer angelägen om att det finns muslimer på valbar plats än kristna. Men så finns det inget muslimskt kd, varför partierna slåss om muslimernas röster.

  Det är framför allt homorörelsen som har visat hur politiskt opinionsarbete ska bedrivas för ge framgång. Homorörelsen har helt enkelt motstått frestelsen att bilda ett särskilt homoparti för homosexuella och deras sympatisörer, utan har valt att arbeta genom alla partier i stället. Ateisterna har också motstått frestelsen att bilda ett särskilt ateistparti. De har inte ens en egen tidning. I stället har de lierat sig med den största liberala morgontidningen, DN.

 • Jag röstade för min namne Tuve Skånberg, eftersom han var den person som Lennart Sacredeus själv rekommenderade om man värdesatte abortfrågan högt.

  Jag tycker dock att det onekligen är bättre att Alf får åka till Bryssel än att Ella gör det. Som så många andra redan påpekat så kunde Ella representerat vilket parti som helst, det fanns inget i hennes valkampanj som fick mig att tänka på kristna värderingar per se… Sedan kan hon vara hur kompetent eller sympatiskt som helst, men särskilt ”krist”-demokratisk vet jag inte om jag kan säga att jag uppfattar henne…

  Allt gott!

 • En liten reflektion till angående EU-valet.
  Jag hade först tänkt att inte rösta på KD alls. Men eftersom man i stor utsträckning röstar på partigrupp i EU-valet och ett KD-mandat därmed blir en förstärkning av den kristna gruppen i EU så ändrade jag mig i slutändan. Att det blir Alf som förstärker den gruppen snarare än Ella tror jag kan vara positivt.

  Allt gott!

 • Kerstin Svanberg

  Hurra att det finns politiker som Tuve Skånberg som vågar ge en röst för de ofödda barnen, de allra svagaste och minsta bland människosläktet.
  Vill du veta hur mycket en politiker värdesätter männniskan?
  Fråga honom/henne om en människas liv har haft samma mänskliga värde hela livet, eller ser politikern bara värdet hos en människa från en viss ålder?

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?