Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

500-salen (arkiv 8)

En gammal obekräftad historia från Filadelfia i Stockholm säger att när pingstväckelsens eld brann som starkast, hände det att Lewi Pethrus skickade in de mest högljudda tungomålstalarna i 500-salen. Där kunde de ‘be av sig’ och bönen i stora salen blev således lite mer sansad. Vi öppnar härmed en 500-sal på Aletheia och plockar bort första budet i kommentarsreglerna i detta ‘rum’. Övriga kommentarsregler gäller fortfarande!

“Det är bättre att det kokar över än att det inte kokar alls” var ett av Lewis motton i den tidiga pingtsväckelsen. Här får det ‘koka över’ inom ramarna av övriga kommentarsregler.      

Som med alla nya idéer krävs en ständig utvärdering. I det fall detta lilla sidoprojekt resulterar i det Paulus kallar fruklösa diskussioner stänger vi tråden.

§1 Håll dig inom en rimlig närhet till ämnet STRUKEN ENDAST I DETTA “RUM”! Ni väljer ämnen för diskussion.

§2 Se till att kommentaren har någon slags substans. Försök helst ha ett eget inlägg i debatten. Exempelvis kommentarer av typen “jag håller med” riskerar att raderas. Förväxla inte kommentarsfunktionen med ett chattrum!

§3 Försök att inte förolämpa skribenten, och om det nödvändigtvis måste göras- se till att det har någon slags relevans.

§4 Inga långa uppsatser eller föreläsningar – skaffa en egen blogg!

§5 Spammade kommentarer kommer att raderas. Personliga “proklamationer” likaså.

§6 Kommentera under ETT alias eller namn. Undantag görs för personer som vill separera på privata funderingar och uttalanden som representant för en organisation eller rörelse. Men då skall det namn som används som representant innehålla både för och efternamn.

§7 Givetvis tillåts ingen hets mot folkgrupp eller uppmaningar till brott.

§8 Använd INTE kommentarsfunktionen som brevlåda till Aletheia. Våra epostadresser finns under respektive info-sida om Haggaj, MyTwoCents & Gästbloggare.

Det är ingen mänsklig rättighet att kommentera här, inte heller ingår det i någon slags yttrandefrihet. Om någon av dina kommentarer inte syns så beror det troligen på att något av villkoren ovan inte uppfyllts. Det kommer naturligtvis att vara högt i tak även i fortsättningen, men vi vill inte medverka till att viktiga diskussioner blir kontraproduktiva.

Till sist, som någon påpekat i en kommentar:

“Sanning” utan kärlek är brutalitet

Ämne: 500-salen

Kommentarer (Denna del omfattas inte av vårt utgivningsbevis)