Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Fler vaccinerade = mindre spridning av svininfluensan? Eller: hur statistiken sviker propagandan

OBS! Svininfluensan är farlig och måste hanteras med vederbörlig respekt. Följande blogginlägg vill dock få dig som läser att inta en sunt skeptisk och självbevarande hållning till det du läser i de stora dagstidningarna och hör från de kända nyhetsredaktionerna på tv och radio, och från våra myndigheter och offentliga organisationer…

Så här säger yrkeskunniga – risk för snabbare smittspridning om man inte vaccinera sig

The European Society of Clinical Microbiology and Infectious Diseases (ESCMID) har uttryck att de är oroliga för att den ”anti-vaccineringsrörelse” som vuxit sig stark i Europa är ett hot mot det allmänna hälsotillståndet.

influensavaccinering

A leading association of clinicians on Monday accused an ”anti-vaccination movement” of breeding suspicion about the (A)H1N1 swine flu vaccine in Europe and declared public health and lives were at risk.

The European Society of Clinical Microbiology and Infectious Diseases (ESCMID) said it was worried by the slow rate of vaccination in some European countries.

”ESCMID joins others concerned about the lack of uptake due to both public skepticism and deliberate misinformation being raised by a growing anti-vaccination movement in a number of countries,” the Swiss-based group said in a press release.

”It is feared a low uptake of the vaccine could greatly hamper efforts to control the pandemic and increase pressure on health systems across Europe.”

Så här har vi i Sverige vaccinerat oss – mest i Europa

Var tredje invånare i Sverige har vaccinerats mot svininfluensan. Det betyder att ungefär varannan vaccinerad person i Europa har fått sitt vaccin i Sverige. Det rapporterar SVT Rapport här.

Så här är spridningstakten i Sverige – topp-tre i Europa

Sverige är ett av tre länder i Europa som rapporterat snabbast smittspridning av influensan under den senaste veckan. Det rapporterar SVT Rapport här.

Hmmmm……..

Slutsatser?

Vi har alltså från etablerade källor fått veta att:

  • Om vi inte vaccineras oss så sprids svininfluensan snabbare.
  • Sverige är bäst i Europa på att vaccinera sig, nästan hälften av alla som vaccinerat sig i Europa bor i Sverige.
  • Sverige är topp-tre bland länder där svininfluensan sprids snabbast.

Men vänta lite nu, det var ju om vi inte vaccinerade oss som smittan skulle spridas snabbast. Men vi vaccineras oss mest men har ändå en av de snabbaste spridningarna.

Det är något som inte stämmer i informationen vi får från myndigheter, professionella organisationer och etablerade journalister. Jag menar inte att det är en sammasvärjning, jag menar bara att ”etablissemanget” inte har så bra koll på läget som de vill ge intryck av.

/Marcus

PS! Läs här och här och titta på denna graf om WHO:s kopplingar till läkemedelsindustrin

PS2! Det finns en hel del gissningar ute på webben om var svininfluensan kommer ifrån och om det finns ett ”syfte” med den osv. Än så länge har jag inte läst en enda som haft rätt i sina gissningar. Men jag antar att de som vet sanningen samtidigt vet att man inte kan publicera dessa fakta öppet på webben utan att riskera sin egen hälsa. Detsamma gäller vad som hänt i Ukraina, jag har bara hittat en liten kommentar (som drunkar bland alla de andra kommentarerna) på ett stort engelskspråkigt webbforum som antydde sanningen i form av en fråga.

=>

Ämne: Politik, Ekonomi & Samhälle

Nyckelord: , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?