Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Holger Nilssons dom, inget jämfört med HERRENS!

Hur politiskt och religiöst korrekt är egentligen Guds Ord? Skulle HERREN själv få sända via Allianskyrkan i Vetlandas närradio?

Den politiskt och religiöst korrekta delen av kristenheten gick i taket när Holger Nilsson, kanske något ogenomtänkt, föreslog att Gardells böcker bör eldas upp. Nu har han enligt vissa gjort en s.k. pudel och troende av den ängsligare sorten kan andas ut. Frågan är inte helt enkel. Vad vill kristenheten göra sig känd som? – Det vi är för eller det vi är emot? Rättare sagt; Vad sanktionerar Guds Ord eller vad framkallar Guds dom över en församling eller nation? Vilka delar av budskapet i Guds Ord bör tonas ner för att om möjligt vinna någon? (Vinner vi förresten någon genom att tona ned budskapet?) Får vi tona ned något över huvud taget utan att själva göra oss delaktiga i en nations synd? Detta är givetvis en diskussion i sig, som en krympande kristenhet bör tala om. Klarar vi av att hålla isär sak och person? Att älska syndaren men hata synden?   

Under tiden kan man fundera över hur politiskt korrekt Herren själv egentligen skulle vara om Han dök upp i bloggsfären, på någon insändarsida i någon av de kristna blaskorna eller i Allianskyrkan i Vetlandas närradioprogram. Ty när HERREN själv drar fram nöjer han sig inte med att förgöra en handfull böcker. Han förgör hela städer!

Jag befarar att härskarornas Gud, HERREN den Allsmäktige, likt Holger skulle få omedelbar sändningstopp i de flesta kristna närradiokanaler.

Det finns en allvarlig sida hos Gud kristenheten jobbat hårt på att tvätta bort, allt sedan 70 talets flanellbilder i söndagsskolan, där all fokus hamnat på Jesus som den snälla representanten av Gud. En Jesus så snäll och intetsägande att han nästan flyter ihop med Gardells tandlöse, bonnige Jesus. Samtidigt predikar vi att Gud är densamme, igår, idag och till evig tid.

Frågan är nu; Vilken kristen tidning eller annan kristen media hade vågat repetera Guds Ord till Lot?  

1 Mos 19:12-14 Sedan sade de till Lot: ”Har du några mer här, någon svärson eller söner eller döttrar eller någon annan som tillhör dig i staden, så för bort dem från den här platsen, för vi skall fördärva den. Deras rop har blivit så starkt inför HERREN att HERREN har sänt oss hit för att fördärva den.”

Då gick Lot ut och talade med sina svärsöner, de som skulle få hans döttrar, och sade: ”Bryt upp och lämna den här platsen, för HERREN tänker fördärva staden.” Men hans svärsöner trodde att han skämtade.

Hur långt bort från HERRENS Ord vågar vi som troende, församling eller nation gå innan vi gått för långt? Även om vi, Gud vare lov och pris, inte fått erfara något eldregn över en stad sedan Lots dagar är det nog så illa när vi förlorar Hans närvaro i våra liv, församlingar och nationer. Kanske är det till sist inte det sekulära mediedrevet vi bör frukta mest, utan att HERREN på ett eller annat sätt lyfter (eller redan lyft) sin hand över våra liv och låter oss skörda vad vi de sista 50 åren sått?

När förfasades kristen media senast över att ca 30 000 människoliv varje år släcks genom statligt subventionerade aborter? Denna siffra motsvarar befolkningen i många mindre städer. När förfasade vi oss senast över att många kyrkor och kapell förlorat hela generationer i kyrkbänkarna och att vare sig redan troende eller sökare inte visar något större intresse i vad som sägs i våra Gudstjänster? Finns det utrymme för profetröster eller människor med nöd över det andliga läget i landet?

– MyTwoCents tänker högt på måndagseftermiddagen

http://aletheia.se/2010/05/07/stort-tack-till-metodistpastor-berndt-isaksson/

http://erevna.nu/?p=1691

http://mikaelkarlendal.pingstkyrkan.net/?p=632

=>

Ämne: Ändens tid, Mediekritik, Politik, Ekonomi & Samhälle

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?