Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

38% av missnöjda KD-väljare går till SD

SD’s Jimmie Åkesson får vind i seglet när KD tappar sina kärnväljare.

I en liten nätenkät på denna bloggpost frågade vi missnöjda f.d. KD väljare vem de tänker rösta på istället för KD i höstens val. I skrivandets stund har 35% svarat att de tänker rösta på Sverigedemokraterna.

(UPPDATERING 2010-07-21:  38% har nu svarat att de tänker rösta på SD)

För att undersökningen skall vara statistiskt hållbar behöver vi passera 1000 deltagare i enkäten, men resultatet är ändå intressant med tanke på att aletheias läsare är spridda över hela landet och kommer från en rad olika typer av bakgrund och samfundstillhörighet (eller brist på detsamma).

Som en i ledet av missnöjda f.d. KD väljare är det intressant att se hur många som delar min besvikelse över partiets utveckling (eller kanske man skulle säga avveckling). Meningen går något isär v.g. vem som bär skulden för KD’s fall från valframgångarna på 90 talet till denna sommars valfiasko.  

Låt oss saxa ur kommentarerna:

Nådendahl
juli 5th, 2010 at 4:26 e m Anser inte att KD längre har något berättigande i svensk politik.
Partiet tillgodoser inte mer än något annat parti de kristna väljarnas intresse.
Snart består en stor del av partiets röster bara av ”kamrat 4%” väljare.
Vad har KD uträttat konkret under nuvarande mandatperiod, förutom att via sin partiledare och tillika socialminister Göran Hägglund driva igenom lagen om abortturism?!!!
Där uppvisade den annars så bleke Hägglund rena ”hulktakterna” vid genomförandet.
Partiledningen har visat arrogans och en häpnadsväckande ringaktning för medlemsopinionen vid behandlingen av Lennart Sacredeus och det exempellösa promotandet av en ung oerfaren kvinnlig kandidat vid EU-valet.
Men som väl är kunde Hägglund inte styra väljarna, vars dom var hård och med udden riktad mot partiledningen.
Anser också att en klar och tydlig politik baserad på kristna värderingar skulle kunna locka väljare långt utanför de officiella kristna leden.
Men då måste partiprogrammet och partiledningen bytas ut.
Låt andra partier sköta det aningslösa fjäsket för islam och vänd åter till de kärnfrågor utifrån vilka partiet en gång bildades.
Tror det vore nyttigt för partiet att åka ur riksdagen, så att debatten på allvar kan komma igång om KD:s framtida inriktning.

Arne Imsen (Via MyTwoCents)

Ur Arne Imsens bok (1964!) I världen men icke av världen, sid 29:

”Nej, politik och kristendom har inget gemensamt. Politik är, även när den är som bäst, ändock bara människans egenmäktiga strävan att bygga lyckostaten och fredsriket – utan Kristus. Och bergspredikans etik som alla samhällsreformatorer så gärna åberopar, kräver också EVANGELIETS KRAFT. Kristen livsstil utan Korsets kraft är en chimär. Under det skenfagra talet om kristet samhällsansvar, kristen moral, kristen livsstil osv, döljer sig ofta förnekelsen av Kristi kors. I denna högstämda religiösa hop finns ofta gudsrikets största motståndare. De sätter sig över Guds eget ord, stjäl de löften Gud skänkt åt sin församling, för att godtyckligt tillämpa dem på den samhällsreformatoriska rörelse de själva konstruerat och startat. Det är kristenhet i förfall och en kristendom på avvägar som vill tillgripa politiken i kampen mot ondskan i tiden…”

Säga vad man vill om Arne i övrigt men han fick nog ändå rätt till slut….

Ärlig pingstvän
juli 5th, 2010 at 5:04 e m Daniel!

Det är inte KD utan kristenheten som är problemet!

westman
juli 5th, 2010 at 5:49 e m Om den här lilla undersökningen skulle stämma någorlunda med hur kristna skulle rösta(jag hoppas verkligen inte det) så får sverigedemokraterna flest kristna röster. Jag ber o hoppas att man ska låta bli o rösta på ett parti som i sin grund är rasistiskt, även om man nu förtiden framstår som rumsrena och vill värdera vår ”kristna kultur”. Men snälla låt inte lura er.
Själv kommer jag rösta på ett enfrågeparti, spritpartiet med bla Benny Haag som ledare, som vill halvera spritkonsumtionen o lyfta upp det stora sambandet mellan sprit och misshandel, våldtäkter, dråp o mord o det lidande som alkohol ställer till för både den som dricker o anhöriga. En mkt bra o viktig fråga tycker jag, o kan vara ett alternativ för kristna det här valet, som inte vill rösta på riksdagspartierna.

All uppmärksamhet till fallet Littorin

I övrigt kan vi konstatera att fallet Littorin nu mycket väl kan komma att bli denna valrörelses första skandal. Ju närmare valet vi kommer, ju mer skelett kommer mediedrevet leta fram ur våra politikers garderober.  Littorin var ett osäkert kort redan från början sedan det uppdagats att den doktorsexamen han åberopat när han tillträdde sin tjänst var falsk.  Har man samvete att ljuga om en doktorsexamen bör man inte tilldelas något större ansvar i vare sig en regering eller företag.  Moderaterna kan komma att ångra att man inte avskedade honom direkt efter förra valet.

Over and out
MyTwoCents

i , , , , , , , , , ab12 ex12 dn12 svd12 t

=>

Ämne: Politik, Ekonomi & Samhälle

Nyckelord: , , , , , , ,

 • Sam

  Tanken att man ska överlämna landets styre till icke troende hedningar är absurd.
  Jag tror problemet är att Kd inte vet vad Skriften säger och således seglar under falsk flagg.
  Sam

 • Apropå Littorin:

  På min blogg har jag startat ett projekt som syftar till att redovisa för vänsterliberalismens baksida, där demoraliseringen i samhället kanske är det största problemet. Bloggen har ”semesterstängt” just nu, men när jag återupptar skriverierna så kommer jag bl.a. att ta ett exempel ur politiken – nämligen Moderaternas förfall:

  Axén Olin avgår (missbruk)
  Maria Borelius avgår (fiffel o båg)
  Cecilia Stegö Chilò avgår (obetalda tv-licenser)
  Ulrica Schenström avgår (otillbörlig fylla och flört)
  Flera toppmoderater avgår efter skandal med köpta röster
  Sven Otto Littorin med sin ”examen” och nu med sin ”hemlighet”

  Mona Sahlins lista kan också göras lång och jag betraktar henne som en fullständigt inkompetent kandidat till statsministerposten. Likaså kan jag göra en längre lista på socialdemokratiska klavertramp, men jag är besviken på moderaterna som jag trodde hade större krav på sig själva i det avseendet.

  Jag noterar också att det i huvudsak involverar den yngre generationen som är en produkt av den allmänna liberaliseringen av samhället. Nästa generation blir ännu slarvigare och ännu arrogantare med ännu fler ”lik i garderoberna”. Så som samhället utvecklas sedan 60-talet, och moral inte längre existerar som begrepp (inte bara i Sverige utan i hela vår världsdel) så kan det inte gå på anat sätt.

  P.S. Ur moralisk synvinkel är nog SD:s politiker ganska så komprometterade. Ju närmare makten de kommer desto mer smuts kommer det att grävas fram av pressen. Vi får väl se hur de klarar av en sådan granskning…

 • Anja

  Att kristna röstar på SD är skrämmande…och att så många av denna bloggs läsare gör det är kanske inte så förvånande…det visar väl bara hur långt ifrån kristendomens kärna som många här har hamnat. Och många här kallar sig ju inte kristna längre…så ur den synpunkten är resultatet kanske inte så förvånande.
  Men kristendomens grundbult att du ska älska din nästa som dig själv, verkar ju inte stå så högt i kurs längre

 • Kalle

  @Penumbra:

  Du tycker inte att media har grävt i Sverigedemokraternas och deras kandidaters historia tillräckligt mycket för att ha fått fram det som går att gräva fram? Sedan har ju faktiskt SD rensat upp en hel del bland sina partimedlemmar, i alla fall i toppen, bland riksdagskandidater och liknande. Jag vet för lite för att säga hur det ser ut nere på kommun/landstings-nivå, om upprensningen har kommit lika långt där. Tror en stor del av det gamla SD som förespråkade etnopluralism och liknande redan har lämnat för andra partier (ND, Folkfronten, etc.)

 • Kalle

  @Anja:
  Jag förstår dig precis angående att man skall älska sin nästa som sig själv. Men bara en fråga, trots att det kan vara svår att svara på. Hur tror du att icke-muslimerna kommer få det i Sverige när muslimerna blir en väldigt stor folkgrupp, och kanske i framtiden en majoritet? Det är inte överskott på kristna grupper som blir väl behandlade i muslimska länder om vi säger så. Detta är inget hat mot muslimer, utan det handlar om att undvika konflikter, ondska och hat som kan växa ur en sådan eventuell framtid.

 • Juha

  Statistiskt hållbar kommer undersökningen ändå inte att bli om ni passerar 1000 röster av den enkla anledningen att urvalet inte ger grund för det. Dvs om ni vill ge en statistiskt hållbar bild för hela KD´s väljarbas.

  Märkligt att så många kan tänka sig att rösta SD av fd KD-väljare dock. Sorgligt faktiskt.

 • sanna

  Ett skäl till att stödja SD kan väl vara deras oreserverade stöd till Israel! Inom KD väljer de flesta PK-linjen, och hukar.
  Min uppfattning är väl annars att SD:s politik är presenterad och förvanskad av andra än företrädarna i partiet, då SD inte släpps fram i media – det enda rätta är väl att ta reda på vad partierna står för genom att läsa partiprogrammen – gäller alla partier!

 • Är det detta vi vill ha.
  http://www.bed.nu/artikel.asp?id=395

 • Kerstin

  @Anja:
  ”Att kristna röstar på SD är skrämmande”
  varför är det skrämmande ?
  är man inte tillräckligt kristen när man väljer att rösta på dem, vilket parti ska man som kristen rösta på för att det inte ska skrämma ?
  ”Men kristendomens grundbult att du ska älska din nästa som dig själv, verkar ju inte stå så högt i kurs längre”
  Vilket parti ska man rösta på om man älskar sin nästa som sig själv även dem som inget tycks vara i det allmänna ögat ? jag har sedan -70 talet röstat på Kd, men när de inte längre såg de ofödda barnen som våra medmänniskor våra bröder och systrar, så har de ju visat var de står, jag tänkte bli soffliggare i år, men såg att Sd har tagit över intresset för våra minsta, och självklart studerar jag nu det övriga innehållet i deras politik, hur man behandlar de allra minsta och mest svagaste säger mycket om ett parti.

 • @Sam:

  Nej de som styr och ställer i Kd vet inte vad Skriften säger. Inte de senaste 20 åren. Partiets ideologer har denna tid främst varit katoliker – vilket är naturligt då kristdemokrater traditionellt hör till Romkyrkan. Och hur lite de vet om vad Skriften säger i det lägret har de visat med all önskvärd tydlighet genom år och sekler.

 • @Penumbra:

  Jo, det är just en snygg samling man varit med om att rösta in i Rosenbad.

  Det sägs att Carl Bildt ställs inför rätta för krigsförbrytelser i Sudan.

  Känns rätt med tanke på de hårda ord han riktade mot Israel i samband med Ship-to Gaza. Han kritiserade Israel för – å EU´s vägnar får man förmoda – en blockad EU själva en gång ställt sig bakom. Det är något oerhört i mina öron. Sådant falskspel mot Israel sstraffar sig. I detta fall omgående tycks det som.

 • Kerstin

  @Juha:

  Varför skulle detta vara sorgligt, snarare tvärt om
  Jag själv har ingen baktanke eller tänker uträknande på något sätt, om jag röstar så blir det efter mitt samvete.
  Jag kan omöjligt gå förbi de ofödda barnen, det finns ingen annan fråga som är så stor och angelägen som den, jag kan inte bara tänka på mig själv som ändå har liv och lever trots nedskärningar och gå förbi dem, de kan ju inte själva tala för sig de är beroende av oss och våra val.
  Skulle Gud se deras intressen som mindre angelägna än andra intressen, det enda de begär är att få överleva, vilken annan mänsklig fråga kan vara mer av vikt ?

 • Att kristna väljer att bli soffliggare i valet och inte bry sig tycker jag däremot är i allra högsta grad skrämmande. Då tar man inget ansvar alls för vad som händer i vårt land.

  Vet ni t.ex att i Malmö praktiseras sedan flera år
  Sharialagar. Vad händer om det fortsätter och får
  praktiseras fullt ut. Kärlek till våra medmänniskor
  är inte att tillåta allt. Det är att stå upp för sanningen
  och förklara sanningen för våra medmänniskor.
  SD är de ända som ser hotet mot fundamentalistisk Islam och vill förhindra dess framfart. Inget annat parti tar sitt ansvar.
  Vart står ni, sluta hacka på dem som gör något.

 • Kerstin

  @Lars W:
  Det positiva med katolikerna är att de fasthåller de allra minstas människovärde.
  Jag lyfter fram de ofödda barnen eftersom inte så många kristna tycks se detta som angeläget utan mer som en bifråga, självklart som kristen är man emot aborter säger man, men bara så länge det inte får några konsekvenser för en själv inverkar eller motverkar andra angelägna frågor som man vill lyfta fram.
  Vad kan vara mer angeläget än rätten att få leva ?

 • Titti

  Den som tror att SD skulle ha förskonande med kristna, kristna fundamentalister, katoliker, frikyrkofolk och andra ”korrekt kristna” människor måste väl kunna läsa hur Hitler lade upp sin strategi någonstans och dra vettiga slutsatser av det?!

  Eller tror ni att bara det är muslimer, bögar och inte vet jag vilka andra samhällets ”icke önskvärda” man kan tänkas önska bli av med med hjälp av SD som råkar illa ut?

  Nä – en dag blir det dags för andra grupper…
  och då kan det bli vem som helst som trillar in under kategorin ”icke önskvärd”

  Förtryck, betryck, hat, rasism etc drabbar alltid alla. Jesus motsatte sig allt sådant.

  SD ”gör” inte bara ”något” som Jörgen skriver. Att vara så desperat att man är beredd att äta skit när man svälter är inget annat än vansinne. Det är ondskans främsta redskap: att försätta människan i ett sådant läge att hon inte accepterar sten som bröd. Det gjorde inte Jesus. Han försökte inte ens göra om stenen till bröd…

 • Kerstin

  @Kerstin:
  Nu tänker jag på katolska kyrkan allmänt inte katoliker i Sverige.

 • Kerstin

  @Kerstin:

  Jag är inte själv katolik, men jag säger att just protestantiska tvehågsenheten inför alla människors lika värde har kommit på skam, gent emot katolikernas människosyn, självklart är vi protestanter fria tänkare och det är Guds vilja tror jag, men låt oss då inte tänka våra minsta som mindre värda det är absålut inte i linje med Guds vilja, kan Gud se dig som stor i hans hand, varför kan du inte detsamma med den som är liten i din hand ?

 • Kerstin

  Nu blir det mycket abortdebatt, men flytta inte detta till något annat ställe för det är människovärdet om människor och deras vilkor det handlar om, abortdebatter hör hemma där man talar om politik och om Gud och ska inte hänvisas till en särskild plats som så ofta sker bara för att de är de yngsta människorna man behandlar.
  Om inte det ofödda får ta plats och synas så är det allvarligt, de är människor och deras intressen är vi skyldiga att ta vara på och lyssna till precis som alla andra människors intressen.

 • Anja

  Bibeln är nog ganska klar över att vi ska välkomna främlingen och behandla honom/henne väl…
  och att muslimerna skulle ta över Sverige är typiska konspirationsteorier…som många på den här bloggen har en viss förkärlek till.

 • Kerstin

  @Anja:

  Vi ska välkomna främlingar tycker jag också som verkligen behöver vårt beskydd men vi bör då också göra detta med allvar och ge dem det de behöver när de kommer, men först och främst måste vi kunna ta emot och ta hand om våra egna minsta som redan lever här i landet istället för att döda dem.

 • Kalle

  @Kerstin:

  Jag tycker även det är vettigt att hjälpa så många som möjligt i deras närområden. Där de känner sig hemma och har sina anhöriga. Man slipper problem i mottagarlandet, flyktingarna känner sig mindre rotlösa och man kan hjälpa många många fler än om man skall ta emot flyktingarna. Jag ser det som en win-win-situation för båda parter.

 • Kerstin

  @Kalle:

  Ja om det alternativet är möjligt så är det ju det bästa.

 • @Lars W:

  Vi har att välja mellan pest och kolera, numera. Hela gänget ser jag på som en röd-grön-blå soppa, egentligen. Dock vissa skillnader till fördel för Alliansen – att vi slipper skattehöjningar (vi borde får ytterligare minskningar, men låt gå så länge det är kris), och att arbetslinjen inte ersätts med bidragslinjen.

  Men det bara skjuter upp det kommande förfallet. Det finns nämligen alltför många frestelser där ute och politiker är inte immuna mot sådant av naturen. När moral inte längre lärs ut till de unga generationerna ser vi början på det kommande sammanbrottet. Låt oss hoppas att det inte drabbar oss, men vi har barnbarn och vidare generationer att tänka på. Vad har de fått för arv med sig, vilka lärdomar kommer de ut i livet med?

  Sorgligt.

  P.S. Håller med om att Karl Bildts reaktion i Ship to Gaza konflikten var märklig. Undrar vad han tänkte på då. Karln t.o.m. åkte ner till Turkiet för att möte de svenska deltagarna – idel kommunister. Han är för spontan och agerar obetänksamt ibland. Det sägs att det är anledningen till att han aldrig kommer att nå de riktig höga jobben internationellt.

 • @Kerstin:

  Jag håller med om att försvaret av de ofödda barnens rätt till liv borde bli en viktig politisk fråga i Sverige. Fanns det tillräckligt stor opinion för det så hade nog KD, eller något annat parti tagit på sig uppgiften.

  Problemet är att det i praktiken inte existerar någon opinion mot den fria abortlagstiftningen. Inte så man märker av den. De flesta trivs väldigt bra med fri abort. Då kan folk fortsätta slarva, ägna sig åt tillfälliga, spontana, sexuella kontakter, ta risker. Det ingår i den moderna livsstilen och ungdomen är helt med på det.

  Allt i samhället går ut på frigjorda sexuella kontakter och när myndigheterna pratar preventivmedel så är smittorisken huvudorsaken – inte risken för oönskade graviditeter. Man tror helt enkelt att det fria sexets kultur gör människor lyckligare. Det kommer att dröja länge till innan insikten kommer.

  Intresset för lagändring ute bland folk är lika med noll, nästan. Därmed inte sagt att vi som vet bättre ska tiga stil. Man kan gå till riksdagspolitikers bloggar och försöka hålla frågan aktuell. Man kan gå till de stora tidningarnas diskussionsforum. Men räkna inte med något större stöd från övriga debattörer. Och tidningarna censurerar ibland inläggen.

  Men SD har inte en moralisk aspekt på saken, i första hand, utan en rasbiologisk. Det är nämligen så att svenska kvinnor föder 1,6 barn per kvinna medan invandrarkvinnor ligger mycket högre, långt över 2 per kvinna. För att en folkgrupp ska överleva i längden måste talet ligga på 2,1 eller över. Och vilka är det som gör de flesta aborterna i Sverige? Jo svenska kvinnor.

  Jag menar inte att det är en sak som man bara kan ignorera. Barnafödandet bland svenska kvinnor är för lågt för att man ska känna sig nöjd, trots världens bästa villkor. Vill bara påtala detta. Det är skillnad mellan vårt etiska kristna ställningstagande där varje liv i livmodern är Guds välsignelse och heligt – och SD:s syn på saken.

 • @Kerstin
  Jag tror att abortdiskussionen är relevant. Dels ur ett mer allmänt mänskligt och moraliskt perspektiv, men också politiskt för KD.

  Jag tror att det är många människor som blev besvikna vid beslutet på rikstinget. Det visade på något sätt att den moraliska fernissan var tunn. Det hade varit annorlunda om t.ex. folkpartiet hade tagit ett sådant beslut. Det hade varit tråkigt, men förmodligen speglat deras typ av liberalism vid tillfället. En kristen väljare skulle kanske ha tänkt att det kan gå att vända opinion och majoritet inom partiet, med det hade i alla fall uppfattats som ärligt med avseende på vad en del ledande företrädare uttrycker.

  Det hade också varit annorlunda om ledningen för KD hade fått försvara ett sådant beslut i efterhand, och säga att det var det minst dåliga de kunnat uppnå med tanke på det parlamentariska läget, och att de funnit att det inte skulle ha lett till något positivt om de lämnat regeringen, men väl till minskat inflytande i andra viktiga frågor… eller något liknande. Då hade man reagerat så att det var illa i en elakartad situation, och att det hade varit värre utan KD.

  Men när de oprovocerat driver en sådan fråga på rikstinget… varför? Vad är det som gör det befogat att offra andra människors liv?

 • Kerstin

  @Penumbra:

  Jag gillar inte alls den borgeliga arbetslinjen, vet inte hur SD ser ut men vet också inte hur de rödgrönas arbetslinje är planerad.
  Mycket oklarheter ännu.
  Själv gillar jag skattehöjningar från dem som har något att ta utav.
  Arbetlinjen är en skam för sverige, de som inte är eftertraktad av arbetsgivare pga. ålder och funktionsnedsättning tvingas att arbeta heltid för 65% av A-kassan, de som aldrig lyckats erhålla någon A-kassa får jobba för långt lägre ersättning.
  Semester finns inte på kartan, de ska alltid stå till arbetsmarknadens förfogande, de har 4 veckors ledighet men de kan aldrig resa iväg när de måste invänta ”riktigt” arbete trots att det jobbar och är lika trötta efter dagens slut som dem med ”riktiga” arbeten, arbetslinjen innebär att de som efter 450 dagar inte fått ett riktigt jobb hamnar i Fas 3 där de auktioneras ut till arbetsgivare som kan ge dem sysselsättning, arbetsgivaren tjänar då 250 kr dagen för varje arbetslös som han sysselsätter, på många håll i Sverige har det startas sk. jobbfabriker, där arbetsgivare använder arbetslösa i Fas 3 som boskap att mjölkas ur, de har inga som helst kostnader för dessa som arbetsgivaravgifter o dyl. utan de inkammar en vinst på de arbetslösa som befinner sig längst ned, och med den ökade utförsäkring av sjuka kommer allt fler att hamna där i slutliga Fasen 3.

  Gjorde förresten en låt häromdagen som jag lade upp på you tube

  http://www.youtube.com/watch?v=tDKUZ4mowno

 • Kalle

  @Anja:

  ”Typiska konspirationsteorier”?. Så du anser att det är konspirationer att vissa städer/förorter i bland annat Frankrike, Storbritannien och Holland som i stort sett består av bara invandrare från muslimska länder? Om denna befolkningsgrupp inte utgör någon politisk påverkan på dess lokala områden men även landet sig i får du stå för det, men det tänker inte jag göra.

 • Kerstin

  @Penumbra:

  På -70 talet var jag inte kristen men förstod att också ofödda barn är människor
  jag visste i princip inget om kristendom eller om kristna värderingar på den tiden, men jag tyckte att den frågan då som nu att alla människor ska ha rätt till sitt liv och att det är den viktigaste fråga som finns, så jag var då glad att KDS fanns, det var året innan fri abort blev till.
  Man måste inte vara kristen för att förstå detta, jag har många vänner som är ateister som tycker det är märkligt att kristna inte värderar de ofödda barnen högre, nån sa att ”de kristna pratar om att Gud älskar alla även mig och att alla människor har samma värde inför den där guden, men hur ska jag kunna tro på det när de själv inget har emot att man dödar dem??”
  När det gäller abortfrågan kan den mycket väl kopplas till människovärdesprincipen för den som inte är troende och inte kopplad till Gud, människovärdesprincipen tror jag alla kan anamma oavsett bakgrund.

 • Kerstin

  @ Dock vissa skillnader till fördel för Alliansen – att vi slipper skattehöjningar (vi borde får ytterligare minskningar, men låt gå så länge det är kris), och att arbetslinjen inte ersätts med bidragslinjenPenumbra: ”

  Nej mer skattehöjningar där det finns att ta av, alla borde bidra efter förmåga, där ser jag rött med rätta.
  Arbetslinjen är en katastrof, där auktionerar man ut dem som befinner sig längst ned som inte efter 450 dagar lyckats få arbete, det beror oftast på hög ålder och funktionsnedsättning, de ska slava heltid på aktivitetsstöd 65% av A-kassa, och ännu värre för dem som aldrig lyckats avancera till kassan.
  Utförsäkrade sjuka hamnar troligtvis också där en dag och de blir allt fler.
  Arbetsgivaren som inte har någon som helst utgift för dessa inte ens arbetsgivaravgift tjänar 225 kr. dagligen för varje arbetslös han sysselsätter.
  Dessa kan man kalla för nystatare, människor som arbetar långt under lägsta lön, troligtvis för att de ska figurera som skräckexempel för att inte andra ska bli så dumma att de blir sjuka eller arbetslösa.

 • Kerstin

  @Penumbra:

  Vad kallar man de 225 kr som arbetsgivaren får dagligen som är så snäll att han tar emot och ger sysselsättning till en som befinner sig i jobb och utvecklingsgarantin Fas 3 om inte bidrag ???

 • Anelehy

  @Anja:

  Hej Anja.

  Det är musslimernas mission att omvända hela världen till islam. Tycker du ska ta bort skygglapparna så ser du bättre. Det är så lätt att anklaga de bättrevetande för ”konspirationsteorier” när man själv är för lat för att bry sig eller helt enkelt för blåögd.

 • @Kerstin:

  ”De minstas människovärde”… är det exempelvis de 10 000 små barnen i USA som fått sina liv ödelagda av 4000 katolska pedofilpräster?

 • @Penumbra:

  Har varit pessimist angående kommande generationer. Men efter att under ca 3 år varit i ett ”arbetslag” med ca 100 fina ungdomar med bakgrund från ett stort antal länder känns framtiden betydligt ljusare vad den saken beträffar.

  Dock känns mörkret kompakt på andra fronter. Som detta med påvens invasionsplaner för Sverige understödd av kollobratörer som Sten-Gunnar Hedin. Och infiltrationen i frikyrkorna – och Kd. KDS var som sagt var något helt annat och som jag gärna gick och röstade på om det återuppstod.

 • Anja

  För att man är emot aborter, vilket jag är till hundra procent, så behöver man inte bli rasist.
  Man kan faktiskt älska både ofödda barn och invandrare. Och även muslimer kan faktiskt möta Guds kärlek, omvända sig och ta emot Jesus i sina liv. Det har hänt mer än en gång. Och när muslimerna på allvar börjar vända om…ja, då finns det inget som längre hindrar Jesus från att komma tillbaks.
  Men faktum är att hela den här bloggen är obehaglig. Man försöker med vackra ord dölja sin grumliga agenda (jag undrar vilka som är blåögda och lättlurade egentligen).
  Men det är inte kärleken till nästan som driver någon här…utan nåt märkligt förakt för allt och alla som avviker från den svenska frikyrkliga ankdammsmentaliteten. Och att t.ex läsa Lars W:s kommentarer är ju minst sagt beklämmande…en mer bitter och föraktfull gubbe får man väl leta efter.

 • Michael Häggqvist

  ”Det är musslimernas mission att omvända hela världen till islam. ”

  Men om de kommer hit då kan vi ju äntligen predika för dem eller hur? Gå ut och förkunna evangelium till muslimerna istället för att kasta ut dem…

  Allt annat är okristligt…..

  Alla SD:are… tänk om ni la lika mycket tid p att predika för muslimerna som för erat parti…. Vad tror ni Jesus kommer att säga till er?

  ”Bra att ni fick bort muslimerna så de INTE kunde bli kristna….”?

  Nej!

 • Hur långt ska man gå för att hjälpa Flyktingar?

  Enlig min mening skall vi gå så långt med att ta emot och hjälpa flyktingar så att vi lever på samma nivå!

  Mvh

 • Kerstin

  @Anja:

  Jag är inte rasist för att jag är intresserad av SD,
  vad jag förstår så är inte SD för att ta ifrån muslimerna rätten till liv.
  SD vill förlänga en människas rätt till liv med hela 6 veckor, medans de andra partierna inte bryr sig utan stöder detta dödande av barnen, är inte det en form av åldersrasism ?

 • @Anja:

  Men faktum är att hela den här bloggen är obehaglig. Man försöker med vackra ord dölja sin grumliga agenda (jag undrar vilka som är blåögda och lättlurade egentligen).

  Blanda inte ihop bloggen Aletheia med kommentarer som du ev inte gillar. Jag antar att du inte syftar på Aletheia med orden ”hela den här bloggen är obehaglig”!?

  /Marcus, Aletheia

 • Michael Häggqvist

  Kerstin: Sd är ett dödsparti också….

  ””Sverigedemokraterna ser mycket negativt på landets höga aborttal. Varje abort innebär en förlust både för samhället, föräldrarna och inte minst det ofödda barnet som mister sin möjlighet till fortsatt liv. Sverigedemokraterna vill verka för att aborter efter tolfte havandeskapsveckan förbjuds, såvida medicinska eller andra tungt vägande skäl för abort ej föreligger.” Källa: SD:s idédokument, familjepolitik”

  De är FÖR abort…. visserligen vill de minska NÅGOT, men de är för den fria aborten…

  Stödjer du det? En röst på SD är (liksom på de andra partierna iof) en röst på fri abort….

  Att vilja minska något på veckorna talar om vilken människosyn de har…

  ”Tills en viss vecka är det inget liv” tycks de säga…

  Hycklare… (Sd alltså inte Kerstin).

  SVERIGEDEMOKRATERNA ÄR ALLTSÅ INTE EMOT ABORT!

  Undrar varför så många av SD:s politiker är f.d nazister föresten?

  Undrar varför de talar om ”fädernas kyrka” men har folk från Moonsekten i ledningen? Tommy Hansson, chefred. Sd-kuriren.

 • Anelehy

  @Michael Häggqvist:

  Självklart finns det en och annan fd. musslim som omvändt sig från islam till kristendomen. Men du Michael som förespråkar att predika och omvända musslimer till kristendom, jag måste fråga dig hur många musslimer har du predikat till och hur många har du lyckats omvända?

 • Michael Häggqvist

  Anelehy: 4 st.

  Om du INTE är kristen så förstår du inte det viktiga i det här…. Jesus ÄLSKAR muslimer… Vi är kallade att bli lika vår Mästare.

  Dessutom är det mer än en och annan…

  Se internationella församlingar i Rinkeby, Råslätt osv… de har en hel del frälsta muslimer…

  Sedan tycker naturligtvis jag också att ALLA som kommer till Sverige måste följa våran lag osv.

  Är det bara jag som tycker att det blivit väl mycket om DS nu? Har de ”Kapat” Atlethia? ;.)

  En ärlig fråga till alla SD:are…

  Är ni kristna? Alltså har ni Jesus som Herre i era liv eller värnar ni mest om en slags kristen kultur?

  Om ni inte har Jesus som Herre så är det 100000000000 gg viktigare att ni får Honom som Herre i era liv, än om SD kommer in i riksdagen……..

  Har ni Jesus som Herre tycker jag ni ska fråga er vad Jesus själv skulle gjort… Röstat på SD (eller något annat parti) eller faktiskt gå ut i världen och predika……

 • Michael Häggqvist

  Alltså 4 st som är kristna idag, hur många jag ”predikat” dvs vittnat för, vet jag inte, men en hel del.

 • Nådendahl

  Toppstyrning av bleka och arroganta demagoger i partiledningen.
  Ett påfallande promotande av unga kvinnor till tunga poster, nu senast utnämning av en 23-åring till kommunalråd i Uppsala.
  Ett stödparti till Moderaterna, som supportar jakten på svårt sjuka människor, som istället för sjukpenning och vård tvingas till ett förödmjukande jobbsökande hos ett av de mest inkompetenta staliga organen vi har, arbetsförmedlingen.
  Detta är Kd idag.
  Intressant men föga förvånande, att en så stor andel Kd-sympatisörer väljer Sd.
  Hellre ett parti med klar och tydlig profil, än den alltmer grumliga soppa som Kd kokar ihop.
  Väljarna respekterar och belönar raka besked.
  Det finns i den svenska folksjälen en resonans för kristna värden, ett avståndstagande mot aborter och ett värnande för sjuka och svaga.
  Det tycks som om partieliten inom Kd i sin upphöjdhet och självgodhet lyckats med konststycket att helt undgå detta.
  Jimmie Åkesson må ha sina brister, men han har åminstone en smula sunt förnuft och lyhördhet, något som Kd-ledningen är helt befrid ifrån.

 • Blir lite skakad när jag tar del av inläggen här. Bara för att KD sviker de kristna värdena på allehanda sätt och inte heller längre värnar de ofödda barnen, så är det ju helt obegripligt att man fördenskull, skulle börja bejaka SD.

  SD:s ”kristna värden” är bara ”spel för galleriet”, för att fånga upp missnöjda kristna. Ungefär i likhert med när LO i inledningsskeedet rekryterade missnöjda kristna från deras egna sammanhang.

  Den ideologi, som ytterst till viss del ligger maskerat hos SD, går tillbaka till Nazismen och Hitler.

  Hur kan människor glömma så snabbt, vilken inlismande taktik som Hitler utövade, för att få massorna med sig till att svälja hans ideologi, som minst sagt var sataniskt.

  Framrädanet av förelöparen till den falske världsfrälsaren, Hitler, möjliggjordes inte minst även då från ”Kristet håll”.

  Gör inte som Kristna om samma misstag, till att förbereda det för dörren ståendes framträndande av den slulige falske världsfrälsaren!

  Han förbereds nu på alla plan. På det andliga området med ett avfall som ska möjliggöra hans inträde i en total synkretism.

  Det förbereds på det politiska områdets kaos, med rop efter en stark ledare och en ny världsordning med samarbete och enhet över alla gränser och områden.

  Det förbereds på det politiska områdets stridiga kaos och då främst i mellanöstern och människors rop efter ngn som kan stifta fred där och allerstädes.

  Det förbereds på det ekonomiska områdets kaos med rop efter ngn som kan globalisera ekonomin utöver hela världen, med en först gemensam valuta och sen en valutalös enhet, där allt är kopplat till datorer, kort och chips.

  Det förbereds på miljöns område med rop efter ngn. som kan rätta till de oöverstigliga miljöproblem som vi brottas med.

  —————-

  En röst på SD tror jag politiskt, är att bejaka den maskerade ideologi, som ska möjliggöra, på den politiska arenan, den falske världsfrälsarens inträde på världsarenan.

  Var lika lite del av den politiska, den ekonomiska, som den andliga förförelsens förberedelse av den falske världsfrälsarens, den falske Messias, en annan, en istället för Kristus inträde på arenan som kommer att föregå Kristi sannan tillkommelse.

  HaFo

 • @Kerstin:

  Det du skriver är inte kristendom utan socialism. Det finns redan en röd-grön allians som står för den politiken och de kör med samma retorik. Det kan aldrig vara en ”skam” att arbeta och försörja sig själv och sina närmaste. Det är en skam att leva på andras arbete.

  Den röd-gröna linjen kostar enorma pengar och kräver enorma skatter. Vi har fortfarande världens högsta skatt och utrymmet för ytterligare höjningar är litet. De som det går att ta av, enligt dig, är rika därför att de har arbetat ihop och förvaltat sin rikedom på ett bra sätt. Det är inte så att de bara har råkat befinna sig på en plats där det har regnat guld från himlen. Beskattar man dessa för mycket tappar de intresset för att starta företag, uppfinna och lansera nya produkter, utbilda sig och klättra upp i löneklasserna. Hur tror du det går med Sverige då?

  SD:s idé, tror jag, är att invandring kostar pengar och att en kraftigt minskad invandring skulle frigöra pengar till pensionärer och sjukskrivna. Men det är en kortsiktig strategi. I själva verket måste vi öka antalet arbetstimmar per capita. Vi kan inte fortsätta var sjukskrivna i samma omfattning och vi måste höja den genomsnittliga pensionsåldern som i praktiken är 58 år i dagsläget.

  Detta om vi vill behålla vår goda levnadsstandard och vår välfärd på sikt. Välfärd uppnås med arbete och inte med ständigt ökande transfereringar av pengar från dem som anstränger sig och gör något till dem som är mindre lyckade i det avseendet. Detta kan bara ske med måtta och vi har nått gränsen. Borgerligheten har insett det och arbetslinjen är just till för det.

  Beträffande det stora antalet sjukskrivna (vi ligger i topp där, tillsammans med Norge), så är majoriteten kvinnor som har slitit ut sig med tunga jobb eller som ensamstående mödrar. Det, i sin tur är ett resultat av det socialistisk-feministiska idealet att få kvinnorna ut i arbetslivet samt den vänsterliberala synen på äktenskapet som orsakar familjesplittringar (över 50% av äktenskapen spricker). Feminismen är en kvarleva från kommunismen och en förbannelse över vår världsdel.

  I det avseendet har KD rätt politik. De försöker stärka familjen och ge kvinnan möjlighet att stanna hemma med barnen. Med lägre skatter kanske vi kunde hamna i forna storhetstider då en man kunde försörja en hel familj, men den utvecklingen tror jag inte på.

  Alltså, vi måste få ner sjuktalet och arbetslösheten, höja den genomsnittliga pensionsåldern, stärka familjen. KD:s politik i det avseendet är rätt.

 • Pingback: Dr. John Piper- The gospel and racial harmony « Erevna – Blogg & Tankesmedja()

 • Kerstin

  @Penumbra:

  ”Det du skriver är inte kristendom utan socialism”

  Livet har lärt mig att det finns gott och ont i alla partier och att mycket i politiken är komplicerat och har sina fram och baksidor, och det jag skriver är erfarenheter av det liv jag levat och de orättvisor som jag ser och upplevat .
  Den första delen i det vuxna livet arbetade jag med att vårda egna barn i 15 år, jag värderades av samhället och fick fick hela 8 kr/dan, men inget då jag var frisk, jag tog emot de barn Gud ville ge vilket var en stor rikedom de blev många, trots att vi var fattiga jämförelsevis med de ”normala” familjerna i Sverige så behövde vi trots allt aldrig vara utan mat eller frysa.
  Den andra delen när barna blev större var ett slitsamt låglöneyrke som tillslut medförde att kroppen tog slut och de hade ingen användning för mig längre , ingen arbetsgivare vill anställa en gammal utsliten kvinna, borgarna tog över och jag hamnade i sk. borgarnas arbetslinjen där har jag varit länge är nu inne i sista Fasen 3 i jobb och utvecklingsgarantin, jag ska arbeta heltid i samhällsnyttig sysselsättning med aktivitetsersättning 65% av A-kassan, utan semester, arbetsgivaren får statlig bidrag för mig 225 kr/dag plus det arbetet som jag gör åt denne, han har inga försäkringar eller arbetsgivaravgifter.
  Så kommer det troligtvis att se ut till pension, sjukskriven får jag inte vara, arbetstillfällen som min kropp klarar av finns inte, skulle det finnas så går arbetet till unga friska människor, jag är för gammal för studielån.
  Jag har aldrig haft möjlighet att utbilda mig och klättra upp i löneklass, jag har haft mina barn att försörja och som krävt tid därför befinner jag mig där jag nu är längst ned i samhällsklassen, men jag ångrar inte tiden med barnen, de har varit min rikedom, men nog önskar jag kunna ge dem mer i det materiella, vi har inte kunnat lägga undan barnbidraget till dem som de bättre lottade enligt dig ”de som har arbetat hårt kunnat utbilda sig och klättra upp i löneklasserna och förvaltat sin rikedom på rätt sätt.”

  ”Vi kan inte fortsätta var sjukskrivna i samma omfattning och vi måste höja den genomsnittliga pensionsåldern som i praktiken är 58 år i dagsläget.”
  Ja tänk om man kunde avsäga sig sjukdom bara för att man vill det så enkelt livet hade varit då.
  Frågan är om arbetsgivare vill ha sjuka och utslitna över 58 år på sina arbetsplatser, eller är det så att de ska jobba under sämre vilkor än andra, i samhällstjänst ?
  Arbetsgivare som säger upp personal och ersätter dem med praktikanter och Fas 3:are istället ?
  det är vad som händer i borgarnas jobblinje, människor som redan ligger trampar man på.
  Innan man vet hur de utslagna ska tas så borde man först gå ett tag i deras skor, det skulle vara nyttigt för varje politiker att praktisera som sjuk och arbetslös.

  Röstar jag på borgarna sviker jag dem som nu utnyttjas på arbetsmarknaden som slavarbetare, röstar jag rött sviker jag de familjer som vill vårda sina barn själva, röstar jag inte på SD sviker jag de ofödda barnen, just nu känner jag mig som ett stort frågetecken och önskar jag slapp svika någon.

 • Michael Häggqvist

  ”Det finns i den svenska folksjälen en resonans för kristna värden, ett avståndstagande mot aborter och ett värnande för sjuka och svaga.”

  Fel. Alliansen leder landet… Sverige är ett av världens mest avkristnade länder.

 • Östen

  Det är inget annat än en skam varje gång en kristen lägger sin röst på SD!

 • @Kerstin:

  Jag kan inte se vad i orättvisan består. Uppenbarligen har F-kassan bedömt dig ha en arbetsförmåga. Du blir heller inte rikare på att vara sjukskriven hemma och du får heller inte mer av det materiella att ge dina barn. Du har gjort ditt val i livet, tagit hand om dina barn – det är hedersamt. Men jag kan inte se rättvisan i att någon annan jobbar ihop det där materiella som du anser dig vara berättigad till. Så kan vi inte ha det.

  Ska vi prata kristendom så säger den kristna etiken att man ska arbeta för sin försörjning, ta hand om sin familj och inte ligga någon till last. Den gamla generationen levde efter den principen och ibland överdrev den och skämdes söka hjälp fast de var berättigade till det. Den tiden är förbi och gnället idag känner inga gränser.

  Jag är också nära 60 år och har sett ett och annat i samhället, bl a vad som har hänt när socialförsäkringsreglerna har ändrats åt det mer generösa hållet. Faktum är att inte ens de som står för detta, socialdemokraterna, har klarat av att hålla systemet uppe utan tvingats tömma en hel pensionsfond på pengar eller låna mitt i högkonjunktur för att klara av de sociala utgifterna. Så kan vi inte ha det.

  Vi är som sagt ett av de sjukaste folken i världen trots att vi har bland de bästa levnadsvillkoren. Det går inte ihop. Vi har länge haft ett skatteuttag på över 50% av BNP och ändå har pengarna inte räckt till. Över hälften av värdet av allt vi producerar tar alltså det allmänna hand om, 1/3 del av det går till sociala utgifter, men det räcker ändå inte. Så kan vi inte ha det.

  Alliansen har sänkt skatteuttaget till 48% av BNP, vilket fortfarande är högst i världen. Och nu känner klagomålen inte några gränser – ”slaveri”, ”cancersjuka tvingas arbeta”, ”arbetslösa hamnar på gatan”, osv. Så kan vi inte ha det.

  Det viktigaste som vi kan ge våra barn är en lovande framtid med möjligheter till utbildning, arbete, trygghet. Socialisterna har visat att de inte klarar av det. På 70-talet satte de igång spenderkarusellen och höjde skatterna till de orimliga nivåer som vi fortfarande dras med. På 80-talet körde de ekonomin i botten. På 90-talet levde de på en av de största tillväxterna i världen, men när det tog slut vid millenniumskiftet så satte de igång att plocka av pensionsfonder, låna, misslyckades med att minska arbetslösheten bland ungdomen, osv. Brottsligheten har samtidigt stigit lavinartad sedan början på 70-talet. Det bäddar inte för en ljus framtid för våra barn och barnbarn.

  Som någon skrev här, SD räddar inga ofödda barn men vill sänka gränsen för abort till 12 veckor. Då hamnar vi i nivå med många andra europeiska länder och kanske får man ner statistiken lite. Men någon radikal förändring i sak blir det inte. Det råder full koncensus bland samtliga partier kring den fria aborten och det krävs ett stort arbete med opinionsbildning för att ändra på den saken.

  Men att arbeta mot abort som kristen är hopplöst i dagens Sverige. Man blir idiotförklarad pga sin tro och anses inte vara trovärdig. Det som dominerar är begränsade ”logiska” hjärnors åsikter, som en viss Elias här, i en annan diskussion. De har lyckats bra i sin ”mission” – socialister och vänster liberaler – först avkristna landet och sedan är det fritt fram för aborter, homosex, otukt, familjsplittringar, etc.

  KD kan inte göra så mycket åt den saken, om de vill vara med i en regering. Men faller borgerligheten efter valet i september, då hoppas jag att de har läst den här bloggen och hittar tillbaka till sina rötter. Kan hända att bloggen har rätt i det att en stor grupp troende är beredda att återvända till KD, om de återgår till de kristna värdena.

  P.S. En del av det jag har skrivit här har jag tagit upp på min blogg, t ex:

  http://jajamenmen.blogspot.com/2010/06/det-vansterliberala-projektets_23.html

  http://jajamenmen.blogspot.com/2010/06/det-vansterliberala-projektets_15.html

  http://jajamenmen.blogspot.com/2010/06/det-vansterliberala-projektets.html

  Men nu måste jag lämna diskussionerna här på ett tag.

 • Dicken

  Fakta kring invandringen är att 95% av de som fått uppehållstillstånd i Sverige har fått det på andra skäl än flyktingstatus. Flyktingar skall ha rätt att komma till Europa, Sverige bör dock frysa sin invandring i 30 – 50 år och övriga länder i Europa som Finland mfl som knappt tagit emot några kan börja ta emot till en motsvarande nivå som Sverige. Ett stopp skall dock inte gälla sådana som gifter sig med utländsk medborgare eller sk nära anknytning invandring. Det egentliga skälet till att politiker beviljat så många PUT är att den stora andelen gamla i Sverige skall tas hand om i framtiden samt att det behövs en större befolkning som arbetar. En som röstat på KD för sista gången/Dicken

 • Kerstin

  Undrar om Littorin har karens dagar nu när han blir arbetslös, blir han det förresten, ställd på bar backe ?
  Nu vore det ett ypperligt tillfälle att smaka på sin egen arbetslinje.
  Det finns en placering som jag verkligen unnar Sven-Otto Littorin och det är i en Fas 3 anordning inom jobb och utvecklingsgarantin. Här kan han få prova på att slava åt någon mindre noggräknad arbetsgivare som tar honom för given och dessutom får 225:- om dagen för den f.d. arbetsmarknadsministern. Och då får han den stora förmånen att jobba för sin lilla ersättning.
  Så får vi se sedan om han tyckte att jobb och utvecklingsgarantin var en så särskilt bra idé.
  Han får då en changs att utvärdera sina egna beslut, kanske var hans tanke att utöka sysselsättningarna (som inte ska konkurrera med ”riktiga” jobb) för arbetslösa inte bara städa parker ect till glädje för andra. utan även att glädja andra med sexuella tjänster.
  Om uppgifterna är sanna om hans sexköp så kan man inte låta bli att fundera.

 • @Kerstin:

  Tror inte att han skulle lida av att underordnas arbetsmarknadsåtgärder. Under tre år vid makten hinner ett statsråd stoppa undan en och annan krona på sina bankkonton. Läste at t ex Maud Olofsson får 138 500 kr i månaden. Littorin har nog inte lika mycket men ändå.

  Men de som drabbats av Littorins åtgärder är det synd om.

 • @Kerstin:

  Det fanns visst färska uppgifter om Littorins lön.
  112 000 kr / månad som statsrådslön. Det skulle ge Littorin en fallskärm på ca 1, 3 miljoner de närmaste 12 månaderna. Och med 112 000 i månaden borde man kunna spara undan lite på banken.

  Sedan brukar ju statsråd ofta sitta i diverse styrelser som ger rejäla arvoden. Kan ju vara så i detta fallet med.

 • Kalle

  @Östen:
  Varför då?

 • Kalle

  @Lars W:
  Sen tjänar ju aldrig statsråd så mycket som när de har slutat att vara ministrar. Att ha varit minister slår rätt högt på CV-et, och man har hunnit få in en fot här och där.

 • sten på sten

  Jag kan garantera att dessa svar inte representerar ett representativt urval av KD:s väljare, därför spelar det ingen roll om ni passerar 1000 röster. rätt ska vara rätt.

 • Lennart Svensson

  @Östen:
  Hej Östen!

  Du kan inte skam-belägga utan att tala om vad Du
  lägger i begreppet skam ang. partiet SD.

  Mvh L.S

 • Östen

  @Lennart Svensson:

  Tyvärr Lennart – jag blev faktisk så obekvämt överumplad när jag läst funderingarna kring SD här på Al Quida-Aletheia.

  För mig ter det sig bara som en kärlekslös flört med ett popultistisk alternativ som tillfredsställer de lagiska överjagskraven och som illa maskerat säger sig värna konservativa ideal. För mig Lennart får det svaret räcka – jag är helt enkelt för förbannad.

  Och med det så blir detta min sista kommentar på detta forum.

  Frid till dig Lennart och alla andra.

 • Juha

  Jag begriper inte hur man kan missa att se genom fasaden på SD. Vilken ande är det som ligger bakom detta parti tror ni? Visst, det är inte den heliga Ande som styr de andra partierna heller men i SD finns helt klart mer extrema och mörka krafter som man tydligen ändå lyckats maskera lite ytligt för somliga. Detta inser den sekulariserade svensken, borde inte den pånyttfödde inse det desto mer?

 • @Juha:

  SD är bara gammelsossar som drömmer om fornstora dar med folkhem, folkkyrka och folkskola.

  Lika illa som sossarnas gamla rödbruna idéer om rashygien är de dock inte.

 • Lennart Svensson

  Hej!

  Juha skriver ang. ”anden” i politiken:

  ”Visst, det är inte den heliga Ande som styr de andra partierna heller”.
  Va, säger jag då!?
  Är det inte den Helige Ande som har startat KD?
  Jag tror Juha har helt rätt i dHA:s frånvaro i politiken. Vi som kristna ska inte ägna oss åt politik. Jag kan inte hitta något bibelord om det.
  Politik handlar om makt. Det enda makt-anspråk vi som kristna ska ägna oss åt är det som Jesus beskriver i ”Matt.28:18” och i ”Sak.4:6”:

  ”Jag har fått all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar”.
  ”Inte genom någon människas styrka eller kraft ska det ske, utan genom min Ande, säger Herren”.

  hälsning från en glad extremist!

  Lennart.S

 • Ett inlägg som jag gjorde hamnade i moderation på grund av ett ord som inte passerade den maskinella censuren. Jag sätter in de igen så det kommer up to date. Ändrar bara lite på ordet och hoppas att det fungerar.
  —————

  Blir lite skakad när jag tar del av inläggen här. Bara för att KD sviker de kristna värdena på allehanda sätt och inte heller längre värnar de ofödda barnen, så är det ju helt obegripligt att man fördenskull, skulle börja bejaka SD.

  SD:s ”kristna värden” är bara ”spel för galleriet”, för att fånga upp missnöjda kristna. Ungefär i likhert med när LO i inledningsskeedet rekryterade missnöjda kristna från deras egna sammanhang.

  Den ideologi, som ytterst till viss del ligger maskerat hos SD, går tillbaka till Nazismen och
  H i t l e r.

  Hur kan människor glömma så snabbt, vilken inlismande taktik som Hitler utövade, för att få massorna med sig till att svälja hans ideologi, som minst sagt var sataniskt.

  Framrädanet av förelöparen till den falske världsfrälsaren, H i t l e r, möjliggjordes inte minst även då från ”Kristet håll”.

  Gör inte som Kristna om samma misstag, till att förbereda det för dörren ståendes framträndande av den slulige falske världsfrälsaren!

  Han förbereds nu på alla plan. På det andliga området med ett avfall som ska möjliggöra hans inträde i en total synkretism.

  Det förbereds på det politiska områdets kaos, med rop efter en stark ledare och en ny världsordning med samarbete och enhet över alla gränser och områden.

  Det förbereds på det politiska områdets stridiga kaos och då främst i mellanöstern och människors rop efter ngn som kan stifta fred där och allerstädes.

  Det förbereds på det ekonomiska områdets kaos med rop efter ngn som kan globalisera ekonomin utöver hela världen, med en först gemensam valuta och sen en valutalös enhet, där allt är kopplat till datorer, kort och chips.

  Det förbereds på miljöns område med rop efter ngn. som kan rätta till de oöverstigliga miljöproblem som vi brottas med.

  —————-

  En röst på SD tror jag politiskt, är att bejaka den maskerade ideologi, som ska möjliggöra, på den politiska arenan, den falske världsfrälsarens inträde på världsarenan.

  Var lika lite del av den politiska, den ekonomiska, som den andliga förförelsens förberedelse av den falske världsfrälsarens, den falske Messias, en annan, en istället för Kristus inträde på arenan som kommer att föregå Kristi sannan tillkommelse.

  HaFo

 • @Harry Forsgren:
  Samma sak gäller om man bejakar S, V, Mp, Fp eller F!…

  Mp har extra tydlig nazzekoppling nu när de tvättat bort sin ”flumstämpel”.

 • Lennart Svensson

  Hej!

  Jag tror Gud vill att hans folk röstar blankt.

 • @Harry Forsgren:

  ”Den ideologi, som ytterst till viss del ligger maskerat hos SD, går tillbaka till Nazismen och
  H i t l e r.”

  Skulle kunna använda samma fras i samtal kring Vänstern:

  Den ideologi, som ytterst till viss del ligger maskerat hos (V), går tillbaka till Kommunismen och
  S t a l i n.

  Nej, vänner, vi bör nog hålla oss borta från alla ismer. Kommunism, Socialism och Nazism och hålla oss till mannen från Nazaret 🙂

  Jag följer Lennart Svenssons råd tills den Helige Ande visar mig annat….

  /D

 • Håller med Daniel:

  ”Nej, vänner, vi bör nog hålla oss borta från alla ismer. Kommunism, Socialism och Nazism och hålla oss till mannen från Nazaret”.

  HaFo:

  Och visst alla partiers tal idag borde ha bakgrundsmusiken av skivan ”jag ljuger så bra”.

  Men visst finns det gradskillnader på det smutsiga politiska fältet. Nog tillhör SD allt ett bottennapp på den smutsiga skalan. Tätt följd eller jämsides med en del andra nämnda ideologier och ismer.

  HaFo

 • Kerstin

  @Lennart Svensson:

  Det jag är intresserad av är hur andra förvaltar mina pengar, mina pengar går också till att döda de minsta.
  Sverige är ingen diktatur jag kan och får vara med att bestämma hur mina slantar skall användas så självklart gör jag det, bryr jag mig inte så samtycker jag att mina slantar även går till det jag inte gillar.

  Glöm inte det folkmord som har pågått sen 1975 här i Sverige och fortgår, och kanske beror det på att kristna röstat blankt eller tiger och samtycker, många kristna tittar hellre åt ett annat håll, och vill inte se eller förstå vad de själva har åstadkommit med sin tystnad, vi medverkar och har alla blod på våra händer, inbilla dig inte att du är utan delaktighet i detta genom att dra dig undan.

  HALLÅ ! det pågår ett folkmord framför dina ögon som du bidrar till och du ser hitler i SD, ja då är man blind !!!

 • Gunilla

  @Michael Häggqvist:

  SD vill begränsa invandringen från bland annat muslimska länder och det finns beskrivet i partiets program om varför. Vi får inte vara så blåögda och låta muslimer bestämma mer och mer i vårt samhälle, för det är vad som sker. Sluta blunda innan det är försent!!!

  Rösta på SD, det kan vara enda räddningen för vårt svenska fosterland!

  Förresten så är det väl inte bara muslimer vi ska predika för, evangelium gäller alla i Sverige och hela världen!

 • Gunilla

  @Harry Forsgren:
  Vilken dålig andlig urskiljningsförmåga, detta är verkligen skrämmande!

  SD är ett parti som vill att vi ska gå ur EU.
  Det är från EU som antikrist kommer att komma. KD däremot är för EU. För EU = För antikrist

  Hur kristet är det, att vara för antikrist!!?

 • @Gunilla:

  Det är bra att du tar upp detta även om jag själv inte röstar på SD. Men visst har de flera positiva drag. Frågan är om de låter likadant efter en valframgång?

  EU är den i särklass viktigaste frågan i vår tid. Då inget garanterat ickerasistiskt parti numera har en tydlig ställning mot EU tvingas undertecknad bli ”soffliggare”.

  De som inte tycker det spelar någon roll om vi ingår i Antikrists rike då han ju får viss makt över alla folk genom t ex ”vilddjurets märke” får fråga överlevande från förintelsen om det spelade någon roll för en jude på 1930-talet om han var född i Polen eller i Sverige.

 • Juha

  @Gunilla:

  Du skrev: ”Rösta på SD, det kan vara enda räddningen för vårt svenska fosterland! ”

  Se där, du har t o m slagorden på pränt. Klingar bekant, typ 30-tal i ölhallarna i Munchen, det där.

 • Lennart Svensson

  Hej vänner!

  Håller helt med ang. det fruktansvärda i aborter och ölhallar. Det finns ett enkelt svar när det gäller det politiska. Dra ut från henne, skulle Jesus ha sagt.
  Så ni inte gör er delaktiga i hennes synder.
  Dra er ut från röst-lokalen. Rösta blankt!
  Ge kejsaren vad kejsaren tillhör, sa Jesus.
  Min röst tillhör väl inte kejsaren. Den tillhör Gud. Det föreligger inget tvång att rösta. Att lägga sin röst på en kejsare som slaktar 30 000 barn varje år, är inget som behagar Gud. Rösta blankt, så slipper Du delta i sådana synder.

  Mvh Lennart Svensson

 • Michael Häggqvist

  Gunilla: ”Rösta på SD, det kan vara enda räddningen för vårt svenska fosterland!”

  Ja det luktar lite Hitler över det där….

  ”Förresten så är det väl inte bara muslimer vi ska predika för, evangelium gäller alla i Sverige och hela världen!”

  Ja men gör det då istället för att predika SD:s evangelium!!!!!

  HYCKLARE!

 • Kerstin

  Giv kejsaren vad kejsaren tillhör och Gud vad Gud tillhör
  Vad tillhör inte Gud ?
  ”kejsaren” tillåts av oss att slakta nästan 40000 barn varje år, vi ger dem åt kejsaren
  men barnen tillhör inte ”kejsaren” de tillhör Gud.

 • Michael Häggqvist

  Det här inlägget tjuvar jag från Haggajs hemsida (förlåt!) men det var så bra…

  Skall du rösta på Jimmie Åkesson som statsminister? Åkesson som inte kan låta bli att sjunga nazistsånger när han druckit pilsner.
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/sd-ledare-sjong-vit-makt-texter-1.838532

  Här kan man lyssna på en Sverigedemokrat från Borås som sjunger Ultima Thule efter några pilsner: http://www.sr.se/diverse/appdata/ekot/video/sd-20090405-fadernes.asx

  Hela artikeln här: http://www.bt.se/nyheter/boras/sd-politiker-fran-boras-sjongbr-vit-makt-sanger-i-radio(1255025).gm

  Om man röstar på SD så har man inte heller läst sin bibel, eller så struntar man i den:

  “Invandraren som bor hos er skall ni behandla som en infödd. Du skall älska honom som dig själv, ni var ju själva invandrare i Egypten. Jag är Herren, er Gud.” (3 Mos 19:34)

 • Lennart Svensson

  Hej Mikael Häggqvist.

  Du får ursäkta, men Din kommentar:
  ”Om man röstar på SD så har man inte heller läst sin bibel, eller så struntar man i den”, tycker jag är en ganska korkad kommentar. Du kan nog hitta en och annan ny-nazist bland ung-moderater och center-partister också. Vi kan hitta fel hos alla partier.
  Därför är det bäst att som kristen rösta blankt.
  Låt de ofrälsta ta hand om ”världen”, så tar vi kristna hand om den andliga världen. Jag har full auktoritet över andemakten islam i min stad, så kan ju Du Mikael ta auktoritet över nazismen i Din stad. Mycket förmår en rättfärdig mans bön, när den bedes med kraft!

  Mvh Lennart Svensson

 • Ni som kraftigt fördömmer SD, borde läsa detta från deras egen sida.

  ”Den sakrala kyrka med en stark folkgemenskap som kännetecken har förändrats till en tummelplats för musikkonserter, vanhelgande utställningar och rena brott mot Bibelns tankar. Vi tror inte att Kyrkans popularitet kan komma tillbaka genom en allt kraftigare liberalisering av Bibelns starka omvändelsebudskap, såsom många kyrkliga idag tror, utan genom ett återgående till Bibelns budskap som fundament. ”

  När det väl är någon som gör något för vårt land hackar man bara. Skulle man inte i stället kunna be för SD istället för att bara fördömma. Ni som bara fördömmer, vad har ni gjort själva för detta land,ta er en funderare. Jag blir arg när jag ideligen hör alla påhopp. Om ni tycker att KD eller något annat parti står upp för de kristna idealen mer, så var vänliga att skriv dem. Själv kommer jag att kandidera för SD i kommunval. Jag är härligt frälst
  och kommer arbeta för en förändring av vårt land.

 • @Jörgen Milton: Kalla kårar… Folkgemenskap är ett ord från den nationalsocialistiska terminologin (Tredje riket från uppgång till fall, Bedürtig, Ersatz). (Håller fortfarande med A. Imsen).

 • Juha

  @Jörgen Milton:

  ”Folkgemenskap” ja, ännu ett uttryck som likväl kunde höras i Munchens ölhallar på 30-talet. Ni är härliga med er terminologi, som ögonblickligen avslöjar varifrån inspiration hämtats, utan att somliga av er tycks inse det själva. Blåögt eller medvetet? Den kristendom som SD står för kan snarast liknas med liknelser som ”ljusets ängel” eller ”en ulv i fårakläder”. Kärlek är väl knappast honnörsordet i partiet iaf? Såvida det inte är intimt förknippat till uttryck som ”fosterlandet” eller dylikt.

 • I stället för att haka upp er på ett ord, borde ni istället kunna bemöta det jag sagt tidigare. Min fråga var vad har ni själva gjort för detta land. Vill ni ha ett land som följer kristna värderingar, eller vill ni ha ett muslimskt land som följer sharialagar. Utvecklingen i vårt land är faktiskt sådan att Islam får större och större fäste utan att något görs från vår regering. Moskeer byggs. Shariadomstol har redan införts i Malmö, judar och andra oliktänkande får fly för sina liv,pga Islam. Att säga att detta skulle vara rasism, är att inte vilja se sanningen. Vad anser ni att vi ska göra åt problemet . Tacksam för konkreta svar.

 • Härligt frälst, med att vara främlingsfientlig, bejaka ideologin bakom nazismen, utnyttja demokratin till att egentligen störta den. Huga!

  Att rida på hur kristna sammanhang idag missar målet och är vilset ute, för att fånga upp människor i sitt eget bedrägeri och ge sken av att värna landet, är en sån billig form av manipulation, så att var människa borde se igenom detta falsarium på den politiska arenan, tillsammans med lika förljugna kålsupare, bara från andra vinklar, i andra politiska sammanhang.

  Liksom man borde se igenom falsariet på den andliga arenan av ”den falska väckelsen”, som egentligen handlar om avfall och som därmed på den andliga arenan (liksom den politiska, ekonomiska och ”globaliseringens arena” med strävan efter frid och fred över alla gränser och områden, även i mellanöstern), förbereder den falske världsfrälsarens inträde på världsarenan.

  HaFo

 • @Gustaf: Finns ännu ett ack så vanligt ord med samma rötter: Volkswagen…

 • Kerstin

  Man talar gärna om främlingsfientlighet,
  Hitler och nazism i samband med SD, att ”man bejakar ideologin bakom nazism” men man undviker att se eller tala om fientligheten, åldersrasism, och folkmord mot ofödda barn som är kännetecknat för de andra partierna, att lägga sin röst på KD är accepterat,
  det skrämmer av någon anledning inte.
  Man säger sig som kristen värna de ofödda barnen, men jag tror att det ofta bara är på ytan man menar det, egentligen tycker man innerst inne att de ofödda har ett mindre värde än de födda, de är inte fullt lika viktiga att försvara och tala om som de födda.
  Om nu Gud ser dig som stor och älskad i hans hand, varför kan du då inte göra det samma med dem som är små i dina händer ?
  Gud vänder upp och ned på vår världsbild,
  och gör den minste till den störste.

 • Lennart Svensson

  @Jörgen Milton:
  Hej Jörgen M!

  Jag vill välsigna Dig i din kamp mot islam. Om Du upplever att den Helige Ande leder dig att rösta på SD, så ska du givetvis göra det.

  Mvh L.Svensson

 • @Kerstin: Jag håller fullständigt med dig, att tros sig se det ena men inte det andra är inget annat än rent hyckleri. Jag har länge stött Ja till livet och deras arbete för att få till en förändring i vårt land. Om man säger sig inte kunna rösta på SD, då kan man verkligen inte rösta på KD som öppnat upp för abortturism i Sverige.

 • Lennart Svensson

  @Kerstin:
  Hej Kerstin!

  Jag vill välsigna Dig i din kamp mot abort.
  Jag har en bild på ett slaktat barn i min dator, som jag hämtat från Isaskars blogg. Så fruktansvärd att jag kan knappt se på den. Vad ni har gjort mot en av mina minsta, sa Jesus. Gud kommer snart att stänga ”butiken” Jorden.

  Mvh L.Svensson

 • @Lennart Svensson: Tack det värmde, att stå upp för det Herren lagt på ens hjärta är inte alltid det enklaste, men absolut det bästa.

 • Michael Häggqvist

  ”Vill ni ha ett land som följer kristna värderingar”

  Sverige har slutat med det för ett tag sedan…

  ”judar och andra oliktänkande får fly för sina liv,pga Islam”

  Problemet med SD, är att det är knappast BARA Islam som blir ”drabbade” om de skulle få makten….

  1. En utländsk make/make får stora problem att komma hit permanent te x…

  2. Tycker du inte att det är ett probelm att SD å ena sidan verkar för Israel men har inga probelm med att sjunga gamla Nazisånger när de supit till?

  3. Finns det ingenting hos dig som tycker det är märkligt att så många ”f.d” nazister är med i SD?

  4. ”Vad anser ni att vi ska göra åt problemet . Tacksam för konkreta svar.”

  ”Gå ut i hela världen och predika evangelium…”

  Det är alltid svaret…

  Jag tycker att SD är ett hycklarparti… nej jag försvarar verkligen inte kd, jag har i te x världenidag kritiserat KD start för dess linje…

  SD är hycklare för att de INTE ALLS är EMOT abort…

  Bara en marginell sänkning av abortveckorna….

  Det är INTE att vara emot….

  ”att stå upp för det Herren lagt på ens hjärta är inte alltid det enklaste, men absolut det bästa.”

  Det är därför jag varnar för detta hyckarparti….

 • Kerstin

  @Michael Häggqvist:

  SD är hycklare för att de INTE ALLS är EMOT abort…

  Bara en marginell sänkning av abortveckorna….

  Det är INTE att vara emot….

  man visar i ett partiprogram vad man tror sig kunna åstadkomma och en inriktning mot ett mål,
  de flesta är nog emot arbetslöshet eller emot droger man kan vara mot mycket men det är en utopi att man genast skulle kunna avskaffa det man är emot, man kan tala om att minska klyftor eller öka värlfärden, öka stöd av olika slag. Vad gäller aborter är en sänkning i tiden för fri abort till vecka 12 en bra bit på väg och genomförbart eftersom vi är det enda europeiska land som har sådan hög abortgräns.
  För att helt avskaffa den fria aborten krävs en attitydförändring hos den breda massan, att sänka abortgränsen blir en knuff i rätt riktning om de ofödda barnens liv respekteras i ökad omfattning, jag är helt övertygad om att vi räddar många barn genom en sänkning, de behöver inte vara många barn för att det ska ”löna” sig, kan man rädda ett barn så är det värt allt.

 • Lennart Svensson

  @Michael Häggqvist:

  Hej Mikael!

  Du tycks haka upp Dig på ”nazi-kopplingar” inom SD. Det enda partiet som står upp mot islam inom svensk politik är SD. Under 2:a världskriget så var just Islam och Katolicismen Hitlers allra bästa kompisar. Hitler själv var katolik. Dessa två onda andemakter, katolicism och islam, är de andemakter som är verksamma i Sverige idag.
  Det sk. ”kristna” partiet KD är ett parti som gärna går i dialog med dessa onda andemakter.
  Den Helige Ande leder vissa kristna att rösta på SD och mig leder Han till att rösta blankt.
  Vi måste ha respekt för det. På Jesus lärjungars tid fanns det slavar och Gud verkade inte ha någonting emot det.

  Mvh L.Svensson

 • Ärlig pingstvän

  Jag tycker att det är fegt att rösta blankt. Alla borde verkligen använda sig av möjligheten till personval. Det är gott om tid att förhöra sig om hur olika kandidater står i olika frågor.

  De toppkandidater som jag känner till vill inget hellre än att få direktkontakt med väljare.

  Om vi inte nyttjar vår demokratiska möjlighet så kan vi ju oja oss hur mycket som helst i efterhand.

 • Lennart Svensson

  @Ärlig pingstvän:

  Hej Pingstvän!

  Jag har också varit en pingstvän.
  Du skriver att Du tycker det är fegt att rösta blankt.
  Tycker Du det också, om det är den Helige Ande som leder en kristen att göra så?

  Mvh Lennart Svensson

 • Juha

  @Lennart Svensson:

  Jag blir en aning fundersam över det du säger att den heliga Ande skulle leda den ene till att rösta på SD eller ett annat parti, och sedan den andre att rösta på något annat eller blankt. DHA skulle alltså vara splittrad? Om DHA vill leda Sverige i en viss riktning politiskt genom kristenheten skulle det nog vara åt ett och samma håll snarare än åt olika håll. Men jag tror inte politik intresserar DHA så mycket som evangelium.

 • Ärlig pingstvän

  @Lennart Svensson: Jag håller med Juha. Om du hänvisar till andens ledning i detta så misstänker jag att dina egna tankar har spelat dig ett spratt.

  Jag tycker att det är fegt att rösta blankt det står jag för. Men det är också en demokratisk rättighet att stanna hemma eller blankrösta. Den skall vi slå vakt om!

 • Lennart Svensson

  @Juha:
  Hej Juha!

  För mig är det inget konstigt att den Helige Ande kan leda människor i olika riktningar. Han är en personlig Gud. Vi får som kristna passa oss för, så att vi inte försöker förstå med vårt förstånd. Istället ska vi förstå genom tron enl. ”Hebr.11:3”.
  Jag ser det som att, är du kristen, så kan Du bli lika rik som Abraham eller också kan Du bli fattig och söndersågad. Samma kärleksfulla Gud bakom behandlingen Annars kan det bli som den ärlige pingstvännen säger, att våra tankar spelar oss ett spratt. Jag håller med Dig att jag tror faktiskt inte att den Helige Ande vill att vi ska ägna oss åt politik. Politik innebär mänsklig makt och den korrumperar alltid. Se bara på Kristen Demokratisk Samling. De bytte namn för att tvätta bort ”pingstkyrko-stämpeln” och locka andra väljare till sig. Det senaste är att de försöker locka muslimska väljare. Flörtar med anhängare till Baal m.a.o.

  Mvh Lennart Svensson

 • bo-g gustafsson

  @Michael Häggqvist:
  Hej.
  när jag efter 15 år som bistånds arbetare och missionär återvände till Sverige var den politiska läget katastrofalt,Efter att under ganska lång tid bett om ledning från Gud fick jag tag på en SD blogg som talade direkt till mitt hjärta .Jag har under ett antal år och olika val följt SD och har inte upptäckt någon rasism.
  Sluta lyssna vad folk säger utan kolla upp deras program.När jag var barn klättrade pingst vännerna på väggarna eller hur , allt enligt det som är PK.
  Inga partier är väckelse vända men SD har ett mål att stärka det kristna arvet.
  Vilket parti stöder Israel bara ett SD
  God bless you

 • Juha

  @Lennart Svensson:

  Du skrev: ”För mig är det inget konstigt att den Helige Ande kan leda människor i olika riktningar. Han är en personlig Gud.”

  Hej Lennart
  Jo, naturligtvis är DHA en personlig Gud. Men detta rör ju inte individen specifikt så mycket som hela samhället(och på så sätt givetvis individen också), och om alla enligt Andens anvisningar röstar helt olika, då är det ju splittring. Att vi får olika ledning i det som rör våra egna liv är ju en lite annan sak.

  Det sägs att politik och tro inte hör ihop. Jag förstår den tanken, men samtidigt handlar politik om värderingar och våra värderingar bör ju präglas av vår tro. Förhoppningsvis tar vi med detta när vi röstar, för dem som gör det. Sen är den politiska kartan inte särskilt uppmuntrande för den kristne – det ser ganska mörkt ut vart man än vänder sig. På somliga håll dock mörkare än på andra håll.

 • micro

  @Juha:

  ”Men detta rör ju inte individen specifikt så mycket som hela samhället(och på så sätt givetvis individen också), och om alla enligt Andens anvisningar röstar helt olika, då är det ju splittring.”

  Det har du rätt i. Ungefär som att en säger: ”Helig Ande ledde mig till Katolska kyrkan” och en annan säger: ”Mig ledde Han ur den kyrkan.” och en tredje:”jag fick anvisning om att gå med mormonerna”

 • Johan

  Ingen skillnad vad du röstar på så är resultatet det samma! Du serveras två allternativ, höger eller vänster men resulatet är förtryck av majoriteten och en elit som styr!

 • Michael Häggqvist

  Nu kan ju alla ”kristna” väljare som gillar SD välja ett annat parti om de vill…

  http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=219105

 • Kerstin

  @Michael Häggqvist:

  Det är ju härligt !!!
  Inte för att jag har insikt i detta parti utan av den enkla anledningen att det går att bilda nya partier, de två blocken röd grön eller blå har jag själv aldrig känt mig helt tillfreds med, tänk om ett parti bildades som jag åtminstone till 75 % instämde med skulle det för mig vara en framgång.
  Det går att bilda nya partier, är inte detta fantastiskt så säg ? självklart har små partier inte så mycket framgång eller kan påverka om man är få, men man ska inte förringa den lille, de kan ha avgörande betydelse i många frågor.
  Jag själv välkomnar all nytänkande och alla små grupper som behöver göra sig hörda.
  Ps. alla är vi ju små från början, ingen vet vad den lilla får för protpotioner.
  Sägas kan att jag är utan tro på en stor framtid och utveckling till det goda, utan en avveckling, men jag tror att det inte är meningen att vi ska lägga av vår tro på ett bättre samhälle, jag har svårt att tro att det kan bli bättre, men att ge upp ?? jag lever än så ock mina barn och barnbarn, jag vill tro att vedermödan inte kommer på ännu ett tag, jag kan gissa och tro att det är nära förestående, men jag kan inte veta, på samma sätt som jag tar hand om en kära som är döende så behandlar jag denne med största respekt och försöker lindra plågorna och göra det så bra som möjligt i dess avslut, på samma sätt bör vi behandla denna jord och allt var därpå är för dess avslutning, vi ger inte upp förrän det är klart, att kasta in handuken i förväg är bara att kasta bort massor av resurser.

 • Gunilla

  @bo-g gustafsson:
  Ja, jag tycker att man kan ge SD en chans genom att rösta på dem. Visar det sig sedan att det inte blev som förväntat röstar man på nåt annat parti i nästkommande val. . .

 • Gunilla

  @Juha:
  Som sagt, islam bygger på en ideologi som inte tolererar andra synsätt, varken humanistiska eller kristna. Ändå växer islam idag helt okontrollerat i Sverige och i övriga Europa. Många kristna ser och förstår att dagens generösa invandringspolitik kommer att leda till svåra samhälleliga problem som inte kommer att kunna överbryggas fredligt. Förebilden inom islam är Muhammed, men få vet vad han egentligen stod för och vad han lärde. De som har inblick väljer att tiga, eftersom de vet att de kan bli förföljda och möjligtvis även mördade om de säger vad islams egna skrifter säger. Låt mig vara tydlig: Muhammed livnärde sig genom plundringståg, han uppmanade sina efterföljare att ljuga för sina fiender, han var en hård slavägare, han kallade afrikaner för russinhuvuden och han drog sig inte för att ha sex med mycket unga flickor. Detta är bara ett axplock av de pinsamheter som öppet går att läsa i haditherna för den som vill. Ytterligare ett problem är att det finns en tanke om världsherravälde inom islam. Genom emigrering, genom höga födslotal och genom muslimska män som tar sig västerländska hustrur (barnen blir automatiskt muslimer om mannen i ett äktenskap är muslim) så sker en andlig invasion av det tidigare kristna Europa. Bildligt sett, så byter Europa ut sitt kristna arv mot islam, likt Esau bytte ut sin förstfödslorätt mot en tallrik soppa. Jag vill inte byta ut Sveriges kristna arv mot en tallrik soppa, vill ni det?

 • Kerstin

  Jesus kommer snart, och många ser hans ankomst som nära förestående, men vi ska verka tills natten kommer och göra vad vi kan i denna sena timme.
  Lade märke själv i den arbetsplats jag jobbade i då det var en timme kvar tills personalbyte hur man liksom avstannade, lugnade ned sig, man fullförde inte det mer jobb man skulle kunna ha gjort, en liten gärning till hade man kunna bjuda på och för någon hade denna tid varit guld värd.
  Faran ser jag i detta väntande denna sista tid är att de troende ger upp i att göra vad de kan.
  I uppgivenheten över den värld vi lever i, ja jag känner också så ibland, vad är det för mening att fortsätta när det ändå snart tar slut. Men det är inte slut än och vi ska fortsätta att verka som förut.
  Ju längre in mot slutet vi kommer, dess större kommer utmaningarna att ställas på oss.
  Inget kommer att bli lättare.

 • Gunilla

  @Michael Häggqvist:

  Nej, så mycket som himmelen är högre än jorden, så mycket äro ock mina vägar högre än edra vägar och mina tankar högre än edra tankar. …

  Kanske är det så, att Gud har låtit SD uppstå för att han har ”tankar/planer” som inte vi vet om…än??!

 • Kerstin

  ”Genom emigrering, genom höga födslotal och genom muslimska män som tar sig västerländska hustrur (barnen blir automatiskt muslimer om mannen i ett äktenskap är muslim) så sker en andlig invasion av det tidigare kristna Europa.”

  Här har jag själv funderat på varför det är så låg födslotal bland kristna, ok. att jag förstår tankebanorna i de sekulerades, men varför skiljer säg inte födslotalet nämnvärt mellan kristna och de sekulerade ? Har Gud gjort vissa kristna sterila ?
  Kära nån, varför vill man inte ta emot de gåvor Gud vill ge, ger Gud gåvor så är det till välsignelse för oss och för kommande generationer ???

 • Kerstin

  Spola dina p-piller i toaletten eller ge dem åter till apoteket. Likaså med kondomerna, (vet inte återvinningen på dessa )
  Låt Gud bli Herre i din familj, han kanske har andra planer än dig och din äkta hälft, till vem är ditt äktenskap ägnat till, är det till honom som instiftade det eller är det till dig och den partner du lever med, kan du bedja ske din vilja och samtidigt ta ditt p-piller ?
  Ja jag vet att jag rör om just nu bland kristenheten, men Guds Ande ville det, du kanske ser det som vara från en helt annan ande, men Gud har lagt detta på mitt hjärta och är det ord från Gud så visar det sig en dag.
  Är man helt överlåten i sitt hjärta till Gud, så förlitar man sig på honom. Du begränsar Gud då du själv i ditt äktenskap som är instiftat av Gud styr honom, det är Gud som är givaren han är den som ger och han ger det vi behöver och vet bäst vad det är, det är inte alltid efter våra egna önskningar, Gud är större och vet bäst vad vi behöver, vi är mänskliga och förstår inte alltid vad han menar, men om vi förtröstar på honom så bär han oss igenom livet vad det än är, jag säger inte att det är utan påfrestningar att följa Herren i allt, men det lindrar avsevärt att ha honom vid sin sida..

 • Eva

  @Gunilla: Naivt resonerat så det förslår. Hur aningslös kan man vara som röstar på SD?

 • Ser man detta videoklipp är det inte särskilt svårt
  för en hängiven kristen att avgöra vad man bäst bör rösta på.

  http://youtu.be/HaPz7p-1-bk

 • Lennart Svensson

  Hej Vänner!

  Det finns några kristna här, som ser det som inte våra politiker ser, och det är faran med religionen islam. KD är ute och flörtar med muslimer utan att se den onda andemakten bakom. De enda som tar det islamistiska hotet på allvar är partiet SD.
  Ni som tycker SD luktar Hitler, hur rimmar det med att en av Hitlers bäste polare var just Islam?
  SD ser just islam som ett hot mot Sverige.
  Och islam är duktiga på att få sin vilja igenom. 2007 fick de igenom en resolution i FN som förbjuder kritik mot islam. länk=
  http://www.dn.se/debatt/i-sverige-skrams-kritiker-av-islam-till-tystnad-1.642675

  Mvh L.Svensson

 • @bo-g gustafsson: Det var bland det bästa som sagts i detta ämne på denna blogg.

  Låt oss kämpa vidare för ett fritt Sverige. Precis som för dig så har den helige Ande talat väldigt starkt till mitt hjärta om en förändring av detta land, och att han använder SD för detta. Många menar att SD bara vill ha en kulturkristendom och inget annat. Låt så vara. Hur som helst så använder han dem för sina tankar och ideer. Det är ju inget särskilt konstigt med det. Jesus som sa att om dessa tiga skola stenarna ropa. Har han då inte makt att tala genom vem han vill. Han som t.om talade genom Bileams åsna i GT.

  Vi är fullt medvetna om att Djävulen kan tala genom kristna. Varför skulle då inte Gud kunna tala genom människor som ännu inte känner honom. Nej låt oss i stället be för SD och dess ledning, att de som ännu inte känner honom blir frälsta. Be att SD fortsättningsvis får vara det verktyg för Guds rike som Herren ämnat dem till.

 • En tanke uppstod för mig idag:

  Vari ligger konsekvensen och verkligheten av SD:s värnande om det ofödda barnets rätt till liv som bl.a. Kerstin så riktigt förespråkar?

  När, om ett barn som kommer till världen, i SD:s perspektiv och inte är ”renrasigt svenskt”, så ska det ”utvisas” och ”hör inte hemma här, eftersom det gör Sverige osvenskt”.

  En annan tanke, som uppstod med anledning av SD:s renläriga rasenhet som ska bygga Sverige, där ”oäktingar” ska utvisas och inte ska ”besmitta Sverige”, var att inom djuraveln, så får man den friskaste rasen, genom att blanda alla raser tillsammans.

  Men inte så i SD:s ”rasbiologi”. Där ska alla den ”Svenska rasen” (vad det nu kan vara??), hållas obesudlad av DNA från andra ”människoraser”.

  Hur manipulerat förförda kan människor bli inför vad SD egentligen står för och mena att de går Guds ärenden, genom att rösta på SD????

  Hur skrämmande vilset kan det gå med människor som menar sig vara kristna?

  Och vilken påverkan kan dessa falska människor och de falsarium, som de förträder, få fäste på de ”kristna bloggarna”, utan reaktion från sanna kristna människor?

  HaFo

 • Kerstin

  @Harry Forsgren:

  Jag förstår inte alls hur du resonerar, jag kan inte se i SD partiprogram att de ska utvisa alla invandrare ?
  Kan du länka till allt det skrivna så vore det bra, självklart vill jag ta del av all ny fakta, påstår du något så måste du också kunna visa det.

 • SD:S partiprogram är en sak för att manipulera människor och fånga upp dem i sitt hägn. En annan är den ideologi som ligger bakom deras verksamhet.

  Kolla nazismens antirasistiska program och praktiska utövning under 30 – 40 – talet, som ligger till grund för deras politik idag, så ska Du Kerstin finna att Du är på väg att låta Dig manipuleras och införlivas i ngt som inte alls företräder, vad Du trodde att de gjorde och som att Du lurades med i, i Din iver att så riktigt företräda de ofödda barnens rättigheter.

  De i SD är inte intresserade av ofödda barn, som inte är ”renrasiga” enligt deras ”rasbiologi” och som inte kan företräda ett ”Svenskt Sverige”. De är inte välkomna och ska utvisas, även om det innebär deras död.

  Låt Dig inte längre manipuleras av SD Kerstin i Din rättmätiga iver att kämpa för de ofödda barnens rätt till liv.

  SD kämpar bara för de ”renrasiga barnen”, som ska ”göra Sverige Svenskt”! Kämpar Du för barnens liv eller för de barns liv som ska göra ”Sverige Svenskt” Kerstin?

  HaFo

 • Gick in på Sverigedemokraternas hemsida och tittade bla i deras principprogram.
  Jag måste instämma i Harry Forsgrens kommentar ovan, Sverigedemokraterna är skickliga manipulatörer.
  Biologisk (ex. NSDAP-Tyskland) eller kulturell (ex. Franco-Spanien) raslära kan kvitta lika, förtryck av avvikarna blir alltid konsekvensen.
  Sverigedemokraterna genomsyras av ett ”vi och dem” tankesätt.
  Nationalismen såsom den presenteras i SD’s tappning verkar dessutom inte se svårigheterna med kulturbegreppet. För det första är en kultur inte statisk. Dessutom varierar den mellan grupper och regioner. Vad är ”svensk kultur”? Vilket datum vill SD sätta på denna? Dessutom slänger sig SD med att mångkulturalitet skulle vara något negativt. Varför och vilken bevisning finns för att mångkulturalitet/interkulturalitet (den senare=flera kulturer i samma kontext lever och interagerar med varandra och berikar varandra) skulle vara förkastligt.

  Jag tror, som sagt som H.F., att den underliggande ideologin är rasistisk och i vissa delar nationalsocialistisk (”värna det svenska” etc).

  Nationalism, liksom andra -ismer, är inte svaret för vårt land. Tvärtom har historien visat att politiska ideologier, speciellt de kvasi-religiösa nationalistiska och socialistiska, varit förödande. Guds folk i Sverige borde istället vända sig till Honom som utgöt sitt dyra blod på korset och i vilkens uppståndelse vi har vårt eviga hopp. Endast Jesus kan frälsa vårt land!

 • Till er som inte vill se sanningen
  http://youtu.be/HaPz7p-1-bk

  Sluta kritisera SD och gör något själva

 • Kerstin

  @Harry Forsgren:

  Vad ska då en kristen rösta på, eller bör vi inte rösta alls ??

  ”Kolla nazismens antirasistiska program och praktiska utövning under 30 – 40 – talet, som ligger till grund för deras politik idag, så ska Du Kerstin finna att Du är på väg att låta Dig manipuleras och införlivas i ngt som inte alls företräder, vad Du trodde att de gjorde och som att Du lurades med i, i Din iver att så riktigt företräda de ofödda barnens rättigheter.”

  Men vad står då de andra partierna för, är det ok. att ge sin röst åt KD som stöder detta folkmord på de minsta ock aborttur-ism.
  Hur gör du själv med din egen röst, eller avstår du ? Vem ska företräda de ofödda barnens rättigheter, Du kanske inte tycker att de är så viktiga ?

 • Michael Häggqvist

  ”Men vad står då de andra partierna för, är det ok. att ge sin röst åt KD som stöder detta folkmord på de minsta ock aborttur-ism.”

  SD är lika goda kålsupare… är du så blind att du inte kan se det?

  ”Guds folk i Sverige borde istället vända sig till Honom som utgöt sitt dyra blod på korset och i vilkens uppståndelse vi har vårt eviga hopp. Endast Jesus kan frälsa vårt land!”

  AMEN!

  ”Kanske är det så, att Gud har låtit SD uppstå för att han har ”tankar/planer” som inte vi vet om…än??!”

  Så sa MÅNGA kristna om nazipartiet också… ärligt talat hur kan ni vara så blinda?

  ”Jesus kommer snart, och många ser hans ankomst som nära förestående, men vi ska verka tills natten kommer och göra vad vi kan i denna sena timme.”

  Varför SLÄGER då Milnton, kersin och Gunilla bort tiden på POLITIK!!!!!!!

  Evangelisera nu istället!

 • Kerstin

  @Michael Häggqvist:

  ”Varför SLÄGER då Milnton, kersin och Gunilla bort tiden på POLITIK!!!!!!!

  Evangelisera nu istället!”

  Jag är ingen politiker, men jag tar mitt ansvar och försöker sätta mig in i varje partis program och därifrån bilda mig en uppfattning när och om jag ska rösta.
  Menar du att det är fel att den tiden borde gå till evangelisation istället ?
  Att kunna evangelisera är inte så självklart det heller, att försvara den rätten är också det politik.
  Slutar vi bry och lägga oss i det som sker i vårt samhälle så är risken att vi gräver en grop åt oss själva.

 • @Michael Häggqvist: Själv bedriver jag ett missionsarbete i Indien sedan 15 år tillbaka, så att sprida evangeliet är inget nytt för mig.

  Vad är det som säger att man bara kan göra det ena och inte det andra. Att bry sig om sitt land är för mig en självklarhet. Vi bör istället bli bättre på att få in Guds ord i alla möjliga sammanhang. Eller menar du att om Herren leder vissa att syssla med politik, så ska de inte göra det?

  Det jag vill göra här är att belysa den allvarliga situationen i vårt land, för att folk ska vakna upp.

 • Juha

  @Kerstin:

  Jag begriper ärligt talat inte hur du kan resonera på det sätt du gör. Du talar ständigt om abortfrågan och framhåller SD – men som tidigare sagts så är ju inte de för att införa ett förbud och det verkar inte heller vara en prioriterad fråga i partiet, så vad dillar du om egentligen?? Du skriker om abortfrågan och tänker rösta på ett parti som också vill tillåta aborter? Bilda ditt eget enfrågeparti som driver frågan om ett förbud eller engagera dig i ett parti som inte har sin grund i rasism och nationalsocialism och driv frågan inom partiet.

  @Jörgen Milton:

  Den allvarliga situationen i vårt land kommer sig av att vårt land är så oerhört sekulariserat, inte av något annat. Om människor vore kristna och levde efter Guds vilja skulle partipolitik inte spela någon roll alls.

 • Lennart Svensson

  Hej!

  Ang. partiet SD:s ev. främlingsfientlighet, så är ledamoten i kommunalfullmäktige för SD i min stad från Iran. Han hette Mohammed Ebrahim när han var muslim, men han konverterade till kristendomen och heter nu Samuel Älgemalm. Han bekämpar aktivt islam inom partiet SD och han ser inte partiet SD som främlingsfientligt.

  Mvh L.Svensson

 • Aneleyhy

  @Lennart Svensson:

  Och så hatar han judar. Alla som kallar sig kristna och hatar judar är inget annat än satans synagoga.

 • Kerstin!

  Jag anser det väldigt viktigt att företräda de ofödda barnens rättighet! Men tro inte att detta blir tillgodosett i praktiken i SD:s ”insmickrande program”, för att locka människor till sig!

  Om någon föds i ”deras politiska värld och maktövertagande”, som inte är ”renrasig” och inte skulle verka för ”att Sverige skulle förbli svenskt”, ska ut ur landet och hör inte hemma här.

  Hur välkommet är alltså då i SD, det barn som är tillkommet mellan en vit arisk renrasisk människa och en färgad människa med ”krullhår”?
  —–

  För att visa på hur sjukt SD:S människosyn är så vill jag spetsa till det:

  Den vita ariska rasen är så denegerad genom inavel, så att det borde vara förbjudet för vita att para sig med varandra.

  Den vita rasen kan bara bli ”frisk igen” med nytt DNA, genom att man parar sig med alla människor utöver vår värld.
  ——-

  Släpp alla tankar på den elitistiska människan som SD eftersträvar. Släpp alla förförelser idag på den politiska och andliga arenan, som förbereder inträdet av plagiatet av den falske världsfrälsaren på arenan.

  HaFo

 • Kerstin

  @Harry Forsgren:

  Jag läser SD:s partiprogram och känner inte igen den bild av dem som du beskriver, din bild av dem ser mer ut som den sekulerade massmedia vill ge.

  Så då röstar du Harry inte alls, utan du menar att man genom att delta med sin röst i samhället ställer in sig i ledet under antikrist ?
  Eller gäller det bara då man ger sin röst till SD ?
  för om nu SD är så rasistiskt som du säger, så kan du ju inte mena att de övriga partierna är mindre rasistiska som stöder folkmorden på våra minsta ?

  Är det fel att ge sin röst i politiken ?
  Behöves politik och politiker ?
  eller klarar samhället sig utan det ?

 • Ärlig pingstvän

  @Kerstin: Jag har nu lagt 15 minuter på att söka SD:s hållning i Abortfrågan. Jag har inte hittat något i partiprogrammet om detta, har sökt med diverse sökalternativ men utan resultat.

  Så om du väljer parti utifrån den ståndpunkten så tror jag att du har gått på en mina. Om SD vill föra upp aborter som en profilfråga så skulle man säkert lätt hitta den i deras partiprogram.

 • Ärlig pingstvän

  Att rösta på SD för att man vill förbjuda aborter är lika trovärdigt som att rösta på Socialdemokraterna när man vill ha republik.

 • Kerstin
 • Leif

  Ska man fånga fula fiskar måste man nog ha rätt bete?

  Ge din röst till den som har bäst valfläsk, de givna löftena brukar ändå skingras som små lätta sommarmoln.

 • Kerstin

  Ärligt talat pingstvän så gör det mig verkligen förvånad att du inte visste var SD står i abortfrågan när tom. RFSU och de flesta andra vet det, RFSU har säkert noterat detta pga. av att SD utgör ett hot mot den fria aborträtten fram till vecka 18
  kan din egen okunskap om detta bero på att egentligen aldrig intresserat dig för frågan ??

  Jag skickade några länkar som väntar på moderering, bla. ett utalande av SD själva på you tube.

 • Lennart Svensson

  @Aneleyhy:

  Hej Anelehy!

  Under 2:a världskriget, så var väl svenska socialdemokratiska regeringen med Per Albin Hansson i spetsen, ganska så nazist-vänliga?
  Så vänliga och ”neutrala”, att man lät Hitlers armèer få fri trupp-passage genom Sverige, trots Norges protester. Sverige sålde en hel del järnmalm till Hitlers vapenfabriker i Tyskland.
  Vi kan hitta ”lik i garderoben” hos alla partier.
  Sven Olle i Sjöbo, var ju center-partist, och han tyckte ju om ”ren-rasighet”. Gör som jag, kristna vänner. Rösta BLANKT! Våra liv ligger inte i politikers händer, utan i GUDS!

  Mvh Lennart Svensson

 • Ärlig pingstvän

  @Kerstin: Du kan ha rätt. Men faktum kvarstår, det kan inte vara en särskilt högt prioriterad fråga eftersom att man inte kan läsa något om detta i deras partiprogram.

  Vad sedan RFSU säger i detta skiter jag fullständigt i.

  Om du beskyller mig för okunskap så är det helt OK men jag vill ha fakta och inte en massa antaganden. Och blir illa berörd när sådana som du försöker villseleda folk som värnar om det ofödda barnet.

 • Alliansen har inte uppfyllt särskilt många löften förutom att berika de rikare ännu mer förstås.

  Man har försämrat Försäkringskassans service till oigenkännelighet. Den ”firman” blir nog aldrig vad den en gång var. Man har sparkat intensivt på dem som redan ligger genom nya regler för sjukpenning och A-kassa.

  Man gav löfte om att studiemedel ska ges oberoende av eventuella inkomster. Ingen förändring denna mandatperiod. Så strypte man på flera sätt företagsamhet och arbetsglädje bland studenter.

  Man skulle göra om regler för skuldsanering så att fler skull kunna erhålla detta och på kortare avbetalningstid. Man skulle även inkorporera vissa kategorier av företagare. Inget av detta har utförts under mandatperioden. Läste i Borås tidning att personer med pågående skuldsanering har 33 gånger högre dödlighet än andra. Hur ska det då vara för dem som inte ens får sådan beviljad? Som jämförelse har Norge – med generösa regler mot dessa utsatta – 6 gånger högre dödlighet. Det är illa nog – åtminstone om man jämför med t ex regeringens mål angående antal döda i trafiken. (Obs , 33 gånger högre, ej 33 % högre dödlighet!)

  Man har genom Göran Hägglund fått till stånd s k abortturism i Sverige. Man kanske inte skulle reagera så häftigt om det vore en s k liberal socialminister som utförde detta dåd. Men Kd, med rötter i KDS – partiet som förr stod främst på barrikaderna mot aborter! Man säger sig vara ett parti för muslimer. Då säger man samtidigt – underförstått – att man inte är ett parti för kristna. På islams agenda finns utrotande av kristendom. Och så all denna EU-vänlighet. Som på intet vis speglas bland gräsrotsväljarna från förr…

  Samtidigt har man då sett om sitt eget hus och sänkt skatten för de högst betalda. Slopat fastighetsskatten m m. Men har som motvikt höjt de skatter som drabbar ”vanligt folk” såsom energiskatter. Man har sålt ut statliga företag vilket erfarenheten visar ger högre levnadsomkostnader. Utförsäljning av kraftbolag har helt tydligt i motsats till givna löften betytt kraftigt höjda energipriser. Mats Odell vill sälja ut så mycket som bara går och hinns med.

  Detta är ingen appell för att istället rösta på SD. Gör som jag – bli soffliggare i protest.

 • Kerstin

  @Ärlig pingstvän:

  Jag har rätt, SD vill sänka abortgränsen, vill du höra det från Åkessons egen mun istället för RFSU så går du in på you tube sök
  ”Jimmie Åkesson, SD – om varför vi måste sänka abortgränsen”
  2:05

  ”Och blir illa berörd när sådana som du försöker villseleda folk som värnar om det ofödda barnet”

  sådana som jag..? vad menar du med det ?
  På vilket sätt vilseleder jag dem som värnar de ofödda barnen genom att säga att SD vill sänka den fria aborten till vecka 12 ???

 • Ärlig pingstvän

  @Kerstin: Jag menar vad jag säger.

  Jag kan konstatra att abortfrågan inte är särskilt viktig för SD. Eftersom det inte är en profilfråga för partiet.

  Vad du Kerstin gör är att vilseleder folk när du menar att SD står för ett abortmotstånd. Abortfrågan är viktig för många mäniskor men inte för SD.

 • Kerstin

  @Ärlig pingstvän:

  ”Jag kan konstatra att abortfrågan inte är särskilt viktig för SD”

  Men tillräckligt viktig för att vilja sänka abortgränsen, vilket inget av de övriga partierna vill, det är inte att förakta.

 • Kerstin till mig:

  ”Jag läser SD:s partiprogram och känner inte igen den bild av dem som du beskriver”

  HaFo:

  Sen när har politiska partiers program, varit den praktiska politik som man genomför? Partiprogrammet är till för att fånga upp människorna, men har knappast speciellt mycket att göra med vad man sen genomför om man får makten.

  Idag blir politiken till en slags ”fotbollsmatch”, där den som ljuger mest, angriper ”motståndaren bäst” och därmed får applåder och skratt, är den som vinner matchen och vinner väljarna som den bästa ”stå up komikern”.

  Låt Dig inte luras av om SD i sitt partiprogram, säger sig värna det ofödda barnets rättigheter och är för att sänka åldern för abort. Det finns där för att fånga upp kristna människor, som är missnöjda med de andra partiernas bedrövliga, praktiska hantering av frågan. Ungefär som när Livets Ord i inledningsskeendet rekryterade missnöjda kristna och drog dem från deras egna församlingar till LO.
  ——————

  Kerstin till mig:

  ”Så då röstar du Harry inte alls, utan du menar att man genom att delta med sin röst i samhället ställer in sig i ledet under antikrist ? Eller gäller det bara då man ger sin röst till SD ?”

  HaFo:

  Jag kommer att rösta. Men är ännu inte klar över på vilket parti. Ska tillsammans med mitt samvete försöka finna ut vilket som kan vara minst galet att rösta på.

  Den falske världsfrälsaren förbereds idag på alla plan. Den politiska, den ekonomiska och den andliga arenan för att få ”en ny världsordning”, frid, fred och samförstånd över alla gränser och sammanhang.

  Jag försöker på den andliga arenan att motverka och avslöja detta skeende, genom att deklarera vem Jesus ÄR och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset, som blir förvanskat idag under sken av att vara väckelse, medan det egentligen handlar om det avfall, som ska på den andliga arenan möjliggöra den falske världsfrälsarens inträde.

  På den politiska arenan ser jag inte hur jag egentligen kan medverka till att varna för och ta avstånd ifrån förberedelserna för den falske världsfrälsarens inträde.
  —————————-

  Kerstin till mig:

  ”för om nu SD är så rasistiskt som du säger, så kan du ju inte mena att de övriga partierna är mindre rasistiska som stöder folkmorden på våra minsta ?”

  HaFo:

  Här kan möjligen föreligga en viss skillnad. Visst, de som medverkar till att ta bort människoliv, är inte bara rasister utan mördare. Men så kan man för att fånga upp missnöjda kristna, även ge sken av att värna livet, men ändå vara de värsta rasisterna och mördarna i praktiken!

  Mitt tips till Dig Kerstin är att Du ”synar korten” på SD och ställer en konkret fråga till dem, hur välkommet är det alltså då i SD, det barn som är tillkommet mellan en vit arisk renrasig människa och en färgad människa med ”krullhår”? Är det välkommet i Sverige och det ett liv som man menar sig värna, när det visar sig vara en besvärlig ”svartskalle”?

  Mitt tips till Dig Kerstin är att Du ”synar korten” på SD och ställer dem inför detta faktum, att den vita ariska rasen är så degenererad genom inavel idag, så att det borde vara förbjudet för vita att para sig med varandra. Den vita rasen kan bara bli ”frisk igen” med nytt DNA, genom att man parar sig med alla människor utöver vår värld. Är det vad SD kommer att uppmuntra människor till om de får makten? Blir deras svar ja på den frågan, så är jag beredd till att tänka om.

  Tills Du Kerstin bevisat motsatsen (inte i partiprogram), utan i praktisk politik, så är min övertygelse, att om någon föds i ”SD:S politiska värld och maktövertagande”, som inte är ”renrasig” och inte skulle verka för ”att Sverige skulle förbli svenskt”, ska ut ur landet och hör inte hemma här.

  När Du Kerstin gett mig konkreta bevis i praktisk politisk handling hos SD, att jag tar fel, så ska jag be om ursäkt och bättre lyssna till vad Du förmedlar.

  HaFo

 • Juha

  @Kerstin:

  ””Jag kan konstatra att abortfrågan inte är särskilt viktig för SD”

  Men tillräckligt viktig för att vilja sänka abortgränsen, vilket inget av de övriga partierna vill, det är inte att förakta. ”

  Ja du, nu är du bra rolig fast på ett mindre lustigt sätt. Det där kallas att klyva hårstrån, eller rent hyckleri. Att ta ett liv är att ta ett liv oavsett i vilken vecka det görs. Detta visar ju snarare på att man inte har respekt för det där livet annat än marginellt för att vinna någon förvirrad väljare som svalde betet med hull och hår. Du var visst inte så värst principfast vad gäller ”de minsta” trots allt Kerstin.

 • Juha

  @Lars W:

  ”Alliansen har inte uppfyllt särskilt många löften förutom att berika de rikare ännu mer förstås.”

  Det kanske är bra att ha lite på fötterna när man gör dylika uttalanden. Du kan börja med att läsa denna artikel från Riksdag och Departement: http://www.rod.se/politikomraden/demokrati/Fyra-av-fem-valloften-ar-i-hamn/

  samt denna från DN: http://www.dn.se/nyheter/valet2010/valet-2010-valloften-infrias-1.945786

 • @Harry Forsgren: Du gör samma fel som många gör när det gäller debatten om SD. Du förväxlar dem med Nationaldemokraterna som är ett starkt främlingsfientligt parti. De vill för övrigt inte ha kontakt med SD, eftersom SD är för invandring av kristna irakier samt står på Israels sida. Vad du än tycker om SD så kommer Herren välsigna de som försvarar och står upp för Israel.

  Varken du eller jag vet vad som är i en människas hjärta det vet bara Gud. Det är så lätt att döma sånt vi inte förstår, och påstå att SD har en dold agenda i så fall kan ju alla ha det, du med.
  Var och en får fråga Herren vad han bör rösta på.
  Själv kommer jag rösta och arbeta för SD eftersom Herren leder mig att göra det.

 • Kerstin

  @Juha:

  Jag hänvisar till ett tidigare svar.

  @Kerstin:

  @Harry Forsgren:

  Nej jag känner inte alls igen den bild du gör av SD,
  utan den bild du ger av dem påminner om det den sekulerade media ger, kanske pga. som Milton säger att man gärna förväxlar med nationaldemokraterna, SD är inte ett rasistiskt parti.


  Tills Du Kerstin bevisat motsatsen (inte i partiprogram), utan i praktisk politik, så är min övertygelse, att om någon föds i ”SD:S politiska värld och maktövertagande”, som inte är ”renrasig” och inte skulle verka för ”att Sverige skulle förbli svenskt”, ska ut ur landet och hör inte hemma här.

  När Du Kerstin gett mig konkreta bevis i praktisk politisk handling hos SD, att jag tar fel, så ska jag be om ursäkt och bättre lyssna till vad Du förmedlar.”

  Harry, det ankommer inte mig att bevisa dig någonting om SD, det är inte min plikt att övertyga dig, jag är ingen politiker utan som du en vanlig medborgare som har förmånen att få rösta,
  Det är varken media eller jag som ska upplysa dig om vad partier står, det yttersta ansvaret ligger på dig, överlåter och förlitar man sig på vad andra säger och andras bilder kan man fara väldigt snett.

 • anonym2

  Ja, Jörgen Milton. Hur var det med Jimmie Åkessons nidvisa om Olof Palme? Står du bakom det med? Det kanske aldrig har hänt eller också så lurades väl Åkesson till det..”skottet brann, blodet rann” ..eller hur var det?

  Ursäkta, men jag kräks av skitsnack, hur välpolerat det än är.

 • bo-g gustafsson

  anonym2:
  HEJ
  När du kräkts färdigt så kolla upp vad sången kom från det var ett gäng ung moderater som skrivit den.
  Vad har du för text till
  JAG ÄR SÅ NÖJ HÄR MED BARA EN HYDDA::::::::::::

 • Anonym2

  Bo-g Gustavsson; jag vet inte vilken melodi du syftar på, för texten skrev du ju själv. Eller var det det du syftade på?

  Jag vet inte vem som ligger bakom Olof palmevisan, har du några namn på dem? Ut med det bara. En sak vet jag: jag hörde Jimmie Åkesson sjunga den. Din ledare.

  Om ni vill stå bakom traditionella åsikter varför bildar ni inte ett nytt parti med kristna förtecken? Törs ni inte bryta med ett främlingsfientligt parti?det är farligt att blunda.

 • Några frågor till Kerstin och Jörgen:

  1. Tror Ni om SD kommer till makten, att de vill verka för ett mångkulturellt Sverige?

  2. Tror Ni om SD kommer till makten, att de vill verka för en invandring, som kan ge Sverige en blandad estnisitet, som skulle berika befolkningen både kulturellt och så DNA – mässigt göra svenskarna friskare både fysiskt och mentalt?

  3. Är detta något som Ni två skulle vilja verka för, att bejaka och uppmuntra, att Sverige dels skulle bli ett ännu mer mångkulturellt samhälle, med influenser från för oss, främmande kulturer och verka för att den genetiska blandningen i befolkningen, berikades från alla kategorier av människor utöver vår jord?
  ——–

  Om svaren på dessa frågor skulle vara negerande, vad är det då för form av liv som SD och även Ni två säger Er värna?

  4. Vad är motivet till att SD och Jörgen säger sig värna det Judiska folket och Israel?

  Är det därför att Ni anser att Gud har en speciell plan med detta folk och denna nation?
  ——–

  Det finns idag på den politiska, såväl som på den andliga arenan, de som talar ”sig varma för Judarna och Israel som nation”, men som bara kommer att förbereda människors sinnen och hjärtan för plagiatet av den falske världsfrälsaren.

  Judarnas täckelse kommer att falla efter att detta plagiat spelat ut sin ”rekvisita” och den sanne Kristus kommer. Då först kommer Israel som nation in i sin kallelse och uppgift.

  5. Vilket bejakande av Israel och Kristi tillkommelse, är det som SD, Kerstin och Jörgen företräder. Är det plagiatet eller det sanna!?

  HaFo

 • Lennart Svensson

  Hej HaFo!

  Vart står du när det gäller islams inflytande?
  Tycker Du att vi ska tillåta burkor på offentliga platser? Kurderna är väldigt trevliga människor men de har ju sin ”heders-kultur”. Ska vi tillåta deras ”hedersmord”, tycker Du? Eller moskèer med högljudda böneutrop 5 ggr om dagen?
  Själv avskyr jag ”islam” och allt som hör därtill. Det gör även vår Gud eftersom muslimernas gud är Baal. Däremot älskar jag kurder och muslimer. Det första namnet i min telefonlista, han heter Amir Abduirahman Ali. Han kommer från krigets Irak och har jobbat som stridspilot där. En gång flög han Saddam Husseins president-plan. Jättefin människa och muslim modell ”light”.
  Jag tror inte det går att stoppa islams utbredning genom politiska förbud utan endast genom bön.
  Men jag tror det är viktigt med SD:s röst ang. islam.

  Mvh L.Svensson

 • @Harry Forsgren: Mycket bra kommentar Harry!
  Både biologisk och kulturell ”rasblandning” är nyttigt och stärker. Interkulturalitet hjälper oss också att se våra brister och särskilja vad som är kultur och vad som är genuin tro.
  Biologisk rasblandning är bra eftersom starkare gener erhålls och recessiva sjukdomar förhindras.
  Mao är det bra, även utifrån ett själviskt svenskt perspektiv med en stor invandring.
  Att ta sig an den arme och flyktingen är också bibliskt. Gud välsigne dig Harry!
  Dessutom är det en fantastisk missionsmöjlighet att möta muslimer i vårt eget land.

 • Tack Gustav för uppmuntran!

  Kerstin och Jörgen sjappade tydligen istället för att ärligt och rakt svara på frågorna ovan. Skumt! Tystnad kan också vara talande som bekant!

  HaFo

 • Lennart ställer några frågor till mig kring ” Vart står du när det gäller islams inflytande?”

  Ska försöka besvara frågorna efter bästa förmåga.

  Lennart:

  ”Tycker Du att vi ska tillåta burkor på offentliga platser?

  HaFo:

  I mina ögon är det lite av en icke – fråga, där jag inte riktigt tänkt igenom frågan. Men ingen blir vare sig bättre eller sämre som människa för att man bär en burka.

  Sen kan det finnas sammanhang, där det är opraktiskt, att man inte ser människors ansikten och där borde de som bär burka, där då borde undvika att göra det.

  Medan de som eljest retar sig på om nån bär burka, så behöver man ju inte reta sig på det, utan bara respektera om människor själv väljer att de vill göra det.

  Sen kan det ju komma in en aspekt om det grundar sig på en osund mansdominans, där mannen inte vill att människor ska se sin kvinnas ansikte, att kvinnan bär burka. Då blir det till en fråga som bör ventileras.
  —————————

  Lennart:

  ”Kurderna är väldigt trevliga människor men de har ju sin ’heders-kultur’. Ska vi tillåta deras ’hedersmord’, tycker Du?”

  HaFo:

  Nej! Guds Ord står över alla kulturyttringar = Du skall inte dräpa, hur vanhedrad man än anser sig och sin släkt för att vara.
  ———————

  Lennart:

  ”Eller moskèer med högljudda böneutrop 5 ggr om dagen?”

  HaFo:

  Jag tror varken Sverige eller kristenheten är betjänta av att försöka inskränka på religionsfriheten och försöka förbjuda människor att idka sin religionsutövning, även om vi bedömer den som vilsen.
  ——————–

  Lennart:

  ”Själv avskyr jag ’islam’ och allt som hör därtill… Däremot älskar jag kurder och muslimer.”

  HaFo:

  Tycker att Du här gör en bra distinktion mellan vilsenheten i Islam och de människor som utövar denna religion.

  Det är synd om människor som fastnat i denna falska religion som Islam utgör. De ”missar målet” och är bedragna av en villfarelsens andemakt och det finns all anledning att bry sig om dem, älska dem och försöka nå dem med ett sant Evangelium, för deras tro leder inte till en gemenskap med den sanne Guden.

  Islam är vilsen, därigenom att man förvanskat vem Jesus ÄR, Gud själv kommen i kroppslig gestalt ”Guds fullhet lekamligen”.

  Därigenom blir även betydelsen av offret av Kristi persons (fullt ut Gud och fullt ut människa samtidigt tillsammans) kropp och blod på korset åsidosatt.

  Liksom att ”Gud VAR i Kristus och försonade världen med sig själv. Han tillräknar inte människorna deras synder”.

  Men detta blir även lika förvanskat under kristen täckmantel och kristet språkbruk i bl.a. Trosförkunnelsen, Katolicismen, i Messianska föreningen och även bland andra människor som menar sig vara Kristna och till och med menar sig gå emot villfarelse, men som samtidigt hävdar att Fadern och Sonen, Gud och människa var åtskilda på korset.

  Det är i grunden samma vilsna lära som i Islam. Bara så mycket mer maskerat.
  ———————–

  Lennart:

  ”Jag tror inte det går att stoppa islams utbredning genom politiska förbud utan endast genom bön. Men jag tror det är viktigt med SD:s röst ang. islam.”

  HaFo:

  Håller med Dig i Din första mening, med ett tillägg om att presentera ett sant Evangelium. På Din andra mening, så tror jag inte att ”SD:s röst ang. islam”, är viktig. Den rösten handlar om ett ”röstfiske” bland de kristna, samtidigt som de eldar ”sin ässja” av främlingsfientlighet.

  Har Du sett och hört någon från SD, hålla ett sant anförande kring vem Jesus ÄR och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset och att man fördenskull tar avstånd från Islam, därför att den förvanskar det sanna Evangeliet?

  Om inte, vad är då sanningen och motivet bakom SD:s avståndstagande till Islam?

  HaFo

 • Lennart Svensson

  Hej HaFo!

  Tack för Dina svar. Det enda jag vet om SD är just det här med deras motstånd mot islams inflytande.
  Politik är inte min starka sida, utan jag är mera intresserad av skiljandet mellan olika andar.
  Jag tror faktiskt inte att man som kristen ska ägna sig åt politik. Men om någon upplever att Gud sagt åt en kristen att rösta på SD, så respekterar jag det.
  Själv tror jag att Gud vill att jag ska rösta blankt.

  Mvh Lennart Svensson

 • Kerstin

  @Harry Forsgren:

  Det sista jag skrev var att du själv borde skaffa dig kunskap och själv sätta dig in i det SD står för istället för att söka kunskap hos media eller mig, men jag ska försöka att ge dig av min bild.

  1. . ”Tror Ni om SD kommer till makten, att de vill verka för ett mångkulturellt Sverige?”

  Nej det tror och hoppas jag verkligen inte, se dig omkring Harry, människan klarar inte av ett mångkulturellt samhälle, ju mer kulturblandning dess mer våldsbrott och motsättningar, mogna människor klarar det och för dem kan det ge utbyte, men de flesta människor är inte kloka och mogna, jag hoppas på en minskad invandring, vi klarar inte att ta hand om dem som kommer hit och de problem som det för med sig, det har gått överstyr. Vi klarar inte ens att ta hand om dem som redan bor här, i Rosengård är nästan 70% arbetslösa.
  Människor mår dåligt och läget är förnärvarande ohanterligt, vi ska inte spä på det hela det har gått alldeles för långt redan och regeringen tycks stå handfallna.

  2.”Tror Ni om SD kommer till makten, att de vill verka för en invandring, som kan ge Sverige en blandad estnisitet, som skulle berika befolkningen både kulturellt och så DNA – mässigt göra svenskarna friskare både fysiskt och mentalt?”

  Se dig omkring Harry, ser du inte det ökade brottsligheten vilka är överrepresenterade bland invandrare,
  att bli våldtagen berikar inte kvinnorna flickorna och dess anhöriga, man blir inte friskare av att bli rånad och alltid måste vara på sin vakt när man är ute bland folk, judar som flyr sverige som inte öppet vågar gå ut på gatorna och visa att de är judar , och som inte vågar låta sig intervjuas på grund av rädsla för represalier.
  Ambulanspersonal som blir attacerad förhindrad att hjälpa nödställda, polisbilar välta och stenade, skolor som eldas upp mm.
  Fängelserna är fyllda med invandrande brottslingar som har en mycket bättre livskvalite och bättre näringsrik mat än våra gammla som lever isolerade bortglömda i sina lägenheter.

  Harry är du rasist med elitistiskt tänkande, man kan tolka det så när du tar upp DNA för en ”bättre” människa friskare fysiskt och mentalt, skrämmande Harry mycket skrämmande !

  3.”Är detta något som Ni två skulle vilja verka för, att bejaka och uppmuntra, att Sverige dels skulle bli ett ännu mer mångkulturellt samhälle, med influenser från för oss, främmande kulturer och verka för att den genetiska blandningen i befolkningen, berikades från alla kategorier av människor utöver vår jord?”

  Harry, jag kan omöjligt uppmuntra och bejaka till mång kultur, människan är inte mogen för det, frågan är om hon någonsin blir det, jag kan inte bejaka bråk och motsättningar mellan människor eftersom jag inte har makt att stoppa det. Mina egna barn kunde jag när de var små sära på , tala lugnande med dem, men jag kan inte det med en hela sverige.
  Att bejaka vore som att sätta sig själv på läktaren och se på hur människor sliter sönder varandra i blodiga stycken,
  och dessutom öppna grindarna för fler deltagare i detta blodbad, jag är inte blodtörstig.
  Ökad invandring betyder ökade motsättningar, ökat hat, ökad vålds brottslighet.

  Åter igen Harry återkommer du med rasistiskt elitistiskt tänkande och skriver:”verka för att den genetiska blandningen i befolkningen, berikades från alla kategorier av människor utöver vår jord?”
  Varför detta fokus på DNA:t om du inte menar att människor med större blandning skulle vara bättre människor med bättre kvalite än dem med färre blandat DNA ?

  4. ”Vad är motivet till att SD och Jörgen säger sig värna det Judiska folket och Israel?

  Är det därför att Ni anser att Gud har en speciell plan med detta folk och denna nation?”

  Jag kan inte tala för Jörgen eller SD:s medlemmar,
  SD liksom andra politiska partier, profilerar sig inte i religion och trosåskådning, i alla de olika partierna finns människor däremot som kan ha en egen tro om en speciell plan för Israel, andra kan anse helt enkelt att Israel har rätt till sitt land.

  5. ”Vilket bejakande av Israel och Kristi tillkommelse, är det som SD, Kerstin och Jörgen företräder. Är det plagiatet eller det sanna!?”

  Du själv tänker inte ge din röst till SD utan till något annat parti sade du,
  men då kan jag fråga det samma, vad står just det partiet i frågan som du tänker ge din röst till, och är det ett plagiat ?
  Hör du inte Harry hur ologiskt och hela ditt resonemang verkar ?

 • Kerstin

  @Harry Forsgren:

  ”Har Du sett och hört någon från SD, hålla ett sant anförande kring vem Jesus ÄR och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset och att man fördenskull tar avstånd från Islam, därför att den förvanskar det sanna Evangeliet?

  Om inte, vad är då sanningen och motivet bakom SD:s avståndstagande till Islam”

  Jag själv har vare sig hört SD hålla ett anförande om vem Jesus är, inte heller från någon annan av de övriga partierna.
  Däremot har jag hört SD tala om vad de har emot islam.

  Gå in på you tube skriv: ”Kent Ekeroth om hur islam påverkar samhället”

 • Kerstin

  @Kerstin:

  Kent Ekeroth om hur islam påverkar samhället

  http://www.youtube.com/watch?v=I6r_EEMSqOw&feature=player_embedded

 • Kerstin

  @Gustaf:

  ”Både biologisk och kulturell ”rasblandning” är nyttigt och stärker. Interkulturalitet hjälper oss också att se våra brister och särskilja vad som är kultur och vad som är genuin tro.
  Biologisk rasblandning är bra eftersom starkare gener erhålls och recessiva sjukdomar förhindras.”

  Förstår inte hur man kan överhuvudtaget tänka i rasbiologiska termer, oavsett åt vilket håll man vill ”förädla” människan, ”starkare” gener, människan bedöms efter den genuppsättning han bär, sådana tankar borde vara främmande för en kristen.
  Din attityd är alltså att en större blandning ger människor av bättre kvalite, de med färre blandning bedöms som människor med sämre kvalite, hur kan man bara tänka i sådana banor ?

 • Juha

  @Kerstin:

  ”Förstår inte hur man kan överhuvudtaget tänka i rasbiologiska termer, oavsett åt vilket håll man vill ”förädla” människan, ”starkare” gener, människan bedöms efter den genuppsättning han bär, sådana tankar borde vara främmande för en kristen.
  Din attityd är alltså att en större blandning ger människor av bättre kvalite, de med färre blandning bedöms som människor med sämre kvalite, hur kan man bara tänka i sådana banor ? ”

  Men Kerstin, det är inte fråga om attityder mot olika människor eller deras förmodat olika värde eller ”kvalitet”. De värderingarna står SD för och du missar poängen helt. Här talas om gener och hälsa och för att dra saken till sin spets, så ”förädlas” och främjas sjukdomar och defekter om man har en pool av begränsad arvsmassa som replikeras om och om igen i en begränsad grupp människor eller djur. I extremfallet talar vi alltså om inavel även om det blir alltför kraftigt att ta sådana uttryck i exemplet för hela Sverige. På samma sätt har du missat HaFo´s poäng och tror att han står för de extrema åsikterna han ju faktiskt ställer retoriskt angående SD.

 • Michael Häggqvist

  Kerstin…

  1. Usa grundar sig på just en månkultur…. vilken har varit världsledande de sista 100 åren?

  Mångkulturen finns dessutom via internet och vi kan ALDRIG gå tillbaka till det trista tillstånd vi var i förut….

  Alla som växte upp på 70-talet kan bekräfta det jag säger…

  Invandrare kan och kommer berika samhället otroligt mycket om vi låter dem! Se återigen på USA! När man blir medboragre bli man AMERIKAN, inte ”Invandrare”…..

  Att vi, för det är vi och våra politiker, sätter de som kommer hit i gheton och inte låter ens 2:a generationen bli ”riktiga” Svenskar är anledningen till brottsligheten b l a.

  Procentuelt så är invandrare mer representerade i VISSA brott, sant, men majoriteten begås fortfarande av Svenskar…

  Dessutom kan vi se att te x Asiatiska invandrare har LÄGRE statistik på brott än Svenskar……

  Ska de fortfarande stoppas?

  Asiatiska invandrare startar företag och jobbar mer än de flesta ”Svenskar” gör som hellre lever på bidrag, åtminstone i Norrland…

  http://allehanda.se/start/ornskoldsvik/1.2195003-var-femte-lansbo-forsorjer-sig-pa-bidrag

  Kanske det vore bättre om vi stoppade Norrläningarna? ;.) (ironi om någon missade det…)

  I USA har man lyckats ta reda på talanger som kommer till dit… men SD vill inte det… de vill hellre ha det som det är… Bidrag till lata Svenska som inte vill jobba och köra ut invandrare som startar företag och gör gott.

  För det är ju ALLA invandrare som SD vill stoppa.. inte bara muslimer….

  Hur skulle Jesus gjort Jörgen Milton? Säger du till de i Indien att Jesus inte vill att vi tar hand om invandrare?

  Tror du Han går emot sitt eget ord?

  Att säga att Den Helige Ande lett en till att företräda Sd…. det talar för sig själv…..

  Men är det inte lite märkligt att ALLA kristna ledare tar avstånd från Sd?

  Om SD vore så kristet så skulle det ju inte vara så eller hur?

 • Michael Häggqvist

  Glöm 1:an vet inte varför den hamnade där…

 • Mats

  Jag kommer inte rösta på SD, uplysningsvis!

  M Häggqvist:

  Ang varför alla kristna ledare helt är emot SD, så är det dels pga deras rasistiska idéer, givetvis.
  Dels pga deras anti-islamiska idéer, dessa är uppenbarligen känsliga, och de kristna ledarna är helt enkelt tyvärr får man säga, väldigt politiskt korrekta.
  De är ju tex i praktiken, så långt jag kunnat röna, väldigt för Barack Obama, vilken står för ganska många anti- eller o-kristna idéer.
  Jag ser samma orsak till båda dessa ställningstaganden: ”PK”, vilket i detta resonemang alltså inte betyder Pingst-Kyrkan)

  …men jag hoppas eg att jag har fel.

 • Pingback: Aletheia — Blogg & Tankesmedja » Bloggarkiv » Högerspöket mer skrämmande än vänsterspöket?()

 • Lennart Svensson

  @Michael Häggqvist:
  Hej M.Häggqvist!

  Du skriver:
  ”Att säga att Den Helige Ande lett en till att företräda Sd…. det talar för sig själv…..”

  Eftersom det INTE talar för sig själv, så kan väl Du tala för det. Vad menar Du med den meningen?

  Mvh L.Svensson

 • Kerstin

  ”Att vi, för det är vi och våra politiker, sätter de som kommer hit i gheton och inte låter ens 2:a generationen bli ”riktiga” Svenskar är anledningen till brottsligheten b l a”

  Frågan är om invandrarna vill vara utan sina ghetton, de har rätt att bestämma själva var de vill bo, de vill bo tillsammans med andra med samma värderingar och kultur, jag är inte så säker på att de vill flytta och blanda sig med det svenska folket i övrigt, enligt koranen för islametisterna så ska man inte blanda sig med de otroende för att bevaras i den rätta tron.

  SD vill skärpa reglerna vad gäller arbetskraftinvandring det ska omfatta en mindre mängd med personer som inte går att finna inom lanndets gränser.
  SD vill bromsa invandringen för att på sikt komma på samma nivå med Danmark, gör vi inte det kommer vi att få samma problem i Ö-vik, Sollefteå kommun mm. som Landskrona och Malmö.

  Drygt en miljon utländska medborgare har under ett kvarts sekel beviljats uppehållstillstånd i Sverige. Av dessa är hela nio av tio varken klassade som flyktingar eller som skyddsbehövande.

  Asiatiska invandrare startar företag och jobbar mer än de flesta ”Svenskar” gör som hellre lever på bidrag, åtminstone i Norrland…

  Kanske det vore bättre om vi stoppade Norrläningarna? ;.) (ironi om någon missade det…)”

  Jag vill att mina barnbarn om Herren vill och de får leva ska prioriteras av landets resurser före en invandrare, de ska inte behöva oroa sig för om de av någon anledning inte kan jobba lika effektfullt som en asiat, det finns många anledningar att man inte lyckats få ett jobb, eller inte kan starta eget eller inte kan jobba alls, din syn på svenskar som latar sig och hellre lever på bidrag säger en hel del om din människosyn. Jag gillar inte alls din människosyn som säger att den som är stark och kan jobba mer är mer värd.
  Jag känner också till Västernorrland, jag träffar dagligen svenskar som inte lyckats få jobb, jag är en av dem,
  du har kanhända någon arbetslös granne som du anser som lat och inte vill jobba eftersom du utalar dig så nedvärderande om arbetslösa, för du kan väl inte mena att alla arbetslösa inte vill jobba utan hellre går på bidrag där i Ö-vik, förmodar att det är där du bor ?

  På facebook finns en grupp som skriver så här:
  ”Hur bra passar den nuvarande svenska flaggan ihop med våra ideal om mångfald och religionsfrihet i Sverige? Inte alls bra faktiskt. Svenska flaggan som symboliserar kristendomen i form av ett kors passar inte in i det nya spännande mångkulturella Sverige. Sverige har ju även avkristnats på sätt o vis, en stor del av den svenska befolkningen är ej kristna längre. Vi vill istället ha en flagga som speglar mångfald och inte endast en enskild grupp i samhället. I Sverige ska alla kunna vara stolta över den svenska flaggan, vare sig man är kristen, muslim eller något annat”

  Jag håller för troligt att den en dag måste bytas ut, vad gör man inte för att vara alla kulturer till lags ?

 • Michael Häggqvist

  ”enligt koranen för islametisterna så ska man inte blanda sig med de otroende för att bevaras i den rätta tron.”

  Är ALLA invandrare muslimer enligt dig?

  ”SD vill bromsa invandringen för att på sikt komma på samma nivå med Danmark, gör vi inte det kommer vi att få samma problem i Ö-vik, Sollefteå kommun mm. som Landskrona och Malmö.”

  USA är uppbyggd på och av invandrare…. Så varför denna rädsla?

  ”din syn på svenskar som latar sig och hellre lever på bidrag säger en hel del om din människosyn. ”

  Varför ljuger du? Jag länkade till en artikel som visade att i västernorrland så lever en oproportionerligt stor del Svenskar på bidrag…

  Det är o.k enligt dig, men det är INTE o.k enligt dig om de är invandrare? Varför?

  Är det inte ett liiiitet rastänkande bakom din syn där?

  ” de ska inte behöva oroa sig för om de av någon anledning inte kan jobba lika effektfullt som en asiat,”

  De behöver redan oroa sig, vi lever i en världsekonomi…. om de inte steppar upp och tar ansvar så går Sverige under, det utan muslimer eller med….

  ”jag träffar dagligen svenskar som inte lyckats få jobb, jag är en av dem”

  Vad hindrar dig från att starta ett företag te x? Om du la ner lika mycket energi på att propagera för SD som att starta ett företag så skulle du hjälpa Sverige ganska mycket…..

 • Michael Häggqvist

  ”enligt koranen för islametisterna så ska man inte blanda sig med de otroende för att bevaras i den rätta tron.”

  Är ALLA invandrare muslimer enligt dig?

  ”SD vill bromsa invandringen för att på sikt komma på samma nivå med Danmark, gör vi inte det kommer vi att få samma problem i Ö-vik, Sollefteå kommun mm. som Landskrona och Malmö.”

  USA är uppbyggd på och av invandrare…. Så varför denna rädsla?

  ”din syn på svenskar som latar sig och hellre lever på bidrag säger en hel del om din människosyn. ”

  Varför ljuger du? Jag länkade till en artikel som visade att i västernorrland så lever en oproportionerligt stor del Svenskar på bidrag…

  Det är o.k enligt dig, men det är INTE o.k enligt dig om de är invandrare? Varför?

  Är det inte ett liiiitet rastänkande bakom din syn där?

  ” de ska inte behöva oroa sig för om de av någon anledning inte kan jobba lika effektfullt som en asiat,”

  De behöver redan oroa sig, vi lever i en världsekonomi…. om de inte steppar upp och tar ansvar så går Sverige under, det utan muslimer eller med….

  ”jag träffar dagligen svenskar som inte lyckats få jobb, jag är en av dem”

  Vad hindrar dig från att starta ett företag te x? Om du la ner lika mycket energi på att propagera för SD som att starta ett företag så skulle du hjälpa Sverige ganska mycket…..

  ” eftersom du utalar dig så nedvärderande om arbetslösa,”

  Nu ser du vad jag menar…. Jag använder DIN och SD:S retorik om invandrare….

  Du är lika mycket lat ellet lite lat som invandrarna…… vad gäller jobb.

  ”På facebook finns….”

  PÅ facebook finns det en hel del tokiga grupper…

  SD:anhängare, kommunister, Stalinister, Nazister, pedofiler osv… alltså knappast ett bra argument…..

  OM flaggan byts ut, så beror det snarare på avkristningen av vårt land och INTE ”muslimifieringen”.

  Återigen: ”Jag vill att mina barnbarn om Herren vill och de får leva ska prioriteras av landets resurser före en invandrare”

  Här visar du hur sjukt Sd:are tänker…. Är man Svensk medborgare SÅ ÄR MAN SVENSK!

  Så tänker man i de flesta länder, framförallt i USA, varför är det så svårt att tänka så i Sverige?

  Bedömer du Svenskheten utifrån hudfärg? Hur bedömer du den?

  Vad är bäst för Sverige: en blond blåögd person som lever på bidrag och vägrar flytta till jobben eller en mörhårig, brunögd person som jobbar och betalar skatt?

 • Michael Häggqvist

  Dubbelpost, råkade posta innan jag skrivit klart… Kan adm ta bort den första?

 • Michael Häggqvist

  Leif G.W Person, professor i krimilogi, sa att mycket riktigt så är invandrare överrepresenterade i vissa brott…

  MEN

  Tack vare att gruppen invandrare är mindre än Svenskar så ligger det till så här:

  Ca. 1%!!! Av invandrare begår brott…. 1%.

  Alltså ca. 1000 personer i Sverige. Givetvis ska de utvisas om de inte sköter sig, det är helt rätt.

  Men de andra då?

  SD tycker att man ska straffa de 99% som INTE någonsin begår brott…

  Det är en SJUK politik.

 • Juha

  ”jag träffar dagligen svenskar som inte lyckats få jobb, jag är en av dem”

  Aaaahh, missnöjes rösten i valet som skyller allt på invandrarna. Så klassiskt. Vem ska ta hand om dig när du blir gammal? Det finns inte tillräckligt många ”renrasiga” svenskar som kan ta hand om vår åldrande befolkning iaf.

 • Kerstin

  @Juha:

  Du har helt fel, med svenskar innefattar jag också invandrare, jag vet hur det känns att vara utanför arbetsmarknaden och kan därigenom även förstå de invandrare som också är det, vi måste kunna ta hand om dem vi tar emot.

 • Juha

  Det är inte invandrarna eller islam som är det största hotet i detta land utan ateismen och sekulariseringen.

  Detta är en predikan av John Piper om ”The gospel and racial harmony” som är tänkvärd för alla:

  http://erevna.nu/?p=2197

 • Kerstin

  @Michael Häggqvist:

  men hur räknar du@Michael Häggqvist:

  Phu orkar inte svara på allt,
  ”Varför ljuger du? Jag länkade till en artikel som visade att i västernorrland så lever en oproportionerligt stor del Svenskar på bidrag…

  Det är o.k enligt dig, men det är INTE o.k enligt dig om de är invandrare? Varför?”

  Du missförstår eller så uttrycker jag mig klantigt, jag menar att vi inte ska ta in fler invandrare än vi klarar av att försörja, de som redan bor här och är svenskar, invandrare som infödda ska gå före och garanteras trygghet först, man kan inte ta in fler människor om man inte kan garantera trygghet för de som redan bor här.

  Ja du länkade och inflikade sedan en mening med ironi, jag känner inför denna ironi som mycket olustig.

 • Michael Häggqvist

  ”Det är inte invandrarna eller islam som är det största hotet i detta land utan ateismen och sekulariseringen.”

  Juha: jag håller med till 100%!

 • Michael Häggqvist

  Egentligen är ju SD ett socialistiskt parti om ej uttalat sådant…

  ”Staten ska ta hand om… ”
  ”Vi ska ta hand om dem som finns här…”
  ”Vi ska ge bättre förhållanden för…”

  Allt tycks handla om att pappa staten ska ordna allting….

  De lovar pengar hit och dit. I praktisk politik ligger de väldigt nära Sahlin och co. Bidrag överallt. Till Svenskar naturligtvis.

  Var finns talet och värderingar om INDIVIDENS styrka att skapa sin egen framtid?

  Individens Gudagivna RÄTT att söka frihet, lycka osv (för att parafrasera den Amerikanska konstitutionen) finns det få som talar om….

  Rättighter men ochså skyldigheter. Man kan inte leva på andra människors arbete livet ut. Man måste ges förutsättningar att bli sin egen lyckas smed.

  Men SD är som de flesta andra partier… de vill fånga människor i bidrag.

  Jag tycker faktiskt SD är ett misslyckande…

  De lyfter ju bara fram gamla socialistiska ideal som folkhemmet te x, som var en mardröm frö många. Makarna Myrdahl talade te x om att skapa det ”rasrena Svenska folket”.

 • Kerstin

  @Michael Häggqvist:

  ”USA är uppbyggd på och av invandrare…. Så varför denna rädsla?”

  Intressant är ju hur USA ser på lilla Sverige i den frågan.

  http://www.youtube.com/watch?v=HaPz7p-1-bk&feature=youtu.be

 • Kerstin

  På facebook länkade jag en artikel från tidningen Dagen om två kristna Pakistaner som blev skjutna utanför en domstol för att de hädat muhammed, i kommentaren skrev jag:
  ”Vad är det för märkvärdigt med den där profeten muhammed egentligen, han var ju en våldsman och pedofil, gifte sig med en sex årig liten flicka, men för muslimer var han den perfekte människan som man ska se upp till och efterlikna, och den som gör en rondellhund av den den där pedofilen förtjänar att dödas, hur kan människor bli så galna ???”

  Min man ville att jag skulle ta bort kommentaren, det kan vara farligt att visa vad man tycker sade han, för att lugna honom så tar jag bort den, men det känns väldigt fel.

 • Michael Häggqvist

  Kerstin jag frågar igen: är alla invandrare muslimer?

  Är alla muslimer troende?

  Ska alla invandrare som INTE är muslimer lida för de som är det?

 • Kerstin

  @Michael Häggqvist:

  Nej alla invandrare är inte muslimer, visste du inte det eftersom du ställde frågan ?
  Nej alla muslimer är inte troende, liksom många ”kristna” inte är det, men även om man inte är pånyttfödd kristen bär ändå många med sig kristna värderingar som sitter omedvetet i ryggraden, detsamma med muslimer så är det inte konstigt att de bär med sig muslimska värderingar trots att de inte är troende.

  ”Ska alla invandrare som INTE är muslimer lida för de som är det?”
  På vilket sätt menar du att de måste lida och vem har sagt att de ska lida ?

 • @Juha: eller kanske ännu tydligare: apatin och sekulariseringen (inkl. politiseringen) av Guds folk i Sverige. Djävulen är nog ganska nöjd när vi diskuterar politik och att neka människor vår hjälp; liksom att istället för att välkomna och visa muslimer till Jesus söka stänga landets gränser och försöka upprätta en kulturkristendom.

 • Juha

  @Gustaf
  Helt rätt ang apatin inom kristenheten och att den kristendom SD står för är ”kulturkristendom”, inte en levande tro av pånyttfödda kristna.

 • @Michael Häggqvist: För det första så har jag redan informerat folk i Indien om mitt ställningstagande angående Islam, vilket de fullständigt håller med om eftersom de ser samma sak hända där, som i Malmö. För det andra så har jag aldrig påstått att Jesus inte vill att vi ska ta hand om invandrare. Men en förutsättning att kunna ta hand om invandrare är att vi har resurser till det.Om du tror att alla som kommer hit är i behov av det tror du fel, eller varför återvänder i så fall många hem på semester till sina hemländer när de fått uppehållstillstånd. Jag tycker det låter skumt.
  Jag blir så trött av att försöka förklara och ändå lyssnar ni inte på vad jag försökt säga angående SD.

  Många av er i denna blogg misstror och missförstår medvetet vad jag och Kerstin försöker säga här. Frågan är hur ni kollat upp fakta. Jag har ägnat åtskilliga timmar att kontrollera SD och i deras partiprogram eller på deras videoklipp har jag aldrig hört rasistiska eller nazistiska åsikter. Varför
  då jo för att SD idag inte är ett rasistiskt parti, det var för tjugo år sen vilket partiets företrädare nu gjort upp med för länge sedan.

 • Kerstin:

  ”Jag själv har vare sig hört SD hålla ett anförande om vem Jesus är, inte heller från någon annan av de övriga partierna. Däremot har jag hört SD tala om vad de har emot islam.”

  HaFo:

  Frågor till Dig Kerstin:

  1, Så det är alltså inte för att Du är kristen och att Islam är en vilsen troslära, som Du Kerstin tar avstånd från Islam!?

  2. Varför är Du då ute på en kristen blogg och propagerar för SD, om det inte skulle vara på grund av Din kristna tro, som Du ”hejar på dem”. Du behöver inte återge varför SD är emot Islam.

  OBS!

  3. Men delge gärna, varför Du själv, som kristen menar att Islam är en falsk tro och leder människor vilse inför evigheten!?

  4. Vill Du förklara varför SD, som tydligen inte enligt Dig, är intresserade av vem Jesus ÄR och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset, ändå är ”och fiskar i de kristna vattnen”!??

  5. Och varför fiskar Du själv i ”dessa vatten”, för att försöka förmå kristna människor till att rösta på SD:s politik? Är det av omsorg om människor eviga väl?
  ———————–

  Tack för övrigt för Dina svar på mina tidigare frågor Kerstin, som visar på att Du aldrig (men Juha gjorde), insåg hur mina frågor var ställda med ironi, för att visa på hur vilset ute SD är, med att mena, att man inte ska blanda kulturer och människors gener, utan ”bevara Sverige renrasigt svenskt” (det är verklig rasism och visar på dels en okunnighet och inskränkthet som man knappt kan tro är möjlig!)

  Du visar med Dina svar Kerstin, att Du ställer Dig bakom denna rasism och främlingsfientlighet som SD står för.

  Du visar att Du står för samma fientlighet till blandkultur och blandning av estnesitet, som SD företräder. Och Du menar Dig då vara kristen!

  Kan bara säga huga! Vad är det då för liv som Du säger Dig värna? De ”renrasiska svenskarnas liv”?

  På vilket sätt värnar Du då, alla andras liv på denna jord, som Du tydligen inte vill ge plats för i vårt land, utan vill skicka ut härifrån?

  Eftersom de enligt Dina fördomar, är de som står för brottsligheten och våldtäckterna i vårt land, står för hat och våld, kort sagt står för alla de problem, som vi har i vårt land, enligt Dig.

  Är det ngn som känner igen tongångarna, inför andra världskrigets främlingsfientlighet? Minnet är tydligen kort. Och även då hängde ”skaror av kristna på” i den främlingsfientlighet som drog fram över Europa. Har de kristna inte lärt någonting från spåren av vad som då hände?

  Ditt uttalande Kerstin, kring Judarna och Israels nation, är så flummig, så det varken säger bu eller bä, kring var Du står kring det Judiska folket och Guds plan med detta folk och Israel som nation.

  Lika flummigt visar Du på, att uppfattningen råder i SD kring Judarna och Israels nation! Varför ska då SD överhuvudtaget ta upp detta på sin agenda?.

  Jo precis av samma orsak, som de med uttryck om att vara emot abort och värna livet, ”röstfiskar i de kristna vattnen”, så ”röstfiskar de här i de kristna vattnen”, med att försöka framstå, som att de är för Judarna och Israel som nation.

  Detta är allt så genomskinligt falskt, så jag hoppas att de flesta kristna ser igenom falsariet, som här utspelar sig från SD:s sida och dess företrädare här som Kerstin och Jörgen!

  HaFo

 • Michael Häggqvist

  ”Varför
  då jo för att SD idag inte är ett rasistiskt parti, det var för tjugo år sen vilket partiets företrädare nu gjort upp med för länge sedan.”

  Med samma logik kan man alltså rösta på V, de var ju kommunister en gång….

  Du har fel… MÅNGA som jag träffat i SD uttrycker rassistiska åsikter….

  Jag har blivit kallad ”rasförädare” då jag har en hustru som inte är blod och blåögd…. dvs inte infödd Svensk…..

  Jag var nazist innan jag blev frälst och ser flera av mina ”kamrater” i Bss som har höga positioner inom SD, jag litar inte på att de lagt undan sina åsikter….. såvida inte de blivit frälsta såklart.

  De mest hårdföra gick såklart till Nationaldemokraterna men en hel del finns kvar….

  Säger inte det allt föresten att Sverigedemokraterna födde Nationaldemokraterna……

  Milton: du är lite blåögd faktiskt. Hur kan du bli så lurad? Att du dessutom drar in Den Helige Ande i det hela gör mig bekymrad….

  Men det är mellan Gud och dig.

  ”Men en förutsättning att kunna ta hand om invandrare är att vi har resurser till det.”

  Varför det? Är du socialist? MÅSTE staten ta hand om dem? Varför inte kyrkorna? varför inte låta dem ta hand om sig själva?

  Detta bekräftar min teori om att SD är ett socialistiskt parti….. Bidrag, bidrag, bidrag.

  Varför inte tala om individens frihet, rättighet och ansvar?

  Gör ni det så täcker ni in invandringen också.

  Självklart ska invandrare försörja sig själva, vi ska INTE ta hand om dem, undantaget ev. flyktingar.

  Låt dem komma ut och jobba från dag 1. Det lyckades i USA så varför skulle det inte kunna lyckas i Sverige?

  Kerstin skrev:

  ”På vilket sätt menar du att de måste lida och vem har sagt att de ska lida ?”

  De får ju lida för att ni vill straffa de som är muslimer…. Varför ska invandrare som inte är muslimer straffas för att de som är det har konstiga åsikter?

  Många ickemuslimska invandrare är djupt troende kristna…. vill ni stoppa dem också?

 • Michael Häggqvist

  ”Djävulen är nog ganska nöjd när vi diskuterar politik och att neka människor vår hjälp; liksom att istället för att välkomna och visa muslimer till Jesus söka stänga landets gränser och försöka upprätta en kulturkristendom.”

  Så sant… Det konstiga är att en missionär går i spetsen för det här…. Mycket konstigt.

 • Kerstin

  @Harry Forsgren:

  Först säger du:

  ”Du behöver inte återge varför SD är emot Islam.”

  Sen undrar du:

  ”Varför ska då SD överhuvudtaget ta upp detta på sin agenda?”

  Då är det väldigt svårt att kommunicera med varandra när man vill veta men ändå inte.
  Härmed avslutar jag de energislukande debatten med dig.

 • @Michael Häggqvist: @Michael Häggqvist: @Michael Häggqvist: Försvarar absolut inte SD:s historia och enskilda medlemmars agerande, vet bara att jag ägnat dagar åt att granska vad SD står idag och hittar inga rasistiska eller nazistiska uttalanden hos partiledningen eller i deras partiprogram. Skulle vi granska andra partiers historia skulle vi säkert också där hitta mindre trevliga saker. Det jag vill slå fast är att Herren använder vem och vilka han vill. Jag vet bara vad han talat till mig om när det gäller detta. Finns det felaktigheter inom partiet kommer säkert Herren ta hand om det med, om flera hängivna kristna påverkar. Själv kommer jag kandidera för SD till Eksjö kommun och jag är varken rasistisk eller nazistisk.

  Nationaldemokrater idag vill faktiskt inte ha med SD att göra eftersom de står på Israels sida och ändå förespråkar viss invandring.

 • Kerstin säger till mig:

  ”Först säger du:

  ’Du behöver inte återge varför SD är emot Islam.’

  Sen undrar du:

  ’Varför ska då SD överhuvudtaget ta upp detta på sin agenda?’

  Då är det väldigt svårt att kommunicera med varandra när man vill veta men ändå inte”

  ————

  HaFo:

  Du blandar ihop 2 olika saker här Kerstin. Det framgick ju av vad Du skrivit, att det inte var av ”kristen trosaspekt”, som SD var emot Islam, utan av andra mer eller mindre diffusa orsaker, som aldrig framgick.

  Därför var den frågan då mer intressant, varför Du som är kristen var emot Islam, om det var för att Islam är en vilsen troslära – eller!? Därtill fick vi inga svar.
  ——–

  Den andra frågan som däremot blev intressant, var att veta varför SD, som uppenbarligen inte heller gör det av några ” Bibliska eller kristna synpunkter kring att Gud har en speciell kallelse och plan för det Judiska folket och israel som nation”, ändå på sin agenda försvarar det Judiska folket och Israels nation.

  Det kunde vara intressant, att veta vilka motiv och vilken taktik, som då ligger bakom ett sådant agerande?

  Är det verkligen av omsorg om det Judiska folket och Israels nation, som man nu gripits av i sina hjärtan och sinnen? Knappast är min spontana reaktion! Vad är då drivkraften?
  ———

  Ditt uttalande Kerstin personligen, kring Judarna och Israels nation, är så flummig, så det varken säger bu eller bä, kring var Du själv egentligen står kring det Judiska folket och Guds plan med detta folk och Israel som nation.

  Då blir frågan faktiskt intressant, varför SD, där tydligen samma flummighett råder kring Judarna och Israels nation, varför de då tar upp detta på sin agenda!

  Jag vill mena fram tills att motsatsen bevisats, att här sker ett narrspel inför kristenheten för ”röstfiske” av precis samma orsak, som de med uttryck om att vara emot abort och värna livet, ”röstfiskar i de kristna vattnen”, så ”röstfiskar de här i de kristna vattnen”, med att försöka framstå, som att de är för Judarna och Israel som nation.
  —————

  Det var ytterligare 2 frågor som vi aldrig fick svar på ifrån Kerstin:

  1. Vill Du förklara varför SD, som tydligen inte enligt Dig, är intresserade av vem Jesus ÄR och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset, ändå är ”och fiskar i de kristna vattnen”!??

  2. Och varför fiskar Du själv i ”dessa vatten”, för att försöka förmå kristna människor till att rösta på SD:s politik? Är det av omsorg om människors eviga väl?
  ————–

  Tack för meningsutbytet Kerstin, som visar på att Du likt SD, menar att man inte ska blanda kulturer och människors gener, utan ”bevara Sverige renrasigt svenskt” (det är verklig rasism och visar på dels en okunnighet och inskränkthet som man knappt kan tro är möjlig!)

  Du visar med Dina svar Kerstin, att Du ställer Dig bakom denna rasism och främlingsfientlighet som SD står för.

  Du visar att Du står för samma fientlighet till blandkultur och blandning av etnecitet, som SD företräder. Och Du menar Dig då vara kristen!

  Vad är det då för liv som Du säger Dig värna? De ”renrasiska svenskarnas liv”?

  På vilket sätt värnar Du då, alla andras liv på denna jord, som Du tydligen inte vill ge plats för i vårt land, utan vill skicka ut härifrån?

  Eftersom de enligt Dina fördomar, är de som står för brottsligheten och våldtäckterna i vårt land, står för hat och våld, kort sagt står för alla de problem, som vi har i vårt land, enligt Dig.

  Är det ngn som känner igen tongångarna, inför andra världskrigets främlingsfientlighet? Minnet är tydligen kort. Och även då hängde ”skaror av kristna på” i den främlingsfientlighet som drog fram över Europa. Har de kristna inte lärt någonting från spåren av vad som då hände.

  Hoppas att några reagerar på vad Kerstin och Jörgen förmedlat och inte även denna gång som kristna, låter sig bedras med till ett liknande bejakande, som tidigare förberedde föregångaren till den falske världsfrälsaren, men som nu kommer att bidra till förberedelsen av det slutliga plagiatet av den falske världsfrälsaren.

  HaFo

 • Kerstin

  Ja, det var slut debatterat med dig från min sida, men måste bara inflika en stark känsla jag får om dig Harry,
  jag är frälst men har ännu mycket att lära om Guds ord , så mycket mer att upptäcka på min fortsatta vandring med Jesus , varje dag varje minut öppnas nya horisonter och jag lär mig hela tiden något nytt, av alla som skriver här inne är jag den som har minst kunskap i teologiska spörsmål, du Harry kan så mycket mer än jag, som så många andra som skriver här inne, jag läser era teologiska vinklingar och försöker förstå, det gör jag en liten bit i taget, och jag blir glad över allt nytt ljus jag får.

  Men Harry även om jag inte kan så mycket så kan jag känna när något inte känns bra, när jag läser dig känns det som något mycket viktigt saknas mellan dina rader, det som fattas får mitt hjärta att känna sorg, något hårt och dömande över dina ord, även en aning högmod, det är så jag upplever de ord som kommer från dig, och jag vet att man kan ha all kunskap i världen men sakna kärlek, hoppas att jag har fel.

 • Jag vill tro att Du har fel Kerstin. De som känner mig personligen skulle nog knappast hålla med Dig i Ditt omdöme om mig:

  ”sorg, något hårt och dömande och högmod” och att jag skulle sakna kärlek och omsorg om människor, enligt Dig.

  Men jag ska inte gå i svaromål kring det. Det får andra bedöma om Du har sant och vad Du skriver är en hälsning från Gud till mig. Jag har inget att försvara.

  Jag är så djupt ner i skoskaften, som det går att bli och har sannerligen inte ngt att berömma mig av.

  Därför är det också för mig, så viktigt med Guds nåd och förlåtelse, som ligger i Kristi person (Gud själv kommen i kroppslig gestalt) och offret av Kristi persons (fullt ut Gud och fullt ut människa samtidigt försonade/ förenade tillsammans) kropp och blod på korset. Bara i denna sanning finns vår räddning inför evigheten!

  Som jag uppfattar mig själv, kring vad jag skrivit under detta ämne, så är det av verklig omsorg, inte bara om Dig som kristen människa, utan alla kristna som dras mot bedrägeriet i SD.

  Det är min övertygelse att de ”röstfiskar i kristna vatten”, med en helt annan agenda i praktisk politik, än vad de framför i sitt partiprogram och jag gråter över människor, som skulle låta sig manipuleras av detta falsariska beteende, för att få politisk makt och utrymme.

  Jag önskar Dig Kerstin av hela mitt hjärta , med tårar i ögonen, att Du som tydligen, nyligen lärt känna Jesus, att Du ska få hela Ditt sinne och hjärta uppfyllt i Andens ljus över Ordet, vem Jesus ÄR och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset för just Dig Kerstin!

  Du är värdefull viktig och dyrbar! Alltför dyrbar för att låta Dig fångas av vad SD förmedlar och i Din tur förleda andra att fångas av detta bedrägeri!

  Verkligen av omsorg skriver jag detta!!! Önskar att Du kunde känna den omsorg som under tårar bränner i mitt hjärta, när jag skriver detta. Låt dig inte fångas av SD, utan bli helt igenom gripen av Jesu Kristi person, Din Frälsare och Herre!

  HaFo

 • Juha

  Någon skrev någonstans att det var praktikst taget klart att SD skulle komma in i riksdagen och troligen få 6-7% av rösterna. Jag kan glatt konstatera att ingenting är klart alls gällande SD och 4%-spärren, snarare högst osäkert:

  http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.416134-alliansen-leder-i-ny-matning

 • Juha

  Intressant vittnesbörd inifrån partiet(SD) från Staffan Gising på sin blogg, som nu väljer att lämna partiet bl a för att deras retorik är lik Nazitysklands:

  ”Därför är jag INTE Sverigedemokrat längre !
  När jag valde att kandiderar för Sverigedemokraterna,var det bl a invandringspolitiken som vi skulle sikta i oss på. Vi skulle inte kritsera invandrarna eller flyktingarna utan det var endast politiken vi skulle sikta in oss på. Jag som själv bott och arbetat i de områden där bilar brinner nästan dagligen i Göteborg,så ansåg jag att det var en riktig politik. Sverigedemokraterna utger sig för att vara ett seriöst parti, som riktar in sig till alla människor. Man har försökt slipat bort allt som kallas ”extremism, och rasism”. Men allt efter tiden gått, har SD visat sig från den rätta sidan. Kulturen i partiet är skrämmande, och man verkar tro att politk är en inkomstkälla, och ett sätt att försörja sig. För den enda politik de verkar ha är att allt ont som sker i världen är muslimernas och islams fel. Man använder sig av samma retorik som Nazityskland gjorde mot Judarna. Men i detta parti är det personer med Judiskhärkomst som står för agendan vår utrikespolitik består av 50% hat mot islam i världen och 50% för stöd för Israel . Man inbillar sig att islam kommer ta över världen inom kort. Man bjuder in högerextremister som talare i Almedalen som ska hetsa ännu mer mot muslimer och islam. Samma retorik som användes i Tyskland, används nu mot allt som har med islam och muslimer att göra.

  Jag som har en religionsutbildning från Göteborgs universitet, reagerade och talade om att detta var fel retorik att använda. Då går larmet inom partiet och en person med 10år i partiet skriver förljande ”Ps. ”parti vän” blir man när man har förtjänat det och visat en lojalitet mot sina kollegor. Ds. ” Det är endast Ja-sägare som är välkomna. För målet är inställt på rikskdagen och alla de sköna inkomsterna det kan innebära. Känslan är att man inte bryr sig hur, bara man kommer in i riksdagen.

  När jag på senast distriktsmötet försökte förklara att det faktiskt är Kristendomen som växer snabbast i Världen, så skulle jag naturligtvis vara tyst om det. Deras vinnande strategi var att endast klaga på muslimer, man generaliserar och gör ingen skillnad alls på människor. utan man ser varenda muslim som en potentiell ”Usama bin laden” . Invandrare kan vi ta in, men fan inga muslimer. dels för att det

  Jag kan inte med hedern i behåll jobba för ett parti som så flagrant gått ifrån sin egen politik. Som med rena rasistiska uttalanden, där man siktar in allt sin avsky mot en speciell grupp. Personer som verkar se politik endast som en inkomstkälla där man ska tjäna pengar. Hur ska jag kunna företräda ett parti som jag aldrig hade velat rösta på själv? 40% av allt partistöd som betals via kommunerna ska gå oavkortat till riks, jag undrar varför vi aldrig ser en redogörelse hur dessa pengar används ? . Jag gick med i partiet med föreställningen att i SD var det tillåtet att älska sin egen kultur, samtidigt som man faktiskt uppskattade andra.

  SD skapar motsättningar med sin retorik, vart vänder sig te x muslimer som faktiskt flytt religiöstförtryck, när partier som SD uttrycker ett såndant förakt för dessa människor. Naturligtvis vänder de sig andra inom islam !

  Om man i partiet skulle kritisera te x Israel, eller påpeka att Ortodoxa judar och muslimer har liknande syn på te x kvinnan, då anklagas man direkt för att vara ”Antisemit”

  Det sorgligaste är att det finns fantastiska personer inom partiet, som inte alls har vare sig rasistiska eller extrema åsikter. Men dessa har inte en chans att göra sig hörda. Eftersom partiet gör allt för att lägga ”locket på” för att inte riskera att missa riksdagsplatsen, där sköna kronor väntar. Som senaste mailet jag fick ” Nu är det bara röst MAXIMERING som gäller!”

  Jag väljer att idag lämna min kandidatur för sverigedemorkaterna eftersom det visat sig vara ett parti för rasister och avdankade politiker som ser sin chans att via SD komma in i riksdagen, eftersom de inte platsar inom sina gamla partier.

  Tillsammans med några andra sympatisörer bildar vi idag ett nytt nätverk med inriktningen på allas lika värde och lika ansvar.För mig är religion och åsiktsfrihet en självklarhet. Men jag ser problem när religionen påverkar samhället och vardagslivet i för stor utsträckning. Men då är det politiken inte utövarna som måste förändras. Det är samhället som ska bestämma spelreglerna och inte tillåta någon form av förtryck.

  Vår idé är att alla människor i Sverige ska ha lika rättigheter och
  lika ansvar, och att sann politik utgår från framtiden, hur vi med
  dagens politik bygger ett Sverige där både våra barn idag, och våra
  barnbarn, när de blir vuxna, kan utveckla sig maximalt!

  Staffan Gising
  SverigedemokraternaVal:
  Landstingsval Skaraborgs/Västra Götalands östra, plats 5
  Kommunval Mariestad, plats 1 Källa:
  Valmyndigheten Ålder: 47 år Ort: Väring ”

 • Juha

  Sverigedemokrat får lämna sina uppdrag efter att ha uttryckt sig nedsättande om afrikaner på sin blogg.

  http://www.gp.se/nyheter/valet2010/1.438506-sd-politiker-gar-efter-blogginlagg

  Är det fortfarande någon som undrar över SD-politikernas människosyn? Det kryper fram liknande saker med jämna mellanrum.

 • @Juha: Om du läser fortsättningen på historien ser du idag att SD tagit avstånd från honom och hans människosyn. Tyvärr finns denna typ av rötägg i alla sammanhang. Gräv hos sossarna eller moderaterna så får du se.
  http://www.dn.se/nyheter/valet2010/sds-wahlberg-avgar-efter-kritik-1.1164338

 • Rösta på SD den 19:e September.
  Det enda parti som står upp för kristna frågor.

  *Abortfrågan- Sänkt abortgräns
  *Israelfrågan – Israel har full rätt till sitt land
  *Bevarande av den kristna tron
  *Stopp för Islamisering, sharialagar, förföljelse av judar i Sverige, hedersrelaterade brott,

  Till er alla som bara belyser invandringsfrågan!

 • Juha

  Herr Milton, ni har visst (föga förvånande) fler lik i garderoben hos SD med nazistkopplingar. Ganska många faktiskt – 45 kandidater i år för att vara mer precis, och det är fler än någon enstaka det. Förintelseförnekare också, det är visst mumma det för er ”riktiga svenskar”.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7766027.ab

 • Kerstin

  Tänk om KD ville rena sitt parti och kasta ut människofientliga medlemmar som abortliberaler 🙂

 • Juha

  En röst på SD blir i många kommuner ett bidrag till ökat kaos då stolarna i fullmäktige kommer lämnas tomma eller paniktillsättas med okunniga ”vem som helstare”.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7772256.ab

 • Juha

  Inte kan man räkna i SD heller utan röjer fram förslag på en statsbudget som är helt orimlig och grundar sig på fantasier.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7786849.ab

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?