Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Schyman bränner pengar, Ekman bränner förtroendekapital

Benny Hinn – ulv i armanikostym eller sann herde?

Har nu ponerat lite över Livets Ords inbjudan av Cirkus Hinn och kommit fram till att det antagligen inte är något annat än ett PR-Jippo. Ekman känner mycket väl till alla tveksamheter kring Hinn och visste att det skulle bli kalabalik när Hinn bjöds in. Kanske är det en liten del av Ekmans trotsiga sida som de flesta trodde var begravd i samband den nya och förbättrade(?) versionen av Ekman. Brukar kalla denna version Ekman 2.0    (Notera att nya versionen INTE är kompatibel med Operativsystemet Guds Ord, eternal edition)  

Det är ett pokerspel att bjuda in Hinn. Men när Ulf Ekman själv blivit mer och mer ointressant att lyssna till för varje år som går, behöver han kanske lite draghjälp för att åter igen tvinga till sig strålkastarljuset. Livets Ord behöver helt enkelt lite draghjälp att fylla sina lokaler. Tydligen till varje pris. 

Jag skäms över att konstatera att jag var en av dem som gick i taket när Torsten Åhman för många år sedan gick emot Benny Hinns karismatiska cirkus. Jag skäms över att jag någonsin försvarat Hinn och hans lyxliv. Det är en pinsam del av min egen historia jag helst vill glömma.

Kanske kan den tjäna till något gott? Är det inte ett exempel på hur lätt det är att låta sig duperas av karismatiska ledare. Ledare som lovar mycket och talar stora ord. Ledare som säger sig leverera precis det många av oss längtar efter:

– GUDS NÄRVARO I VÅRA LIV

Längtar vi inte alla efter mer av Yeshua Messias i våra liv? Mer av Honom. Mer av Hans närvaro. Mer av Hans eld. Mer av Hans härlighet. Är det inte av samma skäl skaror av människor flög till Florida för att lyssna till en annan helandepredikant med svårighet att tala sanning?

Låt oss hålla isär fåren och de falska herdarna

Som S-E Sköld brukar säga; Fåren kommer alltid när man skramlar med mathinkarna.  Det kvittar om det finns mat eller ej. Hör de hinkarnas skrammel kommer de springande. Det finns skäl till att Guds Ord kallar oss för får. Fåren är rent krasst lite dumma. Ursäkta om någon blir sårad, men vi är nog lite korkade. Vi har en sådan stark längtan efter Apostlagärningarnas tecken och under att vi låter mytomaner som Benny Hinn gå lösa på fåren.

Förlåt Herre, men faller inte detta under karismatiskt slarv?

Ulf Ekman försvarar obekräftade under som ”karismatiskt slarv”. Hans attityd är skrämmande. Denna ursäkt för Hinns beteende säger något om Ekmans egen karaktär. Karismatiskt slarv? Fattar han inte hur korkat detta låter.

Tror Ekman verkligen sina egna ord? Håller denna ursäkt på domens dag då alla ord och gärningar skall synas? Har Ekman månne ett sådant inflytande att han fått den allsmäktige att skriva in en liten specialklausul för oss karismatiker i Livets bok? Kanske en liten fotnot eller litet tillägg längst bak i boken som ger frikort för alla osanningar som faller under denna benämning?

Bort det, som Paulus skulle sagt.

Vi har som får ett ansvar att kalibrera allt vi hör mot Guds Ord. Men det stora ansvaret ligger på så kallade ledare som släpper in vargar bland fåren. En del av oss får nåden att leda. Andra kan ibland få tjäna som vallhundar i Herrens hage. Förhoppningsvis gäller det även Aletheia.

Over and out

MyTwoCents

Läs även min bloggpost från förra torsdagen:

http://aletheia.se/2010/07/15/benny-hinns-hogra-hand-f-d-bilforsaljare/

Erevna blogg & tankesmedja: Rör inte Herrens smorde

Kolportören: Inga mirakler, bara missriktad förväntan och brustna förhoppningar

antropomorf: Livets Ord saknar förmåga att hantera kritiken / Har Livets Ord ändrat sig?

Barnabasbloggen: Sund och osund karismatik

Andra intressanta bloggar om: , , , , ,

Om Benny Hinn i tidningen Dagen:

=>

Ämne: Ledarskap, Villoläror

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?