Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Benny Hinns kärleksrelation med kvinnlig pastor

:::: Uppdaterat kl 16:30  Ulf Ekman kommenterar Bennys besök på Livets Ord ::::

Enligt amerikanska tidningen National Enquirer har Livets Ords aktuelle evangelist Benny Hinn inlett en kärleksrelation med pastor Paula White vars äktenskap med Randy white slutade i skilsmässa 2006. Äktenskapet med Randy White var Pastor Paulas tredje äktenskap och Benny Hinns skilsmässa med Susanne Hinn är ännu inte färdig.

Benny Hinn och Paula White fastnade på bild hand i hand under ett besök i Rom veckorna innan Europakonferensen.  

Om bilderna är manipulerade för att öka National Enquirers lösnummerförsäljning eller om bilderna talar sanning kommer framtiden att visa. Stämmer dessa bilder kommer både pastor Hinn och White ha en del att förklara.  Det skulle även kunna kasta lite ljus över Benny Hinns nuvarande frus hastiga ansökan om skilsmässa.

Paula White och Benny Hinn vistades enligt Paula White i Rom för att besöka representanter för Vatikanen.

Paula White kallar artikeln i ett personligt bemötande för vilseledande.

Ur Paulas personliga bemötande av artikeln:

”National Enquirer släppte felaktigt en lögnaktig artikel, som falskeligen karakteriserar min vänskap med pastor Benny som något moraliskt och andligt olämpligt. Artikeln fortsätter med att föreslå att vi skulle ha en felaktig intim relation, vilket inte stämmer.

I slutet av maj i år deltog jag i ett program av ”This is your day” som sänds med pastor Hinn. Då jag inte träffat honom på flera år gav inspelningen oss möjligheten att samtala om det som hänt oss båda sista åren. Som en person som också gått igenom en smärtsam och offentlig skilsmässa, kunde jag erbjuda honom mina erfarenheter och andlig uppmuntran. Sedan dess har vi fortsatt att prata och vår vänskap har blivit starkare men har varit moraliskt och andligt rent.

Jag vill offentligt och kraftfullt ta avstånd från påståenden om att senaste resan till Italien för att träffa Vatikanens tjänstemän skulle visat vänskap som på något sätt är olämplig eller moraliskt oren. Vi reste oberoende av varandra till regionen för respektive ministries arbetsuppgifter och under vår vistelse där umgicks tillsammans i sällskap av andra. Vi var aldrig ensamma och var i ständig sällskap med personal och medarbetare.

Jag värdesätter min vänskap med pastor Benny och förblir stödjande med en djup respekt för honom, hans familj och hans tjänst. Min relation till pastor Benny är äkta och ren och bör inte tas ur sitt sammanhang.”

Benny Hinn förnekar affären här: http://www.bennyhinn.org/articles/articledesc.cfm?id=7088 Precis som Paula förnekar han att han agerat omoraliskt men ger ett visst medgivande i slutet av sitt uttalande:

”Paula och jag anser att vi bör undvika att ge intrycket av att vår vänskap är bibliskt oren eller bryter mot Skriften på något sätt. Paula och jag förstår även att ses i sådana sammanhang (hand i hand i Rom, aletheias anm.?) är oklokt, och vi har beslutat att vi inte bör umgås socialt tills dess att min skilsmässa är avklarad och endast om vi känner Herrens ledning att göra det.”

/MyTwoCents

Kolportören: Reaktionerna på Hinn strömmar till…

Erevna: Summering av Hinns besök av Berndt Isaksson

Bengts Blogg: Benny Hinn som denna världens megastjärna eller Gudsrikets förkunnare?

Amerikanska bloggvärlden om den påstådda affären:

Benny Hinn Swedish weekend host not too happy

Reports of Benny Hinn and Paula White Affair

Paula White and Benny Hinn statements – we’re just friends

National Enquirer says Benny Hinn caught in affair

Om Benny Hinn i tidningen Dagen:

Andra intressanta bloggar om: , , , , ,

Övriga bloggar om relaterat till Hinn:

 –
 –
 –
 –
 –
=>

Ämne: Ledarskap

Nyckelord: , , , , , ,

 • Det ser ut som att Benny Hinns goda år är över…

  Skulle vara väldigt skönt om hans anhängare nu får upp ögonen så att vi kan gå tillbaka till biblisk kristendom.

 • Leif

  @Andreas Frost: så att vi kan gå tillbaka till biblisk kristendom.

  – säg till när du kommit tillbaka till detta? 🙂
  Då börjar kanske dina goda år nu?

 • wildwest

  Nu är ju förstås inte National Enquirer en tidning känd för stora anspråk på sanning. Det vore tragiskt för kristenheten om detta är sant, ändå erkänner jag lite skadeglädje för de problem alla blinda Hinnanhängare som upphöjer personen Hinn och inte Jesus får om det här stämmer.

 • Pingback: GB: Summering av Hinns besök av Berndt Isaksson « Erevna – Blogg & Tankesmedja()

 • Pingback: Benny Hinns kärleksrelation med kvinnlig pastor « Vakna Sverige()

 • Pingback: Förmågan till självbedrägeri | Bluefree´s blogg()

 • Tordan

  Om bilden inte är manipulerad (har svårt att tro det) så är detta tillräckliga bevis att vända sig bort från Benny Hinn som predikant.

  Han är ännu inte skild. Paula ursäktar sig på sin hemsida att de BARA är vänner.

  Men det går naturligtvis inte ihop med att Benny och hon håller fingrarna ihopvirade tillsammans.

  Sedan skulle jag aldrig acceptera att promenera tillsammans med min fru i kort-korta byxor.

 • Eva

  Nu börjar det likna Aftonbladet här….

 • Lars W

  Paula White är ännu en av de falska lärare undertecknad ännu inte nämnt. Hon har funnits med på ”forgotten words” ”svarta lista ” länge:

  http://www.forgottenword.org/false.html

 • Detta är parodi på kristendom och inget annat än förfall. Det moraliska förfallet inom det amerikanska evangelistidka rörelserna är påtaglig. Det allmänna förfallet i samhället tycks ha smittat även kyrkorna. Det är bara att beklaga. Det säger vilka tider vi lever i. Och det är bara början.

 • Penumbra: kasta inte sten i glashus. Glöm inte att Benny o Paula fångades på bild i Rom dit de båda var inbjudna av Vatikanen.
  Moraliskt förfall i amerikanska kyrkor? Ja Skökan har många där i sitt grepp. Men det moraliska förfallet i Vatikanen begränsar sig inte till utomäktenskapliga förbindelser vuxna emellan.

 • Eva

  Jaha nu hamnade man i stickprovskontrollen oxå.

 • Thank you for the link.

 • En bild är i dag inget dokument. Jag undrar verkligen hur Gud ser på detta drev. är det något som förhärligar Jesus. Jag tycker Bennys predikningar var mycket bra. En sak förvånar mig bara: att det inte gick att köpa eller beställa inspelningen från hans predikan från lördagskvällen, var det månne för att han petade på felaktigheter i den katolska läran som den utan förklaring blev struken i bandlistan.
  Benny Hinn är verkligen inget problem mot de som vi har i de svenska samfunden. läser man sveriges kristna råds Charta Oecumenia, så kan man inte vara med i ett samfund längre. Men dessa våra ”anliga” ledare får ostört famla i mörkret så att vanliga medlemmar inte har en aning om vad de sysslar med. Svenska kyrkans biskop lever i ett förhollande med en annan kvinna som är präst. De har uttalat en önskan om att vara en förbild. De undkommer också kritik och kan ostört upphöja sig över Guds ord. Detta bara för att nämna några exempel.

 • Ärlig pingstvän

  @Håkan Nilsson: Hur kan du upphöja Benny Hinn som någon som fjärmar sig från Rom. Det var ju i Rom han var och träffade Vatikanfolk när någon tog ett kort för mycket.

  Sedan undrar jag vilken av sveriges 13 biskopar som du tänker på. De flesta lever nog ihop med en kvinna hoppas jag.

 • @Ärlig pingstvän: Jag har inte upphöjt Benny Hinn, men han upphöjer Jesus. Skrev bara att jag tyckte hans predikan var bra. Jag har heller inte skrivit att han fjärmar sig från Rom utan bara att han påtalade felaktigheter i deras lära. Det är ju ett kännt faktum att en bild i dag inte är ett dokument, därför kan man inte sätta igång ett rykte av en bild som tagits. Inte ens om den tagits i Rom. De flesta biskoparna lever ihop med en kvinna hoppas du. Ja- det gör i alla fall Eva Brunne. Jag rekomenderar dig också att läsa Charta Oecumenia

 • @Håkan Nilsson:

  Det var ju ren gnostisk predikan, och du tyckte det var mycket bra?…Jag blir förvånad Håkan- du brukar vara mycket sund…men här var inte din urskiljningsförmåga speciell bra….Jag gissar på att man inte kan få tag i lördagens predikningar då det inte var en kristen predikan- utan Benny lärde att Jesus var skapat, han gav en kättersk bild på treenigheten, han gav en gnostisk syn på människan (och andlighet överlag)- för att nämna några saker….Tycker det är bra av Livets Ord att inte skapa större spridning på en så extrem kättersk predikan- det visar en ödmjukhet inför Guds Ord- och en önskan att ta ansvar för vad som sprids genom deras kanaler (något jag personligt inte hade väntat mig från LO, men de har förvånat mig positivt- även Ulf Ekman med sin tydlighet nu i dag på sin blogg).

 • @Marcus:

  Jag tror inte att du hittar mycket förfall i själva Vatikanstaten men det finns en hel del ute i världen bland katoliker och katolska präster. Det har vi förstått nu och man kan hoppas att Katolska kyrkan gör rent hus.

  Däremot trodde jag att de värdekonservativa amerikanska kristna hade bättre självdisciplin. Uppenbarligen inte. Det är inte första predikanten som avslöjas. Det verkar vara riktigt illa. Man undrar hur det är i församlingarna om ledarna är sådana.

  En bild är inget bevis, men man får sätta den i sitt sammanhang – pastor Paula har tre äktenskap bakom sig, Hinns fru vill skiljas. Går de hand i hand på det där viset är det ganska klart vad det handlar om.

  Jag tycker att det är dags att öppna ögonen och se hur rötan sprider sig i samhället och smittar även de troende kristna såväl som präster och pastorer. Dags att skärpa till sig, snart liknar världen självaste Sodom och Gomorra.

  P.S. Jag är inte katolik men har tagit RKK till försvar för att angreppen mot den har andra motiv än rent teologiska, och för att dessa angrepp drabbar hela kristenheten. Men när troende kristna försöker prata bort synden, då är jag inte med, oavsett vilken kyrka som de tillhör.

 • Pingback: Mer klirr i kassan med Benny än med Östanbäcks kloster()

 • Lennart Svensson

  Hej Vänner!

  Det är det jag alltid känt i mitt inre.
  Man ska akta sig för italienska ”paparazzis” och ”paparatzingers”!
  Jag är övertygad om att bilden inte är manipulerad. Skulle Benny Hinns kärleksliv öka en skvallertidnings upplagor? Det tror jag nog inte.
  Benny är nog bara en pytteliten kändis för att duga till det. Det vimlar av kändisar man kan smaska sig i ”over there”. För skojs skull, ska jag be min dotter som bor i NY, försöka få tag på den upplagan av National Enquirer. Hon jobbar som ”retuscherare” hos ”Gloss Studios” på Manhattan.
  Hon kan direkt avgöra om den bilden är en ”fake”.

  Jag skrattade lite där, när en karl söker hjälp hos en ”pudding” som säger:
  ”kunde jag erbjuda honom mina erfarenheter och andlig uppmuntran. Sedan dess har vi fortsatt att prata och vår vänskap har blivit starkare”.

  Det måste ju finnas ett flertal karlar som gått igenom skillsmässa Benny kunde pratat med.
  Han kunde snackat med mig bl.a.
  Istället väljer han en liten ”snygging”. Jo, jag tackar jag. Benny har låtit folk falla till höger och vänster och nu verkar stunden inne för hans eget fall. Tragiskt anser en del, men ack så nödvändigt.

  Mvh L.Svensson

 • westman

  Vad är meningen med den här artikeln då? Skapa lite sensation?Håller med om att det här är kvälltidningsjournalistik. Är det omoral att hålla en kvinnlig vän i handen?
  Det liknar kvälls och skvallertidningarnas gissningar om olika kändisars ev. partners, pga nån bild.

 • Tordan

  Personligen skulle jag i.a.f. inte gå och rådfråga en dam med 3 egna skilsmässor bakom sig.

  Att hålla en dam i tassen, implicerar någonting. Det går inte att göra det utan betydelse.

  Frågan är om ’National Inquirer’ fejkat bilden för idag finns ju alla möjligheter. Jag har dock inte sett att någon av dem förnekat själva bilden. Det skulle jag ha gjort i så fall.

 • Urban Johansson

  @westman:

  Som ledare och ” världsevangelist ” har du ett stort ansvar. Dvs. du kan begära mer av en sådan. När du ligger i skilsmässa så kan det vara dumt att gå hand i hand i Rom med sin ”själavårdare”. Han blir inget bra och trovärdigt föredöme. Gåvor får vi fritt och för intet av Gud, men karaktär får vi jobba med. Det jag tyckte var beklagligt igår kvällens möte var att Benny vid ett antal tillfällen sa att han hade Gud som vittne. Det står att ert ja ska vara ja och ert nej……… Han måste känna att folk inte litar på honom efter alla fadäser.

 • BirgittaB

  Ja, varför reageras det inte mer på att högsta hönset på biskopspinnen i Stockholm lever öppet ihop med en kvinna – och hon är inte ensam om att göra det, det finns fler.
  Finns det någon mer än Åke Green som vågat höja rösten utanför de egna leden och som stått upp för ett rent och sant evangelium och för detta fått spott och spe från olika håll.

  Just idag har Pridefestivalen startat med allt vad den för med sig. Bombardera radio och TV med samtal till de olika nyhetsredaktionerna och tala om vad Guds ord säger om homosexualitet. Det är vår skyldighet att i tid och otid stå upp och predika och tala det sanna evangeliet.
  Tiden är knapp och vi skall snart få redovisa för varje ord vi sagt – och inte sagt!

  Det gäller även Benny Hinn och han är bara en bekräftelse på att vi lever i avfallets tid.

 • @Michael G. Helders: Jag var närvarande enbart på söndagskvällens möte och det tycker jag fortfarande var bra. I övrigt har jag tidigare bara sett Benny på några kristna kanaler. Jag ville köpa en inspelning från lördagkvällsmötet för att få ta del av även det, hörde bara på några enstaka meningar på Visjon Norge. Då blev jag och flera med mig väldigt fövånad då det inte fanns att köpa. men nu såg jag att Ulf förklarat sig på sin blogg. Frånsett allt detta tycker jag att det här ”kvällstidningsdrevet” på grund av en okontrolerad bild inte känns bra.

 • Eva

  Få se nu….var det en mil eller två man skulle gå i någons skor innan man dömde?

 • Lars W

  @Eva:

  Ska det rekommenderas i detta fallet? Förkunna falska profetior, bedriva ”kundalini”, besinningslöst samla på sig rikedomar, skilja sig från sin fru, visa sig med en annan falsk ”förkunnerska” – hållande hennes hand – i samband med besök hos en antikrist i Vatikanen.

  Den ”milen” bör ingen gå.

 • Lennart Svensson

  Hej Vänner!

  Jag har precis varit i kontakt med min dotter via mail. Hon jobbar som ”retuscherings-expert” på glosstudio.com. New York.
  Efter att ha kollat ljussättning och vinklar på bilden med Benny och Paula, så kan hon med säkerhet säga att bilden är äkta, alltså inte manipulerad.
  Hon tillade att ”National Enquirer” var den första tidningen som avslöjade ”Tiger Woods-affären”.

  Mvh Lennart Svensson

 • Lars W

  @westman:

  Påminner om en kul sketch där en hustru ”Birgitta Andersson” blir överraskad av sin make med en rörmokare i sängen. Hon gav en lång serie bortförklaringar till varför rörmokaren låg där och förklarade för maken hur omöjligt det var att ha ett förhållande om han hela tiden misstrodde henne. ”Vi måste ju kunna ha förtroende för varann om vi ska ha ett förhållande” säger hustrun. Maken lommar slokörad iväg och lät rörmokaren vara.

  Vad ville jag säga med det; jo vissa kommentarer håller sig med den typen av ursäkter. Vad som helst kan ursäktas då han ju är ”herrens smorde”. På motsvarande sätt försvarade Todd Bentleys ”fans” allt denne gjorde från otrohet till kraftiga slag i magen på hjälpsökande då Todd ju var ”smord”. Det är inte som vi tror. Det ser bara ut så…

 • Eva

  @Lars W: Känns rätt skönt att det inte är jag som ska döma och inte jag som ska svara för vad andra gör heller.
  ”Gå och synda inte mer gäller oss allesamman.”
  Vi kommer aldrig att få den fullkomliga predikanten utan fläck och skrynka förrän Jesus kommer. Folk kommer alltid att vilja höra det som kliar i öronen.
  Fast lovsången och tillbedjan i söndagkvällens möte var underbar! 🙂

 • Lennart Svensson

  @Eva:
  Hej!

  Men Hallelujah Eva!

  Det är väl klart att det måste vara lite ”smaskiga” reportage här. Aletheia är ju Sveriges populäraste kristna blogg.
  Benny Hinn lever som en kung, och vår kung Carl-Gustaf får minsann redovisa sina stålar och sitt liv. Bägge lever de alltså på folks rikedomar och är offentliga personer och har valt att vara så frivilligt. Då är det väl inte mer än rätt att medlemmarna får veta vad deras pengar går till.
  Annars står det ju Benny fritt att klippa sig och skaffa ett hederligt jobb.
  Istället för att klaga på Aletheia, så tycker jag Du ska börja tacka Gud för denna blogg.

  Mvh Lennart Svensson

 • En händelse:

  Tjänstgjorde som evangelist på en plats i Blekinge! När jag en dag tog en promenad mötte jag prästen i Svenska kyrkan på vägen och han hade en cigarett i handen. Jag tänkte: Va, röker han som är präst! Men genast upplevde jag som om Herren sa: ’Men du då!’

  Mvh

 • Lennart Svensson

  @Håkan Nilsson:
  Hej Håkan!

  Du säger:
  ”Jag har inte upphöjt Benny Hinn, men han upphöjer Jesus.”
  Vilken Jesus upphöjer han, menar Du?
  Kan det kanske vara en ”annan Jesus”?
  T.o.m Ulf Ekman säger att Benny H framförde en ”heretisk bild av Jesus” på ett av mötena.
  Ulf Ekman tar också upp, att mycket av Bennys undervisning var ”ren skär villolära”.
  Hade Ulf Ekman haft gåvan att ”skilja mellan andar” så hade han givetvis stegat upp och avbrutit Bennys möte på lördagskvällen i enlighet med Paulus uppmaning i ”Titus.3:10”:

  ”En villolärare skall du visa ifrån dig, sedan du varnat honom en första och en andra gång”.

  Istället fick villoläraren här en liten ”korrigering”
  mellan fyra ögon av en kär vän.
  Märkligt i dagens svenska kristenhet, att man kan vara villolärare på lördagskvällen och helt underbar på söndags morgon. Inte helt villolärare alltså, utan bara pytte-lite bara ibland.
  ”Men lovsången var ju såå underbar” säger en del.

  Vi får ju inte glömma att satan antagligen var den kerub, som ledde lovsången inför Guds tron en gång för länge sedan. Han har nog inte glömt hur man ska dra en och annan vals i glatt sällskap.

  Benny Hinn är en villolärare som sysslar med ”stage-hypnotism”. Jag studerade ett av mötena.
  Där lade jag märke till hur han under en timmes tid, byggde upp rätt stämning. Det var en kvinna i publiken som var lite högljudd och det tyckte inte Benny om. Han krävde då stööörsssta möööjliga tyssstnad. Jag lade också märke till att i alla hans engelska ord som slutar på s, ssssåå drar han ut på ssssen. Det har en hypnotisk effekt är jag öööövertyyygad om. Det som sker vid masshypnosss, är att publiken lämnar över kontrollen till hypnotisören. Det gäller att få publiken att vara ett, sa en profan hypnotisör.
  Sen kan Du kontrollera publiken, sa han.

  På 70-talet bevistade jag möten med en svensk ”helande-evangelisssst” som hette Rolf Karlsson.
  Plötsligt mitt i att han läste ur Bibeln, kunde han få ett kunskapens ord, om att någon till höger blev helad. Där var det inte fråga om något ”uppbyggande” av ”hypnotisk” stämning, för att få den Helige Ande att komma. Gud botade utan något falleri-fallera. Och helandena kunde verifieras. Bl.a så blev Ulf Ekman helad i sina njurar på ett av Rolf Karlsons möten.
  Jag tycker Vi ska be till Gud att Ulf Ekman vaknar upp från sin hypnos. Egentligen är det en underbar broder. Jag har skrattat gott på hans möten men även känt mig spyfärdig över hans villoläro-möten. Må den katolska onda ande-makten vika från Ulf, i Jesus namn, Amen!

  Mvh L.Svensson

 • Läsare

  Tack Lennart S mycket bra skrivet, jag förundras också över hur dom kan falla så pladask för den så kallade perfekta skapade stämmningen, själv ryser jag när man köper BH rakt över trots att han snubblar både i talarstolen men även i det privata livet. Lite härliga smäktande hymner så glömmer man allt.

  HORIBELT

 • I samma ögonblick som jag tryckte på ”publicera-knappen” visste jag att denna post skulle få kritik. Men, faktum är att det som nu nystas upp i USA kring Vatikanen resan har ett nyhetsvärde hur jobbigt det än må vara att läsa.

  Någon som tror att Världen idag kommer att ta upp frågan om Hinns ”vänskap” med pastor White?

  Denna pusselbit är en del av ”cirkus Hinn” och alla pusselbitar tillsammans bör vara en ögonöppnare för oss lättlurade karismatiker att börja tänka själva!

  Hinn omger sig av några av USA’s bästa kristna sångare och musiker. Han har under årens lopp fiskat fram några av kristenhetens mest älskade sånger och spelat in hundratals av dem bl.a. som instrumental-musik med en väldigt ”avkopplande” atmosfär. Har själv ett antal av dessa skivor som jag ofta spelat och njutit av.

  Det går en fin linje mellan smörjelse och smörja. Mer än en predikant har börjat i anden och slutat i köttet.

  SE TILL ATT INGEN BEDRAR ER!

  /D

 • ester

  Benny Hinns uppträdande på Livets Ord förvånar mig inte ett dugg. Betr. hans fientlighet mot barn, så är vi nog många som kommer ihåg hur han behandlade sin son 2003,sist han var där. Han talade om för publiken vad han sagt åt sin son,som då var i tonåren och hade protesterat enl. Benny Hinn att han måste vara med på hela mötet.
  Han skrek och förödmjukade sin egen son på ett sätt som ingen svensk förälder skulle accepterat:
  ” du ska vara med”.

  Samt att han vägrade bedja för ett barn som pappan kom och lade framför Benny Hinn. Han skrek åt vakterna att ta bort barnet. Pappan blev utburen i horisontalläge av Bennys ”gorillor”.
  Har ingen pastor på LO längre någon urskiljningsförmåga?
  Men han kommer ju förstås direkt från påven i Rom!!!
  Nog är det viktigt att inte låta sig bedras, som du Daniel påpekar!

 • Jasmine

  Angående detta inlägg om Benny&Paula hand-i-hand utanför 5* hotel Hassler, Rom den 13/7 2010, så är det helt rätt av Aletheia att publicera detta.

  Det märkliga är att jag hittade detta sent igårkväll när jag surfade runt och höll på att ”ramla av stolen” när jag ser detta LYX-$-par ömt gående tillsammans. Jag kunde knappt sova sedan. Tycker det är mycket osmakligt.

  Men, det konstiga är ATT jag misstänkt/anat att det skulle kunna bli så där. Den som sett mina inlägg, har sett att jag flera ggr skrivit Benny Hinn, Paula White, TD Jakes i samma veva + en massa andra $-personer. De ska t.ex vara på samma konferens 101010.

  Och så ser jag att det är flera som sett detta med Paula&Benny-paret!

  Det är ju som-det-är och Lyx-paret måste inse att de ÄR på ytterst farliga vägar! De bodde i presidentsviten och checkade in under falska namn. De var där med sina Ministries och båda besökte Vatikanen!

  VET Ulf Ekman och hans stab om detta? De ska visst vara close-friends. När ska Ulf göra sin nästa korrigering?

  ……………………………………………………

  Men, vad gäller Ulfs skrivande i senaste bloggen är det INTE fullständigt klargjort. Det finns många oklarheter. Men det återkommer jag till. Men Ulf brukar ju tiga bort saker.

  Nu är han bara så stolt ATT han åtminstone sagt något. Men, vet Ulf Ekman 100% i allt. Det är lite komiskt, att Ulf går emot det som Livets Ord tidigare alltid sa angående ande, själ och kropp.
  Samt Ulfs inspirationskälla Kenneth Copeland och Kennet Hagin m.fl.

  Livets Ord kan icke vara överraskade av att Benny sa samma sak som de själva alltid sagt.

  Och det är rätt roligt, för Ulfs svärfar Sten Nilsson har skrivit om detta i sina böcker. Och EW Kenyon var en stor förebild när Sten skrev t.ex. Blodsförbundet. Sten skrev många ”tros-böcker”.

  Vad gäller detta ATT Ulf Ekman numera tror att Maria var den evigt-förblivande-jungfrun. Så vill jag berätta vad grundtexten säger och då stämmer INTE Ulfs teori. Men Ulf vill väl säga som sin vän Arborelius eller varför säger han som han gör??
  ………………………………….

  Dessutom (som Daniel publicerat ovan) så förnekar båda 2 på sina resp. hemsidor. Komiskt ( nej, tragiskt!) är det. Paula säger att de var där i varsin tjänst – och de besökte katolikVatikanen!! – MEN att de ALDRIG VAR ENSAMMA… hm, hm!

  Har de hört om rödluvan och vargen…

  Inte nog med vad de gör, de ljuger också. För de är ju rädda att $-partnerna ska sluta skicka SÄD$ till deras lyx-liv.

  Jag tittade idag och deras ”dementi” låg kvar då.

  Men nu är det endast Paulas kvar…..”We were never alone and were in the constant company of staff and other associates….” etc … Vem försöker hon övertyga?

  Benny har återigen lagt in sin tiggar-video ”Urgent message Word”. Undrar om det är samma som han spelade in precis före Sverige-resan? Jag har skrivit om detta i tidigare inlägg här på Aletheia.

  DÅ saknade han också 2 milj Dollar! Saknade t.o.m pengar ATT kunna resa till Sverige, så han ringde någon partner, men detta räckte inte. ”IF you love Jesus, would you please pick up the phone and send donation NOW….bla bla bla…..”

  Nu ligger det som ett brev:

  http://www.bennyhinn.org/emailletters/articledesc.cfm?id=7086&referrer=na_eb072410

  TACK Lennart Svensson att du kollat med din dotter i NewYork, då VET vi med 100% att bilden är äkta. Och det trodde jag också, men nu VET vi.

  En kompis som varit på Livets Ord i helgen är svår att övertyga….”jag sväljer inte allt, jag får kolla upp, men jag tror JU inte att du ljuger….etc.. dvs det är jobbigt, att inse ATT det är som det är med t.ex Benny Hinn och alla övriga $-dollarpersoner.

  Och jag själv är också MYCKET besviken. Men, de som missbrukar sina positioner MÅSTE stoppas och de måste inse att de har stort ansvar pga att dessa är LEDARE och vissa innehar tv-stationstid.

  Men, jag blir ännu tryggare i min frälsning och är så tacksam för Guds enkla ABC-budskap. Tack Jesus Kristus.

  Okej, jag stannar här och önskar alla Aletheialäsare allt gott och en särskild hälsning till Daniel. Din blogg är mycket värdefull/bra och du behövs. Gud välsigne Dig.

  Det är lite komiskt att Ekman ofta nämner de ”sociala medierna” att de kommer att få det rörigt framöver (sa han 24-25/7)! Är det Ulf själv som ska ställa till röran….. *skratt*

  /Jasmine

 • S-E Sköld

  En kristen ledare – Ordets tjänare och förvaltare – skall, enligt Bibeln, vara ett föredöme både i lära och liv.

 • Calle

  Otroligt. tack aletheia för att ni tar upp detta.
  Pastor Banny Hinn framstår allt mer som en ulv i fårakläder. I bibeln lär vi oss att summa av Guds Ord är sanning, tänker på hur summan av alla Benny Hinns tilltag ser ut i andlig mening?

 • Nådendahl

  Ännu en gång får vi bevis för hur viktig bloggosfären och i synnerhet Aletheia är, för att ge plats åt det fria ordet, granskning och kritisk analys runt ett skeende.
  Om de som på plats inte kunde ta del av exempelvis Benny Hinns möten, enbart skulle varit hänvisade till till Världen Idags och Dagens rapportering skulle detta långt ifrån gett en heltäckande bild.
  ViD:s rapportering, som överhuvudtaget inte är ägnad att för sina läsare och prenumeranter objektivt återge händelserna runt Hinn, utan endast behaga dess styrelsordförande pastor Ulf Ekman i varje enskild situation, har denna gång varit ännu sämre än förväntat.
  Och det vill inte säga litet.
  Att kalla det de försökt prestera i tidningen för journalistik, är direkt missvisande.
  Dagens rapportering har haft inslag av granskning och ifrågasättande, men andas ändå en alltför stor respekt och undergivenhet inför den store annonsören.
  Förr kunde LO med dess omfattande propagandamaskineri på ett helt annat sätt styra och tillrättalägga informationen och tysta kritiska röster genom att tiga ihjäl, marginalisera och stoppa dem.
  Även om försök fortfarande görs, exempelvis att stoppa möjligheten att i efterhand se Hinns lördagspredikan, blir deras vapen allt trubbigare.
  Men fortfarande är det ett uttryck för samma förakt och ringaktning av LO:s egna medlemmar som tidigare.
  De är i grunden endast värda uppmärksamhet och respekt, när det gäller att lätta på plånböckerna och skapa klirr i den ekmanska familjekassan.

 • Calle

  @westman:

  Hej Westman, du verkar ganska säker på att det inte är sant. Men om man lägger ihop all galenskap som mr Hinn har haft för sig, tror du då inte att detta är möjligt? Antar att framtiden får ge någon part rätt.

 • S-E Sköld

  Vad lär vi oss, som kristna, av Hinns handlingar/gärningar? föredöme med andra ord.

 • Samuel

  Om bilden är sann?? Hur kan du publicera en artikel utan att veta om det är sant? Jag håller med om att det börjar likna kvällsjournalistik på högsta nivå.
  Jag förespråkar absolut inte skilsmässa, framförallt inte bland Herrens tjänare. Jag avskyr ändå mer skaller, och speciellt bland kristna.
  Även om bilden skulle vara sann, så kvarstår ändå enbart spekulationer vad den kan betyda.

 • @Samuel:

  Vare sig Benny Hinn eller Paula White har förnekat att bilden är sann. Samma tidning nystade upp Tiger Wood-affären. Om bilden var ett montage eller skapad i photoshop hade det varit enkelt för båda pastorer att säga så. Nu har de båda istället tvingats ge långa, komplicerade förklaringar för att inte förlora sina givare….

  /D

 • S-E Sköld

  En bild, om den är sann, säger ofta mer än tusen ord. Bl.a. därför finns s.k. övervakningskameror; bilden är svår att slingra sig från.

 • S-E Sköld

  Handen i kakburken, fotograferad tillsammans med tillhörande ansikte. Vad är att göra för den vars ansikte det är frågan om, och som absolut inte vill sammankopplas med den aktuella handen?!

  Förmodligen en rad långa och krångliga och föga trovärdiga förklaringar, som ev bara kristenheten går på? som ju verkar vilja bli bedragen.

 • Gunilla

  @S-E Sköld:

  Att vi med Guds kraft(??) skall/kan slå folk till golvet genom att vifta med en kavaj mot dem??

  Skämt å sido..

 • Linnea

  @S-E Sköld:

  Håller med Dig till 100%

  Kristenheten ”verkar vilja bli bedragen.”

 • Linnea

  @ester:

  Jag har liknande bittra erfarenheter av Benny Hinns agerande i -70 talets Citykyrka i Stockholm då jag som mor blev OFFENTLIGT UTSKÄMD när ett av mina barn var tvungen att besöka en toalett under talarens ”viktiga” förbönstjänst. ”Nöden hade ju ingen lag”…jag var tvungen gå på toaletten med ett barn. En episod som jag som mamma ALDRIG glömmer.

 • “….We caught the couple walking hand-in hand out of the Hotel Hassler, where Pastor Hinn was booked into the preidential suite under a false name, on July 13….”

  ”….Hinn and White spent three nights at the ritzy Rome hotel, where Hinn checked in as David Salomon”

  Läste på bloggen MTC länkat.

  David Salomon.. ? Det måste innebära dubbel smörjelse.

 • Nu var man där igen…

  http://aletheia.se/2010/07/22/schyman-branner-pengar-ekman-branner-fortroendekapital/#comments

  Inte så lite genant. Hoppas ditt företag fortsätter att gå bra, MTC. Om nu mina förhoppningar har sådan verkan menar jag.

 • Pingback: Shared Items – July 27, 2010 « Emanuel()

 • Pingback: Hittat, länkat, kommenterat – Benny Hinn-special | Emanuels randanmärkningar()

 • 1.) Benny Hinn har nu plockat bort sitt bemötande av white affären i Rom. Bemötandet fanns tidigare här: http://www.bennyhinn.org/articles/articledesc.cfm?id=7088 Du kan fortfarande ta fram det via google cache (sök på länken i google) Annars har jag sparat ner det på hårddisken.
  2.) Benny Hinn har ekonomiska svårigheter. Han behöver akut 2 miljoner dollar (14,5 miljoner KR) och ifrågasätter i en video online om han över huvud taget har råd att åka till Sverige: http://www.bennyhinn.org/emailletters/articledesc.cfm?id=7086&referrer=na_eb072410

  /D

 • ester

  @Linnea:
  Kära syster!
  Vi är många som hade våra barn med på möten och blev illa behandlade av församlingsmedlemmar som borde ha varit kärleksfulla och välkomnat dem. I stället så blev vi illa behandlade och bl.a. så finns många av dessa barn inte med ”på vägen” som pingstvännerna säger. Undrar hur många som har gjort den smärtsamma upplevelsen?
  Jag förstår precis din smärta! Kan fortfarande känna hur det kändes. Min ena son talade om detta under flera år. Han är en duktig yrkesmänniska idag, men dock inte på Yeshua troende.
  Tror att det kommer en tid när dessa pastorer och förs.medlemmar kommer att få stå till svars.
  När församlingarna bara har blivit en institution för de perfekta och en inbördes beundran, då får man se upp.
  Prisat vare den Evige som upprättar oss! Det är vår tröst. Vi kan inte göra annat än förlåta dem som gjort oss illa. Herren vet om vad vi fått gå igenom.
  Hav tröst Kära Syster!
  e

 • Linnea

  Ester
  Svarar för första gång via mobilen då jag inte är hemma men ville bara tacka Dig för Ditt stöd i detta när barn och föräldrar behandlas illa offentligt på möte.

  Var valsignad rikligen!

 • ester

  @Linnea:
  Tack!
  Var välsignad själv!

 • Pingback: Hinn-dialogen fortsätter: Svar till Anders Gerdmar - Bengts Blogg()

 • Pingback: Aletheia — Blogg & Tankesmedja » Bloggarkiv » Jag är inte arg, jag är heligt vred…()

 • Ang. Ms. White;
  så skriver deceptioninthechurch.com;
  Paula White made the following statement on TBN on 10/30/07 from a women’s convention in Orlando, FL.
  ”Anyone who tells you to deny your self is from Satan.”
  The Bible clearly teaches the opposite of this.
  Matt 16:24 Then said Jesus unto his disciples, If any man will come after me, let him deny himself, and take up his cross, and follow me.
  The sad thing is that the congregation at the conference gave Paula White a standing ovation! These types of statements are a mainstay among Word of Faith false teachers.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?