Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Benny Hinns kärleksrelation med kvinnlig pastor

:::: Uppdaterat kl 16:30  Ulf Ekman kommenterar Bennys besök på Livets Ord ::::

Enligt amerikanska tidningen National Enquirer har Livets Ords aktuelle evangelist Benny Hinn inlett en kärleksrelation med pastor Paula White vars äktenskap med Randy white slutade i skilsmässa 2006. Äktenskapet med Randy White var Pastor Paulas tredje äktenskap och Benny Hinns skilsmässa med Susanne Hinn är ännu inte färdig.

Benny Hinn och Paula White fastnade på bild hand i hand under ett besök i Rom veckorna innan Europakonferensen.  

Om bilderna är manipulerade för att öka National Enquirers lösnummerförsäljning eller om bilderna talar sanning kommer framtiden att visa. Stämmer dessa bilder kommer både pastor Hinn och White ha en del att förklara.  Det skulle även kunna kasta lite ljus över Benny Hinns nuvarande frus hastiga ansökan om skilsmässa.

Paula White och Benny Hinn vistades enligt Paula White i Rom för att besöka representanter för Vatikanen.

Paula White kallar artikeln i ett personligt bemötande för vilseledande.

Ur Paulas personliga bemötande av artikeln:

”National Enquirer släppte felaktigt en lögnaktig artikel, som falskeligen karakteriserar min vänskap med pastor Benny som något moraliskt och andligt olämpligt. Artikeln fortsätter med att föreslå att vi skulle ha en felaktig intim relation, vilket inte stämmer.

I slutet av maj i år deltog jag i ett program av ”This is your day” som sänds med pastor Hinn. Då jag inte träffat honom på flera år gav inspelningen oss möjligheten att samtala om det som hänt oss båda sista åren. Som en person som också gått igenom en smärtsam och offentlig skilsmässa, kunde jag erbjuda honom mina erfarenheter och andlig uppmuntran. Sedan dess har vi fortsatt att prata och vår vänskap har blivit starkare men har varit moraliskt och andligt rent.

Jag vill offentligt och kraftfullt ta avstånd från påståenden om att senaste resan till Italien för att träffa Vatikanens tjänstemän skulle visat vänskap som på något sätt är olämplig eller moraliskt oren. Vi reste oberoende av varandra till regionen för respektive ministries arbetsuppgifter och under vår vistelse där umgicks tillsammans i sällskap av andra. Vi var aldrig ensamma och var i ständig sällskap med personal och medarbetare.

Jag värdesätter min vänskap med pastor Benny och förblir stödjande med en djup respekt för honom, hans familj och hans tjänst. Min relation till pastor Benny är äkta och ren och bör inte tas ur sitt sammanhang.”

Benny Hinn förnekar affären här: http://www.bennyhinn.org/articles/articledesc.cfm?id=7088 Precis som Paula förnekar han att han agerat omoraliskt men ger ett visst medgivande i slutet av sitt uttalande:

”Paula och jag anser att vi bör undvika att ge intrycket av att vår vänskap är bibliskt oren eller bryter mot Skriften på något sätt. Paula och jag förstår även att ses i sådana sammanhang (hand i hand i Rom, aletheias anm.?) är oklokt, och vi har beslutat att vi inte bör umgås socialt tills dess att min skilsmässa är avklarad och endast om vi känner Herrens ledning att göra det.”

/MyTwoCents

Kolportören: Reaktionerna på Hinn strömmar till…

Erevna: Summering av Hinns besök av Berndt Isaksson

Bengts Blogg: Benny Hinn som denna världens megastjärna eller Gudsrikets förkunnare?

Amerikanska bloggvärlden om den påstådda affären:

Benny Hinn Swedish weekend host not too happy

Reports of Benny Hinn and Paula White Affair

Paula White and Benny Hinn statements – we’re just friends

National Enquirer says Benny Hinn caught in affair

Om Benny Hinn i tidningen Dagen:

Andra intressanta bloggar om: , , , , ,

Övriga bloggar om relaterat till Hinn:

 –
 –
 –
 –
 –
=>

Ämne: Ledarskap

Nyckelord: , , , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?