Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Andy Glandberger: En nagel i ögat på Livets Ord

Andy samtalar med sin f.d. pastor, Ulf Ekman, april 2009 (Foto: John Nilsson)

En av grundarna till Aletheia, Andy (Andreas) Glandberger, uppmärksammas i tidningen Dagen i dag.  Andy som sista åren bloggat för egen maskin på glandberger.net berättar öppet om hur bloggandet påverkat honom privat men även om det inflytande gräsrötterna fått genom bloggsfären. Han berättar även om vad som ledde upp till en lång time-out v.g. bloggandet.

Andy har under årens lopp varit en nagel i ögat för familjeföretaget Livets Ord, men även rört om långt utanför Trosrörelsens kretsar.  Andy låg bl.a. bakom avslöjandet om Ulf och Birgittas stora ekonomiska bidrag till Östanbäck kloster och hur anställda på Livets Ord stod för utvecklingen av Östanbäcks hemsida.  En rörelse som öppet arbetar för enhet under påvestolen.  Bidraget som först betalades ut av stiftelsen/församlingen Livets Ord, men i efterhand sades komma från Ulf och Birgitta.  Om Gud vill och Herren dröjer, är det inte omöjligt att det kommer fler avslöjanden under hösten, här på Aletheia. 

Saxat ur artikeln:

– Att starta en blogg blev mitt sätt att avreagera mig på. Jag var med i trosrörelsen i 22 år, fram till oktober 2006 då Livets ords dotterförsamling i Bergen lades ner. När jag gick ur trosrörelsen bestämde jag mig för att granska det jag hade trott på, berättar Andreas…

…Andreas säger att han har skrivit om saker som oftast inte kommer fram i vanliga medier, och han tror att det finns ett behov av ett kristet debattforum utanför kyrkans väggar. Bloggar ser han som ett perfekt forum, och han jämför de kristna bloggarna med 1500-talsreformatorn Martin Luther.

– Luther använde kyrkdörren för att förmedla sina tankar och sin kritik. Kyrkdörren var den tidens bloggar.

– De kyrkoledare som försöker kamouflera sin verkliga agenda gillar nog inte den påverkningskraft som helt vanliga troende har genom bloggen, och på samma sätt som Luther inte lät sig stoppas kommer heller inte bloggarna att kunna tystas genom hot eller finurlig retorik.

Läs hela artikeln här: http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=222249

Over and out

MyTwoCents / Daniel

Senast bloggat av Andy på Aletheia:

http://aletheia.se/2010/08/03/andys-videoblogg/

Evangelist Roger Larsson: ”- Rom är INTE ekumenikens slutmål!”

Äldre inlägg:

Avslöjandet om Livets Ords bidrag till Östanbäck kloster

=>

Ämne: Mediekritik, Nya Ekumeniken

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?