Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Benny Hinn = en karismatisk Al Capone?

Missa för allt i världen inte tidningen Dagens översättning av Carisma Magazines knivskarpa artikel som summerar den karismatiska rörelsens avarter.  Jag har redan citerat ur den ursprungliga engelska artikeln här, men nu kommer en svensk översättning.  Tack Dagen!

Saxat ur Dagens artikel:

Jag hatar att jämföra någon Guds tjänare med en gangster. Men den sorgliga sanningen är att det i dag finns en handfull (ja, kanske fler) av samvetslösa predikanter som delar några av Capones mest motbjudande karaktärsdrag. De är ökänt giriga. De är mästare i bedrägeri och manipulation. De har köpt sin väg in i den religiösa karismatikens subkultur, och har använt sin kusliga hypnotiska förmåga till att kontrollera stora kristna tv-nätverk.

Och precis som för Capone är deras dagar räknade. Rättvisa kommer snart att hinna ifatt dem.  

och även

Vi var de lättlurade. När de sa: ”Gud lovar dig gränslöst välstånd om du bara ger tusen dollar just nu”, så gick vi till telefonerna med kreditkortet. Gud, förlåt oss.

Vi var de okritiska. När de sa: ”Jag behöver din offergåva för att reparera mitt privata jetplan”, så frågade vi inte varför Guds tjänare inte var ödmjuk nog att flyga andraklass till tredje världen. Gud, förlåt oss.

Vi var de dåraktiga. När det avslöjades att de levde i omoral, misshandlade sina fruar eller befolkade städer med utomäktenskapliga barn, så lyssnade vi till deras talesmän i stället för att kräva att de agerade som kristna. Gud, förlåt oss.

Läs hela artikeln här:    Lättlurade kristna har skapat karismatiska Al Capones

Annat om Hinn:

Jag är inte arg, jag är heligt vred…

Cold reading, hot reading & power of suggestion

Ulf Ekman about Benny Hinn: Heretical view of Jesus presented

Benny Hinns kärleksrelation med kvinnlig pastor

=>

Ämne: Ändens tid

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?