Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Akta er för SD (och fråga inte om Lundin Oil)

Detta är inget blogginlägg för att få er att rösta på SD (Sverigedemokraterna), utan för att visa hur propaganda fungerar där man utnyttjar SD för att avleda.

Folkmordet i Sudan

Det pågår en fruktansvärd slakt av människor i södra Sudan. Multinationella oljeföretag, Kina och islamska imperiebyggare gör sitt bästa för att få bort så många ”svartingar” som möjligt för att komma åt naturresurser och stärka sin geopolitiska position.

Ni kan läsa om det här , i denna Amnestyrapport (fungerar inte länken så testa denna) och även i en mycket god, om än några år gammal, analys här.

Detta har kopplingar till vår nuvarande regering. En regering som försöker utmåla (rätt eller fel) SD som the bad guys.

Svensk valspurt

Nyligen var finansminister Anders Borg (M) och utrikesminister Carl Bildt (M) i SD-vänliga Landskrona för att varna för att rösta på SD.

Om SD egentligen är ett smygrasistiskt parti eller inte är inget jag analyserar i detta blogginlägg.

Men hur trovärdig är Carl Bildt i sin kritik? Är han rädd för att alltför många riksdagledamöter vill ta hem de svenska trupperna från Afghanistan? Nej till allmän värnplikt för att försvara Sverige – ja till yrkesmilitärer och legoknektar som på skattebetalarnas bekostnad krigar om olja i fjärran land för utländska intressens räkning? Är SD ett hot mot detta? Och vill Bildt profilera sig inför valet som en good guy genom att demonisera SD?

Propaganda pågår

Är kritiken mot SD delvis en avledande manöver? SD:s partiledare Jimmie Åkesson har (med rätta) ställts till svars av journalister i olika frågor inför valet, men har ni sett en enda större tv-kanal, nyhetsprogram eller dagstidning inför valet pressa Carl Bildt angående hans blodsfläckade cv?

Här är ett utdrag ur Polistidningen:

Bildt anklagas för krigsbrott

Svensk polis och åklagare utreder nu anklagelserna mot Lundin Oils agerande i Sudan. Det finns uppgifter som tyder på att brott mot folkrätten kan ha blivit begångna under den tid som Carl Bildt satt i bolagets styrelse.

Sveriges utrikesminister Carl Bildt var styrelseledamot i Lundin Oil (nuvarande Lundin Petroleum) under en del av den period då företaget påstås ha understött krig som kostat 12.000 människor livet. Anklagelserna om att Lundin Oil varit inblandat i krigsbrott i Sudan kulminerade då en sammanslutning av 50 europeiska frivilligorganisationer (ECOS) presenterade nya bevis i början av juni.

Enligt Tomas Ackheim, chef för polisens Folkrätts- och krigsbrottskommission, innebär det han hört om ECOS rapport att nya fakta framkommer.

– Enligt en av deras juridiska ombud räcker detta för att göra en förundersökning, säger han

Förundersökningar är inriktade mot personer och inte mot företag. I det aktuella fallet blir det således främst Lundin Oils styrelses agerande som granskas. Personer som då satt i styrelsen, exempelvis Carl Bildt, kan alltså, om det kan styrkas att brott är begånget, komma att bli åtalade för folkrättsbrott eller medhjälp till detta.

Hmmmm. Det är något som är riktigt riktigt ruttet här. Att som vissa kristna profiler naivt varna för SD på sina bloggar och i kristna tidningar (mest för att de är rädda att KD (kristdemokraterna) ska förlora alltför många röster?), och samtidigt direkt eller indirekt stödja regeringsalternativ med statsråd som just nu är föremål för polisutredningar om folkmord (dessutom mot fattiga, svarta människor i Sudan) är svårsmält. Andlig klarsyn från dessa självpåtagna kristna förståsigpåare? Jag vet inte om jag blir mest arg eller ledsen.

Ironiskt att t.o.m socialister är mer klarsynta än ”radikala” kristna som mest verkar tänka världsligt taktiskt.

/Marcus

PS! En artikel i Dagen tar upp att de sudaneser som fördrevs från sina hem för att ge det svenska oljebolaget Lundin oil plats måste kompenseras.

=>

Ämne: Politik, Ekonomi & Samhälle

Nyckelord: , , , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?