Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Ulf & Birgitta Ekmans nya beskydd?: Jungfru Maria

Jungfru Maria, alias Lady of all Nations vakar sedan en tid tillbaka över Sten och Maj Nilssons gamla villa i Storvreta som numera tillhör Ulf och Birgitta Ekman, grundare för den före detta evangelikala församlingen Livets Ord, Uppsala.

Genom ett anonymt e-post i förra veckan fick Aletheia.se del av bilder som bekräftar ett envist rykte att Livets Ords grundare Ulf och Birgitta Ekman numera placerat en staty av jungfru Maria mitt i trädgården i sitt hus i Storvreta, utanför Uppsala.  Detta må glädja alla katoliker runt om i Sverige (och kanske utanför detta land) men svärfar Sten Nilsson, numera hemma hos Herren, lär vända sig i graven.

Det lär även få ett antal Trosrörelsesympatisörer (och f.d. sympatisörer) att lyfta på ögonbrynen i förvåning över Livets Ords accelererande i sitt närmande av Mariakulten.

Villans tidigare ägare, tillika Birgitta Ekmans far (Sten Nilsson) varnade för detta

I boken ”Guds sjufaldiga förbund” av Sten Nilsson (utgivet på Livets Ords förlag) saxar vi följande:

I det andliga halvmörkret börjar man i vår tid ropa till den katolska kyrkan med begäran om ett ”samtal” som innebär en önskan om ett närmande till varandra. Vad innebär detta för den fria evangeliska kyrkan?  Det är inte svårt att förstå. Den evangeliska församlingens bekännelse är att Jesus Kristus är Herre. Men den katolska kyrkan tillber Himladrottningen fast under det skyddande namnet Maria, Guds Moder. Bilden av kvinnan med barnet tillbads långt före Kristus. Den ursprungliga modern var Semiramis, Nimrods drottning, som ju var mönsterbilden för den tygellösa lutan. Hon identifierades med Venus, orenhetens moder. Samma kvinna med barnet och bägaren tillbeds praktiskt taget över hela världen under skilda namn. I Egypten tillbads modern och barnet under namnes Isis och Osiris; i Indien Isi och Iswara; i Östasien Sybele och Deoris; i det hedniska Rom Fortuna och Jupiter; i Grekland Ceres eller som Irene med Platus i sina armar. Shing Moo,
Kinas andliga moder, är också representerad med ett barn i sina armar.

Varifrån fick dessa nationer denna gemensamma gudamoder om inte just från Babylon?  Tillbedjan av Maria som Guds Moder och med en gosse på sitt knä har sitt ursprung i Babylon. I Bibeln finns inte ett spår av sådan tillbedjan. Listan på villolärorna i den kyrka, som förenade sig med den babyloniska mysteriereligionen, kan göras hur lång som helst…

…Vilken religiös dårskap kommer att proklameras nästa gång?  Kanske att Svenska Kyrkan och frikyrkorna, som nu söker ”samtal” skall få påvens förlåtelse för att låta sig inympas i det falska olivträdet?  Jag läste att Världskyrkorådet skulle ha – eller redan har haft – samtal med representanter för Islam. Jo men visst nalkas vi den yttersta tiden? Då skall ordet i Upp 17:1-2 bli uppfyllt. ”Och en av de sju änglarna med de sju skålarna kom och talade till mig och sade: Kom hit så skall jag visa dig hur den stora skökan får sin dom, hon som tronar vid stora vatten, hon som jordens konungar har bedrivit otukt med och av vilkens otukts vin jordens inbyggare har druckit sig druckna.”

Till dess är det en viss tröst att en av Katolska kyrkans stora kardinaler, Newman, i sin bok The Development of Christian Religion erkänt att ”Templen, rökelsen, oljelamporna, offren för anhöriga döda, heligt vatten, helger och processioner, välsignelse av fälten, prästerliga skrudar, upptagningar i det andliga ståndet av präster, munkar och nunnor, bilddyrkan – allt har hedniskt ursprung”  (se sid 359).  (Läs ett längre utdrag här:  http://aletheia.se/images/Sten%20Nilsson%20-%20Babylon.pdf

 

Jungfru Maria vänd mot familjen Ekmans hus

Om det är en slump eller tanke bakom jungfru Marias placering vet endast Ulf och Birgitta Ekman, men Marias famn är i alla fall vänd med sina utsträckta händer mot huset vilket ger uppfattningen om att hon står där för att ge dem något slags beskydd.

Be för Ulf och Birgitta Ekman, Livets Ord och dem de har inflytande över

Låt oss be för Livets Ords ledarskap.  Det är allt vi har att kommentera dessa bilder.  Till dig som under åren som gått tagit emot undervisning eller tar emot undervisning av Livets Ord i Uppsala:  Be att den Helige Ande får tag i paret Ekman som nu verkar släppa alla hämmingar i sitt närmande av influenser som bara för några korta år sedan var fullständigt otänkbart för inte bara ”Livets Ordare” utan allt väckelsefolk runt om i världen.

Aletheia Blogg & Tankesmedja

 

=>

Ämne: Aletheia Tankesmedja, Nya Ekumeniken, Villoläror

 • Starka ord av Sten Nilsson. Svärsonen menar däremot idag tvärtemot att skökan ingenting har att med kyrkan att göra. Enligt påven är kyrkan helgad pga Marias förböner.

  Det behövs verkligen en stark bönerörelse mot denna villoande. Vad skulle Kjell Sjöberg ha sagt om detta? När ska pastorer börja säga ifrån?

 • hubertus

  Fruktansvärd!

 • Mycket intresant det som Sten Nilsson skrivit. Tragiskt bara att den ”religiösa dårskapen” som han skriver om växer sig starkast i den jordmån där han själv varit verksam.

 • Alias

  Det är inte bara med häpnad som jag ser denna utveckling.

  Det är med mycket stor sorg och bedrövelse, hur kan det gå så fel? Hur kan ledarskapet på Livets Ord vara så kapitalt blinda? Eller är detta bara Ulf och Birgittas nyck?

  Hur länge dröjer det innan Livets Ord in ordnar sig under påven? Och låter en människa fullt ut ta Guds plats?

  Bedrövelse och sorg är vad jag känner. Finns det någon åter vändo? finns det något hopp om uppvaknande?

  /Alias

 • Pingback: Tweets that mention Aletheia — Blogg & Tankesmedja » Bloggarkiv » Ulf & Birgitta Ekmans nya beskydd: Jungfru Maria -- Topsy.com()

 • Fruktansvärt tragiskt att se!

  Bara en tanke: innebär inte dessa bilder att olaga intrång har begåtts?

 • Per Kårhammer

  Mycket sorgligt, inte minst med tanke på Sten Nilssons klarsynthet i denna sak. Det är bara att konstatera att det andliga smörgåsbordet av falska läror och andligt bedrägeri nu väller in över kristenheten från alla möjliga och omöjliga håll!

 • adamD: Har inte personligen besökt vare sig Sten eller Ulf så jag har ingen aning om hur nära staketet Maria står. Det finns ju teleobjektiv nuförtiden 😉

 • hubertus

  Vad kommer trosrörelsen att göra?

 • Hell dig Maria, full av nåd, herren är med dig. Välsignad är du bland kvinnor, och välsignad är din livsfrukt Jesus Kristus..
  Heliga Maria, Guds moder, bed för oss syndare, nu och vår dödsstund..

  Det är glädjande att Ekman förstått detta.. 🙂

 • Robert

  He he.detta är ju oerhört tragikomiskt. He he.

 • What the…? Vad kommer härnäst?

  Farfars citat får tala för sig själv, den åsikten behöll han HELA livet, oavsett vad någon lögnare skulle kunna tänkas vilja påstå. Hemskt att se symbolen för något han ogillade stå invid hans forna jordiska hem!

 • Lennart Svensson

  Hej!

  ”Heliga Maria, Guds moder, bed för oss syndare, nu och vår dödsstund..”.

  Det är en bön, direkt kommen ur en demons mun.

  Det efterlyses bön för paret Ekmans.
  Som jag ser det, så är det ”andlig otukt” som Ekmans håller på med.
  I ”1Kor.5:5” så ger Paulus råd om hur man ska hantera en sådan situation.
  De ska överlämnas åt Satan.
  En sådan bön kan jag tänka mig delta i.

  Mvh L.Svensson

 • @Michael Backman: Hädelse på hög nivå. Fruktansvärt! Vänd om Backman!

 • Får jag bara kommentera bilderna. Ja, det är ännu ett tecken och visar hur Ekman ställt sig i katolikledet, MEN jag undrar om det är i sin ordning att publicera bilderna på detta sätt? Jag tar inte Ekmans i försvar när det gäller katolicismen, aldrig i livet (!!!), men detta med bilderna känns inte helt rätt.

  Är detta bilder Ekman själv lagt ut på internet? Isåfall är det kanske i sin ordning…

 • Pingback: Tweets that mention Aletheia — Blogg & Tankesmedja » Bloggarkiv » Ulf & Birgitta Ekmans nya beskydd: Jungfru Maria -- Topsy.com()

 • ester

  Jag upprepar vad jag skrev förra året:
  ” Du ska inte göra dig någon avbild varken av något uppe i himlen eller något på jorden” ” något slags avgudabild av man eller kvinna”
  5 Moseboken 5:8 , 4: 16

  Detta är avskyvärt!
  Det är hög tid att LO:s pastorer reser sig upp och kraftfullt tar avstånd från denna villfarelse.

 • A. Frost; Finns liknande bilder på min egen villa/tomt (ingen mariastaty förstås) via google earth/maps. Mvh D

 • @Lars Enarson:

  Brodern Stanley har väl inte så mycket att säga dessvärre. Även denne flörtar med vad han benämner” historiska kyrkor” med allt vad det innebär och innehåller.

 • @Michael Backman:

  ”Det är glädjande att Ekman förstått detta..”

  Mindre glädjande om man läser vad Bibeln har att säga om avgudadyrkare i denna sista tid:

  ”Men de återstående människorna, de som icke hade blivit dödade genom dessa plågor, gjorde icke bättring; de vände sig icke ifrån belätena, som de hade gjort med egna händer, och upphörde icke att tillbedja onda andar och avgudar av guld och silver och koppar och sten och trä, som varken kunna se eller höra eller gå.”
  (Upp. 9:20)

  ”Men de fega och de otrogna, och de som hava gjort vad styggeligt är, och dråpare och otuktiga människor och trollkarlar och avgudadyrkare och alla lögnare skola få sin del i den sjö som brinner med eld och svavel; detta är den andra döden.” (Upp. 21:8)

  ”Men de som äro hundar och trollkarlar och otuktiga och dråpare och avgudadyrkare och alla som älska och göra lögn, de måste stanna därutanför.”
  (Upp. 22:15)

  Så..det är på inget vis glädjande för någon att familjen Ekman ställt upp en avgud i sin trädgård.

 • kent pettson

  Förödelsens styggelse!
  Tack för upplysningen,
  detta blir väre och värre med klanen Ekmans avfall.
  Från beundran av eremitliv, flört med jätten RKK, nattvardskatolisering, ikondyrkan och nu madonnadyrkan / beskydd i själva ”förgården” hemma hos Ekmans.
  Nu borde strömhoppet från LO-rörelsen börja för de pastorer som har ngt kvar av fri vilja och följsamhet mot apostlarnas och profeternas undervisning.

 • Hur kan skriftens ord bli hädelse…

  ”Hell dig Maria…”
  ”Hädanefter skall alla släkten prisa mig salig.”

  De sistnämnda är starka ord, från en ödmjuk kvinna; även till gammal (egentligen en rätt ny) trosförstörelse-rörelse.

  Här invid Maria ligger en stor hemlighet, bara de ödmjuka ser den, medan de katolikanalfabetiska upprörs i SIN ande (Maria var dock viktig för Sonen och Hans urKyrkliga efterföljare och dHA:s utgjutande (se t.ex. Luk 1-2; Joh 2 och 19; Apg 1 och Upp 11:19ff).

  Evangelikaler förena eder i amerikansk militant antikatolicism eller kom ur grottorna och skyttegravarna och se den bibliske Maria; eran andlige Moder eftersom hon är Guds Moder (Luk 1:43) och ni är Kristi medarvingar. Han bar det universum ej kan bära. Han lydde henne i allt (Luk 2:51), då han egentligen hade all makt. Gud jobbar med människor, och vi får samarbeta i Hans verk. Maria gjorde det som den förste och störste i Kyrkans stora gemenskap.

  Därför prisar jag henne salig och därmed ger jag Gud äran för att han valde en ung judinna till sitt främsta verk! Ära vare Fadern och Sonen och den helige Ande. Nu och alltid och i evigheters evighet. Amen!

 • Anders R Pettersson

  Med morgon koppen i hand, kan de nu beundra och tillbe sin kära demon. Nystarten på dagen för kult mästaren, innan han kör sin bil till orakel domen i uppsala. Där i domen sitter dyrkarna och väntar på sin mästare. Ooooh nu kommer han oooh vilken gudsman oooh ooooh. Dessa medlemmar med sin enorma tro och mognad, vart tog den vägen. Slavarnas fruktan för sin herre stänger deras andliga försvar, och av all brutal nedbrytning – så ser de bara ljus, stjärnor och kollekt hinken – till lena toner från kastrat kören. Med fruktan inarbetad under lång tid, svänger nu mästaren på klacken och svärmar över av mjukhet och godhet – under den uppkomna sensitivitets vändningen, passar han på att bjuda på exklusiv sockersöt romkonfekt. Vi skall be att Ulf och Birgitta som ledare för villoandar får sitt rättmätliga straff, och att slavarna befrias i Yeshuahs namn amen.

 • Steve

  Den som har mest problem måste väl ändå vara fotografen. Vilken allvarligt störd människa!

 • Tea Gustavsson

  Men alltså, går ni inte lite till överdrift vissa av er? Jag tycker själv att det är rätt tragiskt att man väljer att ha en Maria-staty i sin trädgård men det blir lite överdrivet när man kallar den demonisk. Det är död sten, ingenting annat. Däremot är det oroande att se det allt större närmandet till RKK och till fel delar av den dessutom. (Mariafokus snarare än Jesusfokus)

 • Åsa

  Jag har många fina vänner på LO, har de verkligen en aning vad som försiggår, all ny teologi verkar inte uppfattas av fotfolket? De flesta som jag pratar med tycker bara att jag överdriver, när skall polletten ramla ned? Det är bara att fortsätta att be.

 • mai

  Om det är sant så tycker jag också det är märkligt. Men det enda sätt att få veta om de verkligen ställt en mariastaty i trädgårn är att själv åka dit o kolla. Eftersom det var ett anonymt mail som skickat informationen, så vet man ju inte ett dugg om det är en pålitlig person, eller nån som själv ställt den där och tagit bilder för att spä på katolikryktena om livets ord. Inte tror jag det är så många heller som kan bevisa att det verkligen är bilder från Ekmans trädgård.Jag tar mig tillvara, för jag orkar inte ta mej till uppsala för att kolla om det stämmer.(bor för långt ifrån för det)

 • S-E Sköld

  Är det någon som längre tvivlar på, att rötterna till utvecklingen/avfallet i Knutby-församlingen, kom från Uppsala livets ord?

  Inte minst med tanke på de otuktsförhållanden som avslöjas inom den Katolska kyrkan, under de senaste åren.

  Det går ju alltid en tid mellan rötterna och fruktsättningen, innan frukten visar sig, eller upptäcks/avslöjas.

 • Ulrika Oskarsson

  Jag tycker det är ytterst smaklöst av Aletheia att publicera de här bilderna. Verkar ju som ett hemfridsbrott eller olaga intrång har begåtts genom att ta bilderna.

  Man kan naturligtvis ha åsikter om den här statyn men jag tycker det borde stanna där vid just åsikter. Det här kränker deras integritet tycker jag.

  Jag skulle t.ex. bli ytterst upprörd om någon klättrade upp på min balkong och tog bilder in i mitt badrum där det hänger ett döskalleduschdraperi och sedan påstod att jag var djävulsdyrkare.

  Är man orolig för att delar av familjen Ekman håller på att bli eller är katoliker be för dem då men häng inte ut de på det här sättet.

 • Michael Backman

  @Lars W:
  Det är glädjande att Ekman insetta att Jesu fader, är hans fader,, att Jesu bröder och systrar är hans bröder och systrar, och att Jesu moder, även är hans moder..

  Tänk Lars, va stort det är att Jesu mor, även är din moder.. Tänk på det när du hånar henne, och säger hemska saker om henne.. En dag får du förhoppningsis träffa den Jesu familj..

 • Michael Backman

  @Ulrika Oskarsson:
  Jag håller med.. Det känns unket på nå vis att hålla på så här.. Finns ingen ödmjukhet och respekt för Ekman här..

 • Michael Backman…

  Det handlar inte om att Ulf Ekman har förstått – han har blivit bedragen…och han lät sig bedras….

  Helt enkelt. Mycket sorgligt…

  2 Tim.3:12 ”Så kommer också alla som vill leva gudfruktigt i Kristus Jesus att förföljas.

  Men onda människor och bedragare skall göra framsteg – till det sämre. De bedrar och blir själva bedragna.

  Men håll fast vid det som du har lärt dig och blivit överbevisad om. Du vet av vilka du har lärt det, och du känner från barndomen de heliga Skrifterna som kan göra dig vis, så att du blir frälst genom tron i Kristus Jesus.

  Hela Skriften är utandad av Gud och nyttig till undervisning, till bestraffning, till upprättelse och till fostran i rättfärdighet….”
  ……
  ………..

 • Calle

  @Anders R Pettersson mfl

  Först vill jag säga att jag blir ledsen när jag ser bilden på maria. helt klart ledsen.
  Men det kommer inget gott ur att demonisera
  på det sätt som Anders m fl gör. Det känns som att vissa passar på att ge igen för gammal bitter ost som man fått smaka på. Låt oss vandra på en lite högre väg.

 • @Michael Backman:

  Jag hånar henne inte, säger inte hemska saker om henne. Men erkänner att jag hånar er – ett drag jag lånat från Elia i dennes kamp mot avgudadyrkare. Maria är död och begraven. När ni kallar på henne begår ni samma synd som Saul hos andebesvärjerskan i En-Dor. Och straffet lät inte vänta på sig. Samma natt dog han. När ni tillverkar och ställer upp era statyer och beläten av påvar och madonnor begår ni samma synder som Jerobeam. Och straffet kommer snart. Du kan läsa om det i Upp kap 17 – kap 19. Ni lär inte träffa på någon ”helig familj” i den plats som beskrivs i Upp 19 som blir ett slutligt ”hem” för den oheliga alliansen Vilddjur 1 – Vilddjur 2 – Skökan Babylon.

  Om ni getter… förlåt, gitter läsa i Bibeln eller kanske snarare om ni tillåts (er påve förbjuder ju Bibelläsning från en tid till en annan) kan ni läsa om vår enda Moder – Det Nya Jerusalem.
  Och Yeshua är Evig Fader för mig och många andra Bibeltroende.

 • Björn Jönson

  Ulrika Oskarsson!

  Jag tror inte att det är något olagligt att fotografera någons tomt och sedan lägga ut den på nätet utan tomtägarens tillstånd.
  Det är ju redan synliggjort i och med att man kan fota in utifrån. Hade det däremot varit ex en syninskyddande mur, eller plank, då tror jag man hade gått över en laggräns.

  Hade nu deras Mariastaty varit det enda, av en hel serie som pekar mot en katolicering, så hade nog ingen reagerat, men i och med denna staty, så förstärks bilden av Ulfs väg mot Rom!

  Bj

 • Luktar svaller.
  Att sedan Lars Enarsson har mage att ta det här som seriös journalistik det förvånar mig.
  give me a break somebody, någon måtta på dumheterna får det ju ändå lov att vara.
  ingen fara på torpet, den uppståndne Jesus predikas fortfarande som den ENDA vägen till fadern. Bara genom hans blod finns försoning för våra synder… Så lugna ner er lite nu. ni skrämmer ju vettet ur stackars syskonen som inte läser någon annan skvaller press än eran.

  (Jag skall be för er) give me a break igen. först skvaller och sedan jag skall be för er….

 • @Lars W: Vi gitter och har alltid läst i den 73 hövdade boksamling ni tolkar som han i Matt 4. Eran gungfly till tolkningstradition för eran 66-samling, är hyfsat undermålig, självmotsägande och obiblisk (det är iofs inte obibliskt att läsa bibeln som f-n själv, se Matt 4 😉 ).

  Kyrkan i alla tider har bett om förbön hos Guds närmsta vänner. Din fromhet i att söka fördöma detta beteende är hyfsat dubiös. Läs på och tänk om… 😉

  Katolikanalfabetismen sitter rätt djupt i några svenska frikyrkofolks själar. De blir dock färre och färre (eller för att parafrasera B. Russel; ”some Christians rather die, than think. In fact they do!”)

 • Calle

  @Lars W

  Jag vänder mig starkt emot hur du dömer backman. Inte ens Jesus kom för att döma. Jag håller med om att maria bara var en vanlig kvinna som lydde Gud, inga övertoner. Men låt oss vara så socialt kompetenta så att vi får sagt det vi vill utan att det börjar osa svavel i halva Kristi kropp!

 • @Calle:

  BIbeln berättar vad som sker med Skökan Babylon i tydliga ordalag. De som inte drar ut ur henne i enlighet med Upp 18:4 fär del i hennes plågor. Det är Backmans beslut, inte mitt, om han vill stanna kvar och dela Skökan Babylons plågor beskrivna i Upp kap 17 samt kap 19:

  ”Och de tio horn, som du har sett, och vilddjuret, de skola hata skökan och göra henne utblottad och naken, och skola äta hennes kött och bränna upp henne i eld.”
  Upp 17:16

  ”Sedan hörde jag likasom starka röster av en stor skara i himmelen, som sade: ’Halleluja! Frälsningen och äran och makten tillhöra vår Gud. Ty rätta och rättfärdiga äro hans domar; han har dömt den stora skökan, som fördärvade jorden genom sin otukt, och han har utkrävt sina tjänares blod av hennes hand.’ Och åter sade de: ’Halleluja!’ Och röken från henne stiger upp i evigheternas evigheter!”
  Upp 19:1-3

  Vidare kan vi ju ta om det som står i Upp 9 om dem som tillber statyer:

  ”Men de återstående människorna, de som icke hade blivit dödade genom dessa plågor, gjorde icke bättring; de vände sig icke ifrån belätena, som de hade gjort med egna händer, och upphörde icke att tillbedja onda andar och avgudar av guld och silver och koppar och sten och trä, som varken kunna se eller höra eller gå.”
  Upp 9:20

  I Upp kap 16 kan vi läsa om de timliga plågor som drabbar dessa. Och i Upp kap 19 enligt ovan. Sedan har vi de slutliga allvarsorden inför evigheten till dem som tillber statyer:

  ”Men de fega och de otrogna, och de som hava gjort vad styggeligt är, och dråpare och otuktiga människor och trollkarlar och avgudadyrkare och alla lögnare skola få sin del i den sjö som brinner med eld och svavel; detta är den andra döden.”
  Upp 21:8

  Det är Bibelns budsskap – inte mitt. Även om jag gärna frambär det.

 • Simon Peter

  Shalom Lars!
  Du är en av de få som vågar stå upp mot avfallet och vandringen mot Rom. Du kanske såg avgudabilderna och ikonerna som visades här på Aletheia i samband med Ekmans villaförsäljning. Ulf sade i en intervju i Clara kyrka nyligen att vi har mycket att lära från katolicismen.
  Nu i helgen hade LO, Clara och katolska kyrkan en gemensam karismatisk konferens! Hur kan man ha konferens med katoliker som inte är födda på nytt eller vuxendöpta och ber till helgon och himmelens drottning.
  Sten Nilssons analys av skökoväsendet bakom mariadyrkan är i allt väsentligt korrekt. Borde läsas av alla kristna.
  Frågan är ändå om inte han delvis bär skulden genom sina Ashrams där man kunde bli andefylld utan att dopet som vuxen i vatten betonades. Det var också han som skickade Ulf till Rehma.
  Den karismatiska vågen som började i katolska kyrkan kom inte alltid från den Helige Ande. Många kristna sätter kaffet i halsen när man säger så.
  Räcker det inte att man ber i tungor och profeterar?
  Nu när LO infört barndop förstår man att det inte är långt från medlemskap i RKK.
  Några kommentatorer säger att det saknas respekt för pastor Ekman. Jag menar att det är precis tvärtom! Ulf måste avslöjas och konfronteras och mycket, mycket hårdare. Han drar med sig många i sitt fall. Kanske kan några räddas undan denne avfällige predikant. Han är dessutom skyldig till införandet av den så kallade trosförkunnelsen i Sverige.
  Förra veckan var jag och lyssnade på ett föredrag av Per Kornhall i Kungsängen. Jag var med i gruppen på Sergel där Per blev frälst. Det var tragiskt att höra om de otroliga övergrepp som förekommer på LO. Anders R Petterson kan bekräfta flera av dessa skamfläckar som kommer av ett fullkomligt despotiskt ledarskap. Per har i dag lämnat tron och hämnas mot LO genom att avslöja missförhållandena på sektanstalten LO. Nu tror jag att Per blev frestad av mammon när han såg att han kunde tjäna mer pengar om han predikade evolution kontra skapelse. Att tro på evolution kräver ju mycket mera tro än skapelsetro.
  Jag kommer ihåg den vackra strålglansen i Pers ögon när han var nyfrälst. Min ande grät när jag tittade in i hans ögon under föreläsningen. Hur kunde denna fina pojke förändras så?
  Missförhållandena och maktövergreppen på LO var ändå en starkt bidragande orsak till att han i dag predikar gudlöshet.
  Peter Ljunggren har vågat resa sig mot påve- och mariahysterin. Christoffer Alam hade en starkt kritisk predikan mot statskyrkoväsende och påveväsende nu senast på Arken. Alla har inte tystnat. Arken är ju annars katolik- och ekumenikälskare. Hela auditoriet inklusive Linda drog efter andan när han gick emot det religiösa hyckleriet.
  Avfallet är oerhört långt gånget! Svenska pastorer är oerhört fega och oseriösa och har böjt sina nackar under påven och kysser oavlåtligen Marias fötter.
  Peter Ljunggren har rätt när han säger att vi inte kan ha gemenskap med dom som inte är frälsta. Detta är så självklart att alla borde reagera. Vi måste be att den levande Guden lyfter bort alla falska pastorer och falska profeter. Vi måste be att han sänder profeter med Elia och Jehu´s ande och kraft. Dom högg huvudet av sköko- och baalsprofeterna. Isebel är Himmelens drottning.
  Kom ut ur Babylon, kan jag höra hur det skallar i anden! Påven, Maria och svarta Maria, som predikas i världen största katolska land, ska man fly ifrån så fort man kan.
  Himmelens drottning eller Jesus? Det är frågan. Jesus kommer snart. Är vi redo?
  Simon

 • Lennart Svensson

  @Calle:

  Hej Calle!

  Du skriver om att ”demonisera”.
  Hur gör man när man ”demoniserar”?
  Jag blir också ledsen när jag ser bilden på statyn.
  Ledsen för att den är så brun och ful.

  Mvh L.Svensson

 • lika ointressant som när någon har en tomtestaty i trädgården eller att man tar in en julgran under Jesu födelse.

  Give me a bräjk!

 • Tordan

  @Åsa: När jag lite abrupt lämnade vårt sällskap i Korskyrkan i U. senaste nyår (utan att ursäkta), så var det för att få prata med ’gamla’ vänner jag inte pratat med på många, många år (och det var förklaringen). De är fortfarande med på L.O. och har varit missionärer.

  Deras inställning var nog minst lika negativ gentemot den ’katolicering’ som förekommer på L.O.

  Det är tydligen möjligt att ’kombinera’ en sådan reservation med att fortsätta gemenskapen som förstås ändå finns där. Vem vet?

 • @Simon Peter: Lika balanserad som vanligt. 🙂

  Jag hade skämts om jag varit missionär i katolska länder och inte greppat mer av den tro som jag ska missionera emot.

  När prisade du Maria salig senast? Om inte, varför då! Är du förmer än 2000 år av en enhetlig tro.

  Hell dig Maria, full av nåd (kecharitomene); HERREN är med dig. Välsignad är du bland kvinnor och välsignad är din livsfrukt; JESUS!

 • @jonah:

  Jag sa inget om statyn i trädgården. Jag kommenterade det Sten Nilsson skrivit och det jag vet att Ekman sagt offentligt.

  Däremot fick jag höra från en vän som jag litar på och som är väl insatt i situationen att den där mariastatyn står i Ekmans trädgård. Så det stämmer nog befarar jag.

 • @jonah:

  Om dessa bilder är så ointressanta som du säger får Livets Ords medlemmar och understödjare avgöra.

  Jag vill mena att hur allvarligt man tar på det som händer i Livets Ords yttersta ledning är kopplat till kärleken till Sanningen och Guds Ord.

  mvh
  D

 • Birgitta Ekman

  Hej alla mer eller mindre uppskakade trossyskon!

  Det smärtar mig att någon har velat skada mig och min församling genom att anonymt sända in en bild på en enkel trädgårdsstaty av jungfru Maria och därigenom orsaka ett sådant rabalder på denna blogg.

  Ja, visst har jag satt denna rostiga lilla trädgårdsdekoration av Maria i min rabatt. De är för övrigt ”inne” nu och går att hitta i många hem- och trädgårdsbutiker. Jag tycker den är bra mycket trevligare än de troll och tomtar och harpaltar som andra dekorerar sina rabatter med. Men det är en smaksak. Och min rabatt är inget altare!

  Vad som gör det lite tråkigt är det anonyma insändandet av bilden. Det hade inte varit fel att fråga mig först om det var ok att ta en bild inne i vår trädgård för publicering på nätet. Statyn är inte synlig från gatan, som några undrade, eftersom vi har lummiga träd och buskar i det hörnet av trädgården.

  Att vi skulle ha satt dit den lilla statyn som ”beskydd” över vårt hem är verkligen en komisk och bisarr gissning.

  Vad det gäller pappas eventuella vändande i sin grav så kan jag berätta att vi i vårt hem i Indien hade en vacker madonnabild på missionsstationen. Det var en halvfigur i gips av Maria med barnet i famnen. Den stod fint placerad mitt i vårt hem på hyllan över öppna spisen. Vi tyckte alla att den var riktigt fin. Pappa hade god smak för konst och vackra föremål.

  Jag bedrövas djupt över de hårda och kärlekslösa ord somliga vräker ur sig mot Jesu mamma. Besinna er och tänk på vem ni talar om. När ängeln Gabriel tilltalade henne kallade han henne benådad, eller som det står i 1917, ”du högt benådade”. Här på bloggen tillåter ni tydligen vem som helst att nedvärdera Maria och låter henne i stället bli högeligen skymfad. Inte bra alls.

  Vänligen,

  Birgitta Ekman

 • Observer

  @Simon Peter:
  Begär än en gång bekräftelse av dig ang. att LO infört barndop. Har inte sett något svar från dig fast jag frågat tidgare, eller har jag missat det?

 • @Birgitta Ekman:

  Tack för ditt klargörande och välkommen till kommentarsfältet på Aletheia. Första gången man kommenterar hamnar kommentaren automatiskt i moderation. Skulle du kommentera igen publiceras kommentaren i realtid.

  Skönt att höra att du/ni inte gått så långt i ert närmande av det din far brukade kalla Mariakulten att ni hoppas på någon form av beskydd från Maria-statyn. Trots detta är jag rädd för att många, många, runt om i landet sörjer över utvecklingen senaste åren.

  De ”hårda och kärlekslösa” tonerna i kommentarsfältet får var och en stå för själva inför Han som dömer våra hjärtan.

  I övrigt måste ni förstå att Maria-statyer i trädgården och allehanda ikoner i hemmet (som visades via Mäklare när ni sålde ert hus för att flytta till Storvreta) har ett stort symbolvärde för dem av oss som ser oss som evangelikala kristna som en gång blivit befriade från allt detta.

  Om någon av oss överreagerar så kommer framtiden att visa detta. Under tiden är det många, som sagt, som ser med en djup sorg och oro över det som nu sker i era liv.

  mvh
  Daniel

 • HL

  Hade jag som ofrälst och en ärligt sökande person kommit in på detta forum. Så hade det förmodligen dröjt ytterligare tio år innan jag kommit till tro.

  Hela världen står i brand medan ni sitter i era sandlådor och ankdammar och kastar skit på varandra.
  Skärp er! Vänd om!

 • @Observer:

  Jag tror Simon Peter blandar ihop det faktum att Jonathan Ekman valde att barndöpa (http://aletheia.se/2010/06/16/livets-ords-vd-jonathan-ekman-andrar-dopsyn/) med att församlingen skulle infört barndop. Jonathans privata val kan knappast ses som församlingens officiella hållning även om han sitter som VD på familjeföretaget. . .

  mvh
  D

 • Lennart Svensson

  @Birgitta Ekman:

  Hej Birgitta Ekman!

  Ingen av kommentarerna i detta ämne innehåller några ”hårda och kärlekslösa ord gentemot Jesus mamma”. Därför behöver ingen av oss ”besinna sig”. Ämnet handlar om Livets Ords accelererande i sitt närmande av Mariakulten.

  Mvh L.Svensson

 • @MyTwoCents: Och vi är många som i sorg ser vad ”några få evangelikala” kan göra för att bränna broar till trosfränder…

  Innan man kastar förkastelsedomar, kan man faktiskt i rimlighetens namn sätta sig in i vad andra (t.ex. KK) tror och varför. I detta ”Statyfallet” bör någon slags självransakan försegå.

  Det första jag tänkte när jag såg bilden, var att det var en trädgårdsmaria (har själv funderat på att köpa en dito, men inte för att vörda… 😉 ).

  Nu har Birgitta bekräftat misstanken och därmed faller hela resonemanget. Men gissa om antimariologin kommer flöda ändå. ”Hon var endast ett syndigt rör som fick Jesus att ploppa upp i världen. Hon betyder inget och ingen ”riktig och sann kristen” ska få påstå något annat.” Jag personligen tycker det luktar ungkarlslya lång väg. Kvinnor är alltid de första och de största efterföljarna till vår Herre. Maria, var mer välsignad än alla kvinnor och därför prisar jag henne salig. Protestandar måste inte häckla Maria…

  Luther själv trodde något helt annat. Och Calvin et.al.

 • Ännu en gång har de konspiratoriska nötterna låtit hjärnan gått varm helt i onödan.

 • micro

  @Anders Gunnarsson:

  ”Luther själv trodde något helt annat.”

  Vad?

 • Simon Peter

  @Birgitta Ekman
  Frid Birgitta!
  Här trampades det tydligen på en öm tå!
  Skälva kontentan över er helgonkult är att din Maria inte är bättre än några troll och tomtar!
  Det är inte bibelns Miriam du har en staty av utan den katolska Maria som är synonym med viddjursdemonens starke man, Himmelens drottning. Din pappa visste mer om detta än du har tagit till dig.
  Om du har hört talas om det så hatar Herren avgudadyrkan.
  Det är därför upprörande att din man tillåtit dig att sätta upp en avgud i er trädgård!
  Ni står som ledare för många intet ont anande troende. Ert handlande vad gäller rostiga avgudabilder kan leda många till slutsatsen att det är OK med Mariatillbedjan. Många har ju dragits till den romerska mariakatolicismen på grund av ert öppna flirtande med densamma.
  Det är mycket allvarligt och jag kan bara uppmana er till sann omvändelse och komma tillbaka till de urgamla stigarna. Dom som börjar i Jerusalem och slutar där.
  Dom stigarna varken börjar eller slutar i Rom!
  Varken påven eller Maria har med sann efterföljelse av Jesus att göra.
  Kul förresten att du också är med på Aletheia och att det som skrivs här når direkt in i Ekmanska högkvarteret.
  Ditt svar visar att ni ändå blivit påverkade av det som skrivs på denna rättfärdighetsälskande Blogg.
  Jag vill bara upprepa det som anden säger till församlingarna.
  ”Kom ut ur Babylon”!
  Shalom
  Peter

 • Observer

  @MyTwoCents:
  Bra att du påpekade detta.
  Men att sprida lögner är inte bra.

 • Simon Peter

  @Observer
  Till skillnad mot Daniel anser jag att om LO´s VD döper sitt barn så är detta beviset för att detta är något som LO accepterar och stödjer.
  Man kan ju inte ha en heretiker som VD. Så vad man menar med infört är ju tvetydigt. LO accepterar mariaikoner och mariastatyer i ledarnas egen trädgård. Även om statyn är rostig (varför inte putsa ipp den?) så visar ledningens handlingar vad församlingen står för. Speciellt som det i egentlig mening inte finns någon församling. Allt är makarna Ekmans privata egendom som dom förfogar över som dom vill. I sann despotisk anda bestämmer man allt.
  Voila´! Barndop är infört på LO.
  Vill man att ingen ska tro att det ät så måste man öppet fördöma att VD gått och döpt sitt eget barn.
  Vi blir dömda för våra handlingar inte för vad vi säger!
  LO är på ofärdens väg och måste nödgas att omvända sig!
  LO prktiserar barndop.
  Shalom
  Simon

 • @micro: Luther var i princip helt katolsk (även här)…

  Guds Moder, alltid Jungfru (jungfruar som inte är jungfruar, upphör att vara just jungfrur), syndfri, Kyrkans Moder, upptagen till himlen osv

  Det Fr Martin reagerade mot var att Maria skulle svara (genom sin Son) på bön om förbön, se CA (Augsburgska bekännelsen) XXI. Annars är det identiskt…

 • Känns bra att inlägget nått ut till allmänheten (är dock fortfarande osäker på hur rätt det var att lägga ut bilderna).

  Birgittas kommentar här på bloggen visar bara en sak: De är andligt blinda

  Vänd om Birgitta Ekman! Vänd om Ulf Ekman! Ni själva hamnar i den brinnande elden om ni inte vänder om. Och med er tar ni dessa som följer er. Därför blir ert straff stort. Bibeln säger om sådana, att det vore bättre om ni aldrig hade fötts.

  Inför Herrens ansikte skriver jag,
  Andreas

 • @Lars Enarson: My bad!
  Bless

 • Lennart Svensson

  @Ludvig:

  Hej Ludwig!

  Vadå ”de konspiratoriska nötterna låtit hjärnan gå varm”?
  Detta ämne handlar om 2 st. ”ledar-gestalter” som genom sitt leverne riskerar dra andra människor i ännu en villfarelse. Här handlar det inte om ”hjärnan”. För att avslöja irrläror krävs den förmåga, som Jesus använde sig av i ”Mark.2:8”, då Jesus förnam i sin ande.
  Aletheia verkar i den intentionen, i detta ämne.

  Mvh L.Svensson

 • Frid vare med dig Anders!
  Jag är i varje fall mer balancerad än att jag ställer en gammal rostig mariastaty. Ni måste ju förfasa er över att den inte är oklanderlgt bibehållen Vilken skam för den katolska Maria! Men hon kanske bara är i en övergångsfastill att på ett övernaturligt sätt förvandlas till sin svarta namne?
  Ja, är det inte märkligt hur vidskepelse smittar av sig. Rostiga Marior och unkna svarta helgon. Vad har allt detta med min älskade Messias Jesus Kristus att göra.
  Det är skollov nu. Kan du inte gå på någon botvandring till svarta Maria i Brasilien och ha en rejäl reskassa så du kan köpa ett saftigt avlatsbrev?
  Eller varför inte gå på någon mässa och äta lite kexgud?
  Trevig halloween
  önskar
  Simon Peter

 • @Simon Peter: En bra kommentar. Det finns en person till som vågat stå upp mot den nya ekumeniken. Det är pastor Jan Lindeh i Örebro.
  Han hade två undervisningspass i ämnet på Lars Enarssons konferans på Hjälmargården i sommar.
  Det var en skarp och avslöjande undervisnin, som jag vill rekomendera. Den finns att beställa på Lars Enarssons hemsida.

 • @Simon Peter: Eftersom du varit missionär, så vet du att avlatshandel inte förekommer…

  Resterande är så lågt att jag inte sänker mig dit ner; för jag är ju ändå bara på väg ner mot helvetet… Alla katoliker hamnar där. ”Röd och vit och svart och gul gör detsamma har Han sagt. Jesus hatar alla katoliker på vår jord…”

  Simon Petrus älskar du verkligen samme Herre som din namne – vars hjord – Petrus blev satt att vakta (Joh 21)? Ditt högmod verkar i a f ha stigit dig åt huvudet. De högfärdiga får ett fritt fall, när de är färdiga på sin höga höjd! Hädelse (eller i a f smutskastning med vårt allra heligaste) är i a f inget jag räknar med är en del av en sund helgelseprocess, inte ens hos en ”frifräsarkatolikanalfabet” med judiska övertoner. Men du skulle säkert bränna Koraner offentligt med. 😉 Stil och taktkänsla och diplomati är inte dina hemmamarker.

 • Några nämner dopet här, även om det handlar om Maria i bloggposten.

  Det ska kanske tilläggas att Sten Nilsson var barndöpt medan Maj Nilsson valde att döpa om sig. Båda synerna har alltså existerat i vår släkt och det är inget man bråkat om. Jonathan är barndöpt och följer traditionen med sitt barn. Det finns teologiskt stöd för båda synerna, även om jag tycker att det starkaste är för omvändelsedop. Själv döptes jag av Ulf när jag var 7 år, och tillräknar mig det dopet trots att jag nog inte riktigt var mogen att fatta några kloka beslut i den åldern. Min farfars syn på det hela delas av metodister världen över.

  Däremot finns det ett stort symbolvärde i om Livets Ord går från en gemensam position (omvändelsedop, baptistisk syn) till en helt annan (barndop och vuxendop parallellt) utan att det förs en rejäl diskussion. Eftersom Livets Ord flera gånger ändrat sina läror utan minsta diskussion där medlemmarna bara fått acceptera förändringar, är det inte konstigt att folk blir misstänksamma när Jonathan som VD för Livets Ords huvudaktiebolag barndöper. Av samma anledning blir människor misstänksamma av statyn ni skriver om här, eller av Livets Ords förändrade nattvardssyn.

  Det är bra att Birgitta klargör. Jag tror att alla hade tjänat på om Livets Ord tagit diskussion om dessa frågor på ett tidigt stadium. Man kan inte försvara sig med att man inte kan svara ”alla”. Aletheia och Erevna har sammanlagt 300000 träffar per månad och läses därmed åtminstone sporadiskt av gissningsvis flertalet frikyrkliga internetvana. Bra forum att bemöta det man upplever som orättvisa beskyllningar, t.ex

 • @Lennart Svensson: Nu verkar ju både rubrik och innehållande anklagelser vara lögn. Dessutom tycks det vara så att husets förre ägare inte såg det som något fel att inneha dylika konstföremål…

 • F Ö

  Har du varit ute och ”fotat” i en annans trädgård John? Utan lov?

 • @John Nilsson: ”…VD för Livets Ords huvudaktiebolag …”

  Vilket aktiebolag avser du? Eller avser du hela listan? ”Moderbolaget” är ju som bekant en stiftelse och inget Aktiebolag. Nedan finns listan över aktiebolag som din kusin står som VD för.

  Magazinet för ett segerrikt liv i Uppsala Aktiebolag
  Krokshall Fastighets AB
  Livets Ords Förlag AB
  Tiatheke AB
  Krokshall Fastighets Ribbingebäck AB
  NybyKastellberget Förvaltning AB

 • Ärligt talat var inte detta inlägg lite småtramsigt i a f, speciellt mot bakgrund av att Birgitta E nu förnekat att de lägger något religiöst symbolvärde i trädgårdsstatyn. Om det nu förhåller sig så vilket man får utgå från så var det i så fall endast omdömeslöst att ha en Mariastaty i trädgården. Hur man än vrider sig så har givetvis en Mariastaty ett symbolvärde hursomhelst.

  Att LivO rör sig i riktning mot Rom är väl ändå ganska tydligt. Ulfs medverkan i helgens katolska konferens t ex är anmärkningsvärd. Han deltog t o m i St:a Eugenias katolska kyrka och LivO ska e u ha bidragit med hjälp under konferensen. Han kan ju inte vara omedveten om att hans ”fanclub” följer honom vart han går…

 • Observer

  @John Nilsson:
  Bra skrivet John.
  Drevet går.
  Tyvärr kan vissa inte föra ett sakligt resonemang, utan att fördöma andra.
  Det är beklagligt!
  Man vinner inga människor genom att slå ihjäl dom, dessutom tror jag att inte alla attraheras av den dömande anden som ibland finns hos en del skribenter.

  Vem märker själv huru ofta han felar? Förlåt mig mina hemliga brister. (Ps. 19:13)

 • @Håkan Nilsson:

  Hjälmargården – där var man oftare förr. Har de sådana nyttigheter där ännu? Vilken församling är Lindeh pastor i?

  Har varit på Torp varje år sedan 25 år – ända till i somras. Då man annonserade ockulta inslag och predikan av katoliken Göran Skytte. Ja, innan dessa 25 år var man där sporadiskt och som barn med föräldrarna. Har de rätt att göra så här mot oss? Vad kan vi förvänta oss framöver? Minns ännu starkt Frank Mangs ödesmättade stämma under Midsommardagens afton i Ladan. Har inget att anmärka på Piensoho för den delen. Men framöver. Kommer denna tid att avsättas för mässa med Anders Arborelius i framtiden? På Löttorp dök han upp i pingstfolkets gamla tält i somras.

  Nej, man får nog ta en titt på Hjälmargården i midsommar… hur fantastiskt fint Torp än har varit genom åren.

 • @John Nilsson:
  JH: ”Bra forum att bemöta det man upplever som orättvisa beskyllningar”.

  AG: Jag tror inte jag mött någon beskyllning mot katolicismen här, som inte varit orättvis… 😉 Det är alltså inget högt betyg på ett forum… Sen kan säkert LO bli bättre, de har ju ingen ”teologisk fullhet”, men jag undrar om inte hela Aletheia-projektet är besvikna fd LO:are som vill traska allt längre in på amerikainfluerad antikatolsk superduperevangelikala (hobbyhebreiska) bakgårdar… Jag kan ha fel, då jag också varit en protestAnders (långt skägg, långt hår och piprökande antipietist, som tur var blev kyrkofrälst! 🙂

 • @Lars W: Har också varit på Torp i 20 år. Jag visste det var något surt i Lars W ilses bägaren. Läs Franssons himlauret (okyrkofadern från 1800-talet), där finns allt skrivit, utom att han missade alla årtalen med minst 100 år… Men han var eisegetisk tokeskatolog, precis som du. HF är för HERRligt framtidsFörblundat…

  Lars! Göran Skytte är inte katolik. Katolik blir man om man erkänner påvens ställning och tror allt det Kyrkan lär och därmed lämnar annat bakom sig. Göran är kvar i SveK! Det kanske hedrar honom, men det hedrar inte dig att du sprider lögner. Göran är INTE katolik (än)…

 • @Anders Gunnarsson:

  ”Katolikanalfabetismen sitter rätt djupt i några svenska frikyrkofolks själar. De blir dock färre och färre ” skrev Anders G.

  Ja de blir färre och färre. ”Och om inte den tiden förkortedes skulle intet kött bliva frälst Men för de utvaldas skull ska den tiden [Vedermödan]förkortas”.

  Den tid då de utvalda – i Israel och bland hedningarna – förföljs av den oheliga allians undertecknad nämnt ovan:

  Vilddjur 1 – Skökan babylon – Vilddjur 2.

  Romarriket (det nya) – Romkyrkan – Islam.

 • mirre

  @John Nilsson:
  Du skriver att Jonathan är barndöpt, men han är även troendedöpt enligt nedanstående:

  Som barndöpt och sedan även (desvärre) vuxendöpt tycker jag detta är en svår fråga. Jag har för min egen del beslutat mig för att se mitt barndop som mitt ”riktiga” dop och mitt vuxendop som en ”påminnelsehandling”.

  http://www.kolportoren.com/2010/02/dopdebatten-en-kort-reflektion.html#disqus_thread

 • Tordan

  @MyTwoCents: ”Det finns ju teleobjektiv nuförtiden”,

  He, he, det fanns det även ”när jag var ung”… 🙂

  Undrar om han som fotade, passade på när Ulf eller Birgitta var hemma i huset?

 • Pingback: Hittat, länkat och kommenterat – November 2, 2010 | Emanuels randanmärkningar()

 • @Anders Gunnarsson:

  ”Har också varit på Torp i 20 år. ”

  Villfarelsens ande verkar ha bearbetat Ladans folk väl då under de 20 åren nu när denna ande tagit säte även där.

 • Tordan

  @F Ö: OK, det är väl inget misstänkt om släktingar går omkring och fotar kanske … (hade inte lusläst bloggen)

 • @F Ö: Far du med osanning eller vet du mer än alla oss andra tillsammans?

 • F Ö

  ”Vad som gör det lite tråkigt är det anonyma insändandet av bilden. Det hade inte varit fel att fråga mig först om det var ok att ta en bild inne i vår trädgård för publicering på nätet”.
  (Citat Birgitta Ekman)

  Håller verkligen med henne.

 • Tordan

  @Anders Gunnarsson: ”Kyrkan i alla tider har bett om förbön hos Guds närmsta vänner.”

  För om man missat direkt vänskap med Gud återstår väl bara att försöka fiska i kretsen runt omkring…

 • Ronny
 • @F Ö:

  Förnamnet på mailtipset börjar på ”U”. Att John skulle ligga bakom vore långsökt med tanke på att det skulle vara lättare att ta med sig kameran på nästa släktmiddag än att springa runt utanför Ekmans hus på kvällen.

  Kan du stället för att spekulera i vem som tagit bilderna svara på om en pastorsfamilj som fyller sitt hus med ikoner (http://aletheia.se/2009/05/28/ulf-ekman-saljer-sin-ikonfyllda-lyxvilla/) och placerar Maria-statyer i trädgården fortfarande bör kalla sig evangelikala/protestanter?

  mvh
  D

 • Anders G
  Hell dig Maria, full av nåd (kecharitomene);

  kecharitåmenä, betyder inte full av nåd, det betyder rätt och slätt benådad, d v s en syndare frälst av nåd liksom alla vi andra. Möjligtvis kan man översätta det högt benådad som 1917 eftersom hon ändå fick nåd av Gud till sitt extremt viktiga uppdrag. Full av nåd är dock helt fel.

 • Thomas Arvidsson

  Trots att jag måste ses som varande en del av svensk frikyrkokultur så häpnar jag när jag läser igenom de flesta kommentarerna här…
  Pajkastning är nog ett alltför balanserat uttryck.
  Gör nåt kreativt istället för att ondgöra er över varandra. Några av er borde nog träffas ansikte mot ansikte – inte lika lätt att kasta okväden då.

  Let my words be few…

 • Titti

  Nu tycker jag att en gräns har överträtts: inte publicerar man som kristen, foton tagna på en annan människas bakgård på webben?!

  Ajabaja!

  Att en ”bild säger mer än tusen ord” är något som blir så käpprätt fel det kan bli, när det publiceras med ”tolkningar” om vad denna jungfrustaty månne innebära.

  Jag hade själv en blompedistal i matchande färger i mitt vardagsrum ett tag. Det var en gipsfigur som föreställde en indisk elefant. Hur många kristna kommenterade inte detta..?! Till slut såg jag att ett nöje i att skrämma upp överreligiöst folk =) De trodde att jag dyrkade Ganesha alt. bjöd in indiska demoner med den där gipsklumpen!

  Kom igen – massproducerad pidestal i gips för Ö&B! Jag är övertygad om att bara ”priset är skillnaden” 😉

  Tänk om den där jungfrun är en gåva från någon, som de inte har nänts slänga för att inte såra? Eller så tycker de bara att den är fin som prydnad? Det KAN vara så – döm inte förrän ni kollat åtminstone.

  Jag skulle kunna tänka mig att ha en riktigt vacker madonnastaty i trädgården – hellre än en fet, ful Buddahgubbe 😉

 • Alias

  @Thomas Arvidsson:

  Pajkastning kan man kalla det om man är likgiltig inför rörelsen mot katolicismen som så många upprörs över.

  Om man där emot är emot denna rörelse och ser katolicismen på samma sätt som Sten Nilsson så kallas det att ta ställning och att tydligt stå för det som upplevs som sanning, rätt och riktigt.

  Att kalla en varg för ett lamm är knappast något som Jesus skulle göra. Han kunde vara nog så tuff mot dem leder folket bort från Gud.

  Betyder din kommentar att det saknar betydelse för dig om Livets Ord under ordnar sig påven? I så fall kanske det är dags att sluta kallas sig en vandrande del av frikyrkokulturen. RKK har inget med evangeliska frikyrkor att göra.

  För att avsluta med ett citat av Jesus kanske du förstår vad jag menar:

  Mat 15:14 Låt dem vara. De är blinda ledare för blinda. Och om en blind leder en blind, faller båda i gropen.

  Detta är inget att ta lätt på eller att släta över. Detta sitter mycket djupare än bara en unken Maria staty. Tecknen är som sagt många. Detta betyder inte att jag vill Livets Ord något illa, tvärt om, vad vore bättre om de kom på rätt spår.

  Det som driver är en stor oror, sorg och bedrövelse som jag och säkert många med mig känner när vi iakttar denna ny orientering. Det jag mest oroar mig över är alla människor som de har potential att dra med in i mänskliga traditioner som leder helt fel. Som Sten Nilsson så pricksäkert beskriver, så finns det mycket synkretism i den katolska läran.

  mvh /Alias

 • Titti…

  Skulle du?

  Och vad är Guds vilja i Skriften angående figurer?
  ………………..

 • Alias

  @Titti:

  Det handlar inte bara om en Maria staty, den är bara ett av många tecken på en ny orientering som tydligt pågår i ledarskiktet på Livets Ord.

  Maria statyn är bara ännu ett symtom på en sjuka som det redan fanns en massa andra symptom på.

  Att ledningen sedan låtsas som det regnar, och inte diskuterar denna ny orienteringen med sin församling, gör denna blogg post berättigad.

  mvh /Alias

  mvh /Alias

 • @Titti:

  Kanske ska säga att det var med blandade känslor vi publicerade bilderna. Jag är medveten om att publiceringen hamnar i en gråzon mellan rätt och fel och frågan om målet helgar medlen florerar givetvis inom varje tänkande själ.

  Samtidigt känner Gud mitt hjärta och Han vet, oavsett vad folk tror, att jag inte hyser något personligt agg mot fam Ekman utan tvärt om är tacksam för året på LO’s bibelskola och den del av undervisningen som jag ansåg kom från Gud när Livets Ord kom på arenan i början av 80 talet.

  /D

 • Lillian Lindblad Selin

  Svar till Lars W.
  Lars Enarson nämner inget om Stanley Sjöberg. Däremot hans numera hemgångne bror Kjell.

 • Ursäkta från men är ni ett konspiratoriskt hemligt sällskap som opererar här?

  Mina funderingar slutade i en skriven blogg

 • Läsare

  Hallå ”INNE” man baxnar, så om något är inne så accepterar vi och skaffar oss detta vad än det handlar om.

  Det var nog den sämsta bortförklaring jag hört.

  Det är ju inne att gå på sexklubb (tror jag) skall vi börja gå där då?

  Fattar ingenting av vad som sker i LO borgen

 • Hur kan någon sjunka så lågt. Har aldrig gillat LOs mysko framgångsteologi. Men detta är verkligen lägre än lägst. Vilken skymf mot vår frälsare att så förfölja personer som Jesus har köpt med sitt blod. Jag talar då speciellt om makarna Ekman men också om alla oss kristna som inte tycker att vi vet allt och tror att vi är bäst som ni här på Aletheia tror. Vi som inte är som ni döms ju fullständigt ut av er.

  Tur att det är Jesus som dömer till slut!

  HÖGMOD, stavas ert sätt att vara, elakhet likaså. SKVALLER kallas dessa bilder.

  Vet skäms!

 • Observer

  @Thomas Arvidsson:
  Bra skrivet.

 • Björn Jönson

  @MyTwoCents:

  Konsekvensen av bildpubliceringen är, oavsett vad Birgitta säger, en acceptans av det katolska.
  Jag hade inte reagerat om de haft en julkrubba med maria och Jesusbarnet och kanske inte ens om de haft en bild på Maria och barnet, men lägger man ihop alltihop så bådar det inte gott.
  Jag skulle kanske inte ens reagera om de bara haft denna mariastaty, men med allt annat som framkommeit, så är det oroväckande!

  En annan sak som är bra, det är att de läser bloggarna som är kritiska till deras helomvändning, vilket kan ha betydelse, för det som är av Gud, det återvänder inte fåfängt.
  Vi får hoppas att Ulf och Birgitta öppnar sitt hjärta och lyssnar till denna skriftenliga kritik!

  Bj

 • hubertus

  Birgitta Ekman , du och Ulf vet att det finns människor i din egen församling som har det svårt med den romers katolska tron, ja det finns folk som brottas på allvar med det hela . Därför tycker jag det det är okänslig mot dem att sätta en Maria-staty i träddgården, ni har som pastorer ett ansvar här att ta hänsyn till dina trossyskon.

 • Kära syskon!

  Det handlar inte om vad vi tycker, vilka teorier vi har utan det handlar om en enda sak:

  VAD är Guds vilja?

  Denna sin vilja har Herren uppenbarat för oss i Skriften: i Förbundsvillkoren.

  Antingen lyder vi eller inte. Det finns ingenting mitt emellan…

  Det är bara Ordet hela tiden som avgör, vilken riktning vi bör ha i våra liv.

  Allt annat är köttsliga spekulationer, avgudadyrkan, högmod och olydnad… Säger Ordet.

  Det är bara att läsa och se var man själv står:

  Gal.5:16 ”Vad jag vill säga är detta: vandra i Anden, så kommer ni inte att göra vad köttet begär.

  Ty köttet söker det som är emot Anden och Anden söker det som är emot köttet. De två strider mot varandra för att hindra er att göra det ni vill.

  Men om ni leds av Anden, står ni inte under lagen.

  Köttets gärningar är uppenbara: de är otukt, orenhet, lösaktighet, avgudadyrkan, svartkonst, fiendskap, kiv, avund, vredesutbrott, gräl, splittringar, villoläror, illvilja, fylleri, utsvävningar och annat sådant.

  Jag säger er i förväg vad jag redan har sagt: de som lever så skall inte ärva Guds rike…”
  ……….

  Mvh…

 • @Lars W:
  Vi tror ju givetvis att Maria lever i Guds närhet med Elia, Mose,Abraham, och Enok och andra martyrer (Upp 6:9)
  Vi tror att hon finns tillsammans bland de rättfärdiga som fullkomnats (Heb 12:23)
  Vi tror att hon likt rövaren på korset (Luk 23:43), samt Stefanos (Apg 7:55) som såg den himmelska skaran när han dog, finns i Guds närhet.
  Vi tror alltså inte att Maria är död.. Utan hon har fullkomnats i sin son Jesus kristus. Hon står i förbönens som beskrivs Upp 5:8, Upp 8:3-4.

  Se den roll Abraham har i himmelriket och hans förbarmande kärlek över Lazarus. Den rike mannen ber Abraham om nåd. Om folk från helvetet kan be helgon om förbön, varför skulle vi inte kunna det?

 • @Christian: Nej naturligtvis har vi fel, fel och fel och du har rätt.

  Jag underordnar mig naturligtvis din tolkning; mäster Christian. Ave! Du vet naturligtvis hur detta ska översättas. 😉

 • F Ö

  Att John skulle ligga bakom de här bilderna är ingen långsökt tanke. Skulle vara enkelt att bara kliva fram och säga; det stämmer, eller, det stämmer inte. I stället för att bli väldigt ”upptagen” plötsligt med andra saker.

 • mirre

  @Titti: ”Tänk om den där jungfrun är en gåva från någon, som de inte har nänts slänga för att inte såra?”

  Jag fick som avskedsgåva på ett jobb i min ungdom en handgjord ”Maria och Jesusbarnet”-figur, som jag hade nerpackad i många år. Efter att vi börjat få kontakt med trosrörelsen med dess undervisning, slog min man sönder mitt minne från det jobbet (jag har aldrig saknat ”statyn” heller).

  Därför är det faktiskt konstigt att trosrörelsens representanter numera har börjat med Maria-statyer, eftersom deras förkunnelse var helt tvärtemot tidigare.

 • @F Ö:

  Bryr mig inte om det var Niklas Pienscho som plåtade Lady of all Nations! Om du är färdig med dina rökridåer kanske du kan svara på min fråga?

  Anser du att en pastorsfamilj som fyller sitt hus med ikoner (http://aletheia.se/2009/05/28/ulf-ekman-saljer-sin-ikonfyllda-lyxvilla/) och placerar Maria-statyer i trädgården fortfarande bör kalla sig evangelikala/protestanter?

  /Daniel

 • @Birgitta Ekman:

  Jag vet inte om du har rätt angående jungfrun Birgitta. Men angående din egen trädgård har du rätt-
  Vad är det för religiösa papparazi som jagar oss. Jag har också jungfru Maria på vägen i form av en tavla. Men inte att jag skulle tillbe henne. Världen börjar kännas rätt sjuk

 • @Anders Gunnarsson:
  Ja du har fel. Det är alltså inte bara SFB som har den översättning som framgår nedan…:

  SFB Gläd dig, du benådade.
  1917 Hell dig, du högtbenådade!
  B2000 Var hälsad, du högt benådade!
  SRB Var hälsad du benådade
  1883 Hell dig du benådade
  Hedegård Var hälsad du benådade
  Odeberg Hell dig, du benådade
  Giertz Var hälsad du högtbenådade
  Åkesson Fröjda dig, du benådade
  DNB Vær hilset, du benådede!
  DBD Hil være dig, du benådede,
  KJV Hail, thou that art highly favoured,
  NKJV Rejoice, highly favored one,
  NIV Greetings, you who are highly favored
  ESV Greetings, O favored one,
  NASB Greetings, favored one!
  RSV Hail, O favored one,
  ASV Hail, thou that art highly favored
  YNG Hail, favoured one,
  DBY Hail, [thou] favoured one!
  WEB Hail, [thou that art] highly favored,
  AMP Hail, O favored one
  NLT Greetings, favored woman!
  HCSB Rejoice, favored woman
  RVR Salve, muy favorecida!

  Räcker det så…?

 • Gunnevi Karvonen

  Kolla på:

  http://www.bibelfokus.se/culture_of_pentecost

  Så då förstår man att Ulf och Birgitta Ekman har statyer av Maria i sin trädgård !
  Hur många har dom månne på insidan av huset ?
  Och ikoner att tillbe ?

  VILKET AVFALL !

  SHALOM !

 • Lennart Svensson

  Hej!

  Till Er som riktar in sig på budbärare och metod.
  Jag tycker Vi ska tacka Gud, för detta avslöjande av denna ”maria-uppenbarelse” i mörkrets trädgård.
  Det kommer ju inte direkt från satan s.a.s.
  Han vill nog helst dölja sina mörker-gärningar.

  Vad sa Jesus i Lukas.12:2:

  ”Intet är förborgat, som icke skall bliva uppenbarat, och intet är fördolt, som icke skall bliva känt”.

  Mvh L.Svensson

 • Lasseman

  MYCKET TRAGISKT

  En tragedi för svensk kristenhet är det enda man kan säga om Ekman och trosrörelsens väg mot Rom (romanisering)

  Det är ingen ide med pajkastning av olika kristna.

  När Ekman och trosrörelsen drog fram på 80-talet var det många som upplevde förnyelse medan många i den etablerade kristenheten såg på eller kritiserade för man trodde inte det var nåt fel på sin egen traditionella kristendom med religösa inslag.

  Nu är det ett liknande scenario.

  Den etablerade trosrörelsen börjar på olika områden närma sig katolicismen och anamma religösa inslag medan andra uplever det som allvarliga avsteg från klassisk kristendom (protestantism).

  Många inom trosrörelsen ser inget fel med Mariastatyer och är helt oförstående för kritiken, ungefär som traditionella kristna var helt oförstående för Ekmans kritik emot kristen traditionalism på 80-talet.

  David Wilkerson, Sten Nilsson, Martin Luther, Kalvin, John Wesley samt mängder av Profeter och gudsmän varnar för kompromiss med katolicismen.

  Men tyvärr, profetiorna kommer att gå i uppfyllelse för den stora massan kommer att svälja den katolska lögnen…….

  Bed för ledarskapet i trosrörelsen.

  MVH Lasseman

 • ”Genom ett anonymt e-post i förra veckan…”

  If someone has to sign ”anonymt” to information that will be shared publicly on the internet, it would be wise to double check the motives of that person. It makes me wonder if they have any care or concern for those who will be affected. It seems to be more of a selfish and cowardly way to get attention for ones self, instead of for Christ and His Church.

  By the power of the Holy Spirit, Jesus was born of the Virgin Mary, and became man. Through Him we find our salvation.

 • Christian! Tack för alla citat! 🙂

 • Thomas Arvidsson

  @Alias: Nej, jag ser inte på RKK som du ser på dem. Min familj är tydligen större än din.
  Och förresten, det du säger blir trovärdigare om du skriver under med ditt eget namn.
  God bless!

 • Per Kårhammer

  ”Om inte HERREN bygger huset är arbetarnas möda förgäves.”, Ps. 127.

  Ett passande ord i sammanhanget, oavsett om det handlar om träldomsok av papistisk helgondyrkan eller av Torahromantik…!

  Var välsignade!
  Per K.

 • hubertus

  Stackars Reformatorer, Anabaptister m.m. som har givit sina liv för vår frihet och fick sitt ANATHEMA av den romerska kyrkan .
  Men nu har en del pastorer och ledare i våra tros och pingst församlingar fått det ekumeniska ljuset under ledning av den Vicarius Christi på jorden-Ratzinger.nu kommer allt att vara bra.

 • Oj, vilket elakt inlägg du gjort! Du hade ju kunnat kontakta dem först för att fråga hur tanken var, om du nu har med det att göra, alltså. Det här kan ju i det närmaste kassas som förtal! Förresten tycker jag det är sunt att man tycker att Maria är en stor förebild! Eller får man bara tycka det om Paulus?? Jag tycker att statyn är fin, hade gärna haft en sån själv. Man tänker på hennes fina karaktär när man ser den, och blir inspirerad. Att få för sig att frikyrkomänniskor skulle be till den, eller tro att den kunde beskydda är lika patetiskt som ditt inlägg.

 • Torbjörn S Larsson

  @Birgitta Ekman:
  JAG TYCKER DU SVARAR BRA BIRGITTA,

  Jag tycker även att trädgården ser trevlig ut och att den fina skulpturen pryder sin plats.
  Låt gärna barbarerna håna. Som inte kan skilja en vanlig prydnadsskulptur från mariatillbedjan…
  Personligen håller jag på och bygger en italiensk trädgård och funderar lite över någon passande skulptur. Drömmen vore någon atletisk diskuskastare eller kanske någon skönare, men det gillar inte min äkta hälft… Så vi får väl se vad det blir.

  Med en idrottsman så kommer säkert någon hit och fotar och påstår att jag blivit Hellenist. Det är väl så nära nazisemens avkomlingar man kan bli, så man får väl passa sig.

  I alla fall så uppskattar jag att du svarar , fastän svaret visste jag egentligen redan…

  Det är inte klokt vad hur stor hönan kan bli av en fjäder…
  Modigt Birgitta. Jag tror inte ett ögonblick att ni ser detta som något mer än vad det är.
  En stilfull staty.
  Visserligen rostig…

 • Lennart Svensson

  @Torbjörn S Larsson:

  Hej Torbjörn!

  Du verkar ha” varit av banan” den sista tiden ang. en viss ”rörelse” inom kristenheten. Du skriver svepande:
  ”Låt gärna barbarerna håna”.

  Jag har gått igenom alla kommentarer i detta ämne och jag kan inte hitta en enda ”barbar som hånar”. Ämnet, och kommentarerna över det, handlar om att många är förvånade över att ett känt kristet ledarpar, har en staty av Maria i sin trädgård, när de förut predikat mot katolicism och dess yttringar. Vad är det för barbariskt hån i det??

  Mvh L.Svensson

 • Anders R Pettersson

  @ birgitta ekman

  Man känner lögnens ande i varje bokstav från dig. Ditt dyrkande är uppenbart både från tidigare texter och den du skrivit nu. Det är ju inte bara en maria skulptur i er trädgård – utan en övergång till onda andars ledning i er tjänst, vi har alla de bitar som ni gett ut – och det skapar en perfekt bild av var ni står. Påven tror ju som bekant på frälsta utomjordingar från andra planeter, så kanska vi inom kort även kan få se bilder på små ufon i er trädgård. Det finns ingen frälsning utanför romersk katolska kyrkan enligt er påve – mao frälsningen från jesus har upphört. Ni har gått i ok med den sataniska kyrkan och söker i det okulta. Må Gud ha förbarmande över era vilsna själar.

 • Björn Jönson

  @Lennart Svensson:

  Statyen behöver inte vara fel i sig, men lägger man till denna till allt annat, så blir det liksom en bekräftelse på att nått är galet!

  Bj

 • Robert

  En staty i en trädgård bevisar ingenting.

 • @Michael Backman:

  Den första uppståndelsen har ännu inte ägt rum. Påstår du att Maria uppstått är det en lögn – i strid med Bibelns budskap. Inte heller Samuel hade uppstått när Saul fick se honom.

 • @Lars Enarson:

  Läste liknande på Bibelfokus nyss:

  ”Synen på den stora skökan

  • På frågan om vem den stora skökan är i Bibeln svarade Ekman:

  ’Det står inte i Bibeln att Katolska kyrkan är den stora skökan. Skökoväsendet går rakt igenom alla kyrkor. Skökan och bruden finns i alla sammanhang.’ ”

  Så infantilt! Om det inte står i Uppenbarelseboken kapitel kap 17 att kvinnan är Romkyrkan – så är det inte så??? Skulle det stå så här:

  ”Och ängeln sade till mig: ’Varför förundrar du dig? Jag skall säga dig hemligheten om kvinnan, och om vilddjuret som bär henne, och som har de sju huvudena och de tio hornen.’ ” …Kvinnan är katolska kyrkan, som ännu inte har kommit men ska komma och sedan försvinna i tidsålderns avslutning, och de sju huvudena är också Roms sju kullar där man om några hundra år kommer att bygga ett stort avgudatempel och en som kommer att kallas påve kommer där att kalla sig själv gud.

  Nej, så står det inte. Men troende har i alla tider förstått texten i Upp kap 17, kap 18 och kap 19 mer än väl. Adressen är så tydlig att endast den som vill missförstå den kan göra det. Och dessa verkar vara många i vår tid. Och fler verkar de bli genom alla dessa falska profeter och villolärare.

  http://bibelfokus.se/ekman_om_katolicism

 • @Robert:

  En staty i en grotta bevisar heller ingenting. Men den visar mycket:

  http://greencanticle.com/wp-content/uploads/2008/10/grotte-lourdes-b.jpg

 • Anders R Pettersson

  @anders gunnarsson

  Dina påhopp på simonpeter är ett bevis på din kunskaps brist.R Katolska kyrkan har avlatsbrev än idag , de har aldrig tagits bort. ett ex, men det finns mycker mer för den som vill läsa in sig i ämnet. http://www.tidenstecken.se/kkeukaristi.htm

  Jag har varit i latin amerika och besökt katolska kyrkor – och jesus är där, bara en i raden av det man tillber. I ingångarna hänger rad på rad med allt från gamla afrikanska gudar till asiatiska. Detta vet präster, biskopar, kardinaler om och samtycker. De undervisar också att allt är judarnas fel och att förintelsen aldrig existerat. Här i Europa är man lite mer lågmäld över detta, men de finns här också. Du är visserligen en fanatisk katolik, men försök att vara lite objektiv det skulle inte skada.

 • John Nilsson

  F Ö:

  Borttagen med hänvisning till:

  §3 Kommentarer som kommenterar kommentar som brutit mot kommentarsreglerna kan raderas.

  http://aletheia.se/kommentarsregler/

 • ester

  @Birgitta Ekman: ”Vad som gör det lite tråkigt är det anonyma insändandet av bilden. Det hade inte varit fel att fråga mig först om det var ok att ta en bild inne i vår trädgård för publicering på nätet”

  Jag kan förstå att det kan kännas smärtsamt att bli så uthängd! Men det kanske är en smärta som är nödvändig? Kan det vara så att det är Guds ande som verkar fran denna smärta? Tror faktiskt det!
  Du och din man Ulf är ju offentliga personer så ni får tåla att bli granskade.
  Att du sedan skriver :
  ”När ängeln Gabriel tilltalade henne kallade han henne benådad, eller som det står i 1917, ”du högt benådade”. Här på bloggen tillåter ni tydligen vem som helst att nedvärdera Maria och låter henne i stället bli högeligen skymfad.”

  Detta är för mig och många andra obegripligt!
  Vem är det du vill ära med ditt liv?
  Du skymfar den ende sanne Guden och hans son Jeshua Messias! Det står ingenstans i Bibeln att vi ska ära Jeshuas mor Maria!
  2005 reste jag med LO till Israel till Påsk. (har själv aldrig varit medlem)
  Denna resa var en ögonöppnare! Då sålde ni mariastatyer till resenärerna. Du talade dig varm om Jeshuas mor Maria. Varför det?
  När jag kom hem talade Guds ande till mig starkt och visade mig mer och mer. Det var en chock!
  Vill du förstå dina syskon som med stigande förvåning sett hur ni på LO mer och mer närmat er Rom och bl.a. använder er av attribut som mariastatyer?
  Det handlar inte alls bara om ”vackra saker” !
  Det handlar om mycket mer än så!

 • Ronny

  @Torbjörn S Larsson: Jag håller med dig ,denna Beskylning av Ulf och Birgta Ekman är att gå för långt..I kritik mot deras telogiska inriktning och tjänst….

  Och här tycker jag Mi Two cent du går för långt …

  Även jag vet sen länge att Birgita Ekman uppmuntrat till ,att även respektera Mari …Med tanke på vad skriften säger, att Jesus Mor är högt benådad….Och det inte alls har med dyrkan och tillbedjan av henne och helgonnen och katolisism …

  Och jag tror inte Ulf Ekman blivit katolik …Möjligen anamat visa traditioner ,och är inte riktigt klar över att de kan vara obibliska, även om han trott det förut . Som tex. om nattvarden och apostolisk sucession och Jungfru Marias eviga Jungfru dom… Att hon inte fick egna barn med Josef ,och det är helt mot vad skriften säger om Jesus Bröder och systrar …Och att två av Bibelns Böcker är Ju skrivna av Två av Jesus Bröder .Jakobs brev och Judas brev .Men inte nog med det det finns ett skrivställe, som mycket tydligt visar att Maria fick dessa barn, syskon till Jesus, som hon fick av Gud…

  Matt 1 :24-25 När Josef hadde vacknat upp ur sömnen ,gjorde han såsom Herrens ängel hadde befallt honom , och tog sin hustru till sig …

  25Och han kände henne icke , förrän hon fött en son , Och honom gav hon namnet Jesus

  I vers 25 framgår tydligt att han kände henne icke …. Förän Hon fött en son …Och det var Jesus … Alltså Josef var inte intim med Maria föränn efter Jesus födelse …

  Och det tycker jag pekar tydligt på att deras övriga barn ,var deras riktiga barn, på naturlig väg mellan Josef och Maria …Och inte kusinner till Jesus som Katolska kyrkan vill menna , barn till andra släktingar bara… Och eftersom Ulf också predikat om detta i enhetens kyrka att Maria fick bara Jesus från fadern och inga fler barn …Utan förblev evig Jungfru …Tycker jag att han gör en teologisk miss i det … Som han för predikad skriftens budskap om…

  Men det är inte det samma som dyrkan av Maria och tillbedjan och bön till henne eller andra helgon som finns inom den katolska tron ….

  Men om han, även skulle syfta till det i sin undervisning ,då anser jag också det är fel…Och som att säga att Junfru Maria inte fick egna barn som skriften är tydlig med ,som jag visat …

  Den kritik som varit befogad , när den varit lung och sannsad till nu…Det är ur min synvinkel , den i Livets Ord och trosrörelsen traditionnela teologin trosförkunnelsen från Kenyon/Hagin, och tidigare Från paret Whaelys på 80-90-talet …Men det är ju teologi som de lämnat i stort ,och helt den från Whaelys sen 92 …Och den traditionnella trosförkunnelsen lite steg för steg…

  Sen tycker jag de ska lämna One sheperd leder , en ledare som leder och bestämmer allt … Som modell för leddarskap i utbyte mott bibelns föreståndare och äldste…Som med helige Ande kan ledda försammlingen ,som Gud vill, enligt Guds Ord … Och vis färgning , av de tradtionnela Kyrkorna …Som är trots deras felaktiga traditionner , till vis del, mycket Svensk kristenhets och frikyrkas ursprung och vaga dock …

  Så skulle det inte finnas så mycket att klagga på Församlingen Livets Ord sen … Som i övrigt gjort och gör ett mycket gott arbete för Gud , anser jag …

  Både vi kriticker och de behöver uppdatera oss och nyansera oss och omvändelse och helgelse … Och visa mer nåd och barmhärtighet och sundhet och tro tålamod , allt har sin tid … Så kan det bli mer rätt och gott och välsignat i frid med Gud. Igenom Guds nåd och sanning , med kärlek och omsorg från Gud om Gud och alla och livet i Gud …För vem eller vilken kyrka är felfri … Gud välsigne er och Guds frid ….Ronny

 • S-E Sköld

  En andlig ledare, vilket Ulf Ekman är, leder Jesu får genom sin förkunnelse och genom sitt sätt att leva: förebildandet. Han skall – enligt Guds Ord – vara ”ett föredöme för hjorden”.

  Katolicismen är i långa stycken en okult verksamhet; d.v.s. klart obiblisk, bl.a. vad gäller undervisningen om Maria. Den Maria den läran förkunnar återfinns inte i Bibeln. Ulf Ekmans uppgift, som andlig ledare, är att avslöja alla avvikelser i förhållande till Guds Ord, och inte löpa med dem.

  Men f.ö. vad gäller honom, så har han skador i spåren efter sin egen undervisning, som han har att ta sig an, enligt Jesu Ord i Matt. 5:23-26 och dessa frågor ligger honom ”i fatet”, så länge de inte är uppklarade: så långt det möjligt är för honom i dag.

  Så länge de är ouppklarade är det en motvind och ett släpankare för honom, en ”black om foten”, skulle man kunna uttrycka det.

 • F Ö

  @ester
  Tåla att bli granskad…Men jag skulle också tycka det vore smärtsamt – om granskningen inte är juste. Och nu är den tyvärr inte det.

  PS. Jag var med på samma resa. Det var inte LO som sålde mariastatyer till resenärerna. Däremot fick resenärerna erbjudandet att köpa produkter från en grupp kristna systar (nunnor) från ett bord på hotellet. Jag köpte inget – men jag såg heller inget problem med detta, utan jag såg dem som systrar i Herren. Samtidigt som frälsningen är av nåd, förstås, hade de gjort mycket gott för sina medmänniskor.

  Alltså, att låta dem upplåta ett bord för dessa produkter var generositet och inte ”greedy” från LO’s sida. DS

 • F Ö

  Borttagen med hänvisning till:

  §1 Kommentarerna måste vara tydligt kopplade till ämnet för bloggposten. Har kommentarerna ingen sådan koppling så kan de raderas utan pardon.

  http://aletheia.se/kommentarsregler/

 • Alias

  @Thomas Arvidsson:

  Så du anser att Maria och helgon dyrkan är en helt acceptabelt yttring i ”din familj”?

  Eller hur är det med all antisemitism, ersättnings teologi och förföljelse, det kanske också har sin plats?

  Vart går gränsen egentligen för dig?

  mvh /Alias

 • Torbjörn S Larsson

  @Lennart Svensson:
  Hej käre broder Lennart,
  Visst är det barbariskt, om man med det menar okulturellt att hålla på och förfasas över en prydnadstaty i en privatpersons trädgård.
  Hittills är det 129 kommentarer.
  Det är ju inte klokt.
  Alla kommentarer påminner mig om dom barbariska vikingarna nere i Rom som för mer än 1000 år sedan, knackade runstensskrift på antika skulpturer.

  Klokt är det däremot att vara som Jesu moder Maria.
  När ängeln kom så tog hon tillvara Guds Ord till henne.
  Det är den stora grejen med Maria. Något annat speciellt med henne har aldrig funnits.

  Och tyvärr är det lika sällsynt idag med män och kvinnor som tar till sig Guds ord.

  Eller med Gamla testamentets ord: sällsynt som guld från Ofir…

 • Svenne

  Birgitta Ekman!!
  Kan förstå ett obehag över att få sin trädgård exponerad på nätet.Tror dock att det är intet i jämförelse med hur många känner över vad ni håller på med…
  Du skriver att bloggen skymfar Maria osv men vad gjorde ni själva för ett antal år sedan? Ni skymfade påven, maria och katolisicmen å det grövsta!!
  ”Det var då det och nu har ni kommet längre” Lika övertygade som ni var då är ni nu…ingen skillnad!!
  Frågan är ni har rätt nu eller då?
  Ni har undervisat oss vad du kallar denna blogg gör dvs skymfar maria!!!
  ”jamen det gör vi inte längre, kom nu och följ oss in i det nya”
  Nej tack ekman, ditt förtroendekapital är i botten och jag tror ni behöver göra en utvärdering och se er tillbaka på frukten ni lämnar efter er.
  Bless Svenne

 • Michael Backman

  @Lars W:
  Jag anser att det finns bibliskt stöd för att herren har människor i sin närhet.. Enok, Elia, Mose är några.
  Rövaren på korset, skall redan nu, vara hos Jesus.. De rättfärdiga andarna i Heb 12:23 finns hos Herren redan nu..
  Eller håller du inte med om detta?

  Det står inget om Marias upptagning till Gud i skriften.. Det vanliga svaret är att hon levde troligtvis när böckerna skrevs.
  Inte heller nämner skriften hur apostlarnas öden slutar.. Här får vi förlita oss till vad traditionen säger om deras liv.
  Men vi har nog olika syn på vilken bindande auktoritet traditionen har.. Därför kommer vi till olika slutsatser..

 • @Michael Backman:

  Tror du rövaren uppfattar de över 2000 år han ligger i sin grav? Kommer inte denne att uppleva det som om han gått direkt in i Paradiset när han sent omsider uppstår?

 • Calle

  Det fanns en tid när kommentarerna här på aletheia hade relevans och ledde framåt.Snälla, låt inte en sån här viktig kanal för genomlysning av kristenheten bli nedsmutsad av egna domsprofetior. låt Gud döma, så kanske vi slipper att hamna i den värsta skärselden själva..

 • @Birgitta Ekman: ”Det smärtar mig att någon har velat skada mig och min församling”. Var vid gott mod, Guds församling tar ingen skada.

 • F Ö

  OK, nu räcker det. Dina kommentarer kommer en tid framöver att modereras eftersom du vare sig respekterar våra kommentarsregler eller visar intresse att svara på direkta frågor utan är mer intresserad av att spekulera i var det anonyma mailet kom från.

  För dem som har erfarenhet av Livets Ords gestapoliknande ledarskap är anonymitet viktig. Har hört om ett antal förhörsliknande incidenter på Livets Ord som resulterat i utrfrysningar för den som inte omedelbart böjer sig under Ulf, Robert eller annan ledare så du måste respektera detta vad du än tycker om det.

  mvh
  Daniel

 • @Lars W: Lindeh är pastor i citykyrkan i Örebro. Det var Lars Enarsson som arangerade konferansen på Hjälmargården i somras. Du kan se mer om den på hans hemsida.

 • S-E Sköld

  Sanningen är, att man som kristenhet, skall varna för alla ledare som gör avsteg från skriften, Guds Ord, vad gäller såväl lära som praktik:

  det handlar om de själars evighet, som de direkt eller indirekt går i täten för, som herdar i andlig mening.

  Falska herdar visar din falskhet, om den finns, genom att de speglas i Ordets spegel: Ordets väglednng och mönsterbild.

  Och i den spegelbilden avslöjas Katolska kyrkan som ett enda stort falsarium, som t.ex. JDS-läran, och att då – som Ulf Ekman – gå före Jesu får i katolsk riktning är i strid mot Bibelns lära: en andlig ledare – herde – skall gå före hjorden på Guds Ords väg, och avvisa och avslöja alla läror som strider mot den vägen.

  Ulf Ekman behöver vakna! och vända om.

 • @Lars W: Att den första uppståndelsen inte ägt rum, och att sådana påståenden är i strid med bibelns budskap, är en intressant observation. Jag undrar om inte redan evangelisterna avviker ifrån den rätta tron, och missat bibelns budskap?

  Joh 8:56 Er fader Abraham jublade över att han skulle få se min dag. Han fick se den och gladde sig.

  Matt 17:3 Och de såg Mose och Elia stå och samtala med honom.

  Mark 9:4 Och de såg både Mose och Elia som stod och talade med Jesus.

  Luk 9:30 Och två män samtalade med honom. Det var Mose och Elia

  Matt 27:53 och efter hans uppståndelse lämnade de sina gravar och gick in i den heliga staden och kunde ses av många.

 • @Calle:

  Ber er alla att lyssna till Calles förmaning. Jag vet att det finns både en stor besvikelse och oro över svenska kändispredikanters flört med RKK, nya intåget av ikoner, helgon, krucifix och annat religiöst krims-krams i de protestantiska leden men vi kan väl åtminstone lämna åt Gud själv att avgöra vem som ska ”hamna i den brinnande elden” som någon uttryckte sig.

  Det går faktiskt att kombinera en ”helig vrede” och kärlek till syskonen.

  mvh
  D

 • F Ö

  Intressant !

 • Simon Peter

  @nders Gunnarsson
  Hej igen Anders!
  Det är alltd lika roligt att läsa dina kommentarer och okunniga kritik av den kristna tron. Tror att du har förläst dig på katekeser och fått i dig för många bannbullor.
  En befängd kommentar menade att LO inte infört barndop. Det är inte det man predikar som gäller. Det är det man praktiserar.
  LO och dess VD, den nepotistiskt tillsatte sonen till Ulf och Birgitta, införde barndop på LO när man började praktisera det. Visa mig dina gärningar så ska jag visa dig vad du tror! Eller?
  I någon mening om man riktigt förvrider texterna kan man om man är illvillig säga att RKK inte direkt predikar mariatillbedjan.
  Men nu kommer vi till sanningen.
  RKK tillämpar en oförblommerad mariatillbedjan.
  Man ber till en avgud, en maskerad Himmelens Drottning (Isebel). Det här förstod Birgitta Ekmans pappa betydligt bättre än du.
  Din pappa, killen med fiskmössan i Rom, är en av de mest hängivna mariadyrkarna på denna jord.
  Jag skulle aldrig köpa en begagnad bil av en kille med en så löjlig fiskmössa. Jag skulle aldrig heller kalla honom helig. Gud förbjude!
  Din argumentation tryter när du bara hittar invektiv istället för sakargument.
  Du behöver studera de katolska skrifterna mer samt katolsk praktik. Dessutom måste du lära dig mer om Bibeln och sann evangelisk tro. men framförallt säger jag till dig som min älskade Jesus sade till Nikodemus: Du måste bli född på nytt!
  Är förvånad när du säger tt det inte förekommer avlatsbrev. Det är en direkt lögn. Du behöver fördjupa dina studier.
  Förresten kan man säga att LO infört mariatillbedja genom att sälja dessa avgudar i församlingens bokshop. Nu var det ju otur att Ekmans avgud var rostig när bilden togs.
  Kanske Arborelius, eller varför inte ”fiskmössan” skickar en bannbulla för att man inte tillräckligt vördat denna gud och låtit den rosta. Det kanske är hädelse?
  Det är klart att om någon vänder om från Islam och katolisismen så hjälper vi till att bränna koraner, mariastatyer eller krucifix. Det är ett bra sätt att bryta bindningarna till dessa precis som apostlarna gjorde.
  Åter igen. Trevlig Halloween! Om du inte äter för mycket pumpa så kanske du får ner några bannbullor.
  Var välsignad
  Simon

 • Simon Peter

  @Håkan
  Jag var och lyssnade på Janne Lindeh på Enarssons konferens. Jag kan också rekommendera var och en att gå in på Enarssons hemsida och beställa undervisningen som avslöjar hur de flesta församlingar i dag skrivit på Charta Ecumenica och därför förbundit sig att underordna sig påven i Rom.
  Shalom
  Simon

 • @MyTwoCents:

  Jo, det kan behövas. Har inte utpekat någon – endast redovisat vad som väntar dem som gör sig till ett med Skökan Babylon och som inte lämnar henne i tid innan den med hast annalkand domen drabbar henne. Det är dags att tala klartext i denna fråga. Alltför många visar hänsyn av ett slag som är till stor skada för den som riskerar att drabbas av domen. Att varna är kärleksfullt – att inte varna är ondska.

  Att Calle använder uttrycket ”skärseld” – ett uttryck helt främmande för Bibelns lära – tyder på ett ställningstagande för Romkyrkan. Må även han taga varning.

 • @Håkan Nilsson:

  ”Vi är en icke samfundsansluten kyrka som bildades 1986″…

  Det är ljuv musik för örat i denna tid. Må de få efterföljd. Är det de som ansvarar för Hjälmargården?

 • @Lars W: Mitt förra svar hamnade i moderering, så jag tar mig friheten att titta litet närmare på om Jesus och apostlarna tror att den första uppståndelsen ägt rum eller inte. Backman har redan nämnt några ställen, men vi kan titta litet djupare på några andra.

  Joh 11:25-26 Då sade Jesus till henne: ”Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig skall leva om han än dör, och den som lever och tror på mig skall aldrig någonsin dö. Tror du detta?” Jesus verkar också avvika ifrån din uppfattning. ”Aldrig någonsin dö” ligger inte i linje med att vila i graven i 2000 år.

  Judas, i vers 9, skriver Ärkeängeln Mikael tillät sig inte att fördöma djävulen med smädelser, när han tvistade med honom om Moses kropp, utan sade: ”Måtte Herren tillrättavisa dig.” Här missar han inte bara läran om att uppståndelsen ännu inte skett, utan han är mer obiblisk än vad nya testamentets författare brukar vara. De använder helt genomgående LXX i stället för den hebreiska versionen för sina citat och allussioner, men här använder aposteln en apokryf, vars innehåll, om man tolkar endast de delar av GT som är bibliska, helt saknar stöd.

  Vi ser alltså att både Jesus och apostlarna redan avfallit. Det är kanske inte så konstigt att det krävdes en förnyelse och reformation för att befria människorna ifrån dessa villfarelser?

 • @MyTwoCents: Lutheran kan man nog vara även fast man har ett visst mått av kyrklig konst, men knappast Kalvinist. Kan nämna att min far köpte en tavla med ikonmotiv på loppmarknad för några år sedan.

  Enda tavlan i min lägenhet som har ett religiöst motiv är en oljemålning som föreställer den fasta klippan vid ett upprört hav. Enligt uppgift en av Sten-Owe Glennemo:s första oljemålningar.

 • F Ö

  @MTC:
  Du återkommer ibland med formuleringar såsom ”gestapoliknande” ledarskap. Handen på hjärtat; Tror du inte att det kan finnas de som blir sårade av detta?

 • Observer

  @MyTwoCents:
  Bra skrivet.

  Själv är jag trött på allt religiöst krims-krams och religiösa traditioner.

  Stäng kyrkorna/församlingarnas gudstjänster /aktiviteter en eller flera månader och börja söka Gud.

  Ett religiöst mörker vilar över landet.

  Läget är ytterst allvarligt.

  Finns det ingen andlig ledare som ser läget?
  Här behövs det ett folk som ROPAR till Gud om väckelse.

  En broder från Afrika besökte vårt land i somras, han fick då se en syn om en jordbävning som skulle drabba landet. Jag tror också att det var så att detta kunde undvikas om vi vände om, dock inte helt säker, eftersom det kanske redan gått ”för långt”.
  Den brodern hade sett katastrofen på Haiti innan den inträffade.

  Huvudbudskapet var omvändelse och helighet (som jag uppfattat det).

  Jag känner en broder som besökte hans kampanj i Afrika efter Sverigebesöket.
  På ett enda möte samlades uppskattningvis c.a 3 milj. människor.
  Ett möte kunde vara c:a tio timmar.

  Ursäkta Daniel att detta blev of topic, men vad jag vill framhålla är att vi behöver omvända oss och våra hjärtan till att söka Herren för landet och för oss själva.

  Det hjälper inte att bara se fel och brister.

  Guds folk behöver åter få se vem JESUS verkligen är.

 • Alias

  @Stefan Herczfeld:

  Det var en långsökt argumentering. På vilket sätt skulle Jesus och apostlarna ha avfallit menar du?

  ”Den som tror på mig skall leva om han än dör, och den som lever och tror på mig skall aldrig någonsin dö.”

  Att vi skall leva om vi än dör, kan ju mycket väl betyda att vi dör och sedan får lever efter X tid förflutit. Gud är inte bunden av tid och rum eftersom han är skapare av tid och rum står han utanför det. Det är därför han kan vara omnipresent (allestädes närvarande) exempelvis.

  Att Judas skulle använda samma formulering som i en apokryf är ett ypperligt dåligt exempel på att Judas skulle ha avfallit. För det första, kan det vara den apokryfiska författaren som citerade Judas. Sedan är det väl ingen som tror att varenda bokstav i apokryferna innehåller avfall.

  Detta var mycket tomma argument att komma dragande med.

  mvh /Alias

 • Anna Bieniaszewski Sandberg på Tidningen Dagen har träffat det katolska paret Whitehead som deltog i helgens katolska konferens, där bl a Ekman deltog:

  Det första som kommer emot mig när jag möter Sue och Charles Whitehead är ljuset. Ljuset finns i deras ögon och tänds av de breda leendena som finns där i deras ansikten. Dessa leenden och detta ljus försvinner inte, inte ens när de då och då ­under samtalets gång kommer in på något allvarligt, eller till och med smärtsamt.
  Det andra som slår emot mig är värmen.

  Vad bra då vet vi att katolicismen är den sanna vägen… Eller vad är det journalisten försöker säga? Är hon katolik själv? Jämför med vad de skre om Peter Ljnugren nyligen när han besökte Arken men han kanske inte hade så lysande ögon…. 🙂

  Det är ju tragiskt att konstatera att LPs gamla projekt nu helt är i händerna på andra ”intressen”.

 • @Stefan Herczfeld:

  ”Vi ser alltså att både Jesus och apostlarna redan avfallit. Det är kanske inte så konstigt att det krävdes en förnyelse och reformation för att befria människorna ifrån dessa villfarelser? ” skrev Stefan H.

  Detta är mer än märkligt. Vad vill du säga? Skulle trons upphovsman och dess fullkomnare ha ”avfallit”? Det är både absurt och barockt. Men du som brukar analysera på bredden och djupet oftast u a har väl något annat att säga med denna provokation? Att reformationen var nödvändig är vi överens om?

  Att den första uppståndelsen äger rum efter det som brukar kallas ”slaget vid Harmagedon” är fullständigt klart och ställt bortom varje tvivel. I den brytningstidd som blir mellan djävulsriket och himmelriket – det stundande Tusenårsriket. Det är vad dessa uppstår till i den första uppståndelsen för att tillsammans med Kristus regera. Den tid då Romkyrkan är borta för gott och då våra vänner i Israel administrerar världen tillsammans med sin Messias.

 • ester

  @MyTwoCents: ”Det går faktiskt att kombinera en ”helig vrede” och kärlek till syskonen.”

  Jag håller med dig. Av den anledningen ställde jag också frågan till Birgitta Ekman.Hoppas hon svarar.
  Betr. mariastatyer som såldes på nämnda isarelresa, så var det visst LO som sålde dem!
  Det var Ulf och Birgitta som talade sig varma om dem. Skulle det vara ädlare för att de var tillverkade av nunnor i ett kloster i Bethlehem? Det är f.ö. skamlig avgudadyrkan att de ö.h.t. tillverkas i Jeshuas egen fördelsestad och dessutom förbjudet enl. israelisk lag med öppen uppmaning till avgudadyrkan.
  Det borde Ulf o Birgitta veta!
  F.ö. är dessa nunnor inte mina syskon i tron, då jag har en annan inriktning, mot Jerusalem och inte påvedömet i Rom!

 • Lennart Svensson

  Hej Vänner!

  Ämnet handlade om: ”Denna rostiga lilla trädgårdsdekoration av Maria i min rabatt. De är för övrigt ”inne” nu och går att hitta i många hem- och trädgårdsbutiker”.
  Trots att det verkar vara ”inne” med sådana ”trädgårdsdekorationer” enl. B.Ekman, så verkar det vara svårt att hitta dy-lika objekt, när jag surfar runt bland svenska trädgårdsbutiker. Däremot saluförs troll, älvor och buddha-gubbar.
  Den ekmanska maria-dekorationen är nog inhandlad i en specialaffär som för sådana.

  Mvh L.Svensson

 • F Ö

  @ester. Nunnorna sålde många olika saker. Kanske något av det går bra i julkrubban också.

 • Simon Peter

  @ester
  Ja, det är helt bekräftat att det inte var någon olycklig slump att mariastatyn befann sig i paret Ekmans trädgård. Försäljningen av marior i Jerusalem och i LO´s bokshop är ytterligare bevis.
  Om gud är en, hur kan man tillbe flera statyer.
  Nej, det är uppenbar avgudadyrkan!!!!!!!!!!
  Aletheia borde få stora journalistpriset för avslöjandet och konfrontationen av falska profeter.
  De här avgudadyrkarna har blivit avslöjade mitt i akten. Det gjorde så ont att man var tvungen att själv gå in och kommentera och förmildra uppsåtet.
  Man är naturligtvis rädd att flera ska lämna LO, nu när det är så uppenbart att man inte längre praktiserar en evangelikal tro. Många har ju varit kritiska mot att man glidit mer och mer mot avguderi och sakramentalism. Nu när bevisen liger på bordet är det flera som kommer att lämna i protest. Och det kan kosta mer än man tjänar på ikonförsäljningen.
  Det finns fortfarande människor på LO som tror att man endast ska tillbe Herren i ande och sanning. Inte genom sakrament, statyer eller kvinnliga gudaväsen.
  Anden säger fortfarande till församlingen att lämna Babylon. Många är vi som tar konsekvensen och lämnar allt ekumeniskt och bundenhet under Charta Ecumenika som binder underskrivarna till total underkastelse under en människa som sitter i Rom och kallar sig pappa (fader).
  Kanske Aletheia skulle be Enarsson och Lindeh att få lägga ut Jannes undervisning från sommarkonferensen. Den undervisningen skulle alla behöva se.
  Annars kan man ju själv kolla om den egna kyrkan skrivit på detta förskräckliga dokument.
  De flesta sammanhang har inte ens berättat för sina egna medlemmar att man skrivit på. Ett otroligt förräderi.
  Pingströrelsen i Sverige står ju bakom den stora väckelsen ivärldens största katolska land. Hela detta arbete är ett brott mot proselytism paragrafen. Här blir det svårt för Pingströrelsen att förklara sitt samgående med påvekyrkan. Tänk alla troende som offrat miljoner för att befria människor från katolicismens slaveri. Nu är pingst ett med själva moderskökan. Gud bevare oss!
  Vi kan fortfarande använda fötterna i fall vi inte vill tillhöra, det som även Sten Nilsson avslöjar som, skökan i Uppendarelseboken.
  Maranata tror ju faktiskt fortfarande det som alla martyrer och väckelsekristna vetat i årtusenden.
  Men vi är några till. Och jag väljer att gå med denna lilla skara.
  Men skaran har på sistone börjat växa. Bönen är att fleras ögon ska öppnas.
  Shalomhälsningar
  Simon Peter

 • ester

  Det är viktigt att få svar på varför Birgitta Ekman tycker det är att föredra en mariastaty framför andra avgudabilder.
  Hon säger: ”hårda och kärlekslösa ord somliga vräker ur sig mot Jesu mamma.”
  Är inte det avgudadyrkan så säg! Till vem riktar sig vår kärlek? Till den Ende sanne Guden och hans son Jeshua Messias eller hans mor? Maria var en dödlig människa precis som vi. Som ska uppstå en gång på uppståndelsens morgon.Hur kan då ”ord riktas ” mot henne? Är inte det spiritism? Sysslar man med sånt också på LO? Det följer i spåren från påveämbetet som hyllas så ivrigt.
  Men det verkar som hon inte har några fler argument,eftersom hon inte vill svara.
  När man dricker av skökovinet blir man omtöcknad och tappar omdömet. Detta är vad som hänt med de flesta på LO.

 • Simon Peter

  @ester
  Amen och amen!

 • ester

  @Simon Peter:
  AMEN!
  e

 • @F Ö:

  ”Tror du inte att det kan finnas de som blir sårade av detta?”

  – I de fall skon inte passar, passar den inte. I andra fall kanske en och annan av ledarskapet bör fundera över varför LO fått ryktet att vara en av de mest toppstyrda ”församlingarna” i Sverige.

  Egentligen vet jag inte varför jag svarar på dina frågor eftersom du sällan svarar på mina.

  En motfråga: Tror du att det finns dem som farit illa av Livets Ords ledarskap?

  Svara gärna sedan även på min tidigare fråga jag ställt två gånger:

  Anser du att en pastorsfamilj som fyller sitt hus med ikoner (http://aletheia.se/2009/05/28/ulf-ekman-saljer-sin-ikonfyllda-lyxvilla/) och placerar Maria-statyer i trädgården fortfarande bör kalla sig evangelikala/protestanter?

  Har ingen aning om vem som döljer sig bakom signaturen F Ö men med tanke på att du så konsekvent väljer bort att svara på vissa frågor anar jag att du på ett eller annat sätt är kopplad till Livets Ords ledarskap.

  /D

 • Christian…

  Bra att du tar upp ämnet i artikeln. Låt oss titta på några påståenden med hjälp av Skriften.

  Artikeln i Dagen 3/11 har en titel:

  Citat 1: ”Gud samlar ihop sina barn just nu.”

  >>Kommentar 1: Guds sanna barn är inte splittrade:

  Apg.17:24 ”Gud är den som har skapat världen och allt som är i den. Han som är Herre över himmel och jord bor inte i tempel som är gjorda av människohand.”

  2Kor.6:16 ”Vad kan ett Guds tempel ha för gemenskap med avgudarna?
  Vi är den levande Gudens tempel, ty Gud har sagt: Jag skall bo hos dem och vandra med dem, och jag skall vara deras Gud, och de skall vara mitt folk.”

  Ef.2:21 ”Genom honom fogas hela byggnaden samman och växer upp till ett heligt tempel i Herren.”
  …………………………………………………………….

  Citat 2: ”Det första som kommer emot mig när jag möter Sue och Charles Whitehead är ljuset.”

  >> Kommentar 2: Att se ’ljuset’ är inte avgörande för prövning utan det är > ’på frukten’:

  Luk.11:35 ”Se därför till att ljuset i dig inte är mörker.”

  Ef.5:9 ”Ty ljusets frukt består i allt vad godhet, rättfärdighet och sanning heter…”
  ………………………………………………………..

  Citat 3: ”Sue och Charles fungerar som viktiga spindlar i det ekumeniska nätet i England, och jag tror inte man tar sig vatten överhuvudet om man säger att de tillsammans är en motor i den engelska ekumeniken.

  De är riktiga höjdare, förstår jag så småningom. Sådana som fick sitta längst fram när påven hade kvällsgudstjänst i Hyde Park nyligen. Och sådana som kardinaler ringer upp och bjuder in till viktiga evenemang.”

  >> Kommentar 3: Skriften handlar inte om att ’frottera sig’ med höjdare.

  Gal. 6:3 ”Ty den som tror sig vara något, fast han ingenting är, han bedrar sig själv.”

  Mark. 10:31 ”Men många som är de första skall bli de sista, och de som är de sista skall bli de första.”
  ……………………………………………………………

  Citat 4: ”De har vigt sina liv åt att hjälpa människor att öppna sig för den helige Ande. Charles är också mycket noga med att påpeka att den karismatiska förnyelsen i katolska kyrkan inte har någon ledare. Det är den helige Andens verk, ingenting annat.”

  >>Kommentar 4: Att den karismatiska förnyelsen inte har ågon ledare stämmer inte – om det var Den Helige Ande som verkade, då hade ingen propagerat för katolicism, påvens ämbete eller blandat in avgudadyrkan.

  Argumentet att någon skulle vara skeptisk mot detta är inget bibliskt argument utan köttsligt. Det är endast Ordet som avgör vad som kommer från Herren eller inte:

  2Kor.6:16 ”Vad kan ett Guds tempel ha för gemenskap med avgudarna?”
  …………………………………………………………..

  Citat 5: ”Men hur ska man veta att det ­verkligen är den helige Andens verk, det kanske handlar om något annat?

  – Ja, svarar Charles. Då får man rådfråga andra och be, man får vänta och se. Ibland får man vänta länge, det kan ta ganska lång tid innan man uppnår visshet.”

  >> Kommentar 5: Reportern försöker förekomma de ’skeptiska’ frågorna genom att ställa en ledande fråga och få den besvarad, som om svaret skulle vara ett riktmärke för prövning.

  Charles svarar att man får vänta och se men säger ingenting om att det är Ordet som avgör utan ’man får fråga andra’. Detta är ej korrekt. Vilka är ’andra’?

  Man kan nämligen genast pröva med Skriften om det är Herren å färde eller en annan ande:

  2 Tim. 4:3 ”Ty det skall komma en tid då människor inte längre skall stå ut med den sunda läran, utan efter sina egna begär skall de samla åt sig mängder av lärare, allteftersom det kliar dem i öronen.
  De vägrar att lyssna till sanningen och vänder sig till myter.”

  1 Tim.4:1 ”Men Anden säger tydligt att i de sista tiderna kommer somliga att avfalla från tron och hålla sig till villoandar och till onda andars läror.

  De kommer att förledas av hycklare och lögnare, som är brännmärkta i sina samveten och som förbjuder folk att gifta sig och befaller dem att avstå från mat som Gud har skapat för att tas emot med tacksägelse av dem som tror och känner sanningen.”

  Kol.2:3 ”I honom [HERREN] är vishetens och kunskapens alla skatter gömda.

  Detta säger jag för att ingen skall bedra er genom bestickande ord.”
  ………………………………………………………..
  Mvh…

 • kent pettson

  Precis som Simon Petrus kan jag rekommendera underbare Lars Enarsons hemsida:
  The Watchman International
  Lars undervisning uppenbarar RKK:s ökade inflytande på svenska församlingar som är ett ödesval för Sverige, väckelse eller avfall.
  Det är dags att återvända till de VERKLIGA rötterna som är apostlarnas och profeternas undervisning.
  Fram för Toran, de judiska högtiderna, Shabbat på Lördag, leva efter månkalendern, mm mm.
  Apropå Toran: ni vet väl om att Ketriel Blad från Messianska Föreningen Shalom kommer till Swerige nu i November och håller möten både i Uppsala och annorstädes. Kan ngn spela in och förmedla budskapet(en).
  Tack på förhand

 • F Ö

  Jag kan svara på din senaste kommentar (med samtliga dina frågor), om du låter mig komma till tals bara, d v s släpper igenom svaret.

  Skriver om ca 2 timmar igen (- har annat för mig också om dagarna).

 • ester

  @F Ö:

  När man dricker av skökovinet blir man omtöcknad och tappar omdömet. Detta är vad som hänt med de flesta på LO.
  e

 • ester

  @MyTwoCents:
  Varför kommer detta upp:
  Din kommentar väntar på moderering – ???
  Vilka går igenom nålsögat?

 • F Ö

  @ester, det är nog mitt fel bl a, härjat för mycket här ett litet tag nu, så modereringen är automatiskt på för alla. Man får lugna sig helt enkelt…

 • S-E Sköld

  Kent Pettson, ”Fram för Toran, de judiska högtiderna, Shabbat på Lördag, leva efter månkalendern”

  Fram för JESUS, i vilken gudomens hela fullhet bor, och i vilken allt är sammanfattat; i himmelen och på jorden!

  Det är dags för Honom att träda fram, få träda fram; i stället för alla olika regelverk, messianska, judiska, katolska, kristna och andra traditioner och programpunkter! formalism! i olika uttryckformer.

  JESUS Kristus är en person och inte ett regelverk!

 • ester

  @S-E Sköld:
  ”Det är dags för Honom att träda fram”
  ”JESUS Kristus är en person och inte ett regelverk”

  Ja han är en judisk person! Det är hög tid att Jeshua tillåts framträda som den person han var och är och kommer att komma som!
  Nämligen Judarnas Messias!

 • F Ö

  Svar på MTC’s motfrågor.

  1 Det är mycket möjligt, för att inte säga omöjligt att undvika…Det finns säkert de som känner sig förfördelade på ett eller annat sätt, bl a e-som LO’s verksamhet varit och är så omfattande. Att fela är mänskligt – men med avsikten att skada – DET har nog aldrig skett.

  2 Måste jag skriva om Ekmans bostadsförsljnging, ja då vill jag nog först inte uttrycka mig på det sätt som du gör – det jag menade med kvällstidningsmaner (i tidigare borttagna kommentar). Men ang själva din fråga kring detta med ”ikonfylld lxvilla” – ja – det tror jag visst det(!) Jag ser inte motsättningen på samma sätt, i det hela. Sverige började att kristnas för mer än tusen år sedan – SEN (först på 1500-talet) kom Lutherska kyrkan m fl hit. Om du vill kanske vi kan utveckla detta spörsmål senare.

  Sist men inte minst; jag tillhör inte LO’s ledarskap, inte på något sätt.

  M V H

 • Titti

  @Deborah: Precis: gör inga bilder av GUD. Maria är väl inte Gud?! Inte en elefant heller.

 • Titti

  @ester: Nähä, men PUBLICERA bilder – det går bra hur som helst?

  Alltså tolkar man skrifter som det passar, eller är Ordet möjligen till för att FÖRENA syskon i Herren?

 • Titti

  @MyTwoCents: Jag vet nog ungefär också vart ditt hjärta är, men i detta fall tror jag det hade varit bra att ha med huvudet också 😉

  Å andra sidan blir det ju en intressant debatt, vilket ju är syftet med denna sida.

  Det behövs lite friskt vågade tag för att ruska om också!

  Tycker bara någonstans lite synd om alla människor som blir blottlagda på webben. Tänker lite på Noas söner när de såg gubben berusad med hela ”verktygslådan” blottad. Den förste sprang ut och berättade, de andra två gick in och täckte gubbens kropp med en filt.

  De flesta har nog även utan ”bildbevis” förstått hur det är ställt med LO vid det här laget.

 • Själv undrar jag om den här bloggens främsta uppgift är att förtala katolicismen. Jag är inte katolik men tycker att det borde råda någon slags kristen solidaritet över de teologiska barriärerna. Speciellt i en värld där kristendomen är hårt ansatt från muslimer, vänstern, liberaler, ateister, feminister, mm.

  Vår protestantiska svenska kyrka har slutat med att läsa Bibeln för länge sedan och belönar kättare som Jonas Gardell genom att öppna sina dörrar för dem, för att inte tala om dess passivitet i abortfrågan, vigsel av homosexuella, homosexuella biskopar, etc. Det är ett mycket större problem för oss inom Sveriges rikes gränser.

  De frikyrkliga i Sverige är totalt misslyckat eftersom antalet troende, antalet frälsta, antalet medlemmar och antalet sympatisörer är fortsatt lågt. Detta är också ett stort problem som man gärna blundar för.

  Istället håller man på att tjafsa om huruvida redan frälsta och troende har den ”rätta” kristna tron eller inte. Jag säger, låt katolikerna vara och sätt igång att diskutera hur vi ska rädda den sista gnutta av kristendom som fortfarande existerar i Sverige!

 • Lennart Svensson

  @Penumbra:

  Hej Penumbra!

  Du tycks inte ha förstått genom tron enl. ”Hebr.11:3”.
  Katolicism hör till samma kategori som Jehovas Vittnen och Mormoner. Det är samma villoläror.
  De har lika lite med sann kristendom att göra alla tre. Katolikerna har ersatt den Helige Ande med en demon de kallar för maria.
  De har sina biblar och förvränger Guds Ord med sina små tillägg. Katolicism är ett påfund från Satan från dess början.
  En katolik är lika lite ett Guds barn, som djävulen själv. Kanske är på tiden att de kristna börjar inse detta faktum till fullo.

  Mvh L.Svensson

 • @Penumbra:

  Du tror inte att problemen du nämner kan ha sin grund i ”skökokyrkans” splittrande och demoraliserande effekter?

  Hur skulle något i Romkyrkan kunna vara rätt med tanke på allt det som vi har avslöjat här? Visst kan de läsa högt och rätt i Bibeln – men det kan även en ateist.

  Apropå det läser de inte gärna Upp kap 17, 18 och 19. Av förståeliga skäl. Ett tag var hela Uppenbarelseboken förbjuden i den katolska världen. P g a dessa förståeliga skäl. Innehav, tryckning och högläsning m m förbjöds av de otuktiga påvarna i Rom.

 • kent pettson

  @Birgitta Ekman:
  Mina bidrag till Indian Children avslutas härmed pga av klanen Ekmans katolska frieri till höger och vänster.

 • kent pettson

  @Birgitta Ekman:
  Ett förtydligande av föregående inlägg av mig:

  Tack Birgitta för ditt mer eller mindre ärliga svar, men faktum kvarstår att ni har en madonna i eran ”förgård”.
  Kan då meddela dej att detta är droppen för mej och mitt engagemang när det gäller barnfonden Indian Children som du startat.
  Jag kommer inte att stödja dej fortsättningsvis pga av klanen Ekmans katolska flörtade, (U.Ekman – vi har svängt 180 grader. Detta är Ekmans egna ord så detta är fakta)) predikanter, ikoner som ni hade i erat förra hus, försäljning av diverse katolska produkter på LO, krusifix, madonnor och mer, undervisning av P.Halldorf bla i tidskriften Keryx som andas så mycket katolicism , Henrik Engbloms nedsablande i samma tidskrift (Keryx)av finstämda, försynta messianska förespråkare som Messianska Församlingen Shalom och Lars Enarson, erat bidrag till ett kloster, eran sons förhärligande av eremitliv, ja listan kan göras längre.
  Tyvärr blir barnen i Indien lidande men det är ju ni Ekmans som väljer RKK inte jag.

 • ester

  @Titti:
  Nehej du! Du citerar ORDET fel:
  Det står :

  ”Du ska inte göra dig någon avbild varken av något uppe i himlen eller något på jorden” ” något slags avgudabild av man eller kvinna”
  5 Moseboken 5:8 , 4: 16

  Du föll på eget grepp!

 • Anders R Pettersson

  Jag tycker att aletheia skall lägga upp en lista över de pastorer som sammarbetar med livets ord – så att satans medarbetare kan bli offentlig gjorda. Detta vore bra för att strypa penning flödet till djävulen. Folk bör få veta sanningen. Det visar detta avslöjande tydligt.

 • @kent pettson: Hur fick du in Lars Enarson i den listan om jag får fråga? Du kanske har missat det, men han är inte någon MFS anhängare. I hans senast utgivna bok bevisar han utifrån Ordet att Jesus är Gud, något som MFS förkastar.

  För övrigt tycker jag det är mycket klokt att klippa banden med Ekmans och Livets Ord.

  Mvh Andreas

 • Vidrigt av Aletheia att publicera bilder tagna med olaga intrång på Ekmans tomt.
  Närbilden på statyn är inte tagen med teleobjektiv som ”My two cents” påstår att den kan vara i en bloggkommentar…

  Härmed säger jag upp allt intresse av att läsa den här bloggen då ni tappat mitt sista uns av respekt jag kan ha haft för Er innan. Ni har tidigare fått min tillåtelse att publicera en av mina bloggposter – http://aletheia.se/2010/07/29/cold-reading-hot-reading-power-of-suggestion/
  Denna ber jag ödmjukast att ni tar bort då jag inte vill ha något med den här bloggen att göra.

  Riktigt dåligt av Er Aletheia!

  Långa dagar och ljuva nätter/ Samuel Varg Thunberg

  http://www.trolleritider.se

 • Juha

  Oavsett sak så tycker jag det är fult att smyga i folks trädgård med kamera i syfte att hänga ut dem. Ännu en blogg som har förlorat mitt förtroende helt och vilken jag inte ämnar besöka igen, oavsett om man inte själv tog bilderna. Synd att Ekmans skall låta sig förblindas och trollbindas av katolicismen.

 • Juha

  Riktigt dåligt omdöme Aletheia! Skäms på er och alla dem som vräker ur sig så mycket som de skall få stå till svars för en dag.

 • Läsare

  Juha

  Avslöjade inte Jesus synd? han gick till och med in i människans innre och avslöjade öppet deras tankar och synd, snacka om intrång.

  I jämförelse blir ju detta ingenting.

  Skall vi inte avslöja och uppenbara synd, men även saker som kan skada och leda andra människor rakt i fördärvet.

 • Juha

  Läsare,
  det andas sannerligen inget av Jesus doft kring det här inlägget eller många av dess kommentarer. Folk tappar ju besinningen totalt. Hur vore det att se lite på sitt eget liv emellanåt? Att man kritiserar och avslöjar är en sak, men det finns gränser och tillvägagångssätt och uttryckssätt att fundera kring för många här.

  Därmed har jag gjort mitt sista inlägg här.

 • Läsare

  Penumbra

  Problemet är ju att dom kanske enda som just tagit ställning och vågat säga sitt om just svenska kyrkans totala urspårning, nu är dom som verkar spåra ut själva.

  Det är väl tur att det då finns sådana kanaler som Aletheia som tar upp och varnar för sådant.

  Aletheia har nog också tagit upp Svk:s kolapps, men där har nog dom flesta gett upp.

  Eftersom många som skriver här kommer just från trosrörelsen och på nåt sätt ändå sätter sitt sista hopp till dom så kan man väl förstå deras engagemang och omsorg för dessa.

  Det märkliga med UE är ju att han i så många sammanhang törs stå upp för bibeln och gå emot så mycket av vad som sker tex i Svk och i Sveriges kristenhet, men samtidigt inte full ut förklarat för varken medlemmar i sin egen församling eller utomstående vad han har för agenda med sitt flirtande med RKK.

  Här fattar jag inte ett smack.

 • @Simon Peter: Det är svårt att ta dig på allvar. Och att du är missionär är en ”miss” som jag är bubblande glad över att slippa uppleva. Du hade inte ens klarat religionsprovet i högstadiet. Din katolikanalfabetism är större än din uppblåsta attityd mot den heliga tro som Kristus startade ca år 30.

  Man bävar; Kyrie eleison. Fader förlåt dem, ty de vet inte vad de gör!

 • @ester: ”hädanefter skall alla släkten prisa mig salig”

  När prisade du henne salig sist???

 • Läsare

  Juha

  Jag kan hålla med om att en del kommentarer spårar ur och inte andas så mycket kärlek.

  Men det kan man väl inte beskylla Aletheia för, du och jag vet väl inte vem som döljer sig bakom kommentarerna, behöver inte ens vara troende människor utan sådana som bara vill försöra och lägga eld på brasan.

  Men det får ju inte förstöra vikten av att man (Aletheia) vågar ta upp just sådant avfall som i denna bloggpost.

  Jag tackar och ber om Guds välsingnelse över denna blogg nästan varje dag.

  Det är väl på denna blogg plus någon till som medlemmar just fått veta vad som pågor bakom kullisserna på LO.

  Om man hade rent mjöl i påsen på LO skulle man väl inte behöva bannlysa och förbjuda sina medlemmar att läsa den.

 • @Christian: Kanske ett av många skäl till att ingen Svensk översättning får användas i Kyrkan…

  Är du medveten om att katoliker också översatt skriften?

  Är du medveten om att jag delar samma tro som Fr Martin och 1500 år av enhetlig tro på hennes syndfrihet…

  Jo, det är du säkert medveten om, men ”Christian den store och gode” har rätt i a f. Om du varit påve hade jag trott dig, men jag tvivlar på att Benedict skriver under pseodonymen Christian på Svenska bloggar… 😉

 • Lennart Svensson

  @Läsare:

  Hej Läsare!

  Tack för Dina friska kommentarer!

  Mvh L.S

 • Sam

  @Björn Jönson:
  ”Jag hade inte reagerat om de haft en julkrubba”
  Nej det är väl troligt med din katolska skolning.
  😉
  Sam

 • S-E Sköld

  Ester, JESUS fanns innan någon enda jude fanns. Han föddes som jude, men Själv kallade Han sig Människosonen och Guds Son.

  I Uppenbarelseboken kallar Han sig A och O och i ett av sändebreven kallar Han sig ”det trovärdiga och sannfärdiga vittnet, begynnelsen till Guds skapelse” och f.ö. benämns Han i Uppenbarelseboken som Lammet ”som såg ut att ha varit slaktat” och ”Guds Lamm” och ”Lejonet av Juda stam, telningen från Davids rot”.

  Han är Gud/Ordet som blev Människa. Och det var Människan Gud skapade till Sin avbild. Och det var därför Människan som Gud avsåg att upprätta genom Sitt kommande i världen. Och utvalde judarna att bli Jesu jordiska härkomst.

 • Den största skymfen av Jesu moder har nog i det här sammanhanget Birgitta Ekman själv gjort sig skyldig till. Mirjam och hennes man var fromma judar som levde i helhjärtad lydnad för Guds bud. Att sätta upp en staty av henne i trädgården skulle hon betraktat som en fruktansvärd synd och framför allt att skymfa henne. Det är sannerligen inte att prisa henne salig som en del vilsna själar tror. Paret Ekman har hamnat helt vilse och pastorer som inte vågar säga ifrån är falska herdar.

 • micro

  @Anders Gunnarsson:

  ”hädanefter skall alla släkten prisa mig salig”

  Översatt till vardaglig svenska= ”lyckliga du-lyllo dig”

 • S-E Sköld

  Ulf Ekman är en andlig ledare, en andlig fyr; och att han står rätt i förhållande till Guds Ord är livsviktigt för andra människor, för dem som lyssnar på honom och har hans liv som ett föredöme, en ledstjärna.

  Jak. 3.1 ”inte många av er
  må träda upp som lärare. Ni
  bör veta, att vi skall få en dess
  strängare dom”.

  Apg. 20:26-29 ”Därför betygar
  jag för er nu i dag, att jag inte
  bär skuld för någons blod.

  Ty jag har inte undandragit mig
  att förkunna för er allt Guds
  rådslut.

  Så ha nu akt på er själva och på
  hela den hjord i vilken den helige
  Ande satt er till föreståndare, till
  att vara herdar för Guds församling,
  som han vunnit med sitt eget blod.

  Jag vet, att sedan jag skilts från er
  svåra ulvar skall komma in bland er
  och att de inte skall skona hjorden.

  Ja, bland er själva skall män träda
  fram, som talar vad förvänt är, för att
  locka lärjungarna till sig”

  1 Tim. 4:12 ”bli ett föredöme för de
  troende, i tal, i vandel i tro och i renhet”.

 • Thomas Arvidsson

  @kent pettson: Ja, det var ju moget. Tror du verkligen att detta är rätt forum för ett bidragsavslut…
  Vad många här borde lära sig är att tala MED varandra istället för OM varandra.
  Tror inte att B.E sitter och lusläser den här klagomuren, precis.

 • Hubertus

  Birgitta Ekman :
  Det finns fortfarande millioner människor här på jorden som tillber Maria statyer och i katolska länder tror man att på det stället statyet står finns den helgon närvarande med sitt beskydd , någonting som du kanske inte vet. Det var detta jag menade när jag sa fruktansvärd . Och hur kan vi hjälpa de människor som sitter fast i detta om vi har sjalv en Maria staty ? Vad kommer de att tänka? Vilka signaler skicka vi till dem?

 • @Samuel Varg Thunberg:

  Var det inte du som dök upp i Kyrkforum och hävdade att man inte kan tro på Bibeln? Vad skulle Alethia kunna ha för glädje av en sådan gästbloggare? Skulle tro att ditt initiativ här ovan välkomnas av bloggens ägare. Så slipper de fråga dig om de kan radera din artikel.

 • Titti

  @Birgitta Ekman: Är glad att du tog dig tid och kunde hämta ork att kommentera detta på denna blogg, Birgitta!

  Jag deltar gärna i heta debatter där vågorna går höga, men slag under bältet – nej, tack.

  Om ni vill ha tre meter höga Kristus eller Madonnastatyer i er trädgård är verkligen er ensak. Skulle tro att de flesta bloggarna här har några ”lik i garderoberna” som inte passar i ”kristna sammanhang” också. Jag har säkert något ”opassande” någonstans – platsar verkligen inte in i alla människors förväntningar. Vem gör det?

  Sedan är det en helt annan sak om ni i församlingen har blivit mer ”katolska”. Må så vara att Maria i trädgården är ett uttryck för det, men att fotografera och lägga ut på webben? Nej. Det är inte okej!

 • @Juha:

  ”Skäms på er och alla dem som vräker ur sig så mycket som de skall få stå till svars för en dag.”

  De som ser vad som händer med kristenheten och ändå håller tyst får stå till svars för ännu mer.

  Som tur är kommer Kristi församling att bevara sina kläder vita fram till Messias återkomst trots decimering orsakad av falsk förkunnelse.

 • Titti

  @ester: Jag visste att du skulle skriva detta. Du vill verkligen bara nagla människor och se till att de snubblar på sin egen tunga. Känner du dig mer rättfärdig själv då, eller vad?

  Vi får väl se i himlen. Den som förlåter mycket, älskar mycket.

  Tror du har missat skillnaden mellan bild och avbild i betydelsen avguda-bild. Vi har väldigt mycket bilder omkring oss och du har säkert en dagstidning, åtminstone släpper din dataskärm igenom en massa bilder i ditt rum just nu rakt i ansiktet på dig. Hur gör du med dessa? Hmm…

  Nä, du föll på eget grepp du med. Vilket gör oss båda till syndare i behov av frälsning – kontinuerligt. Som väl är finns nåden i Jesu blod för oss alla – med eller utan Mariabilder!

  Be hellre för oss arma villfarna stackare än spotta oss i ansiktet med bibelord. De både smakar och luktar illa då.

 • Michael Backman

  @Lars W:
  Svårt att säga givetvis hur evigheten och tidsaspekten är utifrån vår.. Å ena sidan så är Gud bortom tid, och inte bunden till vår tid.. Men samtidigt så ingriper han i vår tid, och änglarna glädjer sig för varje syndare som omvänder sig.. Om allt vore ett enda långt ”nu” för de i himmelriket, så hade de ju inte kunna glädja sig åt syndare som omvänder sig. Tidsuppfattningen verkar trots allt vara rätt jämbördigt med den tiden på jorden som i himlen. Annars hade inte änglar kunnat verka i vår tid.. Eller så kunde inte martyrernas vädjan om åtgärder i Upp 6:9 göras..

  Eller hur kan Jesus isf predika för andarna där nere? (1 Pet 3:19)
  En predikan om omvändelse kräver ju någon form av tiduppfattning och förstånd att fatta ett sådant beslut att vända sig om..

  Jag tror på Jesu ord med rövaren på korset.. Nu är nu även för Gud.. Han finns i hos Jesus nu. Elia och Moses finns hos Gud nu..

 • @Michael Backman:

  Det mesta man kan tycka om tidsbegrepp i detta sammanhang blir ju spekulationer. För min del uppfattar jag det så att ”de himmelska” rör sig lika obehindrat i tiden som vi i bästa fall kan röra oss i rummet. Det är därför Livets bok med hela sitt innehåll är skriven före världens skapelse. Vilket i sin tur inte gör mig till fatalist. Mina handlingar nu avgör hur och om mitt namn skrevs in där – före världens skapelse.

 • @Titti:

  ”Om ni vill ha tre meter höga Kristus eller Madonnastatyer i er trädgård är verkligen er ensak.”

  Verkligen inte!

 • Simon Peter

  @Anders Gunnarsson
  Shalom!
  Nu kom det igen. Skönt att jag lyckades täppa till munnen på dig.
  Du har ju bara pejorativa kränkningar och argumentum ad verecundiam. Har inte din pappa med fiskhatten några mer kunniga ebattörer och vapendragare?
  Förstår att du mår dåligt när du ser hur katolska kyrkan blir avklädd inpå skökokroppen.
  Det står ingen stans att vi ska prisa Himmelens drottning salig genom att be till rostiga demonavgjutningar.
  Nej katolicismen är en fullkomlig förvrängning av den rena gudstron.
  Tror att du måste gå om högstadiet och studera reformationen och varför man måste ta avstånd från den katolska villoläran.
  Shalom shalom
  Simon

 • F Ö

  Debattens vågor går höga…plötsligt har trädgårdsprydnaden blivit tre meter, Ulf Ekman blivit djävulen, andra inlägg borttagna/modererade.

  Det man konstaterar är i alla fall det; att de som är så duktiga på lagen, och Yeshua, och att på olika sätt hålla den, samtidigt står och applåderar ett olaga intrång, försvarar mobben och skyddar den/de som gjort sig skyldiga till detta.

  Tack Gud för att det finns tele-objektiv kan man ju alltid säga.

  Frågan är bara om man själv är objektiv då..
  ?

 • Simon Peter

  ?Lars Enarsson
  Tack Lars att du står upp för sanningen!!!!!!!!!!
  Men var är dom andra pastorerna och så kallade profeterna?
  Fridshälsningar
  Simon

 • @Anders Gunnarsson:

  ”Din katolikanalfabetism är större än din uppblåsta attityd mot den heliga tro som Kristus startade ca år 30”

  Vad gäller katolicism ska vi vara glada åt att kallas ”analfabeter”. Som Paulus säger:

  ”Mina bröder, varen icke barn till förståndet; nej, varen barn i ondskan, men varen fullmogna till förståndet.”
  (1 Kor. 14:20)

  Menar du att tron började år 30? Varför kallas då Abraham ”trons hövding”?

 • @Anders Gunnarsson
  Verkar inte som de får använda engelska eller något andra översättningar heller…

  Nej, de enda som får användas i påvekyrkan är de som Rom har godkänt, typ katolska Douay-Rheims. Det påminner om Jehovas Vittnen och deras översättning Nya världen, som är den enda godkända för dem.

  Påvekyrkan fördömde dem som spred Biblar som inte var översatta eller godkända. Katoliker fick inte heller läsa Bibeln på egen hand utan katolska ”kommentarer och förklaringar” eller några andra översättningar fram till förra århundradet. Hur det är nu vet jag inte.

  Som jag visade ovan så översätter i stort sett alla större projektkechartiåmenä i Lk 1:28 med benådad/favoured vad du än anser om det…

 • Påvekyrkan fördömde dem som spred Biblar som inte var översatta eller godkända av dem, skulle det givetvis ha stått.

 • Johan

  Har aldrig varit med om att så många kristna tävlar i att vara den som kastar första stenen. Allt hat som denna sida utstråla får mig att bli bedrövad och illamående. Detta är mitt första och sista inlägg. Jag kommer inte besöka er sida igen, så ni behöver inte svara på mitt inlägg.

 • kent pettson

  Håller fullkomligt med Simon Peter och tack Lars Enarson för inläggen.
  Men var är alla andliga ledare, pastorer i flertal smygläser säkert denna blogg (förmodligen min egen också) men inget livstecken eller ställningstagande mot RKK.
  Det verkar som om andliga ledare måste bo i utlandet, Peter L. och Lars E. för att se klart på det katastrofala andliga läget i Sverige, om invationen som pågår i våra församlingar.

 • Lennart Svensson

  Hej!

  Lite statistik i ämnet ”den rostiga statyn”.
  Av hittills 55 st. kommentatorer är
  69 % (38 st.) positiva till artikeln och
  31% (17 st.) negativa till artikeln.

 • LeeOskar

  @Simon Peter:
  Tack för ett tänkvärt inlägg

 • Pingback: Favorit i repris ”Varför skola männskor strida?”- Svar till Joel Halldorf | Erevna - Blogg & Tankesmedja()

 • Det är rätt sjukt att folk springer in och fotar i folks trädgårdar, läskigt är att det kan vara en vän till familjen.
  Att ha en bild på Maria är väl inte det värsta en människa kan göra. Det är väl inte så att dom tillber Maria.
  Annars står det i bibeln att vi skall prisa henne salig. Hur sjutton gör man det då? Bara en fråga.

 • @Margalit:

  Var står det? Att vi skall prisa henne salig?

  V g ta fram Bibeln om du har någon och läs. Undvik Vatikanens versioner av Skriften.

 • F Ö

  Tack, Margalit för en bra kommentar.

  En kommentar till statistiken bara (Lennart);
  Långt ifrån alla som är ifrågasättande till i blogg-posten – kring etiken och tillvägagångssätten – släpps igenom här.

 • Lennart Svensson

  Hej!

  Vad är det som säger, att det inte är ägaren till statyn som själv tagit bilden i trädgården och skickat in den anonymt?
  En motsvarighet till ”false-flag”-operation?

  Mvh L. Svensson?

 • F Ö

  Ja du Lennart; Går drevet åt ett visst håll bara, då är det fritt fram på Aletheia för konspiratinsteorier och många typer av spekulation.

 • F Ö

  Tack Aletheia för att kunna bemöta senaste…

  Ja, Lennart, visst måste det vara så…Ulf Ekman, eller Birgitta, tog bilderna och skickade in dem anonymt. (”False-flag-operation”- där har vi nog svaret!) 🙂 Ungefär som mina ”troll-brev” då.

 • Pingback: Aletheia — Blogg & Tankesmedja » Bloggarkiv » Emanuel Karlsten, Expressen, kastar sten i glashus()

 • Titti

  @Lars W: Och vem granskar din trädgård, om jag får fråga? Får jag komma över och anmärka på dina illa rensade rabatter, kanske? 😉

 • Observer

  @F Ö:
  Tänkvärt!

  Det finns nog ”någon” som är väldigt glad över detta ”stenkastande” på bloggen.

  Det kanske vore bra att fundera på hur David behandlade Saul ?

  Davids inriktning var att ta död på Goliath, inte Saul.
  Vad hände med honom som trodde att han kom med ett ”glädjebud” till David?

  Det är bättre att sikta på Goliath, kan de andemakter ”fällas” som styr landet då får vi verklig väckelse, och det är det som behövs.

 • Lennart Svensson, Lars W och Läsare,

  Jag vägrar se på någon kristen kyrka ute i världen som ”satans påfund”. Det är på gränsen till hädelse.

  Katolicismen har sina rötter i Romerska riket och man var tvungen att ta hänsyn till kejsaren. Jag kan tänka mig att man fick vara taktisk för att inte komma i konflikt med makten. Men vinsten var desto större – kristnandet av hela Europa. Det ska vi här vara tacksamma över.

  Sedan får man ha sina teologiska dispyter. Texterna är inte kristallklara och lämnar mycket åt vår obegränsade fantasi och vårt desto mer begränsade förstånd.

  Likaså riterna. Den Heliga modern är väl värd respekt och vördnad, så som apostlarna och helgonen. För många människor ute i världen är Hon den som bäst förstår deras lidande och behov. Vi ska väl inte ta ifrån dem en så stark källa till förtröstan?

 • @Penumbra:

  Penumbra.

  Ska vi vara tacksamma för katolicismen, som har förstört livet för …….tals människor bundna under hedniska träldomsok, för att inte tala om alla pedofilövergrepp som sopades under mattan i alla århundraden?

  Tänk en gång till!

  Och det viktigaste: vad säger Skriften?
  …………

 • @Deborah:

  Deborah, men måste se på saken ur ett historiskt perspektiv. Det fanns ingen protestantisk väckelse på 300-400-talet. Den kristna kyrkan i Europa var enad. Brytningen mellan katoliker och grekiskt ortodoxa kom senare och mest av maktpolitiska skäl. Det var missionärer från båda dessa som spred kristendomen i Europa. Du kan väl inte på allvar mena att det var först på 1400-talet som man förstod Skriften?

 • @Penumbra:

  ”Jag vägrar se på någon kristen kyrka ute i världen som ”satans påfund”. Det är på gränsen till hädelse.” skrev Penumbra.

  Kanske inte påfund men samfund. Satans synagoga som Sriften säger. Det är inte hädiskt att framhålla. Vad som däremot är hädiskt är att kalla sig ”Fader” och ”Guds ställföreträdare”.

  ”Jag kan tänka mig att man fick vara taktisk för att inte komma i konflikt med makten. Men vinsten var desto större – kristnandet av hela Europa.” …skrev Penumbra.

  Det tog några få år för evangeliet att nå från Jerusalem till Rom. Men 800 år för samma evangelium att nå från Rom till Norden. De lider inte direkt av missionsiver de där katolikerna. Anledningen till att man till slut såg sig nödsakad att ”kristna” nordborna och skicak missionärer var deras våldsamma plundringståg som i första hand drabbade ”kyrkan” med sin avälfyllda skattkamrar.

  De som fick öva taktik för att inte komma i konflikt med makten var judar, katarer, valdenser, hugenotter, lutheraner , calvinister etc.

  ”För många människor ute i världen är Hon [Maria]den som bäst förstår deras lidande och behov.” …skrev Penumbra.

  Endast Gud ska du tillbe. Har du inte hört det? Den som är död, begraven och vilar fram till uppståndelsen förstår intet av vare sig lidande eller behov. Sluta förleda dessa arma människor med era ”Ave Maria” och lär dem istället bedja Fader vår i ande och sanning.

  Har själv i några fall övertygat fattiga katoliker i tredje världen att sluta med detta eviga Maria-tjat och börja be till Jesus såsom Bibeln lär. De gjorde ett snabbt kliv uppåt på både den andliga och den lekamliga fronten.

 • S-E Sköld

  Penumbra: ”Likaså riterna. Den Heliga modern är väl värd respekt och vördnad, så som apostlarna och helgonen. För många människor ute i världen är Hon den som bäst förstår deras lidande och behov. Vi ska väl inte ta ifrån dem en så stark källa till förtröstan?”

  Var står det skrivet, att man skall be till de ”avsomnade”? apostlar eller andra.

  Att be till Maria är som att be till jultomten, och det är alltid en välgärning, att klargöra, att jultomten inte finns; samma är förhållandet med katolicismens mariagestalt, hon finns inte i verkligheten, utan tillhör det sagor, fabler, fantasier som katolska kyrkan vårdar så ömt, av någon obegriplig anledning. Med hänvisning till ett enda bibelord har katolicismen gjort henne till en gudinna.

  Guds Ord: ”Verkligheten själv finns hos Kristus”.

 • @Titti:

  Det får du inte. Hur vet du att de är dåligt rensade förresten?

  När en s k andlig ledare för 1000-tals människor ställer upp ett avgudabeläte är det inte den personens ensak. Har aldrig varit det. Detta oavsett om den är 1 m eller 3 m hög. Tycker du att Elia eller Jehu reagerade som om Baalsstatyerna var de israeliska kungarnas ensak?

  Om vi överför tanken till ett annat slag av föreningsliv. Vi tänker oss att en styrelseledamot i IOGT-NTO till vardags driver en pub med fullständiga rättigheter som serverar starka drycker från middagstid till småtimmarna – är detta dennes ensak?

  Min rabatt är däremot helt min ensak.

 • Penumbra… Lars W. har svarat jättebra på ditt inlägg. Den ’enade kristendomen’ gjorde mer skada än nytta med sina korståg och blandat med avgudadyrkan budskap… De sanna Jesu lärjungarna fick fly och gömma sig i grottor, för att inte bli tvingade av maktapparaten att böja knä för Baal…. Så överlevde Ordet. Mvh…

 • @Penumbra:

  I denna mening håller jag för en gångs skull med dig Penumbra (att det var som du beskriver);

  ” Jag kan tänka mig att man fick vara taktisk för att inte komma i konflikt med makten.”

  MTC: Lite annorlunda än de troende före dem som gav sina liv på arenorna när de vägrade ”vara taktiska”….

  /D

 • Frida

  Det står skrivet i 2 Mos 20:4 Du skall inte göra dig någon bildstod eller någon avbild av det som är uppe i himlen eller nere på jorden eller av det som är i vattnet under jorden.

  detta är det andra budordet som har tagits bort från den katolska katekismen

  och Bibeln definerar synd som lagbrott:

  1 Joh 3:4 Var och en som gör synd bryter mot lagen, ty synd är brott mot lagen.

  vi har alla syndat och kan inte kasta några stenar…
  och behöver Jesus som frälser oss från synd, lagbrott

  Matt 1:21 Hon skall föda en son, och du skall ge honom namnet Jesus*, ty han skall frälsa sitt folk från deras synder.”

  Maria som enligt katolska kyrkan är medfrälsare är en syndare som jag och hon gladde sig i Gud – sin frälsare…

  Luk 1:46 Då sade Maria: ”Min själ prisar Herren,
  47 och min ande gläder sig i Gud, min Frälsare.

  Matt 12:46 Medan Jesus ännu talade till folket, stod hans mor och hans bröder utanför och ville tala med honom. 47 Någon sade då till honom: ”Din mor och dina bröder står här utanför och vill tala med dig.” 48 Han svarade: ”Vem är min mor och vilka är mina bröder?” 49 Och han räckte ut handen mot sina lärjungar och sade: ”Här är min mor och mina bröder. 50 Var och en som gör min himmelske Faders vilja är min bror och min syster och min mor.”

  Matt 7:21 Inte skall var och en som säger Herre, Herre till mig komma in i himmelriket, utan den som gör min himmelske Faders vilja. 22 Många skall säga till mig på den dagen: Herre, Herre, har vi inte profeterat med hjälp av ditt namn*och med hjälp av ditt namn drivit ut onda andar och med hjälp av ditt namn gjort många kraftgärningar? 23 Men då skall jag säga dem sanningen: Jag har aldrig känt er. Gå bort ifrån mig, ni laglösa!

  ska vi tillbe Maria? Nej vi ska göra Guds vilja…
  ska vi säga Herre, Herre? Nej vi ska göra Guds vilja
  ska vi lita på de som gör kraftgärningar och driver ut onda andar i Jesu namn… Nej vi ska hålla oss till

  Jes 8:20 ”Till Guds undervisning, till vittnesbördet!” Om de inte talar enligt detta ord finns ingen morgonrodnad för dem.

  för det finns en organisation som vill

  Dan 7.25 …Han skall sätta sig i sinnet att förändra heliga tider och lagar…

  du kan läsa om detta i en bok som heter den Stora Striden eller the Great Controversy av Ellen White.

  här följer citat från den boken:
  Det är inte utan orsak som man i protestantiska länder har hävdat att katolicismen nu betydligt mindre skiljer sig från protestantismen än under gångna tider. En förändring har inträtt. Men det är inte påvedömet som har förändrats. Katolicismen liknar verkligen protestantismen idag, eftersom protestantismen har förändrat sig sedan reformatorernas tid.

  Under det att de protestantiska kyrkosamfunden har sökt vinna popularitet har en falsk tolerans förblindat dem. De menar att det är riktigt att tro gott om allt som är ont. Den ofrånkomliga följden blir att de till sist tror ont om allt som är gott. I stället för att försvara den tro som en gång för alla har överlämnats åt de heliga ber de faktiskt den romerska kyrkan om ursäkt för sin tidigare inställning och ber om förlåtelse för sin religiösa trångsynthet.

  Det är riktigt att det finns verkliga kristna i den romersk-katolska kyrkan. Tusentals tjänar Gud efter det bästa ljus de har. De har aldrig sett motsättningarna mellan en levande, andlig gudstjänst och genomförandet av en mängd former och ceremonier. Gud ser med medkännande mildhet på dem, de är ju undervisade i en tro som är vilseledande och otillfredsställande. Han vill låta ljusstrålar tränga igenom det mörker som omger dem. Han vill för dem uppenbara sanningen sådan den är i Jesus. Många kommer att sluta sig till hans folk.

 • Anders R Pettersson

  Tack gode Gud för Lars Enarsson, en pastor som inte viker ner sig. Och tack alla ni andra som säger ifrån. Jag blir oerhört arg när ledare vill dra människor bort från Gud – i sin vilja att placera dem under en falsk tron. Alla människor skall respekteras, men gäller det även ulf och birgitta? Är man ledare, har man påtagit sig något som står utanför det privata. Som ledare har man makt, och den makten måste få ifrågasättas. Är det så att makten inte lyssnar, får man helt enkelt göra vad man kan för att avlägsna den. Är det så att makten drar svärd mot dig personligen eller din familj, så är det klart att du har ett oerhört stort spelrum – Då har makten själv valt att få smaka svärdet på det privata området. Vi böjer inte våra knän inför människor, utan endast inför vår himmelske konung alena. Respekt för ulf och birgitta som ledare finns inte hos mig – den dog tidigt. Att göra som ulf, att jämnföra och likställa underordnandet till Yeshuah – med underordnandet till ulf ekman. Detta är inget annat än längtan att få överta makten från Yeshuah. Träldoms andens tid är ute i Sverige, slavar vakna ni är fria att gå ut ur fängelsehålan. Ta inte emot mer manipulation från ekmansekten, lyssna inte på denna väsande kluvna tunga. Hur mycket mer bevis vill ni ha.

 • Lars W, S-E Sköld, Deborah och MyTwoCents,

  Jag har aldrig sagt att man ska tillbe Maria som Gud.

  Vissa inom kristenheten är av den uppfattningen att det är hädiskt att tillbe t o m Jesus Kristus eftersom inte ens Han är Gud och att Jesus på korset i kyrkorna är en avgudabild. Vill man vara en rabiat farisé så kan man hitta på vad som helst.

  Men ni har inte besvarat min enkla fråga: Förstod människan Evangeliet först år 1517 då Luther spikade upp sina teser på Allhelgonakyrkans dörr?

  Knappast.

 • Lennart Svensson

  @Anders R Pettersson:

  Hej Anders R Pettersson!

  Du tackar Gud för Lars Enarsson och jag tackar Gud för sådana som Dig, Anders, Daniel Forslund, Lars W, S-E Sköld, Alias, Christian, Deborah, Kent Pettson.
  Jag tycker Ni är Riktiga Andliga Stridsmän, som innehar en andlig klarsyn.
  Ni har förstått, att det får vara slut-pjoskat och slut-tassat, för de här villo-lärarna som ämnet handlar om.
  ”En liten rostig staty”?
  Pyttsan.
  Det här handlar om demoniska makter som verkar genom mänskliga individer.

  Ni stridsmän ska inte bli oroliga, när vissa människor blir upprörda. Jag har konfrotterat onda makter i ”kristna” människor där de har upprörts till gråt. Inget konstigt med det.
  Klart att vår fiende blir upprörd över en sådan ”strids-blogg” som Aletheia. Speciellt när det tas upp sådana här företeelser, som göms i mörkret.

  Demoner diskuterar man inte med.
  De ska drivas ut i den Helige Andes kraft.
  Sven Reichman, sa något bra en gång. Han sa:

  ”Guds kraft måste till. Det drager människor till Gud och det stöter människor bort från Gud”.

  En del har ju redan ”troppat” av här. Underbart!

  Denna uppgift fungerar bloggen Aletheia utmärkt i. Guds Blod beskyddar Daniel Forslund och Aletheia. Aletheia finns i mina förböner 24 tim/dygn. En mycket viktig kanal för de som är trötta på att ”leka kristendom” i någon kyrka.
  Så, fram med fler foton från mörkrets bakgårdar!

  Mvh L.Svensson

 • S-E Sköld

  Penumbra, Bibeln är såväl judendomens -som kristendomens urkund. Profeternas och apostlarnas grundvalar med JESUS själv som hörnsten: det är grunden som den kristne bygger sitt liv på, och hämtar byggnadsmaterialet från: guld, silver och ädelstenar. Guds bestående Ord, genom Jesu -och Hans apostlars och profeters mun och penna.

  Det är långt bort ifrån katolicismens sagoslott blandat med okultism.

 • ester

  @Titti:
  Du har inye fattat ett skvatt!
  Håll dig till det som saken gäller i stället för att ”spotta mig i ansiktet” !

 • Lennart Svensson

  Hej Anders R Pettersson!

  Du tackar Gud för Lars Enarsson och jag tackar Gud för sådana som Dig, Anders, Daniel Forslund, Lars W, S-E Sköld, Alias, Christian, Deborah, Gunnevi, Kent Pettson.
  Jag tycker Ni är Riktiga Andliga Stridsmän, som innehar en andlig klarsyn.
  Ni har förstått, att det får vara slut-pjoskat och slut-tassat, för de här villo-lärarna som ämnet handlar om.
  ”En liten rostig staty”?
  Pyttsan.
  Det här handlar om demoniska makter som verkar genom mänskliga individer.

  Ni stridsmän ska inte bli oroliga, när vissa människor blir upprörda. Jag har konfrotterat onda makter bland ”kristna” människor där de har upprörts till gråt. Inget konstigt med det.
  Klart att vår fiende blir upprörd över en sådan ”strids-blogg” som Aletheia. Speciellt när det tas upp sådana här företeelser, som göms i mörkret.

  Demoner diskuterar man inte med.
  De ska drivas ut i den Helige Andes kraft.
  Sven Reichman, sa något bra en gång. Han sa:

  ”Guds kraft måste till. Det drager människor till Gud och det stöter människor bort från Gud”.

  En del har ju redan ”troppat” av här.

  Denna uppgift fungerar bloggen Aletheia utmärkt i. Guds Blod beskyddar Daniel Forslund och Aletheia. Aletheia finns i mina förböner. En mycket viktig kanal för de som är trötta på att ”leka kristendom” i någon kyrka.
  Så, fram med fler foton från mörkrets bakgårdar!

  Mvh L.Svensson

 • Titti

  @Lars W: ”Min rabatt är däremot helt min ensak.”

  Minsann 😉

  Min med, du. Och Ekmans. Och alla andras.

 • Titti

  @ester: Jo, jag har fattat att en del troende är ena riktigt elaka skvallertackor som har tungorna fulla med hat.

  Det gör att jag inte tänker besöka den här bloggen mer.

  Tycker synd om Aletheias grundare och de seriöst människoälskande, Gudfruktiga människor som önskar diskutera viktiga ämnen.

  Adjö.

 • Martin

  Jag har en plasttomte i min trädgård

 • Martin

  Att ha en mariafigur i trädgården skulle jag också kunna tänka mig att ha, det gör mig varken till katolik el maria-dyrkare. Fast jag vill inte ha en sån rostig ful sak. Det kanske finns en i plast jag kan köpa?

 • Pingback: Aletheia — Blogg & Tankesmedja » Bloggarkiv » Ulf Ekman kom ur garderoben under samtal i Rom()

 • Simon Peter

  @Anders R Pettersson
  Ja, Anders, din analys är korrekt. Ulf och hans gäng med den dödligt giftiga trosförlunnelsen, penningtiggeriet och kryptokatolicismen måste jagas ut med svärd.
  Tack att du lyfter svärdet kraftfullt här på Aletheia.
  Du är inte ensam du Herrens älskade!
  Shabbat Shalom förresten
  Simon

 • ester

  @Martin:
  ”Att ha en mariafigur i trädgården skulle jag också kunna tänka mig att ha”

  Tragiskt! Tror du att den inte har ett symbolvärde? Var inte så ljusblå! Om du tror att det är välbehagligt för Herren så tar du grundligt miste.
  Men det kanske kommer i andra hand?
  Följ de goda exemplen och inte de uruselt dåliga!
  Shabbat Shalom

 • ester

  @Titti:
  🙂
  Shabbat Shalom

 • @Titti:

  Om jag bekänner mig till Yeshua och ställer upp en 3 m hög madonnaskulptur i rabatten är det INTE min ensak. Men den omgivande orensade rabatten är fortfarande det.

 • @Lennart Svensson:

  Må din välsignelse vända åter över dig, Lennart.

 • Lennart Svensson

  @Lars W:

  Hej Lars W!

  Det tar vi emot och tackar för.
  Jag glömde nämna Simon Peter i min uppräkning.
  Det är härligt att det finns Riktiga kristna kvar.

  Sabbat Shalom!

 • Kära vänner,

  Några av mina vänner har undrat över kommentarer som undertecknas ”Lars W” – särskilt i denna tråd.

  Det är inte Lars Widerberg, Linköping – Intercessor Network – som skriver. . .

  Lars Widerberg

 • S-E Sköld

  Titti: ” Jo, jag har fattat att en del troende är ena riktigt elaka skvallertackor som har tungorna fulla med hat.

  Det gör att jag inte tänker besöka den här bloggen mer.

  Tycker synd om Aletheias grundare och de seriöst människoälskande, Gudfruktiga människor som önskar diskutera viktiga ämnen”

  —–

  JESUS: ”Ve världen för förförelsens skull, förförelser måste ju komma, men ve den människan genom vilken den kommer”

  Paulus: ”Men om någon, vore det ock vi själva eller en ängel från himmelen, förkunnar evangelium i strid mot vad vi har förkunnat för er, så vare han förbannad.

  Ja, som vi förut har sagt, så säger jag det nu åter: om någon förkunnar evangelium för er i strid mot vad ni undfått, så vara han förbannad”.

  Därför att det fanns män som Paulus, blev evangeli sanning bevarad åt oss som lever nu, och det i skriftlig form. De stred för sanningen och det har vi välsignelse av än i dag. Men många finns, som vill förvända Guds Ord och Kristi evangelium; men då har vi som väl är urkunderna, från JESUS och Hans apostlar och profeter, att gå till; för att ”stämma av” och se om det handlar om sådant som är, ”utöver vad skrivet är”. Inte ens JESUS i Sin strid mot Ormen/Satan åberopade någonting annat än det som ”står skrivet”.

  Därför behöver vi inte låta oss bedras av t.ex. katolska kyrkans okulta sagoboksförfattare! utan i stället gå till sanningens Ord och där få vägledning; i den viktigaste av vägledningsfrågor: vägen hem -till himmelen.

  Ps 139: 24 ”se till, om jag är på en olycksväg och led mig på den eviga vägen”.

 • Anders R Pettersson

  Ni behöver inte tvivla längre. Om inte detta övertygar er – är det inget som kommer att övertyga er.

  Ulf Ekman skriver i ”Andliga” Rötter (gamla Keryx-artiklar!):

  ”Jag har haft glädjen att träffa en av de studenter som deltog i den ursprungliga retreaten i Duquesne, Patti Mansfield, som för övrigt höll ett tacktal till påven för hans positiva inställning till de nya rörelserna Pingstdagen 2006 inför 400 000 besökare på St. Petersplatsen,Rom.

  Hon berättade för MIG om sitt andedop och senare hur hon upplevde att hon fick HELA jungfru MARIAS Magnifikat GIVET till sig av Anden i nya tungor och hon talade ut det på ett för henne fullständigt okänt språk.”

 • @Martin:

  Martin…

  Det finns olika madonna-skulpturer att köpa, naturligtvis….

  Det bästa är sådana som är gjorda av gips eller sten och övermålade med lackfärg. Du kan också placera den i ett skåp med levande ljus runt omkring…

  Du vet, det är bra utifall det regnar….

  OBS! Hållbarhet vid jordbävning eller brand kan däremot inte garanteras….

  ……………………….

 • Lars W

  @Deborah:

  ”Du vet, det är bra utifall det regnar….”

  Finns de att köpa som tvålskulpturer tro?

 • Lars W….

  Säkert… Tragiskt nog…

  Dagen skriver den 3/11-2010: (citat)

  ’Katolska karismatiker fick en hälsning från påven’.

  ”Den karismatiska förnyelsen berikar Kyrkan med en mer personlig gudstro”.

  Det lät påven Benedikt XVI hälsa deltagarna iden nordiska karismatiska konferensen som avslutades i Stockholm i helgen.

  Uppemot 400 personer fanns med på det avslutande mötet i S:ta Clara kyrka i söndags, då pastor Ulf Ekman talade om ”Den helige Ande, kärlekens, kraftens och enhetens Ande”. […]

  Under den mässa som hölls av katolske biskopen Anders Arborelius och den påvlige nuntien Emil Paul Tscherring framfördes en personlig hälsning från påven.
  ”Den karismatiska förnyelsen berikar Kyrkan med en mer personlig gudstro, karismatiska nådegåvor och en ekumenisk gemenskap i Anden” lät påven hälsa och betonade att kyrkans ledning ser förnyelsen som ett viktigt bidrag till hela kyrkans förnyelse.” (slut citat)
  ……………….

  Kommentar: Uttalanden är ganska förvirrande… Jag begriper inte. Och Skriften står inte centrum!

  1) Vad betyder ’personlig gudstro’? Menar man att var och en blir salig på sin egen tro?

  2) Vad menas med ’karismatisk förnyelse’? Menar man att ’Kyrkans’ avgudafasad målas över med ’karismatiska gåvor’? Vad betyder det?

  3) Vad menas med ’ekumenisk gemenskap i Anden’? Vilken ’ande’?

  Menar man ’en ande’ som inte följer endast Skriften (Bibeln) utan har anknytning till andra ’uppenbarelser’ i andra skrifter?

  4) Vad menas med ’förnyelse’? Vad är det som skall förnyas, när allting står stilla och kvar i det katolska systemet?

  M.a.o. när alla katolska läror är som de alltid har varit och ingenting har återkallats.

  Vad använder man alltså det flummiga begreppet ’karismatik’ till för? Var är lydnaden till Ordet?
  …………………………….

  Men Skriftens Ande, Messias’ Ande, säger profetiskt till alla ’som har öra att höra med’:

  Uppb.22:1 ”Jag är A och O, den förste och den siste, begynnelsen och änden.

  Saliga är de som TVÄTTAR SINA KLÄDER. De skall få rätt till livets träd och få komma in i staden genom dess portar.
  Men utanför är hundarna och trollkarlarna, de otuktiga och mördarna, avgudadyrkarna och alla som älskar lögn och far med osanning.

  Jag, Jesus, har sänt min ängel för att VITTNA för er om allt detta i församlingarna.

  Jag är Davids rotskott och hans ättling, den klara morgonstjärnan.”
  Och Anden och bruden säger: ”Kom!” Och den som hör det må säga: ”Kom!”

  Och den som törstar må komma. Ja, den som vill, må ta emot livets vatten för intet. För var och en som hör profetians ord i denna bok betygar jag:

  Om någon lägger något till dessa ord skall Gud på honom lägga de plågor som det är skrivet om i denna bok.
  Och om någon tar bort något från de ord som står i denna profetias bok, skall Gud ta ifrån honom hans del i livets träd och i den heliga staden, som det står skrivet om i denna bok.

  Han som betygar detta säger: ”Ja, jag kommer snart.”

  Amen, kom, Herre Jesus!”
  …………………………

 • meta

  Jag har en fråga till anhängare av Katolska kyrkan.
  Det gäller Maria.
  Om hon i sin ställning som Jesu Moder är så betydelsefull för vår frälsning, helgelse, våra böner och all vårt andliga liv, varför nämner inte apostlarna Paulus och Petrus i sina brev till församlingarna något om detta i så fall.
  Nä, de är helt tysta om Maria. För Paulus verkar det bara finnas bara en som är viktig för vår frälsning och vår räddning, Jesus.
  Likaså är det med de andra apostlarna. Varför nämner de inget om Maria i sina brev?
  Missade dom nånting väsentligt trots att en del av dem levde med Jesus under några år. Varför talade inte Jesus om sin mamma Maria som Himmelens drottning?
  Så, varför ger katolska kyrkan Maria så stor betydelse, när jag inte kan se att Jesus, eller apostlarna Paulus, Petrus osv gjorde det?

 • Martin

  Jag är varken ”katolikvänlig” eller pro-Ekman… Men jag är inte vidskeplig heller. Denna figuren i trädgården är inte värre än min Tomte förutom att den var grymt ful. Om man skulle teologisera min tomte kanske? Hm… Jag är alltså tomte-tillbedjare då hahaha…

 • Martin

  Jag har sett videon…

  Tragiskt…

 • @meta:

  Ja, det förtjänar att påpekas. Enligt Paulus har vi en Moder. Men Romkyrkan lyssnar inte på Paulus. Inte så märkligt med tanke på att de även ignorerar Vår Herre (inte deras) Yeshua Messias.

  ”Jungfru Maria hjälper oss, hon som är både Guds Moder och vår Moder, att bli kvar i Jesu närhet.”
  (Anders Arborelius, Predikan i S:t Petri kyrka, Malmö)

  Bibeln:

  ”Men det Jerusalem som är därovan, det är fritt, och det är vår moder.”
  (Gal. 4:26)

  Romkyrkan:

  ”Helige Fader,

  De nordiska biskoparna är mycket tacksamma och glada över denna möjlighet att komma till Rom för att be vid apostlarnas gravar och för att med stor kärlek och vördnad få möta Er, Helige fader, som Kristi ställföreträdare och Petri efterträdare.”
  (Anders Arborelius i brev till påven.)

  Bibeln:

  Ej heller skolen I kalla någon på jorden eder ’fader’ , ty en är eder Fader, han som är i himmelen.
  (Matt. 23:9)

  Katolska Romkyrkan har fel i allt av vikt som går att ha fel i. Och där deras lära undantagsvis kan låta riktig och se ut att stämma kan du vara viss om att deras liv och traditioner uppvisar något helt annat.

 • Anelehy

  @Martin:

  Att tillbedja och önska beskydd av vare sig Maria eller tomten är lika fel. Martin, du säger att du inte är vidskeplig men vad det i slutändan handlar om är respekt för Gud och hans Ord.

 • meta

  Tack Lars för ditt inlägg!
  Jag hoppas att min enkla fråga också ska besvaras av Maria-anhängarna!

 • Bitte Assarmo

  Det kanske ligger något i regeringens snack om att folk arbetar för lite, när de har tid att smyga runt i buskarna och leta efter bevis på inbillat kätteri 😉 Det borde vara varje kristen människas mål att hedra Guds moder, inte skymfa henne!

 • mirre

  @Bitte Assarmo:
  Snälla Bitte, Maria är inte Guds moder, hon födde Jesus i hans jordiska gestalt, men han fanns till innan jorden skapades och hon är inte mor till honom såsom Gud.

 • Tordan

  @mirre: ”…men han fanns till innan jorden skapades och hon är inte mor till honom såsom Gud. ”

  Och man är inte Gud för att man fanns till innan jorden skapades heller.

 • S-E Sköld

  Tordan, men om man fanns till innan något fanns, och skapade allt, synligt såväl som osynligt, då är man definitivt Gud:

  och så beskrivs Bibelns JESUS Kristus i Guds Ord, Bibeln = Ordet/Gud som blev kött/Människa, för att kunna ta boning ibland oss människor och ge Sitt syndfria, rättfärdiga blod till lösen för oss.

 • outsider

  ”Snälla Bitte, Maria är inte Guds moder, hon födde Jesus i hans jordiska gestalt, men han fanns till innan jorden skapades och hon är inte mor till honom såsom Gud.”

  Det var en barnslig och dum undanflykt. Den avfallna kristenheten lär ut precis detta att Jesus är Guds inkarnation. Jesus är Gud själv kommen i köttet (istället av att han är Guds son som blev sänt till världen av Gud, vilket är vad Evangeliet lär)

  Om Jesus är Gud, Guds inkarnation i köttet, Gud själv i köttet, och om Maria var ”hans jordiska gestalts” mor då var hans jordiska gestalt Gud själv och Maria är Gudaföderskan och Gudsmodern, det kommer man inte runt med bara: ”Snälla Bitte, Maria är inte Guds moder……”

 • outsider

  ”och så beskrivs Bibelns JESUS Kristus i Guds Ord, Bibeln = Ordet/Gud som blev kött/Människa,”

  Det var alltså Bibeln som blev kött. Alltid nåt!

 • outsider…

  Vi behöver inte spekulera i den saken.

  Herren själv talar om för oss, vem Hans moder är:

  Mark.3:31 ”Hans mor och hans bröder kom och stannade utanför. De sände bud till honom för att kalla på honom.

  Folkhopen som satt omkring honom sade: ”Se, din mor och dina bröder står här utanför och frågar efter dig.”

  Han svarade: ”Vem är min mor och vilka är mina bröder?”

  Och han såg på dem som satt omkring honom och sade: ”Här ser ni min mor och mina bröder! Den som gör Guds VILJA är min bror och min syster och min mor.”
  ………………………………………..

  Utan mysteriereligiösa inlägg och tillägg.

  Det handlar om att lyda och göra Guds vilja.
  ………

 • outsider

  Deborah säger att: ”Vi behöver inte spekulera i den saken.” (om Jesus var Gud eller inte, och om Maria därmed var Gudsmodern/Gudaföderskan eller inte)

  liten fundering…..

  Det är praktiskt att blunda när UPPENBARELSEN syns i lite dålig dager. Det är bara att spruta på med lite bibelcitat så försvinner den kvalmiga lukten av något ruttet och allt blir bra igen.

 • outsider…

  Man ’sprutar inte med Bibelcitat’.

  Man FÖRKUNNAR Ordet, så att – mycket riktigt – ’den kvalmiga lukten av något ruttet försvinner’.

  Uppb.12:9 ”Och den store draken, den gamle ormen, som kallas Djävul och Satan, han som bedrar hela världen, kastades ner på jorden och hans änglar kastades ner med honom.

  Och jag hörde en stark röst i himlen säga: ”Nu har frälsningen och makten och riket blivit vår Guds och väldet hans Smordes. Ty våra bröders åklagare har blivit nerkastad, han som dag och natt anklagade dem inför vår Gud.

  De övervann honom genom Lammets blod och genom sitt vittnesbörds ord. De älskade inte sitt liv så högt att de drog sig undan döden.

  Jubla därför, ni himlar och ni som bor i dem! Men ve dig, du jord och du hav, ty djävulen har kommit ner till er i stor vrede, eftersom han vet att hans tid är kort.”
  ……………………………………….

 • @Bitte Assarmo: Oj, har du möjligen blivit Lutheran?

  Alliansen har också pekat på att vi ska få ha en viss valfrihet. En del av oss lever fattigt av egen fri vilja och får därmed tid över, trots att vi bara jobbar deltid. (Att jag själv sedan även studerar på ungefär heltid samtidigt är en annan sak…)

 • outsider

  @Deborah

  ”Man ‘sprutar inte med Bibelcitat’.”

  …..en viss kvinna gör hursomhelst just precis det.

 • Pingback: Shame, shame, shame… « In spite of me…()

 • Pingback: Aletheia — Blogg & Tankesmedja » Bloggarkiv » Kors i taket, en Maria-ikon på MTC:s kontor!()

 • Ingrid Rönnberg

  @mirre:

  Tack Mirre!!! Herren Jesus eller hans apostlar har har aldrig uppmanat någon att tillbe Maria.

  Skökan är just skökan ( skökan=prostituerad) för att det INTE är den ÄKTA bruden. Den äkta bruden är den som håller sig till Jesus och tillber Fadern genom honom. ”Ve er när människorna talar väl om er”. Detta med upphöjelse av Maria och katolicicmen är ett tidstecken att Jesus står på tröskeln att komma igen för att hämta sin brud.

 • troendemoder

  Kan ju tänkas att de bara tycker att den här statyn är vacker och att det är en gåva. Varför så stor affär?

 • Rolf

  I dagens digitala fotovärld så är ett foto av detta slag inte på något vis ett sanningsvittne det går att manipulera ett foto mycket enkelt i Photoshop.

 • @Rolf:

  Om du läser Birgitta Ekmans kommentar ovan kanske bilden klarnar.

 • @troendemoder:

  Anser du att katolsk Maria-dyrkan är ok?

 • Östen

  @Ingrid Rönnberg: Detta med upphöjelse av Maria och katolicicmen är ett tidstecken att Jesus står på tröskeln att komma igen för att hämta sin brud.

  Ett tidstecken Ingrid? Något som trots sedan Jesus och efterföljts sedan urkyrkan – skulle det vara ett tidstecken för den yttersta tiden?

 • Östen

  @Lars W: Anser du att katolsk Maria-dyrkan är ok?

  Det är väldigt få på jorden som tycker Mariadyrkan är ok. Allra mins katoliker. Att däremot be om förbön från de som redan befinner sig i den Himmelska kyrkan – det är gott. Och förbönerna handlar alltid om att innerligare kunna närma sig Jesus.

 • Vi får inte söka råd hos de döda:

  5 Mos.18:9 ”När du kommer in i det land som HERREN, din Gud, ger dig, skall du inte lära dig att handla enligt dessa folks vedervärdiga seder.

  Hos dig får inte någon finnas som låter sin son eller dotter gå genom eld eller befattar sig med spådom, teckentydning, svartkonst eller häxeri, ingen som utövar besvärjelsekonster, ingen andebesvärjare, ingen som bedriver trolldom och INGEN SOM SÖKER RÅD HOS DE DÖDA.

  Ty avskyvärd för HERREN är var och en som gör sådant, och för sådana vedervärdigheters skull fördriver HERREN, din Gud, dem för dig.

  Du skall vara fullkomlig inför HERREN, din Gud.”
  ……………………………..

  Om vi vill hålla Förbundet med Den Levande, så gäller ovanstående.

  Annars har du en annan religion, Östen…och det är du fri att utöva.

  Men då är det inte Herren, Israels Helige, du tjänar om man skall vara noga.
  ….

  Mvh…

 • @Östen: Varför be till Maria istället för att vända dig direkt till Herren? Maria är död och väntar på uppståndelsen. Bibeln varnar för att vända sig till de döda.

 • @Östen:

  Ert ordvrängeri gör inte saken bättre. Detta sätt att ge ord ny betydelse förvillar och förför än mer.

  Men snart är det över. Snart är Rom med sina tusentals avgudabilder föreställande Maria och diverse mer eller mindre sataniska påvar borta. Allt som blir kvar är grus blandat med aska.

 • Lennart Svensson

  @Östen:

  Hej Östen!

  Du har varit och snuttat i Rom-flaskan igen.
  Alla missbrukare går igenom samma förnekelse-process du uppvisar ang. din maria-dyrkan.
  T.o.m barnen på dagis vet att ni katosar sysslar med tillbedjan av maria. Ingen nyhet m.a.o.

  Mvh L.S

 • Östen

  @Deborah:

  Vadå söka råd hos död?
  Du ber väl inga levande om att spå din framtid? Men du ber väl om deras förböner?!
  Detsamma gäller vårt förhållande till den himmelska kyrkan.

 • Östen

  @Andreas Frost: Varför be till Maria istället för att vända dig direkt till Herren? Maria är död och väntar på uppståndelsen. Bibeln varnar för att vända sig till de döda.

  Det ligger i kärlekens natur – vi är skapta för att behöva varandra! En del har gått före oss och av dem kan vi lära och be om deras förböner. Vi är en helig helhet, en gemenskap av syndare och heliga.

  Till skillnad från protestanterna som är ensamseglare.

  Maria är död skriver du. Ja, det är hon, men för Gud som är bortom rumstiden och lever i ett evigt nu finns ingen död. För Honom är vi alla levande.

 • Östen

  @Lennart Svensson:

  Ja, nu har jag varit och snuttat igen! Vi får väl se vad som händer när dimman lättar!

 • troendemoder

  @troendemoder: Självklart tycker jag INTE !! att det är ok att tillbe någon annan än den treenige GUDEN – Fadern, Sonen,Anden!!
  Men det kanske är så att Ulf Ekman egentligen bara bejakar våra trosrötter och inte slänger ut barnet med badvattnet, och – då menar jag att HAN KANSKE OCH FÖRHOPPNINGSVIS INTE BEJAKAR HELGON -TILLBEDJAN. Om du lyssnar på UE:s föredragsserie om vår kristna rötter och dess histora genom seklerna (finns på LO:s hemsida att lyssna på gratis!), så upplever förhoppningsvis fler än jag att det är en mycket nyanserad och bra genomgång!
  Frid till oss alla kära syskon!

 • Björn Jönsson

  @Östen:

  Då måste det väl gå bra att be vem som helst om förbön, bara de är döda? Ex min mormor, hon var visserligen rejelt senildement, men det kan ju förvisso Maria också varit, vem vet, det står inget om det, det går säkert bra att be en senildement om förbön!
  Att sen min mormor var en evig jungfru, är ju rätt så självklart, visst hon har fått 11 barn, men dessa barn kallar vi numera kusiner, så var den saken klar!
  Och till sist min mormors himmelsfärd, tja hon hade ju högtflygande planer, så då kan man räkna det som himmelsfärd! 😉

  Ush vad jag är stygg!

  Bj

 • @Östen: Är de inte märkligt att vi aldrig ser röken av denna Mariatillbedjan i bibeln? Apostlarna säger inget om att be om Marias förbön. Märkligt…

 • Maria, Östen, anser ni också vara ’himlens drottning’.

  Det finns en himlens drottning omtalad i Bibeln. Om ni ber till henne, då är det ju felaktigt.

  Man borde inte blanda ihop begreppen:

  Jeremia 7:18 Barnen samlar ihop ved, fäderna gör upp eld och kvinnorna knådar deg för att baka offerkakor åt himlens drottning. För att kränka mig utgjuter de drickoffer åt andra gudar.

  Men är det mig de kränker med detta? säger HERREN. Är det inte snarare sig själva, så att de kommer på skam?”
  …………………….

  Mvh…

 • Debora utan h

  Man syndar inte bara när man ber till någan annan än GUD/YHWH, man syndar också när aktivt, muntlig, offentligt inte tar avstånd från ett sånt beteende.

  Alltså tycker jag att Birgitta och Ulf Ekman och alla andra pastorer och präster och ledare i kyrkan borde göra det nu, på en gång, vad finns det att vänta på……..

 • Östen

  @Björn Jönsson: Då måste det väl gå bra att be vem som helst om förbön, bara de är döda?

  Alla är ju inte i himlen ännu och ständigt skådar Herren! Din mormor kanske är det? Kanske inte?

 • Björn Jönsson

  @Östen:

  Och vad i skriften säger att Maria är i himlen?

  Bj

 • @Björn Jönsson:

  Bara att applådera. Det är ju precis så de där skökokristna är i sin avgudadyrkan.

 • @Andreas Frost:

  ””Är de inte märkligt att vi aldrig ser röken av denna Mariatillbedjan i bibeln?

  Rökelse är de annars ganska bra på i Skökokyrkan. I synnerhet när de påstår att de ber. Jo, ber gör de ju men dessvärre till mörkrets furste.

 • Rolf

  Tack för tipset Lars W, jag läste B Ekmans inlägg.

 • Pingback: Aletheia — Blogg & Tankesmedja » Bloggarkiv » Ekmans teologiska kullerbyttor bakom ViD’s fall?()

 • Oholiab

  Bra sagt Birgitta!!!

  Din rostiga lilla staty får alldeles för stora proportioner på den här bloggen. Problemet är inte era trädgårdsdekorationer. Jag tror sannerligen inte att de är demoniska.

  Problemet ligger i er teologisk kovändning. Den vore intressant att höra mer om…

 • @Oholiab:

  Welcome back. Det var länge sedan jag såg din signatur på aletheia 🙂

  Men hör det inte ihop? Trädgårdsdekorationen och de teologiska svängningarna?

  /D

 • Antonia Berglund

  @mirre:

  Mirre, det är helt riktigt! 😀
  Vänlig hälsning/ A-a

 • Jenny Andersson

  Lennart Svensson: Hej!”Heliga Maria, Guds moder, bed för oss syndare, nu och vår dödsstund..”.Det är en bön, direkt kommen ur en demons mun.Det efterlyses bön för paret Ekmans.Som jag ser det, så är det ”andlig otukt” som Ekmans håller på med.I ”1Kor.5:5″ så ger Paulus råd om hur man ska hantera en sådan situation.De ska överlämnas åt Satan.En sådan bön kan jag tänka mig delta i. Mvh L.Svensson

  Kära syskon!! Vi får börja med att plocka bort våra egna bjälkar, istället för att ägna oss åt en ande av kritik…..?! Kroppen är ju en, med olika funktioner! kram…..

  Lennart Svensson: Hej!”Heliga Maria, Guds moder, bed för oss syndare, nu och vår dödsstund..”.Det är en bön, direkt kommen ur en demons mun.Det efterlyses bön för paret Ekmans.Som jag ser det, så är det ”andlig otukt” som Ekmans håller på med.I ”1Kor.5:5″ så ger Paulus råd om hur man ska hantera en sådan situation.De ska överlämnas åt Satan.En sådan bön kan jag tänka mig delta i. Mvh L.Svensson

 • Daniel

  Man blir bedrövad när man läser olika inlägg här. Jag tänker inte kommentera Ekmans ”Mariastaty”. Jag hoppas att ni vet vad ni gör (för er skull) när ni använder hårda och dömande ord. Tongångarna låter precis som när Jesus stod inför Pontius Pilatus och fariseerna uppviglar folket att begära Jesus korsfäst. Jag är så trött på all pajkastning kristna emellan, det betyder inte att vi inte får ha olika åsikter, men var rädda om varandra. Jesus säger: Älska varandra såsom jag har älskat er! Lennart, jag ber dig att vara lite mer försiktig med orden ”De skall överlämnas åt Satan”. Vi är uppmanade från Guds eget ord att vi ska be för varandra och VÄLSIGNA varandra!!!!! Vänligt men bestämt! Daniel

 • Pingback: Ulf Ekman kom ur garderoben under samtal i Rom | Enhet & Ekumenik()

 • Pingback: Aletheia — Blogg & Tankesmedja » Bloggarkiv » Livets Ords uteblivna konklav()

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?