Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Emanuel Karlsten, Expressen, kastar sten i glashus

”- Det här är sjukt. Det här är bara fly galet springande sjukt. Skandalkristenbloggen Aletheia publicerar bilder på Ulf Ekmans trädgård”

För andra gången på ganska kort tid får Aletheia.se en känga av Emanuel Karlsten.  Nu senast ondgör han sig över publiceringen av familjen Ekmans Maria-staty för några dagar sedan och hjälper till att piska upp stämningen med nedan nedlåtande kommentar:

”- Det här är sjukt. Det här är bara fly galet springande sjukt. Skandalkristenbloggen Aletheia publicerar bilder på Ulf Ekmans trädgård, uppenbarligen tagna mitt i natten av någon som vill församlingen illa (dvs påstå att de gillar katolska kyrkan). Skämmes. Och förväxla nu inte det där med journalistik.”

Han har rätt till sin åsikt men jag konstaterar följande:   

1.)  Emanuel kan inte ha reflekterat så där jätte mycket över sin ”nya” arbetsgivare.  Han jobbar ju inte precis DN.  Hans egen arbetsgivare har kanske inte världens bästa rykte och är föremål för regelbundna stämningar etc

2.) Det är oroväckande att 80 talisterna är så teologiskt ointresserade att de ofta helt missar poängen med diverse andliga frågor inom kristenheten.  Kanske går kristenheten från dike till dike.  Som en gammal pingstpastor lär ha uttryckt sig:  – Enda gången vi är mitt på vägen är när vi byter dike…    Om Emanuels bristande intresse för teologiska frågor skulle vara representativt för fler 80 talister förstärker det det äldre ledarskapets ansvar att spela med öppna kort v.g. den smygkatolicering som nya ekumeniken numera medför och även att jobba mer på att överföra kärleken till sanningen och Guds Ord till nya generationer.

Dagens Aletheia-fråga till våra kära läsare:

[poll id=”9″]

=>

Ämne: Mediekritik

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?