Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

God Jul!

Jag satte kaffet i halsen i morse, när jag satt och öppnade posten som inte hunnits med i veckan. Dagen skickade ut sina traditionsenliga brevmärken som ett sätt att samla pengar som går till att alla riksdagsledamöter får en gratisprenumeration på Dagen. Jag hoppas att jag inte har gått och blivit islamofob, men det första som jag såg på märket var faktiskt en kvinna i burka som har sitt ena barn bredvid sig och håller i sin nyfödda. Vilket konstigt märke att illustrera julens glada budskap på tänkte jag först, innan jag lyckade tolka bilden rätt.

Brevmärket från Dagen fick mig att fundera över julen, denna så kallade kristna högtid som inte har så mycket med kristendom att göra längre. Översvämmad av tomtar, julgranar och kommers.  Enligt nyheterna på TV4 i veckan är prognosen att vi i Sverige kommer gör av med i snitt ca 6000 kr per person i julhandeln i år. Många har naturligtvis inte råd med detta utan lånar pengar.  Är det inte märkligt att samma dag som jag fick brevet från Dagen, kom det också två erbjudanden om lån utan säkerhet. Detta gör mig arg.

Det pågår ett massivt bombardemang för att driva Svenskarna allt djupare in i skuldslaveriet. Pengar är som en drog som blivit till den nya Guden. Och det smakar sött i munnen när man ser fram emot mot julen och klapparna. Men pang så är allt över och då är det inte så söttman i munnen som man känner, utan utan då svider det i magen i stället. Kvar sitter man där med skulderna.

Under hela året har olika varningsklockor klämtat, utan att ha någon större effekt. Rubriker som ”Svenskarnas skulder ökar i rekordfart”, ”Lånefesten oroar många” och ”Rekordökning av hushållens lån” har haft mycket marginell eller kanske ingen inverkan på den konsumtionsiver som verkar ha de flesta i ett järngrepp. Varför måste vi upprepa samma misstag som resten världen (USA, PIIGS länderna, UK m flr)?  Den enda skillnaden verkar vara att vår bubbla inte riktigt har spruckit ännu.

Jag har en vän som ringde på den amerikanska predikanten Norm Franz dörr för att ge honom en julblomma. Norm öppnade dörren och sa med glimten i ögat, fast ändå på fullaste allvar: ”Nej tack, jag firar inte jul,  jag är kristen”.  Det blev en riktig tankeställare och det följdes av en intressant diskussion.

Jag tycker att det är dags för att upprätta firandet av Jesu födelse. Dagens julfirande har mycket lite gemensamt med den. Faktum är att även om vi kan tvista om när Jesus föddes så är en sak säker, det var i alla fall inte den 25 december.

Det datumet sattes av den romerska kejsaren Konstantin år 325, i ett försök att ena det romerska imperiet. Han försökte ena riket genom att kombinera den hedniska religionen som härstammar från Nimrods Babylon med kristendomen som vuxit kraftigt i romarriket. Konstantin dyrkade ”Mithra” den hedniska solguden född 25 december. Han skrev också Milano ediktet och uteslöt alla Jesus troende Judar.

Bakgrunden till ”Mithra” går tillbaka ca 3900 år före Jesu födelse då Noas sonsons son Nimrod, byggde Babels torn (1 Mos 10:10, 11:9).

Nimrod gifte sig med sin mor Semiramis, och tillsammans byggde de det babyloniska riket som kombinerade deras hedniska religion med statsskicket. De dyrkade stjärnorna, solen och månen, och de offrade sina barn till Molok. Noas son Sem var så arg över detta, att han hade dödade Nimrod och lät hans kroppsdelar levereras till olika provinser i Babylon som en varning till dem som tillbad Molok.

Nimrod fru/mamma ville behålla denna falska hednisk religion levande, för att behålla sin status och pengarna som flödade in.  Hon lyssnade till sina astrologer som berättade för henne att den 22 december är solen som längst bort från jorden, men den 25 december ”föds solen på nytt.” Detta är känt som ”vintersolståndet” i hedendom. Semiramis blev gravid den 25 mars. Hon kallas även Easter/Ishtar, vilket är varifrån det på engelska namnet för påsk (Easter) kommer i från för övrigt.  Denna dag kallas vårdagjämningen i hedendom. Hon berättade för det babyloniska folket att Nimrod var solguden, och att han hade gjort henne gravid med strålar från solen.

Exakt nio månader senare nämligen den 25 december, födde hon en son och gav honom namnet Tammus. Hon berättade för babylonierna att Tammus var en reinkarnation av Nimrod ”solguden” och att hon själv var ”mångudinna” också kallad ”Queen of Heaven” dvs Himmelens drottning. I dag kallar officiellt den romersk-katolska kyrkan Jesu mor Maria just för ”The Queen of Heaven” (efter denna hedniska fruktbarhetsgudinna). Spår av denna kult med himmelens drottning och Tammus kan vi också se i både Jeremia och Hesekiel.

Hes 8:13-14  Sedan sade han till mig: ”Du skall få se än värre vidrigheter som de bedriver.”  Och han förde mig fram mot ingången till norra porten på HERRENS hus, och se, kvinnor satt där och begrät Tammus.

Jer 7:18  Barnen samlar ihop ved, fäderna gör upp eld och kvinnorna knådar deg för att baka offerkakor åt himlens drottning. För att kränka mig utgjuter de drickoffer åt andra gudar.

Bilden ovan modergudinnan känd som ”The Queen of Heaven” (Semiramis) håller sin son Tammus född 25 december. Ska vi verkligen assimilera in Jesus i denna hednisk gudom?

Detta rimmar mycket dåligt med vad Gud säger i 5 Mosebok.

5 Mos 12:30  se då till att du inte lockas till att följa deras seder, sedan de blivit röjda ur vägen för dig. Fråga inte efter deras gudar, så att du säger: ”Hur dyrkade dessa folk sina gudar? Jag vill göra på samma sätt.”

Med andra ord vi ska inte tillbe Gud på samma sätt som hedningarna tillber sina gudar, det är anstötligt. Trots detta gjorde Påvedömet i år 538 e.Kr. Konstantins jul till en officiell romersk-katolska läran, detta utan någon annan anledning än att ha politisk korrekthet med hedningar.

En annan märklighet i julfirandet finns i parallell med det faktum att Semiramis beordrade babylonierna att gå ut i skogen för att hugga ner ett träd och dekorera med små bollar (som var avsedd att symbolisera Nimrod penis och testiklar), detta till minne av just Nimrod. Gud hatar denna praxis och därför varnade han Israels barn så att de inte skulle ta efter denna lära från hedningar.

Jeremia 10:2-4
Så säger HERREN: Ni skall inte ta efter hednafolkens sätt så att ni skräms av tecknen på himlen, därför att hednafolken blir skrämda av dem. Ty folkens seder är förgänglighet. Ett träd i skogen hugger man ner, och hantverkarens händer formar det med yxan.  Med silver och guld pryder man det och fäster det med hammare och spik för att det inte skall falla omkull.

Därför är det mycket märkligt hur julgranen har kunnat slinka in i vår tradition, likheten är ju slående.

På bilden nedan är guden Molok som är till hälften människa och till hälften behornat djur. Den 25 december var den dag då denna gud krävde att barn skulle offras till honom! Varför 25 december? Antagligen eftersom detta är känt i hedendom som ”vintersolståndet” och det är den bästa tiden att erbjuda spädbarn till Satan eftersom solen håller på att ”återföds”. Satan vill ju vara den ljusstarkaste stjärnan i solsystemet, och han vill bli kallad ”Solen”, som vanligt är detta för att ta vår Herres plats.

Malaki 4:2 Men för er som fruktar mitt namn skall rättfärdighetens sol gå upp med läkedom under sina vingar. Då skall ni komma ut och hoppa likt kalvar som släpps ur sitt bås.

Folket i Babel gjorde en ”önskelista” till Molok och sedan placera de sina barn tillsammans med önskelista för att brännas levande i armarna på denna ”gud” Molok. De trodde att genom att offra sina barn till denna gud den 25 december skulle de få allt som de hade begärt på önskelistan under det kommande året.

Frågan är vems födelsedag är det som vi firar egentligen? Var kyrkan för ivrig att vara ”sökar-vänlig” och inte stöta sig med den hedniska omgivningen att man mot Guds ord släppte in alla dessa hedna moment in i vår tradition. Vi idag har tappat bort var rötterna till våra traditioner och vet inte var i från de härstammar ifrån och därför fortsätter vi inte ont anande med dess hedniska traditioner. Inte undra på att Jesus har så svårt att få plats i Julen.  Den har egentligen aldrig varit till för honom.

God Jul!

/Alias

 

=>

Ämne: Övrigt

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?