Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Stort intresse för Ulf Ekmans fascination av förre påven och Maria-kulten

Klippet där katolska lekmannen Patti Mansfield bekräftar Ulf Ekmans fascination av förre påven och jungfru Maria har setts av närmare 2 200 personer.  Ändå låg ”varvräknaren” nere i ca en dag när spelningarna var som tätast. Klippet följde vår post med bilder från paret Ekmans, åtminstone från en katolsk synvinkel, nya beskyddande madonna i trädgården, som också orsakade rekord-hög trafik under ca en veckas tid.

 –

Dock ligger klippet från 80 talet där Ekman river ner större delen av kören steget för med över 14 000 tittare. Klippet har i och för sig legat ute sedan 2007: 

Benny Hinn har också rivit ner sin kör, men då skedde det på ett antal meters avstånd utan fysisk handpåläggning.  Se ca 12 sekunder in i klippet.  T.o.m. en Benny Hinn skeptiker som jag har lite svårt att (bort)förklara detta.

Over and out

MyTwoCents

=>

Ämne: Mediekritik, TRADITION & TEOLOGI, Villoläror

 • Livets ord har väl varit avslöjade sedan de kom.
  hela deras teologi bygger på kenyon och hagin
  läser man deras böcker ser man vilken villfarelse det är.
  dock utan jds fungerar inte deras teologi utan hela huset kollapsar.

 • @Josef:

  JDS, Kenyon och Hagain verkar de ha släppt nu till förmån för påvar, mariologi och katolska irrläror. Vet inte om detta gör dig gladare Josef . . .

  /D

 • Magnus

  Detta klipp med Ulf är uppe i 77000 där man dessutom får en transkription av hans tungotal..
  http://www.youtube.com/watch?v=7YJiDOr6328

 • Lennart Svensson

  Hej!

  Ja det är intressanta fall det här.
  Jag har själv fallit 1 gång (1987) och fått en människa att falla 1 gång (1988).
  Anders Gerdmar, nuvarande docent på LO:s universitet försökte pannknuffa mig bakåt, men när inte det gick så viskade han i mitt öra:
  – Det gör ingenting om Du inte faller, för Gud är här ändå.
  Precis när han sa det, stapplade han baklänges och sjönk ner i ett hörn. Jag föll framlänges. Mådde jättebra och det kändes som att jag låg i en sjö av kärlek inför Guds tron.
  Sådana här fenomen sker aldrig i början av ett möte.
  Det sker alltid i folksamlingar och aldrig i ensamhet.
  Om Du inte mår bra och inte vill falla, så kommer Du inte att göra det. Därför tror jag att detta handlar om suggestion och är inte ett verk av den Helige Ande.
  Ganska kul när Benny skickar sin bror Henry Hinn i golvet i början av den videon.
  Sådana här fall är oskyldiga i jämförelse med det fruktansvärda fall som LO sysslar med inför RKK.
  Falleri…fallera,

  Mvh L.S

 • Lennart Svensson

  Hej igen!

  Ha-ha, kul när man talar om trollen.
  På Magnus bifogade video är Anders Gerdmar med.
  Han står bland de 4 framför U.E. iklädd turkos kavaj.
  Han är den ende av de 4 som inte trillar under U.E:s behandling. Blev kanske bränd när han försökte få omkull mig.

  Mvh L.S

 • Ja, ni är en ropande röst i den hedenRomerska öknen…

  Ni kanske ska starta en ny framgångsrörelse, men utan Kenyon och mer judisk inspiration. Tag 2 delar framgångsteologi, blanda med 3 delar Torah och rör i två skedar Talmud och garnera med egenkokt NT-tolkning. Presentera som en antik mustig gryta och rama in måltiden med ord, ord och tre ack-ord! Kan bli en braksuccé i ett utsvultet frikyrkligt Svedala!

 • Östen

  @Lennart Svensson:
  Sådana här fall är oskyldiga i jämförelse med det fruktansvärda fall som LO sysslar med inför RKK.

  Hej Lennart!
  Det är så roligt med dig, för du säger så mycket bra! Men när det berör RKK så tappar du all förnuft! (vilket kanske är bra då du fått den av djävulen?)

 • @MyTwoCents:

  Nej man har inte släppt Hagins teologier.
  Förstår inte vad du har fått det i från?.
  Jag lämnade Livets ord 2008
  efter 15 år inom rörelsen och man undervisar vad Hagin och kenyon gjorde även då.
  det undervisas även på bibelskolan.
  Jag gick där år 2002-2004.
  då var bibelskolan sluten.

  Som Jag sa tidigare.
  Hela Livets Ords teologi är vad Kenyon och Hagin undervisade
  vi kallas detta tros förkunnelsen.
  om de skulle lämna den skulle hela församlingen gå omkull och hela deras imperium.

 • Lennart Svensson

  @Östen:

  Hej Östen!

  Du säger också bra saker ibland.
  Men Du har ändå missförstått varför de gav Dig namnet Östen. Det betydde inte att Du skulle ha ditt liv och hjärta därborta i Östliga Rom, hos katos.
  Det är bättre att ha den Helige Ande innanför västen, än att Östen har rom innanför västen.
  Inte bra att drunkna i vad en sjö-kan.
  Då gäller det för Östen att ta Liv-Västen på.

  Mvh L.S

 • @Lennart Svensson:

  God jul på dig och lukta bara på glöggen i år.

 • Debora utan H

  Undertiden som jag tittar på dessa videos här på datorn om LO och Benny Hinn så har jag på Kanal 10. Där berättar Birger Skoglund att Jesus har sagt till honom att det är samma Jesus på LO som han tror på. Och efter det slutade han vara rädd för LO.
  Konstigt va?
  Själv har jag aldrig trott på sådana manifestationer och jag har undvikit att gå fram för förbön när sådana förebedjare har varit där. Hur känns det att få en smäll i skallen och sedan falla ihop inför en massa människor? Det ser hemskt ut, tycker jag.

 • @Lennart Svensson:

  Visserligen talar Bibeln om fallandesjuka – men detta är ju löjligt…

 • @Magnus:

  Tack Magnus för påminnelsen.

  När han säger ”Polen” kommer jag att tänka på den frikyrkopastor där som fick höra om ekumeniken med Romkyrkan. Han sa ungefär:

  ”Är ni inte kloka?” De hade fått kämpa mot denna villfarelse och Romkyrkans förföljelse i årtionden.

  Och när han säger ”Tjeckoslovakien” tänker jag på den frikyrkapastor där som av Livets ord tvingades att ha ekumenik med Romkyrkan. Detta fick inte ifrågasättas.

 • @Debora utan H:

  Har hört att vissa av dessa mirakelmän efter en misslyckad knuff ”väser” åt den som sökt förbön.

  I apostlagärningarna hör vi inte talas om att några faller – jo – Ananias och Safira faller; efter att ha undanhållit sina förmögenheter och ljugit om det. Man kan ana att det ligger en och annan förmögenhet dold lite här och var bland Livets Ords folk. I synnerhet hos deras förkunnare. Och det är knappast andliga rikedomar jag tänker på.

  Annars är det väl så att många faller före det att Jesus helar dem. De ligger likt de ”välsignade” i Toronto på marken och skakar m m tills dess att Han säger åt anden att fara ut ur den sjuke/besatte, tar honom/henne i handen och reser dem upp. En omvänd ordning s a s.

  Man kan ha synpunkter på eaec.org och deras syn på t ex Israel. Men en stor klarsynthet finns där kring trosrörelsen. Så här skriver John S Torell:

  ”Under åren 1971-1983 märkte vi ett starkt sug efter Jesus bland folket, och speciellt bland ungdomar. Våra möten utsträcktes också till Finland, där vi fick uppleva Den Helige Andes arbete på ett starkt sätt. Under dessa år gick den Onde till fruktansvärt motangrepp på Guds verk genom framförallt Frimurarna, droger, ockulta rörelser: Waldorfskolan med sin Antroposofi, Satansdyrkan, häxgrupper, rockmusik, pornografi, sex, homosexualitet, m.m. Men trots dessa hårda angrepp från Djävulen, kunde han inte hindra Guds arbete.

  Plötsligt ändrade ondskan taktik.

  I stället för att angripa de som redan var kristna utifrån, började den Onde angripa dem inifrån.

  Detta är inte något nytt.

  Mormoner och Vakttornet har gjort sådana försök i 100 år, men har inte lyckats infiltrera ta kontroll över några kristna församlingar.

  I början av 1980-talet kom Ulf Ekman tillbaka till Sverige efter en vistelse på Kenneth Hagins bibelskola i Tulsa, Oklahoma. Han kom som en fläkt av frisk luft till ett unket rum. Det var jubel och lovprisning, man bedrev andlig krigföring, onda andar kastades ut, många människor blev frälsta och förändrade och Ekmans rörelse bara växte och växte, den kallades för ’framgångsteologi’ och stora skaror från Pingströrelsen, Evangeliska Fosterlandstiftelsen, Örebromissionen, Frälsningsarmén, Metodistsamfundet, Baptistsamfunden, Svenska Kyrkan, Missionsförbundet samt ’nyomvända’ flockades till denna rörelse.”

  I synnerhet detta är mycket allvarligt och är relaterad till min förra kommentar ovan:

  ”En av ledarna, Carl-Gustaf Severin, reste över stora delar av det forna Sovjetunionen och spred Ekmans budskap. Enligt rörelsen Ljus i Östers ledare, Vilgot Fritzon, har detta förstört många ryssar både mentalt, ekonomiskt och framför allt andligt sett.”

  Har följt Ljus i Öster i många år och har mycket stort förtroende för verksamheten.

 • @Lars W:

  Ur slutorden i John S Torells artikel:

  ”Att lyssna på fienden är farligt, men att i andlig isolering dagligen lyssna på fienden, kan få skrämmande konsekvenser.”

  Ja, de som isolerats hos trosrörelsen och drillats till blind lydnad förstår nog de orden.

 • Läsare

  Hur är det man säger ”faller en faller alla”.

  Ser det inte som att det behöver vara från Gud för att en hel kör faller om än förebedjaren står en bit ifrån.

  I början på 80-talet var detta populärt i den Pingstkyrka jag tillhörde kören rasade folk i bänkarna rasade när predikanten bad för dom.

  Vem vill stå kvar när människor faller runt omkring, man skulle ju ramla om man blev vidrörd av DHA som sagt vem vill stå kvar och visa att man ej blivit berörd ????

 • Kalle

  Har svårt att hitta att ”fallandet” har stöd i ordet, det närmaste var väl att vakterna som skulle arrestera Jesus föll till marken inför hans auktoritet. Det finns dock ingen praktis bakom detta beteende i Bibeln.

  Jag upplever att fallandet har blivit en yttre manifestation och ett religiöst beteende som skall bekräfta pastorn/evangelisten, dvs om det är en ”riktigt” Gudsman så faller folk. Jag varit på möten där man nästan får känslan av att folk sympati faller för att det tycker synd om pastorn.

  Förr i tiden låg man på knä i frikyrkan och vi la händerna på folk och Anden fyllde dem, ibland stod vi upp och bad för varandra då också, men ingen föll vad jag kan minnas. Och jag frågar mig varför föll ingen då? Har Gud de sista årtiondena ändrat sig hur han vill välsigna människor? tror inte det. Ibland säger folk att tungotalet kom igång i början av 1900 talet men förekom inte så mycket innan, skillnaden är dock att tungotalet har bibliskt stöd./Kalle

 • Antonia Berglund

  @Lars W:
  http://www.youtube.com/watch?v=5lvU-DislkI
  Hej Lennart!
  Gillade din liknelse med fallande sjukan.Det är helt klart magi, U.E sysslar med (eller masspsykos)..kanske samma sak?Skickar en länk från youtube med Benny Hinn!Här går det riktigt vilt till!”Alla kan falla” som det står i predikaren:-)
  Mvh/A-a

 • HL

  Lars W:
  När Bibeln talar om ”fallandesjuka”, så är det en äldre benämning på epileptiskt anfall.
  Huruvida ett sådant anfall är en ren fysisk åkomma eller påverkan av andemakter råder delade meningar om.
  Hälsningar HL

 • S-E Sköld

  Birger Skoglunds uppenbarelse gör inte Guds Ord om intet: apostlarnas och profeternas gundvalar, där JESUS själv är hörnstenen.

  Bibelns JESUS Kristus varnar för, att många falska profeter skall komma under Hans namn, strax innan Hans återkomst till jorden, när Han kommer för att hämta de Sina.

  JESUS uppmanar oss, att dels pröva andarna och dels pröva frukten; och frukten efter Uppsala livets ords JDS-verksamhet, har jag sett och den är skrämmande; som en vargs framfart i en renhjord, eller en fåraflock. Knutby är ett av exemplen.

  Och än har inte, mig veterligt, Ulf Ekman gjort upp den saken med dem som skadats. Och att stå emot ett Guds Ord – Matt. 5:23-25 – innebär att man fortsätter att gå vilse. Nu är som aktuellast katolicismens avgrundslära, med mariadyrkan, relikskrin och annan okultism.

 • @HL:

  Jag borde kanske inte ha använt just det ordet i humorsyfte.

  ”Huruvida ett sådant anfall är en ren fysisk åkomma eller påverkan av andemakter råder delade meningar om.”

  Det är nog inte nödvändigt att göra en uppdelning. Vi är nog överens om var sjukdom och besatthet har sitt ursprung:

  ”Det ord som han har sänt till Israels barn för att genom Jesus Kristus, som är allas Herre, förkunna det glada budskapet om frid, det ordet kännen I, den förkunnelse som gick ut över hela Judeen, sedan den hade begynt i Galileen efter den döpelse Johannes predikade – förkunnelsen om Jesus från Nasaret och om huru Gud hade smort honom med helig ande och kraft, honom som vandrade omkring och gjorde gott och botade alla som voro under djävulens våld; ty Gud var med honom.”
  Apg 10:36-38

  De som lider av sjukdom eller besatthet är alla under Djävulens våld. Vilken andemakt det är som ”utgjuts” i ”väckelser” såsom Toronto-”välsignelsen” är inte särskilt svårt att inse.

 • @Josef:

  Dina ord väger tyngre än mina i detta sammanhang eftersom du lämnat så nyligen. Hade fått för mig att man åtminstone tonat ner JDS läran och slutat överätta Hagins böcker men jag kan acceptera att jag har fel.

  Välsignelser över ditt liv Josef + missa inte undervisningen om bibelns Josef nu till nyår 🙂 http://www.elshaddai.se/?p=88

  Övriga:

  Finner inte heller något större stöd för denna karismatiska fluga – ”att falla i anden”. Har dock liknande erfarenheter som Lennart Svensson, men de är få, mycket få.

  Har sagt det förut, och säger det igen: Som det ser ut inom kristenheten idag vore det bättre om vi samlades och frivilligt faller raklånga på våra ansikten inför Gud och ropade till honom om nåd över vårt land, våra församlingar och kristenheten gärna i kombination med någon form av omvändelse och bön om förlåtelse för den likgiltighet och apati David Wilkersson påminde oss om när han senast besökte Sverige.

  http://www.tidenstecken.se/profdavidw.htm

  /Daniel

 • S-E Sköld

  Den förkunnelse som – på många håll – är aktuell idag, är att en betydande del av Jesu -och Hans apostlars och profeters undervisning kan skrotas, eftersom de hindrar enheten i Kristus, som Gud nu prioriterar. Men enheten i Honom är – enligt Guds Ord – enhet i tro och i lära. D.v.s. på sanningens grundvalar och alltså inte på sanningens och villfarelsens grund.

  Villoläror är som ett virus, en surdeg, som skadar själen och kan leda till själslig vilsenhet och död. Man sjunger t.ex. lovsånger till den Bibelns Jesus, som man inte har relationer till och menar sig även göra mirakler i tjänst för Honom.

  Matt. 7: 22-23 ”MÅNGA skall
  på den dagen säga till mig: Herre,
  Herre, har vi inte profeterat i ditt
  namn och genom ditt namn drivit
  ut onda andar och genom ditt namn
  gjort många kraftgärningar?

  Men då skall jag betyga för dem:
  Jag har aldrig känt er; gå bort ifrån
  mig, ni ogärningsmän”.

 • @MyTwoCents:

  Jovisst hör du inte ren JDS men Hagins finns kvar och även Kenyon
  dvs den teologin de står för.
  om man läser en hagin eller kenyon bok så förstår man det på en gång för det är precis samma teologi som man lärde sig på bibelskolan
  dock hör man aldrig någon jds lära
  men hela teologin bygger på jds läran.
  Det är som ett hus där grunden är jds.
  man kan dölja grunden genom att lägga fina mattor där, men grunden finns kvar om man inte river hela bygget.
  därför om man skall ta tillbaka jds och vända om från den
  behöver man vända om från hela teologin och ta avstånd från hagin och kenyon. och bygga ett nytt hus med en ny grund
  vilket man inte har gjort.

 • Kära syskon!

  Det ligger en enorm fara i att inte älska sanningen, säger Ordet.

  Gudsfruktan – dvs. att ta Guds Ord på allvar, är grunden till vår vandring i Andens ämbete, så att vi inte hamnar under lagen om vi vandrar i köttet.

  Livets Andes Lag är villkorad och gäller bara för dem, som vandrar efter Anden (födda på nytt och överlåtna) och inte efter köttet (olydiga). (Rom.8)

  2Tess.2:9 ”Den laglöses ankomst är ett verk av Satan och sker med stor kraft, med lögnens alla tecken och under och med all slags orättfärdighet som bedrar dem som går förlorade, eftersom de inte tog emot sanningen och älskade den, så att de kunde bli frälsta.

  Därför sänder Gud en kraftig villfarelse över dem så att de tror på lögnen och blir dömda, alla dessa som inte har trott på sanningen utan njutit av orättfärdigheten.

  Men vi är skyldiga att alltid tacka Gud för er bröder, Herrens älskade, eftersom Gud från begynnelsen har utvalt er till att bli frälsta, genom att Anden helgar er och ni tror sanningen.

  Det är detta som Gud har kallat er till genom vårt evangelium, för att ni skall vinna vår Herre Jesu Kristi härlighet.

  Stå alltså fasta och håll er till de lärdomar ni har fått, muntligt eller genom brev.”
  ………………..

  2Kor.4:2 ”Vi har avsagt oss allt hemligt och skamligt och använder inga knep. Vi förfalskar inte Guds ord utan lägger öppet fram sanningen och anbefaller oss själva inför Gud åt varje människas samvete.

  Är vårt evangelium dolt, så är det dolt för dem som går förlorade.”
  ………………

  Hebr.3:12 ”Bröder, se till att ingen av er har ett ont och trolöst hjärta, så att han avfaller från levande Gud.

  Uppmuntra varandra i stället varje dag, så länge det heter i dag, så att ingen av er förhärdas genom syndens makt att bedra.

  Ty vi är Kristi vänner, om vi ända till slutet stadigt håller fast vid vår första tillförsikt.

  Det heter: I dag, om ni hör hans röst, så förhärda inte era hjärtan som när era fäder väckte min förbittring.”
  ……………….

 • om att ”trilla i anden”
  här finns en kanon undervisning
  om att ”trilla i anden” kryddat med lite humor 🙂

  http://www.youtube.com/watch?v=TWGuFALq-U8

 • S-E Sköld

  Gud vill ”att alla människor skall bli frälsta och komma till kunskap om sanningen”, därför är vårt uppdrag att be för -och välsigna alla människor,

  däremot inte deras ev villoläror – onda andars läror – utan dem är vi kallade att avslöja, ta avstånd från och varna för.

  Vi skall också förmana varandra, inte minst på den här punkten: olydnad för Guds Ord. Om den som blir förmanad inte vänder om – inte lyssnar till förmaningen – kommer den att gå allt längre in i mörkret, för att till slut inte veta vart den går.

  Man kan inte stå emot ljuset – Guds Ord – utan att drabbas av mörkret.

 • Fallhysterin är sjuk och obiblisk.
  Det är ingen konst att få folk att falla. Den dag förkunnarna istället börjar att resa upp de fallna kanske jag kan börja tro på dem.

 • Ulf Ekmans imperium spänner allt från JDS till Maria kult, ikon dyrkan, påve välde!

  Tillsammans med en hop lögn-predikanter skrymtar de!

  ”Vad som helst får duga” – teologien, visar upp rader av lögn, falskt spel och förförande villfarelser!

  Ett skådespel för dem som låter sig förföras!

  For we must not forget that, according to the explicit teaching of Scripture, paganism is really demonism.

  ”The things which the Gentiles sacrifice, they sacrifice to demons, and not to God” (i Cor. x. 20), says the apostle.

  A.J. Gordon

  Fridshälsningar Leif

 • Micael Benavi

  @berno: ”Den dag förkunnarna istället börjar att resa upp de fallna kanske jag kan börja tro på dem.”

  Amen berno!:)

  Kommer troligen inte hända. Finns för lite att tjäna på det.
  För mycket prestigeförlust om man skall ge sitt liv för fåren.

  Mycket mer att tjäna om fåren istället ger sina liv för herden.

  Nåd och frid
  Micael

 • S-E Sköld

  Om jag förstår rätt, så är de här orden från Paulus också riktade till vår tid:

  2 Tim. 3:1-5 ”Men det må du
  framförallt veta, att i de yttersta
  dagarna svåra tider skall komma.

  Ty människorna skall då vara
  själviska, penningkära, stortaliga,
  övermodiga, smädeslystna, olydiga
  mot sina föräldrar, otacksamma,
  gudlösa, kärlekslösa mot sina
  närmaste, trolösa, begivna på
  förtal, omåttliga, tygellösa,
  fientliga mot det goda, förrädiska,
  besinningslösa, förblindade av
  högmod; de skall älska vällust
  mer än Gud, de skall ha ett sken
  av gudsfruktan, men skall inte
  vilja veta av dess kraft.

  Vänd dig bort från sådana”

  2 Tim. 4:1-5 ”Jag uppmanar dig
  allvarligt inför Gud och Kristus Jesus,
  inför honom som skall döma levande
  och döda, jag uppmanar dig vid hans
  tillkommelse och hans rike:

  Predika ordet, träd upp i tid och otid,
  bestraffa, tillrättavisa, förmana med
  allt tålamod och med undervisning
  i alla stycken.

  Ty den tid kommer, då de inte längre
  skall fördra den sunda läran, utan
  efter sina egna begärelser skall samla
  åt sig lärare hoptals, alltefter som det
  kliar dem i öronen, en tid då de skall
  vända sina öron från sanningen och
  i stället vända sig till fabler.

  Men du var nykter i allting, bär ditt
  lidande, utför en evangelists verk,
  fullgör i allt, vad som tillhör ditt
  ämbete”.

 • S-E Sköld

  Om vi – denna tids troende – inte hade Guds Ord nedtecknat i Bibeln att hålla oss till, utan bara hade att okritiskt följa vilsna ledare, vart hade vi då hamnat?!

 • Blir lite konstigtt om man slänger lovsångarna till marken. Vilka skall då lovsjunga till Gud?

 • Thessa

  Jag blev frälst under 90-talet och varit med om predikater och förebedjare som fått mig att falla. Antingen med en fysisk putt eller ett känslomässigt krokben ;). Ja jag kan bara konstatera att under denna tid var det lite ande och mycket själ och kött!! Det behärskar konsten av manipulation.

  Men en sak är säker Gud är för evigt god, barmhärtig och kärleksfull! Han lyfte mig ur villfarelse och falska människors påverkan. Herren frälser och bevarar sina får. Nu kan jag se tillbaka på tiden som en tid med ett allvarligt budskap.

  Låt dig inte förledas och pröva allt mot Hans ord!

  Thessa

 • @berno:

  Det var dagens ord på vägen!

  Tack Berno + hälsa bröderna på Bällsta.

  /Daniel

 • @berno:

  P.s.

  …. och systrarna givetvis D.s.

 • Simon Peter

  @Debora utan H
  Det är upprörande att se hur dena skökoandemakt sprids av hin Ekman.
  Hans fru Birgitta måsste ha drabbats särskilt starkt.
  Hon har en rostig Maria i trädgården och skriver en skamlös hyllning till Maria på halva Världen i Dags baksida ”Att följa och lyda som Maria”.
  Om man inte sagt upp sin prenumeration är det dags nu!
  Mariadyrkan kommer via den skökoande som delas ut så frikostigt genom knockout i anden.
  Den laglösa söndags-, gris- och julkristendomen leder till skökokyrkan.
  Den som väljer att leva efter lagens riktlinjer, som är rikets riktlinjer, kommer också in i Riket.
  Jesus säger: ”Vänd om, ty himmelriket är nu här.”
  Matt 4:17.
  Han säger också: Den som håller Guds bud och lär människorna dem, han ska kallas stor i himmelriket. Matt 5:17.
  Varför? För att det är himmelrikets lag.
  Vi kommer inte att fira jul i himmelriket! Där kommer vi att fira herrens högtider och ära Honom. Inte Maria eller Ulf Ekman.
  Kom ut ur Babylon!
  Shalom och Guds frid önskar
  Simon Peter

 • AVFALLET
  Under rubriken profetiskt finns ett budskap att lyssna till på vår hemsida. Budkapet heter ”avfallet” och behandlar trosrörelsen i Sverige m.m. Klicka på länken nedan.
  Nåd och frid till er alla!
  http://www.bornagain.se/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=29&Itemid=70

 • Viktor

  Jag tycker att det är härligt att falla i Anden. Underbart. Jag älskar livets ord också. Visst har det varit lite snedsteg, men säg en kristen rörelse med väckelse i någon form som inte har spårat ur lite. Det är ju syndare vi har att göra med, även när Anden är utgjuten.
  Livets ord har visat att man vill hålla fast vid Guds ord och man har försökt göra upp med det som var galet. Den här rädslan för katolicismen tycker jag bara är pinsam. Har man otrygga bilder av sig själv och Gud så behövs väl mot-bilder. I guess.

 • @Viktor:

  Jag har gjort en 10 a4 sidor om Hagins bok syner och visoner
  Jag rekomenderar att du läser den
  och vänder om i från denna villfarelse!
  Gud själv har lagt denna villfarelse över dig eftersom du har förnekat sanningen.
  vänd om till sanningen

 • Tack för intressanta kommentarer! Verkligheten i Sverige är den att Guds evangelium (med få undantag) inte längre förkunnas i våra kyrkor. Klockan tickar för Ulf Ekman och dom andra falska profeterna. Snart ska dom stå till svars för himmelens Gud. Dags att ta ansvar nu…och ställa dom egentligen enda viktiga frågorna i livet: Vem/vad är en kristen? Vad är Guds församling? Dags att ta ansvar för alla sant (pånyttfödda) kristna, att lämna den falska religionen som har invaderat vårt land. Dags för sant kristna att sluta stångas med getterna i dom religiösa inrättningarna och förenas i förkunnelsen av Guds evangelium.

 • Lennart Svensson

  @Josef:

  Hej Josef!

  Jag läste Dina A-4 sidor om Hagin.
  Mycket bra kommenterat och fyllt av humor.
  Din analys visar ju hur tunn Hagins teologi är.
  Jag satt på biblioteket i början på 90-talet och läste U.E:s första bok och böcker av K.Hagin. Redan då tyckte jag att de böckerna presenterade en kristendom som var så tunn, så tunn. Deras böcker är ju baaara sååå tunna.
  Viktor verkar ha anammat denna tunnhet, när han avfärdar den onda ande-makten bakom katolicismen. Han skulle nog säga Ja och Amen till om LO imorgon vill ha gemenskap med Jehovas Vittnen och Mormoner . Hypnotisörer som Ulf Ekman kan få sina undersåtar till vad som helst.
  Viktor verkar ta som inteckning att bara man mår bra, så är det från GUD. Ingalunda är det så.
  Under min tid som ateist, mådde jag kanon-bra många ggr. Djävulen kan få en människa att må bra.
  Bara hon håller sig borta från GUD och hans frälsning.

  Mvh L.Svensson

 • Lennart Svensson

  @Viktor:

  Hej Viktor!

  Du skriver att Du tycker det är ”härligt att falla i Anden”. Du nämner inte vilken Ande det är, som det är härligt att falla i. Vilken ande är det?
  Det kanske går bra med vilken Ande som helst, bara Du mår bra?

  Mvh L.S

 • Lennart Svensson

  Hej Anders G!

  Tack för hälsningen.
  Jag avskyr alkohol lika mycket som jag avskyr den onda katolska andemakten som Du anammat Anders.
  LO:s medlemmar har sin guru U.E och Du har din Rat-singer. Jag har bara den Helige Ande.
  Underbart!

  Mvh L.Svensson

 • @Viktor:

  Hade högre tankar om dig, Viktor. Om det nu inte finns flera Viktor här.

  Trosrörelsen började i villfarelse och slutar i en än värre. Den är ett redskap för den andemakt som kommer att behärska världen under en kort tid i denna tidsålders avslutning. Sedan är dess saga all.

 • Sam

  MTC
  ”T.o.m. en Benny Hinn skeptiker som jag har lite svårt att (bort)förklara detta.”
  Kan det möjligen vara det som skrivs om i Matt 7:21-?
  ”Många skola på ’den dagen’ säga till mig: ’Herre, Herre, hava vi icke profeterat i ditt namn och genom ditt namn drivit ut onda andar och genom ditt namn gjort många kraftgärningar?’

  23Men då skall jag betyga för dem: ’Jag har aldrig känt eder; gån bort ifrån mig, I ogärningsmän.”
  Ogärningsmän kommer från att inte vilja veta av Torah.
  Kanske det är liknande kraftgärningar som Hinn o company håller på med?
  Sam

 • Läsare

  Josef

  Länken din var kort men sammanfattade delar av denna diskution och min uppfattning angående fallandet väldigt bra.

  Jesus hade inga utbildade ”catchers” bakom dem som han bad för.
  Jesus la inte omkull människor utan han lyfte upp dem, viss skillnad.

  Viktor om man tycker det är underbart, häftigt eller underbart att falla i anden så tyder det på att man inte har Anden i det vardagliga livet utan måste jaga/uppleva han genom sådana upplevelser, TRAGISKT att läsa.
  Ärligt talat så tycker jag så synd om er.

 • Viola Fredriksson

  Det finns BARA..EN..VÄG…..>till himmelen och att få leva för evigt..och den vägen går via Jesus..som gjorde anspråk på att vara ..VÄRLDENS LJUS..SANNINGEN…BRÖDET..LIVETS VATTEN…Och det handlar om en ..RELATION..en vänskap..med Jesus!Om Jesus känner mig..vet jag att vi har en relation för evigt..och så är det med alla som har en relation med Jesus.HAR DU EN RELATION MED JESUS?

 • Tack för intressanta kommentarer!
  Klockan tickar för Ulf Ekman och övriga falska profeter. Dom kommer att få stå till svars inför himmelens Gud.

  Om ett hus ska byggas måste det byggas på sanningens grund. Dags nu att ställa dom viktiga frågorna som är nödvändiga för förändring i vårt land…
  1) Vad är Guds evangelium?
  2) Vem/vad är en kristen?
  3) Vad är Guds församling?

  God jul till alla er läsare!

 • Calle

  Hej Alla kära syskon.
  Många intressanta tankar under den här fliken, många vettiga och bibliska. Jag tror dock inte på att
  döma ut en hel rörelse med några korta oneliners. Gud är större än så. Har själv vart medlem i LO och mer eller mindre aktiv till ca 2007, och det går inte att komma ifrån att det finns en del utsökt frukt att plocka på Livets Ord-trädet. Hoppas inte att vi reducerar Guds verk i den här tiden till en handfull kristna som tycker exakt som oss själva?

  //Calle

 • Viktor

  @ Josef
  Vilken villfarelse är det du vill att jag ska vända om ifrån? Att falla i Anden eller Livets ord?
  Förstår inte varför du länkar till din arbete om Hagin? Jag skrev inte att jag gillade Hagin. Jag har aldrig läst Hagin, helt enkelt för att jag inte gillar hans teologi.
  Hur vet du att jag har förnekat sanningen?
  Hur vet du att Gud har lagt en villfarelse över mig? Är det en profetisk ingivelse eller?
  Undrar bara.. eller är det bara så att alla som inte tycker som du är under villfarelse?
  Förklara gärna min vän.

  @Lennart Svensson
  Du undrar vilken ande jag gillar att falla i,
  och svaret är den Helige Ande.
  Jag tycker det är härligt när Anden är så tung att man inte kan stå på benen.
  Och jag gillar fortfarande livets ord.

  @ Lars W
  har du bibelstöd för dina tankar om trosrörelsen och den yttersta tiden? Eller är det en profetisk ingivelse? Eller bara dina önskedrömmar?

 • Observer

  Tack Gud för Kenyon och Kenneth Hagin!

  Hur många har läst The Blood Covenant av E.W. Kenyon. Var snäll att utifrån Guds Ord bevisa vad som är fel där och inte ifrån ev. rykten.
  Ange sidnr. där det skulle finnas fel som strider mot Guds Ord.
  För övrigt har jag svårt att tro att någon har fått den FULLA uppenbarelsen om allt Guds rådslut, fast det verkar som vissa tror sig ha fått det.

  Lite ödmjukhet kanske inte skulle skada ibland.

 • Viola Fredriksson

  Hur kan man vara säker på att något verkligen kommer från Gud?Livets Ord är ingen kristen församling,även om den är detta till namnet så att säga.Om man studerar vad församlingen..BYGGER SIN EGEN KRISTENDOM PÅ…Så,inser man att detta inte är från Gud,dvs inte..INTE..av DEN HELIGE ANDE..och Den helige ande är Hjälparen=Sanningens Ande.Skulle nu Sanningens ande vilja ha att göra med dessa bedragare inom Kristi Kropp?Nej,absolut inte.Sedan är det så att det finns många härliga kristna på Livets Ord om du vill..men detta fråntar dem ändå inte ansvaret av att bedra likaväl som om dom bedras.Det finns flera olika mått på villfarelse.Ordet villfarelse har med att föra vilse..dvs falska ledare som utger sig för att vara Apostlar osv..leder folk vilse.Hur gör man detta?Jo,genom att presentera lögner som sanningen..och sanning uppblandat som lögn..Detta sker på Livets Ord och har gjort så sedan från början då Ulf Ekman tog med sig denna och dessa lögner från Kenneth Hagin och Kenneth Kopeland .m.flera.Man predikade sedan i Sverige en framgångssaga som många valde att svälja..och detta gift influerar nu en hel kristenhet..och samma gift skadar och dödar den sanna kristna tron hos många,så att man nu väljer att tro på lögnen istället för sanningen.
  Därför skall det SANNA evangeliet predikas i vårat land av dom som fortfarande äger sanningen och följer dem.Det finns nämnigen bara en sanning.. och Guds Ord är mitt och många andras rättesnöre..INTE Ulf Ekman.

 • Sam

  @Viola Fredriksson:
  Ja vad är sanningen? Allt som står i Skriften eller bara utvalda delar.
  Hur stor del av kristendomens traditioner står upp under en granskning i Skriften? Högtider, vilodag, Yeshua?
  Vad är det sanna evangeliet? Som Jakob säger eller som de flesta tolkar Galaterbrevet?
  Sam

 • @Viktor:

  Givetvis har jag fullt Bibelstöd för det jag skriver. Annars skulle jag skriva det som Bibeln ger stöd för.

 • Sam

  @Lars W: @Lars W:
  Återigen bär du ödmjukhetens mantel med stolthet!! 😉
  Sam

 • Trance Dance och fallande på golvet en mystisk rörelse!

  Mystik – spiritualism spiritism, parapsykologi, andeskådning!

  Se: mass possession among the nuns! Och: It`s no fun to be a nun!

  Artiklarna finns att läsa på min blog!

  Katolsk ockult mystik ibland kloster, en ockult företeelse med perversitet av det grymmaste slag, självplågeri, och total underkastelse av ”biskopen”, asketism, en utplåning av själslivet o.s.v.

  Läs gärna om denna rörelse inom katolsk mystik-lära och jämför med den karismatiska förvirringen – villervallan, förbistringen, sammanblandningen, oordningen, oredan, kaoset, alterationen, bestörtningen, rådlösheten, fasan, undran, häpenheten, oron, själsfrånvaron!

  Fridshälsningar Leif Berg

 • S-E Sköld

  Den – t.ex. Ulf Ekman – som inte gör upp, i enlighet med Jesu Ord i Matt. 5:23-25, bakomliggande mellanhavanden med medmänniskor, är inte ljusets tjänare längre, om den någon gång varit det? utan mörkrets.

  Den människan – vem det än är – vandrar i mörker och vet därför inte vart den går, och klokt gör alla som inte följer en sådan i spåret; låter sig ledas av den, som inte böjer sig i lydnad för Guds Ord.

  JESU ORD: ”Därför, om du kommer med din gåva till altaret och där drar dig till minnes, att din broder har någonting emot dig, så lägg ned din gåva och gå först bort och förlik dig med din broder och kom sedan och bär fram din gåva”

  Förlikningen/Försoningen
  före altartjänsten, enligt JESUS!

 • S-E Sköld

  Sam, som både Jakob och Paulus skriver: JESUS Kristus i lärjungarnas hjärtan, som ger frukt/gärningar därefter:

  Den Kärlek – den Gudomliga – som uppfyller lagen.

 • Lögn-predikanters skrymteri!

  Hypocrisy
  G5272
  hupokrisis

  From G5271; acting under a feigned part; that is, (figuratively) deceit (“hypocrisy”): – condemnation, dissimulation, hypocrisy.

  G5271
  hupokrinomai

  Middle voice from G5259 and G2919; to decide (speak or act) under a false part, that is, (figuratively) dissemble (pretend): – feign.

  G5259
  hupo

  A primary preposition; under, that is, (with the genitive) of place (beneath), or with verbs (the agency or means, through); (with the accusative) of place (whither [underneath] or where [below]) or time (when [at]): – among, by, from, in, of, under, with. In compounds it retains the same genitive applications, especially of inferior position or condition, and specifically covertly or moderately.

  1Ti 4:1 Men Anden säger uttryckligen, att i kommande tider somliga skola avfalla från tron och hålla sig till villoandar och till onda andars läror.

  1Ti 4:2 Så skall ske genom lögnpredikanters skrymteri, människors som i sina egna samveten äro brännmärkta såsom brottslingar,

  2Ti 2:19 Dock, Guds fasta grundval förbliver beståndande och har ett insegel med dessa ord: ”Herren känner de sina”, och: ”Var och en som åkallar Herrens namn, han vände sig bort ifrån orättfärdighet.”

  2Ch 33:1 Manasse var tolv år gammal, när han blev konung, och han regerade femtiofem år i Jerusalem.
  2Ch 33:2 Han gjorde vad ont var i HERRENS ögon, efter den styggeliga seden hos de folk som HERREN hade fördrivit för Israels barn.
  2Ch 33:3 Han byggde åter upp de offerhöjder som hans fader Hiskia hade brutit ned, och reste altaren åt Baalerna och gjorde Aseror, och tillbad och tjänade himmelens hela härskara.
  2Ch 33:4 Ja, han byggde altaren i HERRENS hus, det om vilket HERREN hade sagt: ”I Jerusalem skall mitt namn vara till evig tid.”
  2Ch 33:5 Han byggde altaren åt himmelens hela härskara på de båda förgårdarna till HERRENS hus.
  2Ch 33:6 Han lät ock sina barn gå genom eld i Hinnoms sons dal och övade teckentyderi, svartkonst och trolldom och skaffade sig andebesvärjare och spåmän och gjorde mycket som var ont i HERRENS ögon, så att han förtörnade honom.
  2Ch 33:7 Och avgudabelätet som han hade låtit göra satte han i Guds hus, om vilket Gud hade sagt till David och till hans son Salomo: ”Vid detta hus och vid Jerusalem, som jag har utvalt bland alla Israels stammar, vill jag fästa mitt namn för evig tid.
  2Ch 33:8 Och jag skall icke mer låta Israel vandra bort ifrån det land som jag har bestämt åt edra fäder, om de allenast hålla och göra allt vad jag har bjudit dem, alldeles efter den lag, de stadgar och rätter som de hava fått genom Mose.”
  2Ch 33:9 Men Manasse förförde Juda och Jerusalems invånare, så att de gjorde mer ont än de folk som HERREN hade förgjort för Israels barn.
  2Ch 33:10 Och HERREN talade till Manasse och hans folk, men de aktade icke därpå.
  2Ch 33:11 Då lät HERREN den assyriske konungens härhövitsmän komma över dem; de slogo Manasse i bojor och fängslade honom med kopparfjättrar och förde honom till Babel.

  Babel

  H894
  bâbel
  From H1101; confusion; Babel (that is, Babylon), including Babylonia and the Babylonian empire: – Babel, Babylon.

  H1101
  bâlal
  A primitive root; to overflow (specifically with oil); by implication to mix; also (denominative from H1098) to fodder: – anoint, confound, X fade, mingle, mix (self), give provender, temper.

  H1098
  belı̂yl
  From H1101; mixed, that is, (specifically) feed (for cattle): – corn, fodder, provender.

  Leif Berg

 • Viktor

  @ Lars W
  Ja men då så. Vilka texter syftar du på?

 • Juha

  @Kalle:
  ”Har svårt att hitta att ”fallandet” har stöd i ordet, det närmaste var väl att vakterna som skulle arrestera Jesus föll till marken inför hans auktoritet. Det finns dock ingen praktis bakom detta beteende i Bibeln. ”

  Hört talas om Johannes? Johannes som när han såg Herren ”föll ner som död för hans fötter” då han fick uppenbarelsen om den yttersta tiden (Upp 1:17).

  Eller Hes 3:22-24 ”Där rörde Herrens hand vid mig. Han sade: ”Gå ner i dalen. Jag vill tala med dig där.” 23Jag begav mig ner i dalen, och där stod Herrens härlighet, så som jag hade sett den vid floden Kevar. Och jag föll ner med ansiktet mot marken. 24Men jag fylldes av en andekraft som reste mig upp. Han sade till mig: ”Gå nu hem och stäng in dig””

  Det finns ett flertal ställen, främst i Hesekiel, som talar om hur Guds tjänare föll till marken.

  Men jag håller med om att det inte finns någon praxis i detta avseende i Bibeln och jag har aldrig fallit själv. Jag vill inte kategoriskt avfärda något men ser i de flesta av dessa ”fallande sammanhang” bara köttslighet och inte Guds Andes kraft.

 • Sam

  @S-E Sköld: Om det är som du säger att kärleken är att uppfylla ”Lagen”, varför syns det inte i några som helst handlingar som finns beskrivna i ”Lagen”???

 • Sam

  @Juha: Det finns en praxis i hednavärlden att falla bakåt.
  I Skriften faller man framåt med ansiktet mot marken.
  Så man kan verkligen undra om vilka andar som egentligen är i farten.
  Sam

 • S-E Sköld

  Sam, kärleken gör inget ont mot någon; den älskar både Gud och Människor: det är att uppfylla lagen!

 • A Maria E

  Jag vill bara säga att jag uppskattar Kenneth Hagins undervisning väldigt mycket och att jag har fått mycket gott därifrån.

 • Sam

  @S-E Sköld:
  Va bra att vi är överens. ”Lagen” och profeterna beskriver ju vad uttrycken av kärlek är:
  ”’Du skall älska HERREN, din Gud, av allt ditt hjärta och av all din själ och av allt ditt förstånd.’

  38Detta är det yppersta och förnämsta budet.

  39Därnäst kommer ett som är detta likt: ’Du skall älska din nästa såsom dig själv.’

  40På dessa två bud hänger hela lagen och profeterna.
  Så fira inte Sabbaten av pliktkänsla utan av kärlek, käre S-E! 😉
  Sam

 • S-E Sköld

  Den första som predikade ”du får det du säger” var Satan: d.v.s. att du blir en gud, eller blir som Gud. Han erbjöd f.ö. JESUS ett bra jordeliv – guld och gröna skogar – och det kunde han göra, med viss rätt, då hela världen är i hans onda våld.

 • Sam

  @S-E Sköld:
  Varför startar du en ny diskussion?
  Sam

 • S-E Sköld

  Sam, vad exakt betyder Sabbaten för Dig, som Du inte kan uppleva på något annat sätt, eller på någon annan dag; t.ex. i den dagliga vandringen med JESUS; i gemenskap med Hans helige Ande?! Vad ytterligare tillför sabbatsfirandet för Dig, när Du äger allt i JESUS: ”I honom bor Gudomens hela fullhet lekamligen”.

  Vad finns utanför detta, som Du upplever i Sabbatsfirandet? Eller är det för att behaga Gud?

 • Sam

  Vem är det nu som säger : skulle Gud ha sagt?

  Sabbat=vila.
  YHWH har gett den instruktionen och som världens Skapare tror jag att Pappa vet bäst!
  Vad är det som får S-E att tro sig veta bättre?
  Sam

 • S-E Sköld

  Sam, jag fick inget svar från Dig på min fråga. Inväntar den därför, när Du slutat slinga Dig!

 • Sam

  @S-E Sköld:
  Din fråga S-E: ”Sam, vad exakt betyder Sabbaten för Dig”
  Mitt svar:
  Sabbat=vila!

 • @A Maria E:

  Mycket gott? Ja, det sägs att ett gott skratt förlänger livet:

  http://www.youtube.com/watch?v=1SgByE0pX1M

 • S-E Sköld

  Sam, fysisk vila? eller andlig? eller i stället för friden i Kristus: ”Han är vår frid”?

 • @Viktor:

  ”Ja men då så. Vilka texter syftar du på? ” skrev Viktor.

  Det är nog snarare du som bör redovisa vilka kommentarer du anser jag saknar Bibelns stöd för.

  Vilken kommentar var det du tänkte på?

 • @A Maria E:

  Maria – var det inte Haigin som präntade att människan är en ande, som har en själ, och som bor i en kropp?

  När detta kom ut blev det ett ramaskri bland pingstvännerna, vet du varför ?

  Lars N

 • Sam

  @S-E Sköld:
  Både och.
  Genom att se det fysika arbetet som slutfört.
  Andligt kan vi fokusera vårt tänkande på YHWH och Hans ord hela dagen, från solnedgång till solnedgång.
  Din frid i Kristus är en pseudofrid som grekiskt tänkande har influerat.
  Sorry
  Sam

 • S-E Sköld

  Sam: ”Andligt kan vi fokusera vårt tänkande på YHWH och Hans ord hela dagen, från solnedgång till solnedgång. Din frid i Kristus är en pseudofrid som grekiskt tänkande har influerat.”

  Jag lever tillsammans med Gud alla dagar, och Han med mig: Hans Ande bor i mig och talar till mig, mestadels med Bibelns Ord, för att inte säga i princip alltid.

  Och i Bibeln står det om JESUS: ”Han är vår frid, han som av de båda gjort ett och brutit ned den SKILJEMUR, som stod mellan oss, nämligen ovänskapen.

  Ty i sitt kött gjorde han om intet budens stadgelag, för att han av de två i sig skapa en enda ny människa och så bereda frid”.

  Gud är min vän, och att Du kan kalla det faktum att JESUS är min frid, för pseudofrid, berättar ju mer om var Du befinner Dig, än att de säger någonting om mig.

 • Sam

  @S-E Sköld:
  S-E
  Har du reflekterat på att YHWH vilar på Sabbaten?
  Vilka andar du har är beroende på vad du gör. Revolterar du mot Sabbaten har du tydligen en annan ande än YHWH.
  Yeshua firade Sabbat hela sitt jordeliv, Han uppmanade oss att be att vår flykt inte skulle vara på Sabbaten, Jesaja profeterar om att vi i framtiden ska fira Sabbat.
  En ståndpunkt som innebär att YHWH ändrar sig är inte Skriftlenlig.
  Sam

 • Sköld, om dagens pingstvänner skulle börja lyda Gud och avskilja sabbaten genom att samla familjen vid ett festbord på fredagskvällen och läsa Guds ord och äta gott, så skulle skilsmässofrekvensen minska. Och den behöver verkligen minska!

  Det du för fram om sabbaten är ett typiskt kristet ”överandligt” tal som varken grundar sig på Jeshua eller apostlarnas undervisning. Även om du tycks tro det, så är du inte en ande som svävar omkring utan fysiska mänskliga behov. Att respektera sabbaten handlar om att vandra i tro. 🙂

 • Sam

  @:
  AMEN!

 • Sam

  @:
  Eller mer ordriktigt. A-meyin.
  Sam

 • Thessa

  @Juha:

  Jag förstår inte riktigt hur du kan jämföra dessa händelser (väsentligt färre), med detta mycket märkliga fenomen att falla bakåt i nått slags transliknande tillstånd? Det finns några skillnader som gör att de inte går att jämföra;

  Personerna som föll FRAMÅT mötte personligen Herren. Det fanns alltså inte nån predikant som viftar godtyckligt runt omkring med sina händer eller kläder. Inte heller var det så att nån förebedjare behövde trycka eller putta ned personerna till marken. Deras fall framnåt hade mer inslag av vördnad för Herren för att han är så Heligt (Gudcentrerat). De personer som faller på detta relativt nymodiga sätt vill eller tror sig själva bli UPPFYLLDA med något(Självcentrerat) och speglar därmed denna tidens ande, där själviskhet öch självcentrering är viktiga faktorer.

 • Lennart Svensson

  Hej Som och SÅ!

  Jag tycker som så, att det blir lite tröttsamt med det här YHWH:andet och shabbadet, hittan och dittan.
  Jag känner ingen YHWH. Däremot känner jag GUD.
  Har varit frälst över 30 år, genom Fadern, Sonen och den Helige Ande. Jag Älskar Alla tre. Jag älskar Guds Ord Bibeln och behöver ingen ockult Talmud.
  Jag har kraft i min bön till att be för sjuka och driva ut demoner. Vad mer kan jag önska? Inget alls!
  Jag kan alltid Önska Er en God fortsättning!
  Ta nu och tacka Gud för julskinkan och grisfötterna!

  Pigga Hälsningar!

  Mvh L.S

 • Debora utan H

  Lennart Svensson: Nu låter du som min gamla moder. Hon fattar inte vad det har gått åt alla människor med Shabbat-prat och biblisk ren mat….men jag brukar trösta henne med att hon vänjer sig snart och det gäller för dig med.
  Vid 77 års ålder så har hon bakat sitt första Challa-bröd och hon gjorde det med den äran.
  Tänk att vi kan få vara som nyfrälsta varje dag, i namnet Yeshua har vi frälsning och vi gläder oss åt nästa Herrens högtid……
  Vill du vara med?

 • @Lennart Svensson:
  Grisfötter gnagde jag mycket på när jag var yngre, men numera tycker jag de passar bättre att hängas upp på ytterdörren som skydd mot en viss typ av ”onda andar”…

  😉

 • Sam

  @Lennart Svensson:
  Evangelium enligt Lennart Svensson Svensson!
  Hallegullan!
  Sam

 • flusered

  Lennart:
  Varför är du så sjukt negativ emot Shabbat och att man inte äter gris?
  I galaterbrevet 5:22-23 står det
  ”Andens frukt därimot är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trohet,mildhet och självbehärskning. sådant är LAGEN inte emot.”

  Varför är du så negativ angående Torah/Lagen när du vet att det inte går emot andens frukt???

  I 1 Joh 2:6
  ”den som förblir i honom är skyldig att leva som han levde”

  1 Joh 3:4
  ”var och en som gör synd gör brott mot lagen, ty synd är brott mot lagen”

  Är det inte bara bra att folk verkligen försöker göra Guds vilja och följa lagen och undvika synden?
  Det är skam att du skryter med att säga att du äter orena djur…

  Gud välsigne er!

 • S-E Sköld

  Sam och SÅ, Ni förminskar – ogiltigförklarar – med Era tillägg, Jesu försoningsverk på korset, till rättfärdighet för var och en som tror.

  Ni tror och lär, att det räcker inte; som Galaterna, det måste till någonting mer. Jag har inte ord för vad jag känner inför en sådan satanisk lära. Men den bör göra Ormen belåten, då är han ändå inte till fullo besegrad: hans huvud är inte riktigt krossat, det måste till några regler och männisoverk också, åtminstone enligt Er och Er lära.

  Bättre samarbetspartners kan han inte få än Er och andra, som ogiltigförklarar Jesu försoningsverk på korset!

  Som gör det fullbordade, till ofullbordat.

 • S-E Sköld

  Messianerna hyllar vaggan – d.v.s. judarna och deras seder – medan kristna hyllar Honom som låg i den: JESUS, Världens Frälsare!

  Det är skillnanden mellan Messianerna och Kristendomen, och man kan också säga, i viss mening, skillnaden mellan kristendomen och judendomen.

  Det är synen på Sonen som gör skillnaden. ”Hylla Sonen”, står det i Guds Ord.

 • Sam

  S-E
  Du har inte läst vad jag har skrivit. det är uppenbart.
  Frälsningen får man genom att tro på yeshua som Messias.
  Men hur kan du tänka dig att gifta dig med en kvinna för att sedan flytta in hos en annan?
  Det du missförstår som ”Lagen” är de hushållsregler som YHWH har och som låter oss få veta Hans vilja.
  Hans instruktioner är till för att vi ska kunna bli välsignade av Honom.
  Det finns inge negativt med att lyda YHWH’s instruktioner.
  När du börjar jämföra det med satnas lära är du verkligen långt hemifrån, min käre vän.
  Hur kändes det förresten att fira sabbat igår?
  Sam

 • S-E Sköld

  Sam: ”Hans instruktioner är till för att vi ska kunna bli välsignade av Honom”.

  ———-

  Ef. 1:3 ”Välsignad vare vår
  Herres, Jesu Kristi, Gud och Fader,
  som i Kristus HAR välsignat oss med
  all den himmelska världens andliga
  välsignelse”

  Ef. 1:17-23 ”Och min bön är,
  att vår Herres, Jesu Kristi Gud,
  härlighetens Fader, må ge er en
  VISDOMENS och UPPENBARELSENS
  Ande till KUNSKAP om sig

  och att han må öppna era hjärtans
  ögon, så att ni FÖRSTÅR hurudant det
  hopp är, vartill han har kallat er,
  hur rikt på härlighet hans ARV är
  bland de heliga

  och hur översvinnligt stor hans
  makt är på oss som tro, allt i enlighet
  med den väldiga styrkas kraft, varmed
  han verkat i Kristus, i det att han
  uppväckte honom från de döda och
  satte honom på sin högra sida i höjden

  över alla andevärldens furstar och
  väldigheter och makter och herrar,
  ja över allt som kan nämnas, inte
  endast i denna tidsålder, utan
  också i den kommande.

  Och HONOM GAV HAN åt församlingen,
  till att vara ett huvud över allting,
  åt församlingen, ty den är hans kropp
  och är UPPFYLLD av honom som
  uppfyller allt i alla”

  ——

  Hur mycket gör Du för att få en gåva eller ett arv? och om Du är uppfylld av Honom, i vilken hela Guds fullhet bor, vad behöver Du mer då, av välsignelser? Och vad skulle Du i så fall behöva göra, för att få den ev. välsignelsen? mer än Du redan gjort; tagit emot den Gud sände och i vilken Gud själv bor.

 • Lennart S utan H

  @Debora utan H:

  Hej Debora!

  Jag tackar Herren Gud för min vildsvins-korv, som jag fick av min dotter i julklapp. Hallelujah!
  I Småland har vi en explosionsartad ökning av vildsvin i skogarna. Vi måste skjuta av dem och äta upp dem. De utgör bl.a en stor fara i trafiken.
  Vad ska de annars ta vägen?
  De kan ju inte bli medlemmar i MFS allihop.

  Härmed förklarade Jesus ALL MAT för REN.
  ”Mark. 7:19”.

  Mera Fläsk-filè åt Folket!

  Mvh L.S

 • göran

  @S-E Sköld: Únderbart, vilka underbara ord!

  Bless

 • ester

  @Debora utan H: ”…min gamla moder. Hon fattar inte vad det har gått åt alla människor med Shabbat-prat och biblisk ren mat….men jag brukar trösta henne med att hon vänjer sig snart och det gäller för dig med.Vid 77 års ålder så har hon bakat sitt första Challa-bröd och hon gjorde det med den äran. ”

  Hallelujah!
  Min far var 90 när han började fira Shabbat.
  Det var en underbar välsignelse att fira den med honom,en gammal pingstvän som börjat gå på de urgamla stigarna.
  Var välsignad i allt!
  ester

 • Anders R Pettersson

  S-E Sköld

  Jesus eller Yeshua om man så vill, är Gud i en treenighet, och hans namn är över alla andra namn. Jag hyllar inga människor, inte heller Judar även om jag älskar dom från djupet av mitt hjärta.
  Herrens högtider är inte Judarnas – de tillhör vår Gud och det står det klart och tydligt i ordet. Men vad Judarna gjort är att de inte gått bort från Herrens högtider. Vi kan nu lära oss av de som bevarat dessa högtider . Sen jag var liten har jag mått dåligt varje jul, men inte förstått varför. Nu när jag vet vill jag inte gå tillbaka. Om Herren säger att vi skall fira Hans högtider, vad kan vi då ha emot det. Skall vi sluta och be för att Judarna ber – självklart inte. Är det inte så att vi varit högmodiga och sett ner på Judarna, jag har varit det i mitt oförstånd. Allt som Judarna har från Guds ord vill jag ha, det jag missat vill jag ändra på. Vill vi hålla fast vid den Grekisk – Romerska kulturen och allt vad den lär – så varsegod – vi har en fri vilja. Men när Gud sätter sin lampa på något för att vi skall se – tänker inte jag blunda för det pga att Judarna sett det hela tiden.

  Shalom

 • Sam

  @S-E Sköld:
  S-E
  ”Hur mycket gör Du för att få en gåva eller ett arv? ”
  Du försöker ju få ut arvet med att annullera testamentet.
  Hur går det ihop?

 • Viktor

  @Lars W

  Du skrev att Trosrörelsen är ett redskap för den andemakt som kommer att behärska världen under en kort tid i denna tidsålders avslutning. Då undrade jag om detta var en profetisk ingivelse, eller något du hittar stöd för i Skriften.
  Du svarade i Skriften, och då bad jag om att du skulle hänvisa till de bibeltexter som talar om att Trosrörelsen kommer vara ett redskap för den andemakt som kommer behärska världen under en kort tid i denna tidsålders avslutning.

  Så, jag väntar.

 • S-E Sköld

  Sam, jag har tagit ut arvet, och det var testementets hela syfte!!

 • S-E Sköld

  Ps

  och är nu fullt upptagen med, att välsigna mig själv och andra med arvets omätliga rikedomar!

  Ds

 • Sam

  @S-E Sköld:
  ”att välsigna mig själv”
  Lycka till!
  😉
  Sam

 • @Viktor:

  Ja, då blev det dessvärre ett missförstånd.

  I skriften har jag stöd för att ett enat rike, politiskt och religiöst, kommer att formas – eller rättare sagt håller på att formas – i Europa i denna tidsålders avslutning. Detta har sitt politiska och/eller sitt religiösa centrum i Rom. Och det är detta rike som är den bärande visionen i det dokument samfund och församlingar anslutna till SKR har förbundit sig att följa. Så gott som alla samfund/församlingar utom Maranata har anslutit sig. Livets ord har inte anslutit sig. Men genom sin iver att inordna sig under påvedömet i Rom verkar de ändå i praktiken för samma sak som medlemmar i SKR. Givetvis nämns inte trosrörelsen i Skriften. Men likväl finns den med som en av många ”döttrar” till ”Skökan” som har sin tron i Rom.

  Genom att knyta ett stort antal församlingar i det forna Sovjet och i Östeuropa till trosrörelsen och Livets Ord medverkar de, genom den 180° omsvängning man gjort i förhållande till Romkyrkan, till Roms makt över dessa församlingar och de folk de tillhör.

  Vi har vittnesbörd från Ljus i Öster som ger tydliga indikationer hur det gått till i Ryssland liksom vittnesbörd i Polen och Tjeckoslovakien om hur man tvingas till samarbete med Romkyrkan av Livets ord utan att man tillåts ifrågasätta. Man kan på goda grunder anta att detta gäller överallt där trosrörelsens draksådd spridits ut. På andra sidanjorden har vi Rick Joyner och Benny Hinn som förför folk i samma riktning.

  Och detta är ju vad som sker i Sverige med. Att många blint följer sin Ledare i tåget till ”Modern” i Rom. Trots att densamme för inte så länge sedan och på goda grunder kraftfullt varnade för ”henne”.

 • S-E Sköld

  Sam:”att välsigna mig själv”
  Lycka till”

  Jag trodde mig veta, när jag skrev det, att jag skulle få påhopp på den texten, från någon laglärarapostel, och det kom från Dig.

  JESUS: ”Ni har fått för intet,
  ge också då för intet”

  Jesu apostlar: ”Det vi har,
  det ger vi dig, i Jesu Kristi
  Nasarens Namn, stå upp
  och gå”

  2 Kor. 9:10,15 ”Han som ger
  såningsmannen säd till att så
  och bröd till att äta, han skall
  också ge er utsädet och låta
  det föröka sig och skall bereda
  växt åt er rättfärdighets frukt.

  Ni skall bli så rika på allt, att ni
  av gott hjärta kan ge allahanda
  gåvor, vilka när de överlämnas
  av oss, skall framkalla tacksägelse
  till Gud.

  Ja, Gud vare tack för hans outsägligt
  rika gåva!”

  Problemet med den s.k. ”Hemmavarande sonen”, var att han inte tog ut av de välsignelsen han hade fått, utan i stället trälade och slet och klagade, och gnydde när den ”Förlorade sonen” kom hem och blev Faderns ”Nådesson”.

  Det är sanningen om Messianerna i ett ”nötskal”, de gör trältjänst i stället för att bli söner och döttrar åt Gud; rikt och till alla delar välsignade av Honom, genom JESUS Kristus och på grundval av Honom allena!!

  Någon skrev, Lars Enarsson möjligen, att han lagt märke till att Andens sanktion/ström upphörde efterhand som han kom in på den Messianska vägen: Träldomsvägen, och det var på den vägen, den ”Hemmavarande sonen” befann sig och där strömmar sannerligen inga välsignelser.

 • Sam

  @S-E Sköld:
  Ja, fortsätt att dela ut dina ”egna välsignelser”. Och att ta emot dina egna välsignelser.
  Jag är hellre ”under beskydd och välsignelse av ” Lagen än Laglös!
  Sam

 • @S-E Sköld:

  Tycker fortfarande det är fel att dra alla messianer över en kam. ”Hobbyjudar” i MFS är inte detsamma som de i mycket hårt klimat missionerande messianerna i t ex Jacob Damkanis Trumpet of Salvation. De stryker verkligen inte rabbinsk judendom medhårs (vilket verkar vara gängse inom MFS). MFS är, vad jag förstår, inte ens messianska judar i traditionell bemärkelse.

 • S-E Sköld

  Sam, skrev jag verkligen ingenting om vem som gett mig dem, välsignelserna, och vilket pris de har kostat givaren?! Jesu Guds Sons blod! om Du inte visste det förut?

 • S-E Sköld

  Lars W, när jag skriver om Messianerna, är det SÅ:s lärofunder jag avser.

 • Lars W, här är en messiansk hemsida bland många som har samma syn på Israels Gud som MFS.

  http://messianic613.wordpress.com/2008/12/22/the-doctrine-of-messiahs-deity-and-theological-supersessionism/

 • Jag läste precis igenom Kenyons bok the wonderfull name of Jesus
  han hänvisar ofta till cristian science på sidan 69-70
  som var en villolärosekt som förnekade tre enigheten.
  när man läser kenyon är det precis samma undervisning som på livets ords bibelcenter
  mycket märkligt att ta sina ideer från en sekt som fönekar tre enigheten.
  sedan förkunnar kenyon jds och att jesus endast var Gud men inte människa.
  även framgångs telogins fader är inte hagin eller kenyon det mesta är taget från christian science
  http://en.wikipedia.org/wiki/Christian_Science

 • Det viktiga är inte vad som händer när man faller, utan vad som händer när man åter rest sig upp.

 • @Josef:

  Du har poänger i det mesta du skriver, Josef. Det är värdefullt med någon som känner trosrörelsen utan och innan. Ja, även katolicismens verkliga ansikte tycker jag du avslöjat bra.

  Ja, man ska ju inte ösa lovord hur som helst – kan bli en snara som det heter… så: Synd att du måste vara calvinist.

 • @S-E Sköld:

  ”Lars W, när jag skriver om Messianerna, är det SÅ:s lärofunder jag avser. ”

  Tack för förtydligandet. Låt oss fortsätta vara tydliga i frågan. Jag förstår att det är så du menar men tänker på alla dem som bara dyker in här och kanske får en orättfärdig bild av sann messiansk judendom.

  God fortsättning

 • @:

  Ja, det är ju tråkigt att fler undantag finns. Men å andra sidan kan vi ju på sidan läsa om hur vitt spridd uppfattningen att Yeshua är YHWH är inom messiansk judendom vilket är glädjande. Jag förstår deras tvekan att acceptera ”tvågudstro” eller ”tregudstro”. Med mitt synsätt löper de som du vet ingen risk att hamna i sådant även om de tar Joh kap 1 m fl Bibeltexter på allvar.

 • S-E Sköld

  Det Gud ville -och vill få ner på jorden, var och är Kristusliv: därför sände Han Sin Son, JESUS Kristus. Han sände inte en lära, utan ett liv: Kristusliv.

  Och den enda som kan leva det livet är Kristus: först i kroppslig gestalt här på jorden, sedan genom Sina lärjungar ned genom tiderna. Han sände Sin Ande för att det skulle kunna ske.

  Förutsättningen för det, att Hans lärjungar förmedlar Kristusliv, är nämligen att de är uppfyllda av Kristi Ande, och således inte försöker efterlikna Kristusliv med sitt eget kött och därigenom gör NT till en ny laglära, som köttet skall uppfylla.

  Gud bytte alltså inte ut GT-läran mot NT-dito, utan bytte GT-läran mot liv, Kristusliv! Och det kan ingen annan än Kristus leva, i och genom dem som tror på Honom: som är uppfyllda av Hans Ande, Kristi Ande.

  Och det var detta liv, som ger liv: som ger blinda syn, lama förmåga att gå, och döva förmåga att höra och som förkunnar glädjens bud för de fattiga, för dem som ingenting är; att de får himelriket som arvedel – som gåva – genom tron på den Rättfärdige som dog för dem, och för alla, JESUS Kristus från Nasaret.

  Det är från detta liv, från Kristus själv, som den nya läran kommer: ”Allt vad ni vill att människorna skall göra er, det skall ni också göra dem”. I det uttrycks Guds kärlek och barmhärtighet mot oss människor; och den uppfyller därför lagen:

  Jesu Kristi Ande uppfyller lagen. Och den var -och är Guds vilja, och det var den viljan som JESUS kom för att uppfylla på jorden; uppfylla jorden med. Inte genom kött utan genom Ande, Sin Ande.

  Därför fullbordade JESUS Kristus lagen, i dem som låter sig uppfyllas av Hans Ande! Den Ande som bor i dem, är den Ande som sände lagen och har nu skrivit den – Guds vilja – i deras hjärtan och sinnen: ett Andens verk.

  Och i det uppdraget – att uppfylla jorden med Kristi sinne och liv – är allt kött odugligt, därför sa JESUS till lärjungarna: ”Invänta Anden.., då skall ni få kraft att bli mina vittnen”

  på jorden.

 • @Lars W:
  Frid

  Jag är inte calvinist.
  finns en del bra poänger med kalvinismen men jag kallar mig inte kalvinist.
  dock känner jag några och de står upp för ett sant evangelium fler en de flesta här i sverige.
  Jag ser inte kalvinismen som villolära.
  Håller på att läsa Packers bok nyckelord, den är jätte bra och har många teologiska sanningar som alltid varit grunden i all reformert teologi.
  om jag skulle lägga mig i någon klass vilket jag inte föredrar, ligger jag närmast wesley i teologi.

 • om att ”falla i anden”

  1. det finns inget i bibeln om att folk trillade i golvet när anden föll.
  i vissa fall när man mötte gud trillade man ihop men då på knän och på ansiktet framåt.
  2. att falla baklänges finns dock inom vissa andra religioner.
  3. I tex indien är det respektlöst att visa dina fötter emot någon.
  att visa fötterna mot Gud i Indien vore ju totalt respektlöst också
  och indierna undrar nog vad för konstig Gud man har? som man visar fötterna till hela tiden.
  Nej Gud är inte sådan han visar respekt åt alla och ett sätt att ge respekt är att falla på knän inte på ryggen med fötterna visade.

 • @Josef:

  ”Om jag skulle lägga mig i någon klass vilket jag inte föredrar, ligger jag närmast Wesley i teologi.”

  Det är bra. Hoppas bara inte bandop ingår.

  (Visst är jag besvärlig?)

 • @S-E Sköld:

  Fantastiskt S-E Sköld allt detta du skriver är just det som Martinus får sagt – tycker det är väldigt trist att människor som menar sig vara rätt, inte förstår att det finns olika synsätt med samma mål.

  Det är hur vi lever, hur vi alltmer lever Kristusliv,
  som lyfter oss och bär oss mot det riktiga människoriket där riktiga människor fullt ut kan förstå Gudomens allomfattande kärlek…

  Älska din nästa, också jag är en nästa osv.

  Endast verkligheten, sanningen segrar, den ”Gud” som älskar allt och alla har i människosonen Jesus Kristus demonstrerat det vi alla är påväg mot alla utan undantag!

  Vår goda fortsättning är något att tacka försynen för -:)

  Lars N

 • göran

  @S-E Sköld:
  Oh, evangelium!

  Detta är det bästa jag läst på länge och jag har varit inne på många bloggar. Därför tar jag mig friheten och klistrar in S-E Skölds inlägg så det kan läsas igen om det skulle gått förbi någon.

  ’Det Gud ville -och vill få ner på jorden, var och är Kristusliv: därför sände Han Sin Son, JESUS Kristus. Han sände inte en lära, utan ett liv: Kristusliv.

  Och den enda som kan leva det livet är Kristus: först i kroppslig gestalt här på jorden, sedan genom Sina lärjungar ned genom tiderna. Han sände Sin Ande för att det skulle kunna ske.

  Förutsättningen för det, att Hans lärjungar förmedlar Kristusliv, är nämligen att de är uppfyllda av Kristi Ande, och således inte försöker efterlikna Kristusliv med sitt eget kött och därigenom gör NT till en ny laglära, som köttet skall uppfylla.

  Gud bytte alltså inte ut GT-läran mot NT-dito, utan bytte GT-läran mot liv, Kristusliv! Och det kan ingen annan än Kristus leva, i och genom dem som tror på Honom: som är uppfyllda av Hans Ande, Kristi Ande.

  Och det var detta liv, som ger liv: som ger blinda syn, lama förmåga att gå, och döva förmåga att höra och som förkunnar glädjens bud för de fattiga, för dem som ingenting är; att de får himelriket som arvedel – som gåva – genom tron på den Rättfärdige som dog för dem, och för alla, JESUS Kristus från Nasaret.

  Det är från detta liv, från Kristus själv, som den nya läran kommer: ”Allt vad ni vill att människorna skall göra er, det skall ni också göra dem”. I det uttrycks Guds kärlek och barmhärtighet mot oss människor; och den uppfyller därför lagen:

  Jesu Kristi Ande uppfyller lagen. Och den var -och är Guds vilja, och det var den viljan som JESUS kom för att uppfylla på jorden; uppfylla jorden med. Inte genom kött utan genom Ande, Sin Ande.

  Därför fullbordade JESUS Kristus lagen, i dem som låter sig uppfyllas av Hans Ande! Den Ande som bor i dem, är den Ande som sände lagen och har nu skrivit den – Guds vilja – i deras hjärtan och sinnen: ett Andens verk.

  Och i det uppdraget – att uppfylla jorden med Kristi sinne och liv – är allt kött odugligt, därför sa JESUS till lärjungarna: ”Invänta Anden.., då skall ni få kraft att bli mina vittnen”

  på jorden.

  välsignelse alla!

 • S-E Sköld

  Ingen kommer inför Gud, och behagar Honom, utan ”blodet från ett felfritt lamm”; i NT-tid Jesu Kristi Guds Sons blod, som renar från ALL synd.

  Laglärare är som Kain inför Honom, som förtröstade på gärningar och trodde sig kunna ge Gud någonting, och de blodsbestrukna, som Abel: de som förtröstar på Blodet och Blodet allena!

  De ger ingenting till Gud, utan kommer inför Gud i ”skydd” av Blodet; ja, de träder nära Honom – som Abraham – på grundval av Blodet.

  Och så förhåller det sig till evig tid!

 • @Lars Norgren:

  Det vore intressant att få lite inblick i Martinus eskatologi. Ingår evigt liv eller är det ”nirvana” som är slutmålet för en ”kosmolog”?

 • S-E Sköld

  Om jag skulle skriva en lovsång, så skulle den rikta sig till – och ha fokus – på JESUS och på Hans offerblod, som utgavs för mig.

  På Lammet och Lammets Blod! och i texten skulle framgå, att jag förtröstar på Hans verk: korsets verk, och det allena.

 • Välkommen som kommentator på Aletheia flusered.

  Hädan efter kommer dina kommentarer direkt utan att först hamna i moderering.

  mvh /Alias

 • S-E Sköld

  Om Du vill rädda en Människa från evig undergång, då sträcker Du ut JESUS-Namnet till henne; och inte Dina långa och krångliga teologiska utredningar.

  Och Gud har sänt oss att – som JESUS – rädda människoliv, eviga Människosjälar! Må vi inte på grund av våra krångliga lärostrider hindra någon att nå himmelen!

  Låt oss fokusera på det enda som räddar, JESUS Kristus Guds Son och Världens skapare! så att vi inte förvillar någon enda själ bort från räddningen, som Gud sänt till han eller henne!

  Det kommer vi också, att få stå till svars för, en dag. Om vi talar/skriver tomma ord, som vi inte själva begriper! Men JESUS-Namnet ”begriper” vi; att det frälser och är enda frälsningen: enda Vägen till Gud!

 • S-E Sköld

  Fariséerna och de skriftlärda – på Jesu tid – var inte intresserade av Människorna, deras själar och deras bördor. De var intresserade av sina läror och regler, och ville lägga dem, som bördor, på Människornas axlar.

  Läror och regler var viktigare för dem än t.ex. helade och frälsta Människor. Därför attackerade de JESUS, som såg Människorna som får utan herde och förbarmade Sig över dem.

  Och så verkar det vara även idag! Laglärarnas fokus ligger inte på Människorna och på deras eviga själar!

 • Lennart Svensson

  @flusered:

  Hej Flusered!

  Du skriver:
  ”Det är skam att du skryter med att säga att du äter orena djur…”

  Guds Ord har bra svar till din kommentar:

  Härmed förklarade Jesus ALL MAT för REN.
  ”Mark. 7:19”.

  Ty Guds rike består inte i mat och dryck, utan i rättfärdighet och frid och glädje i den helige Ande. ”Rom. 14:17”.

  Låten därför ingen döma eder i fråga om mat och dryck ”Kol.2:16”

  Jag är inte ”sjukt negativ mot Shabbat”.
  Jag är däremot negativ mot den här andemakten bakom MFS-pojkarna som vill tvinga mig in under lagen. De vill förment mena att jag har missat något i min vandring med Gud.
  Jag är intresserad av våra ”hebreiska rötter” och har en video-serie från MTC, som jag kollar.
  Guds folk judarna har sin vandring med Gud och jag har som inympad hedning, min vandring.

  Trevlig vecka!

  Mvh L.Svensson

 • Lennart Svensson

  Hej!

  Jag tackar Herren Gud för min vildsvins-korv, som jag fick av min dotter i julklapp.
  Hallelujah!
  I Småland har vi en explosionsartad ökning av vildsvin i skogarna. Vi måste skjuta av dem och äta upp dem. De utgör bl.a en stor fara i trafiken.
  Vad ska de annars ta vägen?
  De kan ju inte bli medlemmar i MFS allihop?

  Mvh L.S

 • @Lars W:

  så här predikar en kalvinist evangelium
  jag tycker det är helt bibliskt korrekt

  http://www.youtube.com/watch?v=XBoIMIH-SzU

 • @Lennart Svensson:

  ”Härmed förklarade Jesus ALL MAT för REN.
  ”Mark. 7:19″.”

  Jag hoppas att du inte missade vår lilla ”utredning” där vi konstaterade att denna mening saknas i grundtexten.

  Det är någon kyrkofader/översättare som dragit en slutsats och ”kompletterat” Guds ord. Som man nog kan dra men som borde hamna bland noter och inte i själva texten.

  Vi har apostlamötetas beslut och Paulus förklaringar till detta att stödja oss på ändå. Så ät du din prinskorv, Lennart.

 • Lennart Svensson

  @Lars W:

  Hej Lars W!

  Missade Er utläggning. Jag kan inget om grundtexter.
  Det som är min ”styrfaktor” i den kristna vandringen är den Helige Ande. Den Helige Ande har lett mig från dag 1, i min vandring med Gud.
  Jag har varit på väg åt LO och sådan komplemtation som P.Haldorf håller på med.
  Men den Helige Ande har stoppat mig.
  Jag anser att jag under mitt över 30-åriga liv som kristen, har utvecklat en förmåga till förnimmelse som Jesus hade i ”Mark.2:8”.
  Jag känner direkt när MFS-gubbarna är här och påstår att Jesus inte är GUD, att det inte kommer från den Helige Ande. De har en annan ande.

  Trevlig Vecka!

  Mvh L.S

 • @Lennart Svensson:

  Ja, de har absolut en annan ande. Annars hade de hållit sig till Sanningen.

  Deras ihärdiga förnekande av Kristi sanna natur och deras förbrödning med representanter från den antikristliga organisationen som har sitt säte i Rom tyder på att det är Antikrists ande.

  Hälsn
  Lars. E. Lennart W

 • @Lars E. Lennart W :

  Antikristar är vi allihopa, allihopa allihopa.
  Jag me och ni mee; jag me och ni meeee.

  Antikristar är vi allihopa, allihopa allihopa: alla utan Lars E Lennart W

  PS! Jag kan inte rå för att ”Haggaj” låter mig få skriva på sin blogg. Vi är knappast polare eller har samma åsikt. Men de censurerar i a f inte… Och det är respekt! Din respekt slutar visst vid nästippen! DS!

 • S-E Sköld

  Den som förtröstar på Jesu offerdöd – blodet på korset, och blodet allena – och låtit sig uppfyllas av Jesu Ande och ”vandrar i ande” och vinnlägger sig om kärlek

  är laglös, enligt SÅ

  och kanske enligt fler av hans messianer. Detta påstående från SÅ säger egentligen allt om honom och hans läror: de är från avgrunden.

 • @Anders Gunnarsson:

  Anledningen till att du ligger i moderation är kommentarer såsom denna. Fullständigt meningslösa och av hånande karaktär. Dina kommentarer passar bättre hos haggaj som drivs av samma ande som dig. Ni har båda köpt varsin tradition med hull och hår. Du den katolska, haggaj den judiska. Slutresultatet detsamma, andligt mörker. Djävulen som är både denna världens skickligaste teolog och djupt religiös, bryr sig inte om vilket religiöst ok vi hamnar under, bara han får in oss i fångenskap, andligt mörker och förvirring.

  /Daniel

 • @Lars W:

  Lars W skrev//Det vore intressant att få lite inblick i Martinus eskatologi. Ingår evigt liv eller är det ”nirvana” som är slutmålet för en ”kosmolog”?
  >>>>>>>>>>>>>>>>
  Det är nog så att du av helt naturliga skäl har missförstått en hel del, när du skriver din fråga. Något ”Nirvana” existerar inte hos Martinus.

  De flesta tror nog att inkarnations ”iden” är densamma som Budha förkunnade, men så är det inte. Budha var en föregångare till det som skulle komma, och som nu har kommit, ett ljus i en mörk värld.
  Jag letade efter ordet eskatologi, utan att finna, men med den bakgrund jag har, så vet jag att det som de troende kristna säger att världen är i den ondes våld, är sant på ett sätt.
  MEN – Det onda är också av Gud, rent logiskt måste man nog hålla med om det.
  Det är av Kärlek från Gud som den dräpande principens barn kommer i den yttersta tiden kommer kriga varandra till fysisk död, i ett harmageddon om man så vill…
  Men eftersom ”Gud” älskar sina barn, låter han dem lära sig vad orden – Älska din nästa så som dig själv, och Gud över all ting , denna läxa är för svår för ett enda liv, därför kan man förstå det logiska i Guds undervisning, genom att tex läsa nedan..
  Här följer därför ett utdrag ur en frågeställning till Martinus om det eviga livet..

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  Då man med begreppet reinkarnation förstår det levande väsendets tillvaro genom en kontinuerlig kedja av fysiska jordeliv, i vilken vart och ett av dessa liv alltså endast utgör ett enstaka led, kan en logisk förklaring av en för intelligensen acceptabel insikt härom endast manifesteras genom en undersökning av om det i tillvaron finns en lag eller grundprincip, med vilken denna individens fortsatta livskedja eller återfödelse kan motiveras.

  Vi måste då i första hand se på ETT sådant jordeliv.

  Vi finner då att detta kan indelas i de fyra kända stadierna eller epokerna: barndomen, ungdomen, mandomen och ålderdomen.
  En närmare iakttagelse av dessa fyra stadier visar att dessa tillsammans utgör en fundamental grundprincip, som går igen i all skapelse, i absolut allt som hör hemma under rörelse, stoff eller materia.
  Det är således inte blott i det levande väsendets fysiska liv, som denna grundprincip existerar. Den är i så överväldigande grad mångfaldigad och påvisbar i alla andra av livets förhållanden, ja, i allt vad som överhuvud taget kan upplevas, att den av den utvecklade forskaren omöjligt kan frånkännas att vara själva grundprincipen i livets skapelse- och upplevelses struktur.
  Förutom att denna grundprincip reglerar och formar vårt fysiska jordeliv i dessa fyra epoker, formar den också principmässigt alla andra manifestationer i samma fyra epoker.

  Det är denna princip som åstadkommer att vi ser dygnet indelat i midnatt, morgon, middag och kväll och året indelat i vinter, vår, sommar och höst. Dessa epoker formar ett slags helhet, i vilken de var för sig utgör en lokalitet. När en sådan helhet med sina fyra epoker har passerat, upprepar den sig själv och så vidare i fortsättningen.
  Det är denna upprepning som markerar tiden i form av dygn, år och jordeliv.

  Men det är som förut nämnts inte blott i dygnet, året och jordelivet som vi ser denna upprepnings- eller kretsloppsprincip uppenbarad.
  Vi blir således vittne till att vattnet t.ex. växelvis är kloakvatten, löper genom jordlagren och här åter blir filtrerat, blir till kristallklart dricksvatten, blir till den friska luft, vi inandas, ja, är med om att skapa den blå himlen så väl som morgon- och aftonrodnad för att återigen bli till regn, till kloakvatten och åter igen till den rena luften och solljusa himlen och så vidare allt framgent.

  Kan inte alla ämnens olika faser likaledes indelas i de kända fyra skiftande stadierna i naturens stora kretslopp, vi uttrycker som det fasta, det flytande, det luftformiga och det strålformiga?
  Tror man att det finns något ämne, som inte har passerat genom dessa stadier?
  Naturen är alltså överdådigt uppfylld eller genomträngd av kretslopps- eller upprepningsprincipen, att ingen som helst manifestation kan äga rum utan att just vara en detalj eller ett led i ett kretslopp.

  Detta gäller så väl i mikrokosmos och makrokosmos som i mellankosmos.

  Vi förstår därför att vi är omgivna av kretslopp eller åter upprepnings manifestationer av format som är så väldiga att bara en enstaka detalj i dessa utgör en tidrymd eller en livstid, inför vilken vårt eget nuvarande jordelivs existens endast kan räknas som en ofattbart mikroskopisk bråkdel av en sekund.

  Likaså förekommer det naturligtvis också kretslopps- eller åter upprepnings manifestationer av en så ofattbar litenhet att vårt eget sjuttioåriga liv i förhållande härtill nästan kan räknas som en evighet.

  Vi blir således här vittne till att hela universums energiutlösning eller skapelseprocess är organiserad och behärskad av en evig upprepnings- eller kretsloppsprincip, som gör livet eller tillvaron till en ocean av upprepnings manifestationer eller kretslopp.

  De av dessa kretslopp, vi känner bäst, är naturligtvis de som är av mindre format än vårt eget kretslopp, vilket vill säga vårt nuvarande jordeliv.
  Vi är således i stånd att helt direkt med våra fysiska sinnen följa bland andra dygnskretsloppet och års kretsloppet och här dokumentera att dessa upprepar sig i fortsatt ordningsföljd och att varje enskilt dygn och varje enskilt år är ett led i en kedja av upprepningar.
  Men härmed får vi den fasta punkt, på vilken en logisk motivering för det levande väsendets odödlighet kan stadfästas.

  När alla de kretslopp, vi med vårt fysiska jordeliv är i stånd att uppleva och med en hundraprocentig iakttagelseförmåga upplever, visar sig för oss endast vara led i en kedja av upprepningar, varför skulle detsamma då inte vara fallet med alla de kretslopp, som sträcker sig längre än vårt nuvarande jordelivs existens, och som vi därför inte direkt fysiskt kan överskåda?

  Då vårt nuvarande jordeliv likaledes med en hundraprocentig säkerhet kan iakttas som ett kretslopp, varför skulle detta kretslopp, som till på köpet ger uttryck för ett levande väsens existens, avvika från regeln och inte vara ett led i en kedja av upprepningar?

  Hela universums speciella energistruktur eller kretsloppslag bekräftar således odödligheten och gör reinkarnationen till det högsta intellektuella konstaterande för det ännu oinvigda väsendet, som endast har tillgång till kosmisk upplysning på teoretisk väg.
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  Ja det ovan citerade upplever jag så skönt och avdramatiserat, kärleksfullt ordnat, att det inte är den minsta irritation att ta in och göra till sitt.

  Jag kan utan problem tänka mig att vår Herre, skulle kunna ha suttit ned och gett mig denna undervisning, och liknelse vis, så som jag läser Johannes evangelium och då Herrens avskedstal, så skulle han ju komma tillbaka, skulle ju sända sin Ande, som egentligen var detsamma som han själv.

  Personen Martinus, var faktiskt ett ”kristusväsen” så ödmjuk och så kärleksfull i sin framtoning, att det är en skymf att håna honom för det han genom den upplevelsen som bara kom till honom, och gav honom en klarsyn, som han givmilt gett vidare som Livets Bok.

  Lars N

 • Nån måtta får det vär vara på lögner och baktaleri även på en blogg som Aletheia.

  Det är ju djävulska uttalanden du gör Forslund.

  Böj dina knän och be Gud om förlåtelse! Du vet att du inte talar sant. Självklart har jag inte köpt den judiska traditionen med hull och hår. Då skulle jag ju ha förkastat Jesus. Du vet det och du ljuger medvetet.

  Sällan har jag stött på någon som så illa handskas med sanningen som du.

 • @S-E Sköld: ”Den som förtröstar på Jesu offerdöd – blodet på korset, och blodet allena – och låtit sig uppfyllas av Jesu Ande och ”vandrar i ande” och vinnlägger sig om kärlek

  är laglös, enligt SÅ”

  – Nix min gode vän, det har jag aldrig påstått. Jag skrev (fritt ur minnet) att den som skymfar Guds torá skymfar Gud som har gett den. Det står jag för.

  Jag har aldrig, som du gjort otaliga gånger, kallat dig för diverse nedsättande epitet som villolärare eller att jag har en annan ande. Men du kanske har dispans. 🙁
  Mvh

 • @Haggaj:

  Tack för klargörandet. Skönt att höra (att du inte köpt den judiska traditionen med hull och hår) även om jag givetvis inte menar att du förnekar Jesus. Jag vidhåller dock att du och Gunnarson drivs av samma ande, oavsett vad du tycker om den analysen.

  Vem som har störst problem med sanningen, sysslar med lögner och baktaleri låter jag läsarna avgöra.

  mvh
  Daniel

 • @Josef:

  Det är nog mycket som är bra. där Men två ting ”köper” jag inte i calvinismen. Predistinationsläran samt detta att Calvin förföll till att likt sin huvudmotståndare bränna ”oliktänkande” på bål.

 • @Lars W:

  predestinationsläran håller jag inte med om heller.
  luther och augustinus stod för den enkla
  dvs vi är bestämda till frälsning medans calvin gick ett steg längre att vi är förutbestämda till himmel eller helvete. att calvin dödade folk är kanske inte så sant
  Daniel Lundgren skriver om detta på sin blogg.
  http://job25-masken.blogspot.com/2009/09/calvin-och-servetus.html
  Luther hade ju en hemsk syn på judar.
  Man kan tycka vad man vill om deras lära men Kalvinster predikar ett sant evangelium.
  vilket jag helt står bakom
  även om jag inte håller med om dem på 2-3 punkter.

  men detta har inget med ämnet att göra
  så vi bör nog inte diskutera detta här
  för jag har av någon anledning som jag inte vet hamnat under moderering.

 • @:

  Här är ett läsaromdöme:

  Anser att Aletheia f n är en av få fristäder för sanningen i den tid som är. Bloggägarna driver en linje som främjar innehåll bland bloggposter och kommentarer av sådan karaktär.

 • S-E Sköld

  SÅ, den Ande som inte bekänner Jesu Gudom – Ordet som blev kött – är inte av Gud, utan en villoande, som dessutom försöker dölja sig bakom laggärningar, religiösa övningar.

  Där har vi Dig och Din lära i ett ”nötskal”. Vem som – här på sidan – har skymfat ”Guds torá” får Du närmare klargöra.

 • Lennart Svensson

  Hej!

  Signaturen Haggaj ska nog ligga lite lågt när Han anklagar MTC för ”baktaleri ,lögner och djävulska uttalanden”.
  Så här skrev Haggaj på sin blogg den 20/9-2010, dagen efter SD:s intåg i riksdagen:

  ”Jag vill tillägna de bloggar som krattat manegen för brunskjortorna i sin lilla del av världen denna video. Grattis Aletheia! Hoppas att ni sträcker på er så här morgonen efter valdagen. Tänk särskilt på hur ni sträcker högerarmen!”.

  Haggaj antydde att det vimlade av ”brun-skjorte”-sympasitörer på bloggen Aletheia.
  Bl.a blev jag kallad för att komma med ”brunskjorte-smörj”.

  Så nog härskar en annan andemakt än den Helige Ande på herr Haggajs blogg.

  Mvh L.Svensson

 • Micael Benavi

  @Lennart Svensson: Så nog härskar en annan andemakt än den Helige Ande på herr Haggajs blogg.

  Varför det? För att han vänder sig mot brunskjortor eller?

  Micael

 • Lennart Svensson

  @Micael Benavi:

  Hej Micael!

  Ang. Din fråga ”Varför det”?
  Därför att jag säger det, i den Helige Andes kraft.

  Mvh L.S

 • @Lennart Svensson: ”Därför att jag säger det, i den Helige Andes kraft.”

  – Ja, då är ju saken avgjord på samma sätt som när Ulf Ekman säger ”den helige Ande sa till mig… ”

 • Micael Benavi

  @Lennart Svensson:” Därför att jag säger det, i den Helige Andes kraft.”

  Hmm, intressant.
  Jag håller just på att studera skriften angående den frasen: ”DHA sade till mig, DHA uppenbarade för mig o.s.v.”

  Är intresserad av hur ofta i skriften man kan se de uttrycken.
  Eftersom det används ganska flitigt av både den ena och den andra (även du min broder) så kan det kanske vara intressant, att se hur ofta det används i skriften och då speciellt av apostlarna.

  Nåd och frid
  Micael

 • Micael Benavi

  En (1) av apostlarna sade en (1) gång: ”min herre och min Gud” när han mötte den uppståndne.

  Utifrån det kan man ju säga att apostlarna trodde att Jesus är Gud?!
  Det menar ju vissa!

  Paulus nämner en (1) gång om några som döper sig för de dödas skull.

  Utifrån detta ord kanske vi skulle praktisera dop för de döda. Det gör ju vissa (Mormonerna)

  Tokiga, trötta funderingar.

  Micael Benavi

 • @MyTwoCents: Mig veterligen har Lars W satt en ära i att antikristifiera oss. Det är den anden jag raljerar med. Det är naturligtvis trams. Trams bemöter jag med trams. Och visst är det onödigt, meningslöst och hånande. Det är vad trams är! Att koppla det till min fromhet är högst tveksamt. Trams är inte fromt. Luther var tramsig (iofs inta alltid from heller)! Varför kopplar du inte ihop Lennarts och Lasses ständiga utfall med deras ev. fromhet?

  Men jag kan visst själv tycka det är tramsigt och onödigt! Det bästa är väl att sluta bemöta Lars W och Lennart ö h t! Så är tramssakerna biff! Det intellektuella utbytet med dessa personer är för min del ytterst begränsat i a f!

  Allt gott! 😉

 • S-E Sköld

  Micael B: ”En (1) av apostlarna sade en (1) gång: ”min herre och min Gud” när han mötte den uppståndne.

  Utifrån det kan man ju säga att apostlarna trodde att Jesus är Gud?! Det menar ju vissa!”

  ————–

  Men Micael, aposteln ifråga hade en stabil grund och bakgrund för sitt uttalande, en oemotsagd, gemensam tro med de övriga apostlakollegorna:

  Jes. 9:6 ”Ty ett barn blir oss
  fött, en son blir oss given och
  på hans skuldror skall
  herradömet vila; och hans
  namn skall vara:

  Underbar i råd,
  Väldig Gud,
  Evig Fader,
  Fridsfurste”.

  Joh. 1:1-3, 14 ”I begynnelsen
  var Ordet och Ordet var hos
  Gud, och Ordet var Gud.

  Detta var i begynnelsen hos Gud.
  Genom det har allt blivit till, och
  utan det har inget blivit till, som
  är till.

  Och Ordet blev kött och tog sin
  boning ibland oss, och vi såg hans
  härlighet från sin Fader, och han
  var full av nåd och sanning”.

 • Lennart Svensson

  @Micael Benavi:

  Hej Micael!

  Om Du kammar Dig lite, så kan Du tydligt se att jag skrev:
  ”Därför att JAG säger det, i den Helige Andes kraft.”

  Det handlar alltså om MIN TRO, ang. att urskilja anden bakom MFS.
  Sedan är det upp till var och en att tro eller förkasta min slutsatser.

  Mvh L.S

 • Micael Benavi

  S-E Sköld

  Bibeln säger ju: Mitt ansikte kan du inte få se, ty ingen människa kan se mig och leva. 2 Mos 33:20

  När då Tomas såg Jesus, såg han bara hans händer och såret i sidan?
  Eller såg han ansiktet och sen dog han?

  När lärjungarna vandrade med Jesus i 3 år, såg de aldrig hans ansikte?

  Kunde Maria aldrig se sin lilla nyfödda i ansiktet, utan var tvungen att titta bort hela tiden?

  Ännu mer tokiga funderingar
  Från Aneby i Småland

  Nåd och Frid
  Micael Benavi

 • Micael Benavi

  @Lennart Svensson: Jag vill inte var oförskämd, men jag trodde det handlade om Haggais blog, och dess rätta eller orätta ande.

  Nåd och Frid
  Micael Benavi

 • Micael Benavi

  @Lennart Svensson: ”Om Du kammar Dig lite, så kan Du tydligt se att jag skrev:”

  Jag måste säga att vissa av dina uttryck är riktigt roliga, jag brukar få mig ett skratt då och då. 🙂

  Var rikligen välsignad

  Din broder
  Micael

 • Anette

  Hejsan!

  Jesus säger att vi ska gå in i den trånga porten och att vi ska akta oss för de falska profeterna…

  Han säger:
  (Matt 7:21) ”Många skall säga till mig på den dagen: Herre, Herre, har vi inte profeterat med hjälp av ditt namn och med hjälp av ditt namn drivit ut onda andar och med hjälp av ditt namn gjort många kraftgärningar?
  Men då ska jag säga dem sanningen: Jag har aldrig känt er. Gå bort ifrån mig, ni laglösa!”

  (Sak 7:12)
  ”De gjorde sina hjärtan hårda som diamant så att de inte hörde den undervisning och de ord som HERREN Sebaot genom sin Ande hade sänt genom gångna tiders profeter.”

  Tror att det hör ihop med varningen i Matt. 7:13-23

  Matt: 24:24
  Ty falska messiasgestalter och falska profeter skall träda fram och göra stora tecken och under för att om möjligt bedra de utvalda.

  Har en länk här, som jag tycker talar för sig själv.

  http://nazarenepsalm113.wordpress.com/2009/07/16/entire-johanna-michaelsen-interview/

  En varning om att tillbe fel ”Jesus”….intressant tycker jag och något som borde talas mer om i våra församlingar….men frågan är om de ser…? Eller om Herren har tillslutit deras hjärtan för att de inte VILLE se sanningen???

  Ha det gott!
  Shalom, Anette

 • @Micael Benavi:

  ”Bibeln säger ju: Mitt ansikte kan du inte få se, ty ingen människa kan se mig och leva. 2 Mos 33:20”

  Angående Lennarts uppmaning att kamma håret? Du är inte helt humorbefriad du heller…

 • @Micael Benavi:

  Vad som gällde då för Moses gällde inte de som senare såg Jesus. Men det var just Honom Moses såg. I den brinnande busken, på berget Sinai och som ”den Klippa som följde dem i öknen”

 • micro

  @Micael Benavi:

  ”Bibeln säger ju: Mitt ansikte kan du inte få se, ty ingen människa kan se mig och leva. 2 Mos 33:20

  När då Tomas såg Jesus, såg han bara hans händer och såret i sidan?
  Eller såg han ansiktet och sen dog han?

  När lärjungarna vandrade med Jesus i 3 år, såg de aldrig hans ansikte?

  Kunde Maria aldrig se sin lilla nyfödda i ansiktet, utan var tvungen att titta bort hela tiden?

  Ännu mer tokiga funderingar”

  Öhh?? Gud blev människa……inte det minsta tokigt att titta på människor och ändå få leva.

  Din slutledningsförmåga är däremot ganska knasig.

  ”En (1) av apostlarna sade en (1) gång: ”min herre och min Gud” när han mötte den uppståndne.”

  Utifrån det kan man ju säga att apostlarna trodde att Jesus är Gud?!
  Det menar ju vissa!”

  Det var konstaterande av en som såg sin Herre och Gud.

  ”Paulus nämner en (1) gång om några som döper sig för de dödas skull.

  Utifrån detta ord kanske vi skulle praktisera dop för de döda. Det gör ju vissa (Mormonerna)”

  Om du läser handlingen och inte bara tar ut en mening så förstår du vad han vill ha sagt…..och det är inte att han förspråkar dop för döda.

 • S-E Sköld

  JESUS: ”Den som har sett mig, har sett min Fader” ”Jag och Fadern är ett”.

  Fadern/Ordet kom ned till jorden, i Sonens gestalt, just för att människorna skulle kunna se honom, få kontakt med Honom; och inte bara det, utan bli ett med Honom i JESUS Kristus.

  Fadern älskar Sina avbilder; Sina söner och döttrar. Och då vill Han se dem, och de Honom och det blev möjligt i Jesu gestalt, redan här på jorden!

 • Angående prövning…

  Den Helige Ande säger ingenting som strider mot Ordet och >> ’summan av Guds Ord är sanning.’

  Man kan absolut åberopa Den Helige Ande, när man skall förmedla tilltal från Herren och då prövas utsagan med Ordet, så att det stämmer.

  Att jämföra någon människas utsaga, SÅ, med argumentet: ”på samma sätt som när Ulf Ekman säger ”den helige Ande sa till mig… ” är inte måttstocken för prövning. Det är endast Ordet.

  För är det så, att Herren säger någonting och du föraktar tilltalet innan du har prövat det med Ordet, så löper du hela tiden en stor risk att håna Den Helige Ande!!!! Inse allvaret!

  Skillnaden mellan villoandars läror och den sunda läran är, att villoandar BÖJER SIG INTE under Guds Ord utan förvränger och föraktar Skriften genom diverse tillägg och avdrag (här får man rannsaka sig noga!) – medan den sunda läran är alltid öppen för prövning och dess förkunnare OMEDELBART böjer sig under Ordet, om Ordet överbevisar om annat.
  ……………………….

  1Tim.4:1 ”Men Anden säger tydligt att i de sista tiderna kommer somliga att avfalla från tron och hålla sig till villoandar och till onda andars läror.

  De kommer att förledas av hycklare och lögnare, som är brännmärkta i sina samveten och som förbjuder folk att gifta sig och befaller dem att avstå från mat som Gud har skapat för att tas emot med tacksägelse AV DEM SOM TROR OCH KÄNNER SANNINGEN.

  Ty allt som Gud har skapat är gott, och inget är förkastligt när det tas emot med tacksägelse. Det helgas genom Guds ord och bön.”
  ………….. ………… ……………

 • S-E Sköld

  Paulus såg två HUVUDFIENDER inifrån, mot Kristi kors: falska bröder, som kom med falska läror:

  Den ena (enl. brevet till Galaterna) handlade om, att förmiska betydelsen av Jesu fullkomnade seger på korset; till rättfärdighet för var och en som tror på Honom, genom olika judiska tillägg, av stadgar och regler som också måste uppfyllas, för att nå frälsning; Guds godkännande.

  Den andra (enl. 2 brevet till Korinterna) handlade om ”en annan Jesus”, ”ett annat slags Ande” och därigenom också, ”ett annat evangelium”.

  Båda dessa kriterier – som fiender till Kristi kors – uppfyller SÅ och hans messianska lära.

 • Lennart Svensson

  @Micael Benavi:

  Hej Micael ben-Ave!

  Jaså Du är från Aneby i Småland?
  Ja, men då är Du förlåten.
  Jag jobbade där på Ralingsås-gården 2005.
  Fina trakter och trevliga människor.
  Ang. ”Haggajs blog” och MFS.
  Har Du hört talas om ”två flugor i en smäll”?

  Mvh L.S

 • @Deborah: ”Att jämföra någon människas utsaga, SÅ, med argumentet: ”på samma sätt som när Ulf Ekman säger ”den helige Ande sa till mig… ” är inte måttstocken för prövning. Det är endast Ordet.”

  – Precis, det var därför jag hade synpunkter på att Lennart åberopade sin egen åsikt. Den som påstår att vi fått vårt förstånd från Satan, kan också mycket väl ”känna” att hans egen åsikt är rätt. Hans räddning från att bli dömd för hädelse mot Guds Ande är att han uttalar sig i sin naivitet.

 • En sak till:

  Än en gång vädjar Herren=FÖRTÄRANDE ELD till de som ’sätter sig på tvären’ för hans vilja, att vända om och följa det uppdrag Han har givit oss – i stället för att irra runt i villfarelsen som blinda gäss i dimman…:

  Apg.26:12 ”När jag i ett sådant ärende var på väg till Damaskus med översteprästernas fullmakt och på deras uppdrag, fick jag under resan, konung Agrippa, mitt på dagen se ett ljus från himlen, klarare än solen, stråla omkring mig och mina följeslagare.

  Vi föll alla till marken, och jag hörde en röst som sade till mig på hebreiska: ’Saul, Saul, varför förföljer du mig? Det är hårt och smärtsamt för dig att sparka mot udden.’

  Jag sade: ’Vem är du, Herre? Och Herren svarade: Jag är Jesus, den som du förföljer.

  Men stig upp och stå på fötterna! Ty jag har visat mig för dig för att utse dig till tjänare och vittne, både till vad du har sett och till det jag kommer att visa dig, när jag räddar dig undan ditt eget folk och undan hedningarna.

  Till dem sänder jag dig, för att du skall ÖPPNA DERAS ÖGON, så att de vänder sig från mörker till ljus, från Satans makt till Gud. Så skall ni genom tron på mig få syndernas förlåtelse och arvslott bland dem som är helgade’.”
  ………………………….

  Så ”Vakna du som sover!” – Vi ska vara ’ögon-öppnare’ till befrielse för andra och inte ’ögon-stängare’ som genom högmodet sitter fast i mörkret och hindrar Herren från att utföra sitt befrielseverk!
  ………..

 • SÅ….

  Vad är det du säger?!

  Vi har ’manglat’ lakansvis med era pseudo-messianska läror, som gång på gång hånar, motsäger, förvränger, ifrågasätter Ordet, vilket inte bara Lennart har förnummit i sin ande, att de kommer från avgrunden – och som vi dessutom här på bloggen bevisat med Guds Ord!

  Det är omvändelse som gäller, ska Herrens tjänare predika:

  2Tim.2:25 ”Han skall i ödmjukhet tillrättavisa sina motståndare.

  Kanske ger Gud dem omvändelse, så att de kommer till insikt om sanningen och nyktrar till och slipper loss ur djävulens snara, där de hålls fångna, så att de gör hans vilja.”
  …………

 • @micro:

  Äntligen en skribent som använder sin hjärna, och själv försöker förstå vad han läser. Det behövs ingen Filippos för att göra det!

  Lars N

 • @Haggaj:

  Och DU SKA VARA DOMAREN ?

  Dylika uttalanden visar bara den alltfort djuriska andens grepp, och det hjälper föga att hänvisa till trosdogmer !!

  Det är långt kvar tills den allkärleksfulla moralen kan ses bland jordmänniskorna – minsann!

  Lars N

 • Deborah, det har inte bevisats här på bloggen att vi har någon annan Gud än den Gud som är ”Jesu Kristi Gud och Fader”, d v s Fadern vars namn är JHVH. Jag har inte heller ifrågasatt eller hånat bibels ord. Det är utifrån kyrkofädernas läror, som du gjort till dina egna, som du upplever att jag gör det. Så ligger det tyvärr till.

  Det räcker gott med en Gud, den som är Jeshuas och apostlarnas Gud och Fader. Bibelns samstämmiga vittnesbörd är att Jeshua är Messias Guds son. Räcker inte detta för dig, så är det din sak. En sak är klar, du befinner dig då inte på biblisk mark med din uppfattning, men förvisso på kyrkans mark.
  Välsignelse!

 • SÅ….

  1) Du predikar ett annat evangelium och förnekar, att Herren Jesus är Gud kommen i köttet – trots Skriftens vittnesbörd!

  Joh.20:28 ”Thomas svarade honom: ”Min Herre och min Gud!”

  Du förnekar detta och då är du helt klart på villfarelsens mark och följer villoandars läror. Punkt.
  ………….

  2) Jag behöver inte stå på någon ’kyrkans mark’ utan det räcker att jag rättar mig efter Johannes’ ord i Skriften, vilken du förnekar:

  Joh.1:1 ”I begynnelsen var Ordet, och Ordet var hos Gud, och Ordet var Gud.

  Han var i begynnelsen hos Gud. Genom honom har allt blivit till, och utan honom har inget blivit till, som är till.”

  1Joh.4:1 ”Mina älskade, tro inte alla andar utan pröva andarna om de kommer från Gud. Ty många falska profeter har gått ut i världen.

  Så känner ni igen Guds Ande: varje ande, som bekänner att Jesus är Kristus (Messias), SOM KOMMIT I KÖTTET, han är från Gud, och varje ande SOM INTE bekänner Jesus, HAN ÄR INTE FRÅN GUD.

  Det är Antikrists ande, som ni har hört skulle komma och som redan nu är i världen. Ni, kära barn, är från Gud och har besegrat dem, ty han som är i er är större än den som är i världen.

  De är av världen och därför talar de vad som är av världen, och världen lyssnar till dem. Vi tillhör Gud. Den som känner Gud lyssnar till oss, den som inte är av Gud lyssnar inte till oss.

  Det är så vi känner igen sanningens Ande och villfarelsens ande.”
  ……………………………….

 • Micael Benavi

  @micro:” Öhh?? Gud blev människa……inte det minsta tokigt att titta på människor och ändå få leva.”

  När blev han då Gud igen? Vet inte vad din syn på saken är, men Katolska kyrkan m.fl. kyrkor ser ju Jesus som Gud.

  Var han Gud när han vandrade på jorden?
  Var han Gud när han blev uppspikad?
  Var han Gud när han uppstod?

  När han ropade: ”Min Gud, Min Gud, varför har du övergivit mig?”
  Varför ropade han inte: Jag, Jag,varför har jag övergivit mig?

  Ursäkta mina dumma frågor, men jag undrar faktiskt.

  Var välsignad käre syskon
  Micael Benavi

 • Micael…

  Att katolska kyrkan ser Jesus som Gud är inte hela sanningen!

  Genom deras villoläror om Marias obefläckade avlelse (immaculate c.) introduceras en annan villolära ’bakvägen’ som faktiskt omintetgör Jesus som sann människa….

  Om Maria var född utan synd, då kan ju inte hennes son i konsekvensens namn vara fullt ut en sann människa!

  Du får själv studera saken vidare.

  Det är angrepp på Herrens verk från många håll.

  Men man kan inte ta till en villfarelse för att besegra en annan villolära.
  …………………

 • @Micael Benavi:

  Ingen människa har sett den förhärligade Kristus ansikte ännu. Han ”återfick” den härlighet Han hade ”före världen blev till”. Han upphörde aldrig att vara Gud.

  Jesu ord på korset är uttryck för en sann människas djupaste ångest. Ingen har någonsin varit så ensam som Han var i det ögonblicket.

  För övrigt talade Han om Fadern i tredje person liksom Han talade om Anden, Hjälparen, i tredje person vilket enligt många tyder på att Han inte utgjorde en enhet med dem. Då ska man ha i minnet att Han talar om Sonen i tredje person betydligt oftare.

 • S-E Sköld

  De som inifrån – ”bland er själva” – vandrar som fiender till Kristi kors, gör det genom att försöka dölja korsets FULLKOMLIGA SEGER, för alla Människors räkning: ”för var och en som tror”.

  Och det gör de genom att hänga ett religiöst täckelse över korset: över dess sanningar. Materialet till täckelset hämtar villoandarna, lärorna och deras lärare, ofta från Bibeln:

  I katolicismens fall t.ex. Maria, den lärans Maria är inte Bibelns, men kallas Maria Jesu moder, och en del annan villfarelse, som skärseldar, bön till döda, relikskrin och andra fabler.

  Vad gäller SÅ och hans messianska lära: judiska regler och ett ifrågasättande av Jesu gudom. Den lärans Jesus är inte Bibelns, men kallas Jesus
  och de menar sig tro på Bibelns Jesus Kristus och hävdar därför att de är kristna syskon med bara en något annorlunda lärosyn.

  Men sanningen är, att de predikar villfarelse
  och INTE kristendom!

 • F Ö

  @S-E Sköld

  Maria är Jesu moder. Eller hur?

 • Lennart Svensson

  @Deborah:

  Hej Deborah!

  Helt rätt ang.”Lennart har förnummit i sin ande”.
  SÅ försöker reducera det ner till ”åsiktsnivå” när det gäller min tro, dvs att min tro har sin grund i åsikter.
  Ånej, ingalunda.
  Min tro har sin grund i Guds kraft helt enligt
  ”1 Kor.2;5”:

  ”Ty eder tro ska inte vara grundad på människors visdom, utan på Guds kraft”.

  Ulf Ekman brukar hänvisa till den Helige Ande när han får knepiga frågor som han inte kan svara på.
  Den frågan jag fick av Micael B, var inte alls knepig.
  Han undrade varför det inte var DHA bakom ”Haggajs” anklagelser mot att bloggen Aletheia skulle ha sympati för nazism.
  Jag använder mig av samma förmåga som jag använder när jag påstår att Jesus är enda Vägen till Gud. Det är heller ingen åsikt utan en Tro, en förnimmelse, som har sin grund i Guds Kraft.

  Mvh L.Svensson

 • Pingback: ”Väckelse” – är det vårt ansvar?()

 • Lennart Svensson

  @S-E Sköld:

  Hej S-E Sköld!

  Mycket bra att Du kallar saker vid dess rätta namn.
  Jag förnimmer i min ande att Du är helt rätt ute ang. MFS:s villoläror.
  De predikar inte Kristendom, som ju är ”Kristus i Er”. De andas fiende-skap i sina ord mot Kristendomen, som är den Helige Ande.
  Alla villoläror förnekar att Jesus ÄR GUD.

  Mvh L.Svensson

 • Micael Benavi

  @Deborah: ”Joh.1:1 ”I begynnelsen var Ordet, och Ordet var hos Gud, och Ordet var Gud.”

  En gång när jag ute och knackade dörr, fick jag tala med en snubbe som senare också fick ett litet häfte av mig, det var Johannesevangeliet.

  1 vecka senare kom jag tillbaks till killen och han sade: jag har läst häftet men jag måste säga att denne Johannes hade nog rökt på när han skrev första kapitlet, jag fattade inget.

  Jag var tvungen att skratta, för det skulle ju kunna stämma.

  Nåd och frid Syster
  Micael Benavi

 • Jo du, Micael…

  Du ligger på samma låga nivå som ’snubben’.

  Vilket förnedrande vittnesbörd – och detta säger du med skratt och förakt för Herrens eget Ord….

  Sedan kallar du mig ’syster’ och önskar mig ’nåd och frid’ med din dubbla tunga.

  Men jag är inte din syster i Herren, den saken vet jag.

  Från ormens tunga vill jag inte ta emot någon ära och pris!

  Men Herren säger:

  Matt.5:11 ”Saliga är ni, när människor hånar och förföljer er, ljuger och säger allt ont om er för min skull.

  Gläd er och jubla, ty er lön är stor i himlen. På samma sätt förföljde man profeterna före er.”
  ………………..

 • Debora utan h

  Micael Benavi: ”När blev han då Gud igen? Vet inte vad din syn på saken är, men Katolska kyrkan m.fl. kyrkor ser ju Jesus som Gud.

  Var han Gud när han vandrade på jorden?
  Var han Gud när han blev uppspikad?
  Var han Gud när han uppstod?

  När han ropade: ”Min Gud, Min Gud, varför har du övergivit mig?”
  Varför ropade han inte: Jag, Jag,varför har jag övergivit mig? ”

  Du ställer dessa frågor och det tycker jag är jätte bra. Det skall inte finnas något ställe i Bibeln som har en sten som det inte tåls att vända på…………
  Tyvärr har jag inget svar, får tänka lite till……
  Fast jag undrar lite mer vanligt sådär,
  Hur var Jesus när han gick i skolan?
  Brukade Jesus tacka Gud för maten?
  Behandlade hans föräldrar honom annorlunda mot hans syskon…………

 • Micael Benavi

  @Deborah: Varför tror du jag gav honom Johannesevangeliet?
  Inte var det för att jag föraktar herrens ord.

  Jag skrattade åt hans uttryck ”han måste rökt på” därför att inledningen på Johannesevangeliet är lite svårt, speciellt för en som inte läst en vers i bibeln tidigare.

  Deborah: Tack för ditt klargörande och jag tar emot, din önskan ”Saliga är ni, när människor hånar och förföljer er, ljuger och säger allt ont om er för min skull.”

  Fridshälsningar
  Micael

 • Micael…

  Uhmmm…. Visst.

  Det blir inte bättre bara för att du försöker ’vända kappan efter vinden’.

  Eller snarare > ’slingra dig som en …………. ål’…..

 • Micael Benavi

  @Deborah: Som du säkert förstått så har jag lite problem med tanken på att Jesus är Gud.

  Men jag skall ge dig ett gratisargument:

  Luk 10:18 Jesus säger: ”Jag har sett satan falla ned från himmelen såsom en ljungeld”

  Hur kunde han se det? Om han bara var en människa som inte ens var född när satan slungades ned. 🙂

  Micael

 • Micael…

  Det handlar inte om mig och att jag ’behöver gratis argument’. (?)

  Det handlar om att Guds motståndare – ormen – försöker förvilla folken och i synnerhet > de utvalda, de troende…

  Matt.24:23 ”Om någon då säger till er: Se här är Messias, eller: Där är han, så tro det inte.

  Ty falska messiasgestalter och falska profeter skall träda fram och göra stora tecken och under för att om möjligt bedra även de utvalda. Jag har nu sagt er detta i förväg.”
  ……………

  Det här är ingen lek eller ’tävling’, där man letar efter poäng på någon annans bekostnad.

  Lyder man inte Herren och följer Ordet, så blir ormen den sluge vinnaren….. även om det bara gäller en kort tid för hans del.
  ………….

 • Micael Benavi

  @Lennart Svensson: ”De predikar inte Kristendom, som ju är ”Kristus i Er”. De andas fiende-skap i sina ord mot Kristendomen, som är den Helige Ande.”

  Vilken kristendom, den som är beskriven i bibeln eller?

  Nåd och frid
  Micael Benavi

 • @Deborah:

  Lösningen är att mentalt göra sig av med ormen och satans ideerna, dessa företeelser i världen är inplanterade av den sköka som kallas kristendomen, och då speciellt av den allmänna kyrkan – dvs Katolska dito.

  Trist men sant, verkar det som..

  Lars N

 • Lars N…

  Det är inte intressant vem som ’planterar’ vad – utan vad Skriften säger…

  1 Mos.3:1 ”Men ormen var listigare än alla markens djur som HERREN Gud hade gjort.

  Han sade till kvinnan: ”Har Gud verkligen sagt: Ni får inte äta av alla träd i lustgården?”
  …….

  1 Mos.3:14 ”Då sade HERREN Gud till ormen: ”Eftersom du har gjort detta, skall du vara förbannad bland alla boskapsdjur och vilda djur. På din buk skall du gå, och jord skall du äta så länge du lever.

  Jag skall sätta fiendskap mellan dig och kvinnan och mellan din avkomma och hennes avkomma. Han skall krossa ditt huvud och du skall hugga honom i hälen.”
  ……….

  2 Kor.11:1 ”Om ni ändå kunde stå ut med lite dårskap från min sida. Ja, visst står ni ut med mig, eftersom jag brinner av iver för er med den eld som kommer från Gud. Jag har trolovat er med en enda man, för att föra fram en ren jungfru inför Kristus.

  Men jag är rädd för att liksom ormen med sin list bedrog Eva, så skall också era sinnen fördärvas och vändas bort från den uppriktiga och rena troheten mot Kristus.

  Ty om någon kommer till er och predikar en annan Jesus än den vi har predikat, eller om ni tar emot en främmande ande eller ett främmande evangelium som ni tidigare inte tagit emot, då fördrar ni det bara alltför väl.”
  ……….

  Uppenb.12:9 ”Och den store draken, den gamle ormen, som kallas Djävul och Satan, han som bedrar hela världen, kastades ner på jorden och hans änglar kastades ner med honom.

  Och jag hörde en stark röst i himlen säga: ”Nu har frälsningen och makten och riket blivit vår Guds och väldet hans Smordes. Ty våra bröders åklagare har blivit nerkastad, han som dag och natt anklagade dem inför vår Gud.

  De övervann honom genom Lammets blod och genom sitt vittnesbörds ord. De älskade inte sitt liv så högt att de drog sig undan döden.”
  ……………..

  Och i så fall en fråga, lätt att besvara – vem är lögnens fader?
  …..

 • Lennart Svensson

  @Deborah:

  Hej Deborah!

  Det är en fröjd att förnimma hur Du använder Guds Ord i den Helige Andes kraft, i Dina kommentarer.
  Mycket friskt och härligt att läsa.

  Mvh L.Svensson

 • @Deborah: ”Om Maria var född utan synd, då kan ju inte hennes son i konsekvensens namn vara fullt ut en sann människa!”

  – … så om den första Eva aldrig syndat så hade hon inte kunnat föda en människa? Du skriver gallematias. 🙂
  Mvh

 • @Micael Benavi: ”Om Maria var född utan synd, då kan ju inte hennes son i konsekvensens namn vara fullt ut en sann människa!”

  – Kan inte Jeshua fått se det i förväg som en vision?
  Var välsignad!

 • SÅ…

  Din filosofi kommer som bekant från avgrunden, det är därför du blandar ihop saker och ting.

  Och därför också söker du något att anklaga mig för….

  Inget nytt under solen.
  ….

 • Lennart, broder!

  Ära till Herren!

  Uppenb.12:11 ”De övervann honom genom Lammets blod och genom sitt vittnesbörds ord. De älskade inte sitt liv så högt att de drog sig undan döden.”
  ………..

  Varma hälsningar! 😀

 • @Deborah: Vad är det du anser att jag blandar ihop?

  Du vidhåller alltså att en syndfri Maria inte kunde föda en människa?

  Skulle du inte bli något trovärdigare om de erkände att du svamlade? 😉

 • SÅ…

  Jag förstår att du inte förstår.

  Dina läror och katolicismens har samma rötter.
  ………

 • @:

  SÅ:
  ”Du vidhåller alltså att en syndfri Maria inte kunde föda en människa?”

  Vad Deborah skrev:

  ”Om Maria var född utan synd, då kan ju inte hennes son i konsekvensens namn vara fullt ut en sann människa!”

  Ett typexempel på hur ni väljer att missförstå för att sedan kunna raljera med er egenhändigt sammanbundna ”halmgubbe.”

  Man kanske också ser ett exempel på hur ni i förtäckta ordalag försvarar Romkyrkans läror såsom ”jungfru Marias obefläckade avlelse”?

 • Lars W…

  På spiken – tragiskt nog….

  Hoppas att detta leder till rannsakan och omvändelse….

  Ordspr.23:23 ”Förvärva sanning och sälj den inte, förvärva vishet, fostran och insikt.”
  ……

  HESEKIEL 18:31 ”Kasta bort ifrån er alla de överträdelser genom vilka ni har syndat och skaffa er ett nytt hjärta och en ny ande. Ty inte vill ni väl dö, ni av Israels hus?

  Jag finner ingen glädje i någons död, säger Herren, HERREN. Vänd därför om, så får ni leva.”
  ………………..

 • Micael Benavi

  @Debora utan h:

  Att vara ödmjuk inför att Gud är Gud och att med en uppriktig längtan söka efter sanningen i Hans ord, tror jag är rätt väg.

  Att ställa frågor och förtrösta på att Herren själv kommer med svaret. Att leva sitt liv i tacksamhet för all den nåd jag fått. Att älska Herren högst av allt och visa kärlek och barmhärtighet mot min nästa.

  Fortsätt tänka och sök, jag är viss om att svaren kommer.

  Nåd och Shalom över dig syster!

  Micael.

 • Micael Benavi

  @: Jag tror att du citerat lite fel. Jag antar att du menade att citera:Luk 10:18 Jesus säger: ”Jag har sett satan falla ned från himmelen såsom en ljungeld”

  – Kan inte Jeshua fått se det i förväg som en vision?
  Din fundering är nog den mest troliga!

  Var välsignad broder!

  Micael.

 • S-E Sköld

  FÖ: ”Maria är Jesu moder. Eller hur?”

  Ja, Bibelns Maria, och inte en gudinna med egen himmelsfärd.

 • @Micael Benavi: ”@SÅ: Jag tror att du citerat lite fel. Jag antar att du menade att citera:Luk 10:18 Jesus säger: ”Jag har sett satan falla ned från himmelen såsom en ljungeld”

  – Kan inte Jeshua fått se det i förväg som en vision?
  Din fundering är nog den mest troliga!”

  – Javisst, jag klistrade in fel text i hastigheten. Tack Micael!

 • @Deborah:

  Jo lögnens fader är den människa (förmodligen en man) som hittade på dessa ideer, vem skribenten av Moseboken var är totalt okänd, och om nu ingen kan ställas ansvarig för dessa av kristendomen så viktiga Fabler, då handlar det således om något mentalt, hos den som sätter tro till dyligt!

  För övrigt finns det enormt mycket att fundera över när det gåller GT;s berätterlser och tolkningen av – hur man måste förstå att berättelserna styrs av de olika religiösa gruppernas ”experter” som lärare i bibelskolorna.

  Det går nämligen inte an, att själv skapa sig en uppfattning och sedan mena sig bli accepterad av dem som lärt sig hur man skall tänka och tro!

  Att påstå att alla ord, all trycksvärtas symboliska värden, är detsamma som GUDS EGNA ORD – det begriper väl du också att det inte är ?

  Jag har sagt tidigare att den hjärna vi har fått, naturligtvis skall användas, att inte göra det är att vara arrogant och otacksam mot försynen..

  Det går naturligtvis inte att övertyga någon med att stapla en massa bibelcitat, försök resonera en smula istället..

  Jag blir verkligen ledsen när jag läser era kommentarer , det saknas så mycket av den tollerans som Herren själv visade alla som kom till honom, han visade inte bort en enda vad jag känner till ?

  Han fördömde inte ens ”satan” men ni som försöker försvara era egna trosföreställningar, försöker också på något sätt försvara Eran GUD?

  Om nu den GUD ni tror på finns i er tappning, då förstår jag att Guden måste försvaras.

  Den riktiga Gudomen försvarar sig själv!

  Slappa av lite är mitt råd -:)

  Lars N

 • S-E Sköld

  Lars N: ”Jag blir verkligen ledsen när jag läser era kommentarer , det saknas så mycket av den tollerans som Herren själv visade alla som kom till honom, han visade inte bort en enda vad jag känner till ?

  Han fördömde inte ens ”satan” men ni som försöker försvara era egna trosföreställningar, försöker också på något sätt försvara Eran GUD?

  Om nu den GUD ni tror på finns i er tappning, då förstår jag att Guden måste försvaras.

  Den riktiga Gudomen försvarar sig själv!”

  ————-

  Ett råd i all välmening, så att ingen skall kunna bedra Dig med ”skenfagert tal”: läs Bibeln ytterligare: t.ex. Jesu tal till de skriftlärda och farisérna och varning till förvillare/förförare, Johannes Döparens hållning till samma grupp och Paulus brev rörande villoläror.

  Den som inte ”fördömde satan” var överängeln Mikael; som inte uttalade någon ”smädande dom” över honom.

  Gud behöver inte försvaras, men den ”sunda läran” måste försvaras, mot villoandar och villoläror och villolärare: ”onda andars läror”, kallas villoläror i Bibeln och falska tjänare och profeter, kallas villolärare. De är ute efter Människans eviga själ!

  Vakthållning mot sådana, är som herdens vakthållning kring sin hjort, mot dem som vill skada och döda hjorden och det inbegriper också ”vargar i fårakläder”, eftersom Satan kan ”förskapa sig till en ljusets ängel”.

 • Amen, S-E. På spiken….

 • @S-E Sköld:

  Vad bussig Du är som hjälper mig, jag ska tacka försynen !

  Lars N

 • S-E Sköld

  Lars Norgren, en dag kanske Du gör det? d.v.s. på allvar.

 • @Micael Benavi:

  Käre vän – Vet Du inte att det finns något som är näraliggande det religiösa tänkandet, nämligen Filosofi ?

  Johannes Ev lär ha grekiskt filosofiskt tänkande representerat av en Johannes, förmodligen en människa som både var humanist och tänkare och som hade haft kontakt med någon sk kristen församling på 90 talet..

  Man behöver inte vara påtänd för att vara poet eller filosof eller bara använda det som förhoppningsvis finns bakom pannbenet.

  De troende vill inte utvecklas, de är nöjda med gammal skåpmat, som de hittar i Bibeln.

  De begränsar den eviga försynen, som givit oss en Livets Bok, med färska kunskaper av Hjälparen den helige ande!

  Lars N

 • S-E Sköld

  Lars N, ”den som står snett, ser snett”, sa en gammal gudsman vid ett tillfälle, och den som står i dimma ser oklart, skulle jag vilja tillägga.

  Satsa hellre på enkel barnatro, än på Dina egna tankemödor, så får Du lika klara ögon som barn har.

  Barnatro, som de alltför vuxna
  inte känner: om JESUS,
  syndarens vän:

  som är mer än gods, familj
  och vänner, och vägen
  hem.

 • @Deborah:

  Lars N…

  Det är inte intressant vem som ‘planterar’ vad – utan vad Skriften säger…

  Kommentar av LarsN
  Otroligt skrivet av dig, menar du att inte sådd och skörd, natt och dag, sömn och vaket tillstånd är intressant, utan det enda som är intressant är vad skriften säger??

  Debora – du har ödmjukt avsagt dig en egen vilja att förstå det du ser skrivet, och faller ner på ditt ansikte, och upphöjer texter till att vara detsamma som GUD , du dyrkar papper och trycksvärta, istället för att förstå den osynliga världens energier varav du själv är en talande verklighet sjäv ett exempel!

  Du är väl en människa, eller vad annars?

  Citat av Debora/ 1 Mos.3:1 ”Men ormen var listigare än alla markens djur som HERREN Gud hade gjort.

  Han sade till kvinnan: ”Har Gud verkligen sagt: Ni får inte äta av alla träd i lustgården?”

  Lars N / Vem har skrivit detta, vem har författat denna text?
  Det kan ju vara vilken människa som helst, men som har lärt sig tänka själv, någon som defenitivt inte var en stenålders – hur får du det att gå ihop?

  Skapelseberättelsen menar ju de troende är en absout riktig berättelse om de allra första människornas historia, den skall tas exakt som den står skriven trots att ingen vet hur och var den texten uppsått, men eftersom den passar så bra in i sammanhangen, antar de troende att det är en osynlig Gud som dels inspirerade och dessutom gick omkring och gjorde saker.

  Septuaginta gubbarna (för några kvinnor fanns ju inte i det gänget) visste nog hur de skulle snida till en story, men de kunde nog inte tro att detta skulle kunna styra över människornas sinnen så som den maktutövande Kyrkan skulle lyckas med.

  Kejsarens nya kläder – liksom -:)

  Bibelordet vill ju faktiskt att de som läser det skall tänka också, ta bara det att det på annan plats i GT står att ingen kan se GUD och leva, Moses fick se Gud på ryggen he he, men han levde ju, han mötte ju också Gud i uppenbarelsetältet ansikte mot ansikte och överlevde osv, försök att tänka lite också Debora.
  …….
  Debora citerar/
  1 Mos.3:14 ”Då sade HERREN Gud till ormen: ”Eftersom du har gjort detta, skall du vara förbannad bland alla boskapsdjur och vilda djur. På din buk skall du gå, och jord skall du äta så länge du lever.

  Jag skall sätta fiendskap mellan dig och kvinnan och mellan din avkomma och hennes avkomma. Han skall krossa ditt huvud och du skall hugga honom i hälen.”
  ………………….
  Komentar av Lars N/
  En del av detta anses vara ett preevangelium ett löfte av Gud att ormens huvud skulle krossas av någon med en häl-:) jo Jesus hade väl en fot, så då måste det väl vara han då??

  Du vill att jag skulle veta detta, men du vet inte hur många år jag var drabbad av dessa texter, hur många timmar jag har funderat över vad som menades med denna text?
  Du bara tar texten och tror på fullt allvar att så var det, så är det, alla som inte fattar det är dessutom mer eller mindre samme satans eller djävulens barn, födda i synd till att ha helvetets eld som mål att pinas utan slut – är du humanist eller?
  Nej trodde nog att du hellre är kristen -:)

  Man kan ju knappast vara kristen och human, det är liksom omöjligt att sammanföra en human syn med helvetesläran, hmm man måste ju då tänka lite, men det får man ju inte – kunskp är ju ormens gift eller ??

  Debora citat från Paulus brev/
  2 Kor.11:1 ”Om ni ändå kunde stå ut med lite dårskap från min sida. Ja, visst står ni ut med mig, eftersom jag brinner av iver för er med den eld som kommer från Gud. Jag har trolovat er med en enda man, för att föra fram en ren jungfru inför Kristus.

  Men jag är rädd för att liksom ormen med sin list bedrog Eva, så skall också era sinnen fördärvas och vändas bort från den uppriktiga och rena troheten mot Kristus.

  Ty om någon kommer till er och predikar en annan Jesus än den vi har predikat, eller om ni tar emot en främmande ande eller ett främmande evangelium som ni tidigare inte tagit emot, då fördrar ni det bara alltför väl.”
  ……….
  Kommentar av Lars N
  Denne fd Saulus fariseen, som ju kommit upp sig efter godkännandet av apostlarna de riktiga Jesu lärjungar, som fö. bara försvinner i skuggan av honom själv, NT läsaren skall tro att Paulus skriver och handlar helt enligt vad Jesus predikade men så är det ju inte alls!

  Paulus har byggt något, ett tankebygge alltså, som har accepterats av mågnga, av dem som bara tror utan att förstå vad de läser..han är ju inte ”dum” utan försvarar sittverk som vilken annan som helst skulle ha gjort, mot den bakgrund han har..

  Hur godtroende är inte de NT läsare som låter Paulus teologi totalt förändra Jesus budskap.

  Den ende lärjungen som jag vet är autentisk med det skrivna är Jakob, Jesu köttslige broder, och hans evangelium är mest autentisk Jesu budskap, nämligen att göra det rätta, inte att tro att någon annan skulle göra det man själv har ansvar för.

  Deboras citat/

  Uppenb.12:9 ”Och den store draken, den gamle ormen, som kallas Djävul och Satan, han som bedrar hela världen, kastades ner på jorden och hans änglar kastades ner med honom.

  Och jag hörde en stark röst i himlen säga: ”Nu har frälsningen och makten och riket blivit vår Guds och väldet hans Smordes. Ty våra bröders åklagare har blivit nerkastad, han som dag och natt anklagade dem inför vår Gud.

  De övervann honom genom Lammets blod och genom sitt vittnesbörds ord. De älskade inte sitt liv så högt att de drog sig undan döden.”
  ……………..
  Kommentar av Lars N/

  Joh upp, vem skrev den ? Man säger en sak och tror det, att det var samme Johannes som skrev evangeliet med samma namn?

  Om det är så, så har det gått ett antal år sedan evangeliet skrevs dvs mer än 90 år ekr.

  Under den tiden hade motståndet från kejsardyrkarna i Romriket skapat spänningar, så Joh var satt i fängsligt förvar. Försök att tänka hur han hade det där i sin håla?
  Är det någon som tror att han serverades all mat och tillräckligt med vatten, en säng att sova i osv, att han mådde gott?
  De syner och utsagor som han förmedlade, är så svårtolkade att ingen idag med säkerhet vet hur de skall förstås.
  Jag ägnade en hel semester åt att läsa studiebibelns alla inlägg och varianter till förståelse, utan att kunna vara säker.
  Du Debora, liksom bara tar en text och slår bla mig med, och påstår att det Johannes skrev gäller mig- hur fullständigt galet detta sätt är, att använda bibelord.
  I Apg läser jag att en filippos undrade – förstår du vad du läser? Och sedan undervisades läsaren, dvs läsaren nödgades att själv tänka, är det såå svårt Debora?
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  Och i så fall en fråga, lätt att besvara – vem är lögnens fader

  Jo ganska lätt, det är människan själv i den djuriska tappningen de flesta av oss befinner sig.

  Lögn och bedrägligheter är vardagsmat bland oss, och kom inte och påstå att de som kallar sig kristna är ett dugg bättre, snarare tvärt om!

  Vad är det kyrkan försöker lära människorna – jo att bara de tror så är allt annorlunda, deras eget ansvar är pötsligt överfört till en människa som spikades fast på trä, som blev en förbannelse för någon annan än honom själv !

  Ett hopsnickrat Gammaltestamentligt slutoffer, en grotesk situation totalt omöjlig att sammanföra med den kärleksfulla gudom Jesus demonstrerade innan människorna hade fått nog av hans fullkomliga allkärleksförmåga!

  Hur kan detta vara sant – jag bara undrar !

  Jo om den stackars syndanödbetungade människan möter en fanatisk karismatisk predikant, då är suggestionskrafterna så stora att det är möjligt att förändra en sådan olycklig, till att tro sig vara utan eget ansvar!

  Såhär förkunnas det – Det är ju Satan eller djävulen som har förfört dig, och nu har satan förlorat makten över dig, du är Friiii – jo jag vet för jag trodde det en gång, nej inte en gång utan gång efter gång efter gång.
  Det goda jag vill gjorde jag inte kunde inte – det jag hade bestämt att jag inte skulle göra, det gjorde jag – känner du igen det Debora?

  Ett livs misslyckanden räcker inte till, men så kärleksfull är gudomen att vi får försöka igen och igen tills vi når målet, att bli så som Jesus Kristus var..

  Paulus hänvisar till Jesus seger – ja, det är sant att den segern Jesus vann, också kommer att vara vars och ens, och kraften till detta är vår egen kraft, som liv efter liv kommer att lära oss att det är vi själva som bär vårt ansvar, ingen Jesus kan bära mitt ansvar.

  Den intelektualiserade kristendom som Livets Bok så finstämt undervisar om, kommer småningom att kunna ge människor det de längtar efter, nämligen frid på jorden och människor ett gott behag.

  De kristna staterna försöker med sina krigsmasinerier skapa fred, detta kommer inte att lyckas, natrligtvis, för vänd den andra sidan till är ju något helt annat, eller hur?

  Jag önskar Dig Debora allt gott, och du ska självklart fortsätta din trosväg, men bli inte förtvivlad om du märker att du börjar tänka och förstå utan att tro vad som andra önskar !

  Gott nytt år – försynen bryr sig om Dig och om oss alla, för vi är alla ett !

  Lars Norgren

 • Lars N…

  Du ifrågasätter Skriften – det gör inte jag.

  Och jag tänker fortsätta att tro som jag gör.

  Joh.10:26 ”Men ni tror inte, därför att ni inte hör till mina får.

  Mina får lyssnar till min röst, och jag känner dem, och de följer mig.”
  …………………..

  Just det. Din röst känner jag inte igen…….

  Mvh ….. 😀

 • Lennart Svensson

  @Lars Norgren:

  Hej Lars Norgren!

  Du nämner ofta det fina i att ”tänka själv”.
  I Ditt liv verkar det som att Du efter ett 40-årigt liv inom kyrklighetens väggar, har börjat tänka själv.
  Du har gjort uppror efter att ha varit instängd inom kyrkans frälsning.
  Jag blev frälst för över 30 år sedan och var med i en pingstkyrka. Redan från dag 1, så började jag tänka själv. Nu har jag inte varit med i någon kyrka på över 24 år. Jag lärde mig redan tidigt att skilja på GUD och Kyrkan. Det har Du tydligen inte gjort än.
  Jag har också över 30 års erfarenhet av att skilja mellan andar.
  När jag stillar mig inför dina kommentarer och förnimmer i min ande, så måste jag säga att trots att Dina ord verkar så ”kärleksfulla och välmenande”, så är Du helt förvillad och förmörkad i ditt seende.
  Jag är övertygad om att Du har fallit i den fällan som satan med framgång fått så många på fall.
  Den fällan att:
  – Hur kan en kärleksfull Gud ha ett evigt helvete på sin agenda?
  Jag är övertygad om att det är den ekvationen som Du inte har fått att gå ihop.
  Du skulle behöva bli befriad från den demon som gett Dig detta ”ditt eget fria tänkande”.
  Det är inte ”ditt eget tänkande”. Det har ett demoniskt ursprung.
  Jag ska fortsätta att be för Dig.

  Mvh L.Svensson

 • @Deborah:

  Allt väl – jag börjar veta och förstå saker, sdom tron på Bibeln aldrig lyckades under de åren av mitt liv, som jag ärligt försökte..

  Jag vill ge dig ett råd, försök vara så som Jesus Kristus var osv..

  Lars N

 • @Lennart Svensson:

  Käre Lennart – visst får du be för mig, men passa då också på att tacka försynern för skapelsen, tacka försynen för att din egen kropp kan fungera med alla celler och organ du aldrig har sett, tacka också för dina sinnen..jag menar verkligen det.

  Dina ideer om demoner o dyl, har jag också frotterats med, har tex Derek Prince Demonologi i min bokhylla, alldeles full av kantmarkeringar, läste nästan sönder den, så jag vet nog hur Du har det..

  Har du tänkt på begreppet mentalitet någon gång ?

  Säkert har du det, men det är ju som du själv skriver till mig, att ens egna glasögon hindar synen på saker man har runtomkring sig.
  Kristendomens eller trons glasögon fungerr ju så mycket enklare än vetenskapens.
  Jag menar den andliga vetenskapen som Livets Boks annalyser visar fungerar logiskt.

  Om det skulle vara så, att jag skulle vara demoniserad som du säger, så är det väl ok, så länge det nu varar?

  Alla olika beteenden som kan ge oss erfararenheter är ju av godo, om det mynnar ut i ett större vetande, ut i något som gör att jag blir mer kärleksfull, mer lik Kristus i mitt varande, mer allkärleksfull, det är väl inte fel eller tycker du verkligen det ?

  Jag har under mina år som troende, inte ansett mig vara kyrklig, inte ens religiös, men sett mig vara ett barn av Gud, trott mig varar försonad genom Jesus en lem i hans kropp på jorden och allt detta du nu står i.

  Jag blev frälst i en baptistförsamling, vuxendöpt ganska snabbt, har gått helgelseförbundets evangelistkurs på götabro 1963, varit provevangelist under en tid. har tillhört ÖM, och landade som nygift i pingströrelsen.

  Jag vet verkligen det mesta av alla argumenten som ni ”gömmer er” bakom, men kallelsen att vara en evangelist, har jag kvar, jag var kanske präst i ett annat liv, för jag har faktiskt en ärlig önskan att dela mitt livs erfarenheter med andra ”olyckliga” människor..

  För mig framstår verkligen Livets Bok
  som Hjälparen, den gäller som en direkt fortsättning av Jesus löfte och ambition att lära mänskligheten allt !

  Jag förstår faktiskt det omöjliga sett ur en bibeltroendes perspektv, men detta löser sig alldeles själv, för vi alla levande väsen, befinner oss i Gudomen, någon skrev ju att det är i Gudomen vi lever rör oss och är till.

  Bätre än så är absolut inte de dogmatiska kristendoms lärorna, det är min syn!

  Jag gillar Dig Lennart, trots olika perspektiv på det som kallas liv!

  Lars N

 • Lars N…

  Du skriver till mig: ”Jag vill ge dig ett råd, försök vara så som Jesus Kristus var osv..”
  ………..

  Då har du inte förstått vad Skriften handlar om.

  Den handlar nämligen om att ……. sluta försöka.

  Jag behöver inte ’försöka’ efterlikna Jesus…. Ingen ’imitatio Cristi’ här, inte.
  Jag är ’död’ och inte längre lever jag utan Kristus lever i mig…

  Kol.3:2 ”Tänk på det som är där ovan, inte på det som är på jorden.

  Ty ni har dött och ert liv är dolt med Kristus i Gud.

  När Kristus träder fram, han som är vårt liv, då skall också ni träda fram i härlighet tillsammans med honom.”
  ……………………….

  Ett råd till dig: vänd om… För tiden är kort!

  Luk.21:33 ”Himmel och jord skall förgå, men mina ord skall aldrig förgå.

  Men akta er för att berusa er och dricka er fulla och låta era hjärtan tyngas av det dagliga livets omsorger, så att den dagen plötsligt kommer över er som en snara. Ty den skall komma över alla som bor på jorden.

  Vaka alltid och be om kraft att kunna undfly allt det som skall komma och kunna bestå inför Människosonen.”
  ………………………

 • @Deborah:

  Tack så mycket – håll ut i din tro, låt ingen förvilla dig, allt är som det skall vara, du har din väg, jag har min.

  Dumt att hetsa upp sig – du är också min nästa, så ser jag det, undrar om du kan se mig som din nästa eller om du ser mig som något annat hemskt?

  Gudomen kan absolut inte komma i strid med sig själv, och det är ju i Gudomen vi alla lever rör oss och är till.

  Av den enkla logsika slutstasen ingår således också alla demoner alla dina djävulsföreställningar
  hur känns det då ?

  Mental vilsenhet har drabbat och drabbar människor – kanske jag också är drabbad?

  Jag känner mig tillfreds med att vara en del av Gudomen, litar på Gudomens allmakt och kärleksfulla inställning till den skapelse som är Gudomens fysiska kropp.

  Det totala kosmos, har en fysisk kropp, men det viktigaste är dess andliga kropp – Gudomen är ANDE, är alla energiers absoluta herre, om detta förstod somliga för länge sedan, med de dödades av fanatiska kristna ledargestalter, säg gärna emot mig om jag har fel?

  Själv är jag en evig ande som har en själ är ett evigt JAG och som tillfälligtvis bor i den nu 67åriga kropp jag har, för att få också detta livets erfarenheter att lägga till de föregående – och jag är mycket glad och tillfreds med det!

  Är du Debora – glad för något du är?

  Lars N

 • Lars N…

  Naturligtvis!

  Jag är glad att jag är frälst och fri – ifrån syndens slaveri!

  Och jag jublar! Inför Honom!

  Joel 2:30 ”Och jag skall låta tecken synas på himlen och på jorden: blod, eld och rökpelare. Solen skall vändas i mörker och månen i blod, innan HERRENS dag kommer, den stora och fruktansvärda.

  Och det skall ske att var och en som åkallar HERRENS namn skall bli frälst.

  Ty på Sions berg och i Jerusalem skall det finnas en räddad skara så som HERREN har sagt, bland kvarlevan som HERREN kallar.”

  …….. 😀

 • @Deborah:

  Underbart Deborah , jag är glad med dig !

  God fortsättning

  Lars N

 • Lars N…

  Att du också är fri ifrån syndens slaveri?

  Herren väntar! 🙂
  ……

 • Micael Benavi

  @Lars Norgren:

  Självklart, min kära vän. Inser nu att det var lite dumt att använda uttrycket ”rökt på”…

  Jag uppskattar dem som har gåvan att uttrycka sig poetiskt, som t ex konung David.

  Poesi blir som vackrast när den beskriver kärleken till den Evige och Hans son.

  Nu blir det blogg vila ett tag. 🙂

  Micael

 • @Deborah:

  Vad glad jag blir – att du komuniserar med mig -:))

  Syndslaveriet Debora går faktiskt att ha synpunkter på, tex vad är synd?

  Om du skulle förklara det för en naturmänniska som bara vet att skapelsen fungerar, människan du ville förklara för vad synd var, kan inte läsa men har allt som behövs för att leva av naturen, ett hem och trivs med det mesta ?

  Hur skulle du då försöka berätta det?

  Kom nu inte med bibelcitat utan försök tänka vad du skulle svara ?

  Jag är faktiskt spänd på ditt svar..

  Lars N

 • Lennart Svensson

  @Lars Norgren:

  Hej Lars Norgren!

  Jag tycker det är kul att Du dök upp här på Aletheia.
  Men jag tycker det är tråkigt att Du bytt ut Guds Ord mot en gurus, Martinus, ord.
  Och Du Lars, det blir ju så opersonligt med den här ”försynen” som är alla ”energiers absoluta herre”.
  Den ”kosmiska gudomen” är ju bara så himla opersonlig och verkar rätt tråkig faktiskt. Har det kosmiska ”ur-slemmet” inget namn?
  Kan man be till den kosmiska kraften och hur gör Du när du ska driva ut onda andar med dess kraft?
  Enligt Dig så verkar det som att djävul, synd och helvete bara är dåliga energier.
  Det tråkiga med kosmiska energi-andar, är att de har inga namn och de kan tydligen inte uträtta så mycket. De kan liksom bara sväva omkring och utjämna sig lite till höger och lite till vänster.
  Det går ju absolut inte att föra någon vettig dialog med energierna.
  När jag säger att jag ska be för Dig, så betyder det inte att jag sätter mig på någon piedestal över Ditt liv. Jag har nog absolut varit en större syndare än Dig. Efter över 30 år som Guds barn, så har jag något i mig som varje kväll bara suckar inom mig
  – Jesus jag älskar Dig.
  Vad är det Lars?
  Är det någon kemisk reaktion eller kosmisk energi jag har inom mig som suckar detta?
  Du får jättegärna be för mig. Undrar hur Du gör då?
  Du kanske ber de kosmiska krafterna bevara mig från de dåliga energierna?
  När jag var ung och var snickar-lärling brukade han den ofrälste farbrorn jag jobbade med kalla mig för Jakob och han sa ofta att jag levde på Guds försyn.
  Jag hade mycket bra energi på den tiden.

  Den Helige Ande utan religion är bäst!

  Mvh L.Svensson

 • Lars N… Om du försöker få mig att svara utan för Skriften, då frågar du fel person. Men den som söker av ett uppriktigt hjärta, han finner…. Livet!… 😀

 • Lennart Svensson

  Hej!

  Salve. salve.
  Det verkar som om de kosmetiska energierna fick nog av smörja. Det verkade vara rena kvack-salvan.
  Martinus var nog en riktigt smord krämare som tassade fram i sina tub-sockor.
  Nähä, nu måste jag lägga locket på, annars får jag på huden. Lite kosmisk saft till kvällen kanske?
  Gjort på tran-bär eller blue-beams?
  Lockout!

  ”On a hill stood an old rugged cross”

  Mvh L.S

 • @Lennart Svensson:

  Jag tycker det är kul att Du dök upp här på Aletheia.

  Lars N/ Trevligt att du tycker så, jag förstår att du är aningen obekväm med en del av skribenterna, tag det med ro, du ansvarar för ditt liv, de andra för sitt-:)
  >>>>
  Men jag tycker det är tråkigt att Du bytt ut Guds Ord mot en gurus, Martinus, ord.

  Lars N/ Om du skulle kolla lite objektivt, men det är ju svårt kan jag tro, så förstår du kanske att Martinus definitivt inte är någon Guru.
  Han var en pojke född utom äktenskapet, men med en medfödd kärlek till allt han hade runt sig. Han läste bibeln i sin skola, och han frågade alltid Jesus hur han skulle göra när han inte visste vägen.
  Allt man kan läsa om honom, att han skulle vara något speciellt, tillbakavisas bestämt.
  Jag har här på forumet låtit den som vill läsa om hans kosmiska födelse, och förstår inte att de troende här, har såå svårt att ta in att människor idag, verkligen kan uppleva kosmiska upplevelser, profetior om du så vill?
  För mig är det inte konstigare med den saken än med Johannes uppenbarelse, eller Hesekiels syn framför glashavet och en tron!
  >>>>>>>>>>>>>>>>
  Och Du Lars, det blir ju så opersonligt med den här ”försynen” som är alla ”energiers absoluta herre”.
  Den ”kosmiska gudomen” är ju bara så himla opersonlig och verkar rätt tråkig faktiskt. Har det kosmiska ”ur-slemmet” inget namn?

  Lars/ Svår fråga om jag ska svara dig med den nya världsbilden jag nu har, i den gamla världsbilden som du har, gav människorna de kosmiska krafterna namn, de trodde ju gud var som de själva..
  Nutidens människor har ju kommit enormt mycket längre vetenskapligt, och vet att de osynliga atomerna och de ännu mindre partiklarna verkligen existerar, och att allt handlar om energier, elektromagnetiska sådana. Hela vår kropp är ett system av dessa mikroväsens samarbeten.
  En sådan syn har ju inte att göra med satan eller demoner eller andra av kyrkan och bibelskolors kunskaper att göra, utan om verkligheten.
  Den fysiska vetenskapen saknar den andliga verkligheten, den som den Helige Hjälparen genom LB undervisar om.
  Lennart – börja med dig själv, och förstå att du är ett JAG, och detta DU befinner dig i ett mellankosmos, på det viset att du kan se makrokosmos utåt i världsrymden, och du kan se mikrokosmos ner i den också oändliga lilla med hjälp av svepmikrosdkop.
  Ingenting av att detta finns av en slump, utan allt är ändamålsenligt och sammanhållet av det ”Stora JAG”, som är det jag kallar Gudomen.
  Av den beskrivningen eller analysen, förstår jag att varje rörelse är liv, som befinner sig i andra liv, både uppåt och neråt.
  Martins vet att vi alla är levande väsen som består av andra mikroväsen, som i vår kropp har skapat sig organen, som alla samarbetar i den fysiska kropp du och jag har att uppleva med i detta livet..
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Kan man be till den kosmiska kraften och hur gör Du när du ska driva ut onda andar med dess kraft?

  Lars N/ Driver du med mig Lennart ? Ok jag utgår från att du menar allvar.
  Visst kan man be, Martins uppmanar oss att bedja, men visst blir det lite konstigt, det tycker ju jag också -:) men att tacka för allt är underbart, och förvissningen om att befinna sig i ett levande sammanhang, befinna sig mitt i Gudomen är fantastiskt skönt.
  Problemet är att man inte ber om nåd, för det behövs inte, man ber om mer kraft att leva mer kärleksfullt mot allt och alla, att få kraft att ta ansvar. Visst kan jag/du be till Jesus, men om du vet att Jesus var en människa som du och jag, men som kommit så långt i utvecklingen att han utstod det han gjorde, så kan ju han hjälpa dig som en människa hjälper en annan människa.
  När ett jordeliv är slut, lever Jaget i en andlig kropp mellan inkarnationerna, och i den andliga världen finns hjälpandar, oss till stöd.
  Det finns också avlidna själar som vill ont, men den gamla världsbildens föreställningar är inte sanna, de är outvecklade..
  >>>>>>>>
  Enligt Dig så verkar det som att djävul, synd och helvete bara är dåliga energier.
  Det tråkiga med kosmiska energi-andar, är att de har inga namn och de kan tydligen inte uträtta så mycket.
  De kan liksom bara sväva omkring och utjämna sig lite till höger och lite till vänster.
  Det går ju absolut inte att föra någon vettig dialog med energierna.

  Lars N/ Djävul synd och helvete är som du kanske förstår föreställningar av mental psykisk karaktär som hör till den gamla världsbilden, men som håller sig kvar därför att Bibelns undervisning fortfarande attraherar människor som fortfarande inte kommit längre i sin utveckling – säger det utan värderande baktankar, för alla kommer att nå målet.
  Ingen kommer att missa målet, det finns ingen synd således, bara obegränsad tid och gudomens obegränsade tålamod, vi kommer alla att bli det Gud avsåg, lika Gud !
  >>>>>>>>>>>>
  När jag säger att jag ska be för Dig, så betyder det inte att jag sätter mig på någon piedestal över Ditt liv. Jag har nog absolut varit en större syndare än Dig. Efter över 30 år som Guds barn, så har jag något i mig som varje kväll bara suckar inom mig
  – Jesus jag älskar Dig.
  Vad är det Lars?

  Lars N/ Det är ju helt sant – GUD/Gudomen älskar Dig, mig och alla lika, oavsett om vi är Bibeltroende, det är en kosmisk sanning!
  Så länge du inte förstår att Jesus älskar dig oavsett om du tror, måste du fortsätta denna bön, Bibelns läror säger så, det är bara att fortsätta..men om du börjar tänka efter, börjar ifrågasätta Paulus rättfärdighets lära och sätta den framför Jesu egen lära, nämligen att själv ta ansvar för ditt eget liv, läs Jak.brev, och inser att våra korta jordeliv inte är de enda, utan ett i raden, så bli inte förskräckt, Gud kommer inte att straffa dig!
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Är det någon kemisk reaktion eller kosmisk energi jag har inom mig som suckar detta?

  Lars N/ Psykiskt / mentala energier ja..
  >>>>>>>>>>>

  Du får jättegärna be för mig. Undrar hur Du gör då?

  Lars N / Visst ska jag be för Dig, Jag kan tala i tungor fortfarande, jag kan ropa till Försynen (GUD) allt runt mig hör och ser och vet om jag är uppriktig i mitt uppsåt! Det finns hjälpandar överallt, ibland är det en människa som kan hjälpa dig, kanske rent av jag ger dig hjälp?
  >>>>>>>>>>>>>>>>
  Du kanske ber de kosmiska krafterna bevara mig från de dåliga energierna?

  Lars N/ jag ber du ska finna sanningen, verkligheten, de dåliga energierna dem kan du bara lägga av, det vet jag att du kan, om du vill!
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  När jag var ung och var snickar-lärling brukade han den ofrälste farbrorn jag jobbade med kalla mig för Jakob och han sa ofta att jag levde på Guds försyn.
  Jag hade mycket bra energi på den tiden.
  Den Helige Ande utan religion är bäst!
  Mvh L.Svensson

  Lars N/ Vi lever alla med Guds försyns oändliga kärlek och gränslösa tolerans – var glad för det och tacka försynen som hjälper också dej att nå målet !

  Likaså med vänlig hälsning
  Lars Norgren

 • @Lars Norgren:
  Jag kan inte svara för någon annan, men vad synd är måste vara en av världshistoriens enklaste saker att förklara. Efter att man identifierat Gud som skaparen av allt.

 • @ludvig:

  Tack Ludvig!

  Allt väl önskas
  Lars N

 • Lars N…

  Du skriver: ”Djävul synd och helvete är som du kanske förstår föreställningar av mental psykisk karaktär som hör till den gamla världsbilden, men som håller sig kvar därför att Bibelns undervisning fortfarande attraherar människor som fortfarande inte kommit längre i sin utveckling – säger det utan värderande baktankar, för alla kommer att nå målet.

  Ingen kommer att missa målet, det finns ingen synd således, bara obegränsad tid och gudomens obegränsade tålamod, vi kommer alla att bli det Gud avsåg, lika Gud !”
  >>>>>>>>>>>>

  Så står det inte i min Bibel.

  Och du har alldeles rätt – som människa har jag inte kommit en bit längre i ’min utveckling’. Och det ska jag inte heller.

  ’Mitt liv’ slutar på korset – och börjar på korset – som en Ny Skapelse. Jag håller före att ’inte längre lever jag utan Herren lever i mig’.

  Det verkar som om du predikar att var och en kan bli salig på sin egen tro, bara man är tolerant… Det säger inte Bibeln heller.

  Gal.3:22 ”Men nu har Skriften inneslutit allt under synd, för att det som var utlovat skulle ges genom tron på Jesus Kristus åt dem som tror.”
  ……………………

  1Joh.3:7 ”Kära barn, låt ingen föra er vilse. Den som gör det rätta är rättfärdig liksom han är rättfärdig.

  Den som GÖR SYND är av djävulen, ty djävulen har syndat ända från begynnelsen. Och Guds Son uppenbarades för att han skulle göra slut på djävulens gärningar.”
  ………………….

  Uppenb.22:13 ”Jag är A och O, den förste och den siste, begynnelsen och änden.

  Saliga är de som tvättar sina kläder. De skall få rätt till livets träd och få komma in i staden genom dess portar. Men utanför är hundarna och trollkarlarna, de otuktiga och mördarna, avgudadyrkarna och alla som älskar lögn och far med osanning.

  Jag, Jesus, har sänt min ängel för att vittna för er om allt detta i församlingarna. Jag är Davids rotskott och hans ättling, den klara morgonstjärnan.”
  …………………..

  1Petr.1:13 ”Spänn därför bältet om livet och var vakna och sätt ert hopp helt och fullt till den nåd som skall komma er till del, när Jesus Kristus uppenbaras.

  Som LYDNADENS BARN skall ni inte styras av de begär som ni tidigare levde i när ni ännu var okunniga. Nej, liksom han som har kallat er är helig, skall ni föra ett alltigenom helgat liv.”
  …………………….

  Att predika ’toleranta kosmiska energier och inkarnationer’ kan leda till att man missar målet…. enligt Ordet.

  Så jag tänker hålla mig till endast Skriften.

  ….. Mvh……… 😀

 • Majlis

  @Deborah: Än en gång ord från Herren direkt! Det är så välsignat att du fortsätter förkunna det Sanna Evangeliet, det som verkligen räddar.

  Gud välsigne dig syster i Herren

 • Majlis, kära syster i Herren!

  Vilken befrielse det är, att följa Ordet och inte ha egna tanke-värk-samheter!

  När Herren avslutar sitt verk på jorden, så kommer det att gå fort. Med hast, står det skrivet, NÄR TIDEN ÄR INNE. Och tiden är kort…

  Det står oss alla fritt att antingen ta emot Herrens livgivande undervisning till sig eller förkasta den.

  Joh.3:16 Ty så älskade Gud världen att han UTGAV sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv.”
  …………..

  Joh.1:12 ”Men åt alla som tog emot honom gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn.

  De är inte födda av blod eller av köttets vilja eller av någon mans vilja utan av Gud.”
  ………….

  Det är bara att ta emot och vända om! Varningarna har gått ut…

  DANIEL 11:32 ”Dem som har kränkt förbundet skall han med smickrande ord locka till avfall, men de av folket som känner sin Gud skall stå fasta och hålla ut.

  De förståndiga bland folket skall ge många insikt, men ändå skall de under en tid falla genom svärd och eld, genom fångenskap och plundring. Men när de faller skall de inte lämnas utan hjälp, och många skall då av falska motiv sluta sig till dem.

  En del av de förståndiga skall falla, och de skall luttras så att de blir rena och fläckfria intill ändens tid. För ännu dröjer slutet till den bestämda tiden.

  Kungen skall göra vad han vill och skall upphöja sig och förhäva sig över varje gud. Ja, mot gudars Gud skall han tala sådant att man måste förundra sig. Allt skall lyckas honom väl till dess att vredens tid är ute, ty det som har beslutats måste ske.”
  ……………………

  Varma hälsningar! 😀

 • S-E Sköld

  Den som ”drivs” av Guds Ande, predikar inget annat än det Anden tidigare ingett människor att skriva ned: det profetiska Ordet, upptecknat i GT och NT.

 • Majlis

  @S-E Sköld: Amen! Dina inlägg (och flera andras) är också till stor välsignelse. Jag är väldigt tacksam att det finns syskon i Herren som inte vänder kappan efter vinden utan fortsätter hålla sig till Herren och Hans Ord. Själv skriver jag väldigt sällan, i stället läser jag vad ni skriver och ber om Guds välsignelse och beskydd för er.

  Var välsignade

 • F Ö

  ”Djävul synd och helvete är som du kanske förstår föreställningar av mental psykisk karaktär som hör till den gamla världsbilden, men som håller sig kvar därför att Bibelns undervisning fortfarande attraherar människor som fortfarande inte kommit längre i sin utveckling – säger det utan värderande baktankar, för alla kommer att nå målet.

  Ingen kommer att missa målet, det finns ingen synd således, bara obegränsad tid och gudomens obegränsade tålamod, vi kommer alla att bli det Gud avsåg, lika Gud ! ”

  New Age. Och: Samma gamla upprepningar, Lars N….Jämför med följande upproriska röst, som har motarbetat Guds plan ända ifrån urtiden
  (nedan):


  Men ormen var listigare än alla andra markens djur som Herren Gud hade gjort. Han sade till kvinnan: ”Skulle då Gud ha sagt: ’Ni skall inte äta av något träd i lustgården’?”

  Kvinnan svarade ormen: ”Vi får äta av frukten på de andra träden i lustgården, men om frukten på det träd som står mitt i lustgården har Gud sagt: ’Ni skall inte äta av det, inte heller röra vid det, så att ni inte må dö.'”

  Då sade ormen till kvinnan: ”Ingalunda skall ni dö; men Gud vet, att när ni äter av det, skall era ögon öppnas, så att ni blir såsom Gud (jfr ovan!) och förstår vad gott och ont är.”

  /Bibeln (1 Mos 3:1-4)

  Ormen har alltid slingrat sig, men se, den grundläggande motarbetande inställningen mot Gud – och emot männsikornas relation med Honom – där har inte motståndren, satan, alls ändrat sig.

 • @Deborah:

  Förlåt en förvirrad men hur vill du koppla citatet ur Dan kap 11 till aktuell bloggpost?

  Säger inte att koppling inte finns men…

  Sedan känner jag inte igen versionen:

  ”Men när de faller skall de inte lämnas utan hjälp, och många skall då av falska motiv sluta sig till dem. ”

  ”… dock skall under hemsökelsen en liten seger beskäras dem, och många skola då av skrymteri sluta sig till dem. ” säger Bibel 1917.

  Men ok… den version du citerar liknar KJV betydligt mer.

  Ang KJV har den versionen något viktigt att säga oss ang Antikrists maktövertagande:

  ”He shall enter peaceably even upon the fattest places of the province;…”
  Dan 11:24

  Angående all fredsprojekt i vår tid som oftast understöds av ett rejält krigsmaskineri med numera NATO-ledda styrkor.

  Och framhållande av EU och därmed även Medelhavsunionen som ”fredsprojekt”.

 • Lars W…

  Egentligen tänkte jag inte på själva bloggposten utan svarade Majlis angående hennes inlägg om att stå upp för evangeliet.

  Att hålla Förbundet är ju att predika Guds Ord som det är.

  Och då – med tanke på vilken tid vi lever i och att många blir fascinerade av bl.a. mysticismen, Maria-himlens-drottning-kulten eller andra mysterier – så är det viktigt att understryka lydnaden i Förbundet.

  Avvikelser och diverse ’mystiska fascinationer’ har ju sina rötter i Bab’el, som står i klar kontrast till Guds Jerusalem.

  Citatet ur profeten Daniel tog jag från SFB. Men här kan man gå direkt till grundtexten, som är mera noggrann.

  Och du har rätt – antikrist kommer med sitt freds-bedrägeri om att alla skall vara ’enade’, för då blir det riktig PEACE på jorden.

  Egentligen så borde vi kanske fortsätta i 500-salen eller under en annan rubrik i detta mycket viktiga ämne! Vad tycker du?

  Mvh…. 🙂

 • @F Ö:

  Jag är absolut inte överraskad av din syn på saken, men min ärliga uppriktiga syn har du ju tydligen tagit del av – det verkar som du har många erfarenheter kvar att uppleva – OK !

  Kärleksfulla tankar om dig bifogas.

  Lars N

 • Lennart Svensson

  Hej Lars Norgren!

  En guru är en andlig ledare/lärare, som lär ut hur man uppnår ett visst andligt stadie, antingen i detta liv eller i ett annat liv (Wikipedia).
  Din guru, Martinus, uppfyller detta kriterie med råge.
  Trots att Martinus ikläder sig en ”ödmjuk framtoning”, så är hans anspråk långt ifrån ödmjuka:

  ”Det elddop jag genomgått, innebar att jag fick skåda de existerande, bärande, andliga krafterna, eviga världslagarna, grundenergierna och grundprinciperna. Jag hade blivit medveten i världsalltets liv och INVIGD i den gudomliga skaparprincipen”. (Företal till Livets bok).

  Det finns minst 28 000 andra ”messias-gestalter” i världshistorien som har gjort liknande anspråk som Martinus. Detta är NewAge-evangelium enligt satan, Lars.
  Flum-flum tankar så det bara skriker om det.
  Jag är övertygad om att Du genomgått något slags trauma i Ditt liv, som gjort att satan fått ingång i Ditt liv med sådana här, på gränsen till psykos-tankar. Det här är ”border-line” tankar , som Du tyvärr har stigit över gränsen för.
  Om jag vore Dig, så skulle jag vända tillbaka till Jesus Kristus som är Vägen, Sanningen och Livet.

  Mvh L.Svensson

 • @Deborah:

  ”Egentligen så borde vi kanske fortsätta i 500-salen eller under en annan rubrik i detta mycket viktiga ämne! Vad tycker du?”

  Det är en både bra och dålig idé. Frågorna kring detta behöver hållas famme och högt på dagordningen i den tid vi lever i. Men eftersom jag flera gånger försökt ”blåsa liv” i debatten om ”the endtime” flera gånger i just 500-salen utan att någon hänger på känns det, som det heter, döfött.

  ”Endtime” förresten – det är ett missbrukat ord i sammanhanget. Därför brukar jag egentligen hålla mig till begreppet ”tidsålderns avslutning” som vi ju nu står inför. Hedningarnas tider slutar och den Messianska tidsåldern börjar. Denna tidens slut ligger fortfarande mycket långt framme.

  Ja, vi får väl försöka hålla igång det så gott det går och lyfta fram det när tillfälle gives. Såsom du gav ett här.

 • Pingback: Dalai Lama i Lunds domkyrka()

 • S-E Sköld

  Majlis: ”Själv skriver jag väldigt sällan, i stället läser jag vad ni skriver och ber om Guds välsignelse och beskydd för er.”

  Det viktigaste av allt! att inte de seende också blir blinda: vem skall då leda, om det ”profetiska Ordet” inte får göra det?!

  Sedan ankommer det på lyssnarna/läsarna, att avgöra vad -och vem man vill ledas av. Gud till Sin profet Hesekiel:

  ”Väl hör de dina ord,
  men de gör inte efter dem”.

 • @Lennart Svensson:

  Jaha Du Lennart – Då förstår jag Dej också, du är ju lika insnöad som de andra här trots allt..

  Men som jag sagt tidigare, kasta paj vill jag inte, har inget behov av det..

  Fortsätt du med din väg, åsså får du väl se, lika som jag får se, när våra kroppar inte vill vara med längre, och vi ska lämna vårt jordeliv, först då kan vi se vad för slags världsbild vi anamade..

  Jag har olika erfarenheter eftersom jag varit där du är, men visst är det märkligt för er troende, att inte Gud straffar ut de som enligt dogmerna är påväg mot en evig förtappelse, visst är det väl konstigt att den största delen av världens innevånare inte grips av den dogmatiska sanningen, att de är förtappade, och måste ha den frälsning som är den enda ?

  Upplever det meningslösa att vara här, ingen vill ju försöka se världen som den är, ingen vill se själv, utan glasögon som heter dogmatisk kristendom, utan allt måste stämma överens med Bibelns gamla utsagor, för att vara trovärdiga..

  Ok, jag har lämnat Erat synsätt, upplever världen såå mycket rikare, så mycker mer kärleksfull, så mycket större än vad gamla profetiska tolknnngar tidigare har gett mig, så jag är absolut nöjd att kunna fortsätta studera den senaste Hjälpen, Gudomen sänt världen.

  Även om Du kanske inte vill ha något av mig och den gudom jag har funnit, så önskar jag Dig och Er alla, mer ljus över Ordet, Mer allkärlek över alla människor och hela skapelsen, mer tollerans och vidsynthet, och förståelse att Eran GUD inte behöver skyddas och försvaras..

  Jesu Frid och kraft och tollerans åt Er alla!

  Lars Norgren

 • Lennart Svensson

  @Lars Norgren:

  Hej Lars Norgren!

  Trots att Du och din guru Martinus verkar vara snälla, så är det inte så snällt att tycka att jag ”är lika insnöad som de andra här”. Fast det är bra att Du tycker. Rent livs-erfarenhetsmässigt, så är jag inte så insnöad, tycker jag själv. Redan när jag var 12 år så läste jag en bok om yoga. I vuxen ålder sysslade jag ett tag med ”akupunktur”. En gång lämnade jag min kropp och var ute och flög en sväng.
  Jag har varit en stor syndare och rå-ateist. Det finns nog ingen som ifrågasatt Gud och hans ord i Bibeln, så mycket som jag.
  Mitt liv bygger helt och hållet på Guds Kraft, Lars.
  Jag har bett för sjuka så de blivit friska. Jag har drivit demoner ur människor. Gud har räddat mig från döden 3 ggr. Två av de gångerna, tyckte läkarna att det var ett mirakel att jag överlevde.(du kan tacka din himmelske läkare för att Du lever, sa en läkare). Ett tag umgicks jag med en av Sveriges absolut våldsammaste man. Jag bad och drev ut demoner ur honom.
  Så min kristendom handlar inte om att sitta och lalla i någon kyrka. (har inte varit med i någon på 24 år). Kristendomen, Jesus, är på liv och död för mig.
  Och jag säger att, jag har prövat på det mesta här i livet och absolut ingenting går upp mot Tron på Jesus Kristus. ”The Greatest Story ever told” som någon sa. Och det är absolut ingen saga.
  Jag har sett för mycket verklighet i namnet Jesus i över 30 år.
  Du sa att rösten inom mig som suckar att jag älskar Jesus, skulle var en ”psykisk, mental process”.
  Men där har Du totalt fel, för jag kan lokalisera varifrån den kommer.
  Den kommer absolut inte uppifrån mitt huvud.
  Den kommer djupt inifrån trakten där mitt hjärta sitter och den är liksom förenad med min andning.
  Underbart.
  Detta kan faktiskt vara Din sista chans Lars, att vända om till Herren Jesus.
  Jag har varit med om ett par ggr. att människor jag talat med om Gud, har varit deras sista chans.
  Nästa gång jag hört någonting om dem, så har de inte funnits i livet längre.
  När Gud kallar är det ingen lek. Livet är mycket allvarligt. Det är absolut ingen kosmisk energi-lek.
  Börja det nya året med Jesus i Ditt hjärta, Lars!

  Med vänlig hälsning!

  Mvh L.Svensson

 • @Lennart Svensson:

  Käre vän Lennart – för det är du trots att vi har olika syn på detta..

  Jag har Jesus i mitt hjärta som du ju önskar, ingen tvekan om det, inte från mitt håll sett, och jag kan ju inte se det från ditt, annat än genom min kunskap om hur du som evangeliskt troende ser på mig som förlorad, förtappad, på väg mot en pina som aldrig kan upphöra osv osv..

  Jag har läst dina inlägg, faktiskt också bett för dig, men om jag får bönesvar vet ju varken du eller jag, fast du tror ju på ett annat sätt, och det är ok.

  Jag tror inte på någon guru som du säger, aldrig att jag skulle hoppa på något utan att först ha tagit del av budskapet, och det budskap som Martinus kommit världen att förmedla, är outstanding, jag har inte sett något liknande, det attraherade mig, och gör så fortfarande.

  Jag förstår Dig, men Du förstår inte mig – så är det!

  Du har det bra i din tro, det är ok för mig, fortsätt, Du kommer också fram, småningom är jag övertygad om.

  Jag önskar dig Guds välsignelse, av hela mitt hjärta, trots att min uppfattning om hur GUD verkar på ett annorlunda sätt idag, mot förr.

  Om jag är den förlorade sonen, vet jag att jag får komma hem, och att ”gödkalven rent symboliskt är slaktad” för min skull, jag kommer liksom alla människor att bli klädd i den fina dräkten av Gudomen, inga kristna kommer att stå vid sidan om och vara som brodern, utan alla kommer att få full välsignelse – trots alla de grymma Bibelställen som maktens profeter tillfogat Kärlekens Gudom.

  Som sagt – Välsignelse över ER alla, och en önskan om ett upplysande år !

  Lars Norgren

  Tack för tiden här, inga ledsna miner från mig -:}

 • @Lennart Svensson:

  Lennart – Jag hade ju slutat här, men jag var på ett nyårsfirande då jag svarade på ditt mail sist, och nu har jag kommit hem igen..läste en gång till det du skrev, och fastnade för detta;

  Men där har Du totalt fel, för jag kan lokalisera varifrån den kommer.
  Den kommer absolut inte uppifrån mitt huvud.
  Den kommer djupt inifrån trakten där mitt hjärta sitter och den är liksom förenad med min andning..
  >>>>>>>>>>>>>>>

  Jag upplever att Du har missuppfattat en viktig
  sak, som kanske behöver klarläggas innan jag slutar skriva här.

  Vad är det som jag har fel i, som du reagerar på?

  Är inte upplevelsen av en känsla, vare sig den känslan sitter i magen eller är en intelektuell tanke som ger en känsla, något som har med mentalitet eller psyket att göra?

  Vad är en känsla ?

  Jag har ju i min erfarenhet upplevelser av detta du talar om, det är absolut inget konstigt, men vad som är konstigt är att vid en annalys, så finns det olika svar.

  Jag tror att Du tänker att det du uppkever är en ”ande” den helige ande, som rör vid dig, – så trodde jag också?
  Jag trodde att denna ande är en person, eftersom den Helige Ande är en person, lika som Sonen och Fadern..
  Hur nu detta går att förstå, andevetenskapligt det har jag haft besvär med..

  Alla känslor som en människa kan uppleva, härör från något som har med nerver att göra, tex en smärta efter att man slagit sig, ett magont för att man ätit något olämpligt, ett mentalt obehag för man har gjort en annan människa ledsen etz.

  Allt detta känns någonstans, inget kostigt med det.

  Livets bok lär läsaren att se naturen som vi faktiskt lever i, vi är fysiska varelser, men viktigare är att vi är något som han har förklarat som att varje levande väsen har ett JAG, och detta levande väsen som Du och jag ÄR, styr och ställer över alla de levande mikroväsen som vår fysiska kropp består av..

  Vill du försöka berätta för mig vad du menar ? Du skriver – Den kommer absolut inte uppifrån mitt huvud.
  Den kommer djupt inifrån trakten där mitt hjärta sitter och den är liksom förenad med min andning.

  Rösten eller Din röst kommer alltså någonstans ifrån, är en upplevelse, jag förstår detta, men varför förstår du inte mig?

  Kosmiskt är det helt klart att upplevelsen är en energi som du känner i magen, känner den i ditt hjärta, vad är det mer då?

  För mig är energier något absolut, energier är elektromagnetiska svängningar, som vi med våra organ upplever och känner av.
  Vår hjärna är en sändare och en mottagare, från andliga större kroppar, och eftersom vi befinner oss i ett mellankosmos, tar vi emot energier från det väsen som är större, Gudomen eller Gud om du så vill.
  Men närmast oss befinner sig Klotjaget, och i vår tid verkar detta som att vi måste tänka mer miljömässigt!

  Ingenstans i Bibeln förklaras hur man skall förstå den fysiska världen, och den sk. vetenskapliga kunskapen finns, är knappast omtalad i den, utan i Bibeln handlar det om föreställningar som är tolkningsbara.

  Vad är en människa osv, men ett verkligt svar finns inte..

  Hesekiels beskrivning är ju svår, kanske därför att han inte visste vad han såg eller upplevde ?

  Inte ens när du försöker beskriva det, kan någon förstå, om inte en självupplevelse hos läsaren kan känna igen detta.

  Alltså, VAD är det du lokaliserar, undrar jag?
  Hur kan Du beskriva det ?

  Om du känner för det, är jag intresserad av Ditt svar.

  Lars N

 • Lennart Svensson

  @Lars Norgren:

  Hej Lars Norgren!

  Ang. det i mig som suckar ”Jesus jag älskar dig” är inte någon ”känsla av upplevelse”.
  Det är snarare en övertygelse, en inre visshet, om något jag inte kan se, allt enligt ”Hebr.11.1”.
  Romarbrevet i Guds Ord, beskriver det perfekt:

  ”Anden själv manar för oss med outsägliga suckar”.

  Det är alltså den Helige Ande i min ande.

  Du försöker förstå Gud, ”tänka själv”, Lars.
  Det kommer Du aldrig lyckas med.
  Allt handlar om Tro här i livet.
  Att Tro på Jesus, är den bästa Tron, enligt min erfarenhet.
  Martinus var bara en liten fjärt i Universum.
  och är död och borta för länge sedan.
  Jesus ÄR Universums Herre och Skapare.
  Jesus Uppstod från de döda.

  Mvh L.Svensson

 • Debora utan h

  Till Lennart S utan H: Här i Västra Götaland har vi massor med mördarsniglar men min dotter kom inte på att vi skulle äta dem….
  Fast hos oss tar vi Bibeln på allvar och jag tror inte heller att ni tycker att Gud tycker att mördarsniglar är ren mat.
  Förlåt att jag rättar dig men du råkade ta versen ur sitt sammanhang. Det är OK, jag förstår misstaget, många andra har gjort det innan dig men sammanhanget handlar om människor och inte om mat.

 • S-E Sköld

  Lars Norgren och oss alla!

  Om man skall kunna orientera sig efter en vägkartas – Bibelns i det här fallet – anvisningar, måste man ha en rätt utgångspunkt/fixpunkt; man måste med andra ord veta var man befinner sig vid starten!

  När det gäller Bibeln – Guds Ord – och dess vägledning, finns bara en enda utgångspunkt, fixpunkt, som gör att allt det övriga kommer på rätt plats: i min föreställningsvärld.

  Den fixpunkten är Golgata, där Jesu blod gör mitt hjärta rent, som ett barns, och där jag då på grund av det, får en lärare – en följeslagare – som leder mig i det Bibliska landskapet: och leder mig igenom den vrångbild som ondskans andekrafter – lögnens fader – vill ge mig av allt, även av bibelorden.

  ”Saliga är de renhjärtade
  ty de skall se Gud”

  ”Framför allt annat som
  skall bevaras, skall du bevara
  ditt hjärta, ty därifrån utgår
  livet”

  ”Ditt ord är mina fötters
  lykta och ett ljus på min stig”

 • @Lennart Svensson:

  Klart slut …

  Lars N

 • @S-E Sköld:

  i Din föreställningsvärld S-E Sköld ja .

  Jag har ju som du vet en annan föreställningsvärd idag, och är nöjd med den..

  Gud vill oss alla väl, låt oss då leva, tack för mig här…

  Lars N

 • Majlis

  Lars, tänk på vad Guds Ord säger i Hebreerbrevet 10:29-31: Hur mycket hårdare straff tror ni då inte att den förtjänar som förtrampar Guds Son och håller för orent förbundets blod, genom vilket han är helgad, och som smädar nådens Ande? För vi känner honom som sade: Min är hämnden, jag skall vedergälla det, säger Herren. Och åter: Herren skall döma sitt folk. Det är förskräckligt att falla i den levande Gudens händer.
  Och vidare i 12:29: Ty vår Gud är en förtärande eld.

  Gång på gång översköljs jag av en enorm tacksamhet till Herren, att Han frälste mig, räddade mig från mörkret och döden. Hade Han inte gjort det hade jag varit förlorad, både i denna världen och i evigheten. Han leder mig på rätta vägar för Sitt namns skull varje dag, halleluja!

 • S-E Sköld

  Lars Norgren: ”i Din föreställningsvärld S-E Sköld ja”

  Nej Lars, i Bibelns verklighet och vägvisning. Om vi vill lyda den, börjar vår vandring vid korset och slutar i evigheten, hos Gud. Annars inte.

 • @Lars Norgren:

  Sanningen finns inte i diverse föreställningsvärldar – den finns i Guds Ord.

 • @Lars W:

  ”Det som är Santiago kan vara lögn i Havanna…”

 • @Ludvig:

  Guds ord är detsamma i Santiago och Havanna.

 • @Lars W:
  Ledsamt nog är det inte helt välkommet i någon av städerna misstänker jag.

 • flusered

  hej Lennart

  ”Du skriver:
  ”Det är skam att du skryter med att säga att du äter orena djur…”
  Guds Ord har bra svar till din kommentar:
  Härmed förklarade Jesus ALL MAT för REN.
  ”Mark. 7:19″.”

  För det första så handlade detta kapitel om att Jesus lärjungar inte tvättade sina händer på ett rituellt sätt och jesus gick emot dem för de.
  När han säger att det som kommer in i människan inte kan göra henne oren så har man använt ordet [koinóo] i grekiskan och det handlar inte om orena djur. Skulle jesus ha pratat om orent som att det hade med djur att göra så hade han använt sig utan ordet akáthartos eftersom att det handlar om orena djur…

  Som någon skrev så är ju versen i vers 19 bara en förfalskning, Det skall stå ”varigenom all mat renas”.

  En annan sak, om jesus hade sagt att han förklarade all mat för ren så betyder det inte att vi skall börja äta gris för de. För det första så pratade han med judar och för judar så finns inte gris som mat-alternativ. för dem är gris orent.

  Ty Guds rike består inte i mat och dryck, utan i rättfärdighet och frid och glädje i den helige Ande. ”Rom. 14:17″.
  Vad vill du komma fram till med denna?

  ”Låten därför ingen döma eder i fråga om mat och dryck ”Kol.2:16″”

  Om du verkligen undrar vad menas kan du gå in här, för mycket för att sammanfatta själv.
  http://forskaiskrifterna.se/index/Har_Jesus_forklarat_all_mat_for_ren_files/Kolosserbrevet%202.16-17.pdf

  “om ni med Kristus har dött bort från världens stadgar, varför uppför ni er
  då som om ni levde i världen och böjer er under dessa bud: ‘Det skall du inte röra, det skall du inte
  smaka, det skall du inte ta på’ /kol 2:20-21

  ”Min tjänare David skall vara kung över dem, och de skall alla ha en och samma herde.
  De skall leva efter mina föreskrifter och hålla mina stadgar [choq] och följa dem. De
  skall bo i det land som jag gav åt min tjänare Jakob, det land där era fäder bodde. De
  skall själva bo där, de och deras barn och deras barnbarn till evig tid, och min tjänare
  David skall för evigt vara deras furste.”
  Hes. 37:24-2

  ”Jag är inte ”sjukt negativ mot Shabbat”.
  Jag är däremot negativ mot den här andemakten bakom MFS-pojkarna som vill tvinga mig in under lagen. ”

  Jag tror inte att någon vill tvinga dig under lagen för det skulle gå emot det som jesus sade att lagen nu finns i våra hjärtan. Men om man vill leva nära Gud så vill man hålla hans Bud i GT. Om vi syndar så kommer vi bort ifrån Gud men om vi ber om förlåtelse och väljer att försöka vara avskilda inför Gud så kommer vi att få bättre kontakt med honom. För att undvika synden så bör vi följa guds bud i Torah.
  Det står i galaterbreven att man inte blir frälst genom laggärningar utan genom tro.

  Dock så verkar lagen ganska viktig,
  matt 7:22-23
  ”Många skall säga till mig på den dagen: Herre, Herre, har vi inte profeterat med hjälp av ditt namn och med hjälp av ditt namn drivit ut onda andar och med hjälp av ditt namn gjort många kraftgärningar?
  Men då skall jag säga dem sanningen: Jag har aldrig känt er. Gå bort ifrån mig ni laglösa!

  värt att tänka på;)

  De vill förment mena att jag har missat något i min vandring med Gud.

  ”Trevlig vecka!
  Mvh L.Svensson”

  Tack detsamma du!

 • Gunnevi Karvonen

  FICK INTE ULF EKMAN NÅGON NYÅRSPROFETIA PÅ NYÅRSNATTEN 2010 ?

  Han brukar ju profetera inför varje nytt år !

  Shalom !

 • Daniel

  @berno:

  Så sant

 • S-E Sköld

  Saxat från dagens Dagen ang katolska kyrkans skumraskmetoder:

  ”Enligt AP var det precis vad som hände i fallet Tony Walsh, prästen som för att komma i kontakt med barn brukade uppträda utklädd till Elvis i den populära ”All Priests Show” .

  Walsh sitter numera i fängelse, den senaste domen är på tolv år. Han ska ha förgripit sig på över 100 barn, bland annat våldtog han en pojke på en pub-toalett under hans morfars likvaka.
  1993, innan han blev föremål för den civila rättvisan, avkragades han av en intern kyrklig domstol.

  Men redan året därpå återinstallerades han som präst, efter en framgångsrik överklagan till Vatikandomstolen.

  Intresseorganisationer som företräder offer för prästers övergrepp ser brevet från den påvlige nuntien som det bevis på Vatikanens skuld som de hela tiden letat efter. De menar att brevet bevisar att den mörkläggningskultur som ledde till att kyrkan skyddade förövare och struntade i offren har sitt ursprung högt upp i den katolska hierarkin.

  Brevet är internationellt mycket viktigt. Det visar att det är Vatikanens avsikt att hindra att övergrepp anmäls till de brottsbekämpande myndigheterna.

  Om deras instruktioner tillämpades här, så tillämpades de överallt, säger Colm O’Gorman på irländska Amnesty och själv ett av de första offren som vågade tala ut på 1990-talet”.

  ———–

  Det är med dessa okulta mörkermän och deras mörkrets gärningar, som frikyrkorna i Sverige anser det angeläget att få samarbeta med; och gå i förbund med via SKR.

  Det var ju ett av skälen till, att ledare som Sten-Gunnar Hedin 0ch hans medarbetare såg det angeläget att Pingströrelsen blev ett samfund, för att kunna anslutas till SKR och därmed indirekt till den katolska kyrkan och dess ledningsanspråk, som den ständige efterträdaren till aposteln Petrus och förvaltarskapet av dennes nycklar, med Guds ställföreträdare i påvestolen.

  Pingströrelsen såg det angeläget, att göra sig delaktig med Påvkyrkans kriminella och okulta gärningar; som nu toppats med förre påvens blod i ett relikskrin, eller liknande.

  Sanningen är, att ljusskygga trivs med ljusskygga!

 • S-E Sköld

  Man kan ändra förkunnelsen, utan att förändra sitt hjärta. Hjärtats förändring visar sig i handling. T.ex. genom att lyda Jesu Ord, och gå och göra upp med dem man tidigare vilsefört genom JDS-läran.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?