Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

En ekonomisk pandemi till sommaren?

Effekterna av jordbävningen i Japan har diskuterats vilt och hett. Jämförelsen med Tjernobyl är naturlig. Många har haft ett intresse av blåsa faran över och försöker på diverse olika sätt att tona ned betydelsen av olyckan.

Själv tycker jag att det alldeles för tidigt att utvädra en olycka som ännu inte är under kontroll även om media i stort inte rapporterar särskilt mycket om vad som händer. Effekterna kommer att visa sig vart efter tiden lider. Katastrofen kommer inte bara kommer att kunna mätas i människoliv utan även i skrämmande ekonomiska mått.

Området som är utslaget av jordbävning, tsunami och kärnkraftskatastrofen visar sig att det är ett centrum för tillverkning av vissa nyckel komponenter som används flitigt bland annat i bilar men även i annan elektronik.

Problemen börjar nu hopa sig lite över allt i värden på grund av brist på dessa komponenter. Så sent som i dag meddelar exempelvis Toyota att de stänger fem fabriker i Europa. Detta sker efter att det redan stängt ner all tillverkning på hela den Nord Amerikanska kontinenten. Många fler kommer att drabbas och inte bara Japanska företag. Också för halv svenska Sony Ericsson är det en total katastrof. Den mycket sköra världsekonomin som egentligen aldrig har hämtat sig från skuldträsket, riskerar att åka på en riktigt otäck kedjeeffekt som många inte insett.

I videon nedan ser vi en mycket intressant analys av “Whistler Blower” Michael C. Ruppert ex CIA-officer och författare till “Crossing The Rubicon: The Decline of the American Empire at the End of the Age of Oil”. Boken publicerades i september 2004 och är en av de tre bästsäljande böcker globalt och i USA om attackerna den 11 september.

Detta är året av globalt kaos och det har bara börjat.

Mvh /Alias

D, svd1, svd2, dn

=>

Ämne: Politik, Ekonomi & Samhälle

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?