Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Aletheia avbytarbänk

Vi har noterat att några kommentatorer tenderar att dominera i kommentarsfälten, sällan med kommentarer knutna till bloggposten och ofta med en egen agenda eller ingen agenda alls.  Detta är tröttsamt både för skribenter av diverse bloggposter och för våra läsare.

Vi sätter härmed några av er som faller under denna kategori, tillfälligt på avbytarbänken, i förhoppning att andra vågar ge sig till tals.  Gärna fler av er kvinnor, som har en förmåga att skrämmas bort av gubbarnas fruktlösa diskussioner och självcentrerade kommentarer.

Vill inte peka ut någon offentligt utan ger denna lilla förklaring till dig som plötsligt hamnar i moderation.

Samtidigt vill vi välkomna dig som inte tidigare kommenterat eller sällan kommenterar att mer aktivt delta i diskussionen, helst med anknytning till bloggpoosternas ämne.

Aletheia Blogg & Tankesmedja – www.aletheia.se

=>

Ämne: Aletheia Tankesmedja

 • Johan

  Vad politiskt korrekt och fint det lät att inbjuda ”Gärna fler av er kvinnor”, att ge sig till tals. Helt enligt tidsandan! Blir jag ”satt på avbytarbänken” nu? 😉

 • @Johan: du missar poängen med inlägget.
  Det är inget självändamål med fler kvinnliga kommentatorer men vi vet att många kvinnor läser på Aletheia och inbjuder dessa och alla andra regelbunda och nytillkomna läsare som sällan eller aldrig kommenterar att bli delaktiga i debatterna.
  /Marcus, Aletheia

 • Test

  (På avbytarbänk eller inte)

 • Johan

  Och jag vill hälsa alla, att min förra kommentar genererade en plats på avbytarbänken! Känns lite larvigt och humorlöst! Jag funderar på att sätta Aletheia, på min avbytarbänk.

 • Magnus

  Klokt beslut!
  Mvh Magnus

 • Tror mig ha viss förståelse för beslutet med sk ”avbytarbänk”, men undrar ändå ifall detta kan vara kontraproduktivt. Åtminstone om det inte brukas med stor återhållsamhet.

  Hade jag fått bestämma hade jag dock satt de två bloggskribenterna som ovan rubriceras som ”gästbloggare” på samma ”avbytarbänk” som de mer envisa kommentatorerna, men då skulle det inte vara mycket till tankesmedja kvar…

 • Gratulerar till denna förändring.

  Jag ser fram mot fruktbärande diskussioner.

  Inte minst med argument från dem som sällan eller aldrig skrivit till nu.

  /Kjell

 • Johan

  Jag vill bara poängtera att jag har inget emot ert grundbeslut att försöka, som jag förstår det, höja nivån på kommentarerna. Det tror jag är helt riktigt! Men att moderera någon som med glimten i ögat säger emot lite. Det är inte okey!

  Och du Magnus! Det känns lite som att du försöker att fjäska in dig på ett sån´t där sliskigt sätt.

 • @Johan:
  Fast nu finns det ju flera olika skäl till att man hamnar i moderation här på sajten. Det är alltid lätt att skylla på illvilja om man inte vet varför någon viss kommentar hamnar i filtret…

  Borde finnas ett plugin som kan förklara varför en kommentar hamnar i moderering, så man vet ifall det handlar om spärrade ord, misstänkt spam eller ”avbytarbänken”.

 • Jaså, jaha…. Fler kvinnor, säger du… 🙂

 • Det är svårt att hålla sig till bloggämnena helt när kommentarerna haglar. Dessutom blir en så hårt reglerad och kontrollerad blogg, som ni nu föreslår, lätt tråkig

 • Johan

  @Magnus: Förlåt mig Magnus om jag tog fel! Jag fick för mig att du kommenterade Aletheias beslut att införa moderering på mig. Det gjorde du säkert inte (fast om du gjorde det, så står jag fast i mitt yttrande)! Jag får lära mig att världen inte snurrar kring mig. Sköt om dig!

 • Det är väl knappast ett kontroversiellt uttalande att kvinnor skulle skrämmas bort eller skrämmas till tystnad av självcentrerade monolog-män 40+ och däröver? Så ser det ju ut överallt.

  I och för sig tror jag inte att det är rädsla det handlar om, utan om en känsla av främlingskap. En känsla av att inte vilja befinna sig på samma plats som det självcentrerade, eller på samma plats som oförmågan att lyssna.

  Kvinnor reflekterar väldigt ofta över mäns kultur, och försöker förstå den av genuint intresse. Män gör vice versa oftast enbart när de är intresserade av en specifik kvinnas kultur…skämmas borde vi, vi män.

 • Magnus

  @Johan:
  Jag kommenterade allmänt om MTC:s beslut att städa upp i kommentarsträsket och inte om dig.
  mvh Magnus

 • Katarina

  Okej – gubbarna fattade visst inte?!

  Kvinna här – som tackar och bugar som sig bör 😉

  Inväntar härmed även med stor förväntan den del av Mark Biltz predikan om kvinnor som inte har vett att tiga i församlingen… hehe =)

 • S-E Sköld

  Det handlar om bannbullor.

 • Sefast Tronde

  Det är i alla fall ett bra och lovvärt beslut att försöka ta ett grepp mot att städa upp i tjafsandet och elakhetsmanifestationerna bland alla måstesägare. Man kan undra ibland om vissa inte har något annat vettigt att göra? Är det måhända ofta ett rop efter självbekräftelse?

  Sedan vore det väl bra om fler kvinnor kommer in och yttrar sig: Jag tror att det ofta hårda språkbruket är något av de orsaker som får flera att tveka för att säga sitt hjärtas mening. Det är troligen en större andel kvinnor än män som är sensitivt begåvade. Och där empati och känslighet finns, finns i regel ofta gott förstånd.

  Ett annat grepp som skulle vara bra är att städa undan mer fula och nedsättande kommentarer, vilket givetvis kräver fler goda administratörer.

  I vart fall ett lovvärt beslut. Det blir intressant att se om det har avsedd effekt.

  MVH / Sefast Tronde

 • ester

  Jaha, man tackar för förtroendet!
  Hur lång utvisning? 🙂
  e

 • Antonia Berglund

  Fråga till:

  Marcus eller
  MTC

  Skrev ett inlägg till MTC som hamnade i moderering!

  Nu när jag sist kollade om den släppts var ”väntar på moderering borttagen? Och den hade inte släppts heller. Undrar givetvis varför?

  Vilken av mina kommentarer som i sådana fall skulle ha givit anledning till portande vet jag inte. Jag har, så vitt jag vet uppträtt enligt alla givna regler och aldrig tjafsat eller varit elak mot någon.

  Väntar på svar?
  Mvh /A-a

 • Anette

  Jag håller med Sefast Tronde.
  Det är ganska frustrerande att inte kunna släppas in i debatterna. ”Gubbarna” är ”på” och väntar som rovlystna vargar att hugga på varje kommentar….Jag kanske återkommer nu – och vågar fråga….fundera….reflektera….
  Bra att ni testar detta!

 • MammaMia

  Bra initiativ! Om nu tonen blir lite varmare, kanske även jag vågar mig in ibland.

  Vill för övrigt rekommendera undervisningen från Mark Biltz senaste besök i Sverige – men den är kanske inte färdigredigerad än?

 • Erik Johnsson

  Bra initiativ. Det höll ju på att spåra ur totalt här.

 • Antonia Berglund

  @Ludvig:
  Du skrev:Borde finnas ett plugin som kan förklara varför en kommentar hamnar i moderering, så man vet ifall det handlar om spärrade ord, misstänkt spam eller ”avbytarbänken.

  Ludvig ett mkt bra förslag du kommer med här och praktiskt för alla parter med!
  Hälsningar,
  Antonia 🙂

 • Linnea

  @Johan:

  Både Jesus och Paulus var omgiven av många kvinnor i medarbetarstaben så det är väl inget nytt eller något som behöver klassas till ”tidsandan”?!

 • Dyrbara syskon, ingen panik nu om någon kommentar hamnar i moderation. I nio av tio fall kommer denna post inte vara anledningen. Vissa ord orsakar automatisk moderation samt när man bifogar länkar (detta så att vi inte ofrivilligt börjar länka till suspekta eller olagliga hemsidor).

  Vg önskan att se fler kvinnliga kommentatorer har det inget med politisk korrekthet att göra. Det är min erfarenhet att när gubbarna skrämt bort kvinnorna blir kommentarsfälten mindre intressanta. Vi behöver båda vinklar.

  Om alla som säger sig känna Jesus, verkligen känner Honom skulle all moderering vara onödig. ”den helige Ande är en gentleman” har jag fått lära mig… Tror faktiskt det är bibliskt. D.v.s. Gud tvingar sig inte på människor på det sätt människor ibland gör mot varandra.

  Ha en fortsatt välsignad helg

  /daniel

 • @MyTwoCents:

  Men samtidigt så är ju Jesus ingen mes. Han säger som det är, och ibland innebär det att han gör sig en piska och jagar ut de som handlar i hans Faders tempel.

  Men jag håller helt klart med om att Kristi kropp bör vara mer än bara högerarmar.

 • Antonia Berglund

  @Marcus: maj 8th, 2011 at 6:09 f m
  Hej Marcus,
  Skrev förut och ställde en fråga till dig, eller MTC!
  Men du kanske inte såg den?

  Skrev nämligen ett inlägg till MTC som hamnade i moderering!

  När jag kollade sen om den släppts var ”väntar på moderering borttagen?
  Och den har ännu inte släppts. Undrar givetvis varför?

  Vilken av mina kommentarer som i sådana fall skulle ha givit anledning till portande vet jag inte. Jag har, så vitt jag vet uppträtt enligt alla givna regler och aldrig tjafsat eller varit elak mot någon.
  Väntar på svar!
  Mvh/A-a

 • Antonia: Det måste vara något i texten som utlöste modereringen. Som sagt, ingen panik om detta händer…

  Rickard: alla mynt har två sidor. Jesus (Yeshua) är inte den mys-pys-killen vi fick presenterad i söndagsskolan. Ej heller ett hjälplöst litet barn. Han kommer tillbaka för att döma nationerna.

  Men eftersom vare sig du eller jag är Jesus är det bäst att vi tar det säkra före det osäkra och ger varandra lite svängrum i olika frågor.

  Mvh Daniel

 • Linnea

  ”Ser du en man, som är snar till att tala, det är mera hopp om en dåre än om honom.”

  ”En snarstucken man uppväcker träta, och den som lätt förtörnas begår ofta överträdelse.”

  Ordspråksboken 29:20,22

  Väl medveten om att det också finns ord om trätgiriga kvinnor men det var ju inte det som var prblemet här och nu.

 • Antonia Berglund

  @MyTwoCents:
  Daniel, jag ställde en direkt fråga om var mitt inlägg till dig, tog vägen?

  Först hamnade det i moderering, sen var det borta? Har ännu inte släppts!

  Vill tillägga att jag använde vanlig ”vardags svenska” och nämnde heller inga namn.Så ingenting med inlägget var det minsta konstigt!
  Mvh/A-a

 • @Ludvig: Du skriver:

  ’Hade jag fått bestämma hade jag dock satt de två bloggskribenterna som ovan rubriceras som ”gästbloggare” på samma ”avbytarbänk”… ’

  Varför då?

 • @Marcus:

  Det är förvisso mycket enklare att kritisera andra än att själv komma med något vettigt, men jag har länge varit kritisk till vad jag upplevt som en i onödan alltför konspiratorisk ton i en del av inläggen på denna blogg. Dina inlägg om ”9/11” har enligt min mening innehållit spekulationer och påståenden som jag personligen är ytterst tveksam till.

  Alias senaste inlägg om Obama ser jag som en totalt oviktig pseudodebatt med tanke på att det är ”gubbarna bakom gardinerna” om styr. Egentigen. På vilket sätt skulle ett mer ”kvinnligt” perspektiv på frågan om obamas födelseattest se ut? Inbjuder inte dylika inlägg till det ”gubbvälde” bland kommentarerna som ni här deklarerat att ni vill motarbeta?

 • Johan

  @Magnus: Okey Magnus! Förlåt!

 • Johan

  @Linnea: Ja, Jesus visade verkligen hur kvinnor(och alla andra också för den delen) ska behandlas!
  Han gjorde däremot aldrig kvinnor till ledare eller uppmuntrade dem att uttala sig i församlingen när t ex lärofrågor skulle avgöras.

  Jag anser väl inte att en blogg är vad Jesus talar om (genom Paulus), när han talar om att ”kvinnan ska tiga i era försmlingar”. Men visst är det väl i enlighet med tidsandan att vilja föra fram kvinnor? Tidsandan säger att nu är det kvinnornas tur!

  Ha det bra!

 • Åsa

  @MyTwoCents:
  Bloggspråket är vad jag förstår rätt så rått i ”världen” och vi skall ju inte vara av denna världen ( det kryper på oss om vi inte ser upp), så visst lite svängrum kan vi nog kosta på oss; 1kor 13 och Gal 5:22-26 behöver vi nog alla meditera på, eller hur!?

 • rebecca

  Bra initiativ. Sen behöver det utvärderas….

 • test 🙂

 • Linnea

  @Åsa:

  Exakt Åsa.

 • Läsare

  Mycket bra initiativ, detta är väl också ett test, lite spännande och se om man är en utvald skara eller en utestängd sådan 🙂

 • @Antonia Berglund:

  Jag är ledsen men det finns inga kommentarer i kö, skrivna av dig som inte släppts igenom. Något har gått snett här. Minns du vad du skrev är du välkommen att skriva om den. Alltså inget personligt att den försvann. Sådant händer nu och då med Word press.

  Mvh Daniel

 • Antonia Berglund

  @MyTwoCents:
  Tack för svar Daniel!

  Detta var ”på ett ungefär” vad jag skrev i mitt första inlägg till dig, det som försvann!

  Har några frågor till dig nu angående hur det är tänkt att fungera rent praktiskt, med tanke på en ”avbytarbänk”?

  Skall man hamna i en konstant moderation då (utestängas) om man skriver för ofta? Hur vet man om man blivit modererad som vanligt, eller om är ”satt på avbytarbänken” Viktigt att veta om dialogen mellan bloggarna ska fungera. Man väntar ju på ett svar när man kontaktat någon särskild person. Hur ska man då kunna veta om personen ifråga, inte vill svara, eller inte kan?

  De kommentators regler som redan finns borde väl ha räckt för att undvika en så ”drastisk insats”?

  Det är ju uppenbart att om man inte håller sig till dem, från bägge parternas sida, så blir det just så här. Både bloggare och administratörer har väl här ett ansvar för att det skall fungera bra.

  Kan man inte som brukligt är, hänvisa till 500-salen om man är off topic, eller skriver för långa inlägg (tar upp för mkt plats) och sen moderera son vanligt om språket är opassligt? Så fungerar ju de flesta bloggar!

  Antar givetvis att alla åsikter i fortsättningen, även kommer att godtas, så länge de är on topic, och framförs med respekt och inte är villfaren då förståss?

  Daniel, tycker nog att det är lite ”diskriminerande” att man måste ”utestänga” vissa män nu, för att kvinnor ska kunna komma till tals oftare.
  Ska inte en vanlig, fungerande moderation kunna undvika denna problematik? Om alla skribenter begränsar sig till att hålla sig reglerna, vill säga.

  Kommer man att få ngn info om man är ”utanför reglerna” och varnas man först då, eller blir det bara tyst? Vet att det inte ingår i ”de mänskliga rättigheterna”, att få blogga, hos ngn annan!

  Men godtycke, är heller inte bra, skapar olust att skriva men också onödig undran,/osäkerhet: ” har jag gjort något fel kanske”?

  Sen vore det väl bra, tycker jag, om ALLA läste reglerna, då och då, så att det inte spårar ur med inläggen. Regler är ju till för att efterföljas!
  Hälsningar
  Antonia 🙂

 • Anja

  Tycker dock att vissa damer är precis lika jobbiga som vissa portade gubbar. Det handlar nog mer om vilka åsikter man har. Fast ärligt talat så är nog bloggposterna de jobbigaste…jag orkar i regel inte läsa dom längre…förutom denna.
  Allt gott

 • Antonia Berglund

  @Anja:
  Anja:”Tycker dock att vissa damer är precis lika jobbiga som vissa portade gubbar. Det handlar nog mer om vilka åsikter man har”
  I ditt uttalande här, hade du nog en poäng! 🙂
  Mvh/ Antonia

 • Läsare

  Märklig diskution, om man har ”rent” mjöl i påsen så är väl denna bloggpost helt ok.

  Kvinnor, träten icke, ty ni hava fått en speciell inbjudan.

 • S-E Sköld

  Läsare, det kan ju också vara så, att man kan ha för rent mjöl i påsen; d.v.s. en ren deg, att baka överlevnadsbröd av.

 • S-E Sköld

  Den enda framgångsväg Gud har gett Människan, är sanningens väg. Och vill man inte ha den -eller avviker från den, är det målet för vandringen som går förlorad.

 • ester

  @MyTwoCents:
  Daniel,käre broder!
  Tack att ni öppnat upp för oss kvinnor! Men kan du förklara varför jag alltid hamnar i
  ”Din kommentar väntar på moderering. ” ???
  Hoppas det inte har med nåt annat än ovannämnda att göra.
  Skicka mig gärna ett mail.
  Allt gott!
  e

 • Johan

  Det vore bra om Aletheia kunde klargöra hur filtret ser ut!

  Är det vissa av oss som alltså får alla sina kommentarer modererade? Kan vem som helst hamna i moderering p g a att man använt vissa ord 0sv.?

  Det känns nämligen lite snopet att hamna i moderering, utan att förstå varför.

 • Eva

  Vilken ära att hamna här då. Det betyder att man inte skrivit nåt helt slätstruket och ointressant. Finns det pepparkakor här också?

 • Eva: Finns det pepparkakor här också?

  Nej, här blir det skorpor och vatten under ett par veckor.

  /D

 • Eva

  😉 Ja du tänker då på allt !

 • S:t Peter

  @MTC
  Vart tog bloggposten om Ekmans sociala media vägen? Hittar inte i arkivet. Snälla berätta vart den tog vägen.
  S:t Peter

 • @S:t Peter:

  Ingen aning. Vi tar i regel aldrig bort poster som redan publicerats. Den måste finnas där. Minns du lite mer detaljerat vad den handlade om? Visst snackar du om en 2-3 år gammal post?

  mvh
  D

 • S:t Peter

  @MTC
  Det var några dagar sedan med länk till Dagen där Ulf uttalar sig om bloggandet som oseriöst.
  Eller har jag missuppfattaty och halkat in i någon gammal diskussion?
  Shalom
  Simon

 • @S:t Peter:

  Det låter som en ca 3 år gammal post. Några månader efter denna post började Ekman själv blogga.

  mvh
  D

 • @S:t Peter:

  Här är den: http://aletheia.se/2007/11/27/ekman-inte-intresserad-av-tvavagskommunikation

  Dock en drygt 4 år gammal post 🙂

  /D

 • märta

  @MyTwoCents:
  Får även jag ställa en fråga ? Fick inget svar.
  Min fråga är om det är OK på Aletheia att förnedra, tillmälen, hot med polisanmälan?
  Kan du vara snäll och klargöra det öppet !

  mvh
  /m

 • S:t Peter

  Tack Daniel!
  Nu förstår jag. Ulf är väl minst lika känslig för Aletheias bloggande idag.
  Shabbat Shalom
  Peter

 • @märta:

  Nej, därmed ”avbytarbänken”.

  mvh
  D

 • Derek

  MTC, om märta & Eva kommer till tals och kan fortsätta debatten, vad är det då för vits med avbytarbänk?

 • Katarina

  @Lars W: 😉 samma här… hehe… frid, broder!

 • Katarina

  @märta: ”Hot om polisanmälan” är ju en risk man tar som debattör om man hoppar på någon annan.

  Visst finns risken, även om polisen i praktiken inte har tid med vuxna människors sandlåde-bråk och ärekränkningsmål på webben lågprioriteras.

  Därför är det ju bra med en avbrytarbänk.

 • Katarina

  @MyTwoCents: Hahaha! Du är bara för skön… 😉 😉 😉

 • Märta och Arken-Eva:

  Släpper in er på ”spelplan” igen med ett enda villkor:

  – Ber er att undvika ”gliringar” till varandra. Bäst vore om ni undvek polemik (http://sv.wikipedia.org/wiki/Polemik) med varandra över huvud taget om det inte går att göra det i kärlek och med en respektfull ton.

  mvh
  Coachen

  1 Kor 13

  Kärlekens väg
  1 Om jag talade både människors och änglars språk men inte hade kärlek,
  vore jag endast en ljudande malm eller en skrällande cymbal.*
  2 Och om jag ägde profetisk gåva
  och kände alla hemligheter
  och hade all kunskap,
  och om jag hade all tro så att jag kunde flytta berg
  men inte hade kärlek,
  så vore jag ingenting.
  3 Och om jag delade ut allt vad jag ägde
  och om jag offrade min kropp till att brännas,*
  men inte hade kärlek,
  så skulle jag ingenting vinna.

  4 Kärleken är tålig och mild,
  kärleken avundas inte,
  den skryter inte,
  den är inte uppblåst,
  5 den uppför sig inte illa,
  den söker inte sitt,
  den brusar inte upp,
  den tillräknar inte det onda.
  6 Den gläder sig inte över orättfärdigheten
  men har sin glädje i sanningen.
  7 Den fördrar allting,
  den tror allting,
  den hoppas allting,
  den uthärdar allting.
  8 Kärleken upphör aldrig.
  Men profetiorna skall upphöra
  och tungomålstalen skall tystna
  och kunskapen skall förgå.
  9 Ty vi förstår till en del
  och profeterar till en del,
  10 men när det fullkomliga kommer,
  skall det förgå som är till en del.

  11 När jag var barn,
  talade jag som ett barn,
  tänkte jag som ett barn,
  och förstod jag som ett barn.
  Men sedan jag blivit man,
  har jag lagt bort det barnsliga.
  12 Nu ser vi en gåtfull spegelbild,*
  men då skall vi se ansikte mot ansikte.
  Nu förstår jag endast till en del,
  men då skall jag känna fullkomligt,
  liksom jag själv har blivit fullkomligt känd.

  13 Nu består tron, hoppet och kärleken, dessa tre,
  men störst av dem är kärleken.

 • märta

  @MyTwoCents:
  Tack Daniel för förtroendet!
  Vill bara påpeka att det var just av kärlek till syskon som jag ville varna,ledsen om det inte uppfattades så. Min genom gång av alla inlägg visar även på att det är många flera som gav ”gliringar”. Jag kan inte se att det är speciellt utmärkande för mig.
  Men nog om det…..
  Som du brukar skriva : ”Herren känner mitt hjärta”.

  Shabbat Shalom
  m

 • Katarina

  @Derek: ”MTC, om märta & Eva kommer till tals och kan fortsätta debatten, vad är det då för vits med avbytarbänk?”

  Tja, vad är det för vits, tro?

  Kanske av NÅD?

  Ty av nåden är ni frälsta, inte av gärningar för att ingen ska berömma sig… 😉

 • @Katarina:

  Så är det. Nåd, gränslös nåd!!!!

  Ha en underbar helg allesammans. Eller som den ”judaiserande” lilla skaran brukar säga:

  Shabbat Shalom

  /D

 • @MyTwoCents:

  ”Shabbat Shalom”

  Detsamma!

  http://www.youtube.com/watch?v=L8Co7IzOyhw

 • Leif

  @MyTwoCents: Så är det. Nåd, gränslös nåd!!!!

  – Det är många som förespråkar Nåd, tyvärr utan sanning, men så här står det i Ordet:
  Ords. 16:6
  Genom nåd och sanning sonas skuld,
  genom Herrens fruktan undflyr man det onda.

  – Villfarelserna är många, men sanningen är en!

 • @Leif:

  ”Genom nåd och sanning sonas skuld,
  genom Herrens fruktan undflyr man det onda.”

  Skulle vilja fylla på med ett annat viktigt ord från samma bok:

  ”Där profetia icke finnes, där bliver folket tygellöst; men säll är den som håller lagen.”
  (Ords. 29:18)

 • Leif

  @Lars W: ”Genom nåd och sanning sonas skuld,
  genom Herrens fruktan undflyr man det onda.”

  Skulle vilja fylla på med ett annat viktigt ord från samma bok:

  ”Där profetia icke finnes, där bliver folket tygellöst; men säll är den som håller lagen.”
  (Ords. 29:18)

  Varför inte det här också?

  Bespottaren ogillar tillrättavisning,
  till de visa vill han inte gå.
  (Ords. 15:12)

 • Katarina

  @Leif: ”…genom Herrens fruktan…” ja. Inte genom människofruktan!

 • AletheiaAdmin

  Följande kommentatorer har satts på avbytarbänken för att ge andra inom kristenheten utrymme att komma till tals.

  Peter Björk, Lars W, Shamuel, Stig-Åke, Anders Gunnarsson och Anders R Pettersson

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?