Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Skärpning Niklas Piensoho!

Bloggaren Fredrik Strage har redan uppmärksammat det. Deborah likaså. Turerna kring uthyrningen av Lewi Pethrus gamla helgedom fortsätter. Efter en uppmärksammad artikel i Aftonbladet (!), protester av Pingstveteranen Stanley Sjöberg blir inte koncerten med ockulta inslag av.

Så beskrevs den numera inställda koncerten av Aftonbladets Christoffer Röstlund Jonsson:

Den onda munken stirrar på mig från annonsen. Höjer händerna i hårdrockshälsningen, de två djävulshornen som i tider av folklighet annekterats av alla från Linda Bengtzing till Smurfarna. Uppbackad av likasinnade horder, bärandes facklor, utlovar munken ”The dark side of the chant”.
Superhajpade satansprästerna Ghost? Hipsterhyllade Watain, som bytt slaktavfall mot kåpor?
Icke. Det är tyska Gregorian. De tjänar miljoner på att stöpa om rockhits till gregorianskt munkmässande. Tro mig, ni har inte upplevt banal ondska innan ni hört deras grepp på Nine Inch Nails ”Hurt” och AC/DC:s ”Hell’s bells”.

 

Filadelfialedningen verkar inte har lärt sig något.   Ytterligare märkliga artister gästar nu Filadelfia.

Från Fredrik Strages blogg:

Men är den sataniska faran verkligen över? I dag meddelas att PJ Harvey kommer att spela i Filadelfiakyrkan den 21 oktober. Hon må vara hyllad av kritiker men man behöver inte lyssna på många av hennes låtar för att inse att även hon är djävulens redskap.

I ”Devil” sjunger PJ Harvey: ”As soon as I’m left alone, the devil wanders into my soul.” I ”To bring you my love” ropar hon visserligen efter Jesus men i sista versen ger hon sin själ och kropp till Satan: ”Forsaken heaven, cursed God above, lay with the devil, to bring you my love.”

Jämfört med hennes Belsebubinspirerade blues känns Gregorians tolkningar av The Rasmus och Alanis Morissette ganska beskedliga.

Nu får du skärpa dig Piensoho.   Har församlingen verkligen så dålig ekonomi att ni ”tvingas” hyra ut era lokaler till vem som helst?   Är det verkligen ingen som har koll på läget eller ids ta några minuter och googla dem ni hyr ut till?   Skärpning!

Over and out

/Daniel

Joh 2:14-16  Och när han fick i helgedomen se huru där sutto män som sålde fäkreatur och får och duvor, och huru växlare sutto där.   Då gjorde han sig ett gissel av tåg och drev dem alla ut ur helgedomen, med får och fäkreatur, och slog ut växlarnas penningar och stötte omkull deras bord.
Och till duvomånglarna sade han: ”Tagen bort detta härifrån; gören icke min Faders hus till ett marknadshus.”

2011-08-11:  Läs även Pastor Berno Widéns inlägg:  http://www.berno.se/2011/08/hells-bells-i-filadelfia-rorstrand.html

=>

Ämne: Kultur & Nöje, Ledarskap, Politik, Ekonomi & Samhälle

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?