Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Har pastor Jansson tagit över Filadelfia?

Skriverierna fortsätter kring Filadelfias uthyrning av sina lokaler.  Niklas Piensohos insider på tidningen Dagen (Jaktlund) gör ett krampaktigt försök att försvara Fillans ledning genom att påvisa att Pingstvänner till skillnad från andra samfund inte ser på kyrkolokalen som helig i sig.

I sak har Piensoho/Jaktlund rätt.  Byggnaden i sig är inte helig.  Men det finns skäl till att uttrycket ”det är som att svära i kyrkan” flitigt utnyttjas av både kristna och icke kristna.  På något vis är det ovidkommande huruvida byggnaden är helig eller ej.  Han (Piensoho) säger att det inte är en okomplicerad eller svartvit fråga.  Jaktlund hävdade samma sak i en lång twitterdiskussion vi hade för några dagar sedan.  Håller inte alls med. Det krävs vare sig bön eller fasta för att sätta upp några enkla riktlinjer för de företag och organisationer som är intresserade att hyra Filadelfia. Ett litet, litet mått sunt förnuft räcker.   Eftersom Niklas anser frågan vara så komplicerad så får han här några broderliga tips:

* Pentagram, såsom det exempelvis PJ Harvey (kommer snart till Filadelfia) smyckat sin dräkt med i under denna koncert hör inte hemma i Herrens hus.  Ej heller de texter samma artist framför (http://aletheia.se/2011/08/10/skarpning-niklas-piensoho)

* Shower eller musik som direkt eller indirekt hyllar Satan, skådespel eller ej, lämpar sig inte i en ”lokal” vars huvudsyfte är att ge tak över huvudet åt Guds folk.

* Porr eller erotiska arrangemang i samma lokal man ämnar prisa och lova Gud i är ingen bra uppvärmning inför söndagsgudstjänsterna.

* Skulle nästa års pridefestival arrangörer höra av sig för en liten avslutning i Fillan:  Nej, nej, nej, Niklas.  Ingen bra idé alls.

Till sist:  Är nu den ekonomiska situationen sådan att man behöver dra in lite extra kulor till Lewis gamla byggnad kan ni väl åtminstone göra ett försök att hyra ut lokalen till kristna konferenser i första hand.  Har inte sett några annonser i vare sig Världen idag eller Dagen om att församlingens lokaler uthyres.  Det anordnas trots allt ganska många kristna arrangemang i Stockholmsregionen varje år i profana lokaler.  Några av dessa skulle säkert kunna hållas i Filadelfia, även om det inte går att ha några slutmöten under söndagen då Piensoho själv behöver talarstolen.

Nej, frågan är inte alls så komplicerad som radarparet Jaktlund och Piensoho vill få det till.  Så tillvida ingen av herrarna gått på samma bibelseminarium som denna kände ”pastor”:

 

 

Over and out
MyTwoCents / Daniel

=>

Ämne: Ändens tid, Ledarskap, Politik, Ekonomi & Samhälle

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?