Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Lövhyddohögtiden kommer att firas i tusenårsriket…

Denna blogg post dedikeras alla som ser rött så fort de bibliska högtiderna nämns (Ja Lennart du är en av dem :-)). För alla er som blir arga på att det finns kristna som uppskattar att följa de bibliska högtiderna så har jag dåliga nyheter. De kommer att firas av alla folk i tusenår så det är nog lika bra att ni vänjer er. Därmed inte sagt att detta är en lag som alla måste följa ännu, i denna tidsålder. Men det är tydligt att när Jesus/Messias/Yeshua kommer tillbaka och etablerar sitt tusenårsrike kommer det inte längre vara frivilligt.

För övrigt så är dessa högtider inte Judarnas, det är Guds egna. Se själv i 3 Mos 23.

HERRENS högtider skall ni utlysa som heliga sammankomster, de är mina högtider.

Med tanke på en del reaktioner kan man tro att det är en hädelse att göra som bibeln säger, och att det är viktigt att gå emot detta. Men för egen del så kommer det ur hjärtat. Det är inget som jag gör för att jag måste utan för att jag vill.

Jag tror att den viljan kommer ur att Gud omskär våra hjärtan så vi vill följa hans bud.

Heb 10:16

Detta är det förbund som jag skall sluta med dem efter denna tid säger Herren. Och sedan: Jag skall lägga mina lagar i deras hjärtan och skriva dem i deras sinnen

Nu till hur  jag kan veta att lövhyddohögtiden kommer att firas i tusenårsriket.

Om man ser i Sakarja kapitel 14. Så är det en profetisk text som ännu inte fått sin fullbordan.

Att den handlar om ändenstid ser man redan på vers 1.

Sak 14:1

Se, HERRENS dag kommer! Då skall man dela bytet bland er.

Herrens dag, är en tydligt referens som används om och om igen, om den dag då Messias kommer tillbaka. Om det trots det fortfarande råder några tveksamheter så kan vi gå vidare till ver 4.

Sak 14:4

På den dagen skall han stå med sina fötter på Oljeberget, mitt emot Jerusalem, österut. Och Oljeberget skall delas mitt itu, från öster till väster, till en mycket stor dal genom att ena hälften av berget viker undan mot norr och andra hälften mot söder.

 

Den dagen då Jesus sätter sina fötter på Oljeberget och det delas itu har ännu inte hänt och är något som kommer att ske när Yeshua kommer. Om det fortfarande råder tveksamheter kan vi titta på vers 9.

Sak 14:9

HERREN skall vara konung över hela jorden. På den dagen skall det ske: HERREN är en och hans namn är ett.

Då Herrens skall vara kung över hela gjorden, det hela stämmer väl överens med beskrivningen i Uppenbarelseboken 19.

Upp 19:15

Och ut ur hans mun kom ett skarpt svärd, som han skall slå folken med, och han skall styra dem med järnspira, och han trampar Guds, den Allsmäktiges, stränga vredes vinpress.

Om tveksamet fortfarande råder betänk då vers 11.

Sak 14:11

Folket skall bo där i ro och aldrig mer lämnas till undergång. Jerusalem skall bo i trygghet.

Att folk i Jerusalem aldrig mer skall lämnas till undergång och att de skall bo i trygghet kommer inte hända för än efter vedermödan. Det råder med andra ord absolut ingen tveksamhet om vart denna text håller till i tiden. Och nu när tiden är satt kan vi titta närmare på lövhyddohögtiden, låt oss se på vers 16:

Sak 14:16

Det skall ske att var och en som är kvar av alla de hednafolk som kom emot Jerusalem skall dra dit upp, år efter år, för att tillbe konungen, HERREN pp Sebaot, och för att fira lövhyddohögtiden.

Alla som är kvar kommer att år efter år att fira lövhyddohögtiden, så jag säger er. Det är lika bra att ni vänjer er. Se upp så det inte är Herren som ni strider emot.

I kväll börjar årets upplaga av lövhyddohögtiden. Vi får fira att Jesus kom ner och tabernaklade hos oss och att han kommer igen. Det är en glädjens högtid!

Som en liten försmak av vad som kommer kan ni se följande klipp (tyvärr otextat). Människor från alla nationer börjar redan komma till Jerusalem för att fira. Det är nära, kom Herre!

Ha en skön lövhyddohögtid….

/Alias

=>

Ämne: Ändens tid, INRIKES, Våra Hebreiska rötter

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?