Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Damaskus snart en ruinhög?

Den så kallade arabiska våren (som egentligen är något helt annat än vad ordet vår egentligen antyder) har spridit sig allt mer i mellanöstern. I Egypten så orsakade snart arabvåren president Mubaraks fall, innan dammet hunnit lägga sig kom kraftiga hot mot Israel.

Dessa från demonstrerande talkörer (som hotade att tåga till Jerusalem och göra slut på Judarna) till president kandidater som vill ha krig med Israel.

Den så kallade arabvåren innebar också start skotten för slakten på kristna kopter (som i stor del består av ursprungsbefolkningen i Egypten; Kopterna fanns ju där långt innan Islam ens existerade). Denna kristna minoritet utgör mellan 10-20% av befolkningen och är så pass ”liten” att förtrycket av dem kan ske öppet utan att militärstyret reagerar. Det börjar med sprängningar av kyrkor och slutar som Irak, då de muslimska grupperna gör landet nästan kemiskt rent från kristna och världsopinion reagerar inte alls. Avrättningar, halshuggningar och sprängdåd mot kristna blir vardagsmat även i Egypten som i så många andra länder där Islam kommer i majoritet och får grepp om landet.

Även i Syrien pågår ett slag mot den sittande regimen, som även den är korrupt och förtryckande. Jag har inget emot att diktatorer avsätts, men frågan är vad som kommer i deras ställe. I Israel är oron stor att regimen i Damaskus ska använda en attack på Israel som avledning från deras interna politiska problem. De är i ett starkt behov av en yttre fiende som folket kan enas mot. I den bilden passar Israel in som hand i handske.

Utvecklingen går just nu åt väldigt fel håll. I förra veckan så hotade Syriens president Assad att de skulle skicka hundratals missiler på Tel Aviv om väst lägger sig i Syriens hårdnackade behandling av den så kallade demokrati rörelsen i Syrien. Assad rapporteras ha sagt att om något galet görs så behöver Syrien inte mer än 6 timmar för att förflytta hundratals raketer till Golan höjderna och skjuta dem på Tel Aviv.

Iran’s Fars news agency quoted Assad telling Turkey’s foreign minister that he would launch hundreds of ballistic missiles at Tel Aviv if the West interferes in his violent crackdown on pro-democracy protestors in Syria.

”If a crazy measure is taken against Damascus, I will need not more than six hours to transfer hundreds of rockets and missiles to the Golan Heights to fire them at Tel Aviv,” Assad reportedly said.

Bara dagar efter att president Assad hotat Israel så kom följande uttalande från officiella källor i Israel:

Israeli officials have reportedly warned Syrian dictator Bashar Assad that if he uses the downfall of his regime as an excuse to launch missiles at Tel Aviv, Israel will respond with a massive assault against Syria, Lebanon and Gaza.

Israel säger att om Bashar Assad använder sönderfallet av Syrien som ursäkt att anfalla Tel Aviv med raketer kommer Israels respons vara ett massivt angrepp på Syrien, Libanon och Gaza.

Frågan är om bollen nu är i rullning som leder till uppfyllelsen av Jesajas profetia som vi kan läsa om kapitel 17.

Jes 17:1-3

Profetia om Damaskus. Se, Damaskus skall upphöra att vara en stad, det skall bli en ruinhög.

Aroers städer blir övergivna. De blir ett tillhåll för hjordar som lägger sig där, utan att någon skrämmer dem.

Och Efraims befästa stad skall inte längre finnas till, inte heller Damaskus kungadöme och återstoden av Aram. Det skall gå med dem som med Israels barns härlighet, säger HERREN Sebaot.

Det är många som tror att Damaskus kan jämnas med marken av kärnvapen, detta på grund av att Damaskus blir till en ruinhög på en enda natt och Damaskus hade 2009 en befolkning på 1,7 miljoner människor och är således inget man lätt jämnar med marken över en natt.

Vi läser i Jesaja 17:14

Jesaja 17:14

När aftonen är inne, se, då kommer plötsligt förskräckelse, och innan morgonen gryr är de borta. Detta är våra rövares del och våra plundrares lott.

Bara kärnvapen kan orsaka sådan förödelse på så kort tid.

Det är också värt att notera att Syrien är frånvarande i de efterföljande profetiorna som i Psalm 83 och Hesekiel 38, som handlar just om allierade attacker mot på Israel. Det kan ju vara för att just Damaskus kungadöme inte längre finns till som Jesaja 17:3 säger.

Det som skrämmer mig mest är att både USA och Europa håller på att snabbt falla sönder ekonomiskt och syniska ledare skulle nog inte ha något emot distraktion från de interna problemen om sönderfallet når en akutfas och protesterna runt om i världen blir svåra.

Kaoset i en sådan situation är en perfekt storm som bäddar för antikrist att komma på scenen som den falska frälsare han kommer att utge sig för att vara.

Det är inte långt kvar nu och det är dags för Kristi kropp att vakna och inse vart i tiden vi befinner oss och göra sig redo, till att bli den rena brud som hon är kallade till att vara.

/Alias

 

 

=>

Ämne: Ändens tid

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?