Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Akta dig för dig själv – gästblogg Håkan Nilsson

I svensk kristenhet saknas det profeter, men vi har begåvats med ett flertal väktare som flitigt spanar efter falska läror och lärare. I viss mån kan det vara befogat, men det blir väldigt tungt när budskapet är till 110% granskande, varnande och förkunnare som stöts i morteln. Genom dessa väktares nit, kan man bli så upptagen av att söka efter fienden så man inte ser sin egen nakenhet. Det förvärras dessutom av att vi i Sverige har ett andligt ledarskap som inte törs peka på synd och tala om omvändelse och rättfärdighet. Vad hjälper det att känna till alla villoläror om jag inte lever rättfärdigt. Om inte det andliga ledarskapet börjar predika omvändelse och ett rättfärdigt liv, så kommer Gud att hoppa över dem och resa upp ett nytt ledarskap det är nära förestående och det kommer att gå fort.

Det finns tre olika tolkningar om när uppryckandet skall ske. Före vedermödan, mitt i vedermödan eller i slutet av vedermödan. En av väktarna jag nyligen lyssnade till, visste att uppryckandet skall ske i slutet på vedermödan. Den till åldern komne förkunnaren Emanuel Minos har en annan åsikt men också ödmjukhet, han sa:“ Detta är vad jag kommit fram till, men de finns andra som har en annan tolkning.” Det viktigaste måste väl ändå vara att ha fokus på att vara med vid uppryckandet och då räcker det inte att jag aktar mig för villolärare, då måste jag framför allt akta mig för mig själv. Jesus skall hämta en brud som är utan fläck och skrynkla. “För att ställa fram församlingen inför sig själv, härlig, utan fläck eller skrynkla eller annat sådant, men helig och ostrafflig. Ef. 5:27

I psaltaren 23 står det “Han vederkvicker min själ, Han leder mig på rätta vägar för sitt namns skull” Om jag med rent hjärta kan säga “HERREN är min herde” så har Han lovat att leda mig rätt.

Avslutar inlägget med en dikt om Kristi brud.

Vad är det som knastrar under mina fötter? Det är Satans tankenötter.

Vem är det som flyr för mitt ögas gnistrande ljus? Det är hinder och berg som smulas till grus.

Vem dansar en segerdans på min mun och tunga? Det är Guds Ande som har fått lov att sjunga.

Vad är det för glädje som nått mitt öra? Guds Ande har talat om vad vi skall göra.

Vad är det som lyser så klart i mitt hjärtas sal? Det är Guds ord och Hans högtidstal.

Vem är det som klär mig i guldvirkat vitt? Det är Jesus som säger ”allt mitt är ditt.”

Vad är det som brinner i mina händer? Guds kraft som helar och sänder till Jordens alla länder.

 

Håkan Nilsson / singingdogblogg

 

=>

Ämne: Gästblogg

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?