Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Himmelskt guld-damm över Bill Johnson: Gud eller Satans verk?

Under ett möte den 30/10 2011 hävdar pastor Bill Johnsson att guld damm från himlen faller över mötesbesökarna. I Pastor Isakssons forum är de flesta övertygade om att det antingen är fejk eller en satans manifestation.

Se ett litet klipp från mötet och bedöm själv. Personligen har jag inte hittat något liknande fall i Guds Ord och ställer mig därmed högst tveksam till huruvida detta är något Gud sysslar med nuförtiden. Å andra sidan är klart att vi tjänar en mäktig Gud som KAN göra vad han vill, när han vill och hur han vill.

Vad skulle då Guds syfte vara med det inträffade? Om det nu är Guds härlighet som uppenbaras på detta märkliga sätt skulle jag nog falla raklång på mitt ansikte och ropa helig, helig, helig, inte stå och skratta. Sedan skulle jag undanröja alla misstankar om att dessa flingor inte sprids genom lokalens luftkonditioneringsanläggning, genom att låta någon opartisk organisation genomsöka lokalen samt lämna över prover på dammet till någon forskningsanstalt för analys av ämne innan jag hävdar att det är guld.

Det finns givetvis en stor anledning att befara att den onde i dessa tider kommer manifestera sig på olika sätt för att förvilla Guds folk. Innan detta konstateras bör någon saklig teolog eller troende gå igenom vad Bill Johnsson predikar och lär. Någon som har något svart på vitt här v.g. den annars ganske sympatiske och avslappnade pastorn?

Tilläggas bör att Gud åtminstone i lovsången får äran för detta i det att någon i folkmassan spontant tar upp lovsången; Du är helig, helig, Herren den allsmäktige. Värdig är Lammet, o.s.v. Det är i alla fall inte jungfru Maria eller någon annan människa som får äran i mötet.

Mötet ovan..
http://www.ibethel.tv/watch/1144/sunday-night/2011/10/30?session&stream&bitrate=1

Vittnesbörden om helanden från mötet.
http://www.ibethel.org/testimonies/2011/10/31/healing-in-gods-glorious-presence

Ett annat moln…
http://www.ibethel.org/testimonies/2011/11/01/miracles-in-the-glory

=>

Ämne: Ändens tid

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?