Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

www.apg29.se hackad igen!

apg29.se är hackad igen.  Det är nu andra gången på kort tid denna välbesökta sajt hackats.    

Christer har jobbat dag och natt för att återställa sidan trots att han nyligen fått en hjärtinfarkt och blivit mordhotad(!).

Christer som driver sajten på sin fritid har på egen hand (och Guds hjälp) lyckats med det många kyrkor och kristna sajter bara kan drömma om:  Att nå tusentals icke troende människor dagligen.  Måhända ofta med både ett icke politiskt eller religiöst korrekt budskap och ett pekande med hela handen.  Hans enkla, tydliga budskap har tydligen irriterat fel personer på nätet och någon har satt sig i sinne att förstöra sajten.  Då många kristna bloggare har en tendens att fastna i interna debatter länkar Christer flitigt till profana tidningar och duckar inte för de svåra frågorna utan säger det han menar och menar det han säger.  Vare sig Christer talar om ateism, kommunism, islam, homosexualitet eller andra svåra frågor drar han sig inte för att hålla en tydlig linje i en tid då många andliga ledare inte vågar svara på tal.

Ta gärna en stund och be för Christer denna helg!

– Aletheia Blogg & Tankesmedja

=>

Ämne: Mediekritik

Nyckelord: , , , , ,

 • Christers blogg är föredömlig på många sätt.

 • Linnea

  Önskar hälsa och nystart.

  ”Herren är med Dig Du tappre stridsman!” Dom.6:12

  Må vi alla sluta upp och bedja mera för denne dyrbara broder!

 • Apg29 når många genom de många besök siten har (ca besök 6000 unika besök per IP-adress och timme). Senaste tidens vågade och kritiska artiklar om EU har drivit anhängarna av unionen till lågvattenmärken inom cyberbrottsligheten (vidriga bilder och skriverier om bloggägaren).

 • Derek

  MTC: ”Ta gärna en stund och be för Christer denna helg!”

  Ja, det är alltid bra att be för varandra, men varför lobba för en webbsida som har extrem förkunnelse a lá new age eller trosrörelse? Har dom hittat denna undervisning i Apg kap 29, det vill säga utanför bibeln.
  http://www.apg29.se/2012/02/jag-ar-guds-son-en-gud-kung-prast-och.html

 • @Derek:

  Hur vet du att det inte är ett hackertrick? Vill de smutskasta Christer fungerar det perfekt. Jag känner då inte igen det från apg29.

 • Derek

  Lars W, läs kommentarerna så ser du att den inte är hackad.

 • @Derek:

  Läste vidare på ”ersättningssidan”. Det är otänkbart att en ”vän” till Christer Åberg lagt upp dem.

  Saken är polisanmäld av Åberg. Men det är inte det värsta för hackarna. Guds dom över dem som bryter mot det åttonde budet blir hård.

 • M

  @Derek:
  David Winther heter upphovsmannen till den länkade sidan, inget på den sidan har Christer ”APG29” skrivit.

  (sen är inte allt tokigt DW skriver heller, men sidan är av annan karaktär än Christers)

 • Jura Lindkvist

  Vem är David Winther? Någon som utger sig för att stötta Christer. Är han troende eller humanist? Man behöver inte vara troende för att ha kunskap i Bibeln.
  David skriver: Denna sida har jag lagt upp tillfälligt så Christer ska få vila./ Jag undrar jag. Han talar om att döda tankar, handlingar (Korsfäst ditt kött med alla dess begär) etz att bli Jesus, att bli Gudar etz Är inte det att häda, att sätta sig uppe hos Gud? Jes 14:13 Det var du som sade till dig själv: ”Upp till himlen skall jag stiga. Ovan Guds stjärnor skall jag resa min tron och ta säte på gudaberget längst uppe i norr.
  Lovade inte ormen kvinnan att vi skulle bli gudar i paradiset? Ormen sade: ”Ni kommer visst inte att dö. Men Gud vet att den dag ni äter av frukten öppnas era ögon, och ni blir som gudar med kunskap om gott och ont.”
  Är David Winther, vilket knappast är hans riktiga namn hackaren? För att ta över en domän (apg29) krävs det kunskap. Hur många klarar ens av att skapa en egen webbsida från scratch?.

 • Några rubriker på ”ersättningssidan”

  ” Bli Guds efterföljare
  Ta fram kulsprutan och skjut ned dem!
  Jag är Guds son, en gud, kung, präst och profet”

  Detta är så olikt apg29 och Christer Åberg det kan bli. Det är hackarna som lagt upp en sida för att fördärva Christers vittnesbörd än mer.

  Med rätt summa pengar till rätt person kan man komma över domäner. Läste även någonstans att detta med domäner gjorts om på ett sätt att det inte längre behöver vara den domän man ser i adressfönstret man i själva verket är inne på. Om den ”reformen” genomförts eller kommer att genomföras vet jag inte, men förslaget var kritiserat då det öppnar dörren på vid gavel för nätbedragare etc. Ta exemplet med banker. Tidigare tvingades bedragarna skaffa en domän som liknade bankens. I framtiden kan man alltså vara inne på bedragarnas sida och samtidigt läsa sin banks domännamn i adressfönstret om jag förstod kritiken mot förslaget rätt. (Det är därför dosorna blivit så viktiga för internetbanker).

 • Jura Lindkvist

  Detta är inte bra, då apg29 vänder sig till ej troende..

 • Det måste nog vara homolobbyn som är i farten. I brist på schysta argument hackar de sidor och använder sig av andra tricks för att tysta ner och tillintetgöra all kritik mot RFSL:s dogmatiska syn på homosexualitet, att det är friskt och obotligt o s v. Inget nytt, det hör till deras metoder.
  Min blogg ”Homosexualitet och vetenskap” hackar de och saboterar hela tiden. Medan Bloggportalen tillhörde Aftonbladet tricksade de med pinginställningarna så att mina inlägg inte syntes på sök. Jag fick inställningarna analyserade och sabotaget bevisat, tyvärr gick det inte att koppla någon bestämd person till sabotaget, annars skulle jag absolut polisanmäla.
  Mitt råd till Christer: Låt experter utreda varje hack, finna den skyldige, skaffa bevis, polisanmäla. Låt hatarna smaka på sin egen beska medicin!

 • Derek

  @Lars W: Det är möjligt att du har rätt, men jag tycker inte att det följer mönstret för en hackare. Om någon har hackat Åbergs sida, så skulle det vara mer grovt och hädiskt. Dessa artiklar ligger bara i linje med gammal unken trosförkunnelse. Så jag tvivlar.

 • @Derek:

  Om du vill lura någon lurar du denne bäst med något som nästan liknar originalet – inte med en uppenbar förfalskning. Inte sant?

 • Derek

  @Lars W: Kanske, kanske inte. En som gör sig besvär med att hacka en kristen sida, brukar inte göra det för att få fram ett annat kristet budskap som är lite kontroversiellt. En möjlig orsak att det kan vara så är att Åbergs sida är så välbesökt.

 • @Derek:

  För mig är det fullständigt uppenbart att ”en fiende har gjort detta”. Vet inte om du ens besökt den äkta sidan apg29? Inte troligt.

  Minns du Svensk-Finska församlingen i Sundsvall?

  http://sv.wikipedia.org/wiki/SFFS

 • Det här är vad jag kan se Christer Åbergs sida:

  http://apg29.com/

  Alltså ”com” (inte ”se”) på slutet.

 • Johan

  Daniel!

  Jag har respekt för dig och för det du gör genom Aletheia.se. Samtidigt är det du kommer med här en klar besvikelse. När jag såg att du tog upp detta ämne, så tyckte jag det var modigt och jag hade en viss positiv förväntan. Den kom på skam.

  Du talar så bra i början här om att det är viktigt att skrift får förklara skrift, sedan låter du en hälsningsfras (Rom 16:7) borttolka både 1 Kor 14:34-37 samt 1 Tim 2:11-15.
  När det gäller Rom 16:7, så råder det till att börja med en viss osäkerhet huruvida Junia/-s, var en man eller kvinna. Men om vi låter oss säga att det var en kvinna så säger ju grundtexten, efter vad jag kan förstå inte att ”de var apostlar”. Den säger att de var ”ansedda bland apostlarna”. För mig låter det mer som att apostlarna hade anseende till dem och deras respektive tjänster,inför Herren. Junia/-s tjänst kan mycket väl kan ha varit t ex diakonissa eller kanske profetissa (även om jag inte ser någon bekräftelse i Ordet, på att kvinnor i NT var profetissor, bara att de hade profetisk gåva.)

  Daniel, ”kvinnan ska tiga i församlingarna”! Det är Guds Ord eller som det står i 1 Kor 14:37 ”Om någon menar sig vara profet eller andligt utrustad, skall han inse att det jag skriver till er är Herrens bud.”.

  Vi behöver få uppenbarelse om vad detta ”att kvinnan ska tiga i församlingarna” betyder. I samma brev nämligen 1 Kor 11 står det att kvinnor får profetera och be högt under samlingar. Så att de tiger kan alltså inte innebära att de inte får profetera eller be. Efter uppståndelsen så ser vi att Gud själv sände iväg kvinnor att vittna för församlingen att Jesus var uppstånden. Alltså ser vi att kvinnor får vittna til / i församlingen om vad Gud har gjort. Vi ser också hur kvinnan vid Sykars brunn springer hem till hemorten och predikar / vittnar för de ännu icke frälsta, om Jesus. Alltså får kvinnor (självklart) evangelisera och predika evangeliet för hedningarna. Vi ser också att äldre kvinnor uppmanas att undervisa yngre att älska man och barn, men, de får inte undervisa på församlingsnivå. De får ej heller leda församlingen. Det står att en församlingsledare skall vara ”en kvinnas man”.
  Jag upplever även att du kollrar bort 1 Tim 2:11-15 när du säger att det som står om att ”en kvinna inte får bestämma över en man”, endast gäller äktenskapet. Hela sammanhanget talar om manligt och kvinnligt och ledarskap, som ju följer i 1 Tim 3. Men låt oss säga att det skulle gälla äktenskapet. Om nu en kvinna inte får bestämma över den man hon är gift med, varför skulle hon då få bestämma över andra män i församlingen som hon inte är gift med. Nej du, din tolkning här är färgad av tidsandan och får nog både liberalteologer och feministteologer att jubla.

  Angående vad du säger om smörjelsen:
  Smörjelsen böjer sig under Ordet. Den helige Ande ska påminna oss om allt som Jesus har sagt.
  Gal 3:26-29 handlar inte om smörjelsen, utan om att alla är vi lika mycket Guds barn, iklädda Kristus och arvingar enligt löftet.
  Detta är en favoritvers att förvränga, för feministteologer.

  Angående könsroller: Vi gagnar inte Guds verk genom att i enlighet med tidsandan utradera de bibliska könsroller som faktiskt finns, när vi läser och tror på det som är skrivet, samt böjer oss för det.

  Att Febe skulle ha varit församlingsledare. Vilken spekuation! Ytterligare en hälsningsfras där du (kanske inte självpåkommet), drar stora slutsatser. Jag tror vi ska akta oss för att låta hälsningsfraser sätta bibelundervisningen i andra verser ur spel.

  Angående det du säger om att ”oket bryts”. Vad är det för ok du talar om? Handlar det om kanske att det är ett ok för oss bibeltroende kristna att stå fast vid det Bibeln lär om manligt respektive kvinnligt?

  Slutligen med tanke på att du ska fortsätta med ”Smord eller inte smord mer än man eller kvinna”, så vill jag upprepa den vers som följer på 1 Kor 14:33-35:
  ”Om någon menar sig vara profet eller andligt utrustad, skall han inse att det jag skriver till er är Herrens bud.” (1 Kor 14:37).

  Hoppas att du inte blir ledsen på mig för att jag är lite skarp.

  Guds frid!

 • Johan

  Oj! Hade vistt lite väl bråttom! Denna kommentar hamnade på fek tråd. :-/

  Jag provar att lägga över den i tråden ”!Är det en skam för en kvinna att tala i församlingen”

 • Så här ligger det till:

  Jag kände mig manad att kontakta Christer eftersom jag är en stor beundrare av apg29 och det visade sig att han då jobbat dagar och nätter igenom för att hindra att hans hemsida totalt togs över av hackarna som utgav sig tillhöra JDL-Sverige. De sa sig vilja hämnas på Christer och dödshotade honom för att hans pro-israeliska sida hädade Gud och var antisemitisk.

  Eftersom han nyligen fått en hjärtinfarkt och hade smärtor i bröstet och ingen av oss visste hur hackarna gång på gång lyckats att ta över hemsidan så isolerade jag Christer från hemsidan med hans medgivande.

  Dels för att han skulle få vila och dels för att jag misstänkte att hackarna hade en trojan på hans dator, att de lyssnade av hans trådlösa nätverk eller avlyssnade hans telefonlinje och på så sätt kunde komma över Christers lösenord trots att han bytte dessa ideligen.

  Jag vidtog flera åtgärder för att spåra hackarna och kolla upp hur de tog sig in men till slut visade det sig i Loopias loggar att det var något som liknade en brute force teknik de använde sig av.

  De artiklar jag lade upp på sidan var mest gamla artiklar jag sedan länge publicerat på apg29. Artikeln med den gamla läran om Little gods lade jag upp för att provocera hackarna som inte ens kunde skriva Gud i sina hot-mail utan skrev G-d. Förresten tror jag inte att det var JDL-Sverige som skrivit hot-mailen eftersom de var fyllda med porrbilder vilket är ganska långt från JDLs normala förfarande.

  Nu är Christer riktiga sida uppe igen och Christer är en tusen gånger bättre bloggare än vad jag är så det gläder mig.

  Förresten är jag övertygad om att little gods inte är en heresi. Men det har jag inte tänkt debattera här. Låt oss bortse från våra trosskillnader för några ögonblick och gemensamt be för Christer Åberg och Apg29.

  Låt oss be att den får fortsätta att vara uppe. Apg29 har nått tusentals ofrälsta med evangeliet och hundratals människor har blivit frälsta, tagit emot Jesus och blivit upprättade genom Christer Åbergs tjänst. Detta har också givit honom många fiender.

  Låt oss be för Christer för beskydd över honom och hans lila dotter, för hans hälsa, och för att hans sida ska fortsätt nå världens människor, i Jesu namn. Amen.

 • @David Winther:

  Menar du på fullt allvar att Christer Åberg skulle skriva rubriker av detta slag:

  ” Bli Guds efterföljare
  Ta fram kulsprutan och skjut ned dem!
  Jag är Guds son, en gud, kung, präst och profet”

  För min del är det inte tänkbart. Han bör nog kolla upp sina vänner…

  _ _ _

  Symptomatiskt är att sidan hackats under en månads tid och att det tydligen började efter det att apg29 publicerat en avslöjande artikel om EU:

  ”Vilddjurets ekonomiska system i EU”

  ”Den som lever nära Jesus vet att vi lever i den sista tiden, att Antikrist håller på att träda fram och att Jesus snart kommer tillbaka! Detta ser vi inte minst av det som händer inom EU i dag!”

  Förespråkarna för unionen och dess omättliga imperialism skyr tydligen varken medel eller kostnader för att krossa dem som kommer med avslöjanden i massmedial storlek. Passa på att läsa artikeln så länge det går…

 • @ Lars W

  Nej, Christer står inte som författare till någon av de artiklarna. Han är betydligt mer mainstream åt pingsthållet och hans artiklar är oftast riktade till de ofrälsta.

  Det är jag som är upphovsman till dessa artiklar, ja till alla artiklar som var på den tillfälliga sidan.

  Dock har jag publicerat de flesta, utom just de du tar upp, på apg29 då det är mer en evangelistisk sida. Jag funderar på att lägga dem på min domän http://www.yeshua.se istället där sådana diskussioner är mer passande.

  Gud välsigne dig också.

 • På apg29 citeras Mark 7:19

  ” ‘Eftersom det inte går in i hennes hjärta utan ner i magen och ut på avträdet?’ Därmed förklarade han (Jesus) all mat för ren.”

  Inte så bra. Det skulle kunna tolkas så att Asterix och Obelix i bifogad bild festar på ren föda vilket vildsvin inte är. Den sista meningen är säkerligen satt inom parantes i använd källa, men parantestecknen har slopats i artikeln och istället har man lagt till ”(Jesus)”.

  Svin har aldrig förklarats som ett rent djur av Yeshua. Däremot tillät Han vid detta tillfälle sina lärjungar att äta utan att först ha tvättat händerna vilket går för sig enligt Lagen under vissa omständigheter.

  Texten handlar som bekant inte om vare sig mat eller smutsiga händer utan om hur man använder sitt tal, sitt ord.

  Annars finns det många bra artiklar på siten.

 • Jag förstår inte hur Christer lyckas få så hög trafik.
  9 av mina 10 senaste twinlgys till dn.se har taggits bort inom 15 minuter och nu märkte jag att jag är bannad och mina twinglys går inte ens igenom till dn.se

  När man förkunnar Guds ord bibliskt blir man aldrig populär. Wesley och Booth stenade man och Whitefield kastade man flaskor och träplankor på trotts att han hade stora sår och blodet rann ner för kroppen fortsatte han att predika.

  I dag läste jag en artikel i tidningen op.se om en gammal baptistpredikant i från ockelbo som drog igång en väckelse i slutet av 1800-talet. Han var byns skräck med sin eld och svavel förkunnelse och alla hatade honom.

  Jesus dödade man. Paulus var fängslad och Petrus korsfäst upp ner. Evangelium är aldrig populärt när det förkunnas bibliskt!

  Jesu ord att världen kommer att hata er är nog väldigt sant.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?