Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Roger Larsson: – Katolicismen är fel rötter.

Roger Larsson

Roger Larsson. Källa: www.evangelistfonden.se

Av Andréas Glandberger

Det var ett mycket allvarsbetonat budskap som framfördes av Roger Larsson under ett möte i måndagskväll, för skeendet i svensk kristenhet i dag är mycket allvarligt. Undertecknad tillhör dem som menar att vi står mitt i en av de värsta förförelserna i modern kristen tid, och det är min uppriktiga övertygelse.  Larsson sade sig tala på Guds vägnar denna kväll, och det är givetvis upp till var och en att pröva hans budskap inför Gud och Ordet.

Kan man ha gemenskap kring ett nedrivet altare? Ja, det kan man ha, men det brinner ingen eld på det altaret. Gud har en kontrovers med svensk kristenhet idag. Det är stor kris i kyrkan i dag.”

Roger Larsson talade under mötet om att kristenheten har förlorat sitt fokus, nämligen att vinna människor för Kristus.  Det var en profetisk tyngd i det korta men mycket kraftfulla budskap han framförde. Han talade om falska lärare som för fram falska läror, och att det finns en rotlöshet i svensk kristenhet.  ”- Vi har förlorat kontakten med väckelsearvet, och när andliga ledare söker katolicismen gräver man i fel rötter och söker fel eld”, fortsatte Larsson. Här under är några axplock ur hans predikan:

”För att nå folket i dag behövs en röst, en profet sänd från himlen för att tala till – lyssna: till pastorer, till samfundsledare!  […] Vi har en kall kyrka i ett kallt andligt klimat därför att predikanterna är kalla. Vi har en kall kyrka i dag som har krackelerat. Vi kan inte bara vifta fram väckelsen, vi kan inte bara hoppa fram väckelsen. Vi måste på nytt igen slå ned våra knän på marken i det här landet och åberopa korsets kraft.[…] Tänk om man sa till dessa som kommit i syndanöd: – Fyll i era formuleringar, besök kyrkan regelbundet, betala tionde – Nej.”

Han nämnde inga namn under kvällen, och det var först och främst inte ett möte mot några personer eller organisationer, men hellre för ett uppvaknande samt att de troende skall återvända till de äkta rötterna och gräva i de rätta brunnarna så att vi kan göra det vi är kallade till. När det är sagt är det i och för sig uppenbart vilka ledare i Sverige i dag som gräver i de brunnar som Roger Larsson talade om. Dessa har ett gediget ansvar då de har ett mycket starkt inflytande över stora delar av den skandinaviska kristenheten. Vi som är övertygade om att det pågår en förförelse som förleder kristenheten får inte tiga. Det vore skandalöst fegt att tiga och det är vikigt att tala med tydlighet.

Tydlighet innebär dock inte att vi helt respektlöst kan kritisera dem som har en annan övertygelse än den vi har. Tyvärr har debatten de senaste åren visat sig innehålla spår av både respektlöshet och hat, och det får inte förekomma bland kristna. Kvällen avslutades med att församlingen gick ned på sina knän och sökte Herren, och det var en överlåtelse i bönerna som framfördes.

Den nya ekumenikens företrädare blir allt tydligare i sin talan, och det kan verka som om ekumenikens slutmål är Rom, trots att man tidigare förnekat det. När man hör och ser vad ledare som Ulf Ekman säger och gör förundras man inte längre. Aletheia har under de år vi funnits tagit upp frågor som av många kritiserats och även hånats, men det vi ser i dag är att det vi uppmärksammat i allra högsta grad håller på att hända. Vi kommer fortsätta med det uppdrag som vi upplever att Gud har gett oss här på Aletheia, och vi gör det i kärlek, sanning och respekt.

Här kan du lyssna på ljudfilen från Roger Larssons predikan:

Se även vad tidningen Dagen skriver om saken: A, B

=>

Ämne: Nya Ekumeniken

Nyckelord: , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?