Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Det står skrivet på väggen…

 

Dan 5:24 – 27

Därför har han nu sänt denna hand och skrivit detta.
Så lyder den skrift som är tecknad här: Mene mene tekel u-farsin.
Detta är uttydningen av den: Mene betyder: Gud har räknat ditt rikes dagar och gjort slut på det.
Tekel betyder: Du är vägd på en våg och funnen vara för lätt.

Ovan mycket kända citat är taget ur Danielsboken, där Gud skrev ”Mene mene teke u-farsin” på väggen. En mycket fascinerande historia. Efter en ytlig scanning av nyhetsfloden undrar jag inte om Guds skrift på väggen är skrivet mitt i mainstream media. Om man bara vill se den, finns den där. Här är ett litet axplock från den senaste 7 dagarna. Ser du vad som står skrivet på väggen?

27 augusti (idag)
Nederländerna säger nej till mer grekiskt stöd

26 augusti
German minister rejects more time for Greece

24 augusti
Germany studies costs of Greek exit behind scenes as leaders meet: Report
REPORT: Germany May Ask Greece To Exit The Euro ’Temporarily’
FT: Berlin Is Preparing For Greek Exit From Eurozone 
Risk of Greek Exit is ’Underestimated’ – CNBC

23 augusti
Greece is still insolvent and in the end, another Greek default is probably unavoidable.

22 augusti
Citi Sees Greek Exit As Soon As September
Merkel says she ‘doesn’t care’ if Greece is forced to leave the eurozone as country given one ’last chance’ to avoid bankruptcy

20 augusti
Renewed urban violence in France and continuing instability of the euro offer
Interview: Collapse in Europe is Absolutely Inevitable 

 

Den 28 september 2008, så sa kongressen i USA nej till ”räddningspaketet” och den amerikanska börsen (Dow) föll med 666 punkter. Vilket var ett extremt fall av sällan skådat slag. Den 28 september var också starten på basunhögtiden som är en högtid som är en varning till omvändelse och handlar om dom. Vi har tio dagar mellan basunerna ljuder till varning och försoningsdagen. På försoningsdagen fulländas omvändelsen, och försoning uppnås.

Det finns en tendens att märkliga saker händer just på basunhögtiden genom historien. Det är ju inte så långsökt att tänka att Basunhögtiden 2008, var början på domen på vårt dekadenta ekonomiska system. Där girighet, själviskhet och personlig ”framgång” är det enda som har något värde.

Är det en slump att följande märkliga samband existerar?  Från 2008 är det 10 år till 2018. Mellan basunhögtiden (start på domen) och försoningsdagen är det 10 dagar.

2018 är det 70 år efter att staten Israel bildades. En inte helt ovanlig tolkning av Matteus 24:30-34 är att den generation som ser Israel bildas inte ska vara utdöd när Jesus kommer åter. Ordet som används i Matt 24:34 som översätts släkte i SFB, är det grekiska ordet genea (γενεά) och betyder enligt strongs lexikon (G1074): ”Generation, en period eller personer ” – hur länge lever en generation, hur länge lever de personer som var födda när Israel bildades?

Enligt psaltaren 90:10 är det 70 år (eller 80 om krafterna räcker) – Ekvationen blir således: 1948 + 70 = 2018  och 2008 + 10 = 2018. Är detta en total slump? Kanske eller så är det inte alls en slump.

Mark 13:35
Vaka därför! Ni vet inte när husets herre kommer, om det sker på kvällen eller vid midnatt eller på efternatten eller på morgonen.

Bibeln uppmanar oss gång på gång att vaka. Den säger också att de som sover ska bli överraskade som en tjuv om natten, men inte de som inte lever i mörkret (1 Th 5:4).

Det som står skrivet på väggen i media, är att det kommer en urladdning (dom) över vårt ekonomiska system och det snart. Jag skulle inte bli förvånad om det blir en akutfas i och med basunhögtiden i år, dvs 17 september (startar på kvällen den 16:de). Det finns så många antydningar att system inte kan håla ihop länge till, det är osannolikt att vi klarar oss ett år till. Den relativt kände analytikern och journalisten Max Kaiser sa nyligen att han anger det som 90% sannolikhet att det smäller någon gång innan april 2013.

Messias, Jesus/Yeshua kommer snart, vänta inte med att söka honom av hela ditt hjärta. Har du något att göra upp, så gör det. Det är bara i honom som vi har vår trygghet. Inte i pengar, inte i matförråd, inte inflytande, inte i makt, inte i andra människor, inte i din församling.

Bara du har ansvar för din egen relation med honom.
Anpassar du Gud efter ditt eget tycke och smak?
Eller anpassar du dig efter honom?
Sök honom i skriften, bönen och lyssna in vad han leder dig till.
Ta honom på allvar innan det är för sent.

/Alias

=>

Ämne: NYHETER, Politik, Ekonomi & Samhälle, Våra Hebreiska rötter

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?