Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Solen som du aldrig sett den förut…

Säga vad du vill om videon ovan, men det är vackra bilder på solen.

Att något är märkligt med naturen är vi nog många som registrerat, massdöd av djur i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Natur katastrofer på löpande band. Världen verkar ur led.

Här kommer fler märkliga observationer. Normalt växlar solens magnetiska poler vart 11 år, enligt en nu mera bort tagen pressrelease från National Astronomical Observatory of Japan (NAOJ), dock fortfarande tillgänglig tack vara googles cache (tack google), så kan vissa observationer peka på att vi går mot en magnetiskt quadpol redan 2012 i stället för en bipol 2013 som vore normalt , dvs 4 poler i december 2012 istället för 2 i maj 2013.

Detta har inte inträffat i modern tid, mer om det här. Om det har med något att göra överlämnar jag till läsarnas egen bedömningsförmåga. Men nog är det värt att hålla lite koll på.

Universum som Gud skapade det är verkligen fascinerande.

Följande bibelverser poppar i alla fall upp i mitt huvud och det krävs inte så stor fantasi efter att ha sett ovanstående video för att tänka sig hur följande kan bli uppfyllt:

Upp 16:8  Den fjärde tömde sin skål över solen, och den fick makt att bränna människorna med eld.

eller

Luk 21:25a  Tecken skall visa sig i solen, …

Ned räkning på går – gör dig redo – Messias kommer snart.

/Alias

=>

Ämne: Ändens tid

 • Alias skriver: ”så kan vissa observationer peka på att vi går mot en magnetiskt quadpol redan 2012 ” SLUT CITAT

  Och detta kommer säkert att än en gång aktualisera Maya-folkets profetia om 21 december 2012.

  Berndt

 • Linnea

  Tack Alias och var välsignad!

 • M

  @ Berndt:

  Jo, men gäller att inte se det som att Maya har nåt att säga på riktigt, dvs pga detta nämnda i artikeln börja tro på deras ockulta profetior mm…alltså det är ett sammanträffande, möjligen. Men vad Gud vill säga säger Han …Maya eller inte, vet ju iofs att det är säkert din syn också.

  Mvh M

 • C.M

  På webben påstås det av ”konspirations folk” att det kommer in en sol i vårt planetsystem inom några månader för vända igen, vilket påstås ske vart 3600 år, detta kommer att innebära enl dem att 90% av mänkligheten dör ut eftersom magnetfältet kommer att skifta vid polerna. Havsvatten nivå höjas med 200 meter osv. Eliten i världen vet om detta och har ordnat en egen räddningsplan, medan större delen av den okunniga massan kommer att gå under.
  CM

 • M skrev:

  Jo, men gäller att inte se det som att Maya har nåt att säga på riktigt,

  Om jag fattat det rätt så kanske Mayafolkets förutsägelse inte nödvändigtvis ska ses som en profetia. Man tror att det folket hade stor kunskap där man redan då rent astronomiskt utifrån stjärnorna kunde räkna ut att vårt universum skulle komma till någon form av vägskäl i december 2012. Ingen profetia utan en uträkning utifrån den vetenskap man hade fått av sina studier av stjärnhimlen. Sedan har väl, om jag förstått saken rätt, vetenskapen med modern teknik och rymdforskning kommit fram till något liknande, dvs att någon form vägskäl inträffar i år i vårt universum i december. Men de flesta kunniga på området menar väl dock att det inte kommer få någon märkbar påverkan på jorden.

  Men att nu forskningen säger att något utöver det vanliga kan komma att inträffa i själva solen i december ger ju liksom näring åt farhågorna att något extraordinärt kan ske. Detta har alltså inte då med profetior att göra, utan snarare noteringar om vad forskarna rapporterar i sina studier av solen och av universum.

  Och sen har vi ju alltid Bibelordet i tankarna när vi nu i övrigt noterar att denna tidsålder går mot sin avslutning:

  Luk 21:25 ”Tecken skall visa sig i solen, i månen och i stjärnorna, och på jorden skall folken gripas av ångest och stå rådlösa vid havets och bränningarnas dån.”

  Berndt

 • S:t Peter

  @Alias
  Spännande! Mark Biltz sol och månförmörkelser i samband med Herrens högtider är också intressant. Finns det någon koppling. Nu i månaden Elul ska vi ju läsa psalm 27 och blåsa i shofar varje morgon efter morgonbönen. Händer möjligen nåot spännande eskatologiskt nu under hösthögtiderna?
  Just nu ska vi vaka och be inför den sista och den stora basunen och helga oss genom att följa buden så vi kan betraktas värdiga vid hans ankomst. Maranatha! Kom Herre Jesus kom!
  Shalom
  S:t Peter

 • @ C.M skrev: ”Havsvatten nivå höjas med 200 meter osv.”

  Om du har någon som helst insikt i matematik och fysik kan du lätt förstå att detta inte kan hända globalt.

  Att det skulle kunna ske lokalt om jordaxeln ändrar riktning signifikant är möjligt.

  Men då sjunker nivån samtidigt på andra platser. Även om polerna smälter helt och hållet.

  Om jag inte har räknat helt fel….

  Lite drygt 25 biljarder kubikmeter vatten! Eller 25 miljoner kubikkilometer vatten behövs för att fylla på haven så att ytan höjs med 200 meter. (Utgående från att inte hela världens yta är täckt med vatten.)

  Som tur är bor jag mer än 2000 meter över havsytan 🙂 Får väl klättra ner lite grand och börja fiska…..

  Tilläggas bör kanske också att:

  1. Uppenbarelseboken och andra profetior förespeglar inga katastrofer som kommer att döda 90% av alla människor.

  2. Gud lovade att det inte skulle bli vatten nästa gång, men fyrverk istället. (1 Mos. 9:11 och 2 Petr. 3:7)

  /Kjell

 • PåKlippan

  @ C.M:

  Det är gott att vara Jesu vän även
  om det kostar på ibland
  —————————
  Sjunger jag just idag

  C M du borde nog vila i frälsningens nåd. Och våga lita på att om ”vi leva eller dö så höra vi Herren till”.

  Ta emot Jesus och hans räddande kraft genom det fullbordade verket på ett blodigt kors. Kärleken driver ut all fruktan.

  Om det du skrev om är sant så är vi hemma hos Jesus bara om några månader, det vore underbart.

  Här har vi ingen varaktig stad, utan vi söker efter den tillkommande staden.

 • Katarina

  Något säger mig att våra påkostade nyårsfyrverkerier kommer att se löjliga ut i jämförelse med allt sprak o brak som Den Store Konungens dag bjuder på 😉

  Han gör det med stil, må jag säga =)

  Fast lite pirrigt känns det ju ändå…

  Gillar verkligen denna kommentar också:
  @ Berndt Isaksson:”Man tror att det folket hade stor kunskap där man redan då rent astronomiskt utifrån stjärnorna kunde räkna ut att vårt universum skulle komma till någon form av vägskäl i december 2012. Ingen profetia utan en uträkning utifrån den vetenskap man hade fått av sina studier av stjärnhimlen.”

  Lägg gärna detta på minnet o ha till hands när den där eländiga kalendern kommer på tal nästa gång. Många troende har svårt att förhålla sig till detta på ett bra sätt, men här har ni det sunda svaret på vad det handlar om. Babylonierna o sumererna, antika mellanösternområdet – alla hade mycket goda insikter i detta också. Men judarna kopplar insikterna till ett andligt facit och kan dra rätt slutsater…

 • Hade Mayafolket verkligen haft möjlighet att kunna se in i framtiden, så hade de inte dött ut… I varje fall inte på det sätt som skedde.

 • Johnyy

  Men nu är det ju så att Maya folket förutsade sin egen undergång, och inte bara det. De förutsade och exakt vilken dag som de vita skulle anlända till syd Amerika. De lyckades alltså förutsäga långt tydliga och mer exakt än vad Bibeln lyckats göra;-)

  Jan Kivisaar skrev:

  Hade Mayafolket verkligen haft möjlighet att kunna se in i framtiden, så hade de inte dött ut… I varje fall inte på det sätt som skedde.

  Anmäl överträdelse av kommentarsregel

 • En intressant artikel på Holger Nilssons Flammor:

  http://www.flammor.com/tidstecken/tidstecken187.htm

  Varsel om händelser beskrivna i Uppenbarelseboken?

  ”Och den andre ängeln stötte i sin basun. Då var det som om ett stort brinnande berg hade blivit kastat i havet; och tredjedelen av havet blev blod.”
  (Upp. 8:8)

  ”De [två vittnena] hava makt att tillsluta himmelen, så att intet regn faller under den tid de profetera; de hava ock makt över vattnet, att förvandla det till blod, och makt att slå jorden med alla slags plågor, så ofta de vilja.”
  (Upp. 11:6)

  ”Och den andre göt ut sin skål i havet. Då förvandlades det till blod, likt blodet av en död människa, och alla levande varelser i havet dogo. Och den tredje göt ut sin skål i strömmarna och vattenkällorna. Då förvandlades dessa till blod. ”
  (Upp. 16:3-4)

  Notera att ”havet” i Bibelns språkbruk avser Medelhavet. Det romerska imperiets Mare nostrum.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?