Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Yom Teruah (Basunhögtiden) och Jesu återkomst

Gästblogg av Hans P Lindblad

När kommer Jesus tillbaka? 

Varför står det att vi inte skall veta dag och timma?

Jag har i tidigare bloggkommentarer skrivit att när vi en gång ser tillbaka på den yttersta tiden så kommer vi inse att vi har haft fel i det mesta.

Men det finns en viktig händelse som är mycket tydlig, nämligen när Jesus kommer tillbaka!

“Med starkt basunljud skall han sända ut sina änglar, och de skall samla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himlens ena ända till den andra.” (Matt 24:31)

51 Se, jag säger er en hemlighet: Vi skall inte alla insomna, men vi skall alla förvandlas, 52 i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud. Ty basunen skall ljuda och de döda skall uppstå odödliga, och vi skall förvandlas.” (1Kor 15:51-52)

15 Vi säger er detta enligt ett ord från Herren: vi som lever och är kvar till Herrens ankomst skall alls inte komma före de insomnade. 16 Ty när en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då skall Herren själv stiga ner från himlen. Och först skall de som dött i Kristus Jesus uppstå. 17 Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så skall vi alltid vara hos Herren.” (1 Tess 4:15-17)

Och i Uppenbarelseboken står det om massor av basuner.    

I Bibeln så har vi sju högtider och HERRENS vårhögtider uppfylldes vid Jesu första ankomst till Jorden, Pesach (påsk), Det osyrade brödets högtid, Förstlingsfrukten och Shavout (Pingst). Vid sin andra ankomst så kommer han att uppfylla de återstående av HERRENS hösthögtider, Basunklangens högtid, Försoningsdagen och Lövhyddohögtiden.

Det är svårt att tro något annat än att Jesus kommer tillbaka på Basunklangens högtid!

Basunklangens högtid kallas Rosh Hashanah (årets huvud) och är Israels civila nyårsdag och kallas också Yom Teruah, Yom betyder dag och Teruah betyder att ge upp ett högt rop från sitt innersta eller en basunstöt. Det finns också en koppling till att Abraham i lydnad band Isak som offer, men han fick offra en vädur i stället, man blåser ju i vädurshorn. Bilden blir en ställföreträdande död.  Årets Basunklangshögtid infaller vid solnedgången nu på söndag den 16 september.

Nu är det så att Basunklangens högtid är speciell mot de andra högtiderna, den infaller nämligen den första dagen i månaden och den är också styrd av att vara sex månvarv efter den första månaden i det religiösa året Nisan (Aviv). Vad är det för speciellt med det då?

3 Mose sade till folket: ”Kom ihåg den här dagen då ni drog ut ur Egypten, ur träldomshuset, för med stark hand förde HERREN er ut därifrån. Och därför får inget som är syrat ätas. 4 Den här dagen i månaden Aviv drar ni ut.” (2 Mos 13:3-4)

“Du skall fira det osyrade brödets högtid. I sju dagar skall du äta osyrat bröd, som jag har befallt dig, på den bestämda tiden i månaden Aviv. Ty det var i månaden Aviv som du drog ut ur Egypten.” (2 Mos 34:18)

De tre första av HERRENS högtider infaller i månaden Nisan (Aviv):

4 Detta är HERRENS högtider, de heliga sammankomster som ni skall utlysa på bestämda tider: 5 I första månaden, vid aftontiden på fjortonde dagen i månaden, är HERRENS påsk. 6 Och på femtonde dagen i samma månad är HERRENS osyrade bröds högtid. Då skall ni äta osyrat bröd i sju dagar.” (3 Mos 23:4-6)

Den bibliska almanackan är en månkalender och ett bibliskt år är antingen 12 eller 13 månader. I dag räknar man i det judiska samhället med dator matematiskt ut när den första Nisan är, men bibliskt är det inte på det sättet.

Det bibliska året styrs av när kornet är moget, det är den Förstlingsfrukt som firas under Det osyrade brödets högtid. Om kornet inte är moget i slutet av månaden Adar så får man lägga till en ”skottmånad” Adar 2.

I nedanstående bibelord kan vi läsa instruktioner om Förstlingsfrukten:

10 Säg till Israels barn: När ni kommer in i det land som jag ger er och ni bärgar in dess skörd, skall ni ta den kärve som är det första av er skörd och bära den till prästen. 11 Den kärven skall han vifta inför HERRENS ansikte, för att ni skall räknas som välbehagliga. Dagen efter sabbaten skall prästen vifta den.” (3 Mos 23:10-11)

Förstlingsfrukten ska bäras fram dagen efter veckosabbaten i den veckolånga högtiden och högtiden börjar den 15 Nisan, man måste alltså kolla i slutet av månaden Adar om kornet är moget nog två till tre veckor senare. Jag är ingen bonde, så det här kan jag inte, men jag har läst mig till att kornet antingen kan vara omoget, eller om man firar högtiden för sent så kan det vara övermoget.

Det finns ytterligare instruktioner om detta, här kan vi läsa om det mogna kornet och att man ska räkna sju veckor fram till Shavout (Pingst):

“Du skall räkna sju veckor. Från det att man börjar skära säden skall du räkna de sju veckorna.” (5 Mos 16:9)

Kornet skall alltså vara moget att skörda i Det osyrade brödets högtid.

Vad i all sina dar har då detta för betydelse?

För det första, om vi inte bryr oss om Guds kalender det minsta så är vi ju inte beredda när Jesus kommer tillbaka.

För det andra, om vi bara går efter det sekulära Israels datorgenererade kalender så kan vi missa på en hel månad. Om det är en kall eller varm vinter så kan kalendern förskjutas en hel månad gentemot en matematiskt uträknad kalender.

Det står en del tänkvärda ord om Jesu återkomst, som ofta är diskuterade:

“Men om den dagen eller stunden vet ingen något, inte himlens änglar, inte ens Sonen, ingen utom Fadern.” (Matt 24:36)

“Var därför vaksamma. Ty ni vet inte vilken dag er Herre kommer.” (Matt 24:42, här översätter SFB dag fast det står hōra, timma)

1 Om tider och stunder, bröder, behöver vi inte skriva till er. 2 Ni vet själva mycket väl att Herrens dag kommer som en tjuv om natten. 3 När folk säger: ”Fred och trygghet”, då drabbas de av undergång lika plötsligt som smärtan kommer över en kvinna som skall föda, och de slipper inte undan. 4 Men ni, bröder, lever inte i mörker, så att den dagen kan överraska er som en tjuv. (1 Tess 5:1-4)

Om Jesu ankomst är på Basunklangens högtid så måste vi först veta vid vilken nymåne den är och det räknas alltså från det att kornet är i ett visst mognadsstadie i Israel. Sedan har vi nästa problem, högtiden börjar inte förrän månskäran kan ses av två vittnen i Jerusalem. Av denna anledning så vet vi inte i förväg vilken dag som högtiden börjar. Och sedan vet vi heller inte tiden på dygnet:

“i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud. Ty basunen skall ljuda och de döda skall uppstå odödliga, och vi skall förvandlas.” (1 Kor 15:52)

När ljuder sista basunens ljud?

Hans P Lindblad

=>

Ämne: Ändens tid, Gästblogg, Goda nyheter, Kristendomens historia, TRADITION & TEOLOGI, Våra Hebreiska rötter

Nyckelord: ,

 • Ingela

  ”När ljuder den sista basunens ljud?”

  Här är en till möjlig variabel att ta med i beräkningen:
  Om den dagen är ’mörker och töcken’, hur ska man då över huvud taget kunna avgöra när månskäran dyker upp?

  Tack för en bra artikel.

 • Kocham

  Tack för detta!
  Om ni vill kan ni titta på detta klipp:

  http://www.youtube.com/watch?v=9x3gb9k93oo

  ”Theologian Paul Begley of Indiana plays an audio (news reports from CTV) (Shawn Fussell Texas made the combination apocalypse sounds) of all the different sounds heard around the world! http://www.paulbegleyprophecy.com The Apocaylpse sounds seem to be coming from Heaven including the shofar…”

  Vänligen/Kocham

 • Sam

  Hans
  Detta är bland det bästa jag läst på svenska.
  Det är bara detaljer jag vill ta fram.
  YHWH säger första månaden, andra månaden osv. samma som med dagar.
  Namnen nissan osv kommer från babylonien. Vi är väl inte fångar där längre?

  Jag är jätteglad att se att nån har sett skillnaden mellan den grekiska, västerländska, tideräkningen och den bibliska. Dagen börjar vid solens nedgång.
  Månen är det som styr årstiderna. Månen måste observeras. Inte kalkyleras. Inte ens NASA är 100% rätt när det gäller när det ska vara nymåne. Nymånen kan variera upp till 3 dagar.

  Du är så rätt angående att Yeshua lever ut YHWH’s högtider.
  Kyrkan har missat allt det du skrivit med flera mil.
  Jag tror även att Yeshua kom och ”tabernaklade” med oss just på Sukkot. Det där med stall vet jag inte, men nån kan ha erbjudit Mirjam och Josef att bo i lövhyddan, Sukkan
  Vi blåser i en Shofer, horn från en kudo, på nymånen .
  Blås i en shofar och se hur många som reagerar. Det är nog tyvärr mycket få som vet hur en shofar låter.
  Och, som du säger, inte har en susning om YHWH’s kalender. Tyvärr.

  Ingela tar upp en vanlig invändning mot att observera nymånen. Om det är molnigt???. Me email och dylikt kan man lättare ta reda på nymånen än att titta efter signaleldar.
  Sedan så är YHWH ute efter hjärtats omskärelse först och främst. Har man inte omvänt sitt hjärta till YHWH’s kalender så hjälper det inte med en stjärnklar himmel för att fira nymånen.
  Som med allt annat. YHWH vill att vi ska respektera det Han sagt som den absoluta sanningen. Om vi missar målet med det fysiska vi gör ibland, betyder mindre. Huvudsaken är att vi som David säger: ”Du är ju YHWH; för mig finnes intet gott utom dig”.
  Jag menar inte att vi inte ska försöka att komma så nära vi kan i det fysiska.
  Som Jakob säger; ”Tro utan gärningar är död.”
  Shabbat Shalom

  Sam

 • Linnea

  Oändligt tack för detta!

 • Ingela

  Ytterligare en intressant betraktelse om Basunhögtiden:

  http://endtimepilgrim.org/rosh.htm

 • Ingela

  ”Ingela tar upp en vanlig invändning mot att observera nymånen. Om det är molnigt???. ”

  Nej, Sam. Nu missförstod du mig.
  Naturligtvis förstår jag att molnigt väder inte är något bekymmer – det går att lösas med de medel som finns att tillgå idag.

  Jag bara fungerade kring att, om mörker och töcken på den dagen kommer att omsluta HELA jorden, då kanske det blir ytterligare en variabel i att ’ingen vet dagen eller stunden’?

  Det är väl här de vakande brudtärnorna kommer in?

 • Katarina

  Tack så jättemycket, Hans – bra, mycket bra!

  Precis som
  @ Sam: skriver så har kyrkan missat en hel del…

 • S-E Daniel Nilsson

  Det är intressant med det du säger om den tillagda månaden Adar 2. Det säger mig att en viktig variabel är om vi, kornskörden, mognat, alltså om vi blivit den brud utan fläck och skrynkla som Gud satt som mål, en församling som predikat Jesus för alla folk och språk. Bara Gud vet när fullheten och det fulla antalet kommit till stånd. Men som Jesus säger ska vi veta årstiden, nämligen ”när allt detta sker”, det som han förutsa, när vi ser löven spricka ut inför sommaren. Och som Paulus säger ska tjuven inte överraska den som är vaken.

 • Vi närmar oss nu det bibliska nyåret Basunhögtidenoch , Yom Kippur och därefter Lövhyddohögtiden. Alltså Hösthögtiderna. Inte sällan brukar dessa veckor vara förknippade med stora dramatiska händelser i världen och kanske i synnerhet i sådant som är relaterat till Israel och Mellanöstern. Om det blir så i år återstår att se. Men senaste dagarnas upptrappade oroligheter med terrordåd och folkmobbar som stormar ambassader kan tyda på att närmaste veckorna kan bli dramatiska.

  Låt oss alltid ha med Israel i våra dagliga förböner. Landet och folket behöver våra förböner mera nu än någonsin sedan landet återuppstod 1948.

  Berndt

 • Tack Hans för mycket härlig undervisning!

  Undervisning om Herrens högtider är mycket berikande och upplyftande, speciellt med tanke på att vi kan förvänta ett uppfyllande av hösthögtiderna på samma sätt som uppfyllandet av de första.

  Rosh Hachanah är en fantastisk högtid som talar om uppryckandet och vårt församlande till Herren. Vi måste fortsätta att lyfta fram, och påminna oss själva om löftet om det saliga hoppet i Herren, att han snart kommer tillbaka för att vi ska vara där han är.

  Tidsteckan ropar om Jesu snara komma, och precis som Johannes kommer vi på samma sätt att få höra de förlösande orden: ”Kom hit upp”.

  God Bless!

 • Sam

  Ingela
  ”Jag bara fungerade kring att, om mörker och töcken på den dagen kommer att omsluta HELA jorden, då kanske det blir ytterligare en variabel i att ‘ingen vet dagen eller stunden’?”
  För att lägga till om nymånen så är dagen för nymåne dagen som ingen vet. Just för att den kan variera upp till tre dagar. Så man måste kolla varje kväll när det ska bli nymåne.
  Vilken är en annan dag som ingen vet?
  Just det. Yeshuas återkomst.

  Sam

 • Gunnevi Karvonen

  TACK Hans ! 🙂

  Ingen vet dagen ej heller stunden, ingen utom Fadern allena, sade JESUS !

  Men samme JESUS har gett oss tydliga tecken på vad som kommer att inträffa innan Han kommer tillbaka !

  Vi vet att de flesta profetior har redan gått i uppfyllelse!

  Och världsläget idag säger klart att vi står inför ett tredje världskrig !
  ( tredje ve:et )

  Krigsmaskineriet skramlar redan mycket oroväckande !

  Men, det talar ju UPP. tydligt om att skall ske i den yttersta tiden !

  JESUS varande oss för att vi skall veta när allt detta begynner ske !

  Och det underbaraste Han sade: ”När allt detta begynner ske, räta på er, och upplyft edra huvuden ty då nalkas eder förlossning”!
  Slutfrälsningen ! 1 TESS. 4:15-18

  Då är GUDS hemliga rådslut fullbordat ! 🙂

  Jag har lyssnat till många BIBEL-undervisningar, bl.a. av den kände Bibel-läraren, David Pawson, och han tror att JESUS kommer tillbaka när Lövhyddohögtiden firas i Israel.

  Huvudsaken att vi alltid är redo och att vi alltid har olja i våra lampor !
  Då får JESUS komma när Fadern sänder iväg Honom !
  ”När tiden var inne sände GUD sin Son till världen”…
  Även nu gäller detsamma: När tiden är inne , sänder GUD sin Son JESUS till världen för att rädda oss undan den kommande vredesdomen !

  http://thewatchman.org/se/hogtiderna/lovhyddofesten/

  SHALOM !

  P.S. Har ibland tänkt på att Israels barn tågade ut ur Egypten i månaden Ahib, senare kallad Nisan, motsvarande ungefär vår april månad…
  Liksom då, även nu : BLODET SKALL VARA ETT TECKEN, EDER TILL RÄDDNING !

 • S:t Peter

  Hela månaden Elul har vi blåst shofar varje morgon efter morgonbönen och läst Psalm 27. I dag åkte vi flera stycken shofarblåsare till Efraimsberg och blåste 99 gånger i shofarerna. I dag och i morgon blåses på samma sätt av judar och messiastroende över hela världen.
  Shofarerstöterna manar till väckelse och omvändelse.
  Torah texterna för Yom Teruah Rosh Hashanah talar om Isak och Samuel som båda föddes övernaturligt. Sara väntade på en son tills hon var långt över fertil ålder. På samma sätt är det omöjligt för många kristna att tro att Herrens återkomst är nära. Man kan höra Sarahs skratt i bakgrunden.
  Efter denna Shabbath följer tio dagar av tystnad, omvändelse och begrundan av det gångna året för att se vad som varit rätt och fel. En helgelse i väntan på Messias återkomst.
  Shofaren kallar också på Efraim att vakna och vända åter till Sion. Även ett uppvaknande till de urgamla stigarna i Herrens gudomliga instruktioner i Torahn.
  Shofaren påminner även om Herrens dom över jorden.
  Undervisningen om Herrens högtider och observerandet av dessa är grunden till förståelsen av den profetiska kalendern.
  Vi står inför en tid av nystart och pånyttfödelse. När vi har blivit godkända i domen kan vi börja om på nytt i vårt arbete på vår frälsning.
  Allt som är profeterat i profeterna och skrifterna kommer att uppfyllas. Även Messias återupprättande av riket åt Israel.
  Vi ser i dessa dagar hur vi går emot en världsekonomi, en världsreligion och en världsstat.
  Yeshua kom snart! Maranatha!
  Gott Nytt År! Shana Tova!
  Shalom
  S:t Peter

 • Enkel vandringsman

  En variant om ”den sista basunen” tar stöd i jubelårets proklamerande i Israel. Det gick ungefär till så att en präst gick ut och blåste i basun. När nästa präst hörde det så började han blåsa o s v. När sista basunen ljöd så ljöd hela landet av budskapet om att jubelåret hade påbörjats.
  På samma sätt så menar minst en förkunnare att när evangelium (det verkliga jubelåret)har förkunnats för alla folk intill minsta etniska grupp då har ”sista basunen ljudit” och Jesus kan komma.

 • Sam

  Här är exempel på hur nymånen kan variera.
  Enligt timeanddate.com så var det nymåne i Jerusalem på söndag, första dagen.
  Men man kunde inte se nymånen förrän måndagkväll i Jerusalem.
  Enligt Skriften, som observerar nymånen, så startade Yom Teruah igårkväll vid solen nedgång. En dag efter den kalkylerade nymånen och en dag efter den officiella judiska Yom Teruah.

  Nymånen är någonting som vi ska hålla reda på, tror jag. Och blåsa i hornet, Shofaren.
  Ps 104:19
  Ps 81:4

  Sam

 • Det har debatterats om nattvarden i 500-salen. Mitt inlägg i den debatten passar nog bättre här. Har funderat på de s k instiftelseorden ett tag. Om vi tar dem från 1 Kor 11 finns en intressant rad:

  ”Ty jag har från Herren undfått detta, som jag ock har meddelat eder: I den natt då Herren Jesus blev förrådd tog han ett bröd och tackade Gud och bröt det och sade: ’Detta är min lekamen, som varder utgiven för eder. Gören detta till min åminnelse.’ ”

  Sammalunda tog han ock kalken, efter måltiden, och sade: ’Denna kalk är det nya förbundet, i mitt blod. Så ofta I dricken den, så gören detta till min åminnelse.’ Ty så ofta I äten detta bröd och dricken kalken, förkunnen I Herrens död, till dess att Han kommer.”

  ”…till dess Han kommer”

  Förbundet är kalken med sitt innehåll och gäller tills dess Han kommer. När Han är här mitt ibland sitt folk behövs inte längre någon åminnelsehandling.

  I Lukas evangelium kan man läsa mer:

  ”Och han sade till dem: ’Jag har högeligen åstundat att äta detta påskalamm med eder, förrän mitt lidande begynner; ty jag säger eder att jag icke mer skall fira denna högtid, förrän den kommer till fullbordan i Guds rike.’

  Och han lät giva sig en kalk och tackade Gud och sade: ’Tagen detta och delen eder emellan; ty jag säger eder att jag härefter icke, förrän Guds rike kommer, skall dricka av det som kommer från vinträd.’ ”

  Nattvarden som åminnelsehandling kommer inte att finnas efter Messias återkomst. Herrens högtider kommer däremot att firas av både Israel och hednafolken onder den Messianska tidsåldern. Att Påskhögtiden, enligt det mönster vi ser i Lukas kap 22, kommer att firas har vi Herrens eget ord på i samma kapitel. Därutöver berättar Jesaja för oss att alla folk kommer att fira Nymånad och Sabbat. Sakarja berättar för oss att även hednafolken kommer att fira Sukkot. Man kan på goda grunder anta att alla Herrens högtider kommer att firas. En del bara av Israel i Israels land men många högtider kommer att hållas av både Israel och hednafolken (med tillhörande offermåltider i enlighet med de föreskrifter Hesekiel fick av Herrens sändebud).

 • S:t Peter

  Angående basunhägtiden kan en förklaring av basunen och Rosh Hashana kanske vara på sin. plats. vi är nu inne i perioden av tio dagars basuntystnad för eftertänksamhet och omvändelse innan domsdagen Yom Kippur när shofaren hörs igen.
  1. Rosh Hashana är dagen som påminner om skapelsen av världen och kröningen av Hashem. Pecis som det är brukligt att blåsa i shofar på en kungs kröning så blåser vi i shofar på Rosh Hashanah. Genom att blåsa shofar så tillkännager vi syftet med skapelsen.
  2. Shofarstöten markerar början på en period med amnesti som är känd som De Tio Dagarna av Omvändelse. Förmågan att omvända sig lär oss att vår framtid inte är bunden av vårt förflutna. Genom att ändra vårt beteende har vi förmågan att ändra vårt förflutna.
  3. När Israel tog emot Torahn på Sinai berg beskrivs det som att ljudet ständigt tilltog i styrka. Shofaren påminner oss om uppenbarelsen på Sinai och en förnyad förtröstan och efterföljelse av Hashem och att acceptera Torahn som gudagiven och någonting absoult. Oberoende av mänsklig förståelse eller tolkning.
  4. Shofaren påminner om profeternas kallelse till omvändelse, uppmuntran och tillrättavisning.
  5. Shofaren påminner oss om att be för Templets återuppbyggnad där trumpeter och shofarer blåstes. Så som Hashem kom med sin närvaro i Templet. På samma sätt kommer han med sin närvaros härlighet under de tio dagarna av omvändelse och vid speciella tillfällen.
  6. Vädurshornet påminner oss om när Isak blev bunden och Abraham demonstrerade sin absoluta tro på Hashem. Genom att vara beredd att offra sin son. Väduren offrades i stället för Isak. Herren blåser i basun två gånger i Bibeln. Vädurens två horn. Ett större och ett mindre. Det första vädurshornet blåstes vid givandet av Torahn och det andra, större, vid Herrens återkomst.
  7. Shofaren blåstes för att ingjuta fruktan för straff hos dem som gör orätt. Gudsfruktan och bävan inför Guds helighet.
  8. Shofaren påminner om domedagen och uppmuntrar oss att be för Messias rike.
  9. En kallelse för Guds folk att återvända till Israel. Efraim vakna!
  10. Shhofaren påminner oss om de dödas uppståndelse.
  11. Shofaren för oss fram till den gudomliga eviga domen. Genom att vi visar vår iver att bli dömda av Hashem förvirrar vi satan, vår åklagare.
  12. Shofaren blåstes alltid innan ett krig och varnar för fara och samlar till strid.
  Skalom
  S:t Peter

 • Sam

  @ Lars W:
  Du talar om Israel och hednafolken.
  Men det är ju bara Israel som ska fira eller hur.
  Antingen är man ju del av ISrael eller så är man hedning.
  Paulus skriver ju om det i Ef 2:11- 3:6.
  ”Kommen därför ihåg att I förut, I som voren hedningar i köttet och bleven kallade oomskurna av dem som kallas omskurna, efter den omskärelse som med händer göres på köttet —
  12 kommen ihåg att I på den tiden, då när I voren utan Kristus, voren utestängda från medborgarskap i Israel och främmande för löftets förbund, utan hopp och utan Gud i världen.”

  ”Alltså ären I nu icke mer främlingar och gäster, utan I haven medborgarskap med de heliga och ären Guds husfolk,”

  Det finns bara två grupper i slutändan. De som accepterat Yeshua som Messias och blivit adopterade in i YHWH’s husfolk, Israel. Och de som inte har accepterat Yeshua som Messias.

  Jag har hört de som predikar om tre grupper. Kyrkan judarna och hedningarna.
  Jag har svårt att hitta underlag för det i Skriften.

  Sam

 • Sam

 • Gunnevi Karvonen

  Jag blev så innerligt glad när jag igår kväll lyssnade på Lars Enarsons undervisning om just detta så viktiga ämne – JESU tillkommelse !
  Det var så intressant att lyssna på hur rabbinerna också tror som vi ”NT:are” tror, utgående från vad de finner i profetiorna i GT.
  Hans P Lindblad och Lars Enarson har samma uppfattning vad gäller tiden för JESU tillkommelse.
  Vi hade för ett par år sedan på besök i Finland den engelske BIBEL-läraren David Pawson och också han hade samma åsikt vad gäller tiden för JESU tillkommelse.
  Och många andra BIBEL-forskare.
  Att JESUS snart kommer är vi väl alla överens om – vilken framtid, vilket hopp för den som lever redo och väntar Hans tillkommelse !
  ”Må vi alla hava olja uti våra lampor då
  att vi må när JESUS kommer
  in uti Hans rike gå”
  MARANATA !

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?