Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Vaccinering mot svininfluensan och narkolepsi bland barn

I Sverige vaccinerades 60 procent av befolkningen mot svininfluensa 2009. Massvaccinationen ledde till att en stor grupp barn och ungdomar drabbades av den livslånga sjukdomen narkolepsi – en ovanlig hjärnsjukdom som präglas av ett okontrollerbart sömnbehov. Allt enligt DN (se längre citat längre ner).

När vaccineringshysterin var som värst i Sverige hösten 2009 intog vi på Aletheia en skeptisk inställning.

”Marcus” skrev:

 Eftersom WHO deklarerat att svininfluensan är en pandemei så har Obama beslutat att de läkemedelsbolag som i stor hast tar fram ett vaccin är juridiskt immuna mot eventuella skadliga biverkningar. Detta är värt ett par blogginlägg i sig självt, men kortfattat kan sägas att vaccintillverkarna kan ta fram hur dåliga vaccin som helst och ändå aldrig tvingas stå tilll svars juridiskt för det.

(http://aletheia.se/2009/08/26/obamas-vardreform-far-stod-fran-kristna-kyrkor-men-vilken-ande-driver-dem/)

Det är något som inte stämmer i informationen vi får från myndigheter, professionella organisationer och etablerade journalister. Jag menar inte att det är en sammasvärjning, jag menar bara att ”etablissemanget” inte har så bra koll på läget som de vill ge intryck av.

(http://aletheia.se/2009/11/30/fler-vaccinerade-mindre-spridning-av-svininfluensan-eller-hur-statistiken-sviker-propagandan/)

”My Two Cents” skrev:

Även om jag och min familj beslutat att skippa vaccineringen är klart att man oroas av medias skrämmande artiklar. Men, faktum är att hittils har fler dött varje år i ”vanliga” influensor än H1N1-epedemin. Oavsett hotbilden har vi sett oss om efter olika sätt att förbereda oss mot den eventuella faran.

(http://aletheia.se/2009/11/09/till-dig-som-inte-tanker-vaccinera-dig-mot-h1n1-epidemin-svininfluensan/)

Gästbloggaren Rolf skrev:

Just nu behövs saklig information och ett bredare perspektiv. Tyvärr förmedlar våra nuvarande medier ingetdera. All opposition antingen tystas ner eller så hjälper de medier som konverterat till vaccinations fundamentalister, till att klassa allt ifrågasättande som myter och trollkonster. All forskning som oppositionen framhäver diskvalificeras omgående.

Det vaccineras mot influensa varje år i Sverige. Inge större affär av det. Skillnaden med den nya sk svininfluensan är att vaccinet pga tidsbrist inte hinner dosförpackas och därför innehåller konserveringsmedlet tiomersal. Tiomersal består i huvudsak av kvicksilver.

I Sverige beräknas omkring 1 % procent ha en extra känslighet för kvicksilver enligt professor Maths Berlin (Dentalmaterialutredningen, 2003). Denna 1 procent av befolkningen är överkänsliga, men många vet inte om det. Detta motsvarar ca 90 000 personer i Sverige som nu potentiellt kommer utsättas för en onödig hälsorisk.

(http://aletheia.se/2009/09/10/stoppa-vaccinationsfundamentalisterna/)

 

Nu så börjar alltfler ifrågasätta den framstressade massvaccineringen som mest gödde läkemedelsbolag. De som betalar det högsta priset är våra barn. Tillverkarna av vaccinet går fria då de fick juridisk immunitet pga av stressen. Men svenska myndigheter borde ställas till svars mer än de gjort!

 

Drygt 700 fall av narkolepsi har rapporters in till den europeiska biverkningsdatabasen. Nästan hälften är svenskar och antalet fall fortsätter att öka.

– Det är väldigt mycket, jag är förvånad att det har kommit upp i så höga tal, säger neurologen Lena Leissner, ordförande i Svensk förening för sömnforskning och sömnmedicin till SVT.

I Sverige vaccinerades 60 procent av befolkningen mot svininfluensa 2009. Massvaccinationen ledde till att en stor grupp barn och ungdomar drabbades av den livslånga sjukdomen narkolepsi – en ovanlig hjärnsjukdom som präglas av ett okontrollerbart sömnbehov.

(http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/700-anmalningar-efter-influensavaccin)

Det fanns tveksamhet hos myndigheterna, med de kände sig pressade av media. Det borde de inte ha gjort!

SKL-chefen ångerfull Göran Stiernstedt var en av huvudexperterna under massvaccinationen mot svininfluensan och uppmanade människor att vaccinera sig. I själva verket var han tveksam till hela kampanjen.

Göran Stiernstedt är chef för vård och omsorg vid Sveriges Kommuner och Landsting. Han var en av de centrala experterna under massvaccinationen mot svininfluensan 2009. I SVT Aktuellt uppmanade han tittarna att vaccinera sig så fort som möjligt.

Det Göran Stiernstedt inte sade då, var att han i själva verket var mycket tveksam till vaccinationskampanjen:

– Jag skrev ju några mejl internt där jag sa att ”det här är jäkligt tveksamt alltså och frågan är om det inte är industrin som är största vinnaren”, men jag sa ju inte ifrån.

Varför protesterade du inte om du själv hade tvivel?
– Ja, det har jag också undrat många gånger.
Höll en enad front utåt
Det var många myndigheter som var delaktiga i den svenska pandemihanteringen. Det fanns experter som tvivlade på att det var rätt att massvaccinera men man höll ändå en enad front utåt.

Göran Stiernstedt tror att media kan ha påverkat experternas benägenhet att protestera mot vaccinationen eftersom det fanns en skräck för att bli anklagad för passivitet.

(http://www.svt.se/nyheter/sverige/en-stor-medicinsk-tragedi-jag-kanner-skuld)

Dock måste man berömma Göran Stiernstedt för att han redan 2009 protesterade mot de höga kostnaderna.

Sverige har beställt 18 miljoner doser vaccin mot den nya influensan A(H1N1), två doser till var invånare. Kostnaden överraskade Göran Stiernstedt, chef för vård och omsorg på Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

– Ett vanligt influensavaccin kostar 35 kronor per dos. Den här gången tar de 65 kronor per dos. Den prisökningen kom som en kalldusch för oss. Totalt blir det 1,3 miljarder kronor, säger han till Svenska Dagbladet.

Nu kritiserar han läkemedelsföretagens höga prissättning. Han kan inte se någon anledning till att vaccin mot svininfluensa ska vara mycket dyrare än andra influensavaccin då företagen redan har de anläggningar som krävs för produktion.

– Det är uppenbart att vaccinbolagen tjänar otroligt mycket pengar på detta. Känslan är ju också att det är väldigt stora särintressen som styr här i bakgrunden, säger han.

(http://www.dagensmedicin.se/vetenskap/infektion/ovantat-hog-kostnad-for-vaccin-mot-svininfluensa/)

 

/Marcus

Kommentar från ”Henrik”:

Hittills har de som är rädda för att tänka själva, och rädda för att inte tillhöra den stora massan med samhälleligt godkändstämplade åsikter, fnyst lite nervöst von oben när de kommit i kontakt med personer som varnat om den nya världsordningen och dess redan långtgångna lyckade försökt att inskränka demokratin. Det går alltid att hitta en förklaring som görs officiell i media. Hur länge ska folk duperas?

=>

Ämne: Politik, Ekonomi & Samhälle

Nyckelord: ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?