Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Faktafel kring Ekmans falska twitter-följare

Ef 4:15 Vi skall i stället i kärlek hålla fast vid sanningen och i allt växa upp till honom som är huvudet, nämligen Kristus.

 

Min bloggpost den 4/12 innehöll utan tvekan ett väsentligt faktafel kring hur köp av falska twitter-följare går till.   Enligt de uppgifter som låg till grund för bloggposten, måste varje ägare av twitterkonton med falska följare aktivt delta i köp av denna tjänst (eller någon med tillgång till dessa uppgifter).  Denna uppgift har både teologistuderande Jimmy Heawenson och en anonym Ekman-sympatisör med råge motbevisat genom att själva köpa falska följare och bombardera två av våra twitterkonton.  Även om jag ställer mig tveksam till detta förfaringssätt (hade räckt med ett det påpekande Emanuel Karlsten gjorde via twitter) så är givetvis lärdomen att det inte med säkerhet går att fastslå att Pastor Ekman eller medarbetare varit aktivt inblandade i de manipulerade twitter-följarna.     

I en tid när ”sanningen vacklar på torget”, både inom och utanför kristenheten, anser jag det viktigt att utan dröjsmål erkänna felaktigheter och i allt sträva efter att följa bibelns uppmaningar att ha kärlek till sanningen.  Även om det skulle tära på vår (min) stolthet.   V.g. Ulf Ekman och Livets Ords agerande inom kristenheten finns det viktigare frågor, bättre underbyggda, att samtala om än spekulationer kring twitter följare.  Jag beklagar härmed att jag inte personligen kollade upp tipset innan publicering (vilket tipsaren utgått ifrån att jag gjorde) och ber även Ulf Ekman om ursäkt för att ha spridit uppgifter kring twitter-affären, som med facit i hand bör klassas som spekulationer och inte fakta.  Vem som ligger bakom manipulerandet av Ekmans twitter-följare hoppas jag framtiden förtäljer oss.  Förlåt.

Over an out

MyTwoCents / Daniel

 

Relaterat:

Dagen.se/Jaktlund: Aletheia grävde en grop

Jimmy Heawenson: Har Aletheia köpt twitterföljare?

=>

Ämne: Mediekritik, Personligt

Nyckelord: , , , , , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?