Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Viktig analys av emergent/emerging church rörelsen

Du kanske känner igen namnen på några av rörelsens mest framstående ledare: Brian McLaren, Rob Bell, Doug Pagitt, Tony Jones, Tony Campolo, Leonard Sweet…  Har du inte hört talas om dessa flitiga föreläsare och skribenter är det hög tid att du gör det.  De gör nämligen starkt intryck på många av våra svenska pastorer inom alla delar av svensk frikyrklighet. Speciellt den yngre generationen ledare.  Jag har personligen lyssnat och läst en del till vad Rob Bell har att säga och hittat en del guldkorn.  Tyvärr verkar ofta sanningen blandas med lögn i delar av denna rörelse, vilket i sig är den värsta formen av lögn.

Så är då emerging church rörelsen svaret på en stagnerad frikyrka eller leder den unga människor till att  lägga bibelförankrad kristen tro bakom sig till förmån för nya tolkningar och uttryckssätt såsom liberalteologi, ekumenism, interreligiositet, mystik och New age?  

Situationen är inte helt enkel.  Det finns ledare  förknippade med rörelsen som t.e.x. Mark Driscoll som öppet tar avstånd från liberalteologi, mysticism m.m. och lika öppet bekänner sig till grundläggande bibliska doktriner.  Här gäller att inte per automatik dra alla över en kam.  Framförallt bör vi be för nya generationen andligt ledarskap både inom och utanför Sverige.  Satan vet att hans tid är kort och det är tydligt att han lockar den äldre generationens ledare med  lite olika verktyg än den yngre, men slutmålet är detsamma;  Att få bort Klippan Kristus som Vägen, Sanningen och Livet och ersätta Honom med mänskliga tankebyggnader, traditioner som tillsammans bildar en andlig sankmark.

Ta denna dokumentär som ”hemläxa” denna helg och bedöm själv utifrån Guds Ord och den Helige Ande i dig:

Shabbat Shalom / Ha en rikt välsignad helg

MyTwoCents – Daniel

[Källa]

=>

Ämne: Ändens tid, Kristendomens historia, TRADITION & TEOLOGI

Nyckelord: , , , , , , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?