Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Över 10 000 personer på Gospel Night i Globen

Globen_Sodermalmskyrkan

[Källa: Tidningen Världen Idag] I fredags efter månader av för­bered­elser, fasta, bön och 200 000 utdelade inbjudningar var det så dags för Södermalmskyrkan att inta Globen.
– Att se folket strömma in och fylla ända upp på andra läktaren var en mäktig känsla, säger Sofia Muñoz, som var projektledare för kvällen.  

Ett evenemang i denna storlek är inte något som låter sig göras i brådrasket. Det krävs hundratals medarbetare och de skulle få en lång dag.
Teamen som jobbade med ljus, ljud och TV var till exempel på plats i Globen klockan sex på fredags­morgonen och deras ”arbetsdag” skulle inte sluta förrän långt in på småtimmarna.
Men så var också detta den största enskilda evangelisationssatsning som församlingen gjort sedan juli 2007 då man hyrde Globen för första gången.

Precis som då har församlingen under våren och sommaren varit ute på gatorna och frågat människor vad de skulle önska att Gud gjorde för dem om hans fanns. Församlingen har bett för böneämnen man fått in den vägen och följt upp det telefonledes i det fall man fått kontaktuppgifter.
Och nu i fredags blev det än mer välbesökt i Globen än för sex år sedan. Det uppskattas att över 10 000 hade sökt sig hit både ute från landet och självklart många nyfikna stockholmare. För det är ju inte varje dag som man går in gratis i Globen. [Läs hela rapporten här]

MTC: Bara att gratulera till satsningen.  Låt oss nu be för de 339 kontakter (!) som ville att man hör av sig till dem. Att satsningen får bestående frukter för Guds Rike.

/MyTwoCents – Daniel

=>

Ämne: Goda nyheter, INRIKES, NYHETER

Nyckelord: , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?