Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Över 10 000 personer på Gospel Night i Globen

Globen_Sodermalmskyrkan

[Källa: Tidningen Världen Idag] I fredags efter månader av för­bered­elser, fasta, bön och 200 000 utdelade inbjudningar var det så dags för Södermalmskyrkan att inta Globen.
– Att se folket strömma in och fylla ända upp på andra läktaren var en mäktig känsla, säger Sofia Muñoz, som var projektledare för kvällen.  

Ett evenemang i denna storlek är inte något som låter sig göras i brådrasket. Det krävs hundratals medarbetare och de skulle få en lång dag.
Teamen som jobbade med ljus, ljud och TV var till exempel på plats i Globen klockan sex på fredags­morgonen och deras ”arbetsdag” skulle inte sluta förrän långt in på småtimmarna.
Men så var också detta den största enskilda evangelisationssatsning som församlingen gjort sedan juli 2007 då man hyrde Globen för första gången.

Precis som då har församlingen under våren och sommaren varit ute på gatorna och frågat människor vad de skulle önska att Gud gjorde för dem om hans fanns. Församlingen har bett för böneämnen man fått in den vägen och följt upp det telefonledes i det fall man fått kontaktuppgifter.
Och nu i fredags blev det än mer välbesökt i Globen än för sex år sedan. Det uppskattas att över 10 000 hade sökt sig hit både ute från landet och självklart många nyfikna stockholmare. För det är ju inte varje dag som man går in gratis i Globen. [Läs hela rapporten här]

MTC: Bara att gratulera till satsningen.  Låt oss nu be för de 339 kontakter (!) som ville att man hör av sig till dem. Att satsningen får bestående frukter för Guds Rike.

/MyTwoCents – Daniel

=>

Ämne: Goda nyheter, INRIKES, NYHETER

Nyckelord: , , , ,

 • Fredrik

  Åt varje människa som omvänder sig och tar emot Jesus bör vi verkligen glädja oss. Det är glädjande och goda nyheter.

  Tror även att det är nödvändigt, ja rent av livsvikigt med bön för att dessa får undervisning i den sunda läran. Att dessa nu väntas komma in i G12-hierarkin är inte bra..

 • Birgit Hedström

  Säger som Daniel! Underbar satsning och nu får vi be för alla nyfrälsta och deras fortsatta vandring med Herren! Vet du Daniel; jag har en djup glädje i mitt hjärta över att läsa om att du är mån omatt välsigna kristna i olika sammanhang och över att du inte drar alla kristna i olika församlingar/kyrkor och sammanhang över en kam! Du ser bruden och igenkänner henne, var hon nu finns! Måtte Gud uppmuntra och styrka dig i att du verkar valt rn sådan väg!!

  Anden och bruden säger kom!

  Birgit

 • Elisabeth

  Södermalms kyrkan håller fast vid sitt G-12.. Mycket tragiskt.

 • Elisabeth

  Tongi Cho med sitt okulta budskap är dess förfader .

 • Per

  Nej, men Ceasar Castellianos har dock inspirerats lite här och där.

 • Filip Larsson

  Jag har aldrig riktigt förstått vad som skulle vara negativt med G-12. Någon får gärna upplysa mig.
  Frid.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Som alla ”avhoppade” medlemmar i Södermalmskyrkan vet så är jag smärtsamt medveten om G12’s frukter i olika länder och dess mycket negativa inverkan även för många i Södermalmskyrkan. (http://aletheia.se/2011/05/23/g12-visionen-tog-dod-pa-min-f-d-hemforsamling/)

  Nu valde jag för en gångs skull att lyfta fram det positiva i sig att så många trots allt är intresserade av att veta mer om kristen tro.

  Jag har någon form av förhoppning att den väg pastorerna i Södermalmskyrkan valt (G12) är lättare att lämna än exempelvis den Livets Ords ledning valt. Hoppas ni kan stå med mig i denna bön (att de ska lämna Castellianos-sekten)

  mvh
  Daniel

 • MyTwoCents – aletheia.se
 • Filip Larsson

  Tack!
  Frid.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?