Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Basunhögtiden [Yom Teruah] snart här…

Förra veckan talade Mark Biltz om hur de bibliska högtiderna, är kopplade till Guds kalender. Dessa högtider kallas ibland för judiska högtider, men de är egentligen Guds egna högtider. De är instiftade av Gud själv, och han kallar dem sina egna (3 Mos 23:2).

*Nu på onsdag kväll (den 4/9) startar den första av högtiderna på hösten, nämligen Basunhögtiden [Yom Teruah]. Tio dagar senare (på kvällen den 14/9) följer Försoningsdagen och därefter kommer Lövhyddohögtiden (på kvällen den 18/9).

Alla högtiderna är på olika sätt kopplade till profetiska händelser.  Exempelvis dog Jesus på Påsken, han uppstod under Förslingsfruktens högtid och anden utgöts under Pingsten. Hösthögtiderna som är aktuella just nu, har också sina kopplingar till händelser som ännu inte har skett. Mark Biltz tar här med er på två undervisningspass, där han undervisar om dessa kopplingar. Den första filmen handlar om Basunhögtiden, och den andra om Försoningsdagen och Lövhyddohögtiden. Daniel F orslund (”MyTwoCents”) tolkar till svenska.   Läs även Hans Lindblads gästblogg kring varför många tror att Jesus kommer tillbaka på just basunhögtidenDe två undervisningspassen kommer från senaste konferensen med Mark Biltz i Sverige jag hade förmånen att få tolka.  Vill du lyssna till hela konferensen kan du beställa den för 500 kr eller frivillig avgift här:
http://www.elshaddai.se/?page_id=6#!/~/product/category=435204&id=3999831

Var välsignad,

MyTwoCents / Daniel

 

*P.s. Enligt den rabbinska kalendern.  Karaitisk judendom kan skilja något. D.s.

=>

Ämne: Ändens tid, Fokus Israel Webb-TV, TRADITION & TEOLOGI, Våra Hebreiska rötter

Nyckelord: , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?