Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

500-salen 2014-1

lewi-pethrus-1327788070

[DEBATT, Fria samtal] En gammal obekräftad historia från Filadelfia i Stockholm säger att när pingstväckelsens eld brann som starkast, hände det att Lewi Pethrus skickade in de mest högljudda tungomålstalarna i 500-salen. Där kunde de ‘be av sig’ och bönen i stora salen blev således lite mer sansad. Vi öppnar härmed en 500-sal på Aletheia och plockar bort första budet i kommentarsreglerna i detta ‘rum’. Övriga kommentarsregler gäller fortfarande!

“Det är bättre att det kokar över än att det inte kokar alls” var ett av Lewis motton i den tidiga pingtsväckelsen. Här får det ‘koka över’ inom ramarna av övriga kommentarsregler.

Kommentarsregler

§1 Kommentarerna måste vara tydligt kopplade till ämnet för bloggposten. Har kommentarerna ingen sådan koppling så kan de raderas utan pardon.

§2 Kommentarer som har som huvudsyfte att skapa trafik till annan sida kan raderas utan pardon. Med detta menas sådana kommentarer som har till huvudsyfte att flytta frågan från Aletheia till annan plats. Att länka sin egen sida är inte fel, men syftet med kommentaren skall inte vara denna länk.

§3 Kommentarer som kommenterar kommentar som brutit mot kommentarsreglerna kan raderas.

§4 Kommentarer som har som syfte att förolämpa skribenten kan raderas utan pardon.

§5 Skriv inte för långa kommentarer. Läsvärdheten minskar om det blir för långt.

§6 På bloggposter som är skrivna på svenska så önskar vi helst att ni översätter engelska citat så långt det är möjligt. Om ni själva inte orkar översätta citat, så är de förmodligen inte angelägna för någon annan heller. Undantag kan naturligtvis finnas, men förklara då gärna med några korta ord på svenska vad citatet gäller.

§7 Kommentera endast under ett alias eller namn. Om någon tidigare skrivit under alias och önskar skriva under eget namn, så kontakta bloggpostens författare. Adresser finns högst upp på sidan under respektive namn.

§8 Upprepade brott mot kommentarsreglerna leder till svartlistning.

§9 För att kunna kommentera utan moderering krävs en tidigare godkänd kommentar. Därför publiceras inte din första kommentar omedelbart. Någon från bloggen måste först se den för att kunna godkänna den.

§10 Det är ingen mänsklig rättighet att kommentera här, inte heller ingår det i någon slags yttrandefrihet. Om någon av dina kommentarer inte syns så beror det troligen på att något av villkoren ovan inte uppfyllts.

§11 Vi förbehåller oss rätten att använda (citera delar eller i sin helhet) kommentarer fritt i framtida bloggposter med hänvisning till den som skrivit kommentaren.

§12 ”Smygreklam” i form av organisation- eller företagsnamn som signatur är ej tillåtet.

Sist men inte minst ber vi er filtrera alla kommentarer genom 1 Kor 13!

Övrigt:  Aletheia.se förbehåller oss rätten att skicka nyhetsbrev eller meddelanden till dig som lämnat en eller flera kommentarer på någon av våra poster.  Om du önskar ta bort eller lägga till din e-postadress från vår mailinglista kan du göra det här:

http://aletheia.se/newsletter.htm

=>

Ämne: 500-salen, Aletheia Tankesmedja, OPINION & DEBATT, Övrigt

 • Lars Wärn

  ”Edra hjärtan vare icke oroliga. Tron på Gud; tron ock på mig.”
  (Joh 14)

  Shabbat Shalom!

  https://www.youtube.com/watch?v=GPq6eGCXXP8

 • Lars Wärn

  Hade tänkt posta under ”Den svenska oron” men där fungerade det inte för min del.

 • Lars Wärn

  Det talas och skrivs mycket om avlidne Fidel Castro i dagarna. Vissa framhåller tiden då han kämpade för Kubas självständighet och andra diktatorn som fängslade sina motståndare. Man tar fram siffror på hur många som fick sätta livet till i befrielsekriget 1959 och hur många som har suttit i kubanskt fängelse.

  Man glömmer då att USA har internerat mängder av människor på Kuba. George W Bush inrättade fängelset i Guantanamo Bay av det skälet att amerikansk rättslagstiftning inte anses gälla där. De har fängslat många hundra och hållit dem där i decennier utan rättegång. Man använder tortyr för att pressa fram bekännelser och får på det sättet fram ”bevis” för att det det verkligen är ”terrorister” de håller fängslade. Inte heller Kubanska rättslagar gäller enligt USA i Guantanamo Bay, vilket Kuba hävdar. Samtidigt som tortyren pågår i Guantanamo Bay avrättar amerikanska drönare deras kvinnor och barn i Afghanistan och på andra håll i världen.

  Man glömmer gärna att Castro och Guevara ledde ett befrielsekrig för sitt eget land medan George W Bush ledde ett rent anfallskrig på Irak, med en lögn som förevändning. Klassisk amerikansk imperialism. Även i Irak hade USA fängelser för sina ”motståndare” med tortyr som rutin. Kriget resulterade i 100 000-tals döda. USA kom dock genom detta krig i besittning av Iraks olja och optioner på utvinning av världens största, och kanske sista, oljereserver. Detta ända tills IS tog över dem som ett resultat av det amerikanska överfallet på Iraks befolkning.

  På liknande vis har USA tidigare agerat i Vietnam och på andra håll i världen. I Vietnam med miljoner döda som följd och många fler lemlästade. Barnen i Vietnam lider ännu av de kromosomförändringar amerikanernas Agent orange (dioxin) orsakade i landet.

  Kalla inte Castro ”ogärningsman” innan ni har tänkt över de amerikanska presidenternas många ogärningar långt utanför USA´s gränser.

  http://factfile.org/10-facts-about-agent-orange

 • Lars Wärn

  En tanke som ser ut som en handling. Inför Israels Jubelår 2017 infaller ikväll Chanukka och Sabbaten med de kristnas julfirande. En ren tillfällighet får man förmoda. Shabbat Shalom! https://www.youtube.com/watch?v=GPq6eGCXXP8

 • Lars Wärn

  Sveriges utrikesminister ger sitt fulla stöd till de krafter som vill utplåna Israel från Israel. Förstår hon vad hon egentligen sysslar med? Inser hon ansvaret att vara ”ordförande” i FN?

  http://www.sapereaude.se/WallstromAbbas2.jpg

 • Lars Wärn

  Mellanösterns ENDA demokrati visar hon sitt totala förakt.

  Jag ser på ”Förintelsen – Historiens största brott” på SVT-play. Del 7 sänds på Kunskapskanalen 00.25 i natt. Margot Wallström borde se den serien. Hon har hutlöst betalt för att inte göra något eller fatta någonting, skulle man kunna säga. Hon borde åtminstone orka/våga se några nyttiga dokumentärer.

 • Lars Wärn
 • Lars Wärn

  Britterna går vidare med sitt planerade utträde ur ”vilddjurets rike”. Great Britains 🙂 Vi får hoppas på ett Swexit härnäst och gärna även ett Fixit, vad de lider. Norge och Island har redan fixat det. Danmark kan gärna få hänga kvar vid kontinenten med sin falskflaggade euro om de vill det.

 • Lars Wärn

  Jaha, nu har Trump tvingats backa på ett sina mest korkade dekret. Tack vare att det fortfarande finns lagliga domstolar i landet där. Vi får se hur det går med resten. Att låta en sådan som Trump ansvara för ”knappen” till landets kärnvapen är mer än vågat. Men jag brukar säga att, om inte Trump startar det tredje världskriget så kommer NATO att göra det. De rustar för fullt utmed gränsen till Ryssland, vilket manhör väldigt lite om i svensk pk-media. Det man talar om där är ”Rysslands upprustning” och ”det kraftigt försämrade säkerhetsläget i regionen”. Klart som… korvspad att Ryssland måste rusta, trots begränsade resurser, när fiendens arméer samlas omkring dem och sluter sig allt tätare.

  http://www.svt.se/nyheter/utrikes/amerikanska-stridsvagnar-till-baltikum-inom-nagra-dagar

 • Lars Wärn

  Världen blir allt sjukare överallt. Israels Gud vare tack och lov att det fortfarande finns friska beslutsfattare i Kreml.

 • Lars Wärn

  Gluttar på APG29 då och då. Såg att de nu börjar spekulera i om Trump
  kan vara ”Antikrist”. Nu är ju huvudkandidaten Obama ur leken och Putin
  anses fortfarande vara ”Gog” där vad jag kan förstå.

  Om Trump kan vara Antikrist? Absolut inte! Inte om de med begreppet
  ”antikrist” avser ”det första vilddjuret” i Upp kap 13-19. Detta
  ”vilddjur kommer att framträda i Europa. ”Det andra vilddjuret” kommer
  att framträda i Mellanöstern.

 • Lars Wärn

  ”40-åringen har dömts och utvisats på livstid två gånger. Senast för mordförsök på ett par i Bälinge på juldagen 2003. Men gång på gång återvänder den grovt kriminelle 40-åringen till Sverige.”

  Varför är det så få som fattar att det sedan 1994 råder fri rörlighet för människor, varor, tjänster och kapital över gränserna inom EU.

  Att utvisa en brottsling till Holland i tron att han sedan inte kan återvända när helst han vill är närmast löjeväckande. Han kan även ta med sig varor såsom vapen och ammunition, knark, prostituerade etc. När han ”sålt” sina ”varor” kan ha ta med sig sitt införskaffade kapital till Luxemburg som exempel. Ett annat EU-land med den fri rörlighet över gränserna.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/44aaE/torped-livstidsutvisad-tva-ganger-gripen-i-stockholm

 • Läsare

  Vad händer? Ni har ju inte skrivit något om LO på väldigt länge, något måste väl finnas att rapportera från högborgen i Uppsala

 • Lars Wärn

  Hälsan tiger still? 🙂

  Katolikerna kan ha dragit ut ur LO tillsammans med Ledaren för att ansluta sig till ”skökan”. Vi uppmanas att göra det omvända d v s draga UT från ”skökan” (vilket jag gjorde för många år sedan).

  Ett fyrfaldigt Hal El Lu Jah! för uttåget ur skökan!

  ”Sedan hörde jag likasom starka röster av en stor skara i himmelen, som sade: ‘HALLELUJA! Frälsningen och äran och makten tillhöra vår Gud.

  Ty rätta och rättfärdiga äro hans domar; han har dömt den stora skökan, som fördärvade jorden genom sin otukt, och han har utkrävt sina tjänares blod av hennes hand.’

  Och åter sade de: ‘HALLELUJA!’ Och röken från henne stiger upp i evigheternas evigheter!

  Och de tjugufyra äldste och de fyra väsendena föllo ned och tillbådo Gud, som satt på tronen; de sade: ‘Amen! HALLELUJA!’

  Och från tronen utgick en röst, som sade: ‘Loven vår Gud, alla I hans tjänare, I som frukten honom, både små och stora.’

  Och jag hörde likasom röster av en stor skara, lika bruset av stora vatten och dånet av starka tordön; de sade: ‘HALLELUJA! Herren, vår Gud, den Allsmäktige, har nu trätt fram såsom konung.

  Låtom oss glädjas och fröjda oss och giva honom äran; ty tiden är inne för Lammets bröllop, och dess brud har gjort sig redo.’ ”

 • Lars Wärn
 • Lars Wärn

  https://israelintheworld.files.wordpress.com/2015/11/1d0d0-wallstr25c325b6m_abbas3.jpg

  Minst sagt överlycklig över att få skaka och krama handen som tillhör en terroristledare.

 • Lars Wärn

  ”Skratta du men det gör ej jag, för jag vet att till sist en dag…”

  Eller uttryckt i mer sekulära termer: Skrattar bäst som skrattar sist 🙂

  Shabbat Shalom!

  https://www.youtube.com/watch?v=dUfGwwlKWmw

 • Lars Wärn

  ”Katolikerna kan ha dragit ut ur LO tillsammans med Ledaren för att
  ansluta sig till ”skökan”. Vi uppmanas att göra det omvända d v s draga
  UT från ”skökan” (vilket jag gjorde för många år sedan).”

  Där kanske tarvas ett förtydligande? Jag har givetvis aldrig varit katolik. Jag lämnade det kristna etablissemang jag varit delaktig i under 40-50 år och som jag ÄLSKADE på 1970-talet (älskar minnet av de åren ännu då jag lärde mig så mycket som jag har glädje och nytta av nu). Jag lämnade det kristna etablissemang som alltmer närmar sig påvekyrkan, d v s ”skökan”.

 • It’s time for the culprits behind Aletheia to come clean on both theological and political associations.

  Åkesson, Trump, Fox News, ”Nils Bildt”, fake news, Steve Bannon, Alex Jones (really the ….), CNN, just complete it!

  When the best liar wins we have reached the end!

  Joh 16:11 Of judgment, because the prince of this world is judged.

  Guess who the competitors to the position of ”prince of this world” are!

  /Kjell

  PS. Sök på ”Nils Bildt” för om jag tar med en länk kommer kommentaren aldrig in.

  Daniel, skulle ett öppet brev hjälpa?

 • Lars Wärn

  Den där Nils Bildt var en kul figur. Han bör vara släkt med Carl Bildt? Apropå Carl Bildt och nationell säkerhet, det behövs ingen nationell säkerhet sedan Bildt grundlurade det svenska folket, körde över Sveriges grundlag och anslöt Sverige till EU. Nästa steg verkar bli NATO. Eller om nu NATO,(mot förmodan) skulle haverera, det gemensamma försvaret i EU. Politiker, säkerhetsfolk m fl i Stockholm är bara marionetter som styrs genom trådar från Bryssel. De låtsas agera ”kraftfullt”, givetvis, annars får de inte ut någon lön.

  Sveriges folk är fördummat men tittar girigt i plånboken. När de inser att de betalar skatt till både Stockholm och Bryssel, dubbelt, för samma saker så kommer de att damma av ”Engelbrekt” och fixa ett SWEXIT (FIXIT next after that)

 • Lars Wärn

  Är man ”svensk försvars- och nationell säkerhetsrådgivare” bör det hållas hemligt, eller hur?

  😉

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/5apqe/fox-news-slappte-fram-okand-bildt

 • Jag är väl medveten om Carl Bildts tillkortakommanden…. Det jag ville påpeka med FoxNews fake-news, alternativa fakta, är att sedan några veckor handlar allt om att ljuga så att så många som möjligt tror det man säger.

  Denna världens furste har fått mer direkt tillgång till maktens högkvarter. Jämför min artikel på egen blogg om ”Zebror”.

  Nu regerar svarta zebror med vita streck.Kolla närmare på Steve Bannon och Alex Jones!

  /Kjell

 • Lars Wärn

  En vacker messiansk lovsång med Paul Wilbur som tillägnas alla ”söndagskristna”

  https://www.youtube.com/watch?v=hQ5J0zppfaI

 • Lars Wärn

  För den senare delen av lovsången ”I enter the holy…” finns en fin video som jag lyckats posta några gånger. Det kanske fungerar en gång till.

  https://www.youtube.com/watch?v=s4CRvAPzxjI

  Videon är på intet vis en fullständig bild av en kommande verklighet, men vackert är det. Man ser Yeshua Messias, närvarande, men han kommer att kallas ”Guds härlighet” utifrån Hesekiel kap 40-48. Han kommer att lysa upp templet med sin härlighet men frågan är om man kommer att kunna möta Honom personligen på det sätt videon visar. Om man går in på detaljerna har de placerat spikhålen rätt i handlederna men inte i fötterna. Arkeologerna har visat oss att romarna drev in spikarna från sidan i hälen då de korsfäste ”brottslingar”

 • Jonas Rosendahl

  Du behöver inte vara nervös för att det tystnar på denna blogg. Det finns inget behov av att höras och synas hela tiden. Sedan har alla vanliga jobb, att skriva kräver tid och ork.
  Såklart kommer en särskild ”andan faller på” så går det snabbt eller nåt ”akut” händer.

 • Läsare

  Tack Jonas för svar. Tyckte att det dog ut lite väl hastigt detta med medlemmen som blev trakasserad av andra medlemmar och inte fick hjälp av ledningen. Sådant behöver verkligen komma fram i ljuset och en uppföljning på vad som hänt vore på sin plats.

 • Lars Wärn

  Det skrevs mycket om det här. Det togs upp i TV. Hur många artiklar respektive UG måste skrivas/sändas i ett enskilt ämne för att du ska bli nöjd?

 • Lars Wärn
 • MyTwoCents – aletheia.se

  Läsare: Tack för feedback och påpekande. Det stämmer precis som du säger -inga rapporter från LO på ett tag. Det är ganska medvetet från vår sida. Dels är vi trötta på att ‘tjata’ om LO. Dels får vi emellanåt feedback från läsare att de är trötta på ständiga LO rapporter. Sedan gick de ut med ett offentligt ‘förlåt’ förra året och då är det lite läge att se vart det leder.

  Med andra ord har vi medvetet legat lite lågt ett bra tag nu med LO rapporter =)

 • Läsare

  Förstår och håller med till fullo. Var mer som ett uttryck för saknad av ”vad händer just nu i församlingssverige”. Sen så är det ju mycket man fortfarande undrar om ang LO vad händer med UE just nu, vad hände med Robert Ekh och hur kunde den historien bara försvinna ut i tomma intet?

 • Lars Wärn

  ”Om ogärningsmännens avföda skall man aldrig mer tala.
  (Jes. 14:20)

 • Lars Wärn

  Såg just dokumentären ”Dox, Bosättarna”. Många vackra bosättningar i Samarien och Judéen visades. Det som upprörde mest i den blandande kören angående Israels bosättningar i de israeliska landskapen Samarien och Judéen var när George W Bush påstod att ”Israel ockuperade västbanken 1967” el likn. Han är lika historielös som Margot Wallström.

  Det är så att Jordanien ockuperade Samarien och Judéen i det judiska Palestina (brittiskt mandat) under åren 1948 fram till 1967 då Israels IDF befriade ockuperade områden och drev de arabiska palestinierna tillbaka till sin del av det brittiska mandatet d v s det arabiska Palestina, numera benämnt Jordanien. Alla araber? Nej en mängd jordanier stannade kvar i Samarien och Judéen. Somliga för att få del av det växande israeliska välståndet och andra enbart för att bedriva terror.

  Många har fått för sig att Bush är både Bibelkunnig och Bibeltroende då han ju är kristen och pingstvän. Detta hängde samman på t ex 1970-talet men knappast idag. Det är mycket tydligt att Bush inte har läst Bibeln och än mindre Bergspredikan. Få sekulära har roffat åt sig så mycket stulen mark i Nordamerika och Sydamerika som den filuren. En äkta ”landgrabber”.

  http://www.counterpunch.org/2006/10/20/bush-s-paraguay-land-grab/

 • Lars Wärn

  ”Många har fått för sig att Bush är både Bibelkunnig och Bibeltroende då
  han ju är kristen och pingstvän. Detta hängde samman på t ex 1970-talet
  men knappast idag. Det är mycket tydligt att Bush inte har läst Bibeln
  och än mindre Bergspredikan. Få sekulära har roffat åt sig så mycket
  stulen mark i Nordamerika och Sydamerika som den filuren. En äkta ‘landgrabber.”

  Ägnade mig för några år sedan att räkna samman fam Bush ”egendomar” och kom fram till att de landområden de ”äger”, och absolut inte behöver för sitt uppehälle, skulle kunna fördelas och livnära kanske 20 000 mindre familjer med lägre anspråk på levnadsstandard. Landområdet de roffade åt sig i Paraguay var på ca 120 000 hektar bara det. Där handlade det för fam Bush även om kontroll över vattentillgångar som är en bristvara och kommer att kunna säljas dyrt i framtiden.

  Israelerna i Samarien och Judéen ockuperar INTE sitt land. De besitter små arvedelar var av det land som lovats till fäderna.

 • Martin

  Definitionen av förtal i brottsbalken kap 5 är: ”Den som utpekar någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller eljest lämnar uppgift som är ägnad att utsätta denne för andras missaktning, dömes för förtal till böter”.

  När du skriver att Bush har roffat åt sig stulen mark i Nordamerika och Sydamerika är det alltså förtal. Men bara under förutsättning att uppgiften inte är sann.

  ”Var han skyldig att uttala sig eller var det eljest med hänsyn till omständigheterna försvarligt att lämna uppgift i saken, och visar han att uppgiften var sann eller att han hade skälig grund för den, skall ej dömas till ansvar” Brottsbalken kap 5 första paragrafen andra st.

  För din egen trovärdighets skull vore det klädsamt om du kunde styrka dina anklagelser mot Bush.

 • Lars Wärn

  Jag kan inte sjunka i trovärdighet under Bush nivå.

  Visserligen har Sverige utlämningsavtal med USA (även med t ex Turkiet) men sannolikheten att jag skulle utlämnas för att stå till svars i amerikansk domstol är liten. Skulle det bli så tar jag fram bevis då.

  När började du bli noga med lagen?

 • Martin

  Det lagtexten säger är att det är olagligt att peka ut någon som brottsling om man inte kan bevisa sina anklagelser. Detta är alltså förtal och straffet är böter eller fängelse i två år.

  Jesus halvbror Jakob skriver: ”Förtala inte varandra, bröder. Den som förtalar en broder eller dömer sin broder förtalar lagen och dömer lagen. Men dömer du lagen är du inte lagens görare utan dess domare.” (Jak 4:11)

  Lagen dömer oss skyldiga. Det är dess uppgift. Det finns ingenstans att gömma sig, det går alltså inte att skylla på vare sig dålig uppväxtmiljö eller tandvärk eller en dålig hår-dag. Du gör bara saken värre när du jämför Bushs trovärdighetsnivå med din eller när du skriver om Sveriges utlämningsavtal med USA.

 • Lars Wärn

  ”…böter eller fängelse i två år”

  Enligt amerikansk lag?

  Detta är vad lagen säger i klartext: Du skall icke bära falskt vittnesbörd mot din nästa.

  På vilket sätt gör jag det värre för mig, menar du? Dubbla böter? 4 års fängelse?

 • Lars Wärn

  ”Detta är alltså förtal och straffet är böter eller fängelse i två år.”

  Var? I SVerige eller i USA? Bush borde ställas inför rätta i Haag men så långt torde inte jag komma.

  ”Den som förtalar en broder eller dömer sin broder förtalar lagen och dömer lagen.”

  Bush är ABSOLUT inte min broder!

  ”Lagen”.. ? vilken lag? Illegalisternas lag, d v s din lag?

  Till sakfrågan; du anser att Bush ockupation av 150 000 hektar stulen mark i Paraguay stämmer väl med budskapet i Bergspredikan? För att inte tala om all den stulna mark Bush ockuperar i USA. vem ockuperar mark i Samarien och Judéen enligt din hemmasnickrade illegalististiska filisofi?

  Shabbat Salaam!

  https://www.youtube.com/watch?v=dUfGwwlKWmw

 • Lars Wärn

  Nåden då? Den räknas inte i din värld? Kanske jag kan slippa undan med 1000 SEK i böter och 6 månaders fängelse? Eller åtalseftergift?

 • Martin

  Du anklagar Bush för att vara en rövare. Jag har ingen aning om Bush har stulit mark i Paraguay eller inte, det är du som hävdar det. Eftersom du inte presenterar några bevis gör du dig skyldig till förtal. Förtal är en av djävulens frukter. Eller tycker du att Jesus uppmanar till förtal i Bergspredikan?

 • Lars Wärn

  Jag anklagar Bush för att ockupera stulen mark i Paraguay. Marken stals från de nativa sydamerikanerna för ett antal hundra år sedan. I USA ockuperar Bush mark som stals från de nativa nordamerikanerna en tid efter folkmorden i Sydamerika. Den sammanlagda arealen av denna mark Bush ”äger” i Nord- och Sydamerika skulle räcka att föda att föda 20 000 familjer om den återlämnades till dess rättmätiga ägare.

  Vad är din reflektion över det?

  Bush har inte stulit mark någonstans, sett till nuvarande amerkansk lagstiftning. Men sett ur Yeshua synvinkel, utifrån Hans Lag, är Bush en storförbrytare utan dess like på jorden idag.

  Att det förekommer brottslighet bland ”pingstvänner” idag är f ö absolut inget unikt.

 • Martin

  Jag vet inte vad han gör med den så jag kan inte uttala mig om det. Men jag tänker på den farmare från Zimbabwe jag träffade på i Peking som hade körts ut ur landet av Mugabe. Den smärta som syntes i hans ansikte går inte att sätta ord på. Dessa farmare bedrev ett fantastiskt jordbruk men var kanske ockupanter i dina ögon. Zimbabwe var en nettoexportör av livsmedel och farmarna bidrog både till landets ekonomi och matproduktionen i Afrika. När farmarna hade dödats eller fördrivits styckades egendomarna upp och delades ut eller såldes billigt (jag vet inte vilket) till folket. Nu har åkrarna för länge sen grott igen och allt blev bara skräp. Dessutom förlorade mängder av människor sin anställning och hela landet är kört i botten. Att göra gott är svårare än man skulle kunna tro.

  Du skriver att Bush ABSOLUT inte din broder. ”Skulle JAG vara broder till en rövare…?” Vilken skillnad mot Paulus som såg sig själv som den störste av syndare. Han levde i ödmjukhet och tacksamhet över Jesu Nåd.

 • Lars Wärn

  Du har den där typiska kristna attityden och ”moralen” som är lika skild från Yeshua, Hans Lag och Hans Bergspredikan som svart är skilt från vitt.

  Inte heller du är min ”broder”. Tvärtom. Sluta svamla om allt det du absolut inte begriper.

 • Lars Wärn

  Världen idag har blivit en oerhört mycket bättre tidning nu än den var då jag slutade läsa den för kanske 5 år sedan. Det mesta av katolicism-propagandan verkar vara bortrensat. Bra och sakliga artiklar om Israel. Någon har ombesörjt en gåvoprenumeration åt mig vilket jag är mycket tacksam för.

  Det är inte ofta jag håller med Swärd men han skrev en bra artikel om modern gnostisism häromdagen. Han fokuserar på människans ansvar för sina kroppar, sin hälsa, miljön och denna jord. Detta är något som vår Skapare är mycket noga med och har visat oss i sin Lag och genom sitt jordeliv här. I Bibelns sista bok säger Han:

  ”Folken vredgades, men din vredes dag har
  nu kommit, och den tid då de döda skola få sin dom, och då du skall löna
  dina tjänare profeterna och de heliga och dem som frukta ditt namn,
  både små och stora, och då du skall fördärva dem som fördärva jorden.”

  ”…och då du skall fördärva dem som fördärva jorden.”

  Ser det utmärkta programmet UR Samtiden på Kunskapskanalen som just nu har föreläsningar om Agenda 2030, vilket berör det Swärd skrev om och det Herren talar om i Uppenbarelseboken, i Lagen m m.

 • Martin

  Men förtal är okej enligt dig tydligen förenligt med Jesus bergspredikan. Ja Lars, vi förstår alla vem som har ”lärt dig” läsa Bibeln, det är inte direkt att du döljer det.

 • Lars Wärn

  När det gäller gnosticismen finns det delar i det som jag är mycket bekväm med. Det gäller som exempel Satans ursprung och människans ansvar såsom ett gudomligt väsen. Ett ansvar Satan inte tar och de som följer hans exempel kommer att få dela hans eviga öde.

  Johannes citerar:

  ”Yeshua svarade dem: »Det är ju så skrivet i eder lag: ‘Jag har sagt att I ären gudar’.”

  Citatet är hämtat från psalmisten:

  ”Jag har väl sagt att I ären gudar och allasammans den Högstes söner”

 • Lars Wärn

  Du baktalar mig i din ”fader” åklagarens (baktalaren) anda. Bevisa att jag ljuger eller håll tyst!

  Bush borde först och främst ställas inför rätta i Haag för brott mot mänskligheten. Att han rövat land från fattiga i en oerhörd omfattning är av sekundär ordning i betydelse.

 • Martin

  Nej du, Lars. ”Att han rövat land från fattiga i en oerhörd omfattning…” är upp till dig att bevisa. Det förstår du kanske om du tänker efter lite. Men var så säker, du kommer dömas med samma dom som du dömer andra.

 • Lars Wärn

  I ett rättssamhälle, vilket du inte tycks vara anhängare av, ligger bevisbördan på åklagaren (grek diabolos) d v s på dig.

  Jag känner ett djupt lugn inför Domens dag 🙂 Hur är det för din del?

 • Martin

  Jag sa ju att du skulle tänka efter lite! Det är du som är anklagaren, diabolos. Du anklagar Bush för att röva land från fattiga. Därmed ligger bevisbördan på dig.

  Det är ändå lite intressant. 150 000 hektar, vad är det… knappt fyra kvadratmil? Inte samhällshotande för ett land i Sveriges storlek med knappt 7 miljoner invånare. Kanske han vet att han behöver ett hide-away-ställe den dag USA faller i laglöshet och kaos.

  För min del? Också ett djupt lugn. Du är säkert uppväxt i en kyrka, de flesta legalister är det.

  Nu ska jag berätta nåt fullständigt patetiskt. En del kyrkoprodukter börjar göra uppror när de inte upplever Gud i kyrkan på det sätt de skulle vilja. De blir lite radikala, ska följa Bibeln! Inte vara som de andra bänkvärmarna i kyrkan. Men de går nu till lagen, nådens motpol. De blir kritiska, aggressiva, går knappt att ha i möblerade rum. Väl där hittar få ut. För min del är jag inte uppväxt i en kyrka och för oss ser vägen till Jesus så väldigt mycket annorlunda ut. Vi är som den förlorade sonen som kommer hem till Fadern haltande med såriga fötter. Nakna och fattiga. Vi vill aldrig någonsin lämna Fadern och gå tillbaks vare sig till horhuset eller svinstian men detta är något som legalisterna aldrig kommer kunna förstå. De är som den äldre brodern som ville ut och förlusta sig men som stannade av ”trohet” och ”respekt” och allt vad dom kallar det :).

 • Lars Wärn

  NEJ! Denna fåniga diskussion började med att du anklagade mig för förtal! Din….&%¤# … diabol! (eller är du i själva verket legalist?) Vidare hotade du mig med böter eller fängelse i högst 2 år.

  Är 150 000 hektar pluttigt? Du borde veta hut, pöjk! Mina föräldrar födde upp mig och mina 4 syskon på ca 25 hektar åker och betesmark under 1960-1970-talet. Vet hut!

 • Martin

  Fel! Du anklagar Bush för att stjäla land och det är emot svensk lag. Det är faktiskt olagligt i Sverige att anklaga någon för att vara kriminell. Såvida man inte kan bevisa att så är fallet, vilket du inte gör! Tydligen gäller lagen andra men inte dig. Hota med böter eller fängelse? 🙂 Jag skrev att detta är straffvärdet för förtal.

  Du ljuger, jag har aldrig kallat 150 000 hektar pluttigt, du kan helt enkelt inte sluta ljuga och förtala. Jag skrev att det inte är systemhotande. F ö växte min far upp på en gård med tolv hektar.

 • Lars Wärn

  Fel! Du anklagar mig för förtal och är beredd att utdöma straff enligt din lag.

  Du struntar i Guds Lag och uppvisar t o m ett djupt förakt. Det visar din ställning inför Israels Gud – Yeshua.

  ”Är 150 000 hektar pluttigt? ” Jag citerade inte dig, märk väl! Jag läste din åsikt mellan raderna, som vi sa förr när förståndet var mer utbrett i detta land.

  Du verkar anse att Bush har rätt att ”grabba land”? Om alla i ”den vita världen” gjorde detsamma – hur många tunnland skulle det bli över för övriga?

  Hur många hektar din far växte upp på är ganska ointressant i sammanhanget . Det jag skrev är mer intressant. Mina föräldrar försörjde sin familj med 7 personer på ca 25 hektar åker och betesmark. 150 000/ 25 = 6000 familjer som skulle kunna försörja sig på den lögnaktiga ”pingstvännen” Bush rövade mark!

  Då tar vi inte hänsyn till all den mark han och hans familj har rövat åt sig i norra Amerika heller. De behöver inte ens ett tunnland mark för egen försörjning! De har miljoner i pension årligen!

  Roffare och rövare kommer att dömas mycket hårt, var så säker! De som håller dem bakom ryggen går samma öde till mötes.

 • Martin

  Hur är det med förtalarna? Har ni ett annat straff att vänta?

  ”Du verkar anse”, ”…läste din åsikt mellan raderna” Skärp dig nu Lars. Bemöt det jag skriver istället för att komma dragandes med dina gamla halmgubbar. Du bryter mot lagen för att anklaga någon att bryta mot lagen. Ändamålen helgar medlen? Och du anklagar mig för att ha förakt för Guds lag…

  Citat: ”Bush borde först och främst ställas inför rätta i Haag för brott mot mänskligheten. Att han rövat land från fattiga i en oerhörd omfattning är av sekundär ordning i betydelse.”

  Brottsbalken § 5:1: ”Den som utpekar någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller eljest lämnar uppgift som är ägnad att utsätta denne för andras missaktning, dömes för förtal till böter.
  Var han skyldig att uttala sig eller var det eljest med hänsyn till omständigheterna försvarligt att lämna uppgift i saken, och visar han att uppgiften var sann eller att han hade skälig grund för den, skall ej dömas till ansvar.” slut citat

  Alltså. Att anklaga Bush för att ha ”rövat land från fattiga i en oerhörd omfattning” utan bevis är olagligt.

  Q.E.D.

  Haha, beredd att utdöma straff…

 • Lars Wärn

  ”Skratta du men det gör ej jag, för jag vet att till sist en dag…” Vi som gick i söndagsskola vet fortsättningen.

  ”Bemöt det jag skriver…”

  Bemöt du det jag skriver. Hur mycket mark kan Bush och liknande oligarker röva till sig innan du anser det är nog?

  Jag stödjer en liten farm i Rwanda. Den är kanske 1/2 tunnland stort. En normalstor farm i Rwanda är på ca 1-5 tunnland. Detta enorma landområde Bush med familj har rövat åt sig i Paraguay skulle alltså räcka att försörja 300 000 familjer i Rwanda. Eller om de har den mindre storleken jag nämnde – 600 000 familjer. Kanske det handlar om sammanlagt över en miljon familjer om vi räknar in det land Bush med familj har roffat åt sig i Nordamerika.

  Har du ingen som helst känsla för rättfärdighet? (Nej det har du inte, det märks i allt du skriver)

  Återigen; det är du som anklagar mig för förtal vilket gör dig till en anklagare (åklagare, förtalare, baktalare, diabolos, eller kort och gott en djävul).

 • Martin

  Du är så tråkigt förutsägbar Lars. Du letar konflikt till höger och vänster och anklagar hejvilt människor för att tillhöra djävulen. Och så fort någon riktar spegeln tillbaka mot dig gråter du som en liten pojke.

  Att leta konflikter på nätet verkar vara din favoritsysselsättning (dock är det inte min) så jag låter dig få sista ordet.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Lars och Martin: Ledsen att jag missat detta men var på resande fot. Denna typ av meningsutbyte är absolut inte ok. 500 salen är till för att prata fritt och ha lite högre i tak, men det här är inget meningsfullt samtal.

  Det är härmed avslutat. Tack för att ni respekterar vårt önskemål från Admins sida. /Daniel

 • Lars Wärn

  Den holländske höger-populisten Pim Fortuyn var öppet homosexuell. Det skulle inte förvåna mig om Geert Wilders ”kommer ut” som ”stjärtgosse” vad det lider (eller vad vi lider). Ingen ovanlig läggning bland höger-extremister. Se vidare i Lothar Machtan´s utmärkta biografi ”Hitlers hemlighet: en diktators dubbelliv”. (Kan citera utvalda delar ur mitt ex av boken vid behov)

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Nu surrar du. Homosexualitet är inte bundet till politisk värdegrund.

 • Lars Wärn

  Det menade jag absolut inte. Det är däremot märkligt att högerextremister ofta vänder sig emot homosexualitet samtidigt som flera av dem visat sig ha den läggningen. Varför Pim Fortuyn mördades 2002 vet vi inte men vi kan ana varför nazistledaren Ernst Röhm, som också var praktiskt taget öppet homosexuell, mördades 1934. Han visste helt enkelt för mycket om Hitlers dubbelliv och dubbla budskap.

  Där kan det tilläggas att Hitler använde den metod Erdogan kopierat nyligen. Att rigga en statskupp och på det sättet skaffa sig anledning att fängsla och avrätta politiska motståndare samt andra de ville göra sig av med.

  Hörde just Katarina Sandström använda ett alternativt uttal av Gerts namn. Det läte inte så mycket bättre då hon tonade ner ”r”. Paret i nyhetsnorgon skrattade sig nästan fördärvade då de för några veckor sedan skulle uttala populistens namn

 • Mattias

  Stjärt Wilders , finns anledning att hålla med Wärn.

 • Lars Wärn

  Hörde just på nyheterna att regnbågsflaggans skapare har avlidit. Han skapade en flagga med 8 färger men den nuvarande bögfanan har bara 6 färger. Det är mycket att tacka Israels Gud för. De kopierar Guds verk och missbrukar Hans symbolik, men börjar genast att förfalska. Guds tal är 888 – djävulens 666. Vetenskapen erkänner 7 färger i regnbågen men det finns alltid en ytterligare dimension i vår Gud, Israels Gud.

  http://www.pingstung.se/leva-livet/leva-livet-bloggen/100892-regnbagen-var-tecknet-pa-loftet-som-gud-gav-at-noa

 • Lars Wärn

  Kunskapskanalen är bäst! Just nu en serie om det romerska riket och i detta avsnitt om Masada.

  https://www.tv.nu/p/1CUoMh-N-4k13

 • Lars Wärn

  Ser på Nyhetsmorgon söndag. Veckans höjdpunkt. Jenny ensam men hon klarar sig själv utomordentligt. Ok, det blir roligare om de är två och ”käftar” lite… men ändå.

  Nu skall det svenska folket lära sig att laga svensk kyckling. Äntligen. Till detta krävs det en iransk kock. Men han gör det hela så mycket bättre 🙂 (Var inte Niklas Strömstedt med i Så mycket bättre b t w? Eller minns jag fel? Jo, man kan bli lite avis på Niklas ibland som har fått en sådan underbar hustru, men å andra sidan förtjänar han det väl)

  Herrens vägar äro outgrundliga 🙂

 • Lars Wärn

  Hörde igår på nyheterna att grundvattnet är lågt.Det kan bli ransonering av dricksvatten i sommar. Det gäller särskilt sydöstra Sverige. Flera kommuner i Götaland får sitt vatten från reservoiren Vättern via pipelines. Jag förslog att de skulle lägga en pipeline från fastlandet till Öland, som har ett extremt lågt grundvatten. Vad jag förstår nappade någon på förslaget.

  Kommer att tänka på Elia och den långa torkan. Vad berodde den på? Varför kom det plötsligt skyfall i Israel, efter Elias möte med Baals-prästerna på Karmel?

 • Lars Wärn

  Är blockerad (på livstid) på APG29 men kan inte låta bli att reagera på denna artikel:
  https://www.apg29.nu/index.php?artid=27827

  Är det så här invandrare från Mellanöstern får se Sverige när de kommer hit så har jag viss förståelse för det som kallas ”radikalisering”.

 • Lars Wärn

  Det är bara Kina som har fått känna av hagel på 50 kilo (Upp 16:21) men det
  var länge sedan nu. En försmak av vad som kommer att drabba
  ”vilddjurets rike” i den annalkande vedermödan (Upp 16:21)

  http://www.ecns.cn/2017/04-06/252286.shtml

 • Lars Wärn
 • Lars Wärn

  Några funderingar kring gårdagens händelser från en vapenbroder på en blogg som nog är borta nu.

  https://levandetro.wordpress.com/2017/04/08/attacken-i-stockholm-islam-i-sverige/

  Den som är trogen i det lilla skall anförtros mycket, säger Evangelium.

 • sam

  Vem firar påsken och vem firar Det osyrade brödets högtid.? Vem vet att Pesach är måltiden som inleder det osyrade brödets högtid ?

 • Lars Wärn

  Ser på SVT hur danska bönder tvingas märka sina kära husdjur enligt EU och deras förbannat stora lagsamling på 30 000 sidor lagtext i Bryssel Djurplågeri i statlig regi.

  https://www.svtplay.se/hundra-procent-bonde

 • Lars Wärn

  Nästa steg är EU-märkning av djurens ägare och all deras medmänniskor.

 • Lars Wärn

  Jag fattar inte hur en enda rättfärdig vill kalla sig ”kristen” idag. Själv är jag messianskt troende sedan många år. Allt jag ser ”de kristna” göra är i strid med Yeshua Bergspredikan. De samlar på sig mindre, större eller enorma rikedomar i framgångsteologisk anda, inte minst. De ”botar sig själva” i enlighet med trosläran. De skiter fullständigt i den Israels Gud jag väntar. Han blir inte nådig mot alla dessa, ”de kristna”, de förbannade, när Han kommer.

  ”Folken vredgades, men din vredes dag har nu kommit, och den tid då de
  döda skola få sin dom, och då du skall löna dina tjänare profeterna och
  de heliga och dem som frukta ditt namn, både små och stora, och då du
  skall fördärva dem som fördärva jorden.”
  (Upp kap 11)

  ”Jag trampade ned folken i min vrede

  och gjorde dem druckna i min förtörnelse,

  och jag lät deras blod rinna ned på jorden.”
  (Jesaja kap 63)

 • Lars Wärn

  Har frågat bloggägaren vem jag skall omvända mig från och till vem. Inget svar. Bör jag avsvära mig Yeshua och tillsvära mig Satan för att åter få kommentera på APG29? Vad tycker ni?

 • Mattias

  Jesus sa inte att messiastroende ska sitta hemma tycka saker hela tiden.
  Skaffa dig ett liv som man brukar säga.

 • Janneyo114

  Mat 5:3 Blessed are the poor in spirit: for theirs is the kingdom of heaven.
  Mat 5:4 Blessed are they that mourn: for they shall be comforted.
  Mat 5:5 Blessed are the meek: for they shall inherit the earth.
  Mat 5:6 Blessed are they which do hunger and thirst after righteousness: for they shall be filled.

 • Lars Wärn

  Jag har Vägen, Sanningen och Livet. Vad har du?

 • Mattias

  Du hade kanske det men inte nu längre, bitterhet tillhör inte Andens frukter, men du har kanske inte Den Helige Ande i ditt liv. Men det är inte min sak att bedöma dig.
  Jag är tyvärr själv mer ordets hörare än dess görare, men det finns nåd och möjlighet till bättring fortfarande.

 • Lars Wärn

  Nej, du kan inte bedöma mig. Ditt ständiga och återkommande hackande på nästan allt jag skriver visar mig att endast ”åklagaren” är din ”herre och gud”.

 • Mattias

  Och du åklagar större delen av kristenheten! VAD gör du själv?

 • Lars Wärn

  ”And we know that we are of God, and the whole world lieth in wickedness.”
  (Johannes evangelium, KJV)

 • Lars Wärn

  Intressant om Bysans på Axess-TV nu. I detta avsnitt handlar det om hur de ”kristna” korsfararna från Rom och från andra hål i västra Europa plundrar, våldtar och mördar i det ”kristna” Bysans på sin väg till Jerusalem. Kristna är minst sagt för djävliga. Inte minst mot varandra.

 • Lars Wärn

  Jag gillar den tjejen bättre och bättre. Modig tjej. Hon värnar om
  djuren, naturen och inte minst människan. Har just sett avsnittet om
  njurdonationer i Bangladesh. Lite lik min dotter med liknande genetisk
  mix. Hård men rättvis. Även mot pappa.

  http://www.kunskapskanalen.se/artiklar/smugglarna-1

 • Miriam

  ”Lite lik min dotter med liknande genetisk mix. Hård men rättvis.”

  Måhända handlar det mer om imitation än genetik……? 🙂

  (Inte mer om barnen nu)

 • Lars Wärn

  Det där hängde jag inte med på riktigt…

  Nelufar Hedayat arbetar ganska likt Janne Josefsson med sin stab av kunniga reportrar. Hon använder även viss taktik á la Wallraff, liksom UG. Sådant behöver vi mycket mer av på fler håll i världen idag.

  http://webb-tv.nu/smugglarna-ur-play/

 • Lars Wärn

  Någon på APG29 anser sig ha svaret på när ”uppryckelsen” kommer att ske?

  ”Så ett svar på frågan när Herren hämtar sin församling, är att det sker
  precis när hedningarnas fulla antal är fyllt, som är den sista
  människans frälsning före uppryckelsen.”

  Vilken gallimatias. För det första har den svenska kristenheten i ett sekel eller mer talat om ”uppryckandet”, inte ”uppryckelsen”. För det andra blir den siste hedningen, eller israeliten, slutligt frälst när han/hon ”rycks bort på skyar” om tusentals år, i enlighet med Pauli profetior i Första Thessalonikerbrevet och det Andra Thessalonikerbrevet. Vad säger då versen personen ifråga citerar från Romarbrevet?

  ”Rom 11:25 – ‘Bröder, jag vill att ni skall känna till denna hemlighet,
  för att ni inte skall ha för höga tankar om er själva: förstockelse har
  kommit över en del av Israel och så skall det förbli, till dess att
  hedningarna i fullt antal har kommit in.’ ”

  Var i versen står det om någon ”uppryckelse”? Var i Rommarbrevet står det om någon ”uppryckelse”? Var i Bibeln står det om någon ”uppryckelse”?

  Själv läser jag om ett ”bortryckande” i 1 Tess:

  ”Ty Herren skall själv stiga ned från himmelen, och ett maktbud skall ljuda, en överängels röst och en Guds basun. Och först skola de i Kristus döda uppstå; sedan skola vi som då ännu leva och hava lämnats kvar bliva jämte dem bortryckta på skyar upp i luften, Herren till mötes; och så skola vi alltid få vara hos Herren. Så trösten nu varandra med dessa ord.”

  Detta skall inte ske förrän det är dags för ”Herrens dag” d v s den dag då ”himlakropparna med dånande hast förgås”, inklusive denna jord. Det sker först om tusentals år. Då blir det dags att evakuera ”de heliga” från denna jord till den nya. De heliga alltså, inte en avfällig kristenhet.

 • Lars Wärn

  Intressant vetenskaplig föreläsning om Guds existens på Kunskapskanalen nu (UR Samtiden)

  http://urplay.se/program/201588-ur-samtiden-vetenskapsfestivalen-2017-tillit-korruption-och-ansvarsutkravande

 • Snabelsonjo Lundqvist

  Lars Wärn

  Hur mycket griskött får man äta innan det är kört? Hur mycket griskött åt du själv innan det nästan var kört för dig?

  Just det faktum att du själv ätit både blod och gris borde väl göra dig en aning ödmjuk eller fick du pga din mänskliga storhet mer nåd än vad du är beredd att ge grisfrossande människor här? Varför är du så hård?

  Blev du det när du lärde känna YHWH?

  Hur var du i din ungdoms dagar när du först lärde känna Jesus på örebromissions tiden? Om du var lycklig då blev du ännu mera salig efter att ha slutat äta svin?

  Du måste givetvis svara ja på den frågan antar jag men du låter inte som en salig människa utan som en ensam bitter gammal man som skulle behöva få läkas ihop av den som en gång frälste dig.

  Varför behöll han dig i mörker så länge när han på ett enkelt sätt kunnat förklara för dig med en gång att sluta svina ner din själ?

  Aldrig har det varit lättare för Jesus att undervisa mig som i den första tiden och mycket fick jag lära mig och skinkan på mackan sa han ingenting om.

  Kanske jag och andra borde ha mött dig istället för Jesus eftersom han frälste oss så oerhört bristfälligt? Varför så hård i din ton när du själv syndat på samma sätt tidigare?

  Tänk om Gud velat då hade du varit borta och förtappad för länge sedan men så funkar ju inte Gud.

  Varför tycker du att Gud ska ge oss en omildare behandling än vad du själv fick?

  Har du senaste åren ens en smula funderat på om du på något sätt kan ha förvillats?

  Jag har läst mycket av dig och sett en degenererande utveckling och tycker att det är tråkigt särskilt med tanke på att du själv är helt övertygad om att du utvecklas på ett överlägset sätt jämfört med i stort sett samtliga du debatterar med.

  Går inte högmod före fall?

  Ta dig nu en funderare i vart fall! Du behöver salighet på djupet och har mycket att ge och det är tråkigt att en katt ska sluta som ditt enda sällskap eftersom den aldrig kommer att säga emot dig.

  Dina rötter är välsignade men du förmår själv inte längre att förmedla välsignelse, bara motsatser och bara det borde vara nog för att väcka en gammal väckelse ådra som du dock har kvar inom dig.

  Min avsikt är inte att vara dum mot dig utan att försöka att nå en sträng i ditt inre av nåd, barmhärtighet och sann kärlek.

  Avstå gärna gris och blod men var försiktig med dina medmänniskor och anser du att jag och andra inte är frälsta så bör du älska oss så mycket mera för att om möjligt vinna någon av de förtappade!

 • Ulrika

  Fick min beskärda del av förmaning från annat håll igår (via e-post).

 • Snabelsonjo Lundqvist

  Det är farligt att tycka på nätet och vissa går ändå inte att påverka. Bättre att ödsla sina krafter där det finns hopp!

  Nåd å frid tappre stridskvinna! Var vid gott mod HERREN är med dig!

 • Ulrika

  Tack och detsamma så mycket.

 • Lars Wärn

  Blev så inspirerad av TV-reklamen:

  ”Yes, Sveriges drygaste diskmedel”

  Mitt tillägg: Yeshua – världens drygaste diskmedel!

  Kanske snarare tvättmedel? De har även tvättmedel numera såg jag någonstans.

  ”Dessa äro de som komma ur den stora bedrövelsen, och som hava tvagit sina kläder och gjort dem vita i Lammets blod.”

  Här kan man förfalla till att bli hädisk och citera Strindberg, men det var inte avsikten.

  Jag erkänner bara den reklamen, Yes, i TV. Min Katt, Kattarina, erkänner Whiskas reklam i TV. Det är hennes ensak, men verkar stämma mycket väl den med.

  https://www.youtube.com/watch?v=nS7Bg0hnT40

 • Lars Wärn

  Har just sett sett Linda Lindorff i programmet ”Linda och djurens hjältar” Vet inte hur jag hamnade där men älskar jordens ormar (”världens” många, månghövdade ”ormar”, är en helt annan sak)

  En fantastisk dokumentär (trots Lindas avskyvärda efternamn). Linda följer en nativ amerikan i hans jobb att rädda kontinentens ormar och får jobba lite själv emellanåt. (Kommer nog på TV4 Play senare,Linda och djurens hjältar )

  Skrev till Daniel, privat, angående ormar följande (i email):

  ”Angående ‘ormen’; ett typiskt kännetecken, som de nativa amerikanerna noterade angående de vita
  inkräktarna, är den kluvna tungan (även några ödlor såsom varaner bär på samma åkomma… en hjälp
  för dessa att i naturen lokalisera sitt byte med stereoskopiskt luktsinne).”

  Studerade Asiens ormar, även Indiska Oceanens (där jag själv har fiskat och där man kan få en havskrait i nätet vid otur) och Stilla havets havsormar, på 1990-talet och blev förälskad. Så vackra, så genuina, så fulländade! Så ofarliga, 95% av dem. Min favorit i havet blev Havskraiten, och och på land… De är för många… Kanske den svenska Hasselsnoken duger?

  Havskraiten:

  https://www.youtube.com/watch?v=BM5wuGRQN54

  The Seakrait. En av världens absolut giftigaste ormar. Hugger bara om den provoceras. Som när någon försöker rädda den ur fisknätet.

 • Lars Wärn

  Sea Karit. En bakgifttandad snok, havslevande. Kobran är en liknande art men lever på land. Man kan fråga sig varför de havslevande bakgifttandade snokarna behöver så många gånger mer gift än de landlevande kusinerna. Svaret är mycket enkelt. Havsvattnet späder ut giftet. Havet är dessutom mestadels grymt djupt. Ormen måste veta ungefär var offret faller till botten i oceanens djup, Hinner offret simma kilometer efter hugg blir läget för måltiden mer ovisst.

  En annan sort, de allra vackraste i tropikerna, är de flygande ormarna av släktet Chrysopelea. Varför är de så så snälla och biter sällan, men har ett så starkt gift? Samma sak där. Offret som blir bitet försvinner ner mot marken, kanske 50 m under djungeltaket, och behöver tagas i anspråk innan någon annan gör det.

  När jag kom hem från tsunamins Sri Lanka 2005 och gjorde morgontoalett, här hemma, slingrade sig en mycket liten mörk orm vid mina fötter. En krait, var min första tanke. Sri Lankas mest dödliga orm på land. Den kunde ju ha kommit med i resväskan, trotsa att vi vädrade dem utomhus i vinterkylan efter hemkomsten. Jag böjde mig ned och såg de gula märkena bakom huvudet och insåg att det var en liten snok som hade kommit in i huset med veden. Väl det. I Sri Lanka heter ormen ”åtta-fots-orm” (fritt översatt från tamil). Detta namn har den lilla ormen, som gärna gömmer sig i stövlar o dyl, fått därför att den som blir biten hinner gå åtta steg innan han/hon segnar ned och dör. Då är den svenska snoken att föredra 🙂

 • kjell

  Vad har hänt med alla dagens inlägg på aletheia?

  Har Stefan Swärd lagt ner sin blogg?

 • Ulrika

  Vill förstå vad dessa 4 herrar sjunger. Kan någon hjälpa till att översätta delar av eller hela texten?

  Tack på förhand.

  https://www.youtube.com/watch?v=RPQ_DK8gFbQ

 • Jonas Rosendahl

  Stefan Swärd har haft problem med sin bloggsida. Men den fungerar nu igen…

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Nja, det är ju en hel predikan, som så ofta när Gaither band möts.

  Engelska texten:

  There’s a line that is drawn through the ages
  On that line stands an old rugged cross
  On that cross, a battle is raging
  To gain a man’s soul or it’s loss
  On one side, march the forces of evil

  All the demons, all the devils of hell
  On the other, the angels of glory
  And they meet on Golgotha’s hill
  The earth shakes with the force of the conflict
  And the sun refuses to shine
  For there hangs God’s son, in the balance
  And then through the darkness he cries

  It is finished, the battle is over
  It is finished, there’ll be no more war
  It is finished, the end of the conflict
  It is finished and Jesus is Lord

  Snabböversättning (fritt, obs inte ordagrant, det blir konstigt)

  En linje går genom denna tidsålder
  På den linjen står ett urgammalt kors
  På det korset rasar en strid
  Att få eller förlora människans själ
  På den ena sidan, marscherar ondskans andemakter
  Alla demoner, hela helvetets ondska

  På andra sidan änglarna i himlarymderna
  Och de drabbar samman på Golgothas kulle
  Jorden skakar av denna strid
  Till och med solen vägrar att skina
  När Guds son hänger mellan himmel och jord

  Sedan ropar han ut genom mörkret
  Det är fullbordat, slaget är över
  Det är fullbordat, det kommer inte bli mer krig
  Det är fullbordat, slutet på striden
  Det är fullbordat och Jesus Herre nu är

 • Ulrika

  TACK!

  Köper du hela texten?

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Tycker sången är dramatisk, rörande och mäktig. Det enda jag spontant reagerade på teologiskt är ‘It is finished, the end of the conflict’ som jag kanske lite slarvigt översatte till ‘Det är fullbordat, det kommer inte bli mer krig’

  Jag tror ju inte att vare sig konflikten eller striden beroende på hur man översätter är över. Men, det är en tolkningsfråga. Just denna strid är över. Jesus säger ju att det är fullbordat, så jag tror inte det är detta författaren försöker säga heller.

  Så här tänker jag: Striden mellan Ormen och Jesus är över. Han har vunnit seger och tagit nycklarna till dödsriket o.s.v.

  Dock står du och jag fortfarande i strid med satan. D.v.s. han strider mot mänskligheten så länge han kan och får. Denna strid måste vi vara vakna över annars slits vi i stycken.

 • Ulrika

  Håller med dig!

  Trillade över den här videon nedan. (Den behöver du inte översätta, mannen i den talar så tydligt)

  Har du sett den?

  https://www.youtube.com/watch?v=rwNrmkJ-yiI

 • kjell

  Okej, men varför tog du bort ditt inlägg, det är väl en intressant text pred 10:2 (1917) som ställdes som fråga till dig, du som studerar teologi, om jag fattat rätt.
  Samtidigt som jag sett att du tagit bort inlägget, så skymtar inlägget några sekunder precis när man går in.

 • MyTwoCents – aletheia.se

  Ha ha. Ja, killen är ju brutal, orädd och lite johannes-döparen-aktig…. Såg för nån månad sedan

 • Ulrika

  Vet du! Tänkte också på Johannes Döparen gällande rösten. Rakt ut bara! ”Gör vägen rak för Herren” är inga ord man sitter och smusslar ut i ett hörn.

  Man kan säkert tänka att den här mannen är lite väl rak men då kan man betänka att trots hans tydlighet var det många som inte valde att lyssna. Och framförallt, det var även genom detsamma som många lyssnade.

  Ett sätt för andra att ta efter? Nja, det här är nog den här mannens uppgift och personliga stil, han är uppenbarligen gjord för det och visst blir man uppmuntrad.

 • Jonas Rosendahl

  Kommer inte exakt ihåg detta. Men minns svagt att jag tog bort ett inlägg på Stefans blogg som jag tyckte blev alldeles för spretigt. Andra skrev och fomulerade det bättre. Men det är ju inte roligt om det fortfarande på nåt sätt syns, när jag tagit bort det. Det måste vara en svag teknisk plattform de har. Ska tänka på det i fortsättningen, att tekniken kan man inte lita på, så jag inte skriver nåt förhastat.

 • kjell

  Inlägget syns bara i några sekunder, och jag vet inte om det går att frysa det i det läget.
  Angående pred 10:2 enligt 1917, kan det möjligen handlat om politik på den tiden också.

 • kjell

  Daniel nu hoppar inte figurer i bilden längre, men det är fortfarande kvar en reklamskylt för Facebook som man om och om igen måste klicka bort.

 • kjell

  Det hade varit bra om det gått att hantera videon, back-fram osv, och med svensk text.

 • Lars Wärn

  Jag hade förväntat mig att Aletheia skulle ge sin hyllning till Sveriges förste katolske kardinal. Men där ser man. Apropå kardinaler läste jag just en typisk artikel angående vatikanen. Det är inte så mycket bättre nu än det var på påve Borgias tid.

  https://sputniknews.com/europe/201707051055248044-gay-sex-vatican-orgy/

 • Lars Wärn

  Läste en kort men koncist artikel på bloggen ”Levande tro”:

  ”På olika kristna sidor diskuteras helvetets existens,
  och jag förstår inte att kristna har problem med att
  helvetet finns.

  Vari ligger problemet?

  Helvetet är skapat för djävulen och hans
  änglar.

  Enligt Guds Ord finns det 2 olika slags människor,

  Guds barn och djävulens barn.

  Guds barn håller sig till Gud och är en ande med
  honom.

  Djävulens barn håller sig till djävulen och är en ande
  med honom.

  Efter döden så följer Guds barn Gud och blir ett med
  Gud

  och djävulens barn följer djävulen och blir ett med
  djävulen.

  Var sak på sin plats alltså och alla får som de
  vill.

  Är inte det ett uttryck för Guds Kärlek om
  något?

  Jag tror inte ett dugg på, som de amerikanska
  helvetes-skildringarna brukar skildra, att helvetet är fyllt av människor som
  ångrar sig och skriker till Gud om nåd.

  Inte alls!”

  Vet inte om denna är en av de sidor bloggaren har läst men ämnet har ju tagits upp här om än lite OT. Oavsett vad är sanningen den att dagens kristna har problem med stora delar av Bibelns ord.

  https://levandetro.wordpress.com/2017/07/11/helvetet/

 • kjell

  Är det någon som översätta denna text, så den går att sjunga på Svenska https://youtu.be/tg551q9wt1o

 • kjell

  Jag hittade texten på Engelska men kan inte språket.
  I’m Free
  Lynda Randle
  Sångtexter
  So long, I searched for life’s meaning
  Enslaved by the world and my greed
  Then the door of my prison was opened by love
  For the ransom was paid
  I was free
  I’m free from the fear of tomorrow
  I’m free from the guilt of my past ooh!
  I’ve traded my shackles for a glorious song
  I’m free
  Praise the Lord, free at last!
  I am free from the guilt that I carried
  From the dull empty life, I’m set free
  For when I met Jesus he made me complete,
  He forgot the foolish child I used to be
  I’m free from the fear of tomorrow,
  I’m free from the guilt of my past oh
  Oh, I traded my shackles for a glorious song
  I’m free!
  Praise the Lord, free at last!
  Oh!
  I’ve traded my shackles for a glorious song!
  I’m free, Praise the Lord free at last!
  Låtskrivare: Joe Tate
  Text till I’m Free © Capitol Christian Music Group

 • Lars Wärn

  I rötmånadstid får man försöka hitta nyheter. Det har spekulerats i om pastor Berndt har övergivit den evangeliska tron och börjat vända sig till den katolska kyrkan. Det talas bl a om ”skärselden” i de citat han har på en nyligen uppdaterad undersida som verkar vara emot den bibliska läran om de eviga straffen.

  http://berndtisaksson.dinstudio.se/page_380.html

 • Lars Wärn

  En annan rötmånadshistoria är den om Anders Borg. Om han är skyldig eller ej borde det inte råda någon tvekan om. Han har ju bett om ursäkt för sitt beteende. Han ursäktas på vissa kristna bloggar vilket kan bero på att han bekände sin kristna tro under tiden som finansminister.

  http://aletheia.se/2011/12/21/finansminister-borg-tidigare-ateist-numera-troende-kristen/

 • Lars Wärn

  Kommer att tänka på Petras finaste sång:

  https://www.youtube.com/watch?v=NErE5B2-3-4

 • Lars Wärn

  Profetia från det förrförra seklet?

  ”Baron Trump’s Marvelous Underground Journey”

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=844985919011801&set=a.221583314685401.1073741826.100005012012896&type=3&theater

  ”CHECK THIS BOOK OUT…
  ”Baron Trump’s Marvelous Underground Journey”, by Ingersoll Lockwood, came out in 1893.

  It’s about a boy named Baron Trump who can time travel. His next book
  was called ”The Last President”, of which the president had a cabinet
  member named Pence…”

  (Leilani Masaniai)

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?