Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Livets Ords presstalesman byter arbete

[NYHETER, LIVETS ORD/TROSRÖRELSEN]

Magnus Dahlberg

Magnus Dahlberg
Foto: Livets Ord

Magnus Dahlberg slutar att arbeta som presstalesman hos Livets Ord och söker nya utmaningar i det privata näringslivet. Dahlberg har fungerat som Livets Ords presstalesman sedan 2002, men tar nu steget vidare och byter arbete efter 12 år i tjänst för den Uppsalabaserade församlingen.

Under de här åren har Dahlberg ett antal gånger fått rycka ut i både tidningar och bloggar för att svara på diverse anklagelser som riktats mot Ulf Ekman och församlingen. Speciellt spekulationer kring Ulf Ekmans väg gentemot den romersk – katolska kyrkan är sådant Dahlberg besvarat, men även att bemöta tidigare medlemmars berättelser i sekulär media om hur de sagt sig ha blivit illa behandlade av Livets Ord har varit en del av Dahlbergs uppgifter.

Givetvis har Dahlbergs arbetsuppgifter inte enbart varit att bemöta kritik. I de många fall församlingen Livets Ord på olika sätt bidragit till positiva förändringar i samhället har det varit hans jobb att informera omvärlden. Av det positiva Livets Ord gjort kan nämnas bland annat att överta huvudansvaret för värmestugan Grottan där hemlösa kan få mat och tak över huvudet, insatserna vid Valborgsmässoafton och Kulturnatten i Uppsala, samt Livets Ords hjälpinsatser internationellt.

Dahlberg bedyrar med ett leende att han inte har några planer på att följa i sin tidigare pastors fotspår och konvertera.

Aletheia önskar Magnus Dahlberg allt gott med de nya utmaningarna!

 

Andréas Glandberger
Aletheia Blogg & Tankesmedja
Logga Aletheia_se

=>

Ämne: Livets Ord/Trosrörelsen, NYHETER

Nyckelord: , , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?