Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Akut upprop för de kristna i Irak

Open doors

[NYHETER – UTRIKES]

Jag fick ett tips om ett upprop för de kristna i Irak och lägger ut information om det här. Den sista månaden har jag haft semester och därför inte följt med på speciellt mycket av det som hänt vare sig i Sverige eller i utlandet. Med begränsad tillgång till internet har det varit svårt att vara uppdaterad, något de som adresserat mig utan att få svar fått erfara.

Vill du stödja Open Doors i deras arbete för utsatta kristna rekommenderar jag att du ger en summa pengar till deras arbete. Organisationen skriver följande på sin hemsida om situationen i Irak:

Den 9 juni attackerade de islamistiska ISIS-styrkorna staden Mosul i norra Irak. ISIS-styrkorna, som numera går under beteckningen Islamiska Staten (IS), har sedan dess ockuperat staden. Detta har lett till en massflykt av folket i Mosul och rapporter nämner att upp till 500 000 medborgare har flytt ett förväntat islamistiskt skräckvälde. Det är också mycket troligt att den irakiska armén kommer att angripa staden för att återta kontrollen. Bland dessa flyktingar finns mellan 1 000 – 3 000 kristna familjer, vilket skulle innebära att de flesta av stadens kvarvarande kristna har lämnat staden och att Mosul snart kommer att vara ”… fritt från all kristen närvaro”, vilket också är ett uttalat mål från IS.

Besök Open Doors hemsida för mer information.

 

Andréas Glandberger
Aletheia Blogg & Tankesmedja
Logga Aletheia_se - Kopia

=>

Ämne: NYHETER, UTRIKES

Nyckelord: , , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?