Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

”Faran vi tiger ihjäl”

BT Storhaug

Faksimil av Bergens Tidende 30 augusti 2014

[Nyheter – Utrikes, Opinion & Debatt, Mediekritik, Politik, Ekonomi & Samhälle]

Här presenterar vi en krönika skriven av den norska journalisten Hege Storhaug där hon på ett rakt och tydligt sätt skriver om farorna med islam som ideologi och vad islam faktiskt står för. Denna krönika publicerades först av den norska tidningen Bergens Tidende den 30 augusti 2014.

En artikel som denna kan med stor säkerhet uppfattas som kontroversiell här i det politiskt korrekta Sverige, men det är frågor vi som medborgare i Sverige på ett sansat och ärligt sätt behöver diskutera utan att benämna varandra med diverse epitet.

Artikeln tar för sig händelser och personer i Norge, men är relevant på många sätt även här i Sverige, speciellt faktapåståenden kring islam och islamism. Aletheia har artikelförfattarens tillstånd att översätta och publicera denna krönika i Sverige. Tilläggas skall att Hege Storhaug, Human Rights Service och Aletheia Blogg & Tankesmedja inte automatiskt ställer oss bakom varandras olika åsikter och formuleringar i artiklar som skrivits.

Vi manar våra läsare att föra en sansad debatt kring detta ämne. Hatiska yttringar raderas utan varning.

 

Aletheia Blogg & Tankesmedja
Logga Aletheia_se - Kopia

 

 

Faran vi tiger ihjäl

Ingen politiker vågar. Ingen akademiker. Få debattörer. Detta trots att världen bevittnar en bestialitet vi knappt sett sedan Hitlers försök att utrota judarna, en bestialitet också norska medborgare är delaktiga i. Så varför vågar man inte ta in att de som slaktar människor på löpande band i Irak handlar i islamstiftaren Muhammeds ande?

Norge och västvärlden bör närma sig sanningens ögonblick. Barbariet från den saudiska öknens sanddynor för 1400 år sedan står inte längre på tröskeln till vår civilisation. Barbariet är mitt ibland oss. Detta erkännande har nog många tagit in, men lika fullt ser ångesten att kritisera islam ut att råda. Man är så vettskrämd helt in i maktpolitikens mitt, att man tiger om de grundläggande våldselementen i islam. Det är just våldspotentialen i denna religionsideologi som får förnuft och handling att kapitulera.

Inte fritt att kritisera

Jag kan säga vad jag vill om kristendomen och Jesus, med eller utan fakta, jag har inget att frukta, men jag kan inte säga vad jag vill om islam och Muhammed, med eller utan fakta. Jag har allt att frukta om jag gör så. Det är bara att se på Ayaan Hirsi Ali, Kurt Westergaard, Lars Vilks, Lars Hedegaard, Robert Redeker, Geert Wilders eller Salman Rushdie.

Även om fakta är på min sida kommer de att viftas bort, för i akademierna infrias inte kraven på forskningsmedel, om man inte håller ett fast grepp om lögnen att islam betyder fred. Extremisterna kapade fredsreligionen. De missbrukar stackars utnyttjade islam, som det hävdas i de politiskt korrekta cirklarna och som var mantrat under demonstrationen mot IS i Oslo den 25 augusti.

Historiska källor

Extremisterna använder islam så mycket det bara går och tar Muhammed som exempel eftersom de anser honom vara den bästa människa som någonsin satt sina fötter på vår jord. En av initiativtagarna till demonstrationen i Oslo sa följande om Muhammed: ”… vår profet var rättfärdig och skadade (aldrig) en människa.” Tror verkligen Faten Mahdi Al-Husseini att vi är så oupplysta att vi inte känner de historiska islamska källorna, som berättar i klartext om hur Muhammed besegrade Medina år 622 och införde en järnregim med sig själv som politisk ledare, härförare, domare och bödel och slaktade judiska stammar och tog flickor och kvinnor som sexslavar? Precis som IS oheliga krigare gör med Yazidikikvinnor.

Den mediaskapade hjälten Faten Mahdi Al-Husseini har själv extrema synpunkter. Hon vill leva i en muslimsk stat, hon har Ayatollah Khomeini som förebild och hon rör sig i en islamistisk miljö. Detta kan vi dokumentera.

Hon tillhör trossamfundet Tauheed som har mycket nära band till Iran. Tauheed är en norsk shiamoské som i åratal beskyllts för att importera den Iran – utbildade imamen som förkunnar hat mot västvärlden.

Stöttade dödsstraff

Muhammed statuerade dödsstraff för avfall från hans lag och ordning. Sunniislams främsta ideologiska ledare, Yusuf al – Qarawadi har sagt att han vill fullföra förintelsen med egna händer. Samma man har påpekat följande: ”Hade det inte varit dödsstraff för avfall hade islam utrotats med Muhammed.” Avgörande händelser som detta är att läsa i varje historisk bok om Muhammed och hans så kallade ”fredliga gärningar” på 620 – talet.

Apropå avfall. Låt oss närma oss vår dagliga verklighet. Hur kommer det sig att en som nyligen konverterat till islam på djupaste allvar menar att just dödsstraff för avfall är rätt samhällsmedicin? Är det på tiden att media gräver i Linda Alzagharis erfarenheter som muslim? Alzaghari argumenterade skriftligen för dödsstraff precis efter sin konvertering, då hon samarbetade med Basim Ghozlan som är moderator på islam.no.

Detsamma gäller en annan konvertit, Yousef Bartho Assidig, kollega till Alzaghari i Minotenk (Minoritetspolitisk tankesmedja, övers. anm.). Hon konverterade i miljön runt syriakrigaren Mohyeldeen Mohammed. Vem förfäktade de omänskliga hållningarna han tog till sig då, som han på Facebook nu säger att han ”är väldigt glad för inte fått så mycket fokus” och tar avstånd ifrån?

Behöver kunskap

Kan media vara så vänliga och ta upp handsken så att vi får handfast kunskap om islam och vad läromästarna i Norge står för?

Det samlas in pengar till det som PST (Politiets SikkerhetsTjeneste, norska motsvarigheten till Säpo, övers. anm.) fruktar är terror i Ghozlans miljö i Rabitamoskén. Givetvis förnekar han det, men han hade lite otur då en kollega i moskén ofrivilligt lade sanningen på bordet genom några olyckliga formuleringar på Facebook. Den uppenbara bilden ser ut att vara denna: Ingen moské har haft fler jihadister på insidan som sedan rest ut i bestialiskt krig.

Islamsk Råds ledare, Mehtab Afsar, har den islamrevolutionära Tahir ul – Qadri som ideologisk ledare. Det är mannen bakom den nådeslösa blasfemilagstiftningen i Pakistan. Han som i somras klarade av att göra om Islamabad till en containerzon genom att elda upp våldsamma massor som ska störta den demokratiskt valda ledningen och insätta honom som den politiska, militära och ideologiska ledaren – helt i Muhammeds anda. Hur mycket är en sådan dialogpartner värd för regeringen?

Bägaren är full

Skall dessa teateruppsättningar bara fortsätta? Känner inte våra politiker och andra ”tänkare” att bägaren är farligt full nu och att vi som samhälle måste genomföra en solid kontroll av hur verkligheten ser ut och ärligt konfrontera krafterna som skapar jihadister och ideologiska monster?

Men för all del, det handlar långt ifrån bara om jihadisterna. Det handlar också om islams ökande makt genom hotkultur och demografi, om avrättning av judar i Frankrike och Belgien, om hur man förtränger ursprungsbefolkningen, som jag själv bevittnat i Malmö i samband med ett bokprojekt, om offentlig sexuell trakassering av europeiska kvinnor och muslimska kvinnor utan hijab, om hur man behandlar icke – muslimer som kafir (otroende). Listan är mycket längre.

Vi är alltså vittnen till hur en ideologi som inte står tillbaka för nazismen stormar fram och som faktiskt är ännu farligare än nazismen. Man behöver nämligen inte appellera till det jordiska, som klass och ras, men till påstådd gudomlighet.

Förlamande skräck

”- Det är endast en man i världshistorien jag inte kan teckna”, sa tidningen VG’s Roar Hagen 2011. Hagen älskar livet för mycket för att göra det. Men det är kanske det vi alla måste göra nu: både teckna Muhammed och tala högt om det ideologiska hotet som ligger som ett kvävande täcke över vår civilisation genom att islam och politik är noga sammanfogat och som nyligen påpekades av en journalistisk svala, nämligen Hanne Skartveit i VG.

Kritik av religion och ideologi är sann kärlek till människan och vilja till framsteg. Avsaknaden av kritik, av satir, är uttryck för ringaktning och även uttryck för en samhällsförlamande fruktan för elefanten – islam.

Hege Storhaug

Om artikelförfattaren

Hege Storhaug (född 21 maj 1962) är en norsk journalist, författare och politisk aktivist. Hon jobbar som informationsledare för organisationen Human Rights Service (HRS). Storhaug har engagerat sig i samhällsdebatten i frågor knutna till tvångsäktenskap, könsstympning, islam, islamism och integrerings- och invandringspolitiken generellt. Storhaug har tidvis kommit med väldigt kritiska uttalanden om islam, något som bidragit till att göra henne kontroversiell. (Källa: Wikipedia)

Om Human Rights Service (HRS)

Human Rights Service (HRS) är en norsk stiftelse som beskriver sig som ”en partipolitiskt oavhängig tankesmedja med fokus på mänskliga rättigheter och demokrati i ett multietniskt och mångkulturellt samhälle, speciellt i förhållande till barn, unga och kvinnor”. Stiftelsen har sitt säte i Oslo. Verkställande direktör är Rita Karlsen. Informationschef är journalisten och samhällsdebattören Hege Storhaug, som skrivit och debatterat kring hedersmord, omskärelse och tvångsäktenskap.

Stiftelsen ska inte förväxlas med den amerikanske människorättsorganisationen Human Rights Watch, inget samröre mellan organisationerna finns. (Källa: Wikipedia)

Relaterat

Dagens Nyheter – ”IS ett hot mot hela vår civilisation”

Dagbladet – Benektelse og taushet (Förnekelse och tystnad)

=>

Ämne: INRIKES, Mediekritik, NYHETER, OPINION & DEBATT, Politik, Ekonomi & Samhälle

Nyckelord: , , , , , , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?