Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Din gåva hjälper människor i östra Ukraina

Donetsk krig 5

Pansarvagn i Donetsk gator

[Aletheia Tankesmedja, Nyheter – Goda nyheter, Utrikes]

Här kommer en längre rapport från Donetsk i Ukraina där pastorsparet Padun med text och bilder berättar hur pengarna som kommit in används. Det är som ni kan se mycket väl använda pengar, och vi vill av hela vårt hjärta mana till fortsatt givande för att fylla de enorma behov som finns.

Om du som läser detta vill ge en gåva till nödhjälpsarbetet i Donetsk, kan pengagåvor sättas in på Bankgironr 688-1700.

OBS! – Skriv Ukraina som betalningsreferens. Betalningsmottagare skall vara ENES (European Network El Shaddai, en organisation Daniel ”MyTwoCents” driver, vanligtvis för anordnande av konferenser och försäljning av undervisning). Rapport på inkomna medel kan begäras nästa bokslut för den som vill följa upp.

Läs rapporten och sprid den vidare till så många som möjligt så att vi kan hjälpa ännu fler människor!

Från hjärtat,

Daniel & Andréas
Aletheia Blogg & Tankesmedja
Logga-Aletheia

Din gåva hjälper! Rapport från Ukraina

”Kära vänner, bröder och systrar! Nu är det ett tag sedan vår kyrka i Donetsk började få din hjälp. Vår käre bror och vän Daniel Forslund har överfört delar av pengarna du gett till troende i vår kyrka och till medborgarna i vår stad som befinner sig i en svår situation på grund av kriget och i behov av mat, läkemedel och andra nödvändigheter .

Först och främst vill jag hjärtligt tacka var och en av er som i öppnat era hjärtan för människor i Donetsk i denna för oss svåra tid. Jag är tacksam till er på vägnar av vår kyrka, gamla människor, barnfamiljer, ensamstående mödrar, handikappade och även medborgare som inte är medlemmar i vår kyrka men som har fått del av din hjälp.

Varje krona som ges är mycket viktigt för dessa människor och alla pengar som kommer till Ukraina från dig används för att hjälpa dem som lever i konstanta krigshandlingar, för att lindra den svåra situationen för dessa människor så att de kan få mat, läkemedel och nödvändiga saker för existensminimum så långt det är möjligt i krigsförhållanden.

Varje dag ger våra pastorer, hemgruppsledare och troende hjälp till människor, och det är omöjligt att beskriva allt som händer här. Men jag kommer att dela några punkter med dig om hur vi gör det, så att du vet exakt hur din hjälp når människor i nöd. Vi arbetar i flera riktningar:

Donetsk hjälp 1

Mat som handlas till nödlidande

1. Varje dag köper våra ledare mat och packar det i speciella ‘livsmedelskassar’. Varje ‘livsmedelskasse’ kostar ca 150-200 UAH (93-124 SEK övers. anm.) och omfattar grundläggande nödvändiga produkter och nödvändiga varor: mjölk, flingor, konserver, makaroner, olja, smör, bröd, te, vatten, potatis, lök och andra grönsaker, tvål, tandkräm, toalettpapper, etc. Matkassar” packas beroende på antal personer i familjer, ålderskategori, kön, etc. (ensamstående mödrar, ensamma människor, handikappade, äldre, barn). Dessa ‘matkassar’ transporterar troende från vår kyrka direkt till hemmen.

Vi ber också våra församlingsmedlemmar att informera våra kyrkoledare om de människor som inte är troende, men som har behov: grannar, barnfamiljer, handikappade, ensamma människor, etc. Vi erbjuder hjälp även för dessa människor. När vi ger dessa ‘matkassar’ till folket som köpts med era pengar, säger vi verkligen till dem att vi kan hjälpa dem tack vare hjälp av våra bröder och systrar, troende från de skandinaviska länderna.

Donetsk hjälp 5

Tacksam för mat!

Människor i Donetsk är så rörda och tacksamma att ni som bor långt borta och inte känner dem personligen, inte är likgiltiga för deras sorg och stödjer dem genom ge dina pengar så att de idag kan få mat på borden för sig och deras barn.

2. Vi fyller ständigt ut listan över sjuka människor, handikappade och de människor som permanent tar vissa mediciner. Våra systrar köper dessa mediciner på apotek och levererar dem till människors hem. Det är mycket viktigt att leverera den direkt till deras hem. Trots att det mesta som behövs finns i butikerna och apoteken, har de flesta människor inte pengar att köpa de saker de behöver, och även att gå i gatorna blir mer och mer farligt varje dag på grund av flygangrepp och bomber som detonerar. Våra bröder och systrar som har bilar som köper mat och mediciner, varje dag, riskerar sina liv när de kör och går i staden för att leverera saker till människors hem.

3. Varje dag fortsätter vi att evakuera barnfamiljer och människor som av olika orsaker fortfarande är kvar i staden. Tack vare din hjälp kan vi betala transportavgifter från Donetsk till andra säkra städer i Ukraina. I dessa städer träffar nyanlända andra människor från vår kyrka (vårt samfund omfattar kyrkor i olika städer i Ukraina). Vi evakuera människor från Donetsk till sådana städer: Kiev, Lviv, Odessa, Berdiansk, Donetsk krig 3Uzhgorod, Poltava, Harkov, Dnepropetrovs etc.

I dessa säkra städer hjälper vi människor att bosätta sig på det här sättet: vi hittar logi i hus och lägenheter åt dem hos våra troende, i vandrarhem, pensionat, köper mat för deras första tid, hjälper dem att registrera barn i nya förskolor och skolor, hjälper dem att hitta jobb och börja ett normalt liv i lugna städer långt bort från kriget.

4. På grund av explosioner och bombningar är människors hus i Donetsk ofta härjade: glasrutan är krossad, väggar och tak förstörda. Tack vare era gåvor kan vi hjälpa människor att köpa byggmaterial för att återställa sina hem. Våra bröder hjälper människor att återställa allt vars hus plundrats under militära insatser: Täcka igen fönsteröppningarna med plywood för att skydda hemmen från marodörer, reparera taket, installera dörrar och täcka hål i staket m.m.

Donetsk krig 6

Sönderbombade lägenheter

5. Det finns människor som skadats av bombfragment och som har olika trauman. När vi får reda på om sådana människor, kör vi dem till sjukhusen eller hämtar en läkare till deras hem för att ge första hjälpen. Folk hänvänder sig ständigt till oss för olika typer av hjälp, och, tack Herre, i dag har vi en verklig möjlighet att ge det till alla som behöver. Bland troende i vår kyrka, som av någon anledning inte har lämnat Donetsk ännu och fortfarande bor i krigshärjade områden, finns det ingen som är hungrig.

Våra pastorer och ledare ser till att varje familj och varje person som inte kan ta hand om sig själva, får nödvändiga saker, mat, mediciner och första hjälpen. Även alla som önskar lämna Donetsk hjälper vi att flytta och bosätta sig på en ny plats.

Alla dessa saker är möjligt på grund av din hjälp, kära vänner!

Må Gud välsigna er och era familjer i överflöd! Vi och vår kyrka är hjärtligt tacksam för er och ber för er. Må Gud fylla alla dina behov, efter sin rikedom på ett härligt sätt i Kristus Jesus!

Med kärlek i Jesus Kristus Leonid och Yuliya Padun kyrkan och Donetsk.”

Bilder från Donetsk

Donetsk hjälp 4

Hjälpen kommer fram

Donetsk hjälp 7

Tacksam för mat

Donetsk hjälp 9

Många äldre klarar sig inte utan hjälp

Donetsk hjälp 8

Tacksam mottagare

Donetsk hjälp 6

Vilken glädje att hjälpa andra!

Donetsk hjälp 2

Snart på väg ut med matkassar

Donetsk krig 4

Även kyrkor bombas

=>

Ämne: Aletheia Tankesmedja, Goda nyheter, NYHETER, UTRIKES

Nyckelord: , , , , , , , , , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?