Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Erkänna Palestina är likt Sveriges eftergiftspolitik mot Hitlertyskland

Hamas

Skärmdump Google

[OPINION & DEBATT, GÄSTBLOGG]

Stefans Löfvens och den svenska regeringens avsikt att erkänna ytterligare en Palestinsk stat är ett elakt slag under bältet på Israel och det judiska folket. En brunfärgad eftergiftspolitik lik den Sverige förde mot Nazityskland under andra världskriget. Då sålde vi bl.a. järnmalm till Nazityskland och lät ca 1 miljon nazisoldater transporteras genom Sverige.

Hamas (islamiska motståndsrörelsen) som sitter i den palestinska regeringen Sverige vill erkänna kommer aldrig att erkänna Israel & judarnas existensberättigande. Hamas har samma mål som IS, islamiska staten dvs. att upprätta ett kalifat där Israel och judarna är Förintade. Hamas avrättar sina egna som vågar protestera mot dem.
I Hamas stadgar står följande ”… Israel kommer att existera och kommer att fortsätta att existera till dess islam kommer att utplåna det…”

Trots vad världsopinionen tror har även PLO och den Palestinska myndigheten fortfarande inskrivet i sina stadgar målsättningen att utplåna staten Israel. ”Uppdelningen av Palestina år 1947 och etablerandet av staten Israel är helt och hållet illegal … Inte heller utgör judar en särskild nation med egen identitet…” (artikel 19,20 PLO stadgar).

Att Sverige återigen viker sig för totalitära ideologier och rörelser är en skam och dom över Sverige. Hur djupt har inte dagens socialdemokrati fallit från dåvarande Statsministerns Tage Erlanders försvarstal för Israel under junikriget 1967? Erlander bekände då inför TCO-kongressen den 8 juni 1967 att:

”…måndagen och tisdagen tillhör de mörka dagarna i vårt liv, eftersom vi hade en känsla av att det som höll på att byggas upp och som gav så rika löften för framtiden i den israeliska staten var hotat med undergång…”

Israel och judarna skulle då som nu dödas eller kastas i medelhavet men lyckades mirakulöst besegra sina fiender. Efter kriget 1967 erbjöd Israel sig att återlämna kontrollerade områden på s.k. västbanken och Gaza i utbyte mot erkännande av arabstaterna men fick nej. Senare samma år samlades Arabförbundet i Sudan och kom då med sina tre berömda Nej. Nej till erkännande, nej till fred, nej till förhandlingar med Israel och där står vi fortfarande idag.

Kanske är socialdemokratins Israelfientlighet orsaken till dess tillbakagång och förfall under de decennier som följde. Ett annat nutida exempel på förfallet är när Stefan Löfven under partikongressen 2013 personligen kallade Fatah (det styrande partiet i PLO och i den Palestinska myndigheten), för socialdemokraternas ”kära systerparti”. Fatah är terror-stämplat och sprider öppet judehat och Förintelse av judar i sina TV-sändningar. Fatah har i sitt partiemblem raderat ut Israel från kartan. Sorgligt nog verkar det som om att partiet i jakten på väljare låtit islamistiska krafter infiltrera partiet.

Lösningen för Stefan Löfven och socialdemokratin är att gå tillbaks till Tage Erlanders varma Israelvänliga linje och bryta med sitt Israelfientliga arv med dess böjelse för totalitära och judehatiska ideologier. SAP borde istället stödja Israel i dess kamp mot omkringliggande diktatursystem och terrororganisationer. För så länge Israel inte erkänns och tolereras av de omkringliggande länderna kommer konflikten att bestå.

Mats Olofsson

=>

Ämne: Gästblogg, OPINION & DEBATT

Nyckelord: , , , , , , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?