Aletheia — Blogg & Tankesmedja

Tro, politik, mediekritik och samhällsanalyser

Alla skattebetalande svenskar är delaktiga i blodiga terrordåd!

[NYHETER – Inrikes & Utrikes, Politik, Ekonomi & Samhälle]

bloodysiddur

Bild från brottsplatsen (foto: Israels polis)

Idag (18/11 Red. anm.) på morgonen attackerade två arabiska terrorister en synagoga i Jerusalem. Med pistol och yxa gick de till angrepp mot obeväpnade bedjande judar. Innan polis var på plats hade fyra människor dödats och uppemot 15 skadats, varav minst 4 allvarligt. Även två poliser skadades innan de båda terroristerna sköts till döds. Den palestinska terroristorganisationen PFLP uppges ha tagit på sig ansvaret för attacken. PFLP är den största grupperingen efter Fatah-partiet i den palestinska befrielseorganisationen PLO.

”Det här är ett direkt resultat av uppviglingen från Hamas och Abbas, som det internationella samfundet oansvarigt ignorerar”, sa Israels premiärminister Binyamin Netanyahu under en extrainkallad presskonferens. Han utlovade en ”hård reaktion” som svar på terroristattacken.

Terroristorganisationen Hamas var snabb med att prisa morgonens attack, som den kallade för ”en högkvalitativ hämndaktion” för Yusuf Hassan al-Ramouni, som hittades död natten mellan söndagen och måndagen i vad som officiellt betraktas som ett självmord. Hamas har dock utnyttjat dödsfallet för att ytterligare piska upp den spända stämningen i Jerusalem och kallar därför händelsen för ett mord, något som det i nuläget inte finns några belägg för. Även representanter för den palestinska myndigheten försvarar terroristattacken. Tawfik Tirawi, som sitter i Fatah-partiets centralkommitté, sa i ett uttalande att dådet var ”ett palestinskt svar på Israels brott mot det palestinska folket och mot de heliga platserna i Jerusalem”. Palestinsk TV och sociala medier sprider bilder på palestinier på Västbanken och i Gaza som delar ut godis ”i glädje över Jerusalem”.

Så ser ledarskapet och opinionsläget ut i ”staten Palestina”, den ”stat” som Sveriges regering erkände den 30 oktober, som Sveriges kung Carl XVI Gustaf i lördags lyckönskade med anledning av dess ”självständighetsdag” och som varje år mottar hundratals miljoner svenska skattekronor i bistånd. ”Självklart handlar det om ett tydligt avståndstagande från våld”, skrev Sveriges utrikesminister Margot Wallström i Dagens Nyheter i samband med tillkännagivandet av det svenska erkännandet. Självklart? Varje dag, varje timme, varje minut spyr palestinsk statskontrollerad media ut ett grafiskt, konkret och ogenerat hat mot judar och Staten Israel. ”Jerusalem behöver blod för att renas från judar”, sa en representant för Fatah den 7 november. Är detta tydligt nog för Margot Wallström? ”Jerusalem kräver våra blodsoffer”, sa en företrädare för den palestinska myndigheten i fredags, dagen innan kung Carl XVI Gustaf framförde sina lyckönskningar till samma myndighet. Är detta tydligt nog för Margot Wallström?

”För det första, tillåt mig att säga att vi kysser varje panna, varje hand och varje fot som utkämpar religiöst krig vid al-Aksa-moskén och i Jerusalem”, sa Mahmoud al-Habbash, den palestinska myndighetens främsta sharialagsdomare och rådgivare till PLO:s styrelseordförande Mahmoud Abbas, den 5 november. ”Vi står bakom dem. Ledarskapet är med dem. Vi är med dem i varje ögonblick, i varje handling och i varje gärning, och vi välkomnar det de gör vid den välsignade al-Aksa-moskén”. Vilket ledarskap tror Margot Wallström att han syftar på?

Idag upptogs ytterligare två döda terrorister på den palestinska myndighetens avlöningslista. De anhöriga till kusinerna Uday och Ghassan Abu Jamal kommer nu att få en generös utbetalning som belöning för de båda männens massmord på bedjande judar. Varje månad kommer sedan en ansenlig ”efterlevandepension” att betalas ut. Över 80 miljoner svenska kronor betalas på detta sätt ut varje månad till palestinska terrorister och deras anhöriga. Tänk på det nästa gång du tittar på ditt lönebesked: det är nämligen du, genom det generösa svenska biståndet, som betalar för mordkalaset.

Paul Widén
Jerusalem

Hälsningar från
Nyheter från Israel

Prenumerera på Nyheter från Israel [HÄR]

– – – – – – – – – – – – – – – – –

Red anm: Materialet återgivet i sin helhet från Paul Widéns ”Nyheter från Israel” med skribentens tillåtelse. (Skribentens originaltitel ”Självklart handlar det om ett tydligt avståndstagande från våld”)

=>

Ämne: INRIKES, NYHETER, OPINION & DEBATT, Politik, Ekonomi & Samhälle, UTRIKES

Nyckelord: , , , , , , , , ,

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Känner du andra som borde läsa detta?